- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC  2 sp 1 v 0 o 1 f 3 -3 mål 3 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   2 sp 1 v 1 o 0 f 10 - 1 mål 4 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21

Hur Chelsea kan storvärva den här säsongen utan att bryta några FFP-regler. LÄS HÄR>>


14 - 20 sep 2020
    NÄSTA MATCH:

   23 sep kl 20.45 - BARNSLEY - LC

  TV

Nyheter v-38


SÖNDAG 20:
Det blev ingen rolig söndag. Chelsea tappade både modet och koncepterna i andra särskilt efter Kepas tavla. Straffmiss också när vi hade en liten chans att komma in i matchen. Kan vi glömma den här dagen? För det var helt enkelt en sådan där dag då inget ville gå rätt för Chelsea. Som sagt, den här matchen kom på tok för tidigt för oss. Utvisningen förändrade också helt alla förutsättningar.
    Bara att glömma den och komma igen. Chelsea är under konstruktion och kommer att bli väldigt mycket bättre men det kommer att ta tid också.

Läsvärd Sky-intervju med våra nya tyskar. Läs här>>

Liverpool startar sitt absolut starkaste lag och har dessutom nyförvärvet Thiago Alcantara på bänken. Vi trodde nog det skulle dröja någon match innan han sattes i aktion men det kan alltså bli redan idag.
    Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Fabinho, Robertson, Henderson, Keita, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane
    Kanske är de lite svagare i försvaret då Gomez sakans.
    Skadedrabbade Chelsea matcher Liverpool med följande lag. Högst väntat som det sett ut på skadelistan:
Kepa, James, Christensen, Zouma, Alonso, Kante, Jorginho, Kovacic, Mount, Havertz, Werner
    avb: Caballero, Barkley, Abraham, Tomori, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta

Andra omgången är på väg mot målrekord. Vi får se hur det blir med det i de fyra matcher som är kvar.
 
Davide Zappacosta som blev klar för Genoa på lån för bara någon dag sedan har haft en succédebut. Han fick starta som wingback och har gjort mål också. Mog Crotone.

Med tanke på att Chelsea bara kunnat samträna mindre än en vecka, att så få nyförvärv är spelklara och skadeläget i sin helhet samt det faktum att vi möter det mest samspelta laget i ligan som dessutom var överlägsna mästare.
    Vi blir jättenöjda med oavgjort. Den här matchen kommer tyvärr lite för tidigt som läget blivit. En vinst vore helt underbart. Vi är inte favoriter men ändå kapabla att lugga Liverpool på poäng, det finns några små problem i deras lag som Timo Werner och de andra kanske kan utnyttja.
    Lampard måste dock få till sin laguttagning. Framförallt på mitten. För där var Chelsea inte bra mot Brighton. En dröm vore förstås att få se Giroud som center som tar emot och sätter upp lägen för Werner, men en sådan offensiv 4-4-2 tror vi inte Lampard går för. Bra är att Kovacic är tillgänglig igen.
    Vi brukar inte tippa laguppställningen eller ens önska men just nu känns det som vi vill se; Kepa - James, Christensen, Zouma, Azpilicueta - Kanté, Kovacic, Mount,, Hudson-Odoi och Havertz (som tia), - Werner. (Fast som sagt, ännu hellre Giroud istället för CHO i ett tvåmannaanfall).
    Domare blir Paul Tierney, inte direkt den vi helst vill se men han är åtminstone inte Anthony Taylor.

LÖRDAG 19:
Chelsea nästnästa motståndare på onsdag genrepade genom att förlora till Reading med 2-0. De fick också två spelare utvisade som därmed är avstängda mot Chelsea.

U18-laget gjorde processen med West Ham som har svårt inte bara på Olympiastadion. 4-1 slutade matchen till Chelseas U18 mot dem. Målgörare: Fiabema 13, Soonsup-Bell 26, Vale 32 Tauriainen 77

Åter en artkel som talar om att Timo Werner valde Chelsea före Liverpool och att det inte var för att Liverpool inte ansåg de hade råd med honom. Det måste svida för fobtollsskrivarna som forfarande menar att Werner är i Chelsea bara därför. Och i DM, kors i taket. >>
    Scouserfansen har inte ord nog för sin bitterhet i kommentarerna. Rätt kul på sitt sätt. Om det nu inte hade varit för att alla våra "fördomar" om dem totalt bekräftas av hur de uppträder.

OFFICIELLT
Davide Zappacosta lånas ut till Genoa för säsongen.

FREDAG 18:
Grattis Christian Pulisic som fyller 22 år idag.

Liverpool saknar Konstantinos Tsimikas i Xherdan Shaqiri och Alex Oxlade-Chamberlain  inför söndagens möte. En klart lättare skadelista än Chelseas.

Det är som vi fruktat och lite värre. Chelsea kommer inte ha Pulisic, Ziyech, Chilwell eller Silva till matchen mot Liverpool. Werner kan dock spela.

