csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  4 sp 2 v 1 o 1 f 10 -6 mål 7 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   4 sp 3 v 1 o 0 f 14 - 2 mål 10 p

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21


5 - 11 okt 2020
  NÄSTA MATCH:

   17 okt kl 16.00 - SOUTHAMPTON

    TV

Nyheter v-41


SÖNDAG 11:
N'Golo Kanté och Olivier Giroud startar båda för Frankrike mot Portugal. Giroud har nio mål upp till att bli Frankrikes bäste målgörare genom tiderna. Det är en tuff uppgift, men inte omöjlig. (Inte i en enda match förstås men innan han lägger ned sin landslagskarriär).
    Skrämskott var att Giroud fick gå av redan efter tre minuter för skadebehandling. Men han kunde fortsätta. Han spelade dock till kvarten kvar med ett stort bandage runt huvudet. Matchen slutade mållös och var som de flesta av de landskamper vi sett i det här uppehållet rätt torftig.
    Jorginho startade för Italien mot Polen. Mållöst också. Andreas Christensen startade för Danmark som rätt lätt slog Island även om det första målet aldrig var mål. Det finns ju dock varken VAR eller målkameror i Nations League.

Kovacic gick av mot Sverige efter en timme mot Sverige, lätt haltande. Han hade en varning också så det kan varit olika skäl. Han ersattes av Mario Pasalic som Chelsea sålde till Atalanta i somras. Kroatien tappade efter det sin ledning tills svenska försvaret hjälpte dem vinna matchen.
    Mason Mount kritiserades i spalterna men var den som gjorde matchvinnande 2-1 målet vilket tystade en hel del follk. Även om det var en kraftig touch som ändrade bollbanan. De borde fatta att det är inte Mounts fel att Southgate inte vågar spela mer kreativa spelare som Grealish, det är inte istället för. Mount kan lätt spela tillsammans med honom. Problemet är andra spelare Southgate väljer.
    Reece James fick hoppa in i slutet.
    Belgien var kraftigt skadedrabbat, började bra men fortsatte riktigt uselt, särskilt Carrasco som skulle gjort två mål om han inte hade knutit ihop skorna med varandra.

Mason Mount startar för England mot Belgien. Mateo Kovacic startar för Kroatien mot Sverige.
    Ethan Ampadu spelade hela matchen för Wales mot Irland.

CHLESEA W     vs    MANCHESTER CITY W      3 - 1
Pernille Harder gör sin första ligastart för Chelsea. Med Kerr och Kirby längst fram. Båda svenskorna startar också. Ji och Leupolz på mitten .
    Idag måste tjejerna hitta målet och omsätta sina chanser, det har varit för dåligt hittills.
    Chelsea har börjat starkt men inget lag har ännu haft någon riktig målchans. 7 City långt ifrån ofarliga. Det är riktigt hög intensitet.
    Chelsea har dominerat men bästa chansen till City då Mewis skjuter i stolpen. 24
    Cuthbert frog till med en riktig kanon och domaren blåser straff då White tar med händerna. White blir vansinnig men hon stötte bort bollen med händerna och vred kroppen mot bollen. En del säger bollen tog på Stokes och då fick nog White kortet för sina jätteprotester.Mjelde sätter den säkert efter lurat Roebuck åt andra hållet. 36 Ändå rättvis ledning.
    Kalabalik efter en hörna men efter flera försök lyckas Cifty både blockera och få bort bollen. 41
    Mewis varnas efter sparkat ned Eriksson som kom före till bollen när Mewis tänkte försöka skjuta. 45+3
    Ledningen för Chelsea är rättvis men de riktigt farliga chanserna har uteblivit i första. Chelsea har dominerat spelet och haft stor framgång med sin press.
    Efter många kamerastopp och sådant så ser det ut som domaren kan dömt fel vid straffen, men nog såg de i första hand ut som hands... Det finns inte VAR i WSL.
-ANDRA-
Cuthbert skjuter men halvmetern utanför. 49 Andra halvlek har varit något avvaktande men ser ändå ut att ha samma modell som första.
    Kirby till Kerr som helt ren dock nickar över. 51
    Kerr alltför osjälvisk söker Ji istället för att skjuta och Ji tappar bollen tyvärr. 53
    Bra boll från Kirby till Kerr som snedträfrf vid studsen. 54
    Cuthbert kommer rent när Bronze tappar boll men skottet under press är utanför. 56
    tredje gången gillt. Kirby till Kerr och den här gången är Kerr helt fri och kan lätt sätta bollen i nät. Mycket vackert mål och fantastisk cross från Ji till Kirby. 57
    Lavelle in för White och Stanway för Park. 60 Mycket offensivt byte.
    Var det Citys första riktiga anfall i andra, hörna blev det i alla fall. 63
    Beth England på väg in. Harder ut. 69 Årets Spelare in, vilken bänk Chelsea har.
    City har höjt sitt spel väsentligt nu men Chelsea har ännu inte haft några problem att freda sig. 72
    Kerr gör en tavla i försvarsspelet och bollen ned och inlägget tar på Brights hand och straff. Typiskt. Chloe Kelly tar den och sätter den i nättaket. 73 En hoppsastraff men hon lutade sig nästan för långt bakåt.
    Niamh Charles in för Sam Kerr. 74
    Det kan bli en nervös slutkvart då Chelsea släppt initiativet en hel del nu. De försöker dock ta det igen men City har fått energi.
    City pressar Berger men en lång boll upp och ett fint pass till Kirby och Roebuck går ut ur boxen och Kirby rundar henne lugnt och sätter bollen i tomt mål. Snyggt. 79 Var det spiken?
    Berger har fått en smäll, förmodligen när Lavelle pressade henne. får behandling men kan fortsätta. 80
    Scott in för Wier. 81
    Ji bryter, Kirby in med en farlig boll som Bronze tappar över linjen. Hörna. 83 Chelsea har City under hård press.
    Ingle in för Ji för att stänga ned. 85
    Hela Chelsea har spelat mycket bra, men det går ju inte att undgå att singla ut Fran Kirby efter ett mål och en assist och Erin Cuthberts arbete, hon hade också assisten till Kirbys mål även det närmast var ett solomål. Vilken säsongsstart Fran Kirby har haft efter sin svåra sjukdom. Men alla förtjänar högt betyg.
    Riktigt farlig kontring av Lavelle men bra försvar av Bright och Berger kan fånga in bollen. 85
    Överraskningen Everton (det är inte bara deras herrar som haft en perfekt säsongsstart) och Arsenal som toppar med målskillnad före Chelsea i tabellen pga de tappade pioängen i inledningsmatchen. Nu tre veckor till nästa match, och då en Ligacupmatch. Detta då matchen mot Villa är uppskjuten pga corona och landslagsuppehåll.
    Chelsea är obesegrade i ligan sedan januari 2019. 25 raka utan förlust, vilket är tangerat rekord för Chelsea.

