csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  8 sp 4 v 3 o 1 f 20 -10 mål 15 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   6 sp 4 v 2 o 0 f 19 - 3 mål 14 p

9 - 15 nov 2020
  NÄSTA MATCH:

21 nov kl 13.30 - Newcastle

  TV-Viasat

Nyheter v-46


SÖNDAG 15:
Jorginho är inte längre första straffläggare i Chelsea men är det fortfarande i Italien och han satte en straff mot Polen. Det var enda målet.

Ben Chilwell fick gå ut tidigt i landskampen mot Belgien med en ryggskada. Mason Mount verkade inte ha en bra match av det vi fått höra, han byttes också ut, och England hade det inte heller, de förlorade med 2-0 och ligger på tredje plats i gruppen, efter Belgien och Danmark. England har därmed missat finalspelet.

Mason Mount och Ben Chilwell startar för England i matchen mot topprankade Belgien.
    Andreas Christensen spelar på mittfältet som sittande mittfältare för Danmark, mycket överraskande. För Italien startar både Jorginho och Emerson Palmieri.

Ethan Ampadu startar för Wales mot Irland idag. Han har fått plats på mitten där han nu oftast spelar både i Sheffield och landslaget. Vi ser honom som en konkurrent till Billy Gilmour framöver till en plats på defensiva mittfältet och förstår därmed inte riktigt varför ryktena om t ex Declan Rice inte slutar då vi ju har stora löften i klubben på positionen.

Chelsea har nu tre poäng upp till Manchester United i toppen på WSL. Chelsea har dock en match mindre spelad (mot Aston Villa, ska spelas i slutet av januari).

