csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC  6 sp 2 v 3 o 1 f 13 -9 mål 9 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
4     Chelsea W   4 sp 3 v 1 o 0 f 14 - 2 mål 10 p


Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21


19 - 25 okt 2020
  NÄSTA MATCH:

   28 okt kl 18:55 - Krasnodar - CL

    TV

Nyheter v-43


LÖRDAG 24:
En menlös trist match där riskminimering och rädsla att förlora snarare än vilja att vinna från båda lagen, även om United på hemmaplan försökte lite mer än Chelsea. Bra försvarsspel och en hållen nolla det enda vi kan ta med oss från det här mötet. Chelsea skulle haft en straff och hade den givits (United hade säkert fått den om det var de som hade haft situationen) så hade matchen kanske blivit åtminstone lite intressant. Nu ville inget av lagen ta chanser.

Bara en rotation sedan Sevilla. Azpi in och det ser ut som en fembacklinje. Vilket kanske också innebär en annorlunda taktisk disposition.
Mendy, James, Silva, Zouma, Azpilcueta, Chilwell, Jorginho, Kanté, Pulisic, Havertz, Werner. 
    avb: Caballero, Rudiger, Abraham, Kovacic, Giroud, Mount, Ziyech. 
    United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, McTominay, Fred, Fernandes, Mata, James, Rashford
    Cavani på bänken.

United får straffar i parti och minut, kommer de att få en idag. Det är nog något vi måste räkna med, Martin Atkinson dömer dessutom så. Vilket innebär att Chelsea nog måste göra minst två mål idag på Old Trafford även om Fernandes missat sina två senaste straffar.

FREDAG 23:
Från presskonferensen.
    Chelsea har en ny skada. Kepa har fått en axelskada men det innebär inte att Petr Cech går in i truppen. Det blir Mendy och Willy.
    Lampard erkände att en hållen nolla ger självförtroende men det är inte så enkelt att allt går fel bara för att man släpper till ett mål.
    Han vill inte säga att United är oförutsägbara men säger att hela ligan är det.
    Han ville inte kommentera det senaste förslaget om att skapa en europeisk stängd superliga.
    Han börjar se det lag han vill ha men tar inte ut något i förhand då nya spelare kom in, det fanns skador och ingen försäsong. Det kommer att ta tid.
    Han menar att det är för tidigt att säga om ligan har blivit mer öppen.
    Det känns absolut som det är en stor match att möta det United som åkte till Paris och fick ett stort resultat med sig. Det är en chans att få fler poäng.
    Han vill ha spelare med stor personlighet i laget. De behövs. Spelare måste ha karaktär och han lyfter from Hakim Ziyech som en sådan.
    Det är svårt att ge nyligen skadade spelare speltid. Han kan inte matcha dem i U23 då spelarna befinner sig i en s k bubbla pga pandemin.
   
En nyhet vi verkligen inte behövde. Vi såg ju att Silva inte rörde sig obehindrat mot Sevilla och nu framkommer det att han har en skada i höften och det är oklart om han kommer att kunna spela mot United imorgon.

TORSDAG 22:
Magda Eriksson gjorde mål för Sverige i storsegern över Lettland i EM-kvalet.

Edouard Mendy har gett sin första intervju för Chelsea. Han har gjort en lite annorlunda resa till Chelsea än de flesta andra spelare. Läs den här>>

Manchester United saknar Anthony Martial, avstängd, Eric Bailly skadad till lördag. De har också frågetecken kring Harry Maguire, Edinson Cavani och Mason Greenwood.
    Chelsea har som är känt just nu bara Billy Gilmour kvar på skadelistan.
    United har haft två bra resulat, ett av dem mycket bra medan Chelsea haft ett ok och ett dåligt även om de inte förlorat sina två senaste matcher. Den här säsongen liknar dock inga andra så vad som kommer att hända är omöjligt att gissa. Båda lagen är bra framåt, mindre bra bakåt.

