Ligacupen Carabao Cup 2020-21
omgång 4
29 september 2020

CSFCs spelarbetyg


Tottenham   spuds       vs      CHELSEA     Chelsea 
        1                            -                 1               (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Tottenhams laguppställning

Lloris, Alderweireld, Dier, Tanganga, Aurier, Gedson, Ndombele, Sissoko, Reguilon, Bergwijn, Lamela

avb: Hart, Doherty, Sanchez, Davies, Højbjerg, Lucas, Kane

Manager: José Mourinho

Målgörare

0-1
1-1

Timo Werner, 19
Êric Lamela, 84

straffläggning
Dier MÅL
Abraham MÅL
Lamela MÅL
Azpilicueta MÅL
Højbjerg MÅL
Jorginho MÅL
Moura MÅL
Emerson MÅL
Kane MÅL
Mount MISS


CHELSEAS INSATS


6-

Riktigt bra första halvlek av Chelsea men de skapade alltför lite förutom ett bra mål.

Betydligt sämre inledning av andra. Chelsea skänkte bort matchen till Tottenham. Andra halvlek var riktigt svag. De skänkte helt matchen till Tottenham. Pinsamt. Vad sysslade Chelsea med? Man skäms å laget vägnar.

 


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy En bra fotparad på Lamela. Utnyttjade sin fysik. Bra räddning på Regulilon skott. På väg att göra en riktig tavla på en hörna i andra men hade tur. Vi gillar dock att han gör sig av med hempassen snabbare. 6
César Azpilicueta Som han gjorde bort Reguilon före målet. Assist. 7
Fiakyo Tomori Stabil insats men spuds hotade aldrig mot hans position. 6
Kurt Zouma Fladdrade runt en del men löste det. 6
Ben Chilwell Solid match men glänste aldrig. Spelade klokt. Utbytt och matchas uppenbarligen in försiktigt efter sin skada. 6
Jorginho * Märktes väldigt lite i en position som sällan märks i tv, mer live. 6
Mateo Kovacic * Dominerade mittfältet totalt. Tog en för laget i slutet av första. 7
Mason Mount Alltid nyttig. De som kritiserar honom är ignoramuses. Men tyvärr slocknade han i andra så... men hur han spelade bort friläget i andra är obegripligt.Straffmissare. 6
Callum Hudson-Odoi Pigg start, självförtroendet är på väg tillbaka hoppas vi. Han spelar som för förrförra säsongen och några perioder i slutet av förra. Vågar göra saker och gör dem bra, visar att han vill göra saker. Försvann sedan helt ur matchbilden tyvärr. SLocknade som ett ljus. 6+
Timo Werner Otroligt säkert inprickat första mål. Kliniskt taget. Men hade annars lite problem ändå att hitta in i matchen. Men han räddade ändå Chelsea så MoTM 7
Olivier Giroud Hade inget alls att jobba med i första. Eller i andra. 6
---    
Emerson Palmieri In för Chilwell. 66 Gjorde bort sig vid kvitteringen. 5+
N'Golo Kanté In för Kovacic. 70 Gjorde vad han alltid gör men... 6
Tammy Abraham In för Giroud. 76 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Kepa, James, Emerson, Kante, Barkley, Havertz, Abraham

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 7 11
Skott på mål 3 3
Blockerade skott 0 3
Hörnor 2 4
Målvaktsräddning 2 2

Bollinnehav %

63 37
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Roterade en hel del och ville pröva nytt såg det ut som. Fungerade för honom. Det mest annorlunda i spelet var att Chelsea sökte fler löpbollar för Werner, de var dock rätt svagt slagna.

Som Chelsea spelade i andra, pinsamt är det snällaste vi kan säga. Hur kan Lampard tillåta att motståndarna får ta över matchen så? De var inte ens bra men ändå fick de helt ta över från ett Chelsea som fullständigt lade av att spela.

 

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Timo Werner

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Lampard fortsätter rotera försvaret mer än en discokula men satsar på ett offensivt lag mot ett Tottenham som inte alls är lika roterat som Mourinho lovade att det skulle bli. Han sa elva men det är bara nio! Lampard har roterat åtta spelare till den här matchen. Det blir intressant att se vem som köpte rätt vänsterback då både Reguilon och Chilwell gör sina startdebuter. (Chilwell hoppade in och hade en assist mot Barnsley). Timo Werner får starta vilket kanske beror på att Lampard hoppas han ska få igång sitt målgörande.

