csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  9 sp 5 v 3 o 1 f 22 -10 mål 18 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   6 sp 4 v 2 o 0 f 19 - 3 mål 14 p

16 -22 nov 2020
  NÄSTA MATCH:

24 nov kl 18.55 - Rennes - CL

  TV-Viasat

Nyheter v-47


SÖNDAG 22:
Det blev 2-2 i PL2-matchen mot City. City tog en tvåmålsledning och Billy Gilmour reducerade i 48e minuten och sedan kvitterade Peart-Harris tjugo minuter senare. Roligt att Billy är på god väg tillbaka.

Chelsea U23 möter Manchester City i PL2 kl 14 idag. Matchen visas på Chelseas hemsida och app. Billy Gilmour förväntas spela.

Det lutar mot en mycket intressant säsong i Premier League (till skillnad från förra) även om de tidiga överraskningarna börjat vika ned sig. Just nu skulle man ju tippa de fyra topplagen; Chelsea, Tottenham, Liverpool och vem vet (inte nödvändigtvis i den ordningen men vi hoppas ju). City är en besvikelse, tandlösa och verkar sakna David Silva något oerhört. Arsenal är svårbedömda och United är också en besvikelse men kanske finner en längre form som de gjorde förra säsongen. Även om det just nu är svårt att tro. Kan Villa, Everton - de tidiga överraskningarna hålla sig däruppe eller är svaret Leicester, en hel del tyder på det?! Mycket återstår dock, nästan tre fjärdedelar.

LÖRDAG 21:

Tottenham hade som vanligt tur med VAR mot City och gick därmed förbi oss i tabellen. Men de spelade också på sina styrkor, vilket inte City gjorde. City var det bättre laget men oj så tandlösa. (22-4 i målchanser och inget mål). Och ärligt talat dåligt coachade kändes det som.Tottenham hade två skott på mål, båda i mål. Klar coachseger för Mourinho. Det blir ett riktigt toppmöte nästa söndag mot Chelsea, och ett derby förstås. Det svider lite att förlora tabelledningen till just dem. Vi får skylla på vår sämre säsongsstart!

Serieledare (en stund åtminstone) och jobbet väl gjort men de missade klara chanserna grämer lite. Dock, bra hur de ändå skapade dem mot en parkerad buss. De såg dock lite slitna ut i andra pga allt landslagsspel. En hållen nolla och vinst och vi måste vara fullt nöjda med det. Nu väntar Rennes.

Det är tidig start på tisdag, tufft program men sedan får Chelsea det lite lättare då matchen mot Tottenham flyttats till söndagen då Tottenham spelar Europa League på torsdag.

Chelsea startar följande lag mot Newcastle.
    Mendy, James, Rüdiger, Zouma, Chilwell, Kanté, Kovacic, Mount, Ziyech, Abraham, Werner.
  avb: Kepa, Christensen, Azpilicueta, Emerson, Jorginho, Hudson-Odoi, Giroud
  Det är samma startelva sånär som på Rudiger för Silva som i matchen mot Sheffield, och den gick ju bra.

FREDAG 20:
Kai Havertz är tillbaka i träning. Vilket är positivt men Frank Lampard kunde vid en presskonferens igår inte säga vilka spelare som är tillgängliga och inte tillgängliga inför matchen imorgon.

Pernille Harder är nominerad till oktober månads spelare och Emma Hayes till samma månads manager i WSL. Ni kan rösta via Chelseas officiella hemsida.

TORSDAG 19:
Frank Lampard har en del att säga om hur matcherna läggs och att fem byten måste införas. Han vill att lag ska inte behöva spela tidiga matcher (vi har dessutom ligasäsongens längsta resa inför den) bara 48 timmar efter en landskamp. Vi förstår honom verkligen. Läs mer här>>
    På tisdag msåte Chelsea dessutom spela i Rennes också. Thiago Silva spelade midnatt till torsdag och har nu en 11.000 km lång resa tillbaka. Det är inte möjligt för honom att vara med i truppen efrer sådana omständigheter.