ARSENAL W     vs    CHELSEA W        1 - 1
Arsenal börjar starkt men Chelsea försvarar sig ännu bättre. Det uppstår också lite blodvite när Kim Little får en olycklig smäll över munnen av Ji. Chelsea måste visa effektivitet idag, något vi kanske saknat lite. Chelsea har dominerat alla matcher vi sett men inte gjort mål i relation till hur de spelat.
    De har stora problem med att stoppa blodet i Littles insida läpp och Arsenal har spelat med tio spelare en bra stund nu,. 7
    Mycket bra inledning på matchen där Chelsea har mest spel och Arsenal vassa kontringar. 12
    Det är en härlig intensitet och kamp i matchen, båda lagen vill verkligen visa vad de går för. Däremot inga målchanser i blåsten i Boreham Woods. Mykcet avblåsningar också. 20
    det har också börjat regna vilket bör göra planen ännu snabbare. Det är Arsenal som har vinden i ryggen i första. Cuthbert manglas av Foord. 23 Spelet har jämnats ut men fortfarande inga målchanser, Arsenal har dock haft några farliga stickare so Chelsea rett ut.
    Maier varnas när hon går in sent och tar ned Eriksson. Samtidigt kommer regnbågen fram... 33 Intensivt, mycket kamp men inte en enda målchans. Det sistnämnda var verkligen inte väntat. Det är kanske lite väl mycket kamp och lite för lite tanke och kvalitet i matchen ännu. Lagen tar helt ut varandra och försöker dessutom spela samma spel. Det behövs någon med tanke som vågar bryta mönstret för nu när intensiteten är borta också är matchen trist. 40
    Inte en enda målchans för någotdera laget. Vi kanske kan räkna en kvartschans när Arsenal hade en boll i Chelseas straffområde. Det är faktiskt anmärkningsvärt även om det är två bra lag som inte velat ta chanser. 43
   Så kommer en chans, ett långskott som tar i ribban, studsar och tar i ribban igen och ut men Chelsea får bort bollen. Det var sannerligen en chans. 44 Foord sköt. Det var ett dålig hempass av Ingle som gav dem chanse. Minuten efter är Berger ute och flänger utanför straffområdet som hon har en tendens att göra och gör bort sig ordentligt då hon försöker sig på något istället för ett rensa. Hon förlorar därför bollen och målet är tomt. Det slutar med hörna. Två minuter tillägg. (Vi såg Berger göra samma dumhet ett par gånger i förra matchen mot Everton).
  -ANDRA-
Något måste hända, förmodligen taktiskt för lagen tog helt ut varandra i första. Sam Kerrr är Emma Hayes drag. Leupolz av så det är helt klart ett offensivt drag. 46
    Chelsea skapar en riktigt bra chans men England stressar och drar på över när hon hade oceaner av tid. 46
    Stark start på andra av Chelsea som varit farligare på ett par minuter än under hela första halvlek. Chelsea har helt klart dragit åt skruven nu och visar att de vill fram. De har dragit upp tempot ordentligt.
    Chelsea skapar en bra chans i en kontring men Cuthberts avslut blockeras. 53
    Så skänker Berger ännu en gång Arsenal en bra chans genom en fullständigt omdömeslös handling igen. Hon är rena säkerhetsrisken idag. Det blir hörna av det. 54
    Magda gör bra försvarspel och gör hörna när Mead vinnerm en motläggsboll och får ett jätteläge. 56 Trassligt försvarsspel där bollen till slut kommer bort. Hmm.
    Ji varnas när hon drar på sig en farlig frispark. 63 Ji har inte haft en bra match, många missar och felpass. Blir hörna istället.
    Konstigt mbyte känns det som, Reiten in men England av. 65
    Chelsea har tappat pressen som gav utdelning i inledningen av halvleken och Arsenal vinner hörna efter hörna.
    Kerr får fritt fram men McCabe hinner upp henne och perfekt brytning bakifrån just vid straffområdeslinjen. 71
    En jättechans för Harder men skottet blockeras. 72 Harder gick på kraft när hon borde placerat. Ji stod för sin bästa prestation i matchen med inlägget.
  Reiten har landat och skadat handleden, ser inte bra ut. Hon försöker spela vidare.
    Oavgjort är ett dåligt resultat egentligen för båda lagen men det lutar ändå åt det. Det har inte varit en bra match. En kvart kvar.
    Bright behöver behandling för en vridning hon fick i en rensning. För stödtejpning under knät. 78
    Berger ute och hänger tvätt igen men Miedema skjuter illa och utanför. 81 Det blir hörna så det var tydligen touch. Bra läge för Wiliamson men nicken långt utanför.
    Miedema kommer fri och lägger in bollen på knät på Mead som sätter bollen i nät. Chelsea får skylla sig själva, de har spelat fegt och riskminimerande och enda gången då försvaret inte hinner med så sitter bollen. 86 Ridå för Chelsea?
    fleming och Charles in. Ji och Cutherbrt ut. 87
    Ny hörna igen för Arsenal.
    Du milde, hur gick den bollen in? Hur gick det till. Harder skickar in en boll som blockeras och den studsar över Z>insberger i målet och går in i burgaveln. Otroligt mål. Men vem får det? 90+1 Det verkar sättas som självmål på Wubben-Moy. Det kom ur ingen vinkel alls och målvakten täckte främre stolpen.
    Fem minuter tillägg.
    Kerr är så nära att avgöra matchen med en lobb över målvakten men bollen går just utanför. 90+3
    Kontring av Chelsea men Wälti bryter Kerrs pass till Harder.
    Chelsea brände några väldigt bra lägen av England, Harder och nu Kerr så i lägen är det nog plus för Chelsea, men 10-0 i hörnor till Arsenal. Chelsea helt klart närmast seger trots att det var ett freakmål som gav dem ena poängen, men Kerr kunde avgjort det. Oavgjort var nog kanske rättvist även om inget av lagen är nöjda med det antar vi. Det var en dålgi match där lagen inte riktigt vågade gå för det även om en del kanske kan skyllas på väder.

Chelsea Womens startelva:
Berger, Bright, Ingle, Leupolz, England, Ji, Eriksson, Mjelde, Cuthbert, Harder, Andersson.
avb: Telford, Thorisdottir, Carter, Reiten, J.Fleming, Kerr, Charles, C.Fleming
    Arsenal: Zinsberger, Maier, Williamson, Wubben-Moy, McCabe, Walti, Little, Roord, Mead, Miedema, Foord

Chelsea W mot Arsenal W är 31a mötet mellan klubbarna. Det är också de två senaste säsongernas mästare. Chelsea har plus för ögonblicket då de vann senaste mötet, i Ligacupen med 4-1 förra månaden. Dagens match startar 15.30

LÖRDAG 14:
Timo Werner har gjort 2-1 för Tyskland mot Ukraina. Timo som gått ut och sagt att han försökt lägga på sig muskler mför att passa bättre i i PL. Han gjorde också 3-1.
    N'Golo Kanté gjorde Frankrike till vinnare av gruppen då han gjorde enda målet mot Portugal.