Det föreslås stora förändringar i Premier League. Vi är nog inte alls helt ense om det kloka i alla, men många förslag är bra.
    Det viktigaste och det vi kanske tycker sämst om är att ligan bantas till bara 18 lag.
    De nio lag som spelat längst i PL ska få bestämma i princip allt. Detta är ju svaret på att de andra klubbarna stoppade fem byten.
    Ligacupen läggs ned liksom Community Shield. Vi håller med helt om det sista men anser att Ligacupen ska absolut vara kvar men man kan begränsa hur mnga s k startspelare som lagen får ställa upp med.
    En professional damliga startas. Det var faktiskt bestämt redan förut men stoppades av coronan. Den ska vara självständig från både PL och FA. (WSL är redan professionell så det känns lite konstigt att det betonas).
  Det blir som i allsvenskan att de två sista lagen flyttas ned och lag 16 får kvalspela.
  Det är framförallt Liverpool och Manchester United som vill ha det så här, kanske för att de ska kunna spela fler penningstinna låtsasturnerningar i USA och Asien.

Goda nyheter, vi oroade ju oss mycket för Hakim Ziyechs spel i landskamperna. Men tydligen gjorde Lampard ett avtal med Marocko om att bara spela honom en match, och då spelade han inte ens hela mot Senegal men assisterade till ett mål. Sedan återvände han till Chelsea för att förbereda sig för sin ligadebut, tror vi det blir, mot Southamption. Det glädjer oss mycket att Marocko ville samarbeta med klubben och inte slita för hårt på en nyligen skadad spelare. Tack för det.

Det är landskamper men här på CSFC är dagens begivenhet förstås Chelseas match mot Manchester City. Det är hemmamatch så vi slipper tröjorna som för otur med sig. Matchen visas på Viasat kl 15.30.

LÖRDAG 10:
Överraskande startar varken Werner eller Havertz för Tyskland mot Ukraina. Ukraina som är extrent coronadrabbade. Det gör däremot Rüdiger. Kepa har också bänkats för Spanien, det var dock mer väntat.
    Rüdiger stod också för en assist till Tysklands ledningsmål. Han vare riktigt bra i en trebackslinje och vi önskar vi visste varför Lampard vägrar spela honom, för i våra ögon är han idag den som ska komplettera Silva. Ibland känns det faktiskt som om Lampard spelar vissa spelare bara för att hålla dem nöjda, inte för att spela de som skulle göra jobbet bäst. Som Abraham för Giroud och Zouma för Rüdiger. Lampard måste inse att han är inte en coach för unga spelare, han är en manager som har som jobb att spela de bästa spelarna för att nå resultat. Det är väldigt roligt att han tror på ungdomarna, men ibland går den tron ut över det viktigaste, att få resultat.
    Men ni får ursäkta Joachim Löw behöver inse att 60-talets pottfrisyrer passar inte män i 50-årsåldern. Beatles lades ned för nästan 55 år sedan. Hans laguttagning var oerhört förvånande då han absolut inte spelade bästa laget, och det var en rent svag första halvlek de presterade mot ett svärt sjukdomsdrabbat Ukraina. Våra tankar om att Tyskland kan komma att ha ett bra lag till EM fick absolut läggas ned. De hade dock inga problem med att slå Ukraina under de förutsättningar som gällde. Det var en mördande tråkig match. I vilken Löw kanske visade att hans tid som förbundskapten borde varit slut för ett tag sedan, han coached ett feluttaget lag helt fel.
    Werner fick hoppa in med tio kvar och hade en kvartschans. Havertz kom in i 93e.