OFFICIELLT
Att Lewis Baker lånas ut till Trabzonspor för säsongen.

Slår Chelsea ut Barnsley ur Ligacupen nästa vecka väntar Leyton Orient, eller mer troligt Tottenham i nästa omgång. Matchen ska spelas vecka 40 men om Tottenham krånglar sig vidare i Europa League-kvalen en gång till går det före. Det blir en bortamatch.

OFFICIELLT
Conor Gallagher skrev på till 2025 och lånades ut till West Bromwich för säsongen sent torsdag kväll.

TORSDAG 17:
Wolves åkte ur ligacupen mot Stoke.

Vi gratulerar Sverige bäste idrottare (SD lär tycka annorlunda men de idioterna har aldrig fattat något och de fick en käftsmåll igår då det visade sig att vikingar är inte bara nordbor) Armand Mondo Duplantis till ett nytt världsrekord. Får han inte Bragdguldet och Jerringpriset då är det något vedervärdigt fel hos oss svenskar. 6.18 inne, 6,15 ute och han har knappt ens börjat sin karriär. Inte fotboll men fantastiskt.

Burnley slog ut Sheffield United i Ligacupen, kanske inte någon sensation på något sätt men Sheffield börjar väl känna av att andra säsongen är tuffare nu. Ethan Ampadu fick starta för Sheffield i en trebackslinje. Kortad. Men han får speltid och det är vad vill se att han får.

Magdalena Eriksson målgörare för Sverige mot ett coronadrabbat och tiopersoners Ungern ikväll.

Kai Havertz avslöjar att han höll på Chelsea som barn. Att han favoritposition är nr 10 men han är tacksam över att spela överallt bara han får spela (Lamps använde honom snarare som högerytter mot Brighton men det är nog inte där han kommer att spela mest). Läs mer om vad Havertz sa under sin presskonferens>>

Chelseas ligacupmatch mot Barnsley kommer att spelas 23 september, kl 20.45.

ONSDAG 16:
Dagens skräll i Ligacupen var att Southampton åkte ut mot Brentford på hemmaplan. Southamptn som startade i princip det helt ordinarie laget förlorade mot ett Brentford som redan tappat en av sina allra bästa spelare, Ollie Watkins och saknade även Said Benrahma och Pontus Jansson slog lätt ut PL-laget med 0-2.
    Lika stor sensation var det nog att Leeds som fick så enormt mycket beröm efter ligapremiären åkte ut mot grannarna från Hull som höll på att trilla ur Championship förra säsongen. Leeds hade dock roterat en del spelare. Leeds tog matchen till straffar med en mycket sen kvittering på övertid. Hull vann straffarna i tionde straffomgången.

Senast vi mötte Liverpool gick det inget vidare, förlust med 5-3. Ananrs pressade vi dem i de matcher som spelades förra säsongen och viktigast kanske att i mötet i FA Cupen på våren på Stamford Bridge slog vi dem med 2-0. Så de är ju inte oslagbara även om de är mångas, kanske de flestas favorit till att vinna titeln igen.

Timo Werner hade en presskonferens idag där han pratade om varför han ville komma till den bästa ligan och spela för Chelsea. Målet är som för alla stora spelare att vinna titlar, något han aldrig gjorde med Leipzig.
    Han menar att fotbollen i PL passar hans spelstil väldigt bra, åtminstone från de två möten han haft med Brighton att döma från. Han avser att försöka komma in i det hela snabbt med bara ett par tre fyra matcher, inte behöva vänta tiotalet innan han hittar hur han ska spela och anpassa sig i PL.
    Läs mer på Chelseas officiella hemsida>>

TISDAG 15:
Chelseas nye målvakt, 17-årige Sharman-Lowe, som kom från Burton och blev utlånad till Burton gjorde en riktigt bra match mot PL-laget Aston Villa som hade en stark elva i Ligacupen. Burton var nära straffar men ett riktgit bra skott av Grealish avgjorde matchen i slutminuterna.

Det blir Barnsley som Chelsea möter i nästa omgång av Ligacupen. De slog idag ut Middlesbrough. Chelsea spelar hemma 22 eller 23 september.

Det lär nog tyvärr inte hända men vi kan inte låta bli att fundera kring hur 4-4-2 skulle fungera för Chelsea mot Liverpool. Giroud som bollmottagre och med Werners fantastiska rörelse.
    Havertz och Mount på kanterna då Pulisic inte ser ut att spela. Mateo och defensivare Kanté på mitten.
    CSFC tror det skulle bli oerhört intressant.


Timo Werner fick en smäll mot Brighton men förväntas kunna spela mot Liverpool. Pulisic däremot har fått förnyade känningar av sin skada och kunde inte delta igår och är tveksam inför Liverpool. Chelsea MÅSTE få ordning på sitt skadeläge och vi börjar tyvärr misstänka att träningarna ställer till det.

