Champions League

Gruppspel - Grupp E

8 december 2020

CSFCs spelarbetyg


CHELSEA     Chelsea      vs      Krasnodar     krasnodar  
         1                                  -                1              (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021>

Krasnodars laguppställning

Gordov, Martynovich, Ramirez, Cabella, Wanderson, Olsson, Claesson, Smolnikov, Kaio, Berg, Vilhena.

avb: Sinitsin, Sorokin, Chernov, Markov, Utkin, Chernikov, Kambolov, Suleymanov, S. Petrov

Manager: Murad Musayev

Målgörare

0-1
1-1

Remy Cabella, 24
Jorginho, 28 straff


CHELSEAS INSATS


6

Kraftig roterat och bjöd på både fint och gott. Hade svårt att ta sig in till bra chanser och försvarsspelet svajade i första.

I det stora hela en avslagen insats av Chelsea men Anjorin och Gilmour gladde liksom Havertz även om ingen satte spiken i så att säga. Kanté den som fick liv i matchen.

Det märktes att matchen var en dead rubber som engelsmännen kallar matcher utan betydelse. Och den blev så tråkig som man kunde frukta därmed, inte ens publiken som fick vara på plats kunde tända till. Chelsea gjorde jobbet men knappt.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Kunde helt omöjligt göra något på Cabellas mål. Gjorde resten som han skulle. 6+
César Azpilicueta * Var rätt osynlig i första. Klart starkare i andra då han visade hur man försvarar. framförallt. 7-
Antonio Rüdiger Kan inte få godkänt för försvarsspelet vid första målet. Var annars aktiv och på väg mot bra betyg. 6
Andreas Christensen Kan inte få godkänt för försvarsspelet vid första målet. 6
Emerson Ok insats men hans hörnor var inget vidare alls. 6-
Jorginho Lugn och säker, Krasnodar skapade sina chanser vid sidan av honom. Målskytt. 6+
Billy Gilmour Vi gillar verkligen hur han spelar. Han är som en lite mer offensiv Kanté vilket är högt betyg. Mattades i andra. 6+
Mateo Kovacic Några fina saker men också en del klara missar. 6
Kai Havertz Drev Chelseas spel och var den främste i första halvlek. Bra i andra också men borde gjort mål när Anjorin frispelade honom. Ett steg närmare att komma i form efter sin sjukdom. 6+
Tino Anjorin Spelade enkelt och försökte inte glänsa utan bidra. Fick dock inget större avtryck i första, var säkert lite nervös i sin startdebut. Riktigt bra när nerverna släppte i andra. 6+
Tammu Abraham EN sådan där dag, springer i vägen för ett bra skott från Gilmour, fixar en straff och missar en chans en anfallare inte får missa (men som de gör med jämna mellanrum). Fick en jättechans till i andra som målvakten gjorde en fin parad på men ändå... Ska han få speltid före Giroud måste han sätta sådana lägen som han haft i matchen. Vet inte hur många chanser han brände idag. 6-
---
N'Golo Kanté In för Kovacic. 74 Kort tid men fick liv i Chelsea och fick MoTM i kamp med Havertz för det. 7-
Timo Werner In för Havertz. 74 Satte upp några fina möjligheter som inte togs tillvara. 6+
Olivier Giroud In för Anjorin. 81 För kort tid för betyg. -
     
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Ziger, Alonso, Kanté, Pulisic, Werner, Tomori, Zouma, Giroud, Mount, Chilwell, James

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 17 7
Skott på mål 5 2
Blockerade skott 4 2
Hörnor 6 2
Målvaktsräddning 1 4

Bollinnehav %

60 40
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Kan inte uppskattat bristen på försvarsspel när Krasnodar tog ledningen. Före sen med sina byten och gjorde inte det som kanske hade behövt göras för att få ett avgörande mål.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N´Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

En stor överraskning är att Tno Anjorin startar för Chelsea. Gilmour och Kepa visste vi redan igår. Annars hade CSFC rätt många rätt i gårdagens tänkta lag även om Alonso är bänkad igen. Kommer Chelsea spela 4-4-2? Det ser nästan så ut men vi tvivlar, vi lår få se när matchen startar.
    Krasnodar kommer däremot med ett lag som för oss inte så insatta i deras fotboll ser väldigt ordinarie och starkt ut. Till exempel startar Kristoffer Olsson som sades vara skadad. Det här blir en tuffare match än väntat.

Så trevligt att få se publikbilder även om det är glest mellan dem, före matchen. Det ger oss hopp om att eländet med corona ändå kommer få ett slut. Även om vi inte vågar spekulera när.

Mindre trevligt är det att det är norska kommentatorer i Viasat igen.