En mycket läsvärd intervju med Kai Havertz om hans första tid i England och vad han vill åstadkomma. Vissa ursäkta språket, rena idioter kritiserar honom redan men CSFC är positivt överraskade över hur fort han ändå funnit sig tillrätta. Snabbare än vad Eden Hazard gjorde vill vi nog påstå. Visst han har inte dominerat någon match ännu förutom cupmötet med Barnsley men i varje match har vi sett exempel på vad han kan göra och kommer att ge Chelsea. Alla tycks glömma att han är helt ny i landet, att han knappt hann träffa sina nya lagkamrater innan han började spela och att han bär extrema förväntningar på sina knappt 21 år gamla axlar. Han har spelat fem matcher för Chelsea och det är inte fem hela matcher. Folk måste verkligen lugna ned sig och värst är förstås de talande huvudena som kallas experter i olika tv-studios. (Inklusive ett par i TV4 ikväll då de ännu en gång bevisade att de pratar hellre än de tänker) Det är också en enorm skillnad på spelet och framförallt intensiteten mellan Bundesiiga och Premier League. Läs Chelseas intervju med honom här>>
    Folk måste verkigen lugna ned sig, visst spelarna har enorma löner och motsvarande krav men hänsyn måste tas till omständigheterna. Havertz är inte den ende som utsätts för den här fullständigt omöjliga granskningen och vi ser ju hur den påverkat och hur prislappen sätts på förväntningarna på t ex Kepa Arrizabalaga. Men också unga spelare i andra klubbar som inte anses leva upp till omöjliga kravbilder från start.

Hakim Ziyech spelade större delen av matchen för Marocko igår och stod för en assist med en frispark. De vann med 3-1 över Senegal där Mendy alltså fick lämna återbud pga skada. Ziyech fick strålande recensioner och det var hans första match sedan tidigt i våras då Eriedivisie stängdes ned. (Förutom förstås dryga halvleken i träningsmatchen mot Brighton då han skadades).
    Mendys skada ska dock inte vara så allvarlig så det blir inte någon lång skadefrånvaro enligt de rapporter vi sett. Prognosen är två veckor så matchen mot Southampton och kanske Sevilla är klart i fara för Mendy.

FREDAG 9:
OFFICIELLT
Ännu en Chelseaspelare lånas ut till Accrington Stanley som vi vi väl får se som vårt andralag att hålla på den häs säsongen. Det är målvakten Nathan Baxter som går dit på säsongslån. Tariq Uwakwe och Jon Russel är redan där.

Chelsea Women mot Manchester City W kommer att visas på Viasat Premium har vi just fått veta. Söndag kl 15.30.

Så har det börjat, landslagsskadorna. Edouard Mendy är den förste som skadats under landslagsuppdrag den här omgången. Han har ådragit sig en lårskada. Vi vet ännu inte hur länge han blir borta på grund av den.

Reece James gjorde debut för det engelska landslaget i ett inhopp mot Wales, även Mason Mount hoppade in. Chilwell och Abraham var ju avstängda för överträdelse av coronareglerna.

Chelsea Women har en toppmatch i helgen mot Manchester City. Däremot är nästa match mot Aston Villa redan uppskjuten då Villa har drabbats av corona.

TORSDAG 8:
Frank Lampard har lagt till tre unga spelare till B-listan för CL-truppen. Det är målvakten Karlo Ziger, försvararen Ian Maatsen och mittfältaren Henry Lawrence.
    Till skillnad från PL får klubbarna använda fem avbytare i matchen i Champions League så det är möjligt någon av dem får speltid beroende på hur matcherna går.

Timo Werner har tagit ett covid-test och det var negativt så hans sjukdom är bara en lättare förkylning. Vi vet inte om han nu ansluter till tyska truppen inför NL-matcherna.
    Sky har också tagit en titt på hur Chelsea bäst borde utnyttja Timo Werner. För i typiskt engelsk överdriven stil ifrågaätts Werner redan då han bara gjort mål i ligacupen och inget i de fyra ligamatcher som spelats. Vi oroar oss inte då vi tittar på vilken sorts motstånd vi mött men ingen spelare som inte är engelsman kommer ju undan den sortens kritik i England. Läs mer här>>

Inte heller Kai Havertz undkommer kritik trots två assist. Det är bara så engelska medier och deras s k experter hanterar icke-engelska spelare. De påstår han försvinner ur matcherna och det får man inte göra om man har en hög prislapp och kommer från en annan liga med helt annat spel och behöver tid för anpasning. Läs om det här>>
    Vi glömde ju att säga att kritiken kommer förstås från en avdankad Liverpoolspelare.

