csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  11 sp 6 v 4 o 1 f 25 -11 mål 22 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   7 sp 5 v 2 o 0 f 22 - 5 mål 17 p

30 nov - 6 dec 2020
  NÄSTA MATCH:

8 dec kl 21.00 - KRASNODAR - CL

  TV-Viasat

Nyheter v-49


SÖNDAG 6:
Premier League och Chris Wilder fortsätter vägra fem byten som nästan alla andra ligor och turneringar tillåter, även om det fortfarande diskuteras. Däremot är det klart att i FA Cupen kommer fem byten att tillåtas framöver. Chelsea går ju in i den i januari och ska möta Morecambe.

Då återstår det denna vecka bara att heja på Arsenal och Wolves, så att Chelsea får toppa ligan lite längre.

CHELSEA W   vs    WEST HAM W      3 - 2
Härligt att se, publiik på Knigsmeadow när tjejerna möter West Ham. Mjelde spelar mittback istället för Bright som är på bänken, okänt varför. Thorisdottir får också en start. Men vilket anfall Chelsea ställer upp med. Kerr, England, Kirby och Harder just bakom.
    Chelsea har som väntat dominerat matchen men WH hade ett br anfall där Magda Eriksson gjorde en viktig brytning. 6
    West Ham bjuder mer motstånd än många väntat, och framförallt har de inte som väntat parkerat bussen. De ställer snarare till en hel del problem för Chelseas försvar. 15 Just när jag skrivit det gör förstås Sam Kerr mål på Chelseas första rejäla chans. 15 Fint inlägg av Kirby som Kerr kastar sig fram på och styr in.
    Daly helt fri med Berger som gör en kanonräddning. 17
    Bra inlägg igen från Kirby men Kerr kan inte hålla ned nicken. 18 Oj vad matchen har tagit fart.
    Leupolz drar till från 25-30m och det är bra. Men målvakten hinner dit och sträcka ut och rädda till hörna. 24
    Vi vet inte hur många fans som fått komma, det ser rätt tomt ut på bilderna då kameran finns på den läktare där fansen är, men de hörs och det är roligt att höra. 31
    England missar en stor chans när hon omarkerad nickar utanför. 38
    West Ham har stått upp bra mot Chelsea och Chelsea har varit rätt tama ärligt talat. Roligast har det varit att se Fran Kirby vara tillbaka.
    - ANDRA -
Andra börjar med att West Ham kvitterar med en boll in som går längs linjen till Daly som lätt kan lägga in den när Chelseas försvar är helt borta. Chelsea har skaffat sig en ordentlig uppförsbacke. De har inte spelat bra men det har West Ham gjort. Chelsea saknar skärpa och intensitet och verkar nästan lite viljelösa. Chelsea borde vara bättre än förra säsongen, men det är de inte. De är bra, kanske bäst i ligan men de var bättre förra säsongen. Hayes har inte fått spelet att klicka som det gjorde då.
    Chelsea tar tillbaka ledningen med ett fint skott från Harder som blir till en retur till en helt fri Sam Kerr som hur lätt som helst kan lägga in bollen från 4 meter. 55 Hur enkelt som helst.
    Chelsea sätter in Mille Bright som är bandagerad vilket kanske förklarar varför hon inte startade. Thorisdottir ut och Chelseas sällan ändrade backlinje är tillbaka till det normala. Samtidigt tvingas Longhurst gå av för WH, Grant in. 58
    West Ham fortsätter spela bra, långt bättre än deras tabellplacering (8). En vinst för Chelsea idag sätter ett nytt rekord, 12 raka hemmasegrar.
    Ingle in för en anonym Ji. 67 Reiten in för England och hon skjuter bra direkt. Så kommer trean när en boll når fram till Kerr som skadar sig samtidigt som hon gör ett hattrick, hon har riktigt ont. 68 Kirby stod för assisten och det var åter öppet mål för Kerr som springer ihop med en WH-spelare och det verkar vara en smäll över höften. Hon är uppe nu men ersätts av Cuthbert.
    Kirby som varit mycket bra (två assist) i sin comeback från skada får fritt läge men Arnold gör en riktigt bra räddning igen. 85 Det borde dock varit mål där Fran.
    Magda Eriksson gör självmål och matchen är inte över. Snyggt var det, som självmål ofta är. En fin nick i mål. 89
    Ännu en riktigt bra räddning av Arnold på en frispark från Reiten. 90. Sex minuter tillägg.
    Rättvis seger och rätt så men West Ham stod emot bra och målvakten Arnold gjorde flera väldigt bra räddningar. Spelet klaffar inte riktigt för Chelsea men med den kvalitet de har vinner de ändå, slår nytt hemmasegerrekord och fortsätter sin obesegrade svit mot tvåårsmärket. Det var en effektivt Sam Kerr som avgjorde matchen. Hayes har dock en del att jobba med framöver.
    Nästa match är borta mot Benfica i Champions League på onsdag. Vilket kanske var orsaken till viss rotation i Chelsea idag.

