Champions League

Gruppspel - Grupp E

28 oktober 2020

CSFCs spelarbetyg


Krasnodar     krasnodar     vs      CHELSEA     Chelsea
         0                                   -               4                (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021>

Krasnodars laguppställning

Safonov, Smolnikov, Kaio, Martynovich, Chernov, Vilhena, Gazinski; Utkin, Olsson, Ramírez, Berg

avb: Gorodov, Sinitsin, Kutovoi, Spertsyan, Sabua, Litvinov, Suleymanov

Manager: Murad Musayev

Målgörare

0-1
0-2
0-3
0-4

Callum Hudson-Odoi, 37
Timo Werner, straff 76
Hakim Ziyech, 79
Christian Pulisic, 90


CHELSEAS INSATS


7-

Varför Chelsea börjar matcherna med att slå bort varannan boll fattar vi inte, högre bollskicklighet än så har de.Mittfältet är fortfarande det som fungerar sämst. Ingen övertygande första halvlek. Missad straff men ändå ett ledningsmål som inte var helt oförtjänt. Bättre kan de dock och måste visa det.

Till slut en härlig seger men ändå knappast en riktigt bra insats och siffrorna smickrar Chelsea och är oförtjänta för Krasnodar. Men inviduell kvalitet tog ut sin rätt . Lagspelet har mycket kvar att jobba på. Ännu en hållen nolla också.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy En bra räddning på långskott som var lite lurigt i första. Och några andra säkra räddningar. Har ännu inte släppt in mål i Chelsea. Vilken kanonstart han har fått i Chelsea, otroligt. 7-
César Azpilicueta Visar tecken till ett lovande samspel med Ziyech på högerkanten där det mesta hände för Chelsea. 6+
Kurt Zouma Blandar som vanligt en del. Hans huvudspel är hans stora styrka.OCh det är riktigt bra. 6+
Antonio Rüdiger

Solid insats utan att glänsa. Men han har absolut inte minskat sina chanser att få möjligheten att spela med Silva och bli en del av mittbacksparet.

6+
Ben Chilwell Kom fram bra i slutet av första halvlek. En del i andra också men inte en jättematch av honom. Han kan bättre. 6
Jorginho Missade åter igen en straff. Dags för en ny straffläggare eller... Två av fyra missade nu den här säsongen. 6-
Mateo Kovacic Tog nog inte chansen till att spela till sig en mer ordinarie startplats. 6
Hakim Ziyech Startdebut för Chelsea. Klart bäst i Chelsea första halvlek.Pigg, kreativ, bra distribution. Gjorde ett härligt avgörande mål. Mycket lovande startdebut. 8
Kai Havertz Spelade det djupledsspel vi saknat från honom och som vi längtat efter sedan Lampards tid när mittaren tar sig in i boxen. Fick dock inte till pricken över i i första. Assist till CHOs mål. Tendensen i hans spel är bättre men resultatet måste också bli det. Visade också en fin tendens till samspel med Ziyech. 7-
Callum Hudson-Odoi Gjorde Chelseas ledningsmål, bra gjort men han får tacka målvakten en del för det målet. Annars inte så mycket med i spelet i första. Eller i andra. Målet ger dock betyget för annars var han nog närmast underkänd. 6
Timo Werner Ger alternativ men får inte bollen så ofta som han borde. Chelsea vägrar spela på hans styrkor tyvärr. Försöker hela tiden ändå vilket vi får beundra men vi tycker oss se tecken på att han är rätt trött på att hans lagkamrater inte söker honom mer. Straffmålskytt. 7
---    
Christian Pulisic In för Hudson-Odoi. 71 Inblandad i de avslutande målen. Och gjorde det sista. Det kan man kalla inhopp. 7+
Mason Mount In för Kovacic. 71 Märktes inte så mycket sedan han kom in. 6-
N'Golo Kanté In för Jorginho. 71 Testades inte på mitten efter inhoppet. 6
Emerson In för Chilwell. 81 För kort tid för betyg. -
Tammy Abraham In för Ziyech. 81. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Ziger, James, Tomori, Christensen, Emerson, Kanté, Mount, Pulisic, Giroud, Abraham

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 16 14
Skott på mål 8 4
Blockerade skott 5 4
Hörnor 4 6
Målvaktsräddning 4 4

Bollinnehav %

67 33
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Vilade Silva som han matchar försiktigt (för försiktigt?). Roterade en hel del, mer än vi hade väntat för övrigt också.