Chelsea vann premiären igår vilket var väldigt skönt. Det är också så att senast Chelsea spelade måndagspremiär, de två senaste gångerna och vann. Då vann Chelsea också ligan. Kul fakta men så optimistiska är vi inte.
    Det fanns individuella saker att glädjas åt och försvarsspelet var bättre, oavsett om Sun tyckte det eller inte. Det var mer samordnad och agerade som en enhet, men det är fortfarande för många inlägg som kommer in. Däremot fungerade det nu inte framför försvarslinjen och vi har sett det förut och tror helt enkelt att det inte gör det när både Jorginho och Kanté spelar. Det såg också, slumpmässigt eller inte, bättre ut när Jorginho gick av skadad!
    För Chelsea visade också att även om vi vann räcker inte fyra dagars samträning för att få ihop ett lag. Nu får de fyra dagar till innan de möter fotbollens mest samtränade lag Liverpool. Ett lag som i princip haft samma laguppställning i två års tid nu.
    Det blir tufft och redan oroar skadeläget oss. Ziyech och Pulisic och Chilwell och kanske Jorginho är redan borta.
    Nu gäller det för Chelsea och Lampard att få lugn och ro och få ihop laget. Det kan bli en rolig säsong även om nästa match känns väldigt tuff med tanke på förutsättningarna. Den borde kommit först om en månad i en ideal värld.

MÅNDAG 14:
En bra start men ingen bra start om vi säger så. Resutlatet var bra men Chelsea imponerade inte. Dock klar förbättring redan i försvarsspelet, Timo Werner visade hur bra han kommer att bli för oss och vinst.

Inga besked vid matchstart vad som hänt med Christian Pulisic.

Chelseas mycket efterlängtade premiärelva säsongen 2020-21 är: Mycket intressant
Kepa, Alonso, Christensen, Zouma, James, Jorginho, Kanté, Loftus-Cheek, Mount, Havertz, Werner.
    avb: Caballero, Rüdiger, Barkley, Abraham, Giroud, Hudson-Odoi, Azpilicueta.
DÄREMOT saknas Pulisic helt vilket oroar.
    Brighton startar Lallana och White och fd Chelseaspelare Lamptey som varit just så bra som vi tyckte han var innan han valde att inte konkurrera i Chelsea: Ryan, Webster, Dunk, White, Lamptey, Bissouma, Alzate, March, Lallana, Trossard, Maupay

Ett mycket ungt Chelsea PL2 slog ikväll West Ham i utvecklingsligan. Matchen slutade 1-0 till Chelsea och målskytten var Dion Rankine i 75e.
    Matchen spelades på Kingsmeadow som nu är helt och uteslutande Chelsea. AFC Wimbledon som hyrde in sig efter sålt arenan till Chelsea har nu flyttat till sin färdigbyggda Plough Lane.
    Ett litet tips till den officiella sajten dock. En vinst ger tre poäng, även i PL2 och inte 1 och en mittenplacering i tabellen. Chelsea ska ligga delad två med Liverpool.

Chelsea lät Willian gå för han ville gå, han krävde ett kontrakt Chelsea inte kunde ställa upp på. Inget märkvärdigt alls egentligen. Vi vet alla att han är en duktig spelare som hade en bra säsong förra. Problemet är förstås att när en kontraktslös spelare som inte vill acceptera sin klubbs bud går till direkt konkurrent blir det hela väldigt uppmärksammat. Särskilt när spelaren gör succé i sin första match mot en av de mest uttalade nedflyttningskandidaterna!
    Alla frågar varför Chelsea släppte honom. Vad skulle Chelsea göra? Chelsea vet att de tappat en bra spelare men de såg inte en bra spelare tre år framåt. Däri ligger dilemmat för Chelsea. Vi tror Willian kommer att betyda mycket för Arsenal i år, en hel del nästa år men tredje året är ju högst tveksamt hur mycket han bidrar med. Det var frågeställningen Chelsea var tvungna att ta itu med. De erbjöd två år, Arsenal gav honom tre år till en högre lön! Willian är trots allt 33 år.
    Visst förlorade Chelsea en färdig bra spelare, men titta på vilken chans det är för otroligt lovande unga spelare som kan glädja Chelsea i tio år framåt som nu får chansen istället!

Damerna har landslagsuppehåll innan de tar upp jakten på en quadrupel i titlar för säsongen 2019-20. Det vill säga förra säsongen. Detta då FA Cupen för förra säsongen spelas färdigt den här säsongen.
    Vi häpnar fortfarande över gårdagens match, nio olika målskyttar i en fotbollsmatch. Det har vi aldrig upplevt förr.

Ännu mer spännande på alla sätt och vis är det ju att ligan nu startar för herrarna och vi får se, åtminstone några av dem, våra nyförvärv. Vi ser väldigt mycket fram emot den här säsongen och väntar oss mycket roligt.

Herrarna startar sin säsong, borta mot Brighton & Hove Albion som vi mötte i en träningsmatch häromveckan. Den matchen slutade 1-1 efter Brighton fått två straffar, varav Willy Caballