csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  8 sp 4 v 3 o 1 f 20 -10 mål 15 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   5 sp 4 v 1 o 0 f 18 - 2 mål 13 p

2 - 9 nov 2020
  NÄSTA MATCH:

21 nov kl 13.30 - Newcastle

  TV-Viasat

Nyheter v-45


SÖNDAG 8:
Manchester City missade en straff genom de Bruyne, men luggade ändå Liverpool på poäng. 1-1. Vilket vi ser som mycket bra för serien, även om en förlust för Liverpool hade varit ännu bättre.

En skräll, åtminstone en mellanstark, i WSL var att Manchester United som redan tagit poäng av Chelsea slog Arsenal som inte tappat någon poäng hittills idag. De vann med 1-0 efter mål i 83e minuten och gick upp i topp i tabellen. Casey Stoney har verkligen fått igång laget som gick upp bara för en säsong sedan. Kanske borde United titta på att låta henne efterträda alltid sparkomryktade OGS.

Chelseas olika lag har spelat sex matcher den här veckan. Fyra av dem vann Chelsea. PL2 räknar vi knappt men det var synd att ungdomarna förlorade finalen i FA Youth Cup 19-20 på ett sent mål av Manchester City, de får göra ett nytt försök den här säsongen. Representationslagen vann båda sina två matcher och det är vi mycket nöjda med. Hoppas de kan fortsätta så. Herrarnas form avbryts dock att landslagsuppehåll nu.

Everton vs Chelsea i PL 2 slutade med en 2-0-förlust. Chelsea ligger på tredje plats i sin grupp.

WSL
CHELSEA W     vs    EVERTON W      3 - 0
Everton startade piggast och satte Chelsea omedelbart under press vllket vi hoppas väckte laget. Tyvärr verkade det inte gjort det för Chelsea slarvar och Everton fortsätter vara det piggaste laget.
    Chelsea skapar en bra chans när Andersson lägger in bollen men Pernille Harder når inte riktigt upp till bollen. 9 Nästa chans är en frispark som går just över Magda Eriksson. 10 Samma sak på hörnan och samma personer. inblandade, de båda svenskorna.
    Berger är ute och hänger tvätt, slår bollen rakt in i plan när hon är långt från mål. Hon har dock tur att skottet som följer går just utanför. 14 Idiotaktion! Går hon ut ur straffområdet måste hon slå ut bollen, inte passa motståndarna.
  Evertons målvakt Maciver bestämmer sig för att också göra en tavla och bollen till England som passar Ji som sitkar och sätter den från håll vid stolproten. 15
    Cuthbert missar bollen i bra skottläge. Det här är tydligen en match som kommer att definieras av misstagen. Everton har inte gett upp men båda lagen är tama framför mål.
    Leupolz vinner en frispark i bra läge. Dags för Ji? 26 Det blev Mjelde i muren, returen till Ji men rakt i famnen på målvakten.
    Det är en slarvig match som böljar fram och tillbaka. Inte några mästartakter ännu från Chelsea men en ledning.
    bra chans för Christiansen men "skottet" är tamt och Berger tar det. 34
    Harder nickar en hörna just utanför. 44 Hon hade annars öppet mål nä rhon kastade sig fram då målvakten var överspelad.
    England ren med målvakten men kommer för långt ur vinkel när hon försöker finta Maciver. Bollen i burgaveln. 38
    Chelsea kontrollerar matchen men saknar kvalitet i avsluten, som tur var gäller samma sak för Everton.
  -ANDRA_
En otäck hopnickning mellan England och Sevecke har avbrutit matchen. Det ser inte bra ut för danskan tyvärr. Det verkar ändå som hon får fortsätta spela... tveksamt av medicinarna eller?
    Lite kalabalik framför Chelseas mål efter en frispark men det rinner ut. Det märks att Everton saknar sin franske anfallsstjärna Valerie Gauvin. Chelsea saknar ju sin bäste hittills den här säsongen, Fran Kirby skadad på landslagsläger (inte ens match alls).
    Hon skulle inte fått fortsätta och nu märks det för Sevecke sätter sig ned och kan inte fortsätta spela. Hon har en bula i pannan som är stor som en clementin. Det var fel av det medicinska teamet att lyssna på spélaren. De vill alltid fortsätta men medicinarna måste ta de besluten åt dem. Sevecke av i i tårar. 59 Pattinson in med för dagen passande förnamnet Poppy (det är ju poppies som är symbolen för Rememberance day).
    Mycket bra aktion av England och skottet är hårt och välplacerat. Målvakten gör en väldigt bra räddning Matchens bästa ögonblick. 62
    Elmslie varnas för en tuff tackling på Cuthbert. 64
    Det är väldigt mycket sparka och hoppas i matchen nu. Bright varnas för ftröjdragning. 65
    bright försöker klacka in en hörna, snygg men bollen över. 67 Raso nära att styra in en kvitttering men Mjelde får fram en fot så det blir hörna istället. 67
    Everton börjar nu hota Chelsea och ettmålsledningen känns inte alls säker. Farlig hörnvariant som Cuthbert får bort. 69
    Bra skott av Cuthbert, bra räddnng. 72 Sedan gör Leupolz en bra aktion och England kan efter den sätta bollen vid stolproten. 2-0. 73
    Proppen ur. Ciuthbert skjuter, bra räddning av Maciver som går i ribban och på returen så kan England vräka in bollen i mål. 75 Bra minuten senare sätter Andersson ett perfekt inlägg men England nickar utanför. Annars hade hon gjort ett hat-trick på tre minuter.... men icke.
    Kerr in för Cuthbert, Ji ut för Fleming. 79
    Nytt misstag av Berger som sätter bollen till Christiansen som vinklar till Pike men då revanscherar sig Berger och gör en bra räddning 82 Hennes koncentration har inte varit som den ska idag.
    Carter in för Andersson. 86
    Kerr i bra aktion men Maciver gör ännu en stor räddning. 87
    Everton har en nick i stolpen. 89 Everton har spurtat bra men med lite tur har Chelsea hållit nollan. Beth England utsedd till matchens spelare. Hela sju minuter stopptid pga huvudskadan.
    Vilket mål av Harder. Först sätter hon en underbar cross till Kerr, som passar Fleming som söker någon att passa. Hon hittar Harder som kommit upp, hon lägger bollen till rätta och med fel fot sätter hon den otagbart i krysset. 90+7
      Chelsea går upp på andra plats men både United och City kan gå förbi med vinst senare idag Chelsea har en match mindre spelad och så blir det till slutet av januari. (United möter Arsenal som ännu inte tappat poäng).
    Chelsea har satt nytt rekord med elva raka hemmavinster.
    Emma Hayes har en bättre trupp den här säsongen men spelet är sämre än förra ännu så länge. Trots fina vinster och att de är obesegrade men det har inte varit samma flyt i spelet. Chelseas spel klickar inte riktgit utan det är mest individuell skicklighet som ger resultat. Hayes har fortfarande jobb att göra om titeln ska behållas och CL-satsningen lyckas