Mateo Kovacic startar i coronadrabbade Kroatien mot Sverige.
    Det gick inte bra för honom eller VM-silvermedaljörerna. De förlorade till Sverige.
    Giroud som Lampard inte ger chansen är bänkad mot Portugal, men Kanté startar.
    Både Antonio Rudiger och Timo Werner startar för Tyskland mot Ukraina.

Manc-derbyt i WSL United - Cty slutade oavgjort 2-2. Chelsea kan därmed inte gå förbi även om de slår Arsenal i i morgon. Ändå måste det nog ses som ett rätt bra resultat för Chelsea. United imponerar dock, de var utspealde men hämtade i andra halvlek ändå in Citys tvåmålsledning.
    Everton fick oavgjort mot Reading så Chelsea håller en fjärdeplats innan mötet med Arsenal imorgon.

Extra tillfälliga byten vid hjärnskakningsrisk ser ut att prövas i Premier League nästa säsong, även om många experter gärna vill ha det infört redan i januari. Läs mer här>>

Hakim Ziyech tycks vara i superform. Han gjorde två må, varav en straff, och hade en assist för Marocko mot Centralafrika.

Efter 111 assist på 13 PL-säsonger vet Cesc Fabregas en hel del om vad som krävs för att bidra till sitt lag (Ryan Giggs är den ende som har mer men han behövde 22 säsonger för det, 162 st). Så när Cesc uttalar sig om sin efterträdare i Chelsea vet han vad han snackar om. Han betonar att det väldigt mycket handlar om tänka snabbt och ha förmågan att ta rätt beslut. Läs mer här>>

Reece James spelade för England häromdagen, men i de två kommande matcherna är det Nations League och då får han inte spela efter tagit en idiotisk utvisning för tjafs och snack tidigare. Han är avstängd två matcher nu. Vilket innebär att han återvänder till Cobham och vi slipper oroa oss för att han ska bli skadad.

FREDAG 13:
Emma Hayes har fått tillbaka Drew Spence och Hannah Blundell från skador. Fran Kirby är på väg tillbaka men är knappast aktuell i matchen mot Arsenal på söndag. Så hon har en nästan full trupp att välja på.
    Alla topplagen möter varandra den här helgen och utan herrfotboll är det en stor chans att visa vad WSL går för. Manc-klubbarna spelar redan i morgon kl 13.30. Deras derby går också på tv, Viasat Premium.

Chelsea U18 startar den här säsongens FA Youth Cup hemma mot Barnsley. Matchen ska gå 12 december.

Påminnelse: Vi har en möjlighet att se Chelsea spela i helgen. Chelsea Women med kontraktsförlängda kaptenen Magdalena Eriksson har en bortamatch mot Arsenal, en nyckelmatch i allra högsta grad om de ska kunna upprepa sin titelvinnande säsong. De möts på söndag kl 15.30 och matchen visas i Viasat Premium.

Daily Mails Secret Scout har tagit en titt på Chelseas akademiyngling Lewis Bate och ger honom högt betyg, om han lär sig slå mer än ett slags hörna... Läs mer här>>

TORSDAG 12:
Kapten Magdalena Eriksson har förlängt med Chelsea till 2023. Får inte Eriksson svenska Diamantbollen när den utnäningen sker inom kort ser vi det som ren skandal.

En god nyhet, tror vi, är att Christian Pulisic har lämnat USAs landslagsläger och kommer inte att spela några matcher för att istället ägna sig åt rehab för sin senaste skada. Vi hoppas det innebär att den läker som planerat och att Pulisic kan komma att bli aktuell för spel redan mot Newcastle. Vi vill ser vår bästa elva på plan också snart och vi anser att i den bör Pulisic starta. USAs förbundskapten Gregg Berhalter hyllar Pulisic för att han ville vara med på första delen av deras läger för att inspirera och motivera de andra spelarna.

ONSDAG 11:
Joe Gomez, Liverpool skadade sig på träning och Nathan Aké, Man City har skadat sig i en meningslös träningsmatch. Gissa om managers i England nu är både upprörda och nervösa inför nästa skadebesked kring spelare på landslagsuppdrag.

Joachim Löw kommer att starta Antonio Rudiger i träningsmatchen mot Tjeckien. Däremot är Timo Werner inte inkallad till truppen förrän till lördagens möte med Ukraina i Nations League. Kai Havertz är helt utanför truppen pga corona.

