csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  3 sp 1 v 1 o 1 f 6 -6 mål 4 p
20 september 2020

CSFCs spelarbetyg


West Bromwich    wba     vs    CHELSEA     Chelsea  
               3                                    -             3        (3-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

West Bromwichs laguppställning

Johnstone, Furlong, Bartley, Ajayi, O'Shea, Townsend, Pereira, Livermore (k), Saywers, Diangana, Robinson

avb: Button, Robson-Kanu, Phillips, Harper, Edwards, Kipre, Field

Manager: Slaven Bilic

Målgörare

1-0
2-0
3-0
3-1
3-2
3-3

Callum Robinson, 4
Callum Robinson, 25
Kyle Bartley, 28
Mason Mount, 55
Callum Hudson-Odoi, 70
Tammy Abraham, 90+3


CHELSEAS INSATS


5

Ännu en zombiestart från Chelsea. Stod och sov och struntade i att göra jobbet och det straffade sig direkt. Räkna inte med att försvarsspelet blir bättre inom kort var väl budskapet de lämnade oss. Nonchalanta och arroganta måste vi kalla Chelsea.

Det finns inga som helst ursäkter för hur Chelsea gick in i den här matchen och hur de försvarade sig. Vi ger försvarsspelet i första en trea. Chelsea hade förmodligen försvarat bättre om anfallet hade spelat försvar.

Som tur var var det ett mycket bättre Chelsea på alla håll och kanter i andra. Mycket starkt att hämta sig och få oavgjort men vi kan inte ge godkänt ändå efter försvarsspelet i första.

Karaktär i andra, det tackar vi för då attityden i första var patetisk.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Svag insats på målet då han reagerade mycket sent utan att vara direkt skymd. Tog inte ett skott i första och andra målet var en tveksam insats. Inga svåra skott i andra. 5+
Reece James Många fina inlägg. Tappade helt bort Bartley på tredje målet, han borde ställt honom offside eller åtminstone hållit reda på honom. Bra framåt men försvarar för dåligt. 6
Andreas Christensen * Reagerade inte och pressade på ettan. Spelade upp sig i andra. Men är på tok för passiv med att pressa på bollhållande spelare vid boxlinjen. 6-
Thiago Silva Ligadebut. Nonchalant gör han en enorm tavla och skänker WBA deras andra mål. Spelade upp sig men ... ett sådan tavla. 5+
Marcos Alonso * Får ta ansvar för dåligt försvarsspel som ledde till WBAs ledning. Misslyckades med nästan allt idag. Utbytt i paus. 5-
N'Golo Kanté Aktiv men också en del felpass. 6
Mateo Kovacic Försökte men hade en väl defensiv utgångspunkt kändes det som. Offrades i halvtid. 6
Mason Mount Försökte verkligen få igång laget. Och lyckades med det i andra halvlek och vilket mål han gjorde. Stod bakom nästan allt i andra. Mattades dock något i slutet av andra. Assist till tredje, eller var det Havertz, det blev lite rörigt där för oss framför tvn. 7+
Kai Havertz

Stod för det enda kreativa idag. Visade klass men kunde inte göra allt själv. Assist till andra målet. Och till tredje eller var det Mount.

7+
Timo Werner En boll i ribban. Rörde sig bra men hade väldigt lite att jobba med. Chelsea har svårt att ge honom de stickare han öppnar upp för. Slet hårt. 6+
Tammy Abraham Hade skorna på fel fot idag. Helt fel gång på gång. Det var inga små missar han åstadkom. Så räddar han sin insats med att rädda en poäng på övertid. Det var mycket vaket. 6+
---    
César Azpilicueta In för Alonso. 46 Säkrade upp sin kant. Och gjorde sin del i vändningen i andra. 6+
Callum Hudson-Odoi In för Kovacic. 46 Tog sitt mål väldigt fint. Tack. Tyvärr var resten av hans insats inte alls lika bra. 6+
Olivier Giroud In för Silva, 72 Fick inget att jobba med. Men gav en uppspelspunkt som krävde bevakning. 6
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Jorginho, Barkley, Tomori, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 23 8
Skott på mål 10 3
Blockerade skott 6 2
Hörnor 9 3
Målvaktsräddning 0 7