Rätt livlig inledning och Chelsea slår fler långa bollar redan än på länge. Sökt Timo Werner men ännu inte hittat honom. Gareth Bale föredrar att titta på matchen1 i sin telefon uppe på läktaren 4
    CHO som fick mer beröm i England än av oss efter förra matchen har börjat piggt, vilket understryker att fotbollsspelare mår bättre av beröm och höjt självförtroende än att bara kritiseras ;) Som om någon undrat över det.
    Bra brytning av Zouma när Lamela försöker kontra och Kovacic sparkas ned för andra gången redan. 7
    Tottenham spelar väldigt fysiskt och söker kroppskontakt ofta, det är också en välväxt elva de ställt upp med.
    De söker helt klart Werner mer med löpboll än tidigare men ännu är de rätt uselt slagna och Werner har inte haft en rimlig chans att ta hand om bollarna. 8
    Chelsea har varit det mest offensiva laget de första tio men någon direkt farlighet har inte skapats.
    Det kan inte hjälpas men det måste sägas, Ben Chilwell ser ut som en pomaderad pojke i en 50-talsfilm. Otroligt väluppfostrad om man kan se sådant ;)
    Det är Kovacic som styr Chelseas spel helt och hållet. Totalt dominant på mitten.
    Mount skjuter från håll men inte särdeles lyckat. 15
    Ingen målvakt har behövt göra mer än att ta emot något bakåtpass ännu. Tror inte heller Giroud fått röra bollen.
    Chilwell görs ned, ingen åtgärd. Chelsea spelar runt och söker lägen och så når lite turigt en boll fram till CHO som skjuter vekt rakt på Lloris. 17 Första skott på mål i matchen.
    En lång boll mot Giroud men den hamnar just bakom honom. 18
    Azpi fintar bort sinf örsvarare så han är utanför stadion och köper korv. Lägger upp för Werner som skjuter utifrån och sätter den vid stolproten. Hans första och Reguilons misstag mot Azpi som förnedrade honom där. 19
    En jättechans för Tottenham, både Mendy och Zouma är lite välklumpiga men lyckas reda ut situationen. 23 Hörna. Mendy boxar undan. reguilon bra boll in. Chelsea bort men Tottenham behåller initiativet. Nästa inspel lätt för Mendy. Inte övertygande försvarsspel men de fixade det ju.
    Dier skadar sig och Sanchez på väg in. 24 Det blev inget byte....
    Zouma görs ned och medicinarna in. Mourinho tjafsar med Lampard om något. Förmodligen handlade det om bytet som inte blev av eller.... Spelet igång.
    Ndombele spelar över och Grioud får frispark emot sig. 28
    CHO halkar, men är först upp och lyfter bollen till Werner som bröstar ned den men kommer ur läge tyvärr. Bra gjort CHO. 30 Han spelar som för förrförra säsongen och några perioder i slutet av förra. Vågar göra saker och gör dem bra,visar att han vill göra saker.
    Mendy agerar säkert i målet, han har inte behövt göra mer än ett ingripande och det var lite sisådär men agerar med det självförtroende som Kepa saknat på sistone. OCH som en målvakt måste ha. Fysiskt närvaro har han allt.
    Lamela kommer in och Mendy gör en fotparad. Bra. 35
    Tottenham visar mer vilja nu men Chelsea är det dominerande laget.
    Skulle inte skada om Chelsea skapade lite mer av sitt överläge och gick in i paus med en bättre ledning.
    Chilwell nådde inte riktigt bollen men stannade förnuftigt upp istället för att kasta sig in i en situation. Det gillar vi även om han inte vann bollen. 42
    Lamela vrider och vänder men det blir en kontring men en bra brytning på honom av Reguilon som spelat upp sig väldig tmycket. Inbladad i en hel del. 43
    Lång boll till Giroud men han är ensam och kan inte ta ned bollen. 45 Två minuter tillägg.  
    Kovacic fäller Lamela och varnas för det. 45+1  Chelsea rensar frisparken.
   
Chelsea har helt klart varit bästa laget och totalt dominerat mitten genom Kovacic. De har dock inte skapat så många klara målchanser men oj vad fint mål och Azpis dummy på reguilon var matchens behållning så här långt.