ONSDAG 7:
CHELSEA W vs ARSENAL W - Ligacupen       4 - 1
Magda Eriksson gav Chelsea ledningen mot Arsenal redan i femte minuten.
    Det händer grejor i matchen. Arsenal kvitterade genom Caitlin Foord i 7e och tre minuter senare gav Guro Reiten tillbaka ledningen till Chelsea. (Synd att ingen kan se den)
    Två minuter efter 2-1 gjorde Guro Reiten 3-1.
    Sedan hände inget mer. Chelsea vann med 3-1. Mycket bra mot ett lag som vi såg som största konkurrenten i iligan. Till på övertid, 90+2 då beth England fastställde slutresultatet.

Kepa Arrizabalaga står i mål för Spanien mot Portugal ikväll. Kai Havertz och Antonio Rüdiger (i trebackslinje) startar för Tyskland mot Turkiet. Giroud men inte Kanté startar för Frankrike.
    Havertz stod för assisten till Draxlers mål. Samt till nästa mål. Giroud gjorde Frankrikes andra mål mot Ukraina. Och ett till. I sin 100e match för Frankrike blev han landets näst bäste målgörare någonsin. Och Lampard väljer Abraham före honom?
    Kepa höll nollan mot Ronaldo och Portugals andra stjärnor.

Chelsea har tagit ut sin Champions League-trupp, inga överraskningar direkt.
Kepa Arrizabalaga
Antonio Rudiger
Marcos Alonso
Andreas Christensen – klubbutvecklad
Jorginho
Thiago Silva
N’Golo Kante
Tammy Abraham – klubbutvecklad
Christian Pulisic
Timo Werner
Willy Caballero
Fikayo Tomori – klubbutvecklad
Kurt Zouma
Edouard Mendy
Mateo Kovacic
Olivier Giroud
Ben Chilwell – utvecklad inom ligan
Hakim Ziyech
Cesar Azpilicueta
Kai Havertz
Emerson Palmieri
    B-listan är unga spelare som räknas annorlunda av någon anledning.
 

Oroande nyheter om att Timo Werner inte kommer att kunna spela landskampen mot Turkiet ikväll pga en lätt förkylning. Hoppas det testas så vi slipper en spelare i karantän när fotbollen startar om igen.

Titelhållarna Chelsea möter ikväll Arsenal i Continental Cups gruppspel (Ligacupen). Matchen sänds dock ingenstans.

TISDAG 6:
Chelsea har bekräftat även Ruben Loftus-Cheeks lån till Fulham.

Alltför många spelare som borde skeppats iväg är dock kvar; Drinkwater, Moses, Emerson, Rahamn etc och det kommer att märkas framöver. Det minskar helt klart allt manöverutrymme för framtida värvningar då löneläget påverkar FFP (och självklart finansierna i övrigt för klubben). Det straffar sig att bara köpa spelare som väl vissa andra klubbar som tycks handlat i ren panik sista dagarna lär upptäcka.

Riktigt dåliga nyheter är att Marocko kommer att spela Hakim Ziyech under det idiotiska landslagsuppehållet. Det innebär mycket stor varning för nya skadeproblem för honom. Ibland önskar man verkligen klubbarna kunde sätta stopp för landslagsspel, särskilt i sådana här lägen då en spelare inte ens är tillbaka för spel efter en svårare skada än väntat i sitt klubblag men ändå ska förstöras i landslaget. Tyvärr tror vi samma kommer att hända för Pulisic. Det är lite annorlunda för Chilwell även om vi verkligen hoppas Southgate visar lite förnuft och inte spelar honom i alla landskamperna. Chilwell har ju ändå kommit igång efter sin skada.

MÅNDAG 5:
Fulham och Chelsea har bekräftat, enligt Sky men inte på sajten att Ruben Loftus-Cheek är klar för ett lån över säsongen
    Vi hade hoppats få nyheter om andra spelare som är överflöd i Chelsea men som inte lyckats hitta klubbar, men kanske kommer det överranskande bekräftesler kring dem senare eller om de går ned i divisionerna före den 16e, deadline day för sådana övergångar. (kl 23.30)
    Har rätt pappersarbete skickats in i tid så finns det övertid att slutföra affärer, men vi avslutar här.

Nu har Chelsea också officiellt bekräftat att Bakayoko är utlånad till Napoli och återförenas med Gattuso. Säsongslångt lån igen.

Transferfönstren i Tyskland och Italien är stängda. De flesta övriga stänger vid midnatt.

Napoli har bekräftat Tiemoue Bakayoko på lån. Inget från Chelsea men vi tar det som en officiellt bekräftad transfer, hoppas bara det är med köpklausul.

Fem timmar kvar på fönstret och även om det händer en hel del så är det än så länge en väldigt ointressant Deadline Day. Kanske för att absolut inget alls verkar hända med Chelsea, in förväntade vi oss inget. Chelsea har redan högsta möjliga betyg i inkommande. Däremot har klubben väldigt svårt att bli av med spelare på lönelistan som inte kommer att utgöra annat än träningskoner på Cobham fram till åtminstone januari.

