csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  12 sp 6 v 4 o 2 f 25 -12 mål 22 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   8 sp 6 v 2 o 0 f 23 - 5 mål 20 p

7 - 13 dec 2020
  NÄSTA MATCH:

15 dec kl 19.00 - Wolverhampton

  TV-Viasat

Nyheter v-50


SÖNDAG 13:
Chelsea är inte det enda lag som snubblat och fallit den här helgen. Att Palace skulle kunna lugga Tottenham på poäng trodde vi, att City och United skulle dela på poängen var ännu mer troligt. Att Liverpool skulle tappa poäng till Fulham det var en stor överraskning. De klarade pinnen tack vare en dåligt slagen handsstraff. Nu väntar vi bara på att Brighton gör något mot Leicester, och i så fall är Southampton det enda lag i toppen som faktiskt vunnit. En rolig säsong onekligen, hur trist det än kändes igår över att Chelsea inte tog de poäng de förtjänade. Och inte förtjänade då de vägrade göra mål.
    Det var publik på alla matcher utom manc-derbyt, vilket verkar påverkat ordentligt då det var hemmalagen som överraskade i alla matcherna.

Tack Palace för att ni tog poäng från Tottenham. Tänk om Fulham kan göra detsamma mot Liverpool härnäst. På onsdag möts dessutom Liverpool och Tottenham i ett toppmöte. Oavgjort där också och Chelsea kanske fortfarande är med i kampen även om vi just nu tappat distans till dem och Southampton, även Leicester kan gå förbi oss senare ikväll.

BRIGHTON W    vs    CHELSEA W        0 - 1
Vi beklagar, Chelseas officiella sajt sa att matchen skulle visas gratis på The FA Player, men så verkar inte vara fallet. Vi kan bara få en radiosändning där. Så vi kan inte rapportera om matchen.
    Sam Kerr fortsätter sin målform, hat-trick senast hon spelade och första målet idag. 21
    Sophie Ingle sa före matchen att Brighton skulle försvara sig bra. Chelsea klarade bara av att göra ett enda mål. Men det räcker ju som Everton visade igår.
    Positivt för Chelsea var att City slog Arsenal med ett mycket sent mål på övertid. Det gav Chelsea en andraplats med en match mindre spelad. United däremot lyckades ännu en gång få till ett sent vinstmål och fortsätter leda ligan.

Chelsea gjorde två svaga matcher i veckan och det som oroade allra mest var trubbigheten i båda. Vi undrar lite om det kan handla om en form av mental utmattning. Är det så är det rätt oroande att vi har match redan på tisdag. Wolves är inte samma lag i år som förra säsongen, de har haft svårt att fylla luckorna efter spelarna som lämnat. De har dock utmärkt sig med att göra nästan alla sina mål bara under andra halvleken.

Som det ser ut just nu kommer Chelsea sakna alla sina yttrar på tisdag, Ziyech, Hudson-Odoi och Pulisic. Inte alls bra för vi såg hur krampaktigt spelet blev mot Everton.

LÖRDAG 12:
Det var den sviten. En jättetavla av Mendy och väldigt trubbiga framåt och Chelsea kan sluta kallas titelutmanare en tid. Det var mer Chelseas oförmåga än Evertons skicklighet som avgjorde matchen. Sviten är bruten och borde inte varit det. Chelsea var oerhört tandlösa och är ännu inte en utmanare, men i toppen hör vi ändå hemma ävne om den här matchen verkligen inte gick vår väg.

Manc-derbyt slutade 0-0 vilket förmodligen var ett bra resultat för Chelsea då båda lagen förlorade poäng på det. Matchen däremot var faktiskt ännu tristare än när Chelsea spelade 0-0 mot United på samma arena i början på vår förlustfria svit. En svit vi hoppas förlängs ikväll.

Chelseas lag mot Ancelottis Everton ser ut så här:
Mendy, Chilwell, James, Thiago, Zouma, Kovacic, Kanté, Mount, Havertz, Werner, Giroud.
    avb: Arrizabalaga, Rüdiger, Jorginho, Abraham, Gilmour, Azpilicueta, Anjorin

Chelsea U18 förlorade idag till Fulham U18 med 2-1. Chelsea stod för ett självmål och Haigh gjorde mål i rätt bur.

Damernas match mot Brighton imorgon visas på The FA Player helt fritt (länk här) från kl 15.00.