LÖRDAG 5:
Ligaledare, och rättvist så.
    16e matchen utan förlust (vi hade 18 under Conte 2017 när vi vann ligan, fast BBC aäger under Sarri - vi är för utmattade för att kolla om det verkligen är sant, det känns inte alls sant). 13 olika målgörare, det är nästan mer imponerande.
    Och Olivier Giroud är en Chelsea hjälte, glöm inte det. Måtte det också lossna för Werner för han håller på att skapa historia med sina missar, men han är alltid där och vilket pass till tredje målet.

Inför 2.000 lyckliga fans ska Chelsea möta arvfienden Leeds på Stamford Bridge med följande startelva.
    Mendy, James, Silva, Zouma, Chilwell, Kant`, Mount, Havertz, Werner, Ziyech, Giroud.
      avb: Arrizabalaga, Rüdiger, Jorginho, Abraham, Pulisic, Kovacic, Azpilicueta   
    Giroud startar, förstås. Havertz är kanske överraskningen men laget ser väldigt intressant ut.
    Bielsa och Leeds kontrar den uppställningen med:
Meslier, Ayling, Kock, Cooper, Dallas, Phillips, Klich, Raphinha, Alioski, Harrison, Bamford

FREDAG 4:
Chelsea U23 slog Leicester i PL2 ikväll med 2-1. Peart-Harris gjorde första målet strax före slutet av första halvlek och Henry Lawrence avgjorde matchen i 89e. Chelsea gick därmed upp på andra plats en poäng efter City.

Frank Lampard har nominerats till Månadens Manager för november.

Från presskonferensen:
Chelsea är skadefria. Inga nya skador.
    Han ger inte spelarna garantier om att få starta. Det fungerar inte så (ang om han kan hålla Giroud utanför laget imorgon eller vice versa). Han sa att medierna får inte veta något om laget idag.
    Han betonar att alla vet det och accepterar det, och de får sina chanser, särskilt om de spelar som Giroud gjorde mot Sevilla.
    Han kan inte säga om det är en fördel att det kommer att finnas fans på matchen, men de får gärna vara högljudda och stödja spelarna vilket är en hjälp.
    Han är medveten om rivaliteten mellan Chelsea och Leeds då han varit i klubben så länge men kan inte översätta det till dagens situation med nya spelare. Han hyser dock stor respekt för Leeds och vet hur tävlingsinriktade de är.
    Han vill som sagt inte garantera något men menade att Billy Gilmour kommer få speltid den här månaden då han är så bra.
    Han känner Patrick Bamford sedan dennes tid i Chelsea och menar att han har ett öga för mål och han ska vara stolt över att han kommit tillbaka och blivit en ledande målgörare i PL.
    Laget börjar sätta sig men med den konkurrens som är kommer det alltid bli ändringar. Laget kan bli mycket bättre i Lampards ögon men det är på väg.
    Han menar att Leeds är svåra att analysera men de gillar att skjuta och de gör mål i sina matcher även mot det bästa motståndet. Det blir en tuff match. Han ser dem som ett av de mest farliga lagen i ligan.
    Han känner Jack Harrison (lånet från City) från deras tid tillsammans i New York City.
    Det betyder mycket att fansen är tillbaka och han hoppas att snart får fler än 2000 komma. Det ska bli roligt att höra dem stödja laget imorgon.
    Han vill inte betona något av att de spelade i Sevilla i onsdags. De möter ett fysiskt lag med hög energi nu men kan bara koncentrera sig på sig själva.

