csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  10 sp 5 v 4 o 1 f 22 -10 mål 19 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   6 sp 4 v 2 o 0 f 19 - 3 mål 14 p

Diego Armando Maradona. 30 okt 1960 - 25 nov 2020 R.I.P.
23 - 29 nov 2020
  NÄSTA MATCH:

2 dec kl 21.00 - Sevilla - CL

  TV-Viasat

Nyheter v-48


SÖNDAG 29:
Tyvärr kunde Chelsea inte vinna en taktisk mästarklass där de ändå var det bättre laget. Chanserna som skapades dock inte tillräckligt bra. Vi är allt lite besvikna över att Chelsea inte kunde vinna för det var de värda.

En ganska väntad startelva men med en mycket stark bänk för Chelsea:
    Mendy, James, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Kanté, Kovacic, Mount, Ziyech, Werner, Abraham   
    avb: Kepa, Rüdiger, Jorginho, Pulisic, Giroud, Azpilicueta, Havertz
    Tottenham svarar med: Lloris, Aurier, Dier, Rodon, Reguilon, Hojbjerg, Sissoko, Ndombele, Son, Bergwijn, Kane

Tottenham saknar mittbacken Toby Alderweireld. Chelsea är skadefria, vilket nästan känns underligt att skriva efter alla skador som varit de senaste åren.

LÖRDAG 28:
Conor Gallagher gjorde sitt första mål för WBA mot Sheffield. Kul. Det blev enda målet i i WBAs förstsa seger.

Sevilla genrepade mot bottenlaget Huesca inför det avgörande mötet (vem ska bli etta i gruppen) i Champions League mot Chelsea. Det gick sisådär, men ett mycket sent mål gav i alla fall en uddamålsseger.
    Leeds som är nästa PL-motståndare gjorde en bra match och missade massor mot Everton. Leeds spel bör passa Chelsea väldigt bra, men vi får se till helgen. För vår generation är de våra ärkefiender, även om de idag spelar en totalt annorlunda fotboll än för 50 år sedan. Det blir absolut dock ingen lätt match då Leeds har energi nog för att driva kärnkraftverk. Duracellkaniner kan inte ens jämföras. Fast förre Chelseaspelaren Patrick Bamford som vi trodde massor på men som väntade för länge med sitt genombrott vill nog visa vad Chelsea missade. Det bör bli en kul match. Ett långskott avgjorde för dem.

Chelsea Football Club har gjort bort sig ordentligt. De har satt extrema priser på de få, 2000, biljetter som är tillgängliga mot Leeds nästa helg. 75 pund, ca 855 kr, kostar biljetterna och supportrarna är riktigt upprörda (med all rätt). Biljetterna lottas ut bland årskort och logeinnehavare. Fotboll har blivit en överklassport. Läs mer här>>

FA YOUTH CUP omg 3
CHELSEA U18   vs    BARNSLEY U18       8 - 1
Chelseas ungdomar har nu också flyttat in på Kingsmeadow som är helt en Chelseaarena numer. De fick en bra start och en tidig ledning mot Barnsley som de utökade runt kvarten till 2-0. Jude Soonsup-Bell satte sedan ett hattrick i 44e minuten. Vilken halvlek för honom. Soonsup-Bell är bara 16 år, kom som 13-åring från Swindon till Chelseas akademi för de av oss som inte visste så mycket om honom.
   -ANDRA-
Chelsea fortsatte dominera men det var Barnsley som gjorde nästa mål genom Jack Sherlock, 59. Detta efter en frispark in där försvaret stod och sov och han kunde helt fri nicka in.
   Livramento återställde tremålsledningen i 65
    Inhopparen Elliott satte en underbar frispark ur nästan ingen vinkel alls som överraskade alla och direkt in. 71
    Det slogs med hästlängder ändå av Soonsup-Bells fjärde mål där han dansade på linjen, gick inåt i plan och klackade in bollen. Du milde. 74 Det var två försvarare och en målvakt mellan honom och målet. Som tack fick han gå av (med matchbollen senare) för norske Bryan Fiabema.
    Sjunde målet var också en pärla från utifrån när Harvey Vale satte den utom räckhåll för målvakten. 89
    OJ, vilken pärla Lewis Bate sätter i slutminuten. Han sköt nästan sönder en medspelare som dock hann ducka. En halvvolley målvakten inte knappt ens hann reagera på. 90+3
    Länk till resultat FA Youth Cup för Chelsea>>