FREDAG 11:
Vi har förstått att Kai Havertz's dust med Covid-19 inte var så mild som de flesta andra spelares har varit. Nu bekräftar han det i en artikel hos BBC. Han hade en ordentlig sväng av viruset och vi förstår varför Lampard matchar honom försiktigt tillbaka i form, och vi har tålamod med det. Läs mer här>>

Evertons succévärvning James Rodriguez är borta från matchen mot Chelsea lördag kväll. De saknar också Seamus Coleman och kanske ännu viktigare Lucas Digne.

Olivier Giroud retar Arsenalsupportrar och sin chef Petr Cech. Han säger nämligen att hans flygande nick i Europa Leaguefinalen mot Arsenal i Petr Cechs sista match som spelare var hans kanske finaste mål.

Från presskonferensen:
Mycket prat om händelserna i Paris när lagen gick av och Lampard var försiktig och ville inte uttala sig för mycket om en situation han sade sig inte veta så mycket om.
    Han berömde Jorginho på alla sätt och vis men ville inte bekräfta att han är tillbaka som straffläggare. (Vi tror det fortfarande är Werner som är först i det, men Jorginho kan ju verkligen slå straffar, det vet vi ju).
    Pulisic hade tydligen en mindre skadekänning och det var därför han inte spelade i veckan. Lampard tonade ned hans skadehistorik men medgav att de måste utnyttja honom försiktigt tills han blir helt frisk.
    Lampard påminde om hur det gick mot Everton senast och hyllade dem som kollektiv och med stora individuella kvaliteter. De har också i Lampars ögon en av världens bästa managers. Lampard viftade undan Evertons svagare resultat på sistone och sa att han förbereder sig inför matchen mot vad han vet de kan åstadkomma inte deras form upp till matchen.
    Han vill inte ge sig in i ett ordkrig med Mourinho och han tar inte till sig snacket om titelutmanare. Det är en lång säsong som inte avgörs i mitten av december. Lampard är däremot klart nöjd med var Chelsea befinner sig just nu.
    Han kan inte säga om eller var Chelsea befinner sig jämfört med förväntningarna då säsongen är så annorlunda. Det började lite sämre än de hoppats och kanske har vi fått med oss några resultat bättre än förtjänat antydde han, det jämnar ut sig. Det viktiga är att behålla kontinuiteten.
    Det är väldigt viktigt just nu att Chelsea kan koncentrera sig enbart på Premier League och lägga andra turneringar bakom sig ett tag. Det är viktigt att hålla fokus hela tiden och att spelarna förstår att det går inte att slappna av alls i PL.
   
Guardian rankar Pernille Harder som världens bäste fotbollsspelare bland damer. Bland tio i topp hittar vi också Sam Kerr som nummer sju. Det var en överlägsen seger före Arsenals Miedema.
    De har också en artikel om utnämningen. Läs den här>>

Åtta Chelsea W-spelare är nominerade till Fifas XI. Totalt har 55 spelare nominerats. Från Chelsea är det Pernille Harder, Sam Kerr och Millie Bright, samt Ann-Katrin Berger, Erin Cuthbert, Magdalena Eriksson, Bethany England och Ji So-Yun. Näata tosdag utses elvan.

TORSDAG 10:
Guardian har nu släppt nummer 11-40 av listan över de 100 bästa damspelarna i världen. Chelsea har fyra med och vi räknar med fler när de främsta tio släppts (vi tror på Kerr, Harder, Kirby där, även det kan vara så att rankingen bara gäller från förra säsongen då Kirby var svårt sjuk och därmed inte kommer med, den här säsongen är hon bäst i WSL). Se också notis från igår.
    Ji So-yun #11, Magdalena Eriksson #25, Beth England #26 och Maren Mjelde #39.

Damernas förre kapten, nu s k pundit hos BBC, Karen Carney talar ut om och hyllar Olivier Giroud och vad han ger Chelsea. Läs mer här>>

Enligt en statistisk modell kommer Chelsea att lottas mot Borussia Mönchengladbach i Champions League på måndag. Minst troligt är att vi får möta Porto, laget vi kanske skulle föredra att lottas mot. Det lag vi kanske på förhand fruktar mest att lottas mot Atletico Madrid kommer som tredje mest troliga i modellen (Leipzig är tvåa). Vi ska inte säga vi helt förstår faktorerna bakom hur det blir som det blir men det här vad en statistisk modell i Daily Mail förutspår. Tyvärr för DM klarar deras rubriksättare och skribenter inte ens själva av att läsa av tabellen som publiceras då de anger olika siffror i texten och i tabellen.
    Läs mer här>>

Lottningen sker som sagt på måndag kl 12.00 och visas i Viasat.

ONSDAG 9:
Champions League lottas på måndag. De här lagen kan Chelsea lottas mot i 16-delen i februari:
Atletico Madrid, Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Lazio, Barcelona, Leipzig.
    Inga lätta motståndare direkt men inte heller omöjliga. Nog känns Malang Sarrs låneklubb Porto som det på papper lättaste motståndet och allra minst vill vi nog möta extremt svårspelade Aletico Madrid. Vi brukar lottas mot Barcelona men dagens Barcelona är inte samma lag som tidigare. Å andra sidan är det ett transferfönster och lång tid mellan nu och när mötena ska ske.

Guardian har genomfört en omröstning om de hundra bästa kvinnliga spelarna. De har presenterat nummer 41-100 och det finns ett flertal Chelseaspelare i den gruppen:
Guro Reiten #46, Erin Cuthbert #60, Melanie Leupolz #63, Millie Bright #66, Ann-Katrin Berger #67.
    Vi vet inte när de främsta 40 presenteras men vi förväntar oss minst en handfull Chelseaspelare i den gruppen också.

CL 16-del
BENFICA W vs    CHELSEA W        0 - 5
Det är Benficas debut i turneringen och Chelseas comeback då vi inte fick delta förra säsongen trots en semifinal säsongen innan (uddamålsförlust till Lyon som vunnit de fem senaste).
    Det har väl föga betydelse men Ji har tydligen bytt hårfärg igen. Just när man lärt känna igen henne som blondin ser hon nu ut att valt grå-lila.
  Det tog inte lång tid. 80 sekunder innan Fran Kirby satte bollen i mål, helt ren framför mål. Harder in, England missade bollen och den gick fram till Kirby. Hennes 69e mål för Kirby.
    Bra räddning av Benficas målvakt på skott från England. 9
    Offside efter en frispark in. 22 Det är tyvärr lite avslaget och Chelsea dominerar mot ett lag som låter dem dominera.
    England görs ned, spelaren kortas men domaren kunde givit fördel där då det var en målchans. 28 Inte fel att blåse men... Millie Bright kommer längst bort och nickar in bollen. Hon gjorde det i hård konkurrens med England om vem som skulle nå bollen först. 30
    Birght tar ett härlig pass in och Chelsea borde verkligen gjort mål på det läget. Två spelare kom loss men England fick inte in bollen utan en försvaare kunde rensa närmast på linjen. 32
    Ännu en härlig pass och Kirby är frispelad och gör inget misstag. Otagbart. MÅL. Reiten stod för passet. 33
  Tidigt byte för Benfica. Udda. 40
    Guro Reiten har en assist till då hon slår en hörna som Haeder möter perfekt och ett fjärde mål. 45
   Mycket bra halvlek av Bright och en lysande av Fran Kirby. Emma Hayes ser ovanligt avslappnad ut halvliggande på bänken.
    -ANDRA-
Jess Carter in för Andersson. Ett rotationsbyte för att vila Andersson gissar vi då Jonna inte varit dålig alls och inte såg skadad ut. 46
    Bra chans för Harder men hon lyfter bollen över. 52
    Ji spelar fram Beth England som sätter den i mål. Framspelad och helt fri med målvakten. 54
    Benficaspelarna har börjat hänga med huvudena, vilket vi kan förstå.
    En chans för Benfica men nicken är utan kraft och lätt för Berger. 58
    Målvakten får ett tramp över handen av Kriby, behöver behandling och det kan man förstå när man såg reprisen.
    Trippellbyte Chelsea. Fleming, Cuthbert, Ingle, IN, Eriksson, Ji, Ingle ut 62.
    Ucheiube gör en ful tackling, igen, nu på Cuthbert och åker ut. 76 Minuten efter kortas Cuthbert när hon går får hårt in i en duell. Inte mycket att prata om. För mycket adrenalin där.
    Det märks att matchen var över redan i halvtid. Skärpan har inte varit där i andra för Chelsea.
    Harder borde gjort mål när hon vände bort sin försvarare och var fri med målvakten som dock lyckades stöta bort bollen. Slutar i en hörna som inte är något vidare. 88
    En jättechans av Lacasse som löper sig helt fri och är fri med Berger som kommer ut och gör en jätteräddning. 90. Berger fick också en ordentlg smäll. Chelseas försvar var totalt överspelade där. Det är hjärnskakningsprotokoll tydligen då Berger verkade räddat med huvudet. Hon ser helt ok ut dock och är uppe. Chelsea rensar bort hörnan till inkast. Sedan ett skott som Berger tar lätt.
    Benfica har "förmodligen" en helt omöjlig uppgift att vända detta på Kingsmeadow nästa vecka, den 16e.