TISDAG 10:
Makten tycks aldrig lära sig, hur många kampanjer de än initierar och påstår sig stödja. FAs ordförande Greg Clarke har tvingats säga upp sig efter att i en utfrågning uttryckt sig om färgade spelare på ett sätt som tolkas som rasistiskt, och var åtminstone synnerligen olämpligt. Vi har nog hört och sett betydligt värre, inte minst idiotiska uttalanden spelarfackets ordförande Gordon Taylor men Clarke själv menar att han gjort fotbollen en otjänst och avgår därför. Vissa människor tar ansvar för sina misstag, andra skyller på andra och många säger att de aldrig gjort eller sagt det... Vi vet vilka vi känner respekt för. Läs mer om det här>>
    Det har senare framkommit att han sa värre saker än först rapporterades.

Premier League ser ut att ännu en gång ta upp kraven på fem avbytare. Något flera klubbar velat ha liksom det är i Champions League. Detta på grund av de speciella krav den här säsongen ställer. Det har röstats ned av andra klubbar specifikt Sheffield och Aston Villa samt vissa tv-stjörnor som menar att det ger de stora klubbarna för stor fördel. Detta utan att på minsta sätt ta hänsyn till att spelarna i de större klubbarna är också de som tvingas spelas mest med landslagsuppdrag och spel i Europa. Det hela ser nu ut att gå till en ny omröstning och det verkar som en del klubbar håller på att ända uppfattning, så det kanske ändå blir så att förnuftet vinner och omsorgen om spelarna kommer först. Spelarfacket PFA ställer sig bakom kravet på en ny omröstning.

Chelsea har gått in i ett partnerskap med kinesiska Weibo, en motsvarighet till Facebook i Kina. Chelsea är den första engelska klubb som tagit det steget. Vilket för många fans utanför Kina kan ses som väldigt kontroversiellt med tanke på den censur och den knytning som Weibo har. Så vi hoppas Chelsea har tagit hänsyn till sådana saker också.

Vi gillar det inte alls men Christian Pulisic har anslutit till USAs träningsläger under landslagsuppehållet. Förbundskapten Berhalter säger att det handlar om dag- till-dag om att besluta om han kan spela. USA möter Wales i Swansea och senare Panama i Österrike. Så det är åtminstone inga långa resor för Pulisic men vi vill verkligen inte se honom förvärra sin skada.