Bollinnehav %

76 24
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Lampard klarar inte av att få Chelsea att spela försvar. Tills han får ordning på det kommer det att finnas frågetecken kring honom som manager, så är det bara. Det finns mycket positivt men han måste inse och erkänna att lag byggs bakifrån.
    Han måste också sluta rotera sin backlinje så mycket, den måste sätta sig.

Försöker med både Abraham och Werner fungerade inte, men det var kanske mer för att Abraham hade en sådan där match.

Matchade laget modigt och riskabelt i andra men vad hade han för alternativ. Fick utdelning på det, åtminstone till en poäng. Får vara nöjd med karaktären i andra men Lampard, du måste ta itu med försvarsspelet och inte bara tro det löser sig genom att värva.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mason Mount

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Thiago Silva gör ligadebuyt och får kaptensbindeln direkt. Azpi är fortfarande kapten men då han inte startar just nu. Intressant dock är att både Abraham och Werner startar.

Oj vad nyfikna vi är på den offensiva uppställningen idag, och tänk att vi har även Pulisic, Ziyech och Giroud att välja på när skadorna väl är över.
    Däremot skäms man ju över tredjetröjan, den är så ful att man kan inte tro det. Lite bättre på nära håll men grisskär på håll. Huvaligen vad ful..Den var värre än på de bilder vi sett tidigare på den här tredjetröjan. Värsta tröjan på årtionden och de bär den för de tror någon kommer köpa den. Aldrig. WBAs tröja är ingen höjdare heller, ser ut som en viktoriansk tapet där numren inte går att läsa.

Snabb frispark in från WBA och ingen är med. Inspark. 1
    det började ju riktigt riktigt dåligt. Slapp bevakning och ingen press alls på skytten Robinson som skjuter mellan benen på James och WBA tar ledningen och gör sitt första mål på fem matcher mot Chelsea. 4 Hade Kepa sått hade han fått skulden för det också men det var USELT försvarsspel som vanigt. Nu måste det till fyrverkerier därframme.
    Bra frisparksläge och Chelsea försöker fuska med muruppställningen, vilket istället direkt ger en frispark åt andra hållet. Inte för det spelade roll då Mount satte den rakt i muren. 6
    Havertz hittar Werner som bröstar ned, men ingen är där. I kontringen rycker Alonso i armen och varnas. Du milde som Chelsea startat!!!! Pinsamt är inte ens täckande.
    Havertz skjuter på håll, räddning och ingen på returen. 9
    Chelsea verkar vaknat nu och det vet ju definitivt att detta inte är en match där man ska ställa ut skorna.
    Underbar boll från James men Abraham slarvar bort chansen och missar grovt. 12 Där borde han kunnat gjort bättre.
  Så spelar Caballero livsfarligt men en lugn Silva löser det åt honom. 13
    Det är fortfarande mest vilja och motivation från tapetlaget. Chelsea är tröga och långsamma i reaktionerna. Lampard måste var mycket missnöjd på linjen över hur hans lag startat. 15
    Havertz går in och ser Werner istället för Abraham som är längst fram och Werner sätter bollen i ribban. 15 Havertz har börjat bra.
    Bra inlägg från Werner men ingen på plats. 18
    Inlägg till Werner men det är bakom honom och han kan inte göra något av det.
    Du MILDE. Thaigo Silva tappar bollen och Callum Robinson kommer helt fri och sätter den enkelt bakom Caballero. Vi är på väg mot en superskräll och det är fan inställningen det är fel på. 25
    Hörna WBA och vi börjar redan helt tappa modet. Som Chelsea inte spelar fotboll. Man skäms ju när man ser det här.
    3-0 till WBA på en hörna. En spelare får stå helt fri och göra mål hur enkelt som helst. Det här är sämre försvarsspel än till och med under förra säsongen. 28
    WBA ser närmare ut ett fjärde mål än Chelsea ett första, det är tyvärr sanningen. Den inställning laget visat är skamlig. Underskattning, övermod, arrogans och alla andra ord man måste ta upp.
    Mount och framförallt Havertz är de enda som får godkänt, Werner har försökt. Försvarsspelet är bland det värsta vi sett. Någonsin, och det tre gånger om. Det stod tre WBAspealre längst ned helt fria på hörnan som blev tredje målet.
    James inlägg blir till skott. Härna. 36. WBA har inga problem med den. De har inga problem med något alls som Chelsea gör ikväll.
    James slarvar bort ett inlägg och lägger det till absolut ingen alls.
    Alonso står och sover igen när Christensen bryter och Diangana hinner före, som tur får denne bollen för långt ifrån sig.
    James till Abraham som skjuter tio meter över eller så. Vilket är högre än vad han var längre från mål. 39
    Frispark i bra läge mot höger. 40 Det borde blivit kort också på Sawyers. Alonso lägger frisparken i magen på muren. Ännu en totalbränd chans.
    WBA har parketrat bussen och kontrar bara. Och gör det bra. Det ltuar fortfarande mer mål för dem än Chelsea som är värdelösa just nu.
    Kovacics tur att sätta en boll nästan utanför stadion. 45
    Två minuter tillägg.
   