Hans sökande av balansen i laget fortsätter, tyvärr. Han får helt enkelt inte till mittfältsspelet just nu. OCH varför måste Chelsea starta som om de väntar på en puss av prinsen innan de kommer igång, törnrosastarter varenda match just nu med löjligt mycket felpass. Det kan väl ändå inte vara en taktik?

Gjorde ett lyckat trippelbyte för att försöka få igång Chelsea när de nästan helt släppt in Krasnodar i matchen i andra.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Hakim Ziyech

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Efter tre oavgjorda matcher av varierande kvalitet och med varierat mottagande hos fansen behövs en vinst nu, dels för att vända trenden men framförallt för att kunna ta den eftertraktade förstaplatsen i gruppen och därmed något lättare lottning i playoff (eller om vi ska vara mindre optismistiska, för att kunna gå vidare till playoff). Ska bli intressant att se Rüdiger och Ziyech men den vi kanske längtade mest efter var Kovacic.

Matchen spelas inför publik, det är tillåtet med 30% kapacitet av de normala 35.000 åskådarpaltserna. Hemmalaget i helsvart med neongröna-gula strumpor och detaljer. Chelsea i de hemska Crystal Palacetröjorna som ännu inte gett någon seger för varken herrar eller damer. T o m kommentatorn dömde ut de hemska tröjorna, det säger det mesta.