ANDRA
Chelsea behöver skapa fler målchanser, det räcker inte med att dominera matchen. De måste nog också göra fler mål för vi vet hur bräckliga ettmålsledningar är. Chelsea har varit klart bäst men måste göra något av det också.
Verkar som det är kallt i London, alla i täckjackor. Själv gick jag ut med hunden i shorts just före matchen ;) (Som för övrigt heter, förstås Axla Chelsea).
    Fler mål tack. För Chelsea. 72% boll i första, ska ge fler mål.
    Bergwijn bryter in och skjuter, högt över. 49
    Reguilon kommer in och har fritt skottfält men Mendy tippar över målet. 50 Bra men också,, den ska han rädda. Däremot ska inte Reguilon få komma till så.
    Kane vill komma in, det syns på bilderna från bänken. Hur mycket vill Mourinho gå vidare.
    Klart bättre från Tottenham hittills i andra. Chelsea har varit passiva. 53
    Bergwijn söker straff, ingen åtgärd. 54 Självklart då han själv steg på bollen.
    Chelsea är fortfarande inte med i matchen i andra. Oroande.
    Bra brytning av Tomori. Chelsea är inte alls med just nu. Hörna. 55 Riktgit svag inledning på andra halvlek av Chelsea.
    Lpngt till Giroud men ingen med, men nu kommer laget upp och Azpi försöker sig på ett långskott. Det borde han inte gjort. 57, Dock det bästa hittills från Chelsea i andra.
    Kort för Aurier som gör ned Jorginho. 58
    Højbjerg in för Gedson. 63
    Emerson på väg in, Chilwell ska tydligen matchas väldigt försiktigt. Klokt med tanke på hur mycket skador Chelsea haft senaste året. Solid insats men inte mer.
    Chelsea måste nu skärpa sig, de har låtit Tottenham ta över matchen,utan någon som helst anledning om vi säger så.
    Hörna Tottenham. 68 Chelsea måste verkligen skärpa sig nu, Mendy ut och tappar bollen men som tur var reder Jorginho ut det.
    Chelsea spelar just nu som en påse nötter.
    Mourinho sätter in Kane för Tanganga, Mourinho ser en möjlighet att vinna det här efter hur Chelsea spelat.
    Kovacic ut för Kanté. Pga varningen. 70
    Vad har hänt med Chelsea, de ser ut att skänka matchen åt Tottenham. Reguilon kastar sig frammen nickar utanför. Chelsea är löjligt passiva.
    Mycket bra chans för Werner men Lloris kan rädda, och inte alltför svårt. 73 tottenham tappade bol och... men Chelsea kan inte fortsätta så här.
    Boll till Werner och han lyckas få kvar bollen och det slutar med hörna. 74 Gör något av den. Hörnor är inte direkt något Chelsea är bra på. Lång hörna till Tomori i omöjligt läge.
  Vad är det som händer, tänker Chelsea verkligen skänka bort den här matchen?
    Abraham in för Giroud som inte haft en chans. och Lucas Moura in för Bergwijn. 76
  CHO missar en bra chans och Mourinho lämnar arenan.... 76 Dier hade tydligen lämnat plan för att gå på toa!!!!!! Mourinho hämtar honom tydligen. VAD?
    idiot. Mason Mount fri med Dier och väljer att spela mot Werner och sätter den rakt på fötterna på Dier. 79
    Kane kommer nästan loss men sätter den högt över mål. 81
    VI är nu klart oroliga, har Chelsea verkligen slängt bort den här matchen. Det blir inte förlängning, utan direkt straffar om Chelsea tappar det här. Vilket de nästan förtjänar som de spelat i andra.
  Jorginho tar ett kort
  Lamela får friläge och sätter kvitteringen. CHELSEA har skänkt matchen till Tottenham. Emerson missar bollen och lamela helt ren. Hur kan man göra så här? 84
  kante försöker hitta en lucka i boxen men inte, till Werner vars skott blockas. 90
    Tre minuter tillägg.
   
   
  STRAFFLÄGGNING i en ännu en match Chelsea skulle vunnit lätt.  
   
   
   
   
   
   
Det finns inga ursäkter för hur Chelsea skänkte bort andra halvlek till Tottenham, de såg inte ens ut som de försökte vinna matchen.  De bara lade av att spela.

Så matchen i matchen. Reguilon eller Chilwell? Reguilon var helt klart den mer aktive och gjorde mycket bra, men tappade boll och blev totalt bortspelad av Azpi efteråt för Werners mål. Chilwell spelade klokt men hade inget större inflytande på matchen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Lee Mason

BETYG

Kan inte klaga på honom, Chelsea skänkte bort matchen. Tillät en hel del dock.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.