Birghton missade det mesta inkl en straff mot Liverpool. Vilket alltid brukar straffa sig vilket det också såg ut att göra då Liverpool gjorde mål, fick det bortdömt för hårfin offside. Sedan gjorde de ett riktigt mål följt av ett till, klart bortdömt för offside. Men på övertid fick Brighton en straff och den här gången satte de den. Den lär diskuteras men reglerna är som de är. Det är inte VAR som är problemet utan reglerna påminner vi om. Poängförlust för Liverpool som har en minikris just den här veckan, förlust till Atalanta i veckan i CL också. Mycket scousergnäll på kommentarsfälten, inte oväntat. Jürgen Klopp klagade dock inte på domsluten efter matchen.

Den stora frågan för CSFC är om Frank Lampard kommer att välja trebackslinje imorgon? Detta för att isolera Kane från Son.

Chelsea U18 förlorade FA Youth Cup mot Man City efter ett sent mål nyligen. NU startar den här säsongens Youth Cup mot Barnsley. Matchen visas på Chelseas app och hemsida. Matchstart kl 15.

FREDAG 27:
Frank Lampard har aldrig någonsin förlorat en match på Stamford Bridge till Tottenham. Varken som spelare eller manager. Han har 14 sådana matcher. Hoppfullt fakta. Han har nio vinster och fem oavgjorda bakom sig. Han gjorde också fem mål i de 13 matcher han spelade i.

Från presskonferensen:
Chelsea är skadefria (det är väl första gången sedan Lampard tog över som manager!?). Pulisic är tillgänglig och Kai Havertz likaså.
    Lampard svarade bara att Chelsea har en option att förlänga Thiago Silvas kontrakt på frågan om så kommer att ske.
    Det är speciellt att möta Tottenham beroende på rivaliteten mellan klubbarna och med tabelläget är det en viktig match.
    På en fråga om titelfajten svarade han lite kryptiskt med en referens till Mourinho och menade att det är där klubbarna vill vara. Ribban har satts av City och Liverpool (tror vi han menade) och det är dit Chelsea måste nå.
    Han uttalade sig om Maradona och sa att det var hans stora idol när han växte upp. Han hade lyckan att få möta honom och menade att Maradona var en fotbollsgud.
    Det är vad jobbet handlar om att få mäta sig med de bästa, var hans svar på frågan om att möta José Mourinho.
    Vad det gäller coronaregler och helgerna sa han att han inte ännu tagit ställning där men han vill att spelarna ska kunna få tillbringa jul med sina närmaste.
    Han är desperat över att få tillbaka fansen på matcherna och det är nu ett första litet steg mot det.
    Lampard antydde att Pulisic inte kommer att starta. Det är alltid svårare i sådana här situationer för en spelare som just kommit tillbaka från en skada.
    Han berömde Tottenhams värvningar i sommar och menade att de redan innan hade en bra trupp och det bevisades igår i Europa League.
    Om behovet att slå Tottenham. Lampard menade att det handlar om det är viktigt att vinna sådana matcher för självförtroendets skull. Ser man till den större bilden är det mycket lång väg kvar till säsongen är klar.
    Lampard säger att man måste respektera Tottenhams kvalitet och att man kan inte förbi samarbetet mellan Kane och Son. Han tryckte på att de kan sätta tryck och de har sina kontringar.
    Mourinho är tuff att möta självklart. Man når inte de framgångar han har haft om man inte är en mycket bra manager. Laget är i form och har bra spelare. Det kommer att bli en tuff match.
    Det är svårt att välja vilka som ska spela och förmodligen gäller samma sak för Tottenham. Åter betonade han att Tottenham också har stor bredd i sin trupp vilket de visade igår.
    Han bryr sig inte om jämförelser som gjorts förra säsongen mellan honom och Conte. Alla har sin personlighet och gör jobbet därefter. Men han jobbar på ett helt annat sätt.
    Så öste han beröm över Kane och hans utveckling. Betonade att det är en mycket intelligent spelare som är i en härlgi position just nu i sin karriär.
    Han känner till Kane och Sons sarmarbete och det handlar om att hitta något sätt att isolera dem. Vilket inte är lätt. De har haft åratal på sig att lära känna varandra och spela med varandra.
    Avslutningsvis hyllade han Roman Abramovich för allt han gjort för klubben, hans investeringar, hans kärlek till klubben, akademin och alla titlar som Chelsea har vunnit är tack vare honom. (Det är ju Romans 1000e match som ägare av Chelsea nu på söndag).
   