MÅNDAG 9:
Gjorde Chelsea, Marina Granovskaia och Frank Lampard tidernas bästa transferfönster i sommar?
    Det kanske är svårt att bedöma, men vi är redan benägna att anse att så är fallet. Trots att bara en knapp fjärdedel av säsongen har spelats.
    V i räknar bort Malang Sarr då han värvades för framtiden även om han redan gör avtryck i sitt lån hos Porto. Gratis värvning.
    Vi tittar på Thiago Silva som är en fantastisk värvning, trots att han kom gratis vilket tyder på att hans förra klubb inte uppskattade honom som de borde gjort. De gjorde visserligen ett sent försök att få honom att ändra sig. Hans inflytande på Chelseas försvarsspel kan inte nog överskattas redan efter åtta matcher varav han inte ens spelat alla. Han har fått ordning på försvarsspelet och han har fått Kurt Zouma att se ut som en världsspelare och inte bara en kille som virrade runt och visade glimtar av talang. Glöm snacket om ålder, Silva visar att Chelseas ålderspolicy är bland det dummaste som finns.
    Timo Werner är en av Europas fyra-fem bästa målgörare de senaste året. Han kom för ynkliga 50m € plus några bonusar. Han levererar redan i en takt som gör gör honom till en av favoriterna att vinna skytteligan. Vi är totalt övertygade om att han kommer att göra minst 20 mål, bara i PL. Förmodligen över 30 totalt. Han är nästan halvvägs redan, en fjärdedel in i spelet.
    Edouard Mendy har tagit förstaplatsen i mål utan minsta problem. Han är inte någon Neuer, Oblak men han har skänkt säkerhet och trygghet, inte minst på inlägg där det kanske saknades förut. Han har ännu inte satts på jätteprov men han har mer än motsvarat alla förhoppningar. Ingen dyr värvning trots de summor som fotbollen har. Han har haft en krokig karriär, är redan 28 men som målvakt är det ju minst tio år kvar eller.... Det är kanske Chelseas French Connection (en kanonfilm för de som är något yngre än CSFC) och vi tror det har betydelse. Han, Silva, Zouma kan kommunicera på plan.
    Ben Chilwell. Händerna upp. CSFC var skeptiska. mycket skeptiska ibland. Han hade kvalitet men prislapparna kändes löjeväckande. Nu blev prislappen svindyr men betydligt rimligare än de summor som nämndes. Det är bara att inse att Frank Lampard gjorde rätt som hade honom som ett av sina första val under transfersäsongen. Kanske spelar det roll att han verkligen ville till Chelsea då han lär varit Chelseasupporter.
    Hakim Ziyech. Det är inte fel att redan nu utnämna honom som en av säsongens bästa värvningar. Summan Chelsea betalade var överkomlig, han var inte dyr. Vi visste han var bra i Ajax. Han var bra mot oss. Men Eriedivise är ändå inte en stor liga. Han är ännu bättre i Chelsea och då har han bara startat fyra matcher. Tre av dem har CSFC utan konkurrens haft honom som matchens bäste. I den fjärde var han bara mycket bra. Han hade två inhopp innan dess som var ok. Fortsätter han som han börjat kan han bli Årets Spelare i PL. Han passar bättre än handen i en handske i Lampards Chelseabygge. Och han gör alla andra bättre också. Den värvningen som var den första Marina gjorde kan komma att bli den bästa av alla. Även om han hade kostat dubbelt så mycket. Vi hade förväntningar, nu tror vi han kan med stor marginal överträffa våra förväntningar.
    Kai Havertz är den värvning som fått mest uppmärksamhet och minst uppskattning hittills. Vilket antingen bevisar att folk är oerhört kortsiktiga och saknar tålamod. Han har absolut inte varit dåligt, mycket långt ifrån det. Folks förväntningar är dock löjeväckande. Killen är knappt 21 år gammal, kommer till Chelsea i en icke helt definierad roll coh Lampard har ännu inte hittat rätt hur han ska utnyttja hans kvaliteter. Han kämpar mot en stor prislapp och de löjliga krav det innebär. Vi är inte säkra, men vi tror det är första gången han bor själv, och han gör det i ett främmande land utan supportsystem. Han har ännu inte gjort en dålig match men inte heller varit MOTM förutom i en ligacupmatch. Det kommer, CSFC har fullständig övertygelse om att om 3-4 år kommer han att hyllas som en av de bästa värvningar klubben någonsin gjort. Om inte de overkliga förväntningarna knäcker honom, men vi tror inte de kommer att göra det. Djurälskaren Kai Havertz verkar ha fötterna på jorden och det är ingen tvekan om att Frank Lampard tror på honom. Och all statistik och erfarenhet visar att han är allid bäst efter jul. (Jämför gärna med Joao Felx, en ung spelare som köptes för ännu otroligt mycket mer pengar av Atletico Madrid och hade en ganska sval första säsong men nu är on-fire så att säga).
    Vi tror ärligt talat att ingen klubb har någonsin värvat bättre än vad Marina G och Lampard har gjort den här sommaren i ett enda fönster. Och ändå är det bara i barndomen av hur alla dessa unga (ja Silva är ung också som han spelar) spelare kommer att göra Chelsea bättre.
    Nyförvärven har kommit in i det hela väldigt fint och bidrar redan massor, den saken är klar.
    Och GLÖM inte för en sekund vilken akademi vi har. James, Mount, Tomori, Abraham, Gallagher, Gilmour, Anjorin, Broja och många fler. Vi har ju till och med tvingats att släppa jättelöften som Lamptey pga det. Och Pulisic om han kan hålla sig skadefri. Silva må hålla medelåldern i Chelsea uppe, men har någon klubb en större ung talangpool än Chelsea?
    Premier Leagues framtid är Chelseas. Och fortsätter Chelsea som de spelat i oktober och till nu fram till jul så kanske kan vi ändra våra drömmar och tro att det kan hända redan denna säsongen. Bakslag lär nog komma men, som Chelsea reste sig mot Sheffield i lördags hoppas vi de reser sig mot alla sådana framöver också.

Därtill har vi ett damlag kapabelt att vinna Champions League den här säsongen om de börjar omsätta sina chanser och sin överlägsenhet i matcherna. Lyon oroar sig redan.
   