ONSDAG 21:
Det är inte bara i PL chockresultaten duggar tätt. Shaktar Donetsk har en i princip start XI borta, Real Madrid vilar några namn (de har El Clasico i helgen) och ligger under med 0-3 i halvtid... Sedan satte Real in de tunga kanonerna och trodde sig ordnat en kvittering på övertid men det var offside när Vinicius skymde målvakten flera meter offside och just framför denne.

Pernille Harder gjordetvåmål i Danmarks vinstmatch i EM-kvalet mot Israel. Matchen slutade 4-0.

Petr Cechs anmälan till PL-truppen var en stor överraskning även om Lampard kallar det en no-brainer. Det är ju två år sedan Cech pensionerade sig som målvakt men uppenbarligne är han inte helt klar med det hela. Noterbart är ju att Willy Caballero faktiskt är äldre än Petr Cech.

Solskjaer hävdar att Manchester United har hittat tillbaka till sin form. Typiskt om det skulle ske just innan de möter Chelsea. För vi vet inte om vi vågar säga detsamma om Chelsea. Men med tanke inte minst på hur dåligt det gick för Chelsea mot United förra säsongen så är vi väldigt angelägna om att vända den trenden på lördag.
    Fast som säsongen utspelats hittills, vem vågar dra slutsatser av något alls. Lagen kan se oslagbara ut ena omgången för att åka på pumpen ordentligt i nästa.

TISDAG 20:
Matchens behållning var en hållen nolla om man kan säga att det är någon som helst behållning. Ingen förlust men en trist tillställning även om tempot och intensiteten var hög från båda. Werner hade en sådan där dag då bollen studsade fel hela tiden för honom, tyvärr.
    United fick ännu en seger mot PSG borta och deras mod och tuppkam är nog väldigt hög inför mötet på lördag då Chelsea måste spela bättre, och spela bra i två halvlekar för de gjorde de inte idag heller. Billig straff fick de förstås också så räkna med en till på lördag.
   
Skräll. Petr Cech är med i Chelseas Premier Leaguetrupp. Det är en överraskning. I övrigt inga direkta överraskningar. Baba Rahman och Danny Drinkwater är inte med.

Chelseas start XI mot Sevilla, roterad, som alltid. Mendy och Silva startar, det fick vi veta i förväg. Hela laget här:
    Mendy, James, Zouma, Silva, Chilwell, Jorginho, Kanée, Mount, Havertz, Pulisic, Werner.
    avb: Kepa, Caballero, Rüdiger, Christensen, Tomori, Azpilicueta, Emerson, Kovacic, Ziyech, Hudson-Odoi, Giroud, Abraham
    Sevilla: Bounou, Navas, Gomez, Carlos, Acuna, Rakitic, Fernando, Gudelj, Suso, De Jong, Ocampos
    Att komma ihåg. Det är fem byten som gäller om managern vill och VAR finns i CL nu.

Liverpool och United har inte alls gett upp sina planer på att skapa en stängd europeisk liga där fem engelska lag ska ingå. Det här har vissa klubbar jobbat med ett tiotal år och nu tror de att det ska kunna hända redan till 2022. Det skrämmande i det hela är att Fifa lär gett projektet sitt stöd.Hur Uefa ställer sig vet vi inte. Denna European Premier League ska också ha klubbar från Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland. Den planeras omsätta 6 miljarder dollar, finansierat av JP Morgan och avbetalt genom framtida tv-rättigheter. Ligan ska tydligen ersätta Champions League och spelas parallellt med de normala ligasäsongerna.
    Kritiken är som den ska vara rent mördande till det här förslaget som armerikanerna bakom Liverpool och United understödda främst av Real Madrid vill genomföra läggs fram redan inom en månad. Att Uefa någonsin skulle godkänna det känns omöjligt. Kan ingen få stopp på de här försöken att döda fotbollen som vi känner den idag?
    Det är inget nytt, klubbarna som en gång startade G14 har länge jobbat för detta, liksom de som senare blev G18. Intressant nog samma antal lag som ska vara med i denna liga. (Chelsea var aldrig medlemmar av vare sig G14 eller G18 men vi vet inte om de är inblandade i det här försöket).
    Läs mer här i Daily Mail som avslöjat försöket från Liverpooll och United>> Vi vet inte om det var DM eller Sky som egentligen var först med detta, men här är Skys artikeln om det hela. >>

Chelsea har aldrig mött Sevilla förr men har ett uselt facit mot spanska lag i europacuperna. Av de senaste nio matcherna har de bara vunnit en. Chelsea däremot är bra i i öppningsmatcherna normalt, har bara förlorat två. En av dem var dock förra säsongen mot Valencia.