LÖRDAG 7:
Det dröjde till matchen fick de mål som helt avgjorde den men Chelsea var rent överlägsna och dominerade totalt även om det fick släppa in ett mål som vi kallar slumpmål med en riktningsförändring på ett skott som dock inte skulle fått komma till. Bra över hela plan och rättvisa siffror, 4-1. Sedan säger vi bara HAKIM ZIYECH

Chelseas lag mot Sheffield har bara en ändring, Kovacic får chans från start istället för Jorginho. Det verkar som Lampard börjar acceptera att Kanté ändå kanske är som allra bäst som sköld framför försvaret.
    Mendy, James, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Kante, Kovacic, Mount, Ziyech, Werner, Abraham
    avb: Caballero, Rüdiger, Jorginho, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta, Emerson
    Sheffield mönstrar: Ramsdale, Baldock, Basham, Egan, Stevens, Lowe, Berge, Norwood, Lundstram, McGoldrick, Brewster

Ska Chelsea vara med i år, måste de slå Sheffield United idag. Punkt slut.

Southampton leder ligan. Det har vi inte sett många gånger. Trots Ings skada.

FREDAG 6:
Timo Werners mål mot Southampton har nominerats till Månades Mål.

Chelsea saknar tre spelare, men Sheffield verkar ha full trupp inför matchen imorgon. Undantaget förstås då Ethan Ampadu som inte får spela mot Chelsea då han är i Sheffield på lån. (Vilket han gjort bra och används mestadels i en roll som defensiv mittare).

Från presskonferensen:
Frågan är varför Chelsea har blivit så förbättrade och Lampards svar är att det handlar om individuella saker hos spelarna som fungerat bättre och därmed har kollektivet fungerar mycket bättre. Det går dock aldrig att slappna av, det är en viktig del av spelet.
    Som vanligt berömmer han motståndarna och menar att det blir en mycket tuff match. (Och från resultatet förra säsongen finns det fog för varningen, årets ligaplacering kanske inte visar kapaciteten på samma sätt).
    Pulisic är borta (liksom Gilmour), Kepas skada är däremot ok och han kommer att vara med i truppen imorgon. (Havertz är ju borta pga karantän).
    Lampard kunde inte säga om Havertz kommer att kunna spela landskamperna för Tyskland. Först måste han bli frisk och testa negativt.
    Lampard ville inte säga om Pulisics skada var värre än befogat. Han sa att Pulisic tränade i veckan men kände av besvären så de måste hitta en lösning.
    Han vill inte uttala sig om titelrejset, vilket är minst sagt förståeligt efter bara sju omgångar, mindre än en fjärdedel av säsongen.
    Thiago Silva's engelska förbättras hela tiden, särskilt i hans kommunikation på plan. Lampard berömde honom för hur han tränar och förbereder och säger att det är lätt att förstå hur han haft den karriär han har haft.
    Han kunde inte säga om det är mer press att möta lag i nedre halvan av tabellen när tabellen är så jämn. Chelsea kan bara se till sig själva.
    Chelsea har förändrat sitt lag och Silva är en spelare som för med sig en attityd som smittar av sig. Lampard påminde om att senast på bortaplan var Sheffield bättre på alla sätt och vis.
    Lampard ville inte uttala sig om han är frustrerad över att Reece James kallats in till landslaget trots att han är avstängd efter sin (onödiga) utvisning senast. Han vände det till att det är en stolthet för spelarna att medverka.
    Han vägrade säga om Timo Werner kommer att vilas. Han tänker inte avslöja laget men hela laget måste skötas till allas bästa.
    Han tycker att med de förändringar som skett på sistone är han mycket nöjd med 4-3-3-systemet och att det också handlar om hur spelarna utnyttjar det.
    Han berömde för Olivier Giroud för hur han hanterar att han inte fått speltid. Lampard sa han varit fantastisk i och tillsammans med laget. Och tog upp hur viktig han var i slutet av förra säsongen.
    Han kritiserade hur reglerna tillämpas olika i Champions och Premier League, som handsregeln som modifierats i PL men inte i CL som vi fick se i veckan.
    Lampard är den som satt flesta straffar i England efter Shearer men han ville inte ta upp den saken men erkände att han var rätt vidskeplig kring straffar och han att han förmodligen anpassade sig beroende på form. Däremot vill han inte styra sina spelare utan litar på deras förmåga.
   
Thiago Silva är nominerad som Månadens Spelare för november.

Chelsea saknar Kai Havertz som är borta två veckor i karantän, Christian Pulisic till skada och Billy Gilmour. De goda nyheterna är att alla tre bör vara tillbaka efter landslagsuppehållet och förhoppningsvis kommer ingen av dem att spela under det heller så de kan få ordentlig rehab.

TORSDAG 5:
Sheffield slog Chelsea med 3-0 i juli. Vi har svårt att tro det kommer att hända igen då den här säsongen bara gjort 3 mål på tio matcher, släppt in 10. (Vilket bara är ett mer än Chelsea måste vi tyvärr påminna om). Det är en anmärkningsvärd skillnad på Chris Wilders lag bara några få månader senare bara för att säsongen bytt namn till 2020-21. Det var ju bara ett par veckor mellan säsongerna. Och en del spelarinköp för Chelsea.