Att vara en god förlorare anses vara något fint, vilket vi som inte är så goda förlorare kanske har väldigt svårt att förstå. Varför ska man vara en god förlorare, det enda värre är att vara en dålig vinnare? Eller? I vilket fall som, Frank Lampard erkänner i denna artikel att han absolut hör till vår grupp, de mindre goda förlorarna. Det är förbjudet i det lampardska hemmet att arrangera sociala event samma dagar som Chelsea spelar för den risken. Läs mer här>>

EFL kommer tillåta fem byten i matcherna från och med helgen. Det rör alltså lagen under Premier League. PL har fortsatt bara tre byten men trycket på att ändra det trots vissa klubbars motstånd ökar när bakåtsträvarna nu börjar se effekterna av spelschemat på skadelistorna. Inte för att de klubbar som är emot tillhör de klubbar som drabbats i första hand av skadorna på sistone då det är toppklubbarna vars spelare också ska spela landskamper i onödan.

ONSDAG 18:
Bristol Rovers slog Chelsea U21 i EFL Trophy med 4-3. Billy Gilmour spelade en timme. Chelseas mål gjordes av Anjorin 2, Lewis. Chelsea ligger kvar på sista plats i gruppen. Vinnarmålet kom i slutminuten.

Mason Mount gjorde Englands andra mål på avgående Erik Hamrens Island ikväll.

Mason Mount startar för England. Andreas Christensen för Danmark och han är tillbaka i en fyrbackslinje. Jorginho och Emerson startar för Italien. Ethan Ampadu startar för Wales. Abraham och Chilwell är på bänken för England.

Chelseas spelare har redan före kvällens matcher gjort 12 mål i sina landslagsmatcher. Bäst är Hakim Ziyech med 3, före Timo Werner och Mateo Kovacic som båda har 2.

Damernas möte med London City Lionesses ikväll har ställts in pga covd-smitta hos motståndarna och arenan är stängd enligt covid-protokollet.

Billy Gilmour startar ikväll för Chelsea U21 mot Bristol Rovers i EFL Trophymatchen. Chelsea ligger sist i sin grupp på samma poäng som Bristol R. Även Danny Drinkwater startar i det annars unga laget.

Chelsea Women möter London City Lionesses ikväll i Ligacupen. Matchen visas över hemsidan och appen 5th Stand kl 20.30
    Millie Bright sägs ha blivit skadad mot Arsenal så Emma Hayes kommer att få ändra sitt försvar för första gången på mycket länge.

TISDAG 17:
Olivier Giroud fick göra en enkel om än skicklig kvittering för Frankrike och visar i våra ögon att han fortfarande ska vara valet före Abraham trots åldern. Han var mycket nära att göra ett till också. Inte undra på att Deschamp uppmuntrar honom att lämna Chelsea inför EM. (CSFC kan bara hålla med då vi tycker väldigt mycket om Giroud och vill att det ska gå bra för honom. Hur Giroud spelas i Chelsea är en av de punkter CSFC har svårast för med Lampard även om vi intellektuellt kan förstå att Lamps vill spela ungdom först. Hur fel det än är! Chelsea bör släppa Giroud och önska honom lycka till varje dag som Lampard fortsätter bänka honom).
    Giroud gjorde också tredje målet. Hans 44e i landslaget, Fattar Lampard nu?! Giroud kommer att kräva att få lämna då han är bättre än Abraham. Vi förstår honom även om vi förstår att Lamps ser Abraham som för en ev framtid. Fotboll handlar dock inte om framtid. Det handlar om resultat, NU!  Giroud var kanske landskampens bäste.        
    Zouma fick komma in i halvtid mot Sverige. Varane av. Var inte direkt prövad.
    Mateo Kovacic gjorde ett sällsynt mål när han satte första målet mot Portugal och spelade Sverige ur A-gruppen. F d Chelsea Pasalic assisterade. (Frankrike hjälpte till en hel del också men...) Kovacic gjorde också andra målet, en kvittering mot Portugal. Kroatien var 10 man då. Kovacic har representerat Kroatien i åtta år, aldrig gjort mål till idag och då gör han två!
  Timo Werner hade en match han och Tyskland väldigt gärna vill glömma. De blev fullständigt utklassade, verkligen pinsamt utklassade, av Spanien. En rent katastrofal insats av Tyskland som kanske för första gången innebär att Joachim Löw ifrågasätts som förbundskapten. Och inte bara för sin pottfrisyr. När blev Tyskland så här utklassade. 0-6 i baken är ....

Callum Hudson-Odoi gjorde första målet för England U21 mot Albanien. Enkel seger.

Kanté vilas tydligen inte, ban är avstängd. Samma effekt och Chelsea tackar för den avstängningen.

Tack för det Deschamp. Kanté startar inte mot Sverige, men Giroud får behövlig speltid. Mateo Kovacic startar mot Portugal. Timo Werner startar tyvärr mot Spanien vilket kan innebära att Lampard tvingas vila honom mot Newcastle med tanke på de matcher som kommer. Werner har spelat alla matcher utom en hittills den här säsongen.

