- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  4 sp 2 v 1 o 1 f 10 -6 mål 7 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   3 sp 2 v 1 o 0 f 11 - 1 mål 7 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21

Hur Chelsea kan storvärva den här säsongen utan att bryta några FFP-regler. LÄS HÄR>>


28 sep - 4 okt 2020
    NÄSTA MATCH:

   17 okt kl 16.00 - SOUTHAMPTON

  TV

Nyheter v-40


SÖNDAG 4:
Dagens "Jag kan inte tro det är sant"-ansikte tillhörde Jürgen Klopp när Aston Villa gjorde 2-0 på dem. Ingen kan ju klaga på bristen på överraskningar redan i den här säsongens Premier League. Vid de kommande målen kunde han bara le och skaka på huvudet, han borde kanske samlat sig för att skälla ut sitt lag i halvtid då Villa ledde med 4-1 i halvlek. Chelsea hämtade ju upp ett tremålsunderläge mot WBA!
    Ross Barklley gjorde en riktigt bra debut och borde gjort fler mål! Med en touch gjorde han 5-1. Han spelar på ett sätt han aldrig fått göra i Chelsea och älskar det uppenbarligen, klickar totalt med Grealish som gjorde två och assisterade tre.
    Vilka matcher söndagens avslutande två blev.
    Man United kritiserades för obefintligt försvarsspel i 1-6-förlusten till Spurs, det samma gällde för Liverpool idag. Och det var deras ordinarie försvar minus möjligen Matip. En helg då Chelsea visade bra försvarsspel!
    Matchen slutade 7-2 till Villa, Ollie Watkins hattrick-skytt, ändå missade han ett rent friläge med Adrian. Samt hade en i ribban.
    Hur kunde vi förlora till Liverpool, just det, en utvisning och en missad straff.... ;) Har ett mästarlag någonsin åkt på en sådan smäll i inlednngen av säsongen då de ska försvara sin titel? Och det mot ett lag som klarade sig kvar med minsta möjliga marginal. Största Liverpoolförlusten på 57 år! Vi upprepar, de är regerande mästare och vann i utklassningsstil förra säsongen.

BIRMINGHAM W   vs    CHELSEA W        0 - 1       (0-1)
Fran Kirby gav Chelsea en tidig ledning i nionde minuten och vi oroar oss då Chelsea spelar i de hemska tröjorna som nnu inte gett oss goda nyheter. Chelsea dominerar och borde gjort fler mål redan. Jonna Andersson assisterade till målet.
    Guro Reiten träffar ribband i 39e minujten men målen uteblir förutom Fran Kirbys nick i inledningen av matchen.
    Chelsea har anmärkningsvärt svårt att göra mål i inledningen av den här säsongen trots de spelare de har där framme. Idag startade Hayes med England där framm vid sidan av formspelaren Fran Kirby.
- ANDRA -
Det är fortsatt bara Chelsa men inga mål och inte särskilt hög kvalitet på avsluten heller.
    Guro Reiten går ut för Sam Kerr, men fortfarande ingen Harder. 65 Och Ji för Ingle. Charles för Cuthbert.
    England gör ett mål men blir bortdömt för offside på Kerr som inte är i närheten av bollen. Hur kunde det inte godkännas? 73 En riktig domartavla.
    Och hur kunde England undgå att göra mål minuten senare. En back lyckades komma mellan och få bort bollen efter att Engladn trott hon knäat in den i öppet mål. Vilken mållnjeräddning.
    Harder in för Kirby, 76
    Chelsea dominerar totalt men Birmingham har ändå inte särskilt svårt att försvara sig. Oförmågan att göra mål med den anfallskraft som finns i klubben är oroande, särskilt då man i kommande vecka ska möta både Arsenal i Ligacupens gruppspel och framförallt Man City i ligan. Emma Hayes måste hitta en lösning så att England och Kerr börjar hitta mål, och de andra också förstås.
    Chelsea lever rijktigt farligt i det första anfallet Birmingham får i andra halvlek och det blir nästan mål. 83 Chelseas oförmåga att döda matcher de dominerar har redan kostat poäng mot United och förlust till Everton.
    England får en stor chans men målvakten räddar. 84
    Chelsea imponerar inte och Emma Hayes måste nog vara lite oroad över hur det ser ut, men det viktiga var ju att det blev tre poäng.

Chelsea slog lätt Arsenal i PL2 med 3-0. Målen gjordes av Maatsen 28 Fiabema 87, Livramento 90.

