Champions League

Gruppspel - Grupp E

24 november 2020

CSFCs spelarbetyg


Rennes    rennes   vs    CHELSEA     Chelsea  
      1                            -              2                (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021>

Rennes' laguppställning

Gomis, Traore, Da Silva, Nyamsi, Truffert, Camavinga, Nzonzi, Lea Siliki, Bourigeaud, Doku, Guirassy. 

avb: Salin, Grenier, Niang, Maouassa, Gboho, Tait, Del Castillo, Hunou, Assignon, Soppy, Georginio Rutter, Omari

Manager: Julien Stephan

Målgörare

0-1
1-1
1-2

Callum Hudson-Odoi, 22
Sehrou Guirassy, 85
Olivier Giroud, 90+1


CHELSEAS INSATS


6

Började bra men släppte helt in Rennes i matchen genom slarv och bristande koncentration efter CHOs mål. Klart fall av underskattning. Sånt vill vi aldrig se.

Chelsea skänkte bort matchen. Tills Giroud bestämde sig för att visa varför han ska få spela. Vilken nick.

Inte någon bra match av Chelsea, bara en bra halvtimme kanske. Dålig genrep inför toppmötet på söndag. Chelsea förtjänade ärligt talat inte att vinna men det finns ju kvalitet i Chelsea idag.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Två bra räddningar i första. En mycket bra, om än udda i andra.Räddade nog trepoängaren till Chelsea. 7+
César Azpilicueta Var inte så mycket med i matchen. 6
Thiago Silva Säker men orsakade en farlig frispark. 6+
Kurt Zouma Bra match. 6+
Ben Chilwell Stod för två mycket grova felpass redan i första varav det ena borde blivit mål för Rennes. Ett hjärnsläpp kan väl ursäktas men inte två på 40min. Hans klart sämsta halvlek sedan han kom till Chelsea. Missade att avgöra matchen. Hade liksom Werner en sådan där match. 6-
Jorginho Nja. 6
Mateo Kovacic Någon enstaka bra aktion annars anonym. Spelade upp sig i andra. 6
Mason Mount Vilken underbar framspelning till CHOs mål. Trodde han hade gjort mål när Gomis grävde bort bollen... 7+
Callum Hudson-Odoi Mycket bra start av matchen och ett fint taget mål också. Försvann dock ur matchen då och då. 7+
Timo Werner Började med en jättemiss. En sådan där som är svårare att missa än att göra mål på. Hade skorna på fel fot kändes det som, men hans rörelser är utmärkta och han ger alltid alternativ. Behöver förbättra sin effektivitet men han är ju alltid där.... Hade ett offsidemål i början av andra. Hade en sådan där dag annars. Borde kanske vilats istället för spela hela matchen. 6
Tammy Abraham Märktes inte mycket i första. Inte heller i andra. 6
---    
N'Golo Kanté In för Mount. 68 Gjorde skillnad. 6+
Olivier Giroud In för Abraham 69 Vilket otrolig nick han stod för och avgjorde matchen på övertid. 7
Hakim Ziyech In för Hudson-Odoi. 75 Bättre från start än som inhoppare. Bra firspark till Chillwell dock. 6+
Kai Havertz In för Kovacic. 75 Prydligt och säkert spel. 6
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Kepa, James, Christensen, Tomori, Rüdiger, Alonso, Emerson, Kanté, Havertz, Giroud, Ziyech

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 9 12
Skott på mål 5 5
Blockerade skott 1 5
Hörnor 3 11
Målvaktsräddning 4 3

Bollinnehav %

49 51
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Roterade mer än väntat och framförallt oväntade spelare. Men det är nog med ett öga på Tottenhammatchen. Kan inte varit nöjd med bristande effektivitet och ännu mindre med det dåliga fokus laget visade mot slutet av första.

Kan inte vara nöjd med inställningen till den här matchen. Underskattning? Det känns så trots alla ord innan.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Edouard Mendy

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vinst och Chelsea är klara för slutspel. Så det är lite av en chansning att Lampard väljer att rotera så pass som han har gjort. Rennes saknar två spelare men har nog ändå ett starkare lag då jättelöftet Camavinga är med från start.