Olivier Giroud säger i en intervju på officiella sajten att han vill stanna i Chelsea och vinna titlar. Läs den här>>
    Det är en toppennyhet men det lär inte stoppa spekulationerna om att han ska till Inter eller Inter Miami eller Juventus. Sådana är ju medierna.

Ben Chilwell har nominerats till Månadens Spelare för november. Konstigt nog har inte Hakim Ziyech blivit det.

TORSDAG 3:
Det finns de som faktiskt spekulerar i att Lampard inte startar Giroud mot Leeds lördag kväll. Det är en möjlighet, men får vi säga vår åsikt (vilket vi får) så skulle det visa på ett fullständigt uselt ledarskap och så tondöv är inte Lampard. Giroud lär få chansen mot Leeds och Abraham mot Krasnodar på tisdag.

Nog är det lite intressant. Petr Cech kom från Rennes till Chelsea. Edouard Mendy kom från Rennes till Chelsea. Mendy har nu spelat tolv matcher för Chelsea och har exakt samma statistik som Petr Cech hade efter tolv matcher för Chelsea. Nio hållna nollor och tre mål insläppta. Lovar onekligen gott. Vilken start Mendy har fått i Chelsea, men tittar vi närmare på statistiken så är det ju hela försvaret som verkligen förbättrats. Alla siffror är oerhört mycket bättre nu än när stackars Kepa stod bakom det läckande försvar som var då. Vi hade ju en liten deja vue av det igår på fasta situationer även om de inte ledde till mål.

Brexit 1 januari, kommer att påverka klubbarna ordentligt, inte minst på akademinivå då det blir nästan omöjligt för unga spelare att gå till England och mycket svårt för spelare under 21 också att gå till engelska klubbar. Spelare under 18 kommer överhuvudtaget inte kunna gå till engelska klubbar vilket kommer att påverka mycket. En sådan som Cesc Fabregas kommer inte längre kunna göra karriär i England. Chelsea har några unga spelare i sin akademi som inte kommer att få internationella kompisar framöver som svensken Edwin Andersson, norske Bryan Fiabema, finske Bergström.
    Det nya systemet är så komplicerat att det kommer ge upphov till en hel generation nya specialiserade agenter. För självklart finns det kryphål och undantag.
    I framtiden kommer också de engelska klubbarna få ha max sex utländska spelare i sina trupper. Det har dock en övergångsperiod. Den biten av regelverket kan allvarligt urholka Premier Leagues popularitet och styrka inom internationnel fotboll.
    Läs mer här>>


Premier League har kommit överens med EFL om ett slags räddningspaket om 250m pund för klubbarna i de lägre divisionerna. Något som kanske kan bli lite hjälp. Läs mer om hur det är utformat här>>

Chelsea FÅR absolut inte låta Olivier Giroud lämna i januari. Han är enorm tillgång för klubben och Chelsea borde istället diskutera förlängning av kontraktet. Punkt slut! Om Chelsea vinner en titel den här säsongen lär vi få återkomma till att Giroud ska vara med. Han är fantastisk även om han likt Silva kanske inte ska spela varje match, men när han spelar....

ONSDAG 2:
Olivier Giroud mot Sevilla. Fyra- noll. Det räcker att säga idag.
    Är han inte nummer ett på laguppställningen på lördag (och framöver) som center är det tjänstefel av Lampard.
    Gruppsegern bärgad och Lampard kan ännu lugnare rotera på tisdag mot Krasnodar i en match som inget betyder, förutom äran.

Norsk kommentator i Viasat för en gruppfinal. Skojar de med oss som betalar dyra pengar för deras abonnemang? USELT VIASAT

Krasnodar ser ut att gå vidare ut i Europa (League) efter att Marcus Berg satte enda målet mot Rennes i deras möte.