Chelsea Women har en stentuff vecka framför sig och de har redan slarvat bort två poäng till United och förlorat en kvart i FA Cupen till Everton. Chelsea var bäst i båda matcherna men fick inte alls med sig resultaten. De möter Birmingham kl 15.30 idag (Viasat Sport), de möter Arsenal i Ligacupen på onsdag och har en superviktig match mot Manchester City nästa helg. Tufft så det räcker.

LÖRDAG 3:
Lampard får nu kanske lite arbetsro och vi tror oss se lite mer hur han vill bygga det här. Intressantare blir det ju nu när Pulisic och Ziyech kan börja konkurrera.

Det så kritiserade försvaret var de som gjorde oss lyckliga idag. Stod bakom både mål och assister. Förutom vid straffarna. En trög start men en säker och rättvis seger. Palace hade inte mycket. Två straffar bidrog onekligen till fin målskillnad. En hållen nolla gjorde oss också nästan lika glada som vinsten i sig. Så skönt att få uppleva.

Spelschemat för Champions League har kommit. Bra att bortamatchen mot Krasnodar kom rätt tidigt, 24 okt i andra omgången. Vi avslutar mot dem hemma sedan i början av december. Tuff inledning dock mot Sevilla, om än hemma. Se spelschemat>>

Viaplay visar matchen Birmingham W mot Chelsea W i morgon kl 15.30. En vinst är ett måste för Chelsea W som inlett säsongen oväntat skakigt. Dominerat matcher men tappat både poäng och förlorat ändå. Matchen visas även på Viasat Sport.

Chelseas startelva mot Crystal Palace är:
Mendy - Azpilicueta, Silva, Zouma, Chilwell - Jorginho, Kanté - Hudson-Odoi, Havertz, Werner - Abraham
    Avb: Arrizabalaga, Pulisic, Tomori, Kovacic, Giroud, Mount, James
    Det är verkligen roligt att se Pulisic tillbaka och vi hoppas han får speltid. Men som alltid roterar Lampard ordentligt, för mycket enligt vår uppfattning. Även om några rotationer säkert kan förklaras av spelschemat med en cupmatch i tisdags.
    Vad vi drömmer om är att få se Chelsea göra två bara halvlekar, inte bara en bra halvlek och en sämre eller rent av usel som hittills i samtliga matcher denna säsong.

OFFICIELLT
Matt Miazga till Anderlecht som vi pratat om tidigare.

FREDAG 2:
Tammy Abraham fyller 23 år idag, vi säger grattis.

Från presskonferensen:
Lampard vill inte diskutera spelare som ev går på lån, men säger att alla spelare som är kvar när fönstret stänger (fönstren egentligen då lån till Championship fortfarande kan göras efter måndag) kommer att användas då säsongen är tuff och lång.
    Han vill inte säga mer om Rüdiger än att det finnas inget nytt att säga.
    Han upprepar sitt och truppens stöd för Mason Mount efter mycket har gjorts av hans straffmiss mot Tottenham.
    Handsregeln var nästa ämne och allt han kan säga är ju att de får se hur justeringar av den kommer att bli.
    Matchen mot Palace är viktig liksom alla matcher.
    Han utlovade att det blir inga sidolinjeskontroverser med Roy Hodgson.
    Christian Pulisic kommer att börja på bänken imorgon men Ziyech är inte där ännu.
    (Oroande nog) menade Lampard att han kommer att "tvingas" rotera mittbackar även den här säsongen.
    Han är mycket entusiastisk om att kunna använda både Ziyech och Pulisic framöver och säger sig ha en klar idé om hur de ska användas i laget.
    Ang kontroversen med Mourinho så tar han inte det som sägs på sidlinjen som råd, han har sina egna rådgivare.

TORSDAG 1:
CHAMPIONS LEAGUE-LOTTNINGEN
Didier Drogba fick en stor utmärkelse, The President's Award innan alla andra priser och allt prat tog plats. Grattis Drogba, få har förtjänat det mer.
    Pernille Harder vann Årets Anfallare i CL, för sin förra klubb Wolfsburg. Grattis. Hon vann också Årets Spelare överhuvudtaget i Champions League. Dubbelt grattis.
    Dragningarna sköttes av Chelseaspelarna Didier Drogba och Florent Malouda. Drogba drog Chelsea i sin andra boll och Malouda placerade oss i Grupp E mot Sevilla, rätt hyfsat. Vi kunde fått bättre men också mycket värre motståndare från första potten. Chelsea ska kunna komma före Sevilla i gruppen och vinna den om de inte gör bort sig, vilket lite grann hände mot Valencia förra säongen vilket innebar en andraplats och alltför tuff lottning i åttondelen.
    Övriga lag i grupp E är: Krasnodar med tre svenskar och debutanter i tävlingen. Ingen rolig resa men det beror ju lite också på när matchen spelas borta. Sista laget i gruppen blev debuterande Rennes som Mendy just kom från. Det var bara så typiskt.
    Vi tycker nog lottdragarna Drogba och Malouda skötte sig bra. Chelsea har en god chans att inte bara gå vidare utan vinna gruppen om Lampard får ordning på spelet.