Lampard verkar ha knäproblem då han knappt kunde komma ned unde BLM-manifestationen.
    chilwell nära att få till en ordentlig chans men bollen gick en underlig väg. 2
    Jorginho sökte Azxpi men det var ingen vidare cross.
    Härligt inlägg på läppen till Timo Werner som sätter bollen högt över från sex meter. Oj vilken miss. Det var fladder på inlägget men ändå. 4 Det skulle varit mål.
    Pigg inledning av CHO som startat starkt och hans perfekta inlägg var värt ett mål. Nu fixar han en hörna. 6 Ingen vidare nick, Chelsea bryter Rennes försök att gå till anfall.
    Inlägg som Werner får nicka tillbaka och sedan orsakar Kovacic en frispark, inte mycket att snacka om. 8
    Rennes har fått ha lite boll nu men åstqdkommer inte så mycket med den. 10
    Sevilla tog omedelbart eldningen i Ryssland, Rakitic i första minuten coh står sig nuvarande resultat är slutspelsplatserna redan avgjorda.
    Timo Werner rör sig utmärkt och är alltid spelbar, synd bara på den där missen. Den måste han nog gottgöra för bra betyg.
    Bra hörna av Rennes men det blir inget av det ändå. 15
    Werner är inte vän med bollen, tappar ut den till inkast.
    Lång boll från Azpi som Gomis går ut och nickar undan framför Werner.
    Fin boll av Chilwell till Werner som nickar bakåt men ingen är där. 17
    Den fina inledningen har gått över, rätt trist sedan dess och mycket bolltapp åt alla håll.
    Mycket fin boll till CHO och en mycket snabb kontring där Hudson-Odoi sätter bollen i nät. Mount slog passet. 22 Werner drog på sig försvare så CHO fick oväntat fritt fram. MÅL
    Ett anfall som såg bra ut för Rennes men det slutar i hörna. 28 Bra hörna men bort av Abraham.
    Lättfångat inlägg av Rennes. 29
    Fin cross till Werner som spelar Chilwell och han får två chanser och på andra stöter Mount bollen i öppet mål, trodde vi alla men Gomis kom från ingenstans, utifrån och hann mellan. Oj. Där var vi ännu en gång redo att skriva MÅl. Ingen effekt på hörnan. 30
    Det borde stått 3-0 men Gomis ska verkligen ha ära av den räddningen, den var suverän. Matchens prestation med Mounts pass till målet.
    Bra inlägg och bra skott men Zouma blockerar, på returen sätter Silikii bollen väldigt långt över. 32 Ännu ett som kanske borde varit mål!
    Traore borde varnats för hög spark och sedan protester, men Kuipers pratar bara med honom. 33 Sparken höll på att ta ill apå Abraham.
    Zouma försvarar bra men för tufft enligt domaren. 34
    Mpunt bryter bra men hittar inte riktigt Werner i kontringen. 35
    Känslan är ändå att Chelsea går inte riktigt på alla cylindrar. Rennes har fått en hel del spel på sistone men gör inte mycket av det. 35
    Abraham hålls fast, snabb frispark som Chilwell lyckas slå bakåt till Guirassy och han spelar inte i Chelsea. Silva reder ut det med en frispark. 36
    Guirassy vänder upp mot Zouma och skjuter bra, Mendy hinner dock ned och gör en bra enhandsräddning och håller bollen. 39
    SÅ gör Chilwell en ännu värre miss och slår bollen till en fri Guairassy som tar helt fel beslut och försöker passa och då rensar Silva det. Vilket misstag av Chilwell och vilket misstag av Guirassy. 40 Bra hörna men Zouma unda och så ny hörna när Jorginho blocker boll in.
    Bra nick och bra räddning på hörnan. 42 Chelsea har helt släppt matchen och gör väldigt många misstag nu. De är inte skärpta alls. Mendy viftar undan hörnan. Lite farligt men nästa boll in är inget vidare.
    Silva orsakar en frispark i väldigt bra läge för Rennes. 45 En minut tillägg. Fick han kort också? Svårt att se. 22 m från mål. Nzonzi försöker ställa sig i muren och det får man inte. Frisparken tar i muren, hörna. Det var Azpi som fick undan den, bra frisparken men Azpi fick bort den. Chilwell sedan bort med hörnan.

En okoncentrerad halvlek av Chelsea där de borde lett med 3-0 istället för enda målet till de i slutet av halvleken lät Rennes ta över helt och de kunde gott kvitterat. Skärpning.