Ingen vet längre hur handsregeln fungerar och ännu färre gillar de nya reglerna även om de tempererats lite. Nu börjar även de styrande få nog och andra straffen igår kanske påskyndar det hela. Uefa vänder sig därför nu till Fifa för att ändra regeln ännu en gång och gå tillbaka till den gamla regeln. Till dess får vi fortsätta gissa vad som är och inte är hands. Läs mer här>>

Petr Cech talar i den här artikeln om hur han scoutade målvakter för Chelsea. Han tittade på 30 olika under 1,5 år och Mendy var den som stod ut. Läs mer här>>
    CSFC tycker det är en härlig historia om hur man inte ska ge upp för tidigt. Mendy hade ett ovanligt sent genombrott men se hur han tagit sig så här långt och vilken fantastisk start han har haft i Chelsea.

Kai Havertz har mindre sympton på covid-19 men känner sig OK. Så förhoppningsvis är han inte svårt drabbad av coronan men han kommer ju att vara isolerad ett tag nu.

ONSDAG 4:
Det finns ju debuter och så finns det Edouard Mendy i ett helt förvandlat Chelsea som nu hållit nollan i fem raka matcher, fem nollor på de sex matcher han stått för Chelsea. Kan andra målvakter matcha det? Det är förstås inte bara hans förtjänst för försvararet har vairt excellent i de matchern. Vi ger credd till Silva men Zouma har gjort oväntat bra ifrån sig, liksom förstås överiga spelare i Chelsea. Mendy har inte behövt storspela i någon match, men för en målvakt är det inte det viktigaste, det viktigaste är att göra det man gör rätt och det har han verkligen gjort.

Total kontroll, bra match, inte jättebra men bra nog. Rennes räckte inte till. Tyvärr vände Sevilla så gruppsegern är osäker fortfarande men det ska otroligt mycket till för att inte Chelsea (och Sevilla) ska gå vidare ur den här gruppen. Sheffield nästa. En hållen nolla igen. Vi har gått från såll till betongmur.

En uppgift har kommit att Kai Havertz har testats positiv för covid-19 och är därmed satt i självisolering vilket brukar vara minst tio dagar. Det förklarar absolut varför han inte är med och han lär missa Sheffield U och (ursäkta om vi säger det men så känner vi, Tysklands landskamper framöver vilket är välkommet för Chelsea).

Chelseas startuppställning mot Rennes, nästan samma startelva som mot Burnley. Det gick ju bra. Havertz vilar för det defensivare alternativet Jorginho. Han är inte ens på bänken, vilket kan oroa men det handlar nog bara om att han vilas.
    Mendy, James, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Kante, Jorginho, Ziyech, Mount, Werner, Abraham
   
avb: Rüdiger, Alonso, Christensen, Caballero, Tomori, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta, Emerson, Ziger
    Fast lite grann undrar vi över hur många chanser Abraham ska få och Giroud inte få?

Rennes startar: Gomis, Traore, Da Silva, Aguerd, Dalbert, Bourigeaud, Nzonzi, Lea-Siliki, Gboho, Guirassy, Terrier (vilket underbart namn säger en husse till foxterrier).

Basaksehir och Man United hade en tävling i att låta bli att försvara sig. En tävling som Erdogans klubb överraskande vann. En skräll per kväll än så länge i CL. Matchen slutade 2-1 till turkarna.

Ryktena om att Uefa skulle ta sitt förnuft till fånga och inte genomdriva EM i tolv olika städer har fallti. Det ryktet har helt avfärdats av Uefa idag. De är som vissa presidenter, de tycks inte tro en pandemi pågår.

Nästa landslagsuppehåll är lika oerhört illa planerat som det förra. Rovdriften på landslagsspelare fortsätter med en träningsmatch och två s k tävlingsmatcher. De stora klubbarna med många landslagsspelare kommer att slå skaderekord framåt våren, det är vår övertygelse.

Det blir en tysk domare, Felix Zwayer som dömer ikväll. Zwayer är en kommande tysk domare även om han inte rankas lika högt som Brych ännu. Nu tror vi inte domaren kommer avgöra matchen ikväll. Ska vi döma av Rennes möte med Sevilla och de frånvarande spelare som Rennes har hänger nog mer på målvakten Gomis som storspelade mot Sevilla och höll nere siffrorna ordentligt. För Chelsea är det ju då f d Rennesmålvakten Mendy som kanske får en nyckelroll även om tipsen kanske mer går åt att Ziyech fortsätter sin jättesuccé om han får starta. Han har gjort två starter och blivit helt klart MoTM i båda, men också två inhopp där han inte kom in i det hela. Det är onekligen så att vissa spelare tycks ha större inverkan som inhoppare än startspelare och tvärtom. (United hade Solskjaer som var känd som inhoppare och idag verkar Rashford fylla samma funktion, men ingen av dem imponer lika mycket när de startar). En intressant frågeställning som ingen spelare egentligen vill gå med på.