Tuffaste gruppsen ut att bli PSG, Man United, Leipzig och Basakshir även Liverpool, Ajax, Atalanta och Midtjylland ser tuff ut.

Spelschemat kommer imorgon kväll.

Klockan 17 idag lottas Champions League-grupperna. Chelsea är i seedningspott 2. Pott 1 innehåller ligasegrarna i de stora ligorna och segrarna i europa-cuperna. Vi hoppas förstås få Zenit eller Porto från den gruppen, inte gärna Bayern om vi säger så.
Pott 1: Bayern Munich, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit Saint Petersburg, Porto
Pott 3: Dynamo Kiev, Salzburg, RB Leipzig, Inter Milan, Olympiacos, Lazio, Krasnodar, Atalanta
Pott 4: Lokomotiv Moscow, Marseille, Club Brugge, Borussia Monchengladbach, Istanbul Basaksehir, Midtjylland, Rennes, Ferencvaros

ONSDAG 30:
Vi är fortfarande frusterade över hur Chelsea spelade så bra i första och så uselt i andra, men vi är benägna att ta en förklaring från Lampard till varför det blev så. Han påpekade att Tottenham haft två veckor mer försäsongsträning och därför var i bättre fysisk form än Chelsea. Det kan vi köpa och smälta bitterheten och se fram mot att Chelsea avgör matchen mot Palace i tid så fysisk form inte ska avgöra.

Vi undrade ju lite varför Timo Werner, vår bäste spelare igår inte tog en straff. Det visade sig att han hade kramp och därför tvingades avstå.

OFFICIELLT
Ross Barkley lånas ut till Aston Villa för säsongen. Lite överraskande, vi trodde nog det skulle bli RLC som gick dit. Villa har hanterat lån från Chelsea bra förut så förhoppningsvis får Ross speltid och kan hitta kontinuitet i sitt spel. Han kan göra väldigt bra insatser men har svårt att hålla kvaliteten uppe hela matcherna vilket säkert beror på för lite speltid.

TISDAG 29:
Det är fullständigt obegripligt. Chelsea utklassade Tottenham i första halvlek och gick ut i andra och försökte inte ens spela fotboll. Tottenham vann efter straffar. Det får oss att skämmas över den livlösa uppgivna andra halvleken, vad hände egentligen i pausen?
    Lampard börjar nu sitta löst. WBA-matchen och denna pinsamma kapitulation till Tottenham. Något är fel i Chelsea. De har spelarna men de ger bort matchen totalt till det sämre laget. Vi skäms. Lampard har inga ursäkter längre, han måste prestera bättre. Han har alinerat spelare som Rüdiger och vi har ursäktat det, men just ju måste vi börja ifrågasätta honom.
    Lampard måste nu vinna mot Crystal Palace på lördag annars är han dead man walking, åtminstone i pressen.Det är redan en stor uppförsbacke för Chelsea och med tanke på de förväntningar vi hade innan säsongen började...

Tottenham roterade en spelare mer än Chelsea men ska man tro spudssupportrarna spelade Chelsea med en helt annan elva och de med c-laget. Faktum var att Chelsea var det klart bättre laget men borde gjort mer av sitt överläge.
    Strunt samma. Chelsea är i kvartsfinal som lottas på torsdag kväll.

Frank Lampard spelar Hela Havet Stormar igen med sin försvarsuppställning mot Tottenham. Mendy får göra debut och Silva saknas helt och hållet. Mount däremot tycks ha hur mycket energi som helst och startar. En mycket offensiv elva är det.
    Mendy, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Chilwell, Jorginho, Kovacic, Hudson-Odoi, Mount, Werner, Giroud
    avb: Kepa, James, Emerson, Kante, Barkley, Havertz, Abraham

Mourinho svarar med en roterad elva men mycket långt från den rotation han påstod han skulle göra.
  Lloris, Alderweireld, Dier, Tanganga, Aurier, Gedson, Ndombele, Sissoko, Reguilon, Bergwijn, Lamela
    avb: Hart, Doherty, Sanchez, Davies, Højbjerg, Lucas, Kane
    Vi får doxck en liten inblick i vilken klubb som köpte den bästa vänsterbacken, Chelsea med Chllwell eller den ungefär hälften så dyre Reguilon i Tottenham.