Hakim Ziyech spelade 90 minuter mot Centralafrika i Marockos 2-0 vinst. Formstarke Ziyech gjorde Marockos första mål. Marocko är därmed i praktiken klara för ACN 2022 vilket innebär att både han och Mendy kommer att vara frånvarande i januari och kanske februari nästa säsong.

Däremot finns inte Rudiger ens med på bänken vilket får oss att undra över skada? Kepa verkar blivit nedflyttad till tredjemålvakt i Spanien då Simon startar igen och de gea och Kepa är på bänken.

Timo Werners slalommål mot Southampton har röstats fram som Chelseas Månadens Mål för oktober. Samtidigt har Ben Chilwell jämfört Timo Werner men både Jamie Vardy och Harry Kane. Chilwell menar att Werner har något av det bästa från båda två; som Vardys löpningar och Kanes länkupp-spel.

MÅNDAG 16:
Att Kurt Zouma utvecklats väldigt den här säsongen har vi ju sett sedan Thiago Silva kom in i laget. Det märks alldeles särskilt i hans huvudspel där siffror nu från CIES visar att han är bäst i Europa. Han har vunnit 26 av 27 defensiva luftdueller, en ratio om 96,3%. Det är den högsta siffran i Europas ligor sedan starten, före Atalantas Berat Djimsiti (22 av 23, 95,7%).

Till helgen återvänder fotbollen. Vi får se om Chelseas fina form håller i sig för Chelsea hade hittat spel och modell som verkligen fungerade innan uppehållet. Nu väntar också tuffare och tuffare matcher. Newcastle har gått rätt bra, Rennes borta och så Tottenham som haft flyt och verkar hittat form också. Lite längre fram väntar Leeds, Wolves, Arsenal, City och framförallt vi "slipper" uppehåll före mars nu. Även om det korta vinteruppehållet också försvunnit vilket inte är bra för spelarna, men det var ju en fungerade lösning som PL hade med att hälften av lagen var lediga en period och så byttes de vid. Det blir dock inget av det heller, så ytterligare risk för skador.

En landskamp återstår för de flesta av våra spelare.
    Ända till sent söndag kväll trodde vi att vi hade klarat oss från skador. Då fick Ben Chilwell kliva av landskampen mot Belgien med ryggskada, tidigt i matchen.
    Det har sannerligen inte vissa andra lag varit utant. För sammanlagt är känslan att det redan varit extremt många skaderapporter från olika landslag för olika klubbar. Vi ska inte säga något om Liverpool men Jürgen Klopp är nog just nu en väldigt olycklig manager. Nästan dags att tippa Leicester i helgens toppmöte.
    Så vi håller alla våra tummar för Timo, Hakim, Ben, Thiago och alla andra som ska spela match i veckan. Vi hoppas kanske N'Golo Kanté vilas då han ju avgjorde sin grupp och tog Frankrike till finalspelet, därmed kanske han nu vilas i sista matchen mot Sverige i den gruppen.
    Thiago tror vi kommer att vilas mot Newcastle då han spelar för Brasilien i veckan och har en tuff resa tillbaka. Förhoppningsvis är Christian Pulisic spelklar igen och får en chans även om det nog inte blir en hel match. Rüdiger ska ha spelat väldigt bra för Tyskland i den gångna veckan och förtjänar kanske en chans till spel nu.
    Matchen mot Rennes nästa vecka kan avgöra om Chelsea går till playoff i Champions League. En seger mot Rennes och det är mer eller mindre klart att det blir så, därefter handlar det om att ta förstaplatsen så vi inte riskerar att lottas mot storfavoriterna Bayern igen i 164-delen på nyåret.

Damerna är fortfarande obesegrade och har nu snart varit det i två års tid i ligaspelet. Senaste förlusten kom i januari 2019. Ändå kändes det som en besvikelse att de bara fick oavgjort mot Arsenal även om det krävdes en del tur för det. Chelsea är för ineffektiva och det måste oroa Emma Hayes mycket mer än hon erkänner utåt. Man får helt enkelt inte missa så många och så stora chanser när de skapar dem. Kerr och England måste hitta målform nu. Kanske gör de det redan på onsdag mot London City i Ligacupen, även om Hayes säkert roterar laget kraftigt till den matchen.