 

 


Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG 15:
Det blir Wayne Rooney som tar över som manager i Derby, som spelande manager. Dock inte permanent utan endast till köpet av klubben från Abu Dhabi-baserade Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan tar över. Det köpet förväntas bli helt klart inom några veckor. Som vi tidigare berättat nämns annars John Terry som kandidat till jobbet. Det är dock helt omöjligt att spekulera i om det blir så. Vi tvivlar.

LÖRDAG 14:
Världens mest irriterande rykte som finnbs är idioterna från Italien som tror att Chelsea skullem sälja kanté. Kan vi få ett slut får den skiten.

Det har ju mumlats lite om John Terry som manager för Derby. Nu kan det bli verklighet då nuvarande manager Phiilip Cocu har lämnat klubben idag. Det har skett enligt som det oftast kallas "mutual agreement". Cocu är dessutom i självisolering då han varit i kontakt med en ledare i Derby som fått Covid-19.

BBC har gjort en intervju med Chelseas "Power Couple" dvs Magdalena Eriksson och Pernille Harder. Läs om den här>>

Officiella Chelseasajten har en intressant intervju med Ben Chilwell. Han har kommit mycket snabbt in i Chelsea. Läs här>>

FREDAG 13:
Om Federico Bernardeschi  lämnar Juventus vill de ersätta honom med Emerson Palmieri i januari. Vi får väl se hur det blir med det.

Undrar ni vad som hänt med Gael Kakuta, Michael Manciennes och några till som vi trodde skulle ta steget upp i Chelsea men som inte gjorde det. Läs då mer här>>

Många pratar om Edouard Mendys fina räddning på en frispark från Guinea-Bissau i landskampen mot Senegal. Ni kan se den här>>

Det var många Chelseaspelare i aktion igår. Reece James och Mason Mount startade för England i en vänskapsmatch. Tammy Abraham hoppade in men Ben Chilwell vilades. Billy Gilmour hoppade in och gjorde en kortare comeback för Skottlands U-landslag. Han spelade dock bara en kvart av sitt inhopp innan han blev utvisad för protester, inte så lyckat. Han är nu avstängd istället. Baba Rahman spelade för Ghana och utlånade Matt Miazga för USA.

TORSDAG 12:
Vi har inte brytt oss om att ta upp det men då engelska medier älskar storyn verkar det som är det väl bäst vi nämner det. Anel Ahmedhodzic från svenska mästarna Malmö FF skulle ju vara aktuell för Chelsea enligt ett rykte från Kvällsposten/Expressen, vilket vi har nämnt, för ca 6m €,. Vad vi inte tagit upp är att Anels pappa Mirsad har sedan dess gått ut och anklagat Anels agent Markus Rosenberg för att blockereat sådana samtal och inte försökt agera för Anel till Chelsea. Anel själv har dock sagt att han inte instämmer med pappans kritik mot agenten så vi lät det vara. Pappas anklagelser har dock tagits upp i England. Vi tvivlar på att Rosenberg på något sätt aktivt skulle vägrat följa upp ev intresse från Chelsea utan det verkar mer som pappan läst tidningarna och då inget har hänt anklagat agenten när det kanske aldrig funnits ett konkret intresse. Framtiden lär vi utvisa vilket som är vilket. CSFC har dock lite svårt att se intresset för att Anel Ahmedhodzic skulle vara ett trovärdigt alternativ till Chelseas intresse för Declan Rice. Vi är mycket mer intresserade av att se om inte Billy Gilmour kan vara svaret till både Rice och Ahmedhodzic.

Ett gammalt rykte får nytt liv. Det handlar om Jerome Boateng från Bayern München. Det lär dock vara många andra klubbar som jagar honom när hans kontrakt går ut.

Chelsea (och Liverpool) lär jaga Barcelonas 17-årige vänsterbackslöfte Alejandro Balde. Båda klubbarna ska redan vara i kontakt med honom. Koeman lyfte just upp honom från akademin till a-lagstruppen.

En som vi har saknat efter hans spektakulära genombrott och strax därefter svåra skada är Billy Gilmour. Det ska bli oerhört intressant att se hans utveckling framöver. Han är nu klar för spel igen och förväntas vara med i truppen åtminstone redan mot Newcastle. Läs mer här>>

Anotnio Rüdiger har fått mycket beröm för sin insats i Tysklands match mot Tjeckien. Skönt för honom som haft en tuff säsongsöppning.

Thiago Silva trivs i Chelsea och i sin roll som mentor inom laget. Så mycket att han redan pratar om en kontraktsförlängning som han hoppas på.