TISDAG 3:
CHELSEA W     vs    TOTTENHAM W        2 - 0
Ligacupens gruppspel Grupp B.
    Tottenham leder gruppen på bättre målskillnad 4-0 mot Chelseas 4-1 efter första omgången.
    Chelsea har startat ett starkt lag lett av Kerr och Harder där framme i Kirbys frånvaro. Niamh Charles ersätter henne.
    Stor chans, eller flera för Tottenham efter att Bright dragit på sig en frispark just utanför boxen. Det var en stolpträff och lite kalabalik efteråt men Chelsea höll rent. 7 Chelsea svarar med ett par vassa chanser åt andra hållet på Kingsmeadow. (Vi kan väl nämna att AFC Wimbledon som ägde Kingsmeadow innan den såldes till Chelsea nu helt lämnat arenan och ikväll har premiär, eller nypremiär på Plough Lane - som dock är nybyggd och inte den gamla arenan).
    Inte oväntat, eller snarare rätt väntat är det närnast spel mot ett mål efter det. Total dominans av Chelsea men mållöst första halvtimmen. Guy Fawkes dag (torsdag) närmar sig och det provsprängs en del pyroteknik i bakgrunden, ljud man inte hör när publiken är närvarande.
    Chelseas klickar fortfarande inte som de borde i målskyttet. De har anfallarna, även om England fortfarande inte är startspelare efter sina skadeproblem, men de gör för få mål med tanke på spelövertag. 40
    Bra chans för Bright men bättre räddning. 42
-ANDRA-
Fortsatt dominans av Chelsea men dåligt med chanser och ännu mindre bra chanser. 55    Magda Eriksson står och sover med bollen och tappar den, och Tottenham försöker sig på en fräckis över en långt ute Berger men bollen går precis över. Varning för Chelsea att släppa nonchalansen hoppas vi. 55
    Bra hörna av Jonna Andersson som stoppas just framför mållinjen av en Tottenhamspelare. 56
    Kerr som haft en dålig dag ersätts av England. 58 Harder har inte heller varit på bästa humör och ersätts av Jessie Fleming. Och Reiten in för Charles. En klar signal från Emma Hayes.
    Fleming varnas. 67 Chelsea kan inte få godkänt för dagens insats så här långt. Så är det bara och med det lag de ställde på benen har de inga ursäkter heller.
  Och där försvann sändningen. TYPISKT nog tar Chelsea då ledningen när vi inte har någon sändning. Det var tydligen Erin Cuthbert som satte den i 70e minuten.
    En mycket bra räddning av Berger första gången hon ställdes inför problem. 75 Tottenhams första hörna blir till en dubbelhörna. Tottenhams coach har mycket bra röstresurser hör vi i alla fall.
  Thorirsdottir in för Mjelde och Tottenham orsakar lite problem för Chelsea för första gången sedan första minuten. Ny hörna. Som blir en ny hörna med Spurs coach skriker på hands. Vilket det inte var. Det blir en tredje hörna. Berger spelar i ljust grönt vilket är svårt att skilja från Tottenhams gula i en stream. Ingle in för att styra upp. Ji av.
    Ingle skjuter och det blir en hands och straff. Mjelde har gått av så ny straffläggare. Leupolz ska ta den. Nära målvakten men målvakten kan inte hålla bollen borta (f ö en f d Chelseamålvakt, Betty Spencer) 84
    En jättechans för England men målvakten får ut en fot. 90+1
  Chelsea måste spela bättre på söndag mot Everton, framförallt måste de omsätta sitt spelövertag i chanser och mål. Det var inte någon bättre insats av Chelsea idag, trögt efter det långa uppehållet. Mest underhållande var nästan gaphalsen på Tottenhams bänk. En vinst är dock en vinst även i Ligacupens gruppspel.   

Det är nu klart att Chelsea Womens match mot Everton visas på Viaplay på söndag kl 13.
   
Från presskonferensen:
Christan Pulisic gjorde en magnetröntgen igår och han har en mindfre bristning. Så det ska inte vara så allvarligt. Han är dock inte aktuell imorgon. (Det har senare framkommit att Pulisic redan är tillbaka i träning, tack för det).
    Lampard berömde Mendy för att han gett laget självförtroende men är som alltid noggrann med att säga att det är en laginsats. (Och ärligt talat, det är ju inte så svårt att hålla nollan om motståndarna inte klarar av att skjuta ett enda skott på mål ;)
    Han är nöjd med inledningen av gruppspelet och hållna nollor men det går inte att slappna av. Det återstår mycket arbete.
    Tillbaka till Mendy berömde Lampard hans karaktär och hur han jobbar hårt och har interagerat bra med laget.
    Han berömde Mendy för stora räddning som på rashfords försök och hans lugn på inläggen. Det är bara början och han kommer att bli bättre pga hans attityd, menar Lampard.
    Han kommenterade det tuffa spelschemat särskilt för toppklubbar och berörde igen att fler avbytare är något som efterfrågas en sådah här säsong, av många managers. Han noterade att Chelsea utvecklats på sistone och att det arbetet måste fortsätta.
    Han är lättad över att Pulisics skada är mindre. Han spekulerade lite i att snabba spelare lättare drar på sig den typen av skador och det är något klubben försöker bli bättre på att hantera.
    Sedan tillbaka till spelschemat och den långvariga effekt det kan få med skador. Det är lika för alla men det är något Lampard menar att han måste ta i beaktande inför varje laguttagning. Så att spelarna kan hålla sig friska.
    Särskilt med Silva handlar det om att väga spel och rehab (även om det inte är orden som används utan game management). Silva själv är så erfaren och Lampard pratar med både honom och den medicinska personalen om detta.
    Lampard sa tidigare att Mendy är lätt att ha att göra med och dit återvände frågorna så Lampard fick utveckla det. Han menade att han ställer rätt frågor, han har alltid ett leende och han beskrev Mendy som laid back.
    En fråga om coronatidernas hantering av gräsrotsidrott hoppar vi.
    Matchen mot Burnley var bra, Chelsea hanterade matchen bra och det är alltid svårt att få ett bra resultat där. Det finns mycket kvar att förbättra dock.