Frank Lampard har öppnat upp för att Ruben Loftus-Cheek går ut på lån den här säsongen. Det lär vara en del klubbar i kön så vi får se vilken klubb RLC väljer. Det gäller att han får speltid nu.
    Lampard har också påpekat hur spelarna utsätts för kritik och påverkas av det i dessa tider med sociala medier och väldigt lite tanke bakom. Vi kan bara hålla med och märker ju själva i matchrapporten som skrivs live (men publiceras först efteråt då betyg och statistik ska in) hur man påverkas även om vi försöker hålla oss sansade och inte döma ut enskilda allt för mycket och för orättvist även om de betygssätts. Vi måste dock alltid hålla i sinnet att detta gällde just den matchen och den gången. Som alla som menade att Marcos Alonso inte borde få spela mer för Chelsea men glömmer bort alla jättefina insatser han gjort för oss. Han var inte bra mot WBA, hans huvud var inte med i matchen och det märktes. Men i förra matchen mot Liverpool var han utan tvekan väldigt bra även i defensiven och offensivt har han visat att han är en av ligans absolut bästa wingbacks och en av de allra målfarligaste. Men han hade en usel dag på jobbet vilket vi måste påpeka, en usel dag på jobbet innebär dock inte att han är en dålig spelare. Det är bara det att han är bättre i vissa spelmodeller och mot vissa motståndares spel än en dag då allt går snett. Vi har ofta vänt oss mot kritiken mot Kepa och menat att den inte är rättvis, han var inte en dålig målvakt för oss första säsongen. Efter all kritik har dock hans självförtroende skadats och det är kritikens fel och han behöver stöd. CSFC tror fortfarande att han kan komma igen och bli den målvakt han en gång lovade att bli men för tillfället är det tufft för honom då alla har sin uppfattningen klar om honom redan innan en boll har sparkats i varje match.

MÅNDAG 28:
Eduoard Mendy är med i truppen till morgondagens ligacupmatch. Även Chilwell är med i truppen. Ziyech och Pulisic är däremot inte med i truppen. De tränar men är inte spelklara ännu.

Chelseas försvarsproblem har blivit självuppfyllande, det spelar inte någon som helst roll vilka som spelar - problemen finns där ändå. Därför är det ett system- och tränarfel, inte ett spelarfel.

Sista fotbollsveckan på ett tag.

Sista veckan på Silly Season på ett längre tag.

Chelsea har två viktiga Londonderbyn den här veckan. Först en Ligacupmatch mot Tottenham som förväntas storsatsa på cuperna den här säsongen, men som fotbollsmässigt inte direkt har övertygat redan på tisdag. De har ett extremt tufft spelschema just nu. Match igår och nu på tisdag. Vi vet faktiskt inte alls hur José Mourinho tänker eller måste prioritera. Vi vet inte heller om vi får se vilka av klubbarna som värvade rätt vänsterback. Chelseas Ben Chilwell eller Tottenhams Sergio Reguilon. Däremot förväntar vi oss inte Ziyech, Pulisic för Chelsea den här matchen heller eller Gareth Bale för Tottenham.
    De spelar kval i Europa League på torsdag, så de har match varannan dag just nu. Han valde att spela sitt bästa lag mot Newcastle så Mourinho har nog en del problem med matchningen just nu. (Reguilon på bänken)
    Vi förväntar oss inte heller bra försvarsspel från någondera laget. Vi hoppas det blir Son som vilas.
    Därefter väntar svårslagna Crystal Palace som startat säsongen bättre än Chelsea. De kommer inte att ha Michy Batshuayi, å andra sidan har de inte heller spelat honom ännu heller så. De förlorade knappt i helgen till Everton men har annars två vinster och är som sagt svårspelade. Alltid välorganiserade och Zaha verkar klart bättre igen än vad han var förra säsongen. Ingen lätt match.
    Sedan landslagsuppehåll och vi oroar oss särskilt för de skadade spelare som är på väg tillbaka och att de kommer att överutnyttjas i landskamperna.

Silly Season slutar 5 oktober så det är sista veckan och så kanske ryktena lugnar ned sig ett litet tag. Vi förväntar oss mycket snack om Declan Rice, men hoppas på få höra mer snack om spelare som lämnar helst på försäljning. Som Bakayoko, Drinkwater, Emerson med flera. Spelare som varit på väg länge. Nu talas det plötsligt mer om Rudiger och Loftus-Cheek som spelare som lämnar.
    Vi hoppas på försäljningar men som läget är är det långt mer troligt att det kommer att handla om lån.
    Lånefönstret till Championship är öppet längre och där förväntar vi oss några fler unga spelare som hamnar men först måste Chelsea ordna upp spelare som inte får plats i truppen och se till att de kommer iväg.