ONSDAG 11:
Michy Batshuai fortsätter spela bra i landslaget, två mål, båda Belgiens i ders vinstmatch mot Schweiz ikväll. Antonio Rüdiger spelade för Tyskland mot Tjeckien. Kurt Zouma spelade för Frankrike. Giroud spelade en knapp timme och Kanté hoppade in för Pogba i Frankrikes mycket överraskande förlust till Finland. Inga andra Chelseaspelare var i farten i a-landskamperna, bara idiotiska träningsmatcher.
    Edouard Mendy spelade också och höll nollan. Igen.

Italienska rykten säger att Chelsea planerar att öppna samtal med Kurt Zouma och hans agenter om ett förlängt och förbättrat kontrakt. Där ser man vad en bra månad kan innebära för en spelare. För några månader sedan tippades han ju att lämna.

Kurt Zouma har varit sensationellt bra och eliminerat majoriteten av sina ständiga misstag och ogenomtänkta saker i sitt spel sedan Thiago Silva blev hans partner i mittlåset. Därigenom märks också hans mycket fina huvudspel och atletism så mycket att Didier Dechamps tog ut honom före Laporte och Upamecano till Frankrikes landslag. Här förklarar Dechamps sitt val>>

Paul Merson menar att Frank Lampards största utmaning blir att hålla spelarna nöjda och glada. Något vi tror helt och hållet på. Vi har inte hört Giroud gnälla för han är inte den sortens spelare, men vi är rätt säkra på att han inte är nöjd och det gäller nog mer än just han. Det här gäller alltid spelare som spelar i landslagen men inte får tillräcklig speltid i klubblaget, som Giroud, Rüdiger. Men vi har även överflöd på vänsterbacken som säkert inte är nöjda med sin speltid. Läs mer här>>

Enlig L'Equipe försökte både Everton och Tottenham värva Kurt Zouma i somras men ska ha tappat intresset då Chelsea ska satt en prislapp om 45m €. Vi vet inte om det finns sanning i det, men att Everton varit intresserade av Zouma ända sedan han var där på lån är ju känt.

TISDAG 10:
Thiago Silva och Hakim Ziyech är med i Garth Crooks Team of the Week på BBC. Läs mer här>>

Det kan sägas att Chelsea fick en dubbelvärvning när Thiago Silva kom. Hans son Lago har också gått till Chelsea. Han tränar med Chelseas allra yngsta åldersgrupper och ser mycket stolt ut över det på bilder från olika medier.

Apropå Thiago Silva hävdar Daily Mail att han har problem med att anpassa sig till PLs mycket mer fysiska fotboll med fler luftdueller och högre tempo. De säger Silva lider av kraftig huvudvärk efter varje match. Han är också bekymrad över spelschemat som riskerar att öka skaderisken väsentligt. Det är vi alla på olika sätt, och inte minst på grund av landskamperna. Silva är nu iväg med Brasilien för att möta Venezuela och Uruguay. Spelandet och resandet gör att vi tror inte Thiago Silva kommer att vara med mot Newcastle, Lampard blir tvungen att vila honom då. Särskilt som det är en tidig match med längsta resan i PL och det är en bortamatch mot Rennes på tisdagen, bara tre dagar senare.

Ännu mer Thiago Silva, senare. PSGs sportchef Leonardo går nu ut och menar att klubben kanske gjorde ett misstag när de släppte Thiago Silva. Läs mer här>>

Chelsea ska vara intresserade av Readings offensive mittfältare, Michael Olise. Han är 18 år och har faktiskt ett förflutet i både Chelseas och Man Citys akademier innan han gick till Reading för fyra år sedan. Reading som startade serien sensationellt men som förlorat två på raken vill dock inte förlora sitt löfte.

Inte oväntat, snarare väldigt väntat kommer nu rykten om att Olivier Giroud vill lämna i januari. Han är inne på sitt optionsår med Chelsea men har nonchalerats av Lampard den här säsongsinledningen också trots hur viktig han var för oss att ta en CL-plats. Giroud vill ha speltid för att behålla sin plats i Dechamps Frankrike till EM. Inter lär vara mycket intresserade men vi förstår inte resonemanget om Giroud väljer en annan klubb där det finns minst två spelare som står före, tror vi, i rangordning med Lukaku och Martinez.