Chelseas bänk ser bra ut och det är ju fem byten tillåtna: Kepa, Caballero, Alonso, Kanté, Abraham, Werner, Tomori, Mount, Chilwell, Ziyech, Gilmour, James

Struntar Frank Lampard plötsligt i sina egna ord om att vinna gruppen var viktigast och att han skulle rotera men försiktigt. Han har ändrat nio spelare. Det är en stor chanstagning och i våra ögon inte uppmuntande. Vi är rent ut sagt skeptiska till den här uttagningen även om Giroud som vi ville får starta.
    Mendy, Azpilicueta, Rudiger, Christensen, Emerson, Kovacic, Jorginho, Havertz, Hudson-Odoi, Giroud, Pulisic
    Ska vi bara titta på laguppställningen måste vi nog ändra till att Sevilla är små favoriter till gruppsegern. De ändrar bara sju! Har ingen berättat hur lottningen fungerar till slutspelet till de här managerna?
    Vi vet inte om det är ställningen i andra grupper, oron att behöva möta Real Madrid eller vad som står bakom Lampards uttagning.
    Sevilla: Vaclik, Navas, Gomez, Carlos, Rekik, Rakitic, Gudelj, Rodriguez, Vazquez, En-Neayri, Idrissi

Slutspelets första omgång lottas 14 december, men först ska det spelas matcher ikväll och nästa vecka. Läget börjar dock bli klart i flera grupper, som Grupp E där Chelsea och Sevilla är klara men det återstår att se vem som vinner gruppen och därmed ska lottas mot en tvåa i en annan grupp, dock ej något engelskt lag för Chelsea.

Dagens om Sevilla är att Lopetegui hoppas spela både Ocampos och de Luuk trots tidigare uppgifter. Däremot är mv Bono borta pga positivt coronatest, Acuna och Suso är skadade.
    Det spekuleras i om Lopetegui skulle vila spela men själv nekar han till det trots att de är klara för avancemang och möter Real Madrid som är långt från form till helgen.

Damerna återupptar ligaspelet på söndag mot West Ham, matchen visas på Viasat Sport Extra/Viaplay kl 13.30

TISDAG 1:
Vi tar det som mindgames men uppskattar sannerligen komplimangerna från Sevillas manager Julen Lopetegui som säger att Chelsea är Englands mest anfallsfarliga lag och mycket väl kan vinna Champions League.

Liverpools Klopp är ju på krigsstigen mot spelschema och annat. Fakta visar dock att Liverpool har inte spelat speciellt många matcher jämfört med andra lag andra säsonger. Chelsea är faktiskt det lag som spelat flest matcher, allra flest säsongen 2012-13. De spelade då 69 matcher. Näst flest spelade Man United 2008-0 med 66 matcher. Chelsea återfinns även på delad tredje och sjätte plats bland de som spelat flest matcher, de spelade då 64 matcher resp 63.
    Liverpool kan som max spela 60 matcher den här säsongen. Klart färre än Chelsea alltså gjorde 12-13. Och det är max vilket kräver framgång i FA Cupen, Ligacupen och Champions League till finalnivå. Liverpool kommer också ha fler dagar mellan matcherna än vad Chelsea hade tidigare år. Liverpool spelar i genomsnitt var 5,4 dag. Chelsea spelade var 4,1 dag 2012-13.
    Så kanske har vi alla dragits med i klagomålen mot den här komprimerade säsongen fast den egentligen faktiskt inte är så komprimerad som vi trott. (OBS dock, landskamperna som är fler och med tre under varje uppehåll mot förr två, räknas inte och vissa klubbar har fler landslagsmän än andra, så är det ju.).