Vi saknar fortfarande Ziyech och Pulisic och när de kan spela igen tror vi på rätt stora förändringar i Chelseas spel. Det verkar som Lampard nu prövar sig fram och behandlar säsongsinledningen lite grann som en försäsong. Han vet ännu inte hur han kan dra nytta av sina nyförvärv och med tanke på roterande och ändringar i positionerna i matcher mot helt olika spelande lag har han nog inte blivit mycket klokare.
    Han spelade Havertz ur dennes mest naturliga position i mot Brighton och Liverpool och fick ut rätt lite av det. Mot Barnsley spelade han som tia och glänste oerhört men då började alla prata om det bara var mot Championshipmotstånd. Nu spelade han i samma position mot WBA men som den matchen utvecklade sig fick ju Chelsea släppa alla spelmodeller och snarare spela en slags desperat jaga mål-fotboll som inte riktigt passade Havertz som trots det i våra ögon var en av de absolut bästa i Chelsea och gång på gång visade klass, även när han hade tre randiga klängande på sig.
    Werner har också fått pröva sig fram i Chelsea. Han har spelat på topp, centralt och till vänster. Mest tydligt i det sistnämnda mot WBA som spelar ett spel som vi visste inte skulle passa Werner då hans speed och naturliga målgörande inte är lika lämpat mot täta säckförsvar eller parkerade bussar om vi ska kalla det så. Ändå gjorde Werner de löpningar vi vill se men fick inte bollen mer än vid något enstaka tillfälle och då satte han den i ribban. Vi ser det som att hans medspelare helt enkelt måste lära sig höja huvudet och se vad Werner tar sig till för ensam kan han inte göra jobbet, han måste få bollen också. Abraham hade dessutom en sådan där match där allt utom en sak gick snett för honom vilket gjorde att det samarbete Lampard hoppades på inte fungerade.
    Silva ja, det lär dröja innan vi eller han glömmer den jättetavla han gjorde men i övrigt har han skött försvarsspelet rätt bra utom vid tredje målet då alla försvarare var någon annanstans än var de borde varit. Det ser vi dock som ett systemfel och inte Silvas individuella misstag. Han har bara spelat två timmar och vi kan inte begära något före landslagsuppehållet som vi ser det. Problemet är kanske att även Lampard inte förväntar sig något innan landslagsuppehållet och det är inte bra nyheter med tanke på de två tuffa uppgifter som väntar i veckan.
    Pulisic kommer att fungera bra med Werner tror vi, men det är ännu bara en gissning. Pulisic måste matchas varsamt nu med tanke på att han haft två mycket långa och allvarliga skadeuppehåll redan sitt första år.
    Ziyech är den vi kanske just nu väntar mest på, för han om någon kommer att att höja blicken och se vad Werner och Havertz hittar på. Vi trodde hans skada i träningsmatchen var en bagatell men han är fortfarande helt borta även om han börjat träna med laget igen, vi tror som vi skrev ovan att han kommer att matchas in väldigt försiktigt också och kanske inte heller spelas före uppehållet (vilket får oss att oroa oss massor för att Pulisic och Ziyech sedan ska matchas hårt i landslagen under uppehållet istället).
    Chilwell har bara gjort några minuter och vi vet inte om han sparades efter sina skador (två stycken som ställde honom i säsongsavslutningen och början av denna) eller om det var något taktiskt. Vi vet inte hur han kommer att fungera, vi vet att han är duktig offensivt och kan matcha James inlägg från andra hållet. Stod ju för en assist också till Giroud förra veckan. Det är defensiven vi inte är säkra på. Och just nu är det defensiven vi absolut allra helst vill se Chelsea förbättra.
    Om det sker mot Tottenham, underbart. Men med Tottenhams spelschema vet ingen hur Mourinho tänker matcha sitt lag. Son och Kane är livsfarliga framåt men deras defensiv är inte direkt överlägsen Chelseas. Kan Mourinho spela sina bästa mot Chelsea när han har Europa League och ligan också att tänka på? Tänker han satsa på Ligacupen som alltid varit hans övertygare så att säga, han har gått för Ligacupen för att höja sina lag och ge dem första titeln. Han gjorde så i Chelsea och har alltid behandlat cuperna med stor respekt. Det blir otroligt intressant att se laguppställningarna imorgon.

På torsdag kl 17 lottas gruppspelet i Champions League.

 

 


Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG 4:
Så gott som exakt samtliga s k experter i engelsk fotboll tippade före säsongen att Manchester United skulle komma före Chelsea i tabellen den här säsongen också (och inte bara på målskillnad). Det känns onekligen oerhört svårt att förstå när man sett United i deras matcher hittills, deras försvarsspel är ärligt talat till och med sämre än Chelseas känns det som just nu men de får fortfarande väldigt många straffar. Säsongen har dock bara startat och de har lite mer än ett dygn på sig att värva även om det ser ut att bli en anfallare de tar in.