Timo Werner var spelaren som fick komma efter Lampard.
    Han betonade hur roligt han tycker det är att spela i England. Det är väldigt annorlunda än mot Bundesliga men det tycker han är kul och efter alla skador och karantän och annat har laget börjat komma samman nu. Han har lärt sig mycket på de här två månaderna.
    Han kan ligan bättre nu och både han och laget vet bättre och mer hur de ska spela. En utveckcling han hoppas fortsätter.
    Han var mycket optimistisk om chansen att även vinna Champions League. Det är ett tätt matchande men med en stor och bra trupp har alla chansen. Det handlar om att kunna hantera det och han kom till Chelsea för att vinna titlar. Han ser möjligheten att göra det redan den här säsongen.
    Han lyfte fram hur de fransktalande spelarna kan hjälpa Mendy precis som Rüdiger hjälper honom genom att tala tyska. Det är ett ungt lag som trivs tillsammans.
    Han berömde Rennes och menade att de klarade av att spela bra mot Sevilla och förlorade bara med 1-0. Chelsea kan dock slå alla lag.
    Werner betonade att han spelar mycket matcher och det är nödvändigt med vila ibland men också att man lär sig från varje match, det är något man måste göra. Han kunde dock inte peka ut någon särskild match han lärt sgi mest från.
    Han berömde Kai Havertz massor, och menar att det är en spelare han känner väl och vet hans kvalitet. Det har pratat mycket om att komma in i det hela och anpassa sig. Han antydde att det finns massor mer att komma från Kai Havertz framöver. Han vill göra mål men han levererar också de viktiga nyckelpassen och ser vad som behöver göras.    
   
Rennes är skadedrabbade inför matchen imorgon. Lånet från Juventus, Daniele Rugani är skadad. Liksom den som tippas bli Frankrikes nästa stora stjärna Eduardo Camavinga som bl a Real jagar intensivt. Även M'Baye Niang är borta, han var förra säsongens bäste målgörare.

Damerna återkommer till spel efter ett längre uppehåll på grund av inställda matcher och landslagsuppehåll. De möter Tottenham i Ligacupens gruppspel i kväll. Vi vet inte om Tottenhams megastjärna Alex Morgan kommer till spel, det har dröjt för henne att göra debut. Matchen visas över Chelseas hemsida och app kl 20.

MÅNDAG 2:
    FINALEN I 2019-20 FA YOUTH CUP
MANCHESTER CITY U18     vs    CHELSEA U18         3- 2
Chelsea har inte släppt in ett enda mål på vägen till finalen där vi möter City för fjärde gången på fem år. City har släppt in två mål på vägen dit. Chelsea kan vinna en tionde titel och därmed matcha Uniteds rekord från cupens allra första år.
    Matchen spelas i halvstorm och då vinden är rakt i ryggen och inga läktare på St George blir det besvärligt. Chelsea börjar med den i ryggen.
    Chelsea får börja med Anjorin på bänken då han inte är helt kurant.
    Bergström - Livramento, Lawrence, Simeu, Colwill - Bate, Peart Harris, Elliott, Lewis, Fiabema, Rankine
    Bra start av Chelsea och en lurig boll ur ingen vinkel alls var nära att gå in men mv Kieran Slicker (vilket härligt namn) lyckades rädda redan i första anfallet.
    Det märks att det är svårspelat. Vinden tar tag i bollen och antingen stannar den upp eller rinner iväg så ingen kan hinna ifatt.
    Första stora chansen för City är en knepig lång frispark som finske Bergström tvingas till hörna. 10
    Delap görs ned och en mycket farlig frispark för City. 11 (Son till långkastaren Rory i Stoke). Tur att det inte blev gult där. Över.
    Bra chans igen för City som har varit något lite grann bättre första kvarten. 16. Just över. Det verkar faktiskt som det är svårare med vinden i ryggen.
    Bra chans för Chelsea. 20 Chelsea har jämnat ut spelet men en farlig kontring och överraskande skott tvingar Bergström till att göra en hörna vid stolproten. 24
    Vilket anfall, en boll föll rätt för Chelsea och Lewis vann bollen före målvakten och satte den via en försvarare som försökte blockera men bara lyckades flytta målet. HÄRLIGT.
28. Kanske inte helt rättvist men City har varit långt från överlägsna.
    En långboll som hinns upp och in till MacAtee och det är kvitterat. Chelsea borde försvarat bättre där. Så fria får inte spelare bli. Vinden hjälpte till en hel del. 37
    Chelsea har släppt in sitt första mål i FA Youth Cup.
    City fick tillbaka en av sina bästa, kaptenen Doyle och Chelsea förlorade Anjorin så oddsen sjönk väl där. Vinden har faktiskt fungerat bäst för laget som spelat mot den. Oväntat. Vinden har stoppat upp bollen helt vitalt vid flera lägen. Helt omöjligt att säga vem som ska vinna. Chelsea kan dock bättre. Anfallspelet har faktiskt inte fungerat alls. Hoppas Anjorin kan komma in och ändra det här.
    Chans för Chelsea men det blir hörna. Simeu missar nicken när han ska göra mål. Riktigt dåligt.
    -ANDRA-
Chelsea måste förbättra sig. Helt klart. Det var inte en bra halvlek av våra blå ungdomar. Fast när man ser spelarna i närbild förundras man över det faktum att de är under 18, flera ser ut att vara minst 5-6 år äldre. Chelsea kan bättre.
    Anjorin kommer in, det behövs nog som Chelsea spelade i första. Elliott ut. Vinden har lagt sig lite också. Lite.
    Rogers i ribban. 47
    Livramento har vaknat och försöker påverka matchen. det behövs.
  Så hittar Delap en fri Rogers och City leder med 2-1. Inte roligt. Inte bra försvarsspel om vi säger så. 52 Chelsea spelar tyvärr inte bra alls.
   Chelsea får till det. Lewis skjuter, det blir nog självmål . Anjorinlåg bkaom det. Vi tror inte ens Lewis försökte skjuta, det såg mest ut som ett hårt pass, men mittbacken kom ivägen och det gick i mål. Harwood-Belllis självmål 60 Lite tur för Chelsea.
    Fiabema som var helt osynlig får gå av. Inte roligt för matchhjälten i semin. 60 Ballo in.
    Anjorin i nästa anfall oerhört nära att ta ledningen. Vilket skott centimetrar utanför krysset. Han gör skillnad i det här laget.
    Flaggorna som stått i givakt i den hårda vinden slokar faktiskt lite. Bra för spelet. Bakåtpass till målvakten och han verkar skdat sig. Helt oattackerad. Stickler var redan andremålvakt då den förste är med a-laget pga skador. 66 En 16-åring är reserven men Stickler fortsätter.
    Chelsea har en bra period och låter inte City anfalla. 69 De har lyft spelet och är bättre än i första. Så får de ett anfall och Delap skjuter ur en omöjlig vinkel fast han hade en fri spelare tre meter från mål. Ungdomar. 71
    Fortfarande omöjligt säga hur det här slutar. Inget lag dominerar.
    Rnkine av för Vale. City byter också till något löfte från Ajax som vi inte uppfattade. sorry. 76 Hörna för Chelsea bort. Och frispark för City . Kort för Vale.
    Andra halvlek har varit helt jämn, kanske med samma fördel Chelsea som City i första.
    Långskott av Brown som träffar stolpen. Helt överraskande. 80 Det lutar ändå åt straffar. Lottdragning alltså. City försöker ändra det.
    Chelsea pressar högt, City anfaller. Blockeras, kontring av Chelsea som inte blir något.
    Så studsar bollen helt rätt för City flera gånger i Chelesas box, som lämnar Palmer helt fri och han kan sätta målet. 84 Chelsea ser ut att förlora den här finalen.
    Chelsea nådde inte alls sin nivå och då förlorar man.
    Peart-Hearris för en ordentlig miss. Kan bara toucha en nick som inte går mot mål. 90+3
    Det här inte ett av de bästa ungdomslagen vi har haft. Trist men sant. Och de gjorde absolut inte sin bästa match ikväll. Grattis City. CSFC gissar att ingen ur det här laget, inte ens Anjorin kommer att komma nära a-laget. Även om man aldrig ska döma ut ungdomar då de kan göra bätttre ifrån sig.
   