Från presskonferensen:
Chelsea är helt skadefria.
    Lampard kommer att rotera, men försiktigt. Han vill vila någon eller några spelare som spelat många matcher.
    Han kommenterade ryktena om JT till Derby som manager med att säga att han känner ju Derby och ser JT som förutspådd att bli manager i framtiden och att han gjort ett bra jobb i Villa.
    Han ser inga problem med att motivera spelarna inför matchen. Chelsea vill vinna gruppen och de spelare som får chansen måste ta chansen att visa varför han ska spela dem.
    Billy Gilmour är med i truppen. Lampard önskar att han hade fått fler matchminuter innan men antydde att han kan få några minuter i de avslutande CL-matcherna.
    Han förväntar sig en tuff match och jämför Sevilla med ett PL-lag, med bra spelare och manager.
    Ang CHO var det svårt att meddela honom att han inte ens var med i truppen mot Tottenham då han spelat bra och blir allt bättre. Det gäller att hålla honom (och andra) positiva även när de inte får speltid.
    Nyckeln till matchen är att vara koncentrerade och behålla fokus.
    Spelaren som är med på presskonferensen är Jorginho (vilket vi kan se som en indikation att han startar imorgon, tror vi).
    Han vara bara positiv till frågan om hur konkurrensen om platser gör att de jobbar hårdare och måste prestera bättre. Det är bra för laget och för spelarna.
    Alla vill spela men man måste acceptera att man kan inte spela varje match. Det viktiga är att laget vinner.
    Han ser det som bra att man kan få tid att återhämta sig och förbereda sig på att göra sitt bästa när man får chansen att spela.
    Han har stor respekt för Sevilla. De är bra organiserade och Chelsea måste lyckas med sin press mot dem.
    Han ville inte sätta några mål för truppen men betonade att det är en stor trupp med mycket kvalitet.
    De har förberett sig väl på att möta Sevilla och försöka vinna matchen.
    Chelsea har en stor trupp som bara blir bättre ju mer de lär känna varandra och managerns sätt att arbeta.
    Självklart ville han inte tala om vad de jobbat på inför matchen mot Sevilla, det får bli en överraskning. (Det låter dock som om de tränat på något speciellt, vi får se vad det blir).
    Han ser VAR som en förbättring i fotbollen, det har kommit till för att hjälpa till att förbättra den.
    Han, liksom Lampard, är inställda förstås på att vinna matchen och toppa gruppen.
    Han öste beröm över Giroud och hans mål mot Rennes. Sena mål som dem är varför vi älskar fotboll. Det var vår tur att ha turen med oss. Han talade om hur oerhört omtyckt Oli (som han kallas) är i gruppen och hur viktig han är för laget även utanför plan. Han var så glad över att det var just Giroud som fick avgöra matchen. Han förtjänade det.
   
Sevilla kommer att sakna två viktiga spelare i matchen imorgon. Lucas Ocampos och Luuk de Jong är borta. De Jong är skadad men Ocampos ska tydligen bara vilas.

Uefa kommer att använda fjärr-VAR imorgon. VAR-teamet sitter i Schweiz för matchen. Fast, de har också ett back-up team på plats i Sevilla ifall kommunikationerna skulle gå ned.

MÅNDAG 30:
Chelsea har lottats mot Morecambe i FA Cupens tredje omgång, prel 9 januari. Hemmamatch. Morecambe spelar i League Two, dvs division 3. De ligger inte så bra till, just nu 15e plats.
    Överkomligt motstånd känns det som. Sensationen dock är Marine som spelar i Englands åttonde division som hemma möter Mourinhos Tottenham. Så underbart om det får finnas fans med på den matchen.

Det är inte slut på överraskningar i PL-fotbollen. Näst sistplacerade Fulham sätter till slut en straff (efter två väldigt spektakulära missar, Lookmans usla panenka och Cavaleior, som satte den säkert idag, som halkade senast och försökte träffa strålkastarna, Mitrovic har också missat en) och vinner mot fjärdeplacerade Leicester som nästan hade toppat ligan vid vinst! De gjorde det på bortaplan och det var inte orättvist heller.

Alan Shearer hyllar och försvarar Frank Lampard i sin BBC-krönika. Läs honom här>>

Chelsea är redan klara för playoff i Champions League.
    Ändå är det en väldigt viktig match mot Sevilla, som också är klara för slutspelet på onsdag.
    För det räcker ju inte med att kvalificera sig dit, vi har senast förra året fått uppleva hur oerhört viktigt det har blivit att vinna gruppen och därigenom få en lättare lottning när Champions League återupptas i feb-mars. Chelsea slarvade med det förra säsongen och lät Valencia få fördelen att vinna gruppen. (Barkley missade ju en straff i första matchen mot Valencia som Chelsea förlorade och till slut vann Valencia gruppen på målskillnad). Vi fick därmed Bayern München i första slutspelsmatchen och det var lite väl svårt motstånd.
    Tittar vi på grupperna just nu ser det också ut som det kommer att bli rätt stor kvalitetsskillnad mellan de som vinner grupperna och tvåorna vilket gör det viktigt att komma i bästa lottningsläge genom att vinna gruppen även om det allra viktigaste förstås redan är gjort, att gå vidare. För vi vill verkligen inte lottas mot Bayern igen direkt i slutspelet.
    Oavgjort borta mot Sevilla och vinst hemma mot Krasnodar innebär i praktiken att Chelsea vinner gruppen oavsett nästan vad Sevilla gör mot Rennes. Chelseas målskillnad är så pass bra att det är osannolikt att Sevilla ska kunna gå förbi på målskillnad.
    Så onsdag är inte läge att rotera alltför mycket med spelarna även om rotation helt naturligt kommer att ske.