Guardian tolkar Lampards sifferursäkter(se även nedan från presskonferensen) som en anklagelse mot Kepa, eller åtminstone individerna i försvaret Lampard roterar värre än en discokula. Det ligger kanske något i det. Men vi vet ju att siffror kan man tolka som man vill, i slutändan är ändå de enda intressanta sifforna hur många poäng de 63 målen som Chelsea släppt in under Lampard har kostat?
    Guardian spekulerar likt CSFC igår kring olika llösningar. Det enda vi verkligen vet är att något måste ske, det kan inte fortsätta så här. Läs mer här>>

MÅNDAG 19:
Mycket olika besked om Edouard Mendy. Vissa källor säger att han helt klart är borta från båda matcherna den här veckan. Andra källor säger att han tränat idag. Man vet inte vem man ska tro. Vårt grundtips är dock att han inte är aktuell för spel mot Sevilla.

Lika olika omdömen kommer kring Kai Havertz. Det handlar dock inte om skada då utan hans spel. Franck Lebouef är inte imponerad, många andra är väldigt imponerade av honom - i samma match. Så mycket för så kallade experter.

Från presskonferensen inför Sevilla:
Dagens modeord är game management, och det fick Lampard prata om men som vanligt sa han inte så mycket egentligen. Det är viktigt och så pekade han på Tottenhams kollaps igår. (Vi ser nog exempel närmare hemma).
    Han använde samma förklaringar (vi kallar det ursäkter) om varför hans lag inte fungerar helt ut. Pekade på bristande träningstid, nya spelare och samma saker som alla managers brottas med (fast de flesta mer framgångsrikt). Han påpekade effektiviteten framåt. Han ser sig inte som en anfallsinriktad manager utan säger att han liksom alla managers vill ha ett balanserat lag.
    Det är en populär slogan och Lampard använde den kring det arbete som måste göras: "Stay calm, keep on working". Åter prat om bristande förberedelsetid (men ingen påpekade att det såg ju likadant ut förra säsongen). Det finns ingen punk då han kan säga att han är nöjd med förberedelserna, något sådant finns inte erkände han. Fotboll handlar alltid om att förbättra sig. Det är ett kontinuerligt arbete.
    Han hoppas hans unga spelare lärde sig mycket av hur tufft det är att spela i Champions League redan förra säsongen.
    Fokus och disciplin är ännu viktigare när man spelar Champions League pga nivån på lagen man möter.
    Han kan inte peka på att det är avsaknaden av fans som gör att matcherna ser ut som de gör just nu. Men han tror det påverkar.
    Han tog upp Billy Gilmours framsteg och sa att han räknar med Billy efter nästa landslagsuppehåll.
    Han sa att han är medveten om den dåliga statistik han har, 1,5 insläppta mål per match vilket är den sämsta siffran av alla Cheleas managers, så pekade han på de orsaker han hela tiden ger (men uppenbarligen ändå inte får ordning på). Han försökte försvara sig med att Chelsea gör väldigt många mål istället. (Vilket gick sisådär)
    Konstigt nog fick vi ingen information om skadeläget på Mendy eller om ev laguppställning imorgon.
    César Azpilicueta var spelarrepresentanten på presskonferensen och han medgav att inte minst för självförtroendet måste laget börja leverera matcher med hållen nolla. Att det är både ett kollektivt och ett individuellt ansvar.
    Han pratade om att han som kapten självklart har ett stort ansvar för att få nya spelare att komma in i det hela och anpassa sig till Chelsea.
    Liksom Lampard pekade han på att laget förra säsongen hade många spelare som aldrig fått känna på CL-spel tidigare och hur det skiljer sig. Han pekade också likt Lampard på läxan som Bayern gav spelarna.
    Han erkände vad Lampard påpekat att dennes instruktioner i matchen i lördags inte följdes av spelarna. De tog ständigt fel beslut på olika sätt.
    Han pekade förstås på hur viktigt det är för laget att kunna lita på försvaret. Det går inte att kräva att anfallarna ska göra 3-4 mål i varje match. De behöver också känna att de kan lita på sitt försvar.
    Han noterade Kepas svåra situation och att han känner för honom. Han tror Kepa har rätt karaktär och inställning att ta sig ur sin svåra situation och det som krävs är hårt arbete. Det är dock annorlunda för målvakter då de inte har kollektivet att skylla på, som utespelare har.
   