Hayes bänkar hat-trick Kerr från helgen och startar med England och Harder på topp. Laget annars mycket väntat:
Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Kirby, Ingle, Ji, Reiten - England, Harder
    Kerr skadades ju mot West Ham.

Damerna startar sin Champions Leaguekampanj idag och vi vet alla hur mycket Emma Hayes vill försöka vinna den. Men att rubba lagen som dominerat CL blir inte lätt. Guardian har gjort en analys kring detta inför starten av CLs slutspel för damerna. De ser fortfarande Lyon som klara favoriter. Läs mer här>>

Dåliga nyheter: Både Hakim Ziyech och Callum Hudson-Odoi är borta i två veckor på grund av skador de ådragit sig i matchen mot Leeds och i träning. Det handlar om dessa peskiga lårmuskelskador som är så svårbedömda.

Vi får se hur Uefa agerar nu men Basaksehir och PSG gjorde rätt som avbröt matchen igår. Dert skulle dock inte för en sekund förvåna oss om Uefa bestraffar båda lagen istället för att leva upp till sina egna stora ord om likvärdighet och stopp för rasism. Det blir ju många resor värre när det är matchofficianterna som är rasisterna. Rumäner som åter skämmer ut sig (kom ihåg rasismen mot Isak med flera i EM-kvalet) som Uefa slätade över och låtsades mer eller mindre som inget hänt.
    Sent kom dock besked om att matchen ska spelas färdigt kl 18.55 ikväll.

Lottningen av första slutspelsmatcherna sker på måndag. Vi brukar lottas mot Barcelona så det skulle inte överraska oss. Dock är vi knappast mer oroade av dagens Barcelona än av flera andra lag vi kan få möta.

Fortfarande inget besked om vi kommer att kunna få se damlaget spela mot Benfica idag i Champions League. Matchstart är 16.00. Emma Hayes' lag har inga skador.
    Den kommer dock att visas över Chelseas webbsida och appen 5th Stand så det är bra.
    Det blir också lagkaptenen Magdalena Erikssons 100e match för Chelsea.

TISDAG 8:
Chelsea ökar till 17 matcher utan förlust men imponerat har de inte gjort mot Krasnodar. Fler spelare borde tagit chansen att visa vad de går för men så många stora chanser missade. En avslagen tillställning som man fruktade innan.

Dagens är ju ändå Skandalen i Paris där fjärdedomaren ska kallat Weibo och Demba Ba rasistiska tillmälen och Basaksehir krävde att fjärdedomaren byttes ut helt. De vägrade spela så länge han var inblandad i matchen. Rätt av dem och PSG agerade solidariskt med dem.
    I skrivande stund vet vi inte om matchen fortsätter eller när den ska spelas. PSG vidare med Leipzig i gruppen förutsatt att Uefa inte tänker bestraffa PSG med poängavdrag.
  Uefa vågade inte ens kommentera det hela till kl 23, fegt nog. Frågan är om matchen spelas imorgon med nytt domarteam?

Kommer Chelsea spela 4-4-2? Det ser nästan så ut men vi tvivlar, vi lår få se när matchen startar.    
    En stor överraskning är att Tno Anjorin startar för Chelsea. Gilmour och Kepa visste vi redan igår. Annars hade CSFC rätt många rätt i gårdagens tänkta lag även om Alonso är bänkad igen.
    Kepa, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Emerson, Jorginho, Kovacic, Gilmour, Anjorin, Havertz, Abraham.
    avb: Caballero, Ziger, Alonso, Kanté, Pulisic, Werner, Tomori, Zouma, Giroud, Mount, Chilwell, James
    Krasnodar kommer däremot med ett lag som för oss inte så insatta i deras fotboll ser väldigt ordinarie och starkt ut. Till exempel startar Kristoffer Olsson som sades vara skadad. Det här blir en tuffare match än väntat.
    Gordov, Martynovich, Ramirez, Cabella, Wanderson, Olsson, Claesson, Smolnikov, Kaio, Berg, Vilhena
   
Det är mycket snack om Chelsea som titelvinnare, alltför mycket om ni frågor oss. Vi är 11 matcher in i en 38 matcher säsong. För CSFC är Liverpool det STORA favoritlaget till att vinna och de har imponerat väldigt just nu med tanke på deras skadesituation. Chelsea hör dock till de som ska vara väldigt nära dem den här säsongen som kommer att bli långt mer jämn än förra. Vi är optimister och tror vi kan bli tvåa. Vi utesluter inte att Chelsea kan vinna ligan. Det gör vi aldrig för vi hoppas och tror på Chelsea varje säsong, vi vill dock hålla fötterna på jorden och ber att få återkomma efter att åtminstone halva säsongen har spelats.
    TV-experten Gary Neville som har mycket åsikter håller Chelsea som en större titelutmanare än Tottenham trots att Tottenham leder serien och också imponerar mycket. Neville menar att Chelsea är en större utmanare därför att vi har en vinnarkultur som saknas i Tottenham och den ska ge utslag på upploppet. Vi får se. Läs om hans resonemang här>>

Krasnodar har två skador:  Yuri Gazinski  som har ryggproblem och Kristoffer Olsson med en lårmuskelskada.

