csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  5 sp 2 v 2 o 1 f 13 -9 mål 8 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
4     Chelsea W   4 sp 3 v 1 o 0 f 14 - 2 mål 10 p

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21


12 - 18 okt 2020
  NÄSTA MATCH:

   20 okt kl 21.00 - SEVILLA - CL

    TV

Nyheter v-42


SÖNDAG 18:
Fortfarande extrema resultat i PL. Som när Tottenham rasade ihop värre än Chelsea och tappade 3-0 efter de satt in Gareth Bale. På 12 minuter! Vilken kanon kvitteringen var också. Undrar om spudssupportrar är lika sura och besvikna som vi var igår ;) Deras kapitulation var långt värre än vår, från större ledning och på kortare tid. Fotboll är ett konstigt spel just nu.
    Ross Barkley såg på övertid till att det inte blev en mållös match i den här omgången heller, åtminstone hittills. Villa vann över Leicester tack vare hans långskott. Snacka om att han gör succé i Villa.

WSL. Chelsea fick ju spelledigt då Villa hade coronaproblem så damerna står över den här helgen och spelar först i ligacupen 4 nov. Arsenal fortsätter ösa in mål och har en extrem målskillnad och noll tappade poäng, men de har också haft ett relativt lätt spelschema. Everton är liksom på herrsidan den riktigt stora överraskningen och är också obesegrade. City däremot har problem, oväntat nog. De har en förlust och två oavgjorda och får nu svårt att nå ens tredjeplatsen (sista CL-platsen), så tuff har konkurrensen blivit i WSL.

Sky försöker förklara eller söka svaret vi alla undrar över, hur ska Chelsea få ordning på sitt mer än läckande försvar? Siffrorna är mer skrämmande än vi vill erkänna kanske, då Chelsea släpper in så oerhört många mål men på väldigt få skott egentligen. Sju av Chelseas nio insläppta mål har kommit till på individuella misstag. Lampard menar att problemet bara kan lösas på träning som de inte haft tid med. Läs artikeln här>>

Lånematchen mellan Chelseas utlånade löften blev inte av då Sheffield av någon anledning bänkat Ethan Ampadu medan Ruben Loftus-Cheek gör sin debut för Fulham.

LÖRDAG 17:
Chelsea PL2 slog Derby med 3-2 i reservlagsligan. Målen gjorda av Anjorin 60; Fiabema 73, 90+1. Norske ynngligen Bryan Fiabema går från klarhet till klarhet. Snart dags för Lagerbäck att ta en titt.

Det positiva idag var det anfallsspel, de linjer som Chelsea och framförallt de tyska spelarna med Chilwell visade i första halvlek. Timo Werner gjorde sitt första ligamål, och sitt andra. Kai Havertz gjorde sitt första ligamål. Pulisic hade en underbar aktion före Havertz mål. Problemet är dock detsamma som det varit sedan Lampard tog över som manager, försvarsspelet. Över hela plan men framförallt just i försvaret. Vi ser dock den underbara potentialen i Chelsea. Ziyech fick inte tid att visa mycket men vi tror han kan komma att bli väldigt viktig framåt. Vi vet också, och det är väl bevisat på alla sätt och vis av Liverpool för ett par år sedan, City också att bara anfallsspel gör inte ett fotbollslag bra. Bra lag byggs fortfarande bakifrån. Chelsea måste få ordning på det innan vi kan njuta av den offensiva kraft som vi har i klubben. Vi tror Silva saknades oerhört idag och kombon Christensen och Zouma fungerar helt enkelt inte. Det måste Lampard inse nu. Han har Rüdiger, han har Tomori och han kommer att ha Silva men Silva enbart är inte lösningen. Lampard måste hitta vem han ska para honom med och tro på den kombinationen. Vi oroar oss mindre för ytterbackarna, både James och Chilwell är enorma löften även om båda fortfarande är bättre offensivt än defensivt vilket inte är helt lyckat för en ytterback som måste kunna båda delarna. Kanske borde Ashley Cole få en ledarroll att tillsammans med Barry försöka få ordning på försvarsspelet, för ännu ser vi inga som helst tecken på att Lampard klarar av det om vi ska vara ärliga. Och nu måste Lampard leva upp till kraven, han har fått de spelare han ville ha, han har fått en enorm uppbackning av klubben men något måste komma ur det också och inte bara klagamål på att en värvning inte gick att göra.
    Lampards ständigt upprepade ursäkt att man försvarar som ett lag är sann men också osann. För det är ju ändå just försvarsspelarna som är den svaga länken i Chelseas lagbygge och den länken är i princip inte förstärkt annat än med Silva. Chilwells försvarsspel är inte tillräckligt bra ännu, det är inte heller James's. De är underbara framåt men har mycket kvar att lära vad det gäller försvarsspel, något de har gemensamt med de flesta moderna ytterbackar. Problemet känns ibland så enkelt som prioritering av vad man vill göra; anfalla och vinna genom det offensiva spelet och hålla tummarna för att motståndarna inte bryr sig om att anfalla och utnyttja svagheterna som deras managers identifierat. Det finns också ett problem med att mittfältet hänger inte ihop offensivt och defensivt. Vi kan inte peka ut varför det är så, men nog verkar det fungera bättre när Kovacic spelar än när Jorginho gör det. Jorginho kan ju dock slå de där underbara bollarna som leder till mål.
    Chelsea ska nu möta Sevilla på tisdag och Manchester United nästa helg. Vi lär inte få med oss något från de matcherna om laget inte spelar bättre i två halvlekar. Å andra sidan kanske det är lag som passar Chelsea bättre men det verkar ju som om liksom Liverpool har Chelsea blivit avslöjade och att sätta hög press på Chelsea är något som verkligen lönar sig.