Tino Anjorin ser härligt nervös ut i sin start för Chelsea. Det måste vara ett stort ögonblick och inför publik också, något flera Chelseaspelare knappt fått uppleva och inget av nyförvärven innan lördagens match mot Leeds.
    Berg startar med att löpa ikapp med Rudi på en långboll, Rudi vann inkast på den. Strax efter hade Anjorin sin första bolltouch som inte var helt lyckad. Billy Gilmour ser desto mer säker ut på bollen när han prövar.
    Anjorin spelar försiktig och klokt bakåt.2 Rudi har börjat med mycket boll. Han ligger högt upp.
    Havertz har lekstuga ute på kanten men får sedan spela bakåt då han inte får läge till inlägg trots att han vänder ut och in på en vittröjad. Han slår han en härlig cross till Emerson vars inlägg är bra men Abraham missar det och slår en rundpall.
    Havertz har haft mycket boll och styr spelet. Gilmour prövar ett slags skott som kanske hade blivit farligt om Abraham inte hade löpt i vägen för det.... 6
    Chelsea dominerar men inga farliga chanser än. Vi är lite förvånade över hur lätt Chelsea tagit hand om matchen med tanke på att vi ser ett betydligt mer ordinarie Krasnodar ändå. 9
    Matchens bästa chans är Krasnodars som i bra läge drämmer bollen över ribban. Kepa hade den täckt men det var en bra möjlighet. 12
    Havertz skapar en möjlighet men målvakten behöver inte ingripa. 14
    Och den norske kommentatorn sitter och svamlar om vad som kan tolkas som en variant på att Chelsea inte skulle ha någon historia som topplag. Fjanteri. Förbiser tex helt att Chelsea vann Cupvinnarcupen och FA Cupen på 90-talet.
    Ny stor chans för Krasnodar men skottet är en bra bit utanför. 16 Spelet har jämnat ut sig och öppnat upp sig också så det börjar hända saker i matchen. Det var Claesson som sköt.
    Kovacics inlägg går för nära målvakten och inga problem för denne att ta det. Krasndoar kontrar istället men Chelsea är snabbt tillbaka. 17
    Mycket nära att Abrham blev frispelad men en back får fram en tå. Det hade blivit snyggt, vilken stickare det var. Sedan skjuter Kovacic illa.
    Krasnodar har helt klart nu hittat in i matchen och börjat ställa frågor till Chelsea. De har haft två bra chanser, vilket faktiskt är mer än vad Chelsea har haft. 21
    Bra av Gilmour men Kovacic står på hälarna och Gilmours pass är inte tillräckligt bra då. 21
    Abraham får en våldsam tackling i ryggen men domaren bryr sig inte. Det hade varit ett bra frisparksläge. Det var absolut frispark som vi ser det men bollen var väl för långt ifrån för domarens smak.
    Krasnodar tar ledningen. Cabella sätter bollen tätt vid stolpen när Krasnodar rullar upp Chelesas vänsterkant och Cabella får stå och sikta från 13-14m. Helt omöjlig för Kepa. Det försvarsspelet imponerade inte. Långt lång ifrån, två helt fria spelare centralt i boxen.
    Hörna Chelsea och den är usel, rakt till förste spelare. Emerson slog den. 26
    Abraham görs ned och inget snack, straff för Chelsea. Abraham vräks omkull med både arm och ben. Jorginho ska ta den. Abraham har en del att snacka med Smolnikov medan Jorginho väntar. Han gör som vanligt, fintar bort målvakten med hoppsasteget och sätter den långsamt så tätt till stolpen att den nästan skrapar färg. 28
    Det böljar verkligen fram och tillbaka och händer saker i matchen.
    Gilmour görs ned och får frispark trodde vi men det blev hörna istället. Konstigt. 29 Kort och dålig variant mellan Emerson och Gilmour men Krasnodar var beredda.
    VILKEN MISS av Abraham som är helt fri och lyfter bollen utanför. Där måste det bli mål. Han var dock inte helt fri, han hade dock bara målvakten att besegra men en försvarare var på väg in i bollbanan. 30
    Christensen har fått en ordentlig smäll när han landar i backen, kräver behandling. Svanskotan ser det ut som. Tomori värmer. Men Christensen lrä nog fortsätta.
    Domaren gör en perfekt nedtagning, så det blir droppboll. Fin bollkänsla.
    Rapporter om rasism i Paris och båda lagen har tydligen gått av plan. Osäkert vad som hänt men det sägs att fjärdedomaren är inblandad. Och att förre Chelseaspelaren Demba Ba är den utsatte... Något om ev missnöje från de turkisksa spelarna ang en utvisning... Förvirrade rapporter men matchen är avbruten.Vi får nog veta mer men ska sådant avgöra gruppen är det ju bara för hemskt. United ligger också under med två mål i den gruppen till Leipzig.
    Sevilla har också tagit ledningen mot Rennes.  Gilmour skyfflar iväg en boll till målvakten som är en av de lättare han behövt fånga. Applåder ändå. 38
    Fint av Havertz, Anjorin plockar upp på högerkanten nu men hans pass stoppas. 40
    Kovacic skjuter, hörna. 41 Som tydligen heter Corner på norska. Man lär sig något hela tiden.
    Abraham försöker sig på en nick i svårt läge och det blir inte så mycket av det. Inspark.
    Mycket optimistiskt långskott av Smolnikov, vet inte varför han sköt. 43
    En boll in nära att plockas upp av Abraham men målvakten hinner just före. 44
    Lampard ser inte direkt nöjd ut på bänken. Vi förstår honom, spelet flyter inte direkt för Chelsea.o chchanserna är för få.
    Gilmour görs ned av Olsson i mycket bra frisparksläge. Olsson tar bollen men gör det baikifrån och domaren har blåst. Några meter utanför straffområdet till vänster. Jorginho står för nära Krasnodars mur Havertz slår frisparken via muren såg det ut som men den gick tydligen just över, inte särdeles bra då den steg hela vägen.