Chelsea har 16 matcher utan förlust i alla turneringar, det bästa sedan Contes 18 matcher, men ärligt talat vi bryr oss inte om Chelsea förlorar ikväll ett enda dugg. Bara de visar rätt attityd och vilja. Vi vill se ett kraftigt roterat Chelsea, vi vet att Kepa och vår härlige skotte Gilmour startar. Visst vill vi se Chelsea vinna men vi vill också se att alla spelare får en chans i Lampards trupp. Och än viktigare, vi tror de spelarna kommer spela hjärtat ur sig och vinna över Krasnodar ändå. Stämningen i Chelsea känns sådan. Att det kommer nästan inte spela roll vilka namn laguppställningen har, Chelseas spelare kommer ge allt för att vinna även en dead rubber eller en match som egentligen är en vänskapsmatch. Chelsea har vunnit gruppen, Krasnodar är klara för Europa League. Resultatet är inte ett dugg viktigt, insatsen är. Spänningen i Champions League handlar mest om Man U ska åka ur. Så ursäkta Juan Mata (vi älskar dig fortfarande) men Heja Leipzig, och det kommer inte bara från TImo Werner.

MÅNDAG 7:
Från presskonferensen:
Chelsea har två skador. Hakim Ziyech genomgår en magnetröntgen senare idag och Callum Hudson-Odoi har problem med en lårskada.
    Lampard bryr sig inte mycket om Klopps försök att vältra favoritskapet till ligatiteln på Chelsea.
    Han uppskattade att Chelsea mot Leeds inte tappade koncepterna utan fortsatte spela enligt planen och kunde vända matchen.
    Han vill inte kommentera att fans till andra klubbar buat under BLM-manifestationen utan påpekade att Chelseas fans gjorde det rätta och hyllade den istället.
    Han hoppas kunna få fler spelare matchklara imorgon, slippa skador och se dem visa rätt attityd.
    Lampard bekräftade att Kepa komma att starta mot Krasnodar. Han hyllade Kepa för hur han agerat, hur han har tränat och hur målvakter stöttar varandra.
    Han är inte orolig över Werner och tycker inte han försöker för mycket som journalisten menade. Werner skapar chanser och har bidragit med massor redan menar managern och antydde att mer är att vänta.
    Lampard bekräftade också att Billy Gilmour startar imorgon. (CSFC har i alla två rätt i den startelva vi gissade tidigare).
    Han bekräftade att Kai Havertz hade kraftigare covid-symtom än vad andra spelare haft. Han är inte ett dugg orolig för att Havertz inte ska hitta tillbaka till form och bli en stor och viktig spelare för Chelsea.
    Han tror Ziyechs skada är mindre allvarlig och han är inte ett dugg oroad över Ziyech på längre sikt.
    Billy Gilmour är spelaren som får fronta laget, vilket vi vet också innebär som Lampard redan sagt att han ska spela imorgon.
    Gilmour menade att han varit borta länge och längtat efter det här men nu är han frisk och redo för att starta.
    Gilmour hyllade de nya värvningarna och hur konkurrensen är nyttig för dem alla.
    Han reflekterade på hur han slog igenom och hur skadan sedan förstörde det, nu är hans fokus bara på att få speltid i laget.
    Han hyllade Lampard för det stöd han fått och vad det gäller en skotsk landslagsplats handlar det först om att få speltid i Chelsea.
    Han var frustrerad i sin comeback i U23 och fick en utvisning, något han säger sig lärt från.
    Han menar att kan han få chansen att kvalificera för Skottlands EM-trupp vore det fantastiskt.
    Han är uppskattar det beröm han fått från olika kommentaroer som Roy Keane.
    Han hade en tuff tid med skadan, särskilt som det var under coronatider. Men när han väl slängt kryckorna och kunde börja träna i gymmet har det gått bra. Han har också fått växa upp en del, har flyttat in i egen bostad och lärt sig laga mat.
    Han betonade hur hård konkurrensen är att få speltid i Chelsea och att man måste ta chansen när man får den. Målsättningen är alltid att vinna.
    Han ville inte kommentera (liksom Lampard) några rykten om lån framöver utan menar att framtiden får utvisa.
   