En sak vet vi numer och det går inte att komma ifrån. Det går helt enkelt inte att lita på Frank Lampards Chelsea och de är tydligen helt oförmögna att dels spela två bra halvlekar i en match och dels spela av en ledning även med två mål. Även om det är delvis andra spelare, så det slutar ju med att det är ett managerproblem. Det är inte ett recept för framgång. Eller jobbsäkerhet.

Chelsea visade sig från sin bästa och sin absolut sämsta sida i samma match. En match som borde varit avgjord tidigt till Chelseas fördel men där de bjöd in Southampton med både kuvert och personlig inbjudan av Zouma och Kepa. Chelsea är fortfarande oförmögna att spela bra i två halvlekar tyvärr. Andra halvlek var fullständigt urusel och Chelsea skänkt bort två poäng inslagna i en present med både snöre och rosett. Du milde som det spelar, från bra till otroligt uselt....
    Sevilla måste gnuggat händerna framför tvn och tänker att de ska ha hur stor chans som helst att slå Chelsea på tisdag. För Chelsea är nog chanslösa om de fortsätter spela på det sätt de gjorde idag, hur fint det än såg ut till de gav Southampton första reduceringen. Snacka om att tappa matcher, det här var bland det värre vi sett och då har vi ändå sett Chelsea göra det flera gånger under Lampard.

Merseysidederbyt blev vad det lovade. Snacka om händelserikt, diskussionerna på Merseyside lär vara till jul. Mål. Tappade poäng för bägge, tack för det och kontroverser i mängd. Inkl VAR förstås, bortdömt Liverpoolmål på övertid. Massor av känslor. Utvisning (Richarlison) och skador. Pickford delvis hjälte men bör köpa en lott på vägen hem för att han inte blev utvisad när han kapade van Dijk tidigt. Robertson kan också köpa en. Domare Oliver tillät en del. Slutresultat 2-2. Härlig match för den neutrale (och kanske för Evertonians, det var ju ett tag sedan de utmanade de röda laget vid Stanley Park.) Liverpoolfansens gnällande på sin målvakt i kommentatorsfält är dock verkligen inget supporterskap. Han var inte orsaken till resultatet men det verkar de inte fatta, Adrian får nu lika mycket orättvis kritik som Kepa fått.