   
Enligt franska uppgifter kommer Uefa att ta sitt förnuft och skrota Platinis idiotiska EM-upplägg med matcher utspridda över hela kontinenten. I dessa coronatider är det dummare än dunt och Uefa verkar förstått det till slut. Det lutar åt att ett land får ta hela värdskapet och favorit till det är Ryssland som tillåter publik och nyligen stod för VM-arrangemanget och har en organisation som kan användas därmed.

Viaplay visar Chelsea mot City i FA Youth Cup-finalen ikväll. Sändningen börjar 20.25

Förbenade landslagsuppdrag. Frank Kirby är det senaste offret för landslagsspel. Hon skadade en vrist med England och är borta i några veckor. Kirby har varit Chelseas bäste spelare i säsongsupptakten.

Det är en riktig Chelseavecka med matcher nästan varje dag hela veckan. Det är match måndag, tisdag, onsdag, lördag och söndag för Chelseas olika lag.
    Ikväll möter Chelsea Manchester City i finalen till 2019-2020 års FA Youth Cup. En turnering Chelsea vunnit nio gånger så vi tar gärna en till. Vi vet ännu inte om någon kommer att visa matchen, semifinalen gick att se på Viaplay utan att vi hörde något i förväg. Så vi hoppas kunna hitta den någonstans. Start 20.30.
    City tog sig till final genom att slå Blackburn med 4-0 i fredags, Chelsea slog som bekant ut Manchester United i en match där de var klart bäst men bara gjorde ett mål.
    På tisdag spelar damerna mot Tottenham i Ligacupen. Den matchen visas kl 20 på Chelseas webb och app.
    Onsdag är det dags för Champions League och Rennes. Ett möte med Mendys förra klubb och hans ersättare Gomis. Denne var strålande i matchen mot Sevilla men laget Rennes var inte strålande, de var utklassade av Sevilla men Gomis höll nere siffrorna till ett enda mål. Visas i Viasat kl 21.
    Rennes vann sin match i helgen mot Brest liksom Chelsea vann mot Burnley.
    Torsdag och fredag är Chelsealediga. Det spelas dock Europa League och Premier League då.
    På lördag har Chelsea Sheffield United, förra säsongens överraskning som inte startat årets säsong något vidare. Visas i Viasat kl 18.30 En match som måste vinnas.
    Samt på söndag har damerna ligamatch mot sensationen Everton som slog ut dem ur FA Cupen. En tuff match. Vi vet ännu inte om matchen kommer att visas någonstans.
    Fem vinster, full pott vilket kan hända och det blir en av Chelseas mest framgångsrika veckor någonsin. Svårast att tippa blir väl Finalen i FA Youth Cup då vi inget vet om Citys kapacitet. Damrna bör slå Tottenham även om de roterar och även om Everton är säsongens stora sensation bör Chelsea vinna och vi vill ha revansch för den där onödiga cupförlusten där Chelsea var bäst men inte avgjorde matchen och åkte på ett sent mål. Chelseas herrar bör klara av både Rennes och ett Sheffield United utan Ampadu. Då kommer vi att stå starka både i Champions Leaguegruppen och i ligan.

Det händer också andra viktiga saker som det amerikanska president-, kongress- och senatsvalet. Så det ser ut att kunna bli en spännande vecka på många sätt.

Det trista är att det blir landslagsuppehåll igen, ännu en gång, efter nästa helg.


 

 


Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG 8:
Vi får gratulera Malmö FF som idag vann årets coronadrabbade och rätt avslagna Allsvenska redan idag. Tre omgångar återstår.

Chelsea möter Everton en gång till idag. Det är på bortaplan i U23 eller Premier League 2 som det officiellt heter. Baba Rahman och Danny Drinkwater de enda spelarna som inte tillhör ungdomsspelarna. Matchen börjar kl 14.

Det visste vi inte, att damernas Champions Leaguefinal spelas på Gamla Ullevi 16 maj 2021. Vi hoppas Chelsea tar sig dit. Lottningen till 16-delarna, dit Chelsea är direktkvlaificerade sker som bekant 24 nov.

LÖRDAG 7:
Loftus-Cheek är petad igen i Fulham när de möter West Ham. Hans karriär går inte den väg alla trodde den skulle ta.

