csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  7 sp 3 v 3 o 1 f 16 -9 mål 12 p
31 oktober 2020

CSFCs spelarbetyg


Burnley    burnley     vs    CHELSEA     Chelsea
       0                               -             3                 (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Burnleys laguppställning

Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Taylor, Stephens, Brownhill, Westwood, McNeil, Barnes, Wood.

avb: Peacock-Farrell, Dunne, Richardson, Brady, Rodriguez, Vydra, Thompson

Manager: Sean Dyche

Målgörare

0-1
0-2
0-3

Hakim Ziyech, 26
Kurt Zouma, 63
Timo Werner, 70


CHELSEAS INSATS


7

En bättre start än senast och stabilt spel i första halvlek och en rättvis ledning. Stod emot stormen så att säga från Burnley och avgjorde sedan matchen skickligt med två snabba mål och sedan var det bara att spela av.

Chelsea verkar närma sig den form vi önskat ett tag.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy En vaken utrusning räddade ett tidigt baklängesmål. Hade inte ett enda skott emot sig. Skänker trygghet därbak. 6+
Reece James Fick göra många inlägg och de flesta är bra men långt ifrån alla. Låg bakom Werners mål. 6+
Thiago Silva Hur säker som helst där bak men fick känna på den fysiska delen av engelsk fotboll. Han är verkligen en viktig värvning för det här försvaret. 6+
Kurt Zouma En ordentlig positionsmiss igen, precis i inledningen som var nära att resultera i mål. Det var tyvärr inte enda missen. En svajig match. Men vilket mål han gjorde! Han är en av ligans bästa huvudspelare. 6+
Ben Chilwell Hans inlägg höll inte den vanliga kvaliteten. Sliten? Har matchats rätt hårt efter sin skada. 6
N'Golo Kanté Höll rent på mitten. 7-
Mason Mount Lite anonym men stack upp ibland och alltid rörlig och energisk. Assist till Zoumas mål. Skottglad. 6+
Kai Havertz En bra allroundinsats. Hade mycket boll och styrde mycket av spelet. Börjar han hitta sin roll nu? 7-
Hakim Ziyech Snyggt inplacerat mål. Lurade Pope .Kreativ och söker sig ofta inåt i nummer tiorollen som Havertz lämnar åt honom. Assist till Werner också. Vilken vecka han har haft. 8-
Timo Werner Hade många inlägg som gick precis förbi. Mycket nästansituationer för honom. Han är där men har inte flytet med sig. Skickligt taget mål när han väl fick chansen. 7
Tammy Abraham Assist till Ziyech. Annars inte så mycket i första. Inte heller i andra. Dags för Giroud att få chansen tycker vi. 6
---    
Callum Hudson-Odoi In för Ziyech. 73 Gjorde en härlig fräck lobb i boxen. Annars inget större avtryck. 6
Olivier Giroud In för Abraham. 77 För kort tid för betyg. -
Jorginho In för Havertz. 86 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Ziger, Rüdiger, Jorginho, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 14 4
Skott på mål 9 0
Blockerade skott 4 1
Hörnor 4 3
Målvaktsräddning 0 6

Bollinnehav %

65 35
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Tvingades till sena ändringar men han har ju kvalitet i truppen för det. Är nog rätt nöjd med hur mycket bättre försvarsspelet blivit senaste två veckorna även om Zouma var svajig idag och vi ser gärna att han prövar Rudi med Silva. Det är bättre men kan bli klart säkrare framöver.

Laget börjar nog sätta sig även om han av nödd och tvång kommer fortsätta tvingas rotera.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Hakim Ziyech

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea har tagit olika steg framåt hela tiden och vi hoppas på ett till idag. Eller två. Vi skulle vilja se bättre passningsspel i starten och inte så seg start och vi hoppas få se mittfältet klicka bättre än vad det gjort på sistone. Då ska vi kunna slå Burnley som gjorde en riktigt bra match mot Tottenham i måndags även om de förlorade, lite oturligt.

Åh nej. Christian Pulisic skadade sig på uppvärmningen och kan inte spela. Det räcker med skador på honom nu. Dessutom är det Karlo Ziger på bänken istället för Caballero. Vad har hänt?
 