Chelsea ska ha avslutat alla förhandlingar och alla diskussioner med Bayern München om Callum Hudson-Odoi, vilket vi tolkar som att CHO har gett sin åsikt om det hela och vill stanna och kämpa om en plats i laget.

En gammal CSFC-favorit verkar bli klar för Man United idag. Vi trodde han skulle hamna i Benfica eller i Atletico Madrid men nu ser det ut som den röda halvan av Manchester. Vi talar om Edinson Cavani och alla undrar redan, blir han en ny Z eller en ny Falcao? Vi undrar mest varför United värvar en anfallare när de desperat behöver försvarare och mittfältare? Men han kostar ju inget och de ger honom ett tvåårskontrakt.

LÖRDAG 3:
Daily Mail hävdar att Chelsea nobbat ett lånebud med en köpoption om 70m pund för Callum Hudson-Odoi från Bayern München. DM påstår dock att Bayern kommer att försöka en gång till innan fönstret stänger måndag.
    Chelsea vill inte sälja eller låna honom men Lampard säger att de kommer att prata med CHO och se vad han själv vill.

Vi förstår Tammy Abraham att han försökte stjäla en straff men César Azpilicueta visade verkligen varför han är kapten i den här klubben och såg till att den ordinarie straffläggaren skulle ta den andra straffen. Abraham uppträdde som en självisk barnunge där och med tanke på hur lite han ändå åstadkommer, han kan inte vara given som center. I våra ögon är Werner och kanske än mer Giroud ett bättre alternativ som central anfallare även om Abraham har tiden för sig.

Vi klagar inte men noterar hur olika folk behandlas Edouad Mendy får näst högsta möjliga betyg, en 9, i The Sun och påstås gjort flera fina räddningar trots att den officielal statistiken säger att Crystal Palace inte hade ett enda skott på mål och att Chelsea inte hade en enda målvaktsräddning. Man undrar ju lite över betygssättning, och vi vet ju av erfarenhet då vi gör det att den absolut inte säger hela sanningen.

James Rodriguez har gång på gång under åren kopplats till Chelsea. CSFC har varje gång varit tacksamma över att det inte skett. Men nu får vi pudla, för under Ancelotti är han en fantastisk spelare. Problemet är ju att han under andra managers inte varit alls lika bra men Everton har verkligen lyckats med sin rekrytering. Först Ancelotti sedan James, Allan och Doucoure. Klockrent alltihopa, hoppas de nu kan ge Liverpool problem i derbyt efter spelavbrottet. Vi håller ju alltid på det blå laget på Merseyside.

Kepa har gjort ett stort direkt misstag mot Liverpool och blev den mest mobbade målvakten kanske någonsin i engelsk media. Jordan Pickford gör sådana misstag i så gott som varje match numer och är fortfarande Englands förstemålvakt och mindre kritiserad än Kepa någonsin varit...

Officiella sajten har felaktiga länkar men lite kul är det att de har en artikel om Reece James och hans duell med Wilfried Zaha, då James bänkas av Lampard i hans senaste roterande. Lampards discokularotation är alltså för mycket även för klubben själva som inte längre kan gissa vilka som får spela när Lampard kastar runt positionerna och sina spelare. De har också en artikel om varför Lampard spelar Mount så mycket samma dag som även Mount är roterad och bänkad. Brist på fingertoppskänsla kanske vi kan säga.

Rykten om att Chelsea tittar på Thomas Partey som Arsenal jagat länge ifall de inte kan värva Declan Rice.

Milan är de senaste som är intresserade av Antonio Rüdiger.

Bayern försöker låna Callum Hudson-Odoi men många tror att det blir en affär som är för svår att lösa innan måndags deadline.

Inter har öppnat diskussioner om Marcos Alonso som ju passar Contes spelmodell bättre än Lampards. Så är det ju, han är mer en wingback än en ytterback.

FREDAG 2:
Accrington har bekräftat att de lånar mittfältaren Jon Russell, en akademispelare för säsongen. Inget från Chelsea i skrivande stund.

Nya rykten om Tottenhams intresse för Antonio Rüdiger som Chelsea lär låna ut om han förlänger sitt kontrakt till 2023. Han ska absolut inte få lånas till Tottenham. PSG och några italienska klubbar lär finnas med i bilden också.

West Ham lär vara övertygade om att de kommer att få låna Ruben Loftus-Cheek.