Mourinho är Mourinho och likt en amerikansk president skyller han på alla andra när hans spelare Harry Kane anklagas för att skaffa sig billiga straffar. En av de klubbar han svepte mot var Chelsea vilket dock inte rörde Lampard i ryggen. Chelsea har fått extremt många straffar, nästan Unitedstorlek på dem (om vi räknar in fyra i två CL-matcher) men Lampard påpekar att ingen av dem har kommit för situationer som kan kallas filmning. Vi har dock, anser CSFC, fått åtminstone någon billig straff men då har det ju varit för den omöjliga regeln, handsregeln och den involverar ju inte filmning. Vi har dock fått många straffar men antalet straffar har ju ökat enormt i ALLA matcher.
    Förre toppdomaren Mark Clattenburg förutspår att PL kommer att ha över 200 straffar den här säsongen. Mer än det dubbla än tidigare. Läs mer här>>

Enligt TeamTalk anser Lampard att Thiago Silva är Chelseas Virgil van Dijk. En på sätt och vis löjlig jämförelse då det snarare borde vara van Dijk som jämförs med Silva, men vi kan förstå den om vi tittar på betydelsen av ledarskapet, och skiciligheten trots skillnaden i ålder och annat. I vilket fall som är det en kanonvärvning (med tanke på att han kom gratis också, en av de bästa Chelsea gjort) vilket vi ju sa redan när den skedde. Vi kommer inte att ha Silva så länge, vi gissar två säsonger, men det ledarskap han medför och den påverkan han har på sin omgivning både på och bredvid plan ser vi ju redan nu, mindre än en fjärdedel in på säsongen. Läs mer här>>

Eden Hazards otur som Realspelare verkar inte vilja ge sig. Nu när han äntligen kom tillbaka och gjorde mål för första gången på nästan 400 dagar så har han drabbats av covid-19 och isolerats.

FREDAG 6:
Ben Chilwell fortsätter tala ut om mental ohälsa och uppmana alla att söka hjälp. Det är mycket lovvärt och vi hoppas han når de personer han behöver nå. Vi tror tyvärr det här är ett växande fenomen i en alltmer uppkopplad tillvaro där alla åsikter kommer till tals och väldigt många av dem utan någon som helst eftertanke på hur de skadar andra människor. Läs mer hos BBC>>

Inter jagar Emerson Palmieri, Olivier Giroud och Marcos Alonso i januarifönstret men tycks gett upp hoppet om att locka N'Golo Kanté till Milano.

Chelsea har gjort det bra i flera matcher nu vilket givetvis inte går ostraffat. De engelska s k experterna är ense i både BBC och Sky om att Chelsea kommer att krascha igen och börja underprestera. Och med facit i hand så kan man ju inte avfärda det helt och hållet. Varken de eller vi tror dock det sker mot Sheffield - och där börjar det ju bli nervöst då. Så vi hoppas verkligen inte att Chelsea på något sätt underskattar the Blades. Vi har ju faktiskt inte slagit dem ännu sedan de återvände till eliten. 2-2 hemma och 0-3 borta ger Sheffield ett stort resutlatmässigt försprång på Chelsea, så tänk hellre revansch för den usla insatsen i juli.

Det verkar som djurälskaren Kai Havertz har skaffat sig en ny kompis under isoleringen. Han har publicerat en bild utan text på sig själv med en labradorvalp. Han säger inget om sitt covid-test men verkar övrens med vovven. Lampard lär dock sagt att hans symptom har ökat från mycket milda. Övriga Chelseaspelare har testats efter Havertz's positiva test och är alla negativa.

TORSDAG 5:
Förre Liverpoolspelaren Mark Lawrenson är den som tippar PL-matcherna i BBC. Han har idag för första gången på 160 gånger tippat att Liverpool kommer att förlora i helgen. Anmärkningsvärt onekligen. Själva tippar vi aldrig någonsin för vi kan inte tippa vinst för någon av Chelseas motståndare hur troligt det än är.
    Liverpool möter Manchester City i helgens hetaste om än för oss inte viktigaste match. Viktigast för oss är ju förstås Chelseas match mot Sheffield United lördag kväll. Lawro som han kallas tippar 2-0 till City och viktigare är att han tippar vinst för Chelsea mot Sheffield med samma sifror. (Han tippade för övrigt poängtapp och 1-1 för Chelsea mot Burnley förra helgen).

Trivsel är viktig, förmodligen rent av avgörande även för fotbollsspelare. Vi har sett det massor av gånger hur en bra spelare inte når sin egen potential i en klubb och när han byter klubb exploderar hans utveckling. Ett av de allra tydligaste exemplen på detta ser vi just nu med Alvaro Morata som börjat bra i tre klubbar men sedan försvunnit och närmast jagats bort av fansen som menar att han var usel fast han bevisligen inte var det. Alvaro Morata springer dock fortfarande offside en massa men stortrivs nu när han är tillbaka i Juventus. Detta är en läxa för alla, för fans som dömer ut spelare som har kvalitet men framförallt givetvis för managers som inte bryr sig, lägger märke till eller gör någon som helst ansträngning för att förstå att spelare måste behandlas olika även om de ingår i en grupp. Läs mer här>>
    Hoppas folk som hoppar på Kepa Arrizabalaga fattar och förstår detta. Eller ännu tydligare, Marcos Alonso som varit strålande för Chelsea som wingback men mindre lyckad som ytterback. Ibland handlar det helt enkelt om att en manager måste hitta rätt roll för en spelare. Ibland försvinner den rollen som för Alonso men det är inte spelarens fel.
    Med det sagt, spelare förtjänar ofta kritik och måste lära sig ta den på rätt sätt, men ibland känns det som kritiken inte bara blir fel och framförallt onyanserad utan kritiken övergår i rena avfärdanden och påhopp.

Senast Chelsea hade fem hållna nollor på raken var 2010. Inte undra på att optimismen kring den här säsongen växer för varje match som går. Kan det bli sex på raken mot Sheffield United? Varför inte. Sheffield är långt från samma lag som överraskade och hade en så fin säsong sitt första år i Premier League.