Luciaveckan detta pandeminår som väl aldrig kommer att glömmas, eller saknas. Det innebär Champions Leaguespel och Ligaspel för Chelsea som ska möta Krasnodar, Benfica, Everton och Brighton med båda representationslagen liggande på tredje plats i sina tabeller.

Benfica är damernas motstånd på onsdag i Champions League. Vi vet ännu inte om matchen kommer att visas i tv, men den startar kl 16.00 så chansen finns väl. Champions League är Emma Hayes's stora mål i år. Det märks. Och det märktes då hon roterade laget för detta mot West Ham igår. Returmötet är den 16e. Benfica är till vår förväning (eller okunskap) rankade som näst sämsta laget i slutspelet av Champions League. Det är okänt motstånd för oss och förmodligen inte så mycket mer känt för Chelseas spelare där Kerr hittat målet och Fran Kirbys återkomst är en stor injektion.
    I ligan återstår bara mötet med Brigton till helgen och så ett derby mot Tottenham under 2020. Chelsea Women slog nytt WSL-rekord igår med sin 12:e raka hemmaseger och är obesegrade i ligan sedan januari 2019. Snart två år om inga missöden inträffar i ovan nämnda matcher.

Killarna möter Krasnodar i vad som bara kan betecknas som en Lame Duck-match. Den betyder absolut ingenting för något av lagen utom för äran och nöjet att kunna säga för oss Chelseafans att vi gick obesgrade genom gruppspelet. Lampard lär rotera ordentligt till den matchen. Vi brukar inte spekulera så mycket i en hel laguppställning men vi skulle inte protestera om den ser ut så här imorgon kväll:   
    Kepa - Azpilicueta, Christiansen, Tomori, Alonso - Jorginho, Gilmour, Kovacic - Hudson-Odoi, Abraham, Pulisic.
    Pulisic för han behöver speltid efter sina skador. Vi vet ännu inte hur allvarlig Ziyechs skada från matchen mot Leeds är. Gilmour är tillbaka efter en ännu längre skada och behöver få speltid. Tomori har inte fått spela än i år och Christiansen har inte spelat så mycket. Kepa är klart distanserad till andraplatsen bland målvakterna nu men behöver förstås också matchas ifall något händer Mendy. Alonso verkar vara tredjevalet på vänsterbacken så han får gärna spela v sig en del matchrost också.
    Vi vill förstås ändå vinna matchen och vi vet inte hur allvarligt Krasnodar tar den. Den betyder ju inget för dem heller då de redan är kvalificerade för Europa League och bättre än så kan de inte bli. De har också ligaspel att bekymra sig om framöver.

Evertons jättefina form från starten av säsongen har försvunnit i takt med olyckliga skador och sämre resultat. De är ändå ett lag som inte kan undervärderas. De slog oss senast vi mötte dem. Så revansch skulle inte skada och med tanke på hur jämn Premier League är och ser ut att bli är varje match lika viktig. Så det är förståeligt om det är matchen vi kanske ändå har störst fokus på den här veckan och vill vila spelare inför.

 

 


Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG 13:
Vi trodde nog det skulle hända redan förra säsongen, men efter 1-5 igår har Dortmund sparkat sin manager Lucien Favre. Ingen ersättare har nämnts ännu.

Ryktet går att Petr Cech ska spela i mål imorgon i PL2-lagets möte med Tottenham.

Christian Pulisic hade känningar i sin krånglande lårmuskel, igen, och det var därför han inte fick hoppa in i matchen igår. Lampard ville inte riskera något. Medicinmännen i Chelsea har en tuff uppgift att få ordning på Pulisic då skadefrånvaron nu börjar bli väldigt hög på grund av de problemen.

LÖRDAG 12:
Den nya efterlevnaden av regeln att målvakten inte får lämna linjen vid straffar har ju väsentligt försvårat för målvakterna att ha en chans att rädda straffar. Petr Cech föreslår därför att en andra mållinje införs. Läs mer hur han tänkt sig det här>>

Bayern har tydligen inte gett upp försöken att locka till sig Callum Hudson-Odoi vilket på många sätt är ett otyg. De har redan lurat till sig flera unga Chelseaspelare och håller hela tiden på att göra CHO osäker, särskilt då han inte får den speltid han kanske vill ha. Det gör honom inte bättre då han inte kan hålla fokus verkar det som. Frågan är om eller när det blir så störande att det är bättre att sälja än behålla honom?