Landslagsprogrammen för det här fönstret är fullständigt vansinniga. Ett flertal länder spelar tre landskamper på sju dagar varav minst en är fullständigt idiotisk, som t ex Sverige som åker till Moskva för att spela en landskamp ingen vill se eller delta i antar vi. Det är inte bara skaderisk utan stor sjukdomsrisk också. Vi fattar inte hur de nationella förbunden tänker. De som får lida för det är dock spelare och spelarnas klubbar medan förbunden spelar enbart för att få in sina tv-pengar.

Imorgon tisdag måste klubbarna i Champions League spika sina trupper enligt de, annorlunda, regler som gäller home-grown och annat som gäller för den turneringen.

Transferfönstret stänger vid midnatt idag.

FÖRÄNDRINGAR
Fler och fler läser CSFC-sajten på telefoner och även om sajten aldrig helt kan optimeras för det mediet utan är gjord för lite större skärmar har vi som ni ser gjort en del justeringar från och med idag.
    Efter testat några olika lösningar har vi valt att göra så här. Det har blivit justeringar, inga stora förändringar.
    Vi har flyttat vänstermenyn till höger och har nu bara en meny vid sidan om huvudsidan. Detta för att minska scrollandet/svepandet på telefonskärm åt höger. Också för att vänstermeny var för all fakta (och det finns massor) som finns på sajten om Chelsea Football Club och det är kanske sidor man besöker mer sällan, därför tyckte vi att vi kunde ändra fokus på den och låta den ligga längst bort så att säga i en liten skärm.
    Vi har också ökat graden på texten och även mellanrummen mellan raderna för att öka läsbarheten. Vi har justerat storleken på textområden så att säga. Åtminstone på de viktigare sidorna. De som öppnas och läses mest ofta för dess aktualitet.
    Vi kommer aldrig att imitera den officiella sajten med enorma rubriker och texter, vi är här för att ge information, fakta, skvaller, rykten och tyckanden om Chelsea. Inte för att jaga klick till annonsörer. Vi står helt fria från annonsöer, vi är inte någon influencer som vill lura läsare till produkter och tjänster.
    Det är vår förhoppning att detta ska öka läsbarheten på små skärmar. Låt oss gärna veta om det är en förbättring. Vi tycker så i testerna men det är läsarna som avgör.

Idag stängs transferfönstret, vi förväntar oss inga sensationella transfers till Chelsea men det kan bli fler spelare som lämnar. Nej, vi tror inte Declan Rice kommer till Chelsea, inte heller Thomas Partey. Spelare som lämnar är något som klubben ofta meddelar med fördröjning så de blir kanske inte officiella idag.
     Lån och övergångar till klubbar i lägre divisioner kan fortfarande göras ett tag till. Då det fönstret stänger först 16 oktober kl 18.

För övrigt är det nu landslagsuppehåll igen och vi får oroa oss för skador, vi fick lite väl många sådana under förra säsongen i de här uppehållen. Chelsea spelar först 17 oktober igen och sedan ska vi väl slippa uppehållen fram till nästa år. En period under vilken Frank Lampard måste få till sin första XI och sluta rotera så vansinnigt. Skador undantagna förstås. Framförallt hoppas vi USA är försiktiga med Pulisic och att Marocko inte spelar Ziyech. Vi förväntar oss massor av dem framöver om de kan hålla sig friska.

 

 


Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG 11:
Guardian har tagit ut 20 av PL-klubbarnas bästa unga akademi-talanger. Från Chelsea valde de offensive mittfältaren-anfallaren Charlie Webster.

Skotska rykten säger att Billy Gilmour borde försöka få till ett lån i januarifönstret. Gilmour som kommer att kunna börja spela i månadsskiftet tror vi, lär få svårt att få speltid och behöver få spela efter sin knäskada så det låter ju rätt bra även om vi väldigt gärna vill se honom i Chelsetröjan också. Detsamma lär gälla Fikayo Tomori som i sista stund nobbade ett lån till West Ham. Fast om man nobbar ett så gott som klart lån som var ekonomiskt fördelaktigt för Chelsea är lån kanske inte det Tomori satsar på.

LÖRDAG 10:
Danhy Drinkwater var tydligen nära ett lån till Angers i Ligue 1 men de avstod då han inte talar franska. Det är verkligen inte bara engelsmän som är xenofober.

Derby är den senaste klubben som funderar på att låna Baba Rahman.

Victor Moses' eventuella övergång till Spartak Moskva kan bli en permanent affär värd ca 8m pund. Det vore välkommet.
    Det senaste är att det möjligen blir ett lån, med en 9m pund köpoption.

Marten do Roon från Atalanta ska vara ett alternativ till Declan Rice sägs det. Vi tror inte ett skvatt på det heller. De Roon är 29 år och absolut inte aktuell. Vi anar agenter som snackar goja.

Så ett riktigt löjligt rykte, Att Chelsea, som redan har tre+ vänsterbackar vill ha antingen Danny Rose eller värva tillbaka Ryan Bertrand. Ett rykte inte ens värt pappret det är skrivet på. Men vi fortsätter presentera även de dummaste vi ser till CSFC.SEs läsare.

Ben Chilwell kunde inte träna med England inför matchen mot Belgien men de tror han kan bli aktuell mot Danmark.