Det är inte så att vi på något minsta möjliga sätt kräver Frank Lampards avgång. Vi tror inte alls det är lösningen. Men vi är kritiska mot Lampard. För vi tycker han sticker huvudet i sanden som en struts och vägrar se de strukturella problem hans lag har.
    För det är inget lag.
    Det är tre olika delar. En fantatiskt härlig del som bär laget. En del som hackar som om det kommit vatten i bensinen och en del som inte fungerar alls bra.
    Vi talar förstås om ett anfall som trots att inte alla är inne i det visar tecken på att bli fullständigt underbart att följa. Ett mittfält där det inte fungerar mellan det offensiva och det defensiva, särskilt inte verkar det som när Jorginho har den sittande rollen. Trots hans kvaliteteter. Det är kanske dags att tänka om, spela Kanté där och Kovacic som länken mellan? Och så ett försvar som roteras i varenda eviga match, ibland av nödtväng oftast ändå. Ett försvar som kostat oss alla förlorade poäng genom individuella misstag. Dels av Kepa men vi förlorare poäng till WBA genom Silva, till Liverpool genom Christensens utvisning, mot Southampton genom Zoumas usla bakåtpass som Kepa inte hann fram på och sedan fick ta skulden för.
    Lampard gömmer sig bakom floskler och att det är hela lagets ansvar att försvara etc. Men bolltapp på mitten kommer alltid att ske, typ Havertz's mot Saints.Särskilt då motståndarna vet att Chelsea har svårt med hög press. Men när försvaret då står och sover då är det försvaret som har ansvaret för att det blir mål på det bolltappet, det är inte bolltappet själv som gör målet.
    Chelsea har släppt in hela nio mål redan, sju av dem har skett efter individuella misstag.
    Det går inte bara att skylla på bristande tid för träning. Den ursäkten håller inte ens lika mycket vatten som en sil med tanke på att det sett ut så här hela förra säsongen också.
    Trots landslagens rovdrift på spelarna måste Lampard nu spela Silva i varje match tills försvaret börjar fungera. Det finns inget alternativ. Den stora frågan är förstås vem ska komplettera honom? Det finns idag inget tydligt svar på det. Christensen har fina kvaliteter, han läser ofta spelet bra och tar rätt tacklingar men han tog också en onödig utvisning mot Liverpool och stod och sov med sin kollega mot Southampton. Zouma har fina kvaliteter i sin atletisism och sitt härliga huvudspel. Men Zouma och Christensen har inte fungerat ihop som vi ser det. Rüdiger verkar av någon anledning sitta i Lampards frysbox och han gjorde verkligen inte reklam för att han ska få starta i landskampen förra veckan. Återstår Tomori, åtminstone till Ethan Ampadu återvänder nästa säsong. Är Tomori den Lampard ska satsa på bredvid SIlva? Vi vet inte. Just nu skulle CSFC om vi var manager nog spela Zouma trots de misstag han också gör. Eller kanske ännu hellre, spela Azpilicueta som mittback. Vi har James som kan ta Azpis ytterback och vi har Chilwell på andra kanten. Ingen av dem är de mest defensivt säkra och de spelas högt upp i plan vilket gör försvaret känsligt för hög press, men Silva och Azpi kan nog bli riktigt bra! Det kräver dock att Lampard vågar tänka utanför boxen.
    Något måste dock göras för på de sex matcher Chelsea nu spelat den här säsongen syns inga som helst tecken på att försvarsspelet ska bli bättre. Nio insläppta mål på fem matcher är inte i närheten av ok för ett lag som hoppas göra framsteg och absolut säkra en CL-plats.
    Chelsea är på väg mot en storhetstid igen, det är vi övertygade om men de måste också sluta tappa matcherna, sluta lägga av spela, spela två halvlekar och ta bort de individuella misstagen som är på tok för många. Det finns så mycket roligt att se fram mot, men gång på gång sitter vi med en stor klump i magen när laget viker ned sig. Mourinhos backlinje 2004-05 kan nog inte tro sina ögon när de ser Chelseas försvarsspel idag. De släppte in 15 mål på 38 matcher, Lampard var en vital del av det laget men just den läxan verkar inte fungerat. Lampards Chelsea har släppt in 9 mål på fem matcher, och då har vi bara mött ett lag som tippas för toppen! Det säger egentligen precis allt.