TORSDAG 26:
Mourinho hade tydligen rätt. Ludogorets var så dåliga att han behövde inte spela någon av de spelare som kommer möta Chelsea på söndag.

I övrigt gratulerar vi vår broderklubb Rangers till att gått vidare i Europa League.

Liksom de övriga engelska lagen i Europa har Tottenham roterat rätt ordentligt idag inför söndagens toppmöte. Vilket hittills gett lite blandat resultat för klubbarna. Även om flera tog de poäng de behövde ändå. Inga har imponerat. Tottenham vilar Lloris, Højbjerg, Son, Kane, Reguilon, Dier, Aurier och Sissoko etc. Tio ändringar sedan senast. Vilket är oväntat många med tanke på att Tottenham bara har sex poäng hittills i gruppen och inte är klara. Ludogorets har dock noll poäng och anses väl vara ett mycket svagt motstånd av Tottenham och Mourinho. Vi får se. Liverpool tyckte kanske samma om Atalanta igår.

TV-bolagen har varit i farten och ändrat sex matcher för Chelsea i december. Dock har bara en av matcherna flyttats. De övriga har fått nya tider. Vi skulle mött Aston Villa den 19 dec nu blir det 21 dec istället.

Klart att Chelsea kan välkomna 2.000 fans till matchen mot Leeds. Ja, helt klart är det inte, det måste godkännas av parlamentet 1 december men alla tar det för givet.

Det kommer att handla om många intressanta möten i mötet så att säga på söndag. Det folk kommer prata mest om är förstås José mot Lamps. CSFC är väldigt nyfikna på att se Sergio Reguilon mot Ben Chilwell. CSFC lobbade en del för Reguilon i somras då vi tycker det är en riktigt bra spelare som hade en oväntat låg prislapp. Ben Chilwell däremot hade en vansinnig prislapp i medierna. I verkligheten blev den inte i närheten av så vansinnig om än dock klart större än Reguilons. Båda har startat säsongen väldigt bra, även om vi nog sätter klart plus för Chilwell (utom iförrgår) hittills. Så det ska bli intressant att se vem av dem som gör bäst ifrån sig på söndag. Sedan hoppas vi förstås att Werner hittar målet igen efter missat lite väl mycket både mot Newcastle och Rennes. Vi hoppas lite också på att få se vad vi tror kommer bli Chelseas "drömanfall" när det sätter sig; Ziyech, Werner, Pulisic med Havertz occh Mount bakom. Vi tror dock inte Pulisic kommer att starta med tanke på att han kommer från skada.

ONSDAG 25:
Chelsea Women har tre spelare nominerade till Fifas Årets Spelare. Det är Pernille Harder, Sam Kerr och Ji So-Yun. Ann-Katrin Berger är nominerad till Årets Målvakt. Emma Hayes är nominerad som Årets Manager. Sophie Ingle är nominerad till Puskas-priset för Årets Mål med sitt mål mot Arsenal i januari.
    Ni kan rösta här>>

TISDAG 24:
STORT GRATTIS och det är så välförtjänt. Magdalena Eriksson, Chelsea Women har ikväll fått Diamantbollen som Sveriges bästa spelare inom damfotbollen. Hon vann också Bäste försvarare förstås.
    Läs mer här>> Läs även den här hyllningen>>
    Och Sportbladets>> Och deras hyllning>>
    Det var verkligen det rätta valet.

CSFC tycker Chelsea hade tur som vann mot Rennes för insatsen förtjänade det kanske inte. Men vinnande lag måste ha flyt också och det känns bra då vi möter ett annat lag med flyt på söndag. Det sagt, båda målen var dock klass.

En svag insats och Chelsea men Giroud räddade Chelseas ära och ansikte. Chelsea skänkte bort matchen genom dåligt fokus och ja, underskattning som vi ser det. Men så kom Giroud in och visade varför vi tycker så mycket om honom. Även om vi nog inte förtjänade att vinna.
    Chelsea är klara för slutspel. Sevilla också klara efter ett ännu senare övertidsmål.

Lampard har roterat sitt lag och vi måste säga att vi är nog rätt överraskade över hur han valt att göra.
Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Kovacic, Jorginho, Mount, Werner, Abraham, Hudson-Odoi
    avb: Caballero, Kepa, James, Christensen, Tomori, Rudiger, Alonso, Emerson, Kante, Havertz, Giroud, Ziyech
    Rennes startar: Gomis, Traore, Da Silva, Nyamsi, Truffert, Bourigeaud, Nzonzi, Camavinga, Doku, Guirassy, Lea-Siliki

Chelsea Women har fått en rätt tuff lottning i Champions Leagues 16-del. De har lottats mot SC Benfica och börjar borta 9/10 december. Retur cirka en vecka senare.

Idag vid lunch lottas Champions League slutspel för damer. Chelsea går rakt in i slutspelet. Chelsea finns i seedningsgrupp 4 och får möta något av följande lag: Sparta Prag, Ajax, Benfica eller Servette.

Rennes saknar fortfarande Daniele Rugani som är skadad. Dalbert Henrique är avstängd efter utvisningen i förra matchen lagen mellan. Chelsea har ett hemskt facit i CL när det gäller bortamatcher mot franska lag. Bara två vinster på nio försök. Vann dock senast med 2-1 mot Lille. Timo Werners fem senaste mål i CL har varit straffar! Tre för Chelsea.

MÅNDAG 23:
Det rykte som gick tidigare idag om publik i England på fotboll var sant. Idag har publik tillåtits på matcher inom vissa områden. 4000 resp 2000. Det beror på smittspridningen i de olika områdena. England har delas in i olika områden med olika smittspridningsgrad och de mest lägst smitta får släppa in 4000 personer från och med 2 december, dvs onsdag nästa vecka. I områden med viss smittspridning hälften så många men i områden med stor smittspridning tillåts inte publik ännu.
    Först på torsdag får vi veta vilka områden som tillhör de tre oika grupperna. Inga motståndarfans kommer tillåtas.

Från presskonferensen:
Thiago och Kai Havertz är redo för spel och är med i truppen. Däremot kommer Christian Pulisic inte följa med. Han ska däremot vara spelklar till på söndag mot Tottenham. (avd Goda nyheter)
    Lampard avfärdade något rykte vi inte hört om att Mount skulle sagt till Werner att han borde gjort mål. Det enda Lampard kunde säga vara att han vill att spelarna ska vilja göra mål.
    Lampard förklarade att han är väldigt nöjd med Abraham och att folk glömt hur bra han var i början av förra säsongen, även om andra delen inte var så bra. Han ser framsteg i hans utveckling.
    Han är nöjd med framstegen på sistone och hoppas på en sjätte rak seger, det viktiga är att hela tiden vilja utvecklas. Rennes är ett bra lag så det gäller att hålla form och kvalitet.
    Han säger att han har en bra dialog med Olivier Giroud och att de kommer överens även om det är självklart att Giroud vill spela mer. Det är Lampards önskan att han ska stanna i klubben.
    Chelsea tittar inte alls framåt söndagens match utan fokus är helt på mötet med Rennes.
    Den klart förbättrade defensiven beror på flera saker enligt Lampard. Det gjordes misstag inte minst mot WBA och Southampton. Ibland är det små marginaler. Men koncentrationen hos laget och det arbete som har lagts ned börjar ger resultat. Det är en kollektiv ansträngning.
    Ang Mason Mount och den kritik han får/fått. Lampard skyller delvis på sociala medier och det som framkommer där men för honom är Mount en mycket viktig spelare och den spelare som pressar motståndarna hårdast av alla som han sett. Han har fortfarande en hel del att utveckla. Han är en kvalitetsspelare som bara kommer att bli bättre. Han är inte i laget på grund av favoritism utan på grund av sina kvaliteter.
    Thiago Silva är mycket viktig för laget då han ger erfarenhet och ledarskap. Han kommunicerar på franska och andra språk.
    Om Chelsea blir klara för slutspelet vill han inte ge klart besked om rotation men han betonar att han litar på hela sin trupp och att spelschemat är rent brutalt framöver. Han nämnde särskilt mötet mot Arsenal på Annandag jul. Han vill gärna vila spelare men målet är att vinna gruppen.
    Lampard har sett uttalanden från Girouds agent men bryr sig inte om dem. För honom handlar det om truppens styrka framför lagets. Men han förstår att alla spelare, Abraham, Giroud vill spela så mycket som möjligt.
    Han utgår från att det kommer att bli rotation i Chelsea och han kan inte fullt ut förbereda för Tottenham innan han ser vilket lag Mourinho väljer på torsdag.
    MASON MOUNT är spelaren som tar över presskonferensen från managern:
    Mount får den något udda frågan om han noterar några förändringar i Lampard efter jobbat med honom i Derby och Chelsea. Det har han inte.
    Mount bryr sig inte mycket om sociala mediebiten utan bryr sig enbart om vad som händer i matcherna.
    Han tycker om att spela i olika positioner. Hans naturliga plats är mittfältet men han gillar att spela som ytter också. Det viktiga är att få spela överhuvudtaget inte var.
    Han betonar att laget blivit bättre defensivt men ser en hårdhet och hänsynslöshet framför mål som viktigare verkar det som. De är aldrig nöjda med vad de gör som lag. Det är så många matcher och kort tid mellan dem, det är skillnaden mot förra säsongen.
    Han erkänner att i början av säsongen hade de problem med att pressa högt upp men att de nu börjar få det under kontroll och att det visar sig i matcherna.
    Det betyder massor att han har två managers i Lampard och Southgate som har förtroende för honom. Att göra mål i landslaget senast betydde mycket.
    Målet har alltid varit titeln men det går inte att tro det ska bara hända utan det handlar om match efter match. Chelsea är bra placerade men det går inte att bli övermodiga.
    Han ser det inte som att han måste höja sin nivå pga värvningarna utan det är alltid målet med varje säsong. Värvningarna har dock hjälpt och det finns så mycket att lära från spelare som t ex Silva. De spelare som kommit har verkligen höjt nivån.   

Vilka viktiga matcher som väntar den här veckan. För herrarna enbart då damerna har landslagsuppehåll.

Först, redan i morgon vid sjutiden väntar Rennes borta. Chelsea är favoriter att vinna matchen och en vinst innebär i praktiken också att slutspelsplatsen i Champions League är klar. Trots att det sedan återstår två matcher. Så mycket hänger på den matchen.
    Chelseas spelare är dock hårt matchade och spelade en dag senare än Rennes' plus förstås resan till Bretagne.
   Chelsea vann första mötet bekvämt men hade viss hjälp av tuffa domslut mot Rennes, så vi förväntar oss en tuffare match borta nu.

På söndag väntar sedan José Mourinhos Tottenham. Alltid en kamp och en match båda klubbarna absolut inte vill förlora. Mourinho har fått stil på Tottenham som har en tuffhet och hårdhet som de saknade under Pochettino och en Harry Kane i makalös form. För att inte tala om Son Heung-Min som alltid varit den spelare vi beundrat nästan mest i Tottenham. Han är också bättre än någonsin. Lägg därtill att deras mittfält håller en helt annan kvalitet idag efter lyckade värvningar och förbättringar hos flera spelare. (Inte minst Ndombele som är en helt annan spelare nu) Särskilt Højbjerg har betytt oerhört mycket för Tottenham, vi trodde faktiskt inte han var så här bra för han var det inte i Southampton.
    Mourinho har ju också lärt dem spela försvarsspel. Han har överhuvudtaget gjort ett väldigt bra jobb med Tottenham, det ska han ha credd för. De ser ut att ha en vinnarmentalitet för första gången.
    Tottenham sårade City ordentlig med sina omställningar. De kommer att bli färre mot Chelsea då Chelsea ju inte spelar lika uttalat bollinnehavsspel som City men de är ändå livsfarliga. Det behövs ju bara en som lyckas så blir det mål av Son, eller Kane. De har också det flyt som vinnande lag måste ha.
    Tottenham är ett bättre lag nu än när vi förlorade till dem i Ligacupen (på straffar) men det är också Chelsea, kanske i ännu högre grad, så det är ett riktigt toppmöte. En fördel för Chelsea är dock att Tottenham spelar mot Ludogerats under torsdagen. De slipper dock en tuff resa då de spelar den matchen hemma.
    Och som sagt, lägg därtill rivaliteten som finns mellan klubbarna. Det finns få saker vi tycker sämre om än att förlora poäng till Tottenham. Väldigt få saker.
    Det blir dock mycket tufft och vi får hoppas att Chelsea klarar sig utan nya skador och att både Pulisic och Havertz blir spelklara (kanske redan mot Rennes). Silva lär nog spela båda matcherna, frågan är om Zouma vilas för Rüdiger mot Rennes?! För Zoumas snabbhet behövs mer mot Tottenham plus att Rüdiger förtjänar en chans efter helgens match.
    En vinst på Tottenhams nya stadion och vi kan se fram emot matcherna som kommer härnäst. Två vinster den här veckan skulle sätta Chelsea i ett väldigt bra läge i både ligan och Champions League.