Chelseas start XI mot Southampton som startar nyförvärvet Theo Walcott.
    Kepa får starta och Chilwell är ok. Däremot får James vila. Det är en mycket intressant elva och så Ziyech för inhopp:
    Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Chilwell, Kante, Jorginho, Mount, Havertz, Pulisic, Werner
    avb: Caballero, Abraham, Tomori, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, James

Sevillas viktige försvarsspelare Jules Kounde har testat positivt för corona och kan inte spela mot Chelsea på tisdag. Sevilla drog på sig en utvisning före halvtid i sin match mot Granada idag men den påverkar ju inte CL-spel. Granada vann matchen med enda målet. Inte den uppladdning Sevilla ville ha inför resan till London.

Säsongen har startat något lite sämre än vad vi hoppades, vi rtänker förstås främst på poängförlusten mot WBA men idag väntar Southampton som vunnit sina två senaste. Det är dock den sorts match som Chelsea måste vinna om vi ska nå årets mål; att förbättra oss och komma närmare en titelfajt. Vi har kritiserat och kritiserar Lampards roterande men idag är han av nödd och landslag tvingad att rotera och vi kan inte kommentera det mer än så. Vi hoppas dock se Pulisic starta och Ziyech komma in och spela minimum en halvtimme.

FREDAG 16:
OFFICIELLT
Självklart kom det ett lån som publicerades först efter fönstrets stängning. Det är Jake Clarke-Salter som går tillbaka till Birmingham City för ett säsongslån. Igår handlade det om att han skulle till Sheffield W, så det blev en snabb ändring där hos de som trott på den affären.

Det inhemska transferfönstret har stängt nu. Vi hade nog väntat oss något lån a unga spelare och kanske Rahman eller Drinkwater, till men så verkar det inte bli om det inte är något som presenteras senare och som medierna inte fått nys om. Därmed är transfersäsongen 2020 slut och vi kan koncenetrera oss på vad som finns istället för att spekulera i andra spelare (som om det skulle ske, vi ser ju reean hyr det spekuleras i Dybala och Håland och andra spelare var fönster varit stängda ett tag redan).

Från presskonferensen och nyheterna är tyvärr sämre än väntade men ändå inte oväntade:
      Mendy är helt borta, liksom Silva efter sina landslagsuppdrag (inte skada). Chilwell däremot är med i truppen men verkar osäker. Pulisic är med i truppen och det är även Ziyech men den sistnämnde är inte OK nog att spela hela matchen men är aktuell för inhopp.
    Lampard vill inte ge besked om vem som ska stå, Kepa eller Caballero.
    Han påpekar att spelarna liksom allmänheten måste följa gällande coronaregler. Han har pratat med Abraham och Chilwell och det är s a s överspelat. De vet om att de begått ett misstag.
    Lampard gör sitt bästa att undvika frågor om Liverpools och Uniteds Project Big Picture. Han säger att förändringar kan behövas men att han inte satte sig in i förslaget.
    Han ser ett flertal olika orsaker till de "konstiga" resultaten i inledningen av säsongen, men pekar inte ut några konkreta.
    För att vara konkurrenskraftig idag krävs mer än en spelare på varje position. Chelsea närmar sig det.
    Han är noga att påpeka att bli ett topplag kräver en lång tid, mycket träning tillsammans och att Chelsea bara är i början av den processen.
   
Fotbollen är tillbaka och vilken vecka av fotboll det blir.
    Bara för att välja russinen ur kakan. Chelsea mot Southampton. Everton - Liverpool, Manchester City - Arsenal, Leeds-Wolves för att välja några, det finns fler i helgen. På tisdag Chelsea mot Sevilla, PSG mot Manchester United och på onsdag Bayern mot Atletico och Ajax mot Liverpool för att välja några.
    Härligt till man tänker på att klubbarna inte kunnat förbereda sig med spelare på landslagsuppdrag som slitit hårt på dem, ingen tid för samträning och inget lag verkar ju riktigt förberedda för den nya säsongen om vi ska döma av de högst oväntade resultat som kommit hittills i den korta säsongsinledningen. Lägg därtill reserestriktioner, ingen publik, covid-19 och allt annat med pandemin som stör och förändrar allting. Plats för många nya överraskningar, tur man inte tippar för det är nog inget som vanligt för de som försöker hitta formlag kontra lag som borde prestera bättre. Både uppe och nere i tabellen. Fast det är ju rätt roligt, så länge Chelsea lever upp till våra förhoppningar.

Idag kl 18 går deadlinen ut för transfers mellan PL och EFL-klubbar. Kanske något nytt lån. Det talas ju om Baba Rahman.

TORSDAG 15:
OFFICIELLT
Det är nu klart att Victor Moses spelar resten av säsongen i Ryssland, närmare bestämt i Jordan Larssons klubb Spartak Moskva.
    Enligt Sky finns det en köpoption på lånet.

Nu är det här landslagsuppehållet över med en fullständigt idiotisk träningsmatch och två löjliga tävlingsmatcher i Nations League som få förstår sig på och kanske än färre bryr sig om. Rovdrift från förbunden är vad det handlar om på spelarna. Spelare vill representera sitt land men förbunden gör det snart omöjligt och konflikterna med klubbarna kommer bara att öka. Av reaktionerna att döma är det snart också enbart medierna som bryr sig om landskamperna.
    Tyvärr är det inte nog utan det är bara veckor till nästa idiotiska landslagsperiod. Vi tror antalet skadade spelare inför det kommer att slå rekord.

ONSDAG 14:

Tre Chelseaspelare spelar på Wembley ikväll. För England är det Mason Mount och Reece James, för Danmark är det Andreas Christensen. Ingen Abraham på bänken heller, det straffar sig att bryta mot coronareglerna.
    Christensen gick ut i halvtid av någon anledning. Vi hoppas att det inte var en skada, förhoppningsvis var det för han hade ett kort.
    Av live-kommentarerna att döma var Mason Mount mycket bra. Även Reece James fick mycket beröm. Harry Maguire bevisade ännu en gång att det är obegripligt att han är en startspelare, någonstans, trots att han är världens dyraste försvarare. Och kan någon människa förklara hur Jordan Pickford kan anses vara en bättre målvakt än Kepa Arrizabalaga? Robin Olsen är snart förstemålvakt i Everton.
Efter matchen blev Reece James utvisad och är därmed automatiskt borta från kommande landskamp. Det var också ett sådant kort som gör en manager vansinnig då han fick det direkt för att han gick för långt i sin kritik mot domaren.
    För Italien startar Jorginho. Den stora överraskningen är att i Kroatien startar ingen Chelseaspelare. Mateo Kovacic, Olivier Giroud och Kurt Zouma är alla på bänken från start. N'Golo Kanté är inte ens med i truppen vilket oroar oss massor då det kan vara skada men vi hoppas innerligt Deschamps bara vilar honom. Kovacic hoppade in direkt i andra.
    Ethan Ampadu, utlånad till Sheffield startar för Wales i deras backlinje. Michy Batshuayi, utlånad till Palace börjar på bänken för Belgien som är fortsatt sjukdoms- och skadedrabbat. Emerson saknas på bänken för Italien.

Premier Leagueklubbarna ställer sig INTE bakom Liverpools och Man Uniteds förslag Project Big Picture som radikalt skulle förändra engelsk fotboll och inte minst Premier League. Detta står klart efter ett avgörande möte idag. Tack för det. PBP var ett hänsynslöst försök av några amerikanska klubbägare att ta kontroll över Premier League och i förlängningen göra den till en stängd, ointressant liga.
    Läs mer om detta i BBCs artikel här>>
    Läs mer om detta i Guardians artikel här>>
    Läs mer om detta i Daily Mails artikel här>>

Damerna är spellediga till i början av november, men Chelsea-sajten har en bra intervju med Fran Kirby som varit sensationellt bra efter sin svåra sjukdom. Helt klart vår ledande spelare i säsongsinledningen. Läs här>>