En sak vet vi dock, är man oddsspelare så ska man absolut bara spela en sak när det gäller Chelsea. Att det blir mål i matchen. För oss fans tyvärr nästan lika många bakåt som framåt.

En annan notering är att det är märkvärdigt hur mycket tröst man kan finna i andra resultat efter en dålig dag, som när Tottenham tappade en tremålsledning på 12 minuter....

Sevilla och Manchester United väntar. Det är inte direkt läge att tro att det finns tid att lösa problemen. De måste lösas omgående och därför tror vi fortfarande det bästa vore om Lampard tänker till och tänker om. Vi har gett vårt förslag, vi tror att lösningen åtminstone kortsiktigt är att spela Azpi som mittback. Chelsea måste få ned de individuella misstagen och lösa de strukturella problemen i laget. Talangen finns ju i laget, därom råder inget tvivel.
    Vi tror Chelsea måste vinna mot Sevilla på tisdag för att sluta etta i gruppen. Vi tycker lottningen blev helt ok men vi kan inte tro att Rennes eller Krasnodar är strykgäng, de går båda bra i sina ligor och imponerar. Sevilla har nog dock rätt bra koll på Chelsea och då de förlorade i lördags vill de säkert visa upp en bättre sida, vilket också Chelsea måste göra.
    Vi hade löjeväckande svårt mot United förra säsongen och släppte in massor med mål mot dem. De är lite grann i kris redan men en sen storseger i helgen höjde nog modet hos dem, som vi ser det är Chelseas försvarsspel också i kris redan. United får dock de straffar de behöver hela tiden så, även om de inte gjorde mål på den i lördags. Det lär säkert bli en på lördag också. För vi vet ju att Chelsea har minst ett misstag i sig i varje match, alltför många gånger fler än så just nu. United har dock en tuff match mot PSG på tisdag.
     Detta kan bli en avgörande viktig vecka för Lampard och Chelsea. Skönt då att skadorna minskar och att våra nyförvärv levererar - framåt.


 

 


Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG 25:
Inte oväntat diskuteras fortfarande straffen som inte gavs och varför VAR inte tog upp det. Även från United-håll ställs faktiskt frågan vilket nog tyder på att nästan alla utom Atkinson och Atwell var ense med tittarna.
    Även de före detta domare som brukar debattera domslut som Dermot Gallagher och Mark Halsey ansåg domarna gjorde en ordentlig miss där.
    Vi vet inte om det förändrat matchen, men lite roligare att titta på hade den nog blivit och inte bara för Chelseafans.
    I övrigt handlar det mycket om Edouard mendy förstås som höll sin tredje nolla i sin tredje match för Chelsea. Ett bra facit. Onekligen. Särskilt i Lampards Chelsea som knppt hållit fler nollor.

FREDAG 23:
Spanska rykten om att Sevilla vill låna Kepa Arrizabalaga.