Var det här den värsta halvlek vi sett på årtionden eller känns det bara så? Eller är det bara straffet för tröjorna?! Vi skäms å klubbens vägnar. Lampard ser helt uppgiven ut och sitter med armarna i kors och funderar förmodligen på varför han tog det här jobbet.

ANDRA 
Det krävs tidernas vändning för att vi ska få ett leende idag, och förmodligen en del tur också. WBA kommer att packa ihop och kontra. Ett tidigt mål för Chelsea absolut nödvändigt och helst mer än så.    
    Azpilicueta in för Alonso. Inte mycket att snacka om. Callum Hudson-Odoi in för Kovacic. Det var ju ett offer då det måste till en offensiv och då fick en defensiv mittare gå av.
    Ett tidigt mål känns som ett absolut måste. Kan WBA hålla emot 10-15 minuter blir det nog omöjligt att göra något åt det här.
    WBA står just nu bara och väntar in Chelsea som inte kommer någonstans alls. 49
    Abraham söker Werner men en back mellan. Abraham borde kanske skjutit. Det var dock Havertz som gjorde chansen möjlig. Hörnan bort. 49
    WBA ligger rätt och Chelsea hittar inga som helst luckor, de måste skapa dem själva. Inlägg till Havertz som inte får fast bollen. Cheslea börjar om. 51
    Pereira spelar över som en rumänsk fotbollsspelare och får frispark. 52
    Abraham får en hörna. 52 Ännu har Chelsea inte gjort något på hörnorna, inte den här gången heller.
    Moss har ett långt snack med Livermore om något.
    Chelsea hade 76% boll i första och 3-0 i baken. 80% första tio och plötsligt ett mål som är en skänk av målvakten känns det som.
    Mount vänder upp och skjuter och målvakten rör sig inte. Det var ett fantastiskt skott, ursäkta det som skrev ovan. 66
    Havertz lyfter en boll mot mål, en liten touch men målvakten lyckas få bort den till hörna. Nära. 56 Usel hörna rakt ut.    
    Chelsea måste nu bygga på detta och inte släppa in WBA i matchen. WBA och Robinson skjuter från långt håll och mycket långt utanför. 58
    Chelea har hamnat på bakfot igen och en mycket bra brytnng av Christensen ger Chelsea en kontringsmöjlighet . CHO skjuter, blockas. Nästa inlägg nickas bort. 60
    Christensen och Kante stoppar Pereira. 61 Christensen har börjat andra bra.
    CHO försöker, hörna. 62 Gör något bra på en hörna för en gångs skull nu. Men inte, rakt till första försvarare.
    Mount försöker men skottet blockeras och lätt för målvakten. 63
    WBA har börjat maska markant redan. Robson-Kanu på väg in.
    Det är Mount bakom allt just. Hans energi och vilja drar Chelsea i nacken men det är ju en vägg de möter. Robinson ut för Robson-Kanu. 66
    Tre spelare går på Mount och blockar. 66
    Det behövs ett mål till och framförallt måste chanser skapas, det räcker inte med att hålla boll och få höga siffror på det. Men Chelsea hittar inga vägar.
    Hörna frö WBA. 69 Det går inte snabbt att ta den.
    CHO och Haverts kombinerar och CHO sätter bollen mycket säkert. 70 Nu är det match ändå.