På lördag väntar sedan Leeds, ett lag som borde passa Chelsea rätt bra. De spelar med enorm energi och anfallsinriktning. Chelseas försvarsspel är nu dock flera klasser bättre än förra säsongen och även i inledningen av den här säsongen så de bör klara av Leeds även om Patrick Bamford säkert vill visa sin klass mot sin förra klubb. Försvarsmässigt ska Leeds dock inte kunna stå emot Chelsea om Lampard får till anfallet lite bättre än mot Rennes och Tottenham. Det är en match Chelsea bör vinna.
    Särskilt som det är den första matchen sedan i mars som Chelsea spelar inför publik på hemmaplan. Ska bli mycket intressant att se om det påverkar spelet och spelarna att de äntligen får möta fansen och publiken igen. Vi hade behövt dem redan igår. (För även om det kan ses som en taktiskt mästarklass som vi kallade det igår, var det ju knappast en rolig fotbollsmatch för oss vanliga).

Damerna återvänder till ligaspelet med en hemmamatch mot West Ham i helgen. I nästa vecka spelar de Champions League också.

 

 


Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG 6:
Conor Gallagher gjorde mål för West Brom igen, kvitterade mot Crystal Palace innan WBA drog på sig en utvisning. Det ska bli väldigt intressant att se Gallagher i Chelsea nästa säsong. Han är nog det största löftet av våra unga utlånade spelare.

LÖRDAG 5:
Giroud gjorde sitt sjätte raka mål från start i Chelsea, det har inte härt sedan Jimmy Floyd (Haselbaink) 2001. Giroud är en Chelsea hjälte. Ändå på tisdag ska han inte spela men han ska spela mot Everton till helgen. Krasnodarmatchen är för att ge alla andra chansen.

Vi brukar inte direkt rekommendera läsningar om matcherna, men ärligt Daily Mail har skrivit en vi verkligen rekommenderar Chelseas fans. Läs den>>

Kai Havertz har avslöjat att Timo Werner gjorde allt han kunde för att få Havertz att välja Chelsea. Som dagliga sms med uppmaningen att komma till Chelsea. Läs mer här>>

Utlånade Jamie Cummings (Stevenage) rankas som League Two's bäste målvakt.

Newcastle är intresserade av att låna Fikayo Tomori i januari och nu sägs det att Everton åter igen är intresserade av ett lån av Tomori. Vi tror Tomori kommer att lånas ut i januari och det är nog det bästa för honom, men han måste komma till en klubb där han får speltid.

FREDAG 4:
Jamie Carragher ger Frank Lampard råd om hur han ska stoppa Leeds imorgon. Lösningen är tydligen enkel. Stoppa Kalvin Philips och Chelsea vinner. Läs här>>

Nu jagar Juventus inte bara Giroud och Emerson utan de ska gett sig efter Billy Gilmour och försöker locka bort honom från Chelsea.
    Senare har det sagts att Juventus vill låna Gilmour från januari. Vi ser ingen anledning till det. Chelsea bör behålla Gilmour och matcha in honom i rätt tempo.

Branislav Ivanovic, nu i WBA, är mycket imponerad av det jobb Frank Lampard gör i Chelsea och hoppas han stannar livet ut, även om han medger att han skulle bli en bra förbundskapten för England också (inte ännu på länge hoppas vi). Läs mer här>>

TORSDAG 3:
Sedan 2017-18 har bara två spelare gjort fler mål i europaspel än vår Olivier Giroud. De är inte okända, de är Robert Lewandowski och Leo Messi. Giroud har gjort 16 mål (mer för Chelsea på 15 matcher mindre än han gjorde i Arsenal...). Lewandowski har gjort 26 och Messi 18 (Erling Braut Haaland har samma som Giroud). Tyvärr säger inte statistiken hur många matcher de har gjort målen på. Vi påminner om att Giroud vann skytteligan i Europa League 2019 när Chelsea vann den turneringen.