ANDRA
Är spelarna lika oskarpa och ofokuserade i andra hoppas vi Lampard sätter ned foten och börjar ändra upsptällningen tidigt.
    Fantastisk statitistik. Chelsea har inte förlorat någon av sina 47 senaste matcher när de lett i halvtid. Måtte de inte göra det idag heller men då måste de nog skruva på huvudena också i andra och ta tillbaka initiativet i matchen.
    Werner och Mount missförstår varandra och Rennes ser ut att vara uppumpade av sina fina avslutning i första. Vi hoppas Lampard sa en del sanningar i pausen.
    Bra aktion av Kovacic som dras i armen men gör sig fri och så lyfts bollen till Werner som är offside när han sätter bollen i nät. 47
    Werner får bollen för långt ifrån sig och backen hinner mellan. Annars hade det varit fritt fram. Chelsea har höjt sig lite igen nu.
    Azpi görs ned och Kuipers håller ribban högt, för det hade nog de flesta gett kort för. Så sen in som Rennesspelaren var.
    Så slits CHO ned efter en fin långboll av Azpi. Kanske borde Kuipers nu sänka ribban lite.
    Fin boll till CHO som missar nedtagningen. 51
    Rennes är tillbaka med bollinnehav igen och ett skott touchas ut till hörna när Silva skickligt blockerar, fåfänga försök att få det till hands vilket det absolut inte var. Sjunde hörnan, Silva nickar bort men bollen in igen och Abraham gör en ny hörna. Rennes har snart jobbat ihop till en kvittering om Chelsea inte sätter stopp i den här matchen. Dålig hörna. Chilwell kastar sig fram och nickar till inkast.
    Nä, det döms hörna igen ändå.. Bra skott av Traore, men Abraham blockerar det hårda skottet. 56 Chelsea kan inte fortsätta ge bort fasta situationer på det här sättet.
    Werner söker Abraham men bort. 57
    Chelsea har problem att få upp bollen i plan då Rennes trycker upp. Inte så imponerande direkt. 58 Samtidigt har Krasnodar kvitterat vilket är bra för Chelsea. Men det förutsätter ju att de skärper sig i den här matchen.
    Werner görs ned igen med ett dra över nacken. Det borde verkligen varit kort. 59
    Silva söker Abraham utan att lyckas. 60
    Werner söker Mount men ett svartstrumpat ben mellan. Bra spel av Chelsea en stund nu.
    Chilwell jobbar fram en hörna efter lång boll av Kovacic som han hinner upp. 62 Tredje för Chelsea.
    Del Castillo in för Lea Siliki. 63
    Abraham går ned i boxen men Kuipers dömer frispark till Rennes. Högst tveksamt domslut. Där borde VAR ingripit. 64
    En bra period av Chelsea och nu verkar Rennes ha en period.
    Kanske dags att vaska om och få in spelare med motivation att ta hand om det här från Lampard.
    Bra spel av Rennes och Zouma lyckas rensa. 66 Lite oroande det här att det går så i skov hela tiden. Chelsea behöver absolut göra mål om vi ska känna oss säkra.
    Lampard har tröttnat. fransmännen på väg in. Giroud och Kanté.
    Kanté in för Mount, kiute oväntat då Mount varit bäst hittills. Giroud in för Abraham som inte märkts mycket i matchen. 68
    Chelsea försöker kontrollera matchen, något vi aldrig kan gilla när det bara är uddamålsledning.
    Chelsea behöver höja tempot, de försöker locka upp ett stillastående Rennes. 71
    En duell där Kuipers obegripligt dömer till Rennes fördel.
    Rennes kämpar sig till bollen flera gånger och får till ett anfall där Mendy tivngas rädda till hörna på ett överraskande avslut med yttersida. 73 Mycket bra hörna. Jättebra räddning av Mendy. Och han hann också med på returen. Reprisen visar att han tog den med magen och sedan foten och lyckades sedan få händerna på den. Mycket nära kvittering.
    Ziyech in för CHO som försvunnit ur matchen efter en mycket fin inledning. Kovacic som spelat upp sig i andra går ut för Havertz som får några minuter efter sin covid. 75
    Rennes har repat mod igen och ser chansen att få med sig något ur den här matchen, de är betydligt mer aggressiva och motiverade än Chelsea just nu.
    Ännu ett halsdrag från Rennes men Kuipers blåser åtminstone av även om kortet fortfarande är kvar i omklädningsrummet.
    Camavinga av för Grenier. 78
    Ett mål för Chelsea nu skulle nog döda matchen. Så vi får hoppas de gör det. Även om de inte varit direkt bra i andra, eller efter första halvtimmen i matchen.
    Kantes undanlägg för Giroud omöjlig att nå. 80
    Kuipers verkar glömt pipan också, Renens knuffar omkull en Chelseaspelare som hamnar på bollen och Kuipers blåser inte igen.
    Azpi får en boll där män inte vill ha den, grinar illa. Ordentligt också. 83
  Så ännu en hörna. 85 Håll rent. Och det gör de ju inte. Guirassy sätter bollen i nät på en bra hörna. Chelsea får skylla sig själva. Som tack blev han utbytt.
    Wow, Kuipers har hitttat kortet när Kante manglas. 87
    Ziyechs frispark härlig men Chilwell nickar i marken och lätt för Gomis. 88
  Ziyech frispelar Werner vars skott räddas av målvakten, returen nickar Giroud in. Så otroligt skickligt gjort. OJ OJ. En förvaren försöker boxa bort bollen på linjen.. Det var en fullständigt otrolig nick, vilken motivation och vilja. 90+1
   


 Chelsea måste spela med högre koncentration och motivation mot Tottenham, det måste vi säga. De kom undan med en svag insats faktiskt.

 

DOMARTEAMETS INSATS -Björn Kuipers, Nederländerna + VAR

BETYG

Tillät en hel del vilket gav flyt i matchen trots lagens oförmåga många gånger att hålla igång spelet. Men det gjorde också att Rennes framförallt utnyttjade att ribban satt högt vilket kanske borde stävts då spelarna slet lite väl mycket i varandras armar och nackar. Tveksamt om Abraham inte var närmare en straff än frispark emot sig vid timmen.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.