Solskjaer påstår att United är tillbaka i den form som gav dem 14 matcher utan nederlag. Engelska tipsexperter... ger honom rätt och de verkar alla hålla United som favoriter imorgon. Hoppas det innebär en tändning för Chelsea för vi är trötta på de resultat som blev förra säsongen trots att Chelsea inte spelade så uselt i matcherna mot United, men läckte som ett såll bakåt. Ett välkänt problem numer så alla var ju förvånade över resutlatet i tisdags, men även om Sevilla hade mer boll åstadkom de egentligen väldigt lite. Hade bollarna studsat lite snällare för Werner hade det kunnat bli en seger. Nu blev det tyvärr så att Chelsea var det engelska lag som presterade sämst i europaspelet i veckan, och United var de som gjorde bäst ifrån sig då de var det enda nederlagstippade innan de gick ut och upprepade sin vinst på Parc de Prince. Vi vill verkligen trycka dit United imorgon.

TORSDAG 22:
Guardian har en artikel och intervju med Chelseas målvakt Carly Telford om hennes roll som äldst i Englands landslagstrupp. >>

Denis Zakarias namn dök upp redan under silly season. Nu är Mönchengladbachs mittfältare åter i Chelseas sikte om vi ska tro på Express, vilket vi sällan gör. Prislappen ska vara 36m pund.

Malang Sarr fick bra betyg för sin CL-debut med Porto igår. Trots förlusten till City.

ONSDAG 21:
Frank Lampard har uttalat sig emot planerna på en europeisk premier league utan nedflyttning med 18 lag. Skönt att höra, även om det är hans åsikt och vi har ännu inte hört Chelseas officiella.

Enligt Daily Star som bygger det på ett italienskt (!) rykte har Roman redan börjat se sig om Lampards efterträdare och det handlar om Max Allegri som fortfarande är ledig efter att lämnat Juventus häromåret.

Lampard har redan gjort Edouard Mendy till förstemålvakt. Just nu är det svårt att argumentera emot det då han hållit nollan i båda sina matcher, men vi bör notera att han var inte särdeles prövad i någon av dem.

Chelseas försvar höll nollan och stängde i princip ned Sevillas anfall vilket var det stora med matchen igår och det är också det som hyllas i medierna idag, inte minst Thiago Silva. Däremot sätts frågetecken för Zouma fortfarande och vi lär nog få se Lampard pröva en annan partner till Silva om än kanske inte så tidigt som på lördag. Problemet just nu tycks flyttat upp i plan till mittfältet, men Kovacics inhopp såg ju ut som lösningen på att det inte håller ihop. Precis som vi föreslog kanske Lampard måste börja se Kanté som den defensiva skölden och Kovacic som länken framåt.

TISDAG 20:
Sportdataanlytikerna Gracenote ger Chelsea 83% chans att gå vidare till play-off.

Ska vi kalla det en försvarsartikel för Kepa. Daily Mail påpekar att även om inget lag gör fler defensiva misstag än Chelsea är det faktiskt inte bara Kepas fel. Oj, börjar folk äntligen se det som är verkligheten istället för att bara söka syndabock. Vi tvivlar förstås men det går ju att läsa artikeln ändå för den är ju inte helt lik DMs vanliga om Chelsea.>>
    Allt kanske inte är Kepas fel... även om han tillskrivs vad CSFC ser som Zoumas grova misstag vid Southamptons andra mål mot Chelsea. Kepa var siste spelare där, men ingen tycks ta hänsyn till att Adams fick fram en tå just så Kepa inte kunde nå bollen. Kepa gjorde sedan en räddning på mållinjen men bollen studsade vi stolpe och andra spelare så Adams ändå kunde slå in returen. Statistiskt ses det därför som Kepas fel, men är det verkligen så?

Uefa lär fundera på förändringar i Champions League när nuvarande avtal går ur 24-25. De lär fundera kring 36 lag i gruppspelet, dvs tio gruppspelsmatcher mot nuvarande sex. Däremot var ju slutspelet pga pandemin med enkelmatcher en stor succé och Uefa funderar därför på att ändra play-off så det ska ske i enkelmatcher. Intressant, men går klubbarna med på det då de ju kan lottas till enbart bortamatcher i ett slutspel och missa stora åskådarintäkter - om vi nu får tillbaka publik på fotbollen till dess. (Ibland känns det inte så, trots att det är långt fram).