Sergio Ramos's förhandlingar med Real Madrid går inte bra och som ett brev på posten eller ett rykte på sociala medier knyts han nu därför till italienska och engelska klubbar och det hävdas att han fått erbjudanden från båda länderna. Självklart dras Chelsea in i det, vi har ju redan bevisat att äldre spelare kan ha en framtid i vår klubb. Som Silva, som Giroud. Båda mycket bra när de får speltid.

Att bedöma spelare genom tv är inte rättvist. Det har vi berört förr och vi såg det igår igen. Vi märkte inte mycket av Jorginho och han fick ett ok betyg inte mer. Nu framkommer det att han hade 98% passningsrätt, vilket som sagt sällan framgår i tv. Det är nästan alltid mittfältare som smyger fram i matcherna och inte får rätt uppskattning när vi bara ser fotboll i tv. Vi har konstaterat det förr och det kommer hända igen.

Annars handlar helt rättvist nästan allt om gårdagens match om Olivier Giroud. Vad mer kan man säga? Han är extremt omtyckt inom klubben och bland nästan alla fans. Är det dags att starta en namninsamling för att få klubben att förlänga hans kontrakt för han tycks verkligen bara bli bättre med åren. Något som inte kan sägas om alla, särskilt inte anfallare men det finns ju några få unikum.
    Det var också väldigt roligt att notera hur genuint förtjust Abraham gratulerade Giroud när denne gick av, fast de är heta konkurrenter om samma position. Det säger kanske mer än det mesta om Girouds ställning i Chelseas trupp.

ONSDAG 2:
CIES menar att värdet på Timo Werner och Hakim Ziyech har gått upp ordentligt sedan de kom till Chelsea. Werners värde ska ökat 10m pund och Hakims 12,2m pund. Detta är värderingar, inte transfersummor. Värderingen ligger alltid högre än egentliga transfersummor.

En sportskrivare, Nico Schira, hävdar att Chelsea och PSG har erbjudit David Alaba ett treårskontrakt. Alaba och hans agent förväntas kräva ett fyraårskontrakt för 28-åringen och en årslön om 15m pund. Dvs långt över vad någon annan i Chelsea har, runt 288k i veckan. Dock och det måste räknas in, han kommer gratis till sommaren om det blir en värvning till sommaren. Alaba är fri att skriva för-kontrakt i januari.

Spelare blir mer och mer liksom i USA handelsvaror för klubbarna. Chelseas hjälte Eden Hazard drömde om Real Madrid och Chelsea släppte honom dit. Nu spekuleras det i att Real vill använda honom som dellikvid i ett försök att få Kylian Mbappé från PSG.

Brightons Ben White har ligans bästa statistik tillsammans med Thiago Silva och Kurt Zouma som mittback. Nu växer ryktena om att Chelsea vill värva honom, liksom en handfull andra klubbar. White förlängde sitt kontrakt med Brighton i somras och har ett långtidskontrakt.

Porto fick oavgjort mot City igår och går därmed vidare till slutspelet i CL. Vårt lån till Porto, unge försvarare Malang Sarr fick mycket beröm för sin insats i matchen. Vi har också andra bra försvarare som är på lån och kan utvecklas. Ändå, skulle David Alaba bli en möjlig värvning är det ju bara helt rätt av klubben att göra den. Vi känner dock absolut ingen panik inför framtiden på försvarssidan, heller. Chelsea har en enorm utvecklingspotential över hela plan de närmaste åren utan nya värvningar. Även om sådana säkert kan komma att ske.

TISDAG 1:
Jamal Musiala gjorde startdebut för Bayern i CL idag och det talas redan om engelska landslaget även om han inte bestämt vilket landslags han vill spela för. Han är ju bara 17 år. Så varför tar vi upp det, jo för Musiala kommer ju från Chelseas akademi och lämnade den när Bayern kom och lovade saker förra sommaren. Det är ett superlöfte som Chelsea tappade där. (Bayern har för övrigt tagit ut b-laget mot Atletico).

En match har ställts in på grund av ett corona-utbrott. Newcastles möte på fredag mot Aston Villa har ställts in då ett utbrott av covid-19 har skett i Newcastles trupp och ledning.