TORSDAG 1:
Vi har kritiserat Frank Lampard för att han roterar laget värre än en discokula. Vilket vi har väldigt fog för. Av de 60 matcher Lampard varit manager för Chelsea har han bara startat samma elva fyra gånger, 56 gånger har han ändrat i sin laguppställning. Vi tror inte det kan vara bra eller nyttigt varken för spelet eller spelarna. Ingen klubb som roterar mycket har någonsin blivit framgångsrik och nu kan vi inte längre skylla på att det är en läroväg eller på att nya spelare ska spelas in. Lampard måste bestämma sig för vilken startuppställning han tror på och det senast i första matcherna efter landslagsuppehållet.

Matt Miazga ser ut att lånas ut till Vincent Kompanys Anderlecht.

Hakim Ziyechs rehab har gått bra och han är nu i full träning. Det talas om att han kan bli aktuell för åtminstone bänken mot Crystal Palace på lördag.
    Samma gäller för Christian Pulisic. Det är välkomna nyheter även om det innebär fortsatt rotation i laget. Något som Lampard måste börja begränsa framöver.

Antonio Rüdiger ser onekligen ut att lämna Chelsea, men det verkar bli på lån. Förutsatt, sägs det, att han förlänger sitt kontrakt med 12 månader för att Chelsea senare ska ha möjlighet att göra en försäljning om det blir så.

Bakayokos agenter försöker nu nasa honom till Napoli. Det har talats om Milan och om PSG men förhandlingarna mellan klubbarna har inte gått bra så agenterna är ute och letar efter ännu en klubb.

The Athletic säger som CSFC, N'Golo Kanté kommer inte att säljas av Chelsea. Det hindrar ju inte rykten om Man United för honom, men det kommer absolut inte att hända.

ONSDAG 30:
Valencia sägs vilja låna Danny Drinkwater, utan köpoption, för säsongen. Låter som en bra lösning då han där får en manager som känner till honom. Javi Gracia har tidigare varit i Watford.

Sky Germany hävdar att Callum Hudson-Odoi är öppen till att gå till Bayern München innan fönstret stänger. Det sägs inte om det skulle vara lån eller försäljning.
    Vi börjar bli lite oroade över vissa rykten men det är väl bäst att bara avskriva dem och ha lite is i magen, men ska vi döma av andra halvlek igår känns det inte som stämningen i truppen är helt ok. Spelarna verkar inte ha roligt just nu. Vilket kanske är en effekt av alla spekulationer i det här läget av Silly Season.

Det verkar skurit sig helt mellan Lampard och Rüdiger. TeamTalk hävdar att Antonio Rüdiger vägrade att spela mot Tottenham igår för han vill lämna klubben. Med tanke på den insats Rudi gjorde för att hjälpa Chelsea få in Werner och Havertz väcker det hela oroväckande frågor.
      Det ska också skurit sig ordentligt mellan Marcos Alonso och Lampard efter matchen mot WBA. Det finns onekligen en känsla av att inte allt står rätt till i Chelsea just nu och det märks på plan också. Kritiken mot hur Chelsea gav upp matchen som frustrerade CSFC något oerhört igår är också stenhård i många medier. Det verkar saknas harmoni i Chelsea just nu, kanske pga förväntningarna blev för stora när Lampard fick i princip allt han pekade på under transferfönstret hittills och Chelsea inte kan spela bra i mer än en halvlek i någon enda match hittills.

En podcast (ja nu ger de sig in i det hela också) hävdar att Chelsea erbjudit West Ham Antonio Rüdiger och Ruben Loftus-Cheek för Declan Rice. Vi önskar vi kunde förstå förtjusningen av Rice, han är en duktig spelare men inte världsklass.

TISDAG 29:
Mer och mer prat om Antonio Rüdiger till PSG. PSG vill låna Chelsea vill sälja. Vi undrar fortfarande vad det riktiga skälet bakom är, men det verkar onekligen vara en fnurra på tråden mellan Rudi och Lampard.

Pat Nevin filoseferar på hemisdan om hur det kunde gå som det gjorde mot WBA i första halvleken i lördags och påminde om en match han spelade mot QPR som påminde om den halvleken, fast hela matchen. Chelsea förlorade med 6-0 på Loftus Road. CSFC var där på den matchen och vi ska inte säga annat än att vi var fullständigt förtvivlade, särskilt som vi av en olycklig slump hade hamnat bland QPR-supportrarna. Vi var lamslagna men har alltid kommit ihåg matchen för att bortafansen, dvs våra fans, faktiskt ändå hördes mer än hemmafansen. Det var vi oerhört stolta över, men oj vad resultatet sved och det tog onekligen sin tid att komma över. Läs Pat Nevins krönika här>>>

Chelsea påstås satt ett pris på 36m pund för Kurt Zouma. Två klubbar lär vara intresserade och det är Everton och Leicester. Fast som tiderna är undrar vi om det kan bli en försäljning. Vi lär väl upptäcka det närmaste veckan.
    Och Tottenham lär vara intresserade av Antonio Rüdiger.