FREDAG 9:
Det var kanske tveksamt innan om Ben Chilwell skulle få spela mot Belgien tack vare sitt dåliga omdöme i covid-frågan. Nu är han tydigen sjuk också, men inte i covid.

Det ryska transferfönstret är fortfarande öppet och nu spekuleras det att Victor Moses blir klubbkamrat med Jordan Larsson i Spartak Moskva, tvåa i ligan.

En italiensk sportskrivare, Boldrini, baserad i London har uttalat sig om Frank Lampard och menar att han har problem med att hantera stora personligheter i Chelsea. Han nämner framförallt Rudiger och har en del att säga om Chelseas italienska affärer också.
    Vi undrar faktiskt om han inte kan ha en liten poäng?! För vi kan fortfarande inte förstå varför Rudi inte får speltid, vilket han får i tyska landslaget där han är given. Läs mer här>>

TORSDAG 8:
Nu sägs det att det var inte West Ham som erbjöd sig att betala för Tomori om han inte spelade utan det var ett krav från Marina Granovskaia som tydligen är trött på att låna ut lovande spelare som inte får speltid för sin utveckling. Om det är så säger vi bara, Heja Marina.
    Tomori bestämde sig tydligen först tio minuter innan deadline för att han föredrog att stanna och kämpa om en plats i Lampards rotationslinje därbak. Eller troligare, att han får lära sig mer genom att träna och spela med Thiago Silva.

Inter trodde tydligen på fullt allvar att Chelsea skulle vilja byta Kanté mot Christian Eriksen. De fick ett snabbt svar på det förslaget enligt uppgift.

Kurt Zouma har kallats in till den franska landslagstruppen.

Charly Musonda som var ett underbarn när han kom till Chelsea vid 16 och spåddes en lysande framtid har helt försvunnit. Det framkommer nu att hans knäskada är så svår att läkarna bara ger honom 20% chans att spela fotboll igen. Tragiskt. Musonda har fortfarande kontrakt med Chelsea till 2022 även om han var ute på lån men de senaste fyra åren har han inte spelat kontinuerligt.
    Nu har Daily Mail tagit upp storyn och skriver om Musondas öde här>>

ONSDAG 7:
Vi tvivlar på det här ryktet men det är roligt. Vi vet ju att West Hams supportrar blev stensura på att Fikayo Tomori nobbade ett lån till dem. Vad Talksport nu säger är att West Ham var så desperata att de sägs ha erbjudit Chelsea 50.000 pund för varje match Tomori inte spelade för dem.
    Nu verkar de försöka värva Craig Dawson för 4m istället från Watford (som snart väl inte har några spelare kvar, United jagar ju Sarr och Delefeuo har lämnat liksom fler spelare).

Ben Chilwell och Tammy Abraham får inte spela med England mot Wales i träningsmatchen och det ser ut som de inte heller får vara med mot Beligen. Detta för de var idioter nog att bryta mot brittiska regeringen regler kring coronan för att fira Abrahams födelsedag. Fattade de inte att det partyt inte skulle förbli hemligt?

Enligt Transfermarkt och andra källor (absolut inte Daily Mail som aldrig anger rätt siffror någonsin när det gäller Chelsea) har Chelsea spenderat 156 miljoner pund i sommar på spelare. Detta efter räknat bort vad utgående spelare har dragit in. Mycket pengar men det ska ju egentligen fördelas på flera fönster då Chelsea ju som är väl känt hade ett transferförbud under två fönster, (egentligen ett då det blev ändrat men Chelsea handlade inte under det andra).
    Marina Granovskaia får också massor med välförtjänt beröm för hur hon hanterat den sidan av Chelseas verksamhet. Hon såg ju också till att klubben fick behålla Callum Hudson-Odoi trots Bayerns intresse, men Granovskaia ställde sådana krav att Bayern hoppade av det försöket. Sedan kan vi ju önskat att det blivit fler rena försäljningar men som marknaden ser ut efter och under coronapandemin måste man ju också vara realistisk. Marknaden för utgående spelare fanns helt enkelt inte där.

Det tog fyra matcher sedan fick första managern sparken, Sabri Lamouchi åkte från Nottingham och ersätts av Brightons förre manager Chris Hughton.

De sociala medie-trollen lär aldrig hålla med, men vad kan de? Kepa Arrizabalaga har modigt bemött sina skitsnackare och menar att han kan vända trenden och bli Chelseas etta igen. Vi tror det är möjligt, men han måste göra två saker i CSFCs ögon. Han måste lägga på sig en del kilon och han måste sluta diddla med bollen vid fötterna när han ska spela ut. Vi gillar dock helt hans inställning. Han var ett av världens största fotbollslöften, han hade en bra första säsong i Chelsea, vilket alla skiter i, han är ung och som vissa sagt, problemet är inte hans talang utan England. han har fått extrem vuxenmobbing i England. Det finns bra många målvakter som varit sämre, men statistiken är dödande för honom. Sedan beror det vad man tror på, siffror som inte tar hänsyn till händelserna eller vad som verkligen hände på plan. Läs mer här>>
    För Chelsea är det bara ett plus om Kepa och Mendy verkligen gör det till en kamp om vem som ska stå. Båda borde bli bättre från den konkurrsensen, för sorry Willy, din tid är över vid 39.