 

 


Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG 29:
Daily Mail har sin analys om hur klubbarna kan tänkas spela senare idag i toppmötet. Väl värt att läsa>>

Guardian hade en analys om Chelsea igår. Idag har de en annan om den "nye" Mourinho i Tottenham. Läsvärt. Den visar skillnader mellan Mourinhos management och andras. Läs här>>

Daily Express' Higginbottom talar om för oss hur Chelsea ska slå Tottenham idag. Genom att spela som City brukade spela med ständiga positionsbyten. Fast då han också säger att matchen går på Tottenhams arena, kanske vi ställer oss väldigt skeptiska till hans råd. Läs själva>>

LÖRDAG 28:
Man behöver inte hålla med om allt i den här artikeln om Chelseas managers (faktum är att det finns fel där) men den är ändå intressant läsning. >>
    Samtidigt försöker Mourinho vräka ännu mer press på Lampard som manager, men det är ju som vi alla vet bara naturligt för honom och hans mindgames. Mourinho menar att av de två klubbarna är det bara Chelsea som har titelkrav. Skrattar bäst som sist är nog vad Lampard själv tänker, och hoppas.

Självutnämnde transfergurun Fabrizio Romano är den som pushar ryktet om José Gimenez till Chelsea. 25-åringen har spelat bara en handfull matcher den här säsongen pga skada och sjukdom. Han värderas till hela 63m av Transfermarkt men har en mycket högre utköpsklausul. Annars ett intressant rykte.

De engelska s k experterna har redan börjat sina kampanjer, som väntat, mot Kai Havertz då denne inte haft samma succéstart i Chelsea som t ex Mendy, Werner, Ziyech och Silva- Det var väntat och är lika trist som väntat. Som tur var tror vi inte att Lampard för en sekund lyssnar till dem. Däremot tvivlar vi nog på att Havertz startar imorgon då han ännu knappast är i full matchform efter sin coronakarantän.

Fortsatta rykten om att West Ham kommer försöka värva Olivier Giroud i januari. Vi lär få se.

Annars är det som Chelseafansen älskar, ryktet om David Alaba även om vi nog måste lägga lite sordin på det då Alaba varit rätt klar med att han inte är särdeles intresserad av att spela i Premier League. Men nog vore det en häftig värvning om den kan bli av.

Det andra stora In-ryktet är förstås Leo Messi men det tar vi med mycket stor portion salt. Vi tror inte han lämnar Barcelona. Även om han kanske borde för att visa att han kan göra sin magi i mer än en liga och en klubb.

FREDAG 27:
En läsvärd analys i Daily Mail inför toppmlötet i Premier League på söndag mellan ettan och trean i tabellen. Mellan det lag som släppt in minst antal mål (9 - Tottenham) och det lag som gjort flest mål (22 - Chelsea). Läs den här>>

Skys Lewis Jones, bettingexpert, tippar 1-1 mellan Chelsea och Tottenham och att Chelsea verkligen kommer att sakna publiktrycket i ryggen. Tottenhams bortafacit mot Chelsea är uselt men att spela utan publik kommer att gynna dem.
    De flesta tips-experterna som bolagen och medierna håller sig med verkar tro på oavgjort.

Paul Merson talar ut och berömmer Tottenham och försöker förutsäga matchen på söndag. Intressant läsning vare sig man håller med eller inte. CSFC tror däremot att Tottenham kommer inte att försöka sig på samma taktik mot Chelsea som de gjorde mot City, men det är en match som nästan är omöjlig att förutsäga hur den utvecklar sig. Den kan bli lika stängd och ointressant som mötet mot United. Frågan är om Mourinho eller Lampard den här gången är nöjda med en poäng? Mot United hade Chelsea en del tveksamma resultat och insatser bakom sig så vi förstår inställningen och taktiken i den matchen. Vi är nog inte lika förlåtande om samma inträffar på söndag. Ett riktigt toppmöte är det i alla fall.
    Läs Merson här>>

Express säger att Chelsea har bokat datum för samtal med Bayerns David Alaba som planerar att lämna tyskarna i sommar. Det sägs dock att Alaba helst går till Spanien, så vi får se. Men nog vore det en intressant värvning.