En mycket fin lång boll fram till Abraham som inte kan kontrollera den. Det spelade inte så stor roll då han också var offside. 2
      Bollen rinner ifrån Chilwell och et blir inget av deta anfallet heller. 4 Det har inte varit lika mycket felpass som i onsdags i alla fall de första minuterna.
    En jättechans för Burnleys Barnes. Han smiter in bakom Zouma som inte vet var han är och tar ned med tån men Mendy är snabbt ute och Barnes lyfter bollen över mål. 5
    På nästa långa välplacerade boll är Silva den som täcker upp och tar bort. 7 De där bollarna lär vi få se många gånger idag. De måste mittbackarna vara med på.
    Burnley har börjat bra och har haft bästa chanserna. Deras långbollar fungerar bra när de spelar över mittfältet.
    Havertz nickar mot mål, men baklänges och utan kraft. Lätt för Pope. 10
    Det är väldigt kraftig vind på Turf Moor vilket påverkar. Det är Burnley som har den i ryggen så inte kanske så underligt att deras långbolar verkligen är långa.
    Härlig dribbling av Havertz. Det är inledningen till Chelseas längsta anfall hittills. Werner var nära att få en chans men passar i dålig vinkel och det är ingen där. Chelsea behåller dock bollen.
   Chelsea har tagit över spelet från Burnley de sista minuterna och börjar påverka matchen framåt även om chanserna varit få. 15
    Bra inlägg av James och Chilwell knuffas undan när han ska nicka in den. Vill ha straff och det såg det ut att finnas fog för. Ingen åtgärd och inte heller tydligen från VAR efteråt. Slutar med att Abraham nickar och det ser lätt ut men Pope får besvär med den och hörna. 16 Hörnan till James som skjuter, blockeras.
    Dålig inlägg av Chilwell som går förbi Abraham och James. 17
    Werner söker Ziyech men det är för lättläst och bryts. 20
    En bra boll mot Chilwell som inte riktigt hinner fram. Ziyech passade. 21
    Zouma gör en underlig svag passning bakåt men räddas av att Mendy är väldigt vaken och hinner långt ut. Barnes sur över att han inte fick frispark när Zouma vräker sig över honom så han inte kan springa på bollen, och vi kan nog förstå det. Zouma har inte börjat bra.
    Havertz söker Mount men bollen når inte fram. Sedan får James in ett inlägg för nära Pope. 24 Chilwell har varit spelbar ett par gånger i det anfallet.
    Bra av Mount och James men Burnley får bort även det inlägget. 26
    Kanté hittar Abraham men han förlorar bollen till sin försvarare.
    Abraham lägger bollen bakåt till Ziyech som placerar in den bakom Pope. Hans första ligamål. 26 Det Werner som spelade Abraham som la bollen bakåt. Pope måste blivit överraskad och en annan kamervinkel visar att han nog hade svårt att se skottet som kom från en stillastående Ziyech. Pope hade redan börjat gå åt andra hållet. Men det får han nog ta på sig ändå.
    Werner offside tyvärr när han lägger in en boll som går förbi Abraham.
    Zouma i trubbel igen mot Wood. Han verkar ha en sådan där match som man inte vill att våra spelare ska ha.
   Chilwells inlägg är lurigt, eller är det ett skott. I vilket falls om gick det utanför. 30
    Abraham nickar bollen till hörna. 32 rakt i händerna på Mendy på linjen.
    Mycket bra brytning av Mount. Som annars varit rätt anonym än så länge. 33
    Havertz nere i försvaret och hjälper till. Han har rört sig över väldigt stora ytor hittills i matchen. 34
    Bra av Mount till James, som hittar Werner men hans förstatouch är inget bra. i Nästa läge han får bollen har han en spelare i ryggen som kan peta undan. 35
    Ziyech orsakar en frispark högt upp. 39
    Zoume får bort bollen i ett alltmer sällsynt Burnleyanfall. 40 Chilwell lägger en lång boll som hamnar mitt emellan Havertz och Werner, och på Tarkowski istället som kan nicka hem. 41 Rätt tänkt även om utfallet inte blev rätt
    Havertz är nere och bryter igen.
    Burnley får en hörna igen. 42 Kort , bort av Silva men andrabollen tar Burnley hand om, sedan passar Abraham bollen till en Burnleyspelare. Silva görs ned framför mål och får frispark. 42 En ordentlig smäll för Silva där. Han pustar ut efteråt. Välkommen till Premier League brukar det kallas.
    Werner bryter in och Mount skjuter, men det blockeras igen. 44 Zouma tar en frispark när Burnley sedan försöker gå itll anfall.
    Bra av Havertz titll James vars inlägg nästan når Werner men en back får en tå på bollen och Pope kan skyffla upp den. Tydligen offside. 45+1 Och av någon anledning hörs kinesiska i tvn...:)

Ledningen är rättvis. Det har inte varit strålande spel från Chelsea men de har dominerat det mesta. De har också slarvat mindre än t ex senast mot Krasnodar och fått grepp om mitten.