Juventus lär vara intresserade av Olivier Giroud. Vilket låter lika dumt som Inter om det är speltid som Giroud söker inför EM. Han kommer inte vara förstaval varken i Juventus eller Inter, så då kan han lika gärna stanna i Chelsea då han och hans familj finns i London och han är genuint uppskattad inom klubben. Det är dock vår önskan att han får starta imorgon då Tammy Abraham borde roteras.

Derbys nya ägare, shejken från Abu Dhabi (det är tydligen inte 100% klart ännu) lär vara intresserade av John Terry som manager och inte Wayne Rooney som är interim-manager just nu. (JT var f ö kortad under Villas förlustmatch till West Ham igår).

Newcastle sägs vilja låna Fikayo Tomori resten av säsongen när fönstret öppnar i januari.

Annars är det hetaste ryktet David Alaba. Alaba själv ska uttryckt uppskattning över intresset och hans agent Pni Zahavi har mycket goda kontakter med Chelsea. Det räcker ju för att medierna nästan ska anse affären klar. Det är dock ett intressant rykte och Alaba sitter på utgående kontrakt så kostnaden är inte särskilt hög för en 28-åring på höjden av sin karriär.
    Real Madrid, PSG och Juventus hoppas också kunna värva Alaba.

MÅNDAG 30:
Mathew Bondswell är en 18-årig vänsterback som just nu spelar för Dordrecht i Nederländerna. Han tillhör dock Leipzig (tyska klubbar har verkligen varit effektiva i att värva engelska talanger) som värvade honom från Nottingham. Chelsea lär vara intresserade av honom nu och West Ham. Låter lite konstigt med tanke på Livramentos utveckling i akademin och överskottet vi har på vänsterbackar just nu.

Nya rykten om Denis Zakaria, mittfältare i Mönchengladbach som ryktats till Chelsea tidigare. Chelsea ska varit i kontakt med hans agent. Zakaria har just haft en svår knäskada och är intressant för flera klubbar.

Mourinho kör sina vanliga tricks, on repeat också. Han kör återigen med att de, Tottenham, är inte med i loppet, de är bara en ponny. Trots att de är före Chelsea och leder ligan. Men han utnämner omgående Chelsea till titelutmanare trots detta... Vi vet ju rätt väl hur Mourinho fungerar och han kallade Chelsea exakt samma sak förra gången han vann Premier League, med Chelsea!

Vi var många som undrade över varför Lampard envisades så länge med att spela N'Golo Kanté i den roll som Sarri hade satt honom i för att passa in Jorginho i Chelsea. Nu skadefri är Kanté tillbaka där de flesta av oss verkligen vill se honom som skölden framför försvaret och han är på väg mot den form han visade under Conte. Som Guardian påpekar i den här artikeln>>

Raul Jimenez skallskada igår mot Arsenal påminde oss verkligen om när Petr Cech fick ett knä i tinningen och fick genomgå en operation, liksom Raul, och var borta länge innan han kunde återvända men spela med hjälm resten av sin karriär. Otäckt. Och hur kunde medicinarna låta David Luiz fortsätta spela till halvtid? Det verkar som de införda protokollen för ev hjärnskador inte fungerar alls.
    Det har också framkommit att Arsenal som tog av honom i halvtid tillät Luiz att köra bil hem. Det verkar som fotbollsklubbar är dummare än dumma ibland. Hoppas det går bra för Raul och för Luiz, men man skäms över hur klubbarna behandlar den här frågan.
    Sagt från en som i volleyboll en gång dök först med huvudet in i stolpen som håller upp nätet och vägrade gå till sjukhus. Det var inte smart.

En intressant intervju med Pernille Harder där hon menar att tjejerna nu kommit så långt att unga flickor kan hitta sina idoler bland kvinnliga spelare snarare än bland manliga spelare som kanske varit hur det varit tidigare. Läs här>>

Conor Gallagher är kanske helgens stjärna bland lånespelarna med sitt första PL-mål. Läs mer här i lånerapporten från klubben>>

Ikväll kl 20.10 lottas FA Cupens tredje omgång, som går på nyåret.

David Beckham tror han ska kunna locka Olivier Giroud till Inter Miami genom att erbjuda honom lyxlägenheter och annat. Vi tvivlar på att Giroud vill till USA innan EM. Efteråt om han beslutar sig för att avsluta sin landslagskarriär, kanske.



<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!