Det var ju bara en tidsfråga men nu kommer Declan Rice-ryktena som en stormvåg igen. Vi lär få se vad som händer.

George McEachrans lån till Maastricht har avslutats plötsligt och omgående. Anledningen sägs vara "serious personal reasons", vad det innebär har vi ingen aning om. McEachran har återvänt till Chelsea och vi får se om han lånas ut igen i januari.

FREDAG 11:
Lampard hur uttryckt sin respekt och beundran för Carlo Ancelotti som vann oss ligan 2010 men ett rekordhögt antal mål, 103 stycken och som fick sparken 2011. Av alla avskedanden som skett i Chelsea under våra 50+ år som supportrar var det den allra mest obegripliga. Men sådan är fotbollen. Enda ursäkten är att alla Chelseasupportrar alltid kommer att älska Ancelotti, men vi vill vinna i morgon.

På elva ligamatcher har Chelsea haft 13 olika målgörare. Det är fyra fler än någon annan klubb, men framförallt är det ju viktigt att klubben inte har bara en stor målgörare som motståndarna kan koncentrera sig på.

Chelsea har haft publik vid två matcher senaste veckan. Till nästa hemmamatch (derbyt mot West Ham 21 dec) kanske det blir noll publik igen. Detta då London ser ut att få sin coronastatus höjd så att säga och hamna i vad som kallas Tier Three inom vilken publik inte tillåts.

Steven Gerrad förnekar ryktena om Gilmour till Rangers. Rangers har inte varit i kontakt med Chelsea om ett lån av Billy Gilmour.

Thiago Silva som redan är kapten för Chelsea tillsammans med César Azpilicueta siktar på att bli manager när han slutar spela aktivt. Han har påbörjat sina studier till att ta de diplom som krävs. Vi är inte förvånade.

TORSDAG 10:
SunSport gjorde en låtsasdragning för 16-delen i Champions League. Självklart vet vi hur den gick. Chelsea drog Barcelona.

Det löser sig nog men tanken är lite främmande efter alla år då det varit lätt att resa till och från England. Vi känner alla till dessa reserestriktioner som hindrar oss vanliga från resor. Nu kan det dessutom bli så att Chelsea stoppas från att spela Champions League därför engelska medborgare kan inte fritt resa till länder inom EU efter 1 januari. Läs mer hos BBC>>

CSFC har många gånger pekat på och hoppats på den påverkan vår nya coach Anthony Barry har på klubben, spelet, försvarsspelet och fasta situationer och vi har sannerligen fått se effekten den senaste tiden Här är en artikel som pekar ut det än mer>>
    Den är inte så informativ men pekar vidare, det roliga är att Barrys arbete börjar uppmärksammas.

Aster Vranckx, ung mittfältare i Mechelen lär nobbat City för han vill hellre till Chelsea (eller Real). Juventus med flera lär jagat honom men det här framkommer just efter att 16-åringen skrivit kontrakt med Wolfsburg...

ONSDAG 9:
Inhoppet för Olivier Giroud var hans 100e match för Chelsea. Det missade vi att uppmärksamma igår. 35 mål och 14 assist och då vet vi ändå inte hur många av de matcherna som var inhopp enbart. Fina siffror även för en anfallare.

Rangers är de senaste som vill låna Billy Gilmour. Billy kom från Rangers men vi tror inte han kommer lånas ut dit även om det skulle innebära full speltid hos Gerrard och vår broderklubb som leder skotska ligan stort.

Rüdigers agent har varit flitig och gång på gång erbjudit Barcelona tyskens tjänster, utan att veta om Chelsea vill sälja eller låna. Barcelona ska dock inte vara intresserade och har inte varit i kontakt med Chelsea.

Enligt agenten Pini Zahavi handlar det om fyra klubbar som det handlar om för David Alaba. Det är Chelsea, Real Madrid, Barcelona och PSG. Tuff konkurrens.
    Lite konstig dock är att Alaba plötsligt blivit 31 år gammal när han bara är 28.

Ett rykte vi inte hört förut, det var ett tag sedan. Det är Cagliaris polske mittback Sebastian Walukiewicz. Chelsea, Liverpool och Man U lär jaga honom. Vi sätter inte höga odds på detta då det finns intressantare rykten kring mittbackar och vi har en ung kader på väg upp som kommer behöva matchas in.