Jody Morris och Frank Lamplard ger intrycket av att vara lugna och trygga managers. De är också oerhört krävande det menare Mason Mounts far Tony i den här artikeln. särskilt Jody säger han.>>

Spanska rykten säger att Chelsea fortfarande är intresserade av att värva José Gimenez från Atleltico Madrid nu i januari. Vi tvivlar mycker starkt på den värvnngen. Dels pga tidpunkiten då Atletico gå rmycket bra i ligan och Gimenez har en skyhög utköpsklausul.

TORSDAG 26:
Tottenham mot Arsenal är det mest kända rivalderbyt i London (förutom möjligen Millwall mot West Ham men de har inte mötts på länge). Bland fansen är det så.
    Men frågar man spelarna i Tottenham är det derbyt mot Chelsea som är det som kommer upp i topp. För Chelsea är det definitivt derbyt mot Tottenham som har mest känslor och rivalitet och överspill i form av negativa känslor många gånger. Vi minns The Battle of the Bridge då Tottenhams spelare verkligen tappade humöret. Vi minns hur Lampard i sitt första möte med Mourinhos Tottenham utmanövrerade mästaren. Tottenham är förstås bättre och Mourinho totalt utmanövrerade Citys Guardiola i helgen. Det här känns verkligen som ett toppmöte även om det självklart inte avgör ligan, men vinna vill vi verkligen.

BBCs Mark Lawrenson tror på Chelsea, 2-1 till oss mot Tottenham. Vi kan bara hoppas han har rätt. Han tror det lag som gör första målet vinner.

Tottenham och West Ham är bland de klubbar som sägs vilja värva Olivier Giroud i januari, förutom det sedan hur länge sedan som helst kopplingarna till Inter. Det är dock inte stopp där. PSG vill värva honom och Inter igen, fast Beckhams Inter Miami i MLS. Det sista tror vi inte kommer kunna hända före EM åtminstone.

Nu sägs det att Chelsea gärna släpper Olivier Giroud till Inter för rätt pris i januari. Ett rykte vi inte ger mycket för.
Av flera olika skäl. Det viktigaste, varför i hela världen skulle Giroud vilja gå till Inter där de har Lukaku, Martinez och Sanchez varav minst två av dem skulle vara före honom som anfallare? Men det är ett italienskt rykte.
    Ännu viktigare är väl kanske ändå att vi alla, nästan antar vi, vill att han ska stanna. Lampard har sagt det klart ut. Även om vi förstår att Giroud vill ha och behöver få speltid.

Det var alldeles oerhört väntat. Mourinho har börjat mindgames redan och påpekar hur Chelsea har fördel inför söndagens möte pga speltiderna i Europa, såsom alltid som han påpekar. Hade de kvalificerat sig för Champions League istälelt för Europa League hade det kanske varit mer befogat gnäll.

Italienska rykten säger att Chelsea redan vill utnyttja optionsklausulen till att förlänga Thiago Silvas kontrakt över nästa säsong. Vi tror nog det bara är tidiga spekulationer men nog ser det lovande ut och det är bra att Chelsea har möjligheten.

Välrenommerade Guillem Balague tror att Chelsea mycket möjligt kan bli nästa klubbadress för Leo Messi om han verkligen bestämmer sig för att lämna Barcelona. Han tror åtminstone att Chelsea kommer försöka värva honom i så fall .

ONSDAG 25:
Tipset är att London kommer att klassas som Tier 2, ett område med omfattande smittspridning men inte värst imorgon när nya listningar kommer. Det innebär att Chelsea kommer enbart att få släppa in 2.000 fans på nästnästa hemmamatch. Mot Leeds 5 december.
    De enda klubbar som just nu ser ut att få ta in 4000 fans är Southampton och Brighton. Klubbarna i nordvästra och västra England ser inte ut att få ha några fans pga smittspridningen i England.

Englands i våra ögon sämste domare har slagit till igen. Vi talar förstås om Anthony Taylor som förstörde matchen för Inter idag. Det är en domare med noll bollkänsla, som det brukar heta. Där gick den fotbollsfesten. Vi var tvungna att kolla upp att han inte dömer Chelsea i helgen för då hade Chelsea säkert åkt på en Taylor-utvisning igen. Som tur var är det dock Paul Tierney som ska döma.

Dålig stil, som så tyvärr ofta, av den officiella sajten att inte uppmärksamma det faktum att Magdalena Eriksson vann Diamntbollen igår. Man tycker ju ändå att de kunde ägna någon liten rad åt att damernas kapten vinner sitt lands finaste utmärkelse.