Idag spelar England, Danmark, Kroatien, Italien spelar landskamper i kväll vilket förmodligen innebär att flertalet Chelseaspelare är inblandade. Thiago Silva spelade igår borta mot Peru och har en mycket lång resa tillbaka.
    Redan på lördag ska de efter resedag imorgon spela mot Southampton. Förvänta er flera rotationer. Särskilt som Chelsea redan på tisdag spelar den kanske tuffaste matchen, om än hemma, i Champions Leaguegruppen mot Sevilla. Mer rotation.
    Vi kritiserar Lampards roterande, men den här gången har han inget val. Våra tre tyskar spelade en tuff match igår, även om Rüdiger nog hoppas att Lampard inte såg matchen för han gjorde inte något för att öka sina chanser till spel i Chelsea i den matchen. Havertz och Werner däremot visade varför Chelsea värvat dem. De har resdag idag och kan liksom alla andra landslagsspelare bara ha lätt rehab-träning innan en väldigt viktig, nästan avgörande period i liga- och cupspel.
   Vi brukar nog tycka att gnällandet om spelarnas matchschema är lite överdrivet ibland, men just nu och förmodligen hela säsongen är det snarare helt tvärtom. På grund av det vansinniga landslagsschemat och det komprimerade ligaschemat är spelschemat brutalt krävande. Det faktum att vissa PL-klubbar lyckades rösta emot fler byten som är i andra ligor blir det inte mindre krävande för de klubbar som har landslagsspelare.
    Sedan måste vi ju erkänna att få se Chelsea spela så mycket är ju något vi älskar.
    Vi måste inse att klubbarna fortfarande är i något slags försäsongsläge. Särskilt de som värvat och måste spela in nya spelare taktiskt och i olika spelmodeller i en helt ny och mycket annorlunda liga befinner sig i något slags försäsongsläge där dessutom spelarna inte är i topp fysisk form.
    Det är nog inte slut på stora överraskning á la Liverpools jättefiasko mot Aston Villa ännu. Det är kanske först fram mot julen, som brukar bjuda på sina egna överraskningar, som säsongen börjar normalisera sig. Liverpools match mot Everton är ju också en av helgens stora matcher, alla undrar ju om Evertons fantastiska säsongsstart (även för damerna) kan fortsätta eller kommer Liverpool studsa tillbaka och visa mästarkvalitet? De får tillbaka oerhört viktiga Mané och Alcantara efter coronakarantän. Viktigast är dock förstås att Chelsea klarar av Southampton.

TISDAG 13:
Alla Chelseas tyska spelare startar idag i landskampen för Tyskland mot Schweiz. Rüdiger där bak, Timo Werner till vänster i anfallet och Kai Havertz som spets i anfallet! Fast så blev det inte i verkligheten då Werner gjorde avsparken (som han fick göra om, det ser man inte ofta).
    Rüdiger hade ingen bra match och får nog ta på sig Schweiz's andra mål. Werner däremot gjorde Tysklands första mål strax efter. Han gjorde sedan assisten till tredje. Det var Kai Havertz som assisterade. Havertz gjorde sedan imponerande andra målet. Han hade också en i ribban. Matchen slutade 3-3.
    Däremot startar Spanien med de Gea och inte Kepa mot Ukraina. Spanien förlorade och de Gea får i kommentarerna kritik för målet han släppte in på Ukrainas enda skott.

OFFICIELLT
Lovande unge försvararen Ian Maatsen går ut på sitt första lån. Det blir Charlton i League One.

Läs gärna hur David Squires ser på The Big Picture i Guardian.>>

Martin Samuel i Daily Mail avslöjar i en Q&A att Chelsea var en av de de fyra övriga av the Big-6-klubbarna som informerades i torsdags om de här planerna. Flera av dem ska varit emot planerna att det skulle bli offentligt nu och Chelsea ska klart ha sagt ifrån att de kan inte stödja förslaget som det är just nu. Tack för det Chelsea.
    Som vi sagt flera gånger, det finns saker att diskutera men principen om lika rösträtt får aldrig försvinna och alla förslag på stängda ligor måste krossas så fort de kommer upp.

Försöken att förstöra fotbollen från Liverpool och Manchester United fortsätter i deras The Big Picture-förslag. De har mött intensiv kritik ända upp till premiärministernivån i England. Klubbarnas amerikanska ägare vill dock inte alls ge upp utan hoppas kunna vända läget i eett möte mellan Premier Leagueklubbarna senare denna vecka. Hittills är det ENBART Liverpool och Man United som uttalat sig för projektet och planerna. Åtta klubbar, inkl amerikanskägda Fulham har klart sagt Nej till det hela. En klubb, amerikanskägda Arsenal har ej bestämt sig hur de ställer sig och övriga klubbar inkl Chelsea vill inte kommentera sin inställning till förslaget. Det gör oss besvikna att Chelsea inte säger klart nej men vi hoppas det hela dör efter mötet senare i veckan.
    Det har också framkommit att Liverpool och Tottenham kommer få mycket stora bidrag för sina stadiumbyggen genom det här förslaget. Det talas om 125m pund till Tottenham (så vi misstänker att deras No comment kanske lutar åt ett Ja).
    Det krävs 14 röster för Liverpool/Man Uniteds förslag för att det ska kunna genomföras. De rösterna finns alltså inte idag.
    Läs mer om motståndet och de som är för här>>