Alla har reagerat och när man reagerar är inte alltid huvudet med, så det kan inte skada att ta del av andras åsikter, som John Barnes. Vi talar förstås om skandalen kring den avbrutna matchen i Paris igår kväll. Läs här>>

Blir fransk fotboll coronan första riktigt stora offer inom sporten. Det börjar nästan se så ut då tv-bolaget som köpt rättigheterna inte betalar för dem utan allt har hamnat i domstol och klubbarna har inte fått några tv-pengar och tv-bolaget hotar med konkurs. Läs mer här>>
    Vii har hört mycket om EFL-klubbarna i England som fått 250m pund a PL-klubbarna för att överleva. Vi är rädda att det här ändå bara är toppen av isberget.

TISDAG 8:
Att se sig själva i spegeln är nyttigt, inte minst för vissa fotbollsfans som stödjer Millwall och Colchester. David Squires visar dem det. Tänk om den här sortens människor ändå åtminstone kunde skämmas lite, eller skratta åt sig själva genom hans ögon. Se hans senaste cartoon här>>

Vi gillar förre Chelseaspelaren Didier Deschamps och nuvaande franske förbundskapten, men nu får han ge sig. Först rekommenderade han Olivier Giroud att lämna Chelsea i januari för att han skulle ta med Giroud i EM-truppen. Nu när Giroud får speltid klagar han över att han fått just det, speltid. Deschamps vill inte att Giroud ska spela ikväll för han vill inte att Giroud ska spela mycket, bara ibland för att passa Descahmps planer. Giroud är en Chelseaspelare först och det måste Deschamps lära sig och fatta. Förbundskaptener runt om tycks ha liknande problem men de blir ju bara patetiska när de lägger sig i klubbarnas verksamhet. Belgien hade ju en förbundskapten för några år sedan som titt som tätt försökte påverka Chelsea och andra klubbar hela tiden. Visst de ska se till sitt lands bästa, men vi vet ju empiriskt fastslaget nu att länderna själva struntar ju i spelarna när de ska spela tre landskamper varje landslagsuppehåll. Lär mer om Deschamps dumheter här>>

Uttolkarna av sociala medier har bestämt sig. Jose Gimenez i Atletico Madrid vill till Chelsea. Han lär gillat något tweet om något liknande... Han är en spelare vi skulle välkomna med öppna armar förstås men han har två år kvar på sitt kontrakt och en utköpsklausul som är skyhög, så det är itne så troligt. Han är ett år yngre än David Alaba som är fri att förhandla med klubbar nu i januari då hans kontrakt går ut till i sommar, så realistiskt sett är ju Alaba en troligare värvning. Om Chelsea nu kommer att värva överhuvudtaget i januarifönstret, vilket känns osannolikt. Det fönstret kommer mer handla om fler lån och spelare som för sin egen skull bör lämna klubben som Drinkwater, Rahman.

Jamie Carragher i Sky menar att Chelsea har en av ligans bästa trupper, kanske den bästa. Vi håller kanske inte helt med då vi nog tycker City och framförallt Liverpool är lite före. Men inte mycket. Intressant i artikeln är påpekandet om hur bra Chelsea blivit på hörnor (tack Zouma, Ziyech och Mount) för hur länga och hur många har vi inte tidigare gnällt över hur otroligt lite Chelsea fått ut på alla hörnor laget skapat tidigare. (Förra säsongen krävdes det 35 hörnor per mål, den här säsongen 8 hörnor per mål). Även om Carragher kanske är mer fokuserat på hur bra Chelsea försvarat på dem. Lär mer här>>

Juventus lär rycka i honom, nu sägs det att även Napoli jagar honom. Han lär inte lämna Chelsea i januari. Vi talar om Billy Gilmour som gör sin första start sedan sin tuffa knäskada ikväll.

MÅNDAG 7:
Det är alltid rykten om Callum Hudson-Odoi ska lämna, inte minst då det var just Bayern München som jagat honom som klubben också jagat andra och lyckats värva andra unga Chelseaspelare. Nu säger dock The Athletic att oavsett om CHO vill lämna kommer Chelsea inte att sälja honom i januari.

Klubbens lånerapport>>

Ännu ett sommarrykte som gör vintervågen så att säga. Juventus sägs vilja värva flera från Chelsea men det kan också gå andra vägen om vi ska tro vissa, Paulo Dybala är åter aktuell för att lämna Juventus och självklart kopplas han då till Chelsea, för det gör alla agenter som vill skapa rykten kring sina spelare.

Vi tar det helt för vad det verkligen är, mindgames, från Jürgen Klopp som plötsligt utnämner Chelsea som favoriter till att vinna Premier League 2020-21. Läs mer här>>

Ross Barkley har ett fläckat förflutet med problem att hålla sig till regler och annat. Nu har han (och Jack Grealish) åter brutit mot covid-reglerna och hängs ut i medierna.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!