ANDRA
Jay Rodriguez in för Stephens. Offensivt byte.
    Werner får en boll på handen och frispark rätt högt upp på Chelseas planhalva. 46 Ziyech tappar sedan boll men Chelsea får bort bollen. Burnley behåller dock initiativet tills de slår en usel passning framåt. Inspark. 47
    Vi tror nog Chelsea behöver ett mål till för vi kan ju inte räkna med en fjärde rak nolla. Då måste dock spela bättre än hur de inlett andra men det har de kvalitet att göra.
    Werner görs ned och Long kortas för det. 49 Det är lite långt ut men skulle inte förvåna om Mount ger det ett försök. Eller James. Skott från Mount men rätt lätt för Pope. Det var för lite fart i bollen. En bredsida. Mount som verkar försöka odla ett sådant där fjantigt underhakan-hipsterskägg.
    Bra mellan Ziyech och Havertz som lägger upp bollen för skott från Mount. Pope kan dock ta det. Bra anfall dock. 52
    Lampard skulle nog vilja ha ett mål till lika mycket som vi, så han kan rotera och vila spelare efter en tuff vecka med långa resor.
    Bra språngnicksbrytning av Silva och så inspark istället. Hårt trängd där av Barnes. 54
    Ziyech får en frispark emot sig, högst tveksamt. 55
    Burnley har haft större bollinnehav i andra än Chelsea, marginellt. 51%
    Werner vaken i försvarspelet men Havertz missar sedan. Långskott utanför. Men det kan varit touch också. 57 Dock inget det döms för.
    Ännu ett tveksamt domslut till Burnley. Som dessutom flyttar fram bolen 10-15m utan domaren ser det.
    Ännu en liten miss av Havertz som felbedömer en studs i boxen. Men det blir inget av det. Burnley pressar dock högt upp nu.
    Lampard gillar nog inte utvecklingen just nu. Det gör i alla fall inte vi. Chelsea måste lyfta spelet och gå för fler mål. 60
    Underbar lyftning av Ziyech till Werner som inte får kontroll på bollen tyvärr. 62
    Werner söker Ziyech men Tarkowski mellan. Det slutar dock i hörna. Perfekt hörna och Zouma kommer som skjuten ur en kanon och nickar in den otagbart. 63 Vilken nick. MÅL.
    Mendy långt ute och skyfflar iväg bollen så det blir en kontring för Werner men Long kommer med en glidtackling som är perfekt. 67
    Vilken pass av Mount till James vars inlägg går förbi Abrham. Werner plockar upp och Chelsea behåller boll. 68 Ziyech snäl boll som Silva får rusa fram till. Chelsea får börja om hos Mendy och så kommer Abraham från offside.
    Burnley har inte gett upp men Chelsea har matchen under kontroll. Werner försöker men den här gången är de Lowton som tar bollen från honom. Men han ska få chansen. Chelsea bryter och snabbt rullar de helt upp Bunrleys försvar och Ziyech sätter honom helt fri med målvakten och han gör inget misstag. MÅL 70
    Lampard vilar Ziyech. CHO in. 73 Brady in för Barnes.
    CHO lobbar fram en boll till Chilwell,, hur snyggt som helst men det leder inte till något då Chilwell inte får till nedtaget. Bollen ut till James som skjuter över. 75
    Ful tackling av Long som har kort men han slipper det nu. Abraham den drabbade som också går av för Giroud. 77
    Zouma gör en usel nedagning och håller på att skänka Burnley en jättechans. Som sagt, han är svajig.
    Werner görs ned igen. Han måste nästan känna sig som hazard idag så många gånger som han fått syna gräset. 79
    Giroud gör ett snyggt mål på inlägg av Chilwell. MEN offside. 80 Korrekt tyvärr. Har redan alltså gjort ungefär lika mycket som Abraham säger vi rätt elakt, Abraham får dock plus för sin assist till Ziyech så...han leder på poäng ändå.
    Silva bryter och Mendy hinner inte stoppa bollen från hörna. 81 Håll rent nu. VI vill ha en nolla också.
    Kort hörna. och en riktigt billig avblåsning igen. Ingen kan anklaga domaren för att inte ge rätt billiga frisparkar till ena laget.
    Inläggsläge. Och det är uselt och går förbi alla direkt ut.
    Inlägg som Pope stoppar framför fötterna på Havertz. 84 Kante till Werner som satte in bollen. 84
    Lampard säkrar upp med Jorginho in för Havertz. 86 Kunde kommit tidigare.
    Kante skjuter och en fot dyker upp så det blir hörna. 87
    Kameran fångar in Zouma när han vadnrar upp. Bra nick av Silva men rakt på Pope som kan ta den. 88
    Två minuter tillägg. Två minuter för mycket för Burnley.
    Kramp för Silva, antar han får ta på sig de där specialbyxorna ikväll när han kommer hem.
    Burnley hade inte ett enda avslut på mål.
   
En bra match av Chelsea och en värdefull bortavinst och en fjärde rak nolla. Det känns nog väldigt bra för både Lampard och laget, inte minst det kritiserade försvaret. Tyckte mittfältet fungerade bättre också så hår men det kanske är fel match att bedöma det från. Mycket lovande var det i vilket fall som i en match vi faktiskt trodde skulle bli riktigt tuff att vinna.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - David Coote + VAR

BETYG

Mycket tveksamt domslut när Chilwell inte fick straff. Andra lite tveksamma domslut också. Många billiga frisparkar till hemmalaget tycker vi nog.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.