Det känns redan konstigt med publik. Särskilt som man vet att nästa match blir utan igen.
    Chelsea börjar piggt med mycket boll på mitten men lite framåt. Ett anfall som CHO drar igång blir inget. 2
    Marcus Berg står för matchens första riktiga anfall då Chelsea går bort sig, skottet över dock. 3
    Kort efter kommer de igen och Mendy får kasta sig och rädda, den hade gått in om Mendy inte hade nått bollen. 4 Hörna. Kort och så skott som hamnar i burtaket. Oroande tendens redan att Chelsea tappar boll. Vi skyller på tröjorna.
    Arsenalfostrade Kristoffer Olsson har börjat bra för hemmalaget. Motståndet kanske betyder lite extra för en f d gooner.
    Så var det nästan dags igen men Azpi lyckas hinna först och kan bryta. 7 Det här är klart oroande. Chelsea slår bollen gång på gång och ger Krasnodar möjligheten.
    Chelsa slår bort ännu en boll och det blir inget anfall av det hela igen.
    Du milde som Chelsea skänker bort bollarna. Riktigt svag start måste vi skriva det som. Med tanke på den bollskicklighet som finns i laget spelar de som om de har skorna på fel fötter.
    Så gör Ziyech det helt på egen hand, vänder om och går in i boxen och skjuter ur dålig vinkel men målvakten är med nere vid stolproten. Hörna. 9 Dålig hörna. Chelsea får börja om hos Mendy. Roman som sitter på läktaren kan inte vara nöjd.
    Offside i nästa anfall. Det enda positiva hittills från spelarna i de fula tröjorna är Ziyech som verkar pigg. Och Mendy vars räddning var bra tidigare.
    Werner görs ned och Chelsea får straff. Det var riktigt klumpigt gjort. Inte mycket att snacka om. 13
    VAR ska kolla dock men det verkar inte bli några problem. Kaio var den skyldige. Det visslar ordentligt, tänk att man saknat de yttringarna. Jorginho vid straffen och han missar den. Han sätter den i stolpen och i ryggen på målvakten och han är inte med på returen utan Krasnodar kan rensa efter Werners skott blockeras. Det är andra straffmissen på kort tid av Jorginho. Det har vi inte råd med.
    CHO dribblar men Krasnodar tar rätt lätt bollen från honom.
    Vilhena skjuter och bollen ändrar riktning som helt ställer Mendy men bollen går som tur var utanför målet. Hörna. 19 Chelsea lever farligt.
    Werner täcker skottmöjlighet i nästa läge skjuter Ramirez med andra foten och Mendy kan lätt ta hand om den. 19
    Som Chelsea spelar och så bra som Krasnodar inlett kan straffmissen bli väldigt dyrbar.
    Chelsea måste börja hitta sitt spel nu och framförallt sluta slå bort bollarna.
    Så tappar Chilwell boll och domaren släpper det, men Chelsea hinner tillbaka och Krasnodar tappar boll istället. 21
    Olsson sparkar ned Havertz och kortas på mittplan. Våldsam tackling. Inte mycket att snacka om. 22
    Zouma har tur med att hans rensning tar på handen på spelaren, annars hade det nog varit mål i andraläget. 23
    Krasnodar är verkligen motiverade och spelar mycket tufft mot Chelsea och än så länge har det fungerat bra.
    Berg skjuter nickas bort och så har en spelare fått en smäll på straffområdeslinjen men domaren bryr sig inte. Såg ej siktuationen.
    Havertz söker Ziyech men Kaio touchar bort bollen. 26 Reprisen visar att det var Havertz som tacklade Utkin som föll illa på nacken, en armbåge inblandad också men det var nog när han föll som han fick ont. Farligt dock för det hade nog blivit straff om domaren sett det som en foul. Det såg ut att vara just innanför. VAR kollade för straff.
    225 passninga för Chelsea mot 51 för Krasnodar men det är hemmalaget som varit klart farligast (om vi undantar straffen). Ännu en spik i kistan för bollinnehavsförespråkarna. Statistiken sa dock inget om hur många som Chelsea slog bort av dem.
    Ziyech plockar upp bollen och skjuter, dock rätt lätt för målvakten som ser skottet hela vägen. Han är dock ljuset i mörkret i Chelsea första halvtimmen. 29
    De börjar ta Ziyech hårt nu och nu blir han rätt fult nedsparkad men inget kort. 31
    Chelsea har mer spel men Krasnodar känns faktiskt farligare när de väl kommer fram. Chelsea klickar fortfarande inte alls på mitten.
    Zouma tappar boll. 34 Frispark. Zouma nickar bort och Kovacic får skickligt fram en boll men ingen var med Werner i kontringen. Ziyech crossar fint till CHO.
    Ziyech och Azpi ser ut att ha ett lovande samarbete till höger, det är på den kanten allt för Chelsea händer.
    Målvaktstavla, tack för det. Hudson-Odoi skjuter från distans och målvakten har bollen, trodde vi men den studsar sedan över honom in i mål. Men av någon anledning ska VAR kolla. Kan inte för mitt liv förstå varför. 37 Målet står, självklart.
    Havertz söker Werner men passet når inte fram, Werner hade haft fritt fram annars. 40
    Chelsea börjar få lite ordning på sitt spel nu och felpassen har minskat ordentligt. Krasnodar fortsätter dock pressa högt, då ju Chelsea i PL klart visat att de har problem med det spelet.
    Havertz fri med målvakten, nicken dock över. Vilket inte spelade roll då flaggan kom upp. 42
    Chilwell jobbar fram en hörna efter en ny fin diagonalboll till honom. Från Zouma. 45 Han tar den själv. Gick förbi alla och Olsson petar bollen förbi Ziyech och Krasnodar kontrar. Chelsea dock rätt snabbt tillbaka och sista bollen från Olsson in plockar Mendy lätt ned. 45+1 En minut tillägg.
    Fin boll av Chilwell till Ziyech som sätter den på Havertz som kommit fram bra men han får inte riktig träff på bollen. Utanför.
   