Havertz började matchcen mycket starkt. Gilmour har imponerat igen. Kovacic har blandat och bjudit. Abrham har varit i vägen och fixat en straff. Och försvarsspelet kunde varit bättre. Vi ska dock komma ihåg att Krasnodar spelar med ett betydligt mer ordinarie lag än Chelsea, ändå lite mer kräver vi ändå av det här Chelsealaget. Alltför många i publiken är mer intresserade av sina telefoner. Krasnodar har stoppat Chelseas attacker bättre än Chelseas försvar stoppat deras. Straffen dock inte mycket att diskutera. Det var klumpigt försvarsspel men Chelsea har inte varit inne i boxen mycket.

ANDRA
Vi tror på en hel del byten i andra, frågan är hur tidigt de kommer. Lampard gillar säkert en del saker men spelet flyter inte och försvarsspelet har sett lite svajigt ut.
  Sevilla gjorde ett andra mål mot Rennes på övertid i första halvlek.
    Den norske kommentatorn borde verkligen ta och läsa på innan matcherna, nu avslöjar han att han inte ens visste att Gilmour varit skadad till för någon vecka sedan.
    Wanderson spelar över som bar aden när Emerson tar bollen från honom och norske kommentatorn menar att det var en tuff tackling. Det blev frispark men mest för att Emerson kom bakifrån. Kommentatorn börjar verkligen reta oss. Han har också tagit fel på spelare ett antal gånger i matchen.
    Härligt av Havertz till Kovacic. Bollen hamnar hos Anjorin som skjuter, men bollen täcks ut via rumpan till hörna på en vitklädd spelare. 52 Hörnan ofarlig. Chilwell skruvar på sig på bänken, vi är inte nöjda med Emersons fasta bollar.
    Juventus har gått förbi Barcelona på målskillnad i deras grupp. Bra tycker vi som ser Barcelona som ett sämre lag än Juventus och hellre ser dem sluta tvåa i gruppen.
    Det är allt lite avslaget på Stamford bridge men Krasnodar får en ny chans som Azpi dock kastar sig och täcker bort. 54 Åter väldigt bra brutet av Azpi som börjat andra starkt. Framåt är Abraham igen ivägen för en passning, eller om bollen var menad för honom och bara var rent usel.
    Abraham knuffar omkull sin försvarare och frispark. Publikbilder och publiken ser inte helt nöjd ut. Inte vi heller. Chelsea kan bättre även om de är kraftigt roterade.
    Kanske dags redan nu för att sätta in lite energi med något byte Frank!
    Azpi in mot Abraham som nästan når Anjorin istället men han får plocka upp bollen ute på kanten och så är domaren med i spelet igen och det blir droppboll. Två gånger i samma match, det ser man inte ofta.
    Bra tänkt av Azpi men bollen når inte fram till Kovacic tror vi det var. Jorginho lyfter fint till Abraham som fri nickar svagt flera meter utanför. Han kom upp bra men det var mer skuldra nästan än huvud på den nicken. 59
    Chelsea har spelat bra i några minuter nu och tvingat Krasnodar till att försvara. Inlägg in men Kovacic får inte träff på bollen som hamnar högt upp på läktaren. 60 Bild på Giroud på läktaren... Verkar som bildproducenten med sina bildval vill ge Lampard ett meddelande. Sätt in de här spelarna...
    havertz bra aktion igen när han tar fram bollen, får den sedan och skjuter men det täcks av Smolnikov. 61. Nästa boll slutar med ännu en hörna. Hoppas den blir bättre. Lite bättre men Anjorin nickar utanför. 62 Han fick liksom böja sig ned och plocka upp nicken.
    Bra av Anjoriin sedan som börjar ta för sig lite mer nunär nerverna släppt. Havertz och Kovacic försöker väggspela, Havertz vinner tillbaka bollen och Abraham är sedan offside på bollen fram. Inte mycket men avblåst. 63
    Jody Morris säger till någon spelare, det syntes inte vem att göra sig klar för byte.