Ben Chilwell har fått hoppa av från landslaget på grund av sjukdom. Det är inte covid men vilken sjukdom det är sägs inte. Fast andra uppgifter säger nu att han har en fotskada. Vilket är ännu mer oroande då han precis kommit tillbaka från en sådan. Enligt Sky är det en "pre-existing" problem, vilket tyder på att det kan vara hälskadan som höll honom borta från ligastarten har återkommit.

MÅNDAG 12:
REKLAM
CSFC.SE är normalt reklamfri, men då Saga Egmont precis har släppt thrillern Terror i guds namn som Ljudbok (den kommer också senare som e-bok) kan vi inte låta bli att göra reklam för den. Den finns hos alla aktörerna på nätet som Adlibris, Bokus, Bookbeat, Storytel, Nextory. Sök på titeln där ni brukar handla ljudböcker.. Inläsare Malin Wahlstedt.
Terror i guds namn

På lördag återvänder fotbollen!
    Match mot svårbedömda Southampton, men ändå en match Chelsea ska kunna vinna utan alltför stort problem. Särskilt som den är hemma. För Chelsea har trots bristen på publik fortsatt spela bättre hemma än borta.

På fredag stänger äen det inhemska transferfönstret. Vi förväntar oss något eller några lån till Championship. Drinkwater och Baba Rahman är kanske aktuella för det, om Chelsea tar stora delar av lönekostnaderna. Kanske också ett lån eller en försäljning till Ryssland där fönstret är öppet, vi tänker där på Victor Moses.

Söndag däremot blir det inget Chelsea då damerna fått sin match mot Aston Villa uppskjuten på grund av corona hos motståndarna Aston Villa.

Landslagsspelet har hittills gett sjukdom och en skada på Mendy. Det är tyvärr inte heller över då alla landslag kommer att spela en match till. Därför tackar vi åter Marocko för att de visat omtanke kring Hakim Ziyech och bara spelade honom kort för att sedan låta honom fortsätta sin rehab hos Chelsea så han kan starta och görfa ligadebut mot Southampton. Christian Pulisic har inga landskamper i fönstret så också han har kunnat ägna sig åt träning och matchförberedelser. För övriga får vi fortsätta oroa oss.

Förutom Chelseas match mot Southampton ser vi med viss förväntan fram emot Merseysidederbyt där vi kommer heja allt vad vi orkar på Ancelottis Everton.

 

 


Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG 18:
Michy Batshuayi satte en riktig pärla i sin startdebut för Crystal Palace mot Brighton, men han var hårfint offside innan tyvärr.

Det mesta idag handlar om att medierna tolkar Timo Werners besvikelse över tre insläppta mål som kritik mot sitt eget försvar. Det var nog både lite kritik men mest besvikelse, en besvikelse vi alla delar över hur lätt det är att göra mål på Chelsea.

LÖRDAG 17:
Ryktena är desamma; Håland, Dybala och Donnarumma och alla kommer de från Italien. Vi tar dem för vad de är, minst sagt rykten men det som de säger är att Chelsea uppenbarligen nu ses på en annan nivå då sådana namn som normalt automatiskt bara kopplas till Real och Barcelona nu kopplas till Chelsea.

FREDAG 16:
Southampton har två skadefrånvaror för imorgon, Stuart Armstrong och Moussa Djenepo. Vi får information om Chelseas skadeläge senare i eftermiddag.

Faustino Anjorin som varit skadad är tillbaka i träning. Vi trodde nog han skulle bli utlånad men det verkar som skadan stoppade det om inget händer under dagen.

TORSDAG 15:
Sheffield Wednesday hoppas ordna ett lån av Jake Clarke-Salter innan deadline imorgon.