 

 


Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG 22:
Ethan Ampadu fick gå av med skada, som förhoppningsvis inte är allvarlig i Sheffields möte med West Ham.

Ruben Loftus-Cheek hoppade in för Fulham och gjorde en strålande insats. Han ordnade en straff (som Fulham som de brukar missade totalt när Cavaleiro halkade och satte bollen några meter över) samt gjorde 2-3 för Fulham. (Senast var det ju Lookman som kunde kvittera på en straff på övertid mot West Ham och gjorde ett försök till en panenka som var något av det sämsta man sett). Det blev också slutresultatet.

LÖRDAG 21:
Ross Barkley gick sönder i matchen mot Brighton redan vid en minut in då han slog en frispark och slet sönder en lårmuskel. Hoppas det inte är allvarligt men det såg inte bra ut.

Det är första gången som Chelsea leder tabellen sedan Frank Lampard tog över som manager. Det kan bli en kort ledning då både Aston Villa och Tottenham har chans att gå förbi om resultaten går deras väg. Det måste ändå kännas väldigt skönt för Lampard att sätta sig på bussen, tåget eller flyget (vi vet inte hur de reste till Newcastle) och se sitt Chelsea i topp.

FREDAG 20:
Våra motståndare på tisdag spelade ikväll hemma mot Bordeaux och förlorade med enda målet. De har dock en extra dag då andra ligor förutom Premier League tar hänsyn till spelschemat i europacuperna.

Ryan Fraser kommer inte spela för Newcastle imorgon men möjligen kan Callum Wilson som gjort stor succé spela. Det sa Steve Bruce idag på sin presskonferens. Det är också tveksamt om Jonjo Shelvey kommer till start.

TORSDAG 19:
WSL har fått managerbyten inför landslagsuppehållet som nu väntar. Både Tottenham och West Ham har sparkat sina managers. Tottenhams stjärnförvärv Alex Morgan missade en straff i Ligacupen igår och det kostade tydligen manager Karen Hills och Juan Amoros jobbet, eller kan det vara mer i bakgrunden. De har varit där sedan 2009 resp 2011. Även Matt Beard, tidigare i Chelsea, har fått lämna West Ham. Sparkningar i WSL har inte varit så vanliga men kanske är det ett tecken, ett konstigt ett, att ligan verkligen är på allvar numer.

Fifa kommer att införa en regel om kontrakt och löner för spelare som blir gravida. De kan inte avskedas av klubbarna och ska ha en viss garanterad moderskapspenning eller vad vi ska kalla det (lön egentligen). Detta är nog väldigt välkommet för många kvinnliga fotbollsspelare som tvingas välja mellan föräldraskap och karriär. Det är ett viktigt steg framåt för damfotbollen och kan införas redan i januari. Läs mer här>>

Pep Guardiola har satt punkt för allt snack och alla spekulationer om att han skulle lämna City för att återvända till Barcelona Det kommer inte att hända. Han har förlängt sitt kontrakt med City ytterligare två år. Och snacket om Messi till City redan i januari är redan i gång och lär inte minska det minsta efter detta.

ONSDAG 18:
Vi vet inte om det är första gången någonsin men det är absolut första gången Chelsea har haft en spelare vars syster också nu är landslagsspelare. Reece James lillasyster Lauren spelar för Man United och har kallats upp till Englands landslagsläger. Det skulle varit match mot Norge men den har covid-ställtsin (nytt ord) så landslaget ska bara spela internmatcher men en officiell debut lär väl inte dröja även för lillasyster.

Daily Mail har samlat vad de kallar de olika lagens "Lucky Charm"-spelare. Det vill säga den spelare i lagen som har högst vinstsnitt. I Chelsea är det Marcos Alonso. Chelsea har vunnit 66% av sina matcher när han har spelat.
    Läs mer här>>

Bland alla dåliga nyheter inför Newcastlematchen kommer nu rapporter om att Ben Chilwells skada inte är så allvarlig. Han har tränat med England men undergår fortfarande behandling för sin skada. Förhoppningsvis spelar Southgate honom inte ikväll.

Frank Lampard lär vara oerhört angelägen om att värva Declan Rice. Chelseas transferansvariga verkar inte alls vara inne på samma linje. Daily Mail som hänvisar till Eurosport, hävdar nu att de hellre vill vänta till 2022 och värva Jude Bellingham från Dortmund.