Apropå Inter vräker franska rykten fortfarande på med att han ska försöka värva N'Golo Kanté nästa sommar. Aldrig i livet att Chelsea släpper Kanté om han fortsätter som han startat den här säsongen. Det är nog större chans att Antonio Conte som verkligen vill värva Kanté inte är kvar i Inter om de inte snabbt förbättrar sina resultat.

John Terry kan följa i Frank Lampards fotspår. Han är en av de som tippas bli ny manager i Derby om Philip Cocu sparkas vilket oddsen börjar bli stora för. Derby har gått uselt och klubben ser ut att bli uppköpt av en kusin till Manchester Citys ägare. De ligger just nu sist i Championship.

MÅNDAG 9:
Klubbens lånerapport den här helgen och förra veckan>>

Vi har det inte bekräftat i skrivande stund men det sägs att italienska myndigheter stoppat alla spelare från att delta i landskamper utanför italien under det här uppehållet.. Det är kanske nu dags för klubbarna att sätta ned foten och vägra släppa spelare till meningslösa landskamper under en pandemi. Vi anser det absolut. Det finns kanske några viktiga landskamper som kval till EM, men träningslandskamper och Nations League är inte viktiga. Det är bara sätt för förbundet att driva rovdrift på klubbarnas bekostnad och slita ned spelarna ännu mer.

Chelsea går till landslagsuppehållet på en femte plats med flest gjorda mål. Och trots att det läckte som om ett rör hade gått i början av säsongen tillhör vi en grupp med nästnäst minst instläppta mål!

Dags att hålla tummarna för att vi ska slippa fler skador. Det har blivit en del under de senaste landslagsuppehållen. Tre landskamper på en vecka bara för att förbunden ska kunna mjölka tv-pengar är vansinne. Man kan bara hoppas att förbundskapterna också tycker det och försöker rotera så mycket som möjlgt för att spara spelarna. Därtill kommer resande, som för Thiago Silva som lär få resa långt. Förra uppehållet kom han hem så sent att Lampard kunde inte spela honom för han var så sliten av det.
    Chelseas form har varit strålande sedan förra uppehållet men ingen vet ju hur den är efter detta.
    Direkt efter väntar Newcastle och sedan Rennes. Två matcher Chelsea normalt borde kunna vinna. Sedan Tottenham som har både flyt och bättre spel än på länge. Vi vill dock ha en revansch för respasset ur Ligacupen, även om det var på straffläggning. Plus att det är alltid lika roligt att slå Mourinhos nya lag varje gång. Firma Kane och Son är dock något att se upp med. Neutralisera de två och Tottenham är en helt annan sak att ta itu med.

Damerna har en närmast titelavgörande match mot Arsenal till helgen. De slog dem ordentligt i Ligacupen men ligan är trots allt en annan sak. Miedema har slagit alla tiders målrekord för engelsk damfotboll nu och Chelsea har inte riktigt varit så vassa framför mål som laguppställningen kan tyda på, även om det blev lite proppen ur sent mot Everton igår. Vi hoppas Fran Kirby är tillbaka också, hon vilades inte som kommentatorn i Viasat trodde utan hon blev ju skadad på det landslagsläger som England hade utan att spela match under senaste uppehållet.

Tröttsamt. Det är nu så oerhört tröttsamt och utmattande med alla dessa nissar som ska gnälla på VAR så fort ett domslut går emot dem. När ska idioterna fatta att det är inte systemet VAR som är fel, det är de nya hands- och offsideregeltolkningarna. Systemet dömer efter reglerna och det var vad vi alla ville. Det finns fortfarande problem med VAR, särskilt i England där domarna håller varandra om ryggen men problemet är när uppenbara saker inte kollas. IFAB, som bestämmer fotbollsreglerna, är en mycket konstig institution där ledamöterna bestäms av Fifa och de fyra brittiska fotbollsförbundet. De sätter reglerna och bestämmar tolkningarna. Inte VAR.
    Att vi sedan drömmer om att avsiktlig och oavsiktlig hands kanske återinförs eller en mindre drakonisk trolkning av vad som är hands behövs och likaså med offside. Vi anser att offside ska bedömas helt bara efter fötternas placering, inte linjen på en tröja och arm eller ett huvud som lutar över linjen.
    Sluta gnälla på VAR, gnäll på reglerna. De är de som är tokiga, rätt utnyttjat skulle VAR vara lika användingsbart hjälpmedel som mållinjesteknologin som ingen gnäller över


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!