De senaste dagarna har det svämmat över med artiklar om spelare som kunde ha hamnat i vissa klubbar. Arsenal var ju experter på detta redan på Wengers tid. Det verkar inte finnas en storstjärna som han inte hävdade höll på att hamna i Arsenal. Det finns förstås sådana här historier om Chelsea också även om våra f d managers i stort har hållit tyst om sådana saker. Men nu framkommer det att Leo Messi var nära att gå till Chelsea för 250m € 2014 då Mourinho ska ha övertalat honom. Som vi vet hände detta aldrig. Detta dock från en av de självutnämnda transfergururna. Läs om det här>>

The Sun är i fin form. De menar att Chelsea nu försöker värva Erling Braut Håland från Dortmund. Det vore onekligen trevligt men vi tror ganska lite på ryktet än så länge. Det visar dock att Chelsea nog lyft en våning när sådana rykten nu går kring klubben.

Det är som om transferfönstret aldrig stängde, inte när det gäller italienska vilda rykten. Nu är det Juventus Paulo Dybala som ska komma då Chelsea inte fick Lautaro Martinez i sommarfönstret. Oss veterligen var Chelsea aldrig någonsin ute efter Martinez men...

ONSDAG 14:
Nu när Project Big Picture har stoppats vänder sig fansen i England mot nästa hot mot fotbollen, pay-per-view-tv. Flertalet matcher just nu har ju lagts in i ett ppv-system där fansen får betala 15 pund för att se matcherna. Svindyrt alltså. Chelseas match mot Southampton ingår i det här. Detta är alltså ovanpå det faktum att de får betala massor med pengar för att se det normala utbudet av matcher. Engelsk fotboll visas ju inte som här i Sverige i en enda kanal utan delas av tre olika kanaler som visar matcher, vilket kräver tre olika abonnemang. Lite som nästa säsong måste de som vill följa Champions League och Premier League måste ha två olika abonnemang vilket är en mycket stor utgift för de flesta fotbollsfans.
    Vi förstår verkligen de engelska fansens ilska. Det är många i Sverige som inte längre har råd med alla tv-paket och alla extrautgifter och det kommer alltså dubblas nästa säsong. För att inte tala om dem som också vill följa Allsvenskan. Då blir det tre nya abonnemang. Fotboll har blivit en överklassport, eller åtminstone en sport för övre medelklassen.

Timo Werner har sagt att han beundrade speciellt fyra Chelseaspelare när han växte upp; Frank Lampard, Petr Cech, Ashley Cole och Didier Drogba.

Mycket har sagts om att Toni Rüdiger ville lämna Chelsea i somras. Vilket kanske, som nästan alltid, inte visade sig vara hela sanningen. Han medger nu att det fanns erbjudande om att lämna, men också att han själv tackade nej till flera då han trivs i London och inte ville lämna Chelsea även om han stått utanför laget i inledningen av säsongen.

Ökade rykten om Baba Rahman till Middlesbrough. Det måste vara klart till fredag kväll. De har konkurrens från Watford och Derby.

TISDAG 13:
Italienska rykten säger nu att Jorginho kommer att skriva nytt kontrakt med Chelsea. Det låter väldigt påhittat och det säger vi inte för att det fanns rykten i somras om att han skulle lämna utan för att hans nuvarande kontrakt går ut först 2023.

Det har gått både hit och dit i ryktesvimlet, om Victor Moses verkligen kommer att lånas ut till Spartak Moskva. Det senaste är att det kommer att ske, men då det ryska fönstret stänger först på lördag avvaktar vi och inväntar nya vändningar.

Vi tar det för vad det är, ett rykte skapat för att orsaka oro i Chelsea. Det säger att N'Golo Kanté vill lämna klubben. Orsaken sägs vara att han fick inte ledigt av Frank Lampard för att kunna gå på en väns bröllop. Låter verkligen som en tidningsanka.

MÅNDAG 12:
Klubbens lånerapport>>

Chelsea (och Liverpool) lär vara intresserade av Grimsbys stora talanger  Louis Boyd och Ben Grist. De är bara 15 år men har redan gjort debut för Grimsby. De är mittfältare.