The Athletic förutspår att även Christian Pulisic och Kai Havertz kommer att missa matchen mot Newcastle. Det börjar bli många nu och Lampard kommer att få problem med sin laguttagning ser det ut som. Vi var övertygade innan uppehållet att Pulisics skada skulle vara över efter uppehållet men nu kommer besked om att det handlar om flera veckor till. Precis som förra gången han fick den här skadan har alla rapporter varit på tok för optimistiska.
    Chelsea har en bra trupp men att börja rotera kraftigt efter en bra period där Lampard äntligen började få känslan för vilket hans bästa lag är, är knappast idealt.

Thiago Silva spelade hela matchen mot Uruguay. En match som startade vid midnatt. Vilket innebär att han kan komma tillbaka till England tidigast fredag morgon antar vi, så vi gör nog säkrast att inte räkna med honom mot Newcastle kl 13 på lördag, borta dessutom så Chelsea åker nog upp redan på fredag kväll inför matchen. Det kan bli tajt på de engelska, italienska spelarna och vår dansk också om de spelar ikväll. CSFC räknar med ett ordentligt roterat lag mot Newcastle och det blir ju inte bättre av att Chelsea spelar borta, om än i närliggande Rennes (Rennes ligger faktiskt lite närmare om än besvärligare resväg än Newcastle, ca 393 km mot 400 km fågelvägen) redan på tisdag.

TISDAG 17:
Nu talas det om ett lån till Napoli i januari för Emerson Palmieri. Efter Inter och Juventus och var inte Milan inblandade ett tag. Vi lär väl få se. CSFC önskar dock lånen skulle sluta av äldre spelare och det vore rena övergångar. Det är nog dock att hoppas för mycket på som läget är pga pandemin.

Thiago Silva är medveten om att han är äldre än sina lagkamrater och behöver agera annorlunda för att förlänga sin karriär. Han har därför skapat sitt eget personliga medicinska team för att hålla sig i form. Det avslöjar hans fru Isabele i den här artikeln>>

Det senaste om Ben Chilwell är att hans skada är inte allvarlig. Den kallas "back spasm" och ska varit en tillfällig ryggvärk och han ska kunna spela rätt omgående. Vi vet inte om England tänker matcha honom imorgon i sin sista meningslösa landskamp eller om han får återvända till Chelsea och köra rehab till llördag.

MÅNDAG 16:
Barcelona sägs hoppas få värva Antonio Rüdiger billigt i januari. Samma källor menar att Rudi är intresserade av detta rykte. Han ska dock vara andra-val till Citys Eric Garcia. Ryktet kommer från spanska Sport.

Marc Guehi lämnar Englands U21-trupp på grund av skaderisk och återvänder till sin låneklubb Swansea.

Daily Mail trumpetar ut att Chelsea är redo att ta en förlust på 24m pund för Tiemoue Bakayoko. Vilket är en ren lögn men sådan är DMs reportageteknik. Bakayoko kostade ca 40m pund när han kom till Chelsea och Napoli har nu en utköpsklausul till sommaren om 16m pund, vilket är lågt. Artikeln tar dock noll hänsyn till att Chelsea lånat ut Bakayoko till Milan, till Monaco och till Napoli för ett, okänt, antal miljoner som förmodligen är mer än hälften en den summan, kanske ännu mer. Plus att han varit borta från lönelistan under låneperioderna. Han är dock ingen bra affär för Chelsea då han aldrig passade in under någon av våra senaste managers och den enda säsong han egentligen spelade i Chelsea var långt ifrån lyckad.
    Andra säger att det här är något Napoli och Chelsea kommit överens om nyligen Det fanns ingen köpoption eller köpklausul i låneavtalet utan det sägs att detta är ett s k gentlemen's agreement mellan klubbarna, att Napoli köper loss Bakayoko redan i januari men affären blir klar i sommar. Vi har redan haft liknande rykten kring Bakayoko och Milan så vi får väl se om det här stämmer.

Marco van Ginkel är en av de värst skadedrabbade spelare Chelsea har haft. Han öppnar nu upp om alla problem han har gått igenom. Misstag i en operation och en ovanlig och plågsam infektion förstörde flera säsonger för honom. Han fick förlängt kontrakt med Chelsea trots det men är nu utlånad till PSV Eindhoven där han gjorde succé innan eländet började.Han är ännu inte spelklar men är optmistisk om att kunna bli det snart. Läs mer här>>

Senegal blev första land att bli klara för ACN, Afrikanska mästerskapen 2022. Detta efter att slagit Guinea-Bissau igår med enda målet, gjort av Sadio Mané. I mål stod Edouard Mendy.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!