Svag start, slarvigt spel, massor med bolltapp av Chelsea men de jobbade sig in i det hela. Mycket tack vare Hakim Ziyech som var Chelseas överlägset bäste spelare i första halvlek. Jorginhos straffmiss sticker ut och Chelsea har en ledning som nog är rättvis ändå, men som var något av en gåva av målvakten. Fast vi tackar alltid ja till sådana presenter.

ANDRA
Chelsea bör göra en bättre andra om trenden med bara en bra halvlek i matcherna ska fortsätta för första var inte direkt övertygande bra. Vi var inte på något sätt bländade av Chelseas spel i första även om det var klart bättre i andra delen. Vi tycker oss dock ha rätten att kunna kräva mer av det här laget och de här spelarna. Direkt överbetyg får bara Ziyech så här långt även om vi gillar en del av vad Havertz visat framåt utan att få till det ännu. Tendensen är dock att han nu får gå in i boxen på ett sätt han inte gjort tidigare matcher. Men varför vägrar Chelseas spelare samarbeta med Werner? känns det som.
      Chelsea behöver nog göra fler mål om vi ska känna lugn i slutet av den här matchen. Krasnodar börjar också andra bäst och får en hörna när Azpi inte vet vad han ska göra med bollen in. 47 Azpi irriterad över att han inte fick kommunikation där.
    Hörnan resultatlös. Olssons inlägg i anda läget nickas utanför. Olsson har varit bra.
    Werner löper bra men stoppas och bollen hamnar hos Kovacic som skjuter ett fräsande skott just utanför. 49
    Slarv och riskspel av Kovacic och Chilwell men de löser det också till slut. I kontringen krokar CHO en hemmaspelare.
    Så fick vi veta vad VAR kollade för vid målet, det var en möjlig tidig offside på CHO sisådär fem spel innan.
    Så dog tvn. Hmm. Inget verkade dock ha hänt den minut den var borta. Offisde på Olsson som såg ut att komma efter han slagit en hörna. 52
    Chilwell släpper en fin boll från Ziyech mellan sina egna ben till inspark. Såg rätt komiskt ut. 54
    Chelseas försvar går bort sig efter att en Chelseaspelare ligger ned. Tre svarta spelare fria men Zouma lyckas få en fot på bollen till hörna. Reprisen visade att det var en smäll mot huvudet och skulle blivit avblåst.
    Mycket nära mål för Krasnodar på hörnan. Bollen tar i ribban, men kan Mendy varit på den med en nagel? Sedan kalabalik och Zouma får en ordentlig smäll av någon, kanske faktiskt av Mendy. Ser utslagen ut och båren efterfågas av domaren. Mendy har också problem. Reprisen från sista vinkeln visar att Mendy inte var på bollen eller på Zouma utan det var en ihopnickning. Zouma kommer upp och det verkar som han kan fortsätta och medicinarna ger tummen upp. Mendy är också ok.
    Zouma fortsätter 58
    Chelsea måste ta tag i matchen nu för Krasnodar har börjat andra klart bättre.
    En Krasnodarspelare springer rakt in i Werner och ligger ned, domaren struntar i det fast han håller sig om huvudet. Till slut kommer en signal. Det var spelarens eget fel.
    Havertz stoppar en kontring. Han och Ziyech verkar hitta varandra rätt bra nu.
    Rudi vinner en löpduell när Krasnodar anfaller igen. Inkast. 61 Långt.
    Det är Krasnodar för hela slanten nästan just nu. Chelsea har fallit ned för långt och det luktar mål för hemmalaget. Skottet dock utanför. 61
    Så får de en rätt billig frispark i mycket bra läge. Utkin söker frisparken helt och hållet och domaren köper det. 64
    Utkin tar den själv. Rakt i magen på muren och sedan returen långt utanför.