  Det får dock inte hända något bakåt. Frispark in från kanten, det har vi haft svårt för, bort av Silva.
    Giroud kommer in som renodlad boxspelare och Lampard gamblar med att gå ned på trebackslinke då han tar ut Silva. 72
    Wba kontrar men stannar upp och söker läge och den är nära när Sawyer skjuter utifrån utan press. Cheristensen ännu en gång utan att gå upp och pressa på spelaren med boll. Synd då han haft en bra andra halvlek. 75
    En kvart kvar för kvittering och ev vinstmål.
    Azpi skjuter på långt håll men lätt för målvakten, bättre måste det ske även om vi förstår varför han tog skottet. 76
    WBA gör allt för att dra ned tempot och skapa avbrott i spelet.
    En klack från Pereira till robson-Kanu som dock skjuter illa, men hörna för WBA. 77
    Abraham söker Werner med en klack men den lcykas inte. Fajt om nästa boll men ingen avblåsning. CHO spelar dåligt till Werner och WBA får boll. Tiden rinner ut.
    Kante försöker ta sig igenom men det är en mur och det blir stopp till slut. 80
    Varning för maskning. Det var på tiden. 81
    Chelsea har tappat kontrollen över matchen och WBA dödar tid effektivt. 83
    Frisparken går rakt ut men tog ett par minuter.
    Werner in i boxen men en spelare i ryggen och han blockeras.
    Christensen tar Robson-Kanu hårt och bestämt och kortas för det. 86
    Vinst är knappast längre att drömma om, men några minuter för att få oavgjort finns det även om de har väldigt svårt att få luckor. WBA pressar högt och har lyckats bra med det , de har spelat bra försvarsspel hela matchen till skillnad från Chelsea.
    Havertz lyckas nästan piruetta sig fram men med tres spelare runt om går det inte. 88
    Werner skjuter tamt, lätt för målvakten. 88
   Fem minuter tillägg. WBA försöker dra ned med ett byte. Pereira ut för en försvarare, Field.
    Werner skjuter på volley som smitter just över. 90+2 Nära men som allt annat i matchen inte tillräckligt... Hörna dock, såg inte att det var en touch,
    Havertz skjuter och det blir retur och Abraham får fritt fram från en meter och kan göra sitt livs enklaste mål.
  AVR-koll för hands. Målet står. 90+3
    Hörna men CHOs boll in är mycket svag och kan rensas bort.
   
   
   
 Chelsea skänkte bort matchen i förstahlavlek genom makalöst uselt försvarsspel och WBA försvarade sig bra matchen igenom. Men vi har inte ord nog för att såga Chelseas försvarsspel och attityden de gick in i matchen med. Mycket bra att mot uppställt försvar och hög press att jobba sig till en poäng men du milde, som de spelade i första i försvaret kan det inte bli ens godkänt.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jon Moss + VAR

BETYG

Ingen svårdömd match. Men lät matchen flyta mer än många andra domare skulle göra trots att WBA sökte avblåsning gång på gång i andra.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.