    Tre mot två men de tvekar och Chelsea hinner tillbaka. Wanderson skjuter men Kepa kan rätt lätt tippa till hörna. 64 Hörnan blir inget av och Havertz blockerar skott. Chelsea kontrar men det går för långsamt.
    Uppställt spel och en boll som inte når fram till Azpi och Krasnodar kan kontra. En spelare slänger sig men domaren går inte på det. 65 Skottet rakt på målvakten från Emerson. Det är Cabella som spelar döende svan efter ett mycket lätt tramp på tån.
    Abraham får en jättechans när han får bollen av en back men målvakten gör en riktigt bra räddning med foten. Ännu en chans han borde satt kanske. 68 Ska han få speltid före Giroud måste han sätta sådana lägen som han haft i matchen.
    Viktig glidtackling och brytning av Christensen på en snabb kontring. Kanté bland de som värmer. 69
    Abraham får boll men den är hård och går inte att ta ned. Nästa läge skjuter Emerson efter pass från Anjorin. Inget vidare skott dock. Det är slarv och oskärpa i de lägen som Chelsea ändå skapar. 70 Fler spelare borde liksom tagit chansen att visa vad de går för idag.
    Klar offside på Berg. 71 Abraham försöker själv gå igenom tre spelare på ett fint pass fram av Christensen. 72
    Kanté, Giroud och Werner på väg in. Toppning kan vi nog kalla det. Kaio skadad och grinar illa, knäskada verkar det som. Såg inte incidentenen. Kan varit i närkamp med Abraham och den smällen var långt ned på foten. Som nu ser ut att vara där behandlingen sker och inte knät han höll sig om.
    ’Underbar boll fram till Havertz men målvakten kommer ut och gör en stor modig räddning. Underbart pass av Anjorin. Första touchen var sisådär och gav målvakten tid att komma ut. Ännu en chans som nog borde varit mål. 73
    Kaio ut Sorokin in. 74
    Kanté chippar en härlig boll till Abraham som missar nicken. Dock offside så det hade inte gällt.
    Kanté har redan tagit hand om matchen. 76
    Fint spel mellan Werner och Anjorin men det blir bara nästan igen.
    Nästan perfekt boll från Werner mot Abraham vid andra stolpen men denne är sen och missar bollen. Hur många chanser har han bränt nu? 77
    Krasnodar byter ut Cabella, Wanderson och Olsson. 80.
   Anjorin ut för Giroud. Udda byte men .... 81
    Azpi får ett kort då han lägger armbågen på en motspelare. 82
    Giroud får en frispark i rätt bra läge rakt framifrån. 88 Lite långt ut kanske och ingen direkt skytt på plan. Emerson ser ut att ta den , måtte den blir bättre än hans hörnor. Han hoppar över och Gilmour lägger in bollen men domaren blåser frispark för gästerna när Azpi är i ryggen på en försvarare som kommer högst.
    Berg ut i sista bytet för ryssarna. Markov in. 90
    Fyra minuter tillägg.
    Azpi får frispark emot sig när motståndaren känner honom i ryggen och lägger sig som en trasig solstol. Azpi klart irriterad. Vi förstår honom.
    Abraham osakar en frispark och matchen snart slut. 90+2 Inget lag verkar helt sugna på att vinna matchen. Chelsea ökar till 17 matcher utan förlust men imponerat har de inte gjort.
   
   
En avslagen tillställning där man hade hoppats fler spelare skulle ta chansen och visa vad de går för. Chelsea förmodligen det något bättre laget och hade kanske förtjänat att göra mål på någon av sina stora chanser som de brände.

 

 

DOMARTEAMETS INSATS -P Krolovec, Tjeckien + VAR

BETYG

Några avblåsningar gick nog mer på spelarnas skrik än vad händelsen förtjänade. Det ansåg publiken också. Det var rätt många billiga frisparkar när Krasnodarspelarna lade sig. Det var lite latinskt skådespel av ryssarna.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.