Timo Werner är nu Chelseas straffläggare enligt Lampard. Lamps pratade dock först med Jorginho om det och enligt Lampard var Jorginho fullständigt professionell och sa att det spelar ingen roll vem som tar straffarna, bara det blir mål. Chelsea har flera bra straffläggare just nu vilket är viktigt. (Då är ändå Barkley utlånad). Jorignho har sin psyk-stil och lurar målvakterna, Werner är mer direkt och smäller in dem. Den andra straffen igår var ju perfekt. Den första var tagbar om vi säger så, men så hård att Gomis kunde inte stoppa den fast han fick en hand på bollen.

ONSDAG 4:
Häromveckan var det försvarskris (inte utan anledning) nu är vi klara titelutmanare. Det svänger snabbt i medierna. Vi svänger inte lika snabbt här. Men vi är mycket glada över att vi ser klara framsteg och att Chelsea ser ut att hittat form. Förhoppningsvis håller den idag och på lördag och vi kan gå in i uppehålelt med stor optimism. Däremot är vi inte titelutmanare ännu. Vi får se hur det ser ut i slutet av mars, men vi är helt klart på väg till att klara målet med topp-4.
Läs hur Daily Mail plötsligt svängt 180°>>

Många tippar att Lampard vilar Werner och Havertz ikväll. Vilket känns som lite oroande. Vi vågar inte ta något för givet även om Chelsea givetvis är favoriter till att vinna mot Rennes. Chelsea måste dock göra jobbet och framförallt göra mål och inte släppa in några för att det ska ske. Just nu vågar man inte på något område ta något för givet.
    Annars är det ont om nytt kring Chelsea. Vilket kanske kan bero på att allt fokus är på annat håll i världen just nu.

TISDAG 3:
Alla ovanliga resultat är verkligen inte över. Shaktar som tungt coronadrabbade (13 spelare borta) slog Real Madrid på bortaplan förlorade ikväll med tennissifror till Mönchengladbach. 0-6 till tyskarna som därmed gjorde Real och Inter en tjänst.

Kurt Zouma och Hakim Ziyech är med i BBCs Veckans Lag, uttaget av Garth Crooks.

MÅNDAG 2:
Det blev inget av lånemötet mellan Conor Gallagher och Ruben Loftus-Cheek då RLC var bänkad i Fulham. En f d Chelseaspelare kom dock att spela en huvudroll. Ola Aina satte vad som nog var helgens snyggaste mål, med fel fot när han gjorde 2-0 för Fulham. Gallagher var bra och satte bl a Grant i friläge där han borde gjort mål. WBA var dock inte bra i övrigt. (Vi har ju redan spekulerat i att Gallagher, 20, är vårt nästa mittfältslöfte, särskilt då RLC hela tiden har svårt att leva upp till det löfte han en gång var. RLC fyller 25 i januari så vi kan nog knappt kalla honom löfte längre. Gör han inte en jättesäsong i Fulham måste Chelsea överväga att sälja till sommaren, kanske redan i januari). Fulhams första vinst den här PL-sejouren, 2-0 slutresultat också.

Lånerapporten från Chelsea om alla utlånade spelare i helgen>>

Förre Chelseaspelaren och coachen Eddie Newton tog Trabzonspor till en cuptitel i Turkiet och fick managerjobbet. Det varade dock inte länge. Efter en usel start har han redan fått sparken, det tog sju matcher.

Daniele Rugani ska varit aktuell för Chelsea i somras om vi ska tro hans agent. Enligt denne bjöd Chelsea 27m pund för honom men fick nobben. Juventus lånade honom istället till Rennes som Chelsea möter på onsdag!

Det ser ut som om Christian Pulisic är borta minst några veckor. Typiskt. Det har varit mycket skador för honom och oroande nog lårmuskelskador.

Skrällresutlaten har börjat sina och tabellerna i hela Europa börjar efter den här helgen att se ut som vi trodde de skulle göra. Lite trist men förmodligen oundviktligt.
    Liverpool har tagit kommandot i Premier League trots sina skadebekymmer. Vilket man kanske inte får säga men det gör vi ändå, är lite trist. Men Salah kan alltid hitta ett sätt att falla på i straffområdet och då är det svårt att slå dem. De har dock en tuff uppgift till helgen då de ska spela Man City borta. Förhoppningsvis jämnar det ut tabellen även om City är ännu mer skadedrabbade.
    Eller är vi de enda som tycker filmningarna har ökat fast de lovade oss att VAR skulle stoppa det? Fast strypgreppen är fortfarande ok, tydligen. Det är helt klart fler straffar nu men ändå missas mycket och det känns som det krävs mindre för att det ska bli straff. Allt från att försöka skjuta på händer och armar till hur spelarna går ned och VAR hittar en kontakt men bedömer inte hur stor den är. Spelarna har anpassat sig och förstår hur de ska utnyttja den snällare tolkning av foul i boxen, och ibland är det rena filmningarna men mindre tydliga än förr om man säger så.
    Vi trodde och tror fortfarande att VAR är i grunden en bra sak. Vad vi inte förutsåg var hur domarna ändå skulle hittta på ett sätt att använda det för att fortsätta göra samma misstag men nu påstå att tekniken håller med dem. Vi trodde domarna fortfarande själva skulle döma, inte att deras kollegor skulle sitta i bunkrar och hålla dem bakom ryggen i kårandas felaktigheter. Vi trodde plandomarna skulle uppmanas att själva titta om det var tveksamheter, inte att deras kollegor skulle sitta och hålla med dem utan att uppmana dem att kolla själva. Det har införts en löjlig millimeterrättvisa för offside där alla möjliga kroppsdelar millimeterbedöms på ett obejktivt sätt istället för att man bedömer var fötterna är, vilket för oss vore det naturliga vad det gäller offside. För det är trots allt fötterna som gör nästan alla mål. Särskilt i England har systemet fullständigt misslyckats och det är en befrielse nästan att se hur det används i länder som fattat vitsen med det, och den är inte att deras kollegor ska sitta och hålla usla domare bakom ryggen. Utan för att hjälpa dem ta bättre beslut för ingen kräver att en domare ska se allt. VAR är inte felet, det är de engelska sättet att utnyttja VAR som är fullständigt tokigt.

 

 

 <<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!