Aston Villa och Leeds vill gärna ha Ross Barkley men Barkley själv vill stanna i Chelsea och kämpa om speltid.

MÅNDAG 28:
Får man framföra ett önskemål, förbjud ATGs reklam i Viasats sändningar.

OK, det är inte fotboll och det är absolut inte ok på så många sätt, men roligt är det. Diego Costas uttalande efter Atleticos match igår. I can do the figthing and Suarez the biting, eller hur det gick.

Klubbens lånerapport från helgen>>

Son Heung-Min, för att skriva det på det asiatiska sättet kommer inte spela mot oss imorgon har det framkommit på morgonen. Han har fått en lårmuskelskada vilket förklarar hans tidiga byte igår. Gareth Bale är redan tidigare borta med en knäskada. Enligt brittiska tidningar på eftermiddagen antyder Mourinho att han planerar att mer eller mindre tanka matchen mot Chelsea imorgon. Det tror vi på när vi ser det, men båda managers kommer att rotera, det är solklart.

Bakayoko till PSG har vi hört, nu sägs Jorginho vara på väg dit också. Eller ingen av dem, det är ju Sillys sista vecka. Franska rykten förstås. Samma rykteskälla säger att Arsenal är intresserade också. Vi har hjälpt Arsenal tillräckligt nu. PUnkt slut.

Le10Sport är i farten igen. Nu ska Kurt Zouma tillbaka till Everton för 36+m pund. Även Leicester ska vara intresserade.

En fullständigt hemsk och fiaskoartad helg för Chelsea fotboll. För både damerna och herrarna. Vi kan förstås bara göra en enda sak och hitta en enda förklaring.
    Det beror på de hemska, vidriga skära fulaste av alla fula fotbollströjor som klubben av marknadsföringsskäl tvingade lagen att bära. Aldrig mer! Det går inte att vinna i sådana tröjor. Det bevisade båda lagen trots att de var jättefavoriter att vinna.
    Vi vill aldrig mer se de tröjorna och lagren måste brännas på tröjbål på Fulham Road under veckan. Om de ens går att sätta eld på, förmodligen brinner de inte utan smälter bara.

Ethan Ampadu har fått mycket beröm för sitt spel igår mot Leeds, trots förlusten.

Leeds sägs vara intresserade av Ross Barkley. Inget sägs om det är lån eller köp. Barkley tillhör inte spelarna vi tycker ska vara omedelbart tillgängliga då han har kvaliteter framförallt som inhoppare och matchvändare, men han är like inkonsekvent som startspelare.

Aston Villa är nästa klubb som vill låna Ruben Loftus-Cheek. Frågan är vilken klubb och kanske framförallt vilken manager är bäst för RLC att hitta den talang och få ut den som han alltid lovat att han har, men ännu inte fått fram pga skador?

United ska kontaktat N'Golo Kantés agenter i ett försök att locka honom till den röda sidan av Manchester.

Trots allt snack om Declan Rice vill vi påminna att Chelsea har ännu ej varit i kontakt med West Ham om att värva honom. Det ska vi inte glömma. Det tyder ändå på att han inte står så högt upp på en värvningslista, vi tror ju Chelsea värvat färdigt i det här fönstret. Det handlar nu mer om att få in lite pengar på överflödiga spelare.
    Det innebär inte på något sätt om att vi inte lär få återbesöka Declan Rice-rykten fram till måndag kväll.

Vi är väldigt undrande över vad som verkligen är sanningen bakom att Antonio Rüdiger inte får spela just nu. Vi tvivlar väldigt starkt på de förklaringar som ges, att det enbart beror på att han vill lämna Chelsea för att få speltid för han har aldrig med ett enda ord tidigare nämnt något sådant. Men nu får han inte spela och det är ju Lampards beslut då Rüdiger inte är skadad.
    Vad ligger bakom det här? Vi tror fortfarande Rüdiger är vår kanske bäste mittback trots en något svagare säsong efter sin svåra skada senaste säsongen.

Tre omgångar spelade och inte en enda match har slutat 0-0. Tre matcher har slutat 5-2, vå matcher 4-3 och en 3-3. Som den här säsongen har startat blir vi snart inte överraskade över någonting. För den ev neutrale måste det vara enormt roligt, eller för de som har de lag som startat perfekt hittills som sitt favoritlag. Tippare måste dock slita sitt hår.

 


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!