Här är Daily Mails Martin Samuels åsikt om Project Big Picture, vilket är vad Liverpool och United kallar sitt försök att ta makten över fotbollen i England. Även om de drar in fler klubbar som inte tagit ställning i det. Inte oväntat är Samuel emot, liksom han är emot Juventus försök att göra detsamma med Champions League. Som helhet måste det här förslaget dödas omgående, men vissa delar av det kan diskuteras vidare. Läs mer här>>
    Vi vill gärna höra Chelseas tankar kring det här idiotförslaget, the Big Picture. Om klubben stödjer det vill veta och om klubben inte stödjer det vill vi applådera vår klubb. Just nu bunkas vi ihop med Liverpool och United och deras ägare och klubben måste antingen ta avstånd eller stå upp för att de står bakom ett av fotbollens värsta förslag hittills, hur sockrat det än är för vissa.
    Vi inser att det skulle gynna Chelsea massor men det skulle vara mycket skadligt för fotbollen så vi hoppas klubben ser till helheten och inte bara till egna kortsiktiga fördelar.

Chelsea döper om två ingångar på Stamford Bridge till neutrala platsanvisningar istället för efter forna spelarna David Speedie och Nigel Spackman. Båda spelare under 80-talet som tog upp Chelsea från division 2, men som gjort en del obetänksamma uttalanden som gjort dem mindre populära bland fansen. Ingångarna fick sina namn av Ken Bates. CSFC uppskattar att klubben idag håller bätttre relationer med gamla spelare men tycker ändå det är rätt att vissa saker hålls neutrala då handlingar utanför plan också påverkar folk oerhört mycket numer.

Vill ni veta mer om Liverpools planer på att ändra Premier League, stöttade av Man United som vi tog upp igår finns fler detaljer i den här artikeln i Daily Mail. Huvudpunkterna är ju att minska antalet lag, införa en kvalplats, skrota Ligacupen och Community Shield. Därtill kommer en hel del ekonomiska förändringar i syfte att stärka fotbollen under Premier League i England. En separat damliga som står utanför FA är också på bordet, en liga som verkar ska fungera utan PL-klubbarnas stöd som idag, vilket i praktiken skulle förstöra alla framsteg som damfotbollen gjort.
    Mest kontroversiellt är nog ändå att de vill skrota möjligheterna till en röst åt varje klubb och permanenta att topp-6-klubbarna plus tre till som varit med längst ska få bestämma precis allt. Det får inte ske som vi ser det.
    Liverpool förväntar sig att övriga Topp 6-lag ska stötta deras plan. EFLs (det vill säga ligorna under PL) chef Perry har officiellt också stöttat det här förslaget. Förmodligen då det finns ekonomiska incitament för dem att göra det. I övrigt förändras mycket lite för EFL även om även deras divisioner skulle krympa med några lag. Premier League däremot går klart emot det.
    Inte oväntat gillar fansen det absolut inte heller.
    Förslaget går ju nästan helt ut på att gynna de stora klubbarna och i princip permanenta dem i vad som inte är en stängd liga men en liga där bara vissa har rösträtt. Helst hade nog Liverpools ägare The Fenway Group som nyligen gått ihop men en annan sportorganisation Moneyball i USA sett en helt stängd liga men inser att det kommer de aldrig att få med sig några andra klubbar på. Det är väldigt symtomatiskt att det är amerikanskägda klubbar som ligger bakom detta. De ser ju inte sport som idrott utan som franchises, dvs affärer.
    Liverpool vinner inga nya vänner med det här förslaget, det är nästan lika negativt för dem som när de permitterade för att ta pengar från staten i början av pandemin, något de snabbt fick backa från.
    Läs mer här och kommentarerna till förslaget>>
    Det finns tänkvärda saker i förslaget men som helhet måste det stoppas. De bra sakerna kan diskuteras vidare men de dåliga är ruskigt dåliga för fotbollen.
    Vi har inte sett någon reaktion från Chelsea angående detta, men med tanke på hur Chelsea tidigare agerat ser vi det som absolut nästan otänkbart att Chelsea skulle stödja det här förslaget, men man vet ju aldrig. Det finns säkert saker i det som de gillar.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!