    Mendy får en tillsägelse, för snack eller maskning, vet ej vilket.
    Tendsen i matchen ser itne bra ut för Chelsea, men då kontrar Havetz som sätter Ziyech i mycket bra läge men avslutet är riktigt svagt tyvärr. Lätt för målvakten. 66 Utmärkt av Havertz innan.
    Krasnodar kommer fram och Berg skjuter i svår vinkel, Mendy räddar vilket han ska där. Men Krasnodar fortsätter ställa mer än frågor till Chelsea och ordnar en hörna. Det här börjar se oroande ut, Lampard bör nog agera snarast. 67 Hörnan bort av Zouma.
    Werner jobbar bra och stoppar nästa våg. Pulisic verkar vara på väg in. Måste var för CHO som inte gjort något annat än målet.
    Chilwell till Werner som dock förlorar nickduellen, Azpi söker Havertz men bollen in går för nära målvakten som ska skopa upp den lätt.
    Trippelbyte för Chelsea. Lampard har tröttnat. Jorginho ut för Katné. Mason Mount in för Kovacic och Pulisic för Hudson-Odoi var det väl. 71 Japp.
    Så filmar en Krasnodarspelare igen och domaren går igen på det och ger Mount en uppsträckning. 72
    Chelsea försöker lugna ned matchen och hitta ett spel igen efter alla bytena. CHO har en stor isblåsa över låret. Kanske förklaringen till hans svaga insats.
    Krasnodar byter in Suleyman för Utkin. 74 Och en svart spelare försöker nnu en gång filma till sig frispark.
    Straff för Chelsea när Pulisic skjuter och en hands i vägen. 74 Inte mycket att snacka om. Armen är långt utanför kroppen. Däremot kan den kommit dit via spelaren själv sägs det, men det såg vi inte här då vi höll på att skriva. Kort på spelaren. Werner är straffläggare. (Många kommentarer på BBC dock om att den var fel...)
    VAR ska förstås kolla och Werner får klartecken och smäller in straffen helt otagbart. 75
    Pulisic försöker sig på en bicykleta. det gick inte så bra om vi säger så. 79
    Safgonov gör en misss men klarar sig och så hittar Werner Ziyech bland många neonfärgade ben och denne gör ingen misstag och sätter bollen i burgaveln. Härligt mål. Det var fyra spelare runt Ziyech plus målvakt. Så byts han ut, tacksamt. Abraham in. 80 Emerson in för Chilwell. Lampard luftar alla inför Burnleymatchen nu.
    Vi lär få se senare ikväll om straffen var fel, men å andra sidan satt den och den första som inte var diskussion om satt inte. Skönt då att Ziyech tog död på matchen med sitt mål.
    Skott som Mendy rätt lätt tar. Han är på väg mot sin fjärde nolla. På raken. Har så här långt ännu inte släppt in ett mål i Chelsea, det kan man kalla kanonstart i klubben.
    Pulisici får bollen och sätter lurigt bollen mellan benen på målvakten vid stolpen. Ur svår vinkel. Var det Abrham som assisterade? 90
    Fyra minuter tillägg. Chelsera är sugna på mer verkar det som nu när Krasnodar kapitulerat utan att fått utnågot alls av sin match som inte var dålig. Siffrorna speglar inte matchen.
   
   
   
Inte en helgjuten insats direkt men klar seger och det tackar vi mycket för. Laget fungerar fortfarande inte riktigt men kvaliteten hos enskilda spelare är obestridlig i avgörande lägen.  Krasnodar gav dem dock en match länge. Siffrorna nog större än vad de var förtjänta men tack för det.

 

DOMARTEAMETS INSATS -Ali Palabiyik. Turkiet + VAR

BETYG

Tillät en hel del och fick kanske kritik för att han inte blåste av när spelare låg ned, vilket han dock bara ska göra vid misstänkt huvudskada. Gick på alldeles för många hemmafilmningar också.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.