England försöker för Deadline Days största transer vara Thomas Partey, Det är det inte. Det är nog en spelar eArsenal kan få nytta av, men Deadline Day absolut största transfer är Federico Chiesa till Juventus och för oss som inte är supportrar lite tragiskt då det innebär att Juventus likt Bayern ännu en gång får den största talangen bara för de är största klubben. Stackars Fiorentina. Konkurresen i Serie A blir ännu en gäng sämre.

George McEachran ska ha lånats ut till nederländska Maasstricht för säsongen, Inget från Chelsea ännu.

Juan Famillio-Castillo lånas ut till Alkmaar. Ännu inget från Chelsea.

Watford och Middlesbrough verkar intresserade av (lån) för Baba Rahman. Vi får se. De har en vecka på sig.

Chilwell och Abraham får inte vara med i truppen i Englands landskamp mot Wales på torsdag på grund av deras usla omdöme att bryta mot brittiska coronaregler i helgen. Att de där unga spelarna aldrig lär sig, det är anmärkningsvärt.

Det är kanske helt och hållet en lönefråga, men om Danny Drinkwater och Victor Moses har något som helst sunt förnuft och Chelsea sponsrar deras löner borde de verkligen ta chansen med ett Championshiplag. De skulle båda kunna bidra och kanske få ett bra avslut på sin karriär. Milan lär varit intresserade av Moses men ägarna totalnobbade idéen.

Antonio Rüdiger lär pratat med Mourinho men beslöt att gå till Tottenham skulle döda hans rykte och förhållande till Chelseasupportrarna så han tackade enligt ryktet nej till Tottenham. Spuds-fansen hade en del att säga om det, de har alltid något att säga om allt.

TISDAG 6:
Lampard har åter placerat Giroud efter Abraham i uttagningsordningen, trots Girouds enorma betydelse för att Chelsea klarade fjärdeplatsen förra säsongen. Fotboll är inte direkt rättvist. Olivier Giroud säger att han tänker kämpa för sin plats men om han inte får chansen kommer han att utvärdera sin situation i januari. Vi är djupt imponerade av Girouds attityd och inställning, och uppskattar verkligen hans insatser för Chelsea. CSFC tar inte ut några lag men ser honom som ett bättre komplement till Werner om denne ska spelas på en kant än Abraham, ursäkta men så är det. Abraham är fortfarande på en lärokurva, det är inte Giroud han är en färdig spelare. Läs mer här>>

I Portugal har deadline för transferfönstret ännu inte stängt och ryktena säger att Chelsea försöker få Emerson och Malang Sarr dit. Det gick ju rykten om Sarr till Porto redan häromdagen.Porto är intresserade av Emerson då de ju sålde Alex Telles sent igår till Man U och behöver en vänsterback.

Vi vet faktiskt inte om deadline och transferfönster gäller för akademispelare, men det kommer nu rykten från Frankrike att Paris FCs unge målvakt Sami Tlemcani kommer att lämna för Chelsea efter nobbat ett proffskontrakt med Parisklubben. Han är bara 16 men har länge jagats av engelska klubbar enligt de uppgifter som ges.

Fikayo Tomori nobbade lån till West Ham och det gillar verkligen inte klubben i östra London. Deras fans hånar nu Tomori på sociala medier.. Självklart utan att egentligen veta ett enda dugg om varför Tomori föredrog att stanna i Chelsea och kämpa om en plats och lära sig från Thiago Silva.

MÅNDAG 5:
Ruben Loftus-Cheek har en läkarundersökning hos Fulham just nu så det lånet lär bli klart ikväll. Det har pratas mycket om hans lön och vi tror inte särskilt mycket på de siffror som nämnts men det är nog sant att Chelsea kommer att betala en del av lönen. Det viktiga för Chelsea är ju att RLC får speltid och kan leva upp det löfte han varit länge men olyckliga skador stoppat upp. (kl.22.30)

Efter att Rudi stannar börjar rykten om Tomori till West Ham börja igen. RLC verkar vara på väg till Fulham. Men Moses, Rahman, Drinkwater, Emerson etc ser ut att stanna på lönelistan om ingen av dem går ned i divisionerna i England vilket känns osannolikt.

Enligt Sky kan vi glömma alla rykten om att Antonio Rüdiger lämnar Chelsea idag. Det italienska fönstret stänger dessutom tydligen kl 20. (kl 19.30)

Italienska källor säger det är klart och bekräftat, men inget från Chelsea ännu. Tiemoue Bakayoko till Napoli. Lån men vi vet inget om köpoption.

En riktig överraskning, Leeds är intresserade av Baba Rahman. Det säger åtminstone rykten frnå Ghana.