Det är förstås en del av de mind games så många managers älskar inför stora matcher. Sevillas manager Lopetegui går nu ut och säger att Chelsea kan vinna Champions League, så bra är laget. (Han måste blundat för försvarsspelet när han säger det, påstår vi men annars får vi ordning på det håller vi gärna med). Läs mer här>>

Salzburgs framgångsrike amerikanske manager menar att Frank Lampard underskattade Christian Pulisic på grund av dennes nationalitet. Vi känner alla till engelsk xenophobia som bara ökat sedan brexit men vi kan bara hoppas det inte är sant, men något kan det nog ligga i att amerikanska fotbollspelare inte riktigt får credd för vad de är p g a var de kommer ifrån (och det gäller nog en del andra länder också): Läs mer här>>

Daily Star hävdar att Lampard ska gjort klart för Kepa att han nu är tredjevalet som målvakt efter helgen. Vi har mycket svårt att tro att Lampard pekar ut någon på det sättet men ännu svårare att tro något Daily Star säger.

MÅNDAG 19:
Inte oväntat alls tyvärr men lika oförsvarligt ändå. Pickford och Richarlison mordhotas av Liverpoolsupportrar. Vi har vår uppfattning om det lagets supportrar så vi är inte dugg överraskade. Vi tror nog det hade kunnat hända efter det som hänt oavsett vilket lag det var. Vi hade ju Chelseasupportrar som mordhotade både Frisk och Øvrebøe efter några av de sämsta domarinsatser vi någonsin sett eller drabbats av.
    Gjorde de helt fel och förtjänade de, båda två, att bli utvisade. Solklart ja. Men till skillnad mot vad Roy Keaneeller Cantona en gång gjorde, tror vi inte en sekund att det var avsiktligt. Bara övertändning och uselt omdöme. Det förtjänar inte hot. Hot kommer dock hela tiden på sociala medier, som i händelsen, "Je suis Samuel" i Frankrike just nu.
    Vilka som än är inblandade så är det här oacceptabelt och kanske ska vi vara glada för att det inte var publik på matchen för då hade det väl varit upplopp i Stanley Park.

Conor Gallagher startar för West Bromwich i bottenmötet mot Burnley ikväll. Även förre Chelseaspelaren Brana Ivanovic startar, som mittback.
    Det var Gallaghers startdebut i PL (vi vet inte om han fått speltid i andra matcher) och med risk att det låter fel, så säger vi rakt av. Hade fler av hans lagkamrater haft hans speluppfattning hade det gått bättre för WBA. (Om inte Loftus-Cheek nu tar steget från lovande till spelare under Fulhamlånet, och det är verkligen dags, han är ju snart 25 år, måste vi se Gallagher som det stora löftet för mittfältet i Chelsea från akademin).
    Efter sett matchen undrar vi ännu mer hur Chelsea kunde hamna i 0-3 underläge mot detta WBA (utan de tre bästa i våra ögon idag, Ivanovic, Grant och Gallagher)? Det verkligen är en konstig säsong.
    Det var säsongens första mållösa match, delvis tack vare trävirke och rätt bra målvaktsspel. Oavgjort dock rättvist.

Barkley målade och RLC gjorde en stark debut. Mer om Chelseas lån i klubbens lånerapport.>>

Sevillas förre Cityspelare Fernando uppger att de är optimister inför morgondagens CL-möte. Läs mer här>>

Fikayo Tomori förklarar varför han valde att nobba West Ham i allra sista stund när alla trodde lånet var klart. Thiago Silvas ankomst hade säkert med det att göra. Läs mer här>>

En bra intervju om än kort med Pernille Harder som var spelledig i helgen. På officiella sajten>>

Liverpool har Alisson borta ett tag och nu kommer upplysningen om att van Dijk förmodligen är borta flera månader. Det öppnar onekligen upp och får oss att undra hur det kommer att påverka den överlägsna favoriten till titeln? Inget är sig likt just nu i Premier League och det lär väl inte minska efter detta. Sedan kan man ju diskutera hur Pickford kom undan med det överfallet!? De har Sheffield i nästa omgång.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!