Lampard lovar att ge Olivier Giroud mer speltid, så att vår franske matchhjälte från igår inte lämnar i januari. Läs mer här>>

Frank Lampard har bekräftat att Christian Pulisic är tillbaka för spel mot Tottenham. Däremot vet vi förstås inte om han får starta.

Den av okunniga så kritiserade Mason Mount får nu massor med beröm. CSFC hade honom länge som MoTM igår även om det sedan gick till Mendy, delvis då Mount fick gå av tidigt för att sparas till Tottenham. Mount får nu massor med pressrosor vilket han förstås förtjänar. Hans pass till första målet var utsökt. Han var ju också så nära att göra mål att vi redan skrivit in det när Gomis fick en hand på bollen på något konstigt sätt.

Vilarreals Samuel Chukwueze var aktuell i somras, nu återkommer ryktet om anfallaren. Vi tvivlar dock en del på det.

TISDAG 24:
Det är kanske inte så viktigt för oss Chelsea-iter men CSFC är lite fascinerad av Championship i år. Vi kan inte påminna oss någonsin att alla de tre nedflyttade lagen är på väg att gå upp igen. Alla tre ligger just nu bra till för den chansen. Trots att de alla förlorat viktiga spelare.

Norske Bryan Fiabema har gjort succé i akademin och det talas redan om ett nytt förbättrat kontrakt. Norska TV2 säger att kontraktet redan har förnyats och förbättrats men ingen vet något om detaljerna. Ursprungskontraktet, det första man får skriva som 17-åring var i vilket fall som på 3,5 år.

Antonio Rüdiger som fick mycket mer beröm från andra än kanske från CSFC för matchen mot Newcastle ska ha haft ordentliga samtal med Frank Lampard och är nu helt inställd på att spela kvar i Chelsea istället för att söka speltid inför EM annorstädes. CSFC vill gärna se honom parad med Silva idag för vi behöver ha igång minst tre mittbackar som spelar kanske inte varje match med som är samspelta nog att kunna roteras.

Förnyade rykten om Anel Ahmedhodžić. Vi avvaktar nog och ser om något händer i januari. Vi tror överhuvudtaget på ett mycket lugnt fönster i januari, förutom att vi hoppas det blir klart med några spelare att hitta nya klubbar som Baba Rahman och Danny Drinkwater. Vi hoppas förstås Olivier Giroud stannar men förstår helt och hålelt om det inte blir så.

MÅNDAG 23:
Klubbens lånerapport med mål, skador och vissa besvikelser. Läs den här>>

Det ryktas att fans ska få gå på matcher igen i december. Det är en försiktig början med 4000 personer i områden med mindre smittspridning och 2000 personer i andra områden. Inget är klart ännu men vi välkomnar alla framsteg i det här. Prel datum för detta är 2 dec.

Mycket spekulationer i vissa medier om att Chelsea kommer att låna ut eller släppa Fikayo Tomori men behålla Andreas Christensen i januarifönstret. Och så gott som alla menar att Olivier Giroud kommer att lämna, och Chelsea kommer att släppa honom utan kostnad.

Kai Havertz hoppas kunna spela imorgon, åtminstone som inhoppare. Detta efter hämtat sig från en mild släng av covid-19.

Jürgen Klopp hade ett härligt utbrott efter matchen mot Leicester, och inte fel, när han hoppade på tv-bolagen för hur de lägger matcherna särskilt för lagen som spelar i Europa. Det handlade också om hur klubbar som Sheffield blockerar fembytes-regeln. Han talade förstås om skaderisken när viloperioderna har krympt så mycket som det är nu. Plus givetvis de fullständigt idiotiska landslagssamlingarna där man utnyttjar spelarna max och har dem att spela tre matcher på en vecka som flera spelare t ex i Englands landslag gjorde. Varav av minst en fick bryta igår pga skada.
    Premier League och tv-bolagen och FA också måste börja ta ansvar för spelarnas hälsa och inte bara för nickproblematiken. Andra ligor tar hänsyn även om deras förbund inte gör det när det gäller landslagen (fast det beror ju tyvärr på Uefa och inte de nationalla förbunden). De ser till att lagen som spelar i Europa får maximal tid medan Premier League låter tv-bolagen bestämma när matcherna ska spelas.
    Läs mer här>>


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!