Marco van Gnkel är på väg tillbaka till PSV Eindhoven. Han gjorde stor succé på lån där innan han åkte på sin senaste svåra knäskada. Vi hoppas det fungerar för honom. Chelsea gav ju honom en kontraktsförlängning över den här säsongen närmast som en uppmuntran och snygg gest. Nu kanske han hittar ett hem också. Det förtjänar han efter en tung skadefylld karriär. Det skulle bli hans tredje omgång i PSV. Han har inte spelat sedan maj 2018 pga sin knäskada.

Chilwell, Barkley och flera andra spelare i Chelsea och Aston Villa gjorde A-tecken vid sina matcher. Vi har nu fått förklaringen att det var en hyllning till en Chelseasupporter Alex Wood som dog bara 33 år gammal förra veckan. Snyggt gjort. Läs mer här>>

Reece James ska ha flyttats upp till a-landslagstruppen istället för U23. Samtidigt väntar problem för Tammy Abraham och Ben Chilwell (och Jadon Sancho) för att de brutit mot regeringens coronarestriktioner med en bjudning för att fira Abrahams födelsedag.

Tiemoue Bakayoko ska ha anlänt i Neapel för en övergång på lån till Napoli för en lånesumma om 4,5m pund.

Klubbens lånerapport om bl a Ross Barkleys succédebut för Aston Villa.>>

Fulham är de senaste som vill låna Ruben Loftus-Cheek. Där kommer han få speltid, garanterat. Men det kanske inte blir en så rolig säsong.

Malang Sarr som kom som fri transfer för att lånas ut en säsong verkar hamna i Porto, inte i Tyskland som tidigare spekulerats i.

Inter har bekräftat att de kommer inte värva eller låna Marcos Alonso i det här fönstret.

Fortsatta rykten om att Chelsea vill låna ut eller sälja Rüdiger och Loftus-Cheek för Declan Rice. Kanske blir det något mer snack om detta före midnatt.

Nog för att vi har hört en hel del totalt struntprat från den s k experten Gary Neville men när han skyller Man Uniteds förlust och usla spel på Chelseas och Liverpools transfers är han ävl ändå ute och cyklar på enhjuling. Läs här>>

Everton leder obesegrade före likaledes obesegrade Aston Villa före Leicester som åkte på en storförlust till West Ham igår och före Arsenal, Liverpool, Tottenham och Chelsea. Man City på 14e plats och United på 16e. Det hade vi inte i våra vildaste fantasier kunnat tro att tabellen skulle vara vid andra landslagsuppehållet den här säsongen när den startade för en knapp månad sedan. Nästa omgång är det också Merseyside-derbyt! Leicester möter Villa så fyra av de fem främsta lagen möter varandra om två veckor.

Roma och Milan sägs båda försöka värva Antonio Rüdiger på lån. Det lär vara Totti själv som försöker få honom till Roma.

Alla rykten om Bakayoko och andra spelare som inte ingår i Lampards planer tycks tvärdött senaste dagarna. Om något ska hända måste det bli idag för annars kan det bara bli lån nedåt i engelska seriesystemet, ingen av de klubbarna lär kunna värva med tanke på hur hårt drabbade deras ekonomier är av pandemin.

Chelsea har värvat tre spelare som om vi förstått rätt är och har varit Chelseasupportrar. Det kan man ju inte annat än att älska. Chilwell, Havertz och Mendy.
    På något sätt visar det ju också vilken stor klubb Chelsea har blivit. För tjugo år sedan var det nog inte många unga spelare som höll på Chelsea, nu får vi dem från England, Tyskland och Frankrike/Senegal. Det har varit en fantastisk resa, framförallt tack vare Roman Abramovich som alla sa skulle göra sig med klubben efter nåt år eller så när han tröttnade men som visat sig vara kanske fotbollsvärldens bäste ägare.Trots att det enda det gett honom är ett förbud att verka och bo i England. Det är nu 17 år sedan han investerade i Chelsea och han visar samma engagemang fortfarande. Tack Roman.
    Vi möter fans som började älska Chelsea i slutet av 60-talet, början av 70-talet (CSFC bildades 1970) och framförallt de senaste två decennierna. Vi möter sällan några som började älska oss under 80-talet, vilket är mer än nog ett bevis för att för att bli en stor klubb måste man ha framgångar. (Och slippa huliganäckel). Vad hade Liverpool varit i Sverige om de inte haft framgångar under 80-talet och Glenn Hysén, eller de senaste två åren.
    Det är vår stora dröm att en gång få se en stor svensk spelare i Chelsea. Edwin Andersson är just nu ende svensken i klubben, men han har bara börjat sin fotbollskarriär. Som tur var har vi ju tjejerna. Lindahl blev en stormålvakt i Chelsea, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson är kapten och startspelare idag. (Magnus Hedman är fortfarande den ende svensk som tillhört Chelseas a-trupp och han gjorde aldrig en enda match, han skulle spelat en ligacupmatch men blev skadad!). Vi har haft danskar, norrmän, finländare och islänningar men ingen svensk! Hade Chelsea haft svenska spelare någon gång hade vi varit mycket större i Sverige också. Nu tävlar vi väl om tredjeplatsen med Arsenal i popularitet med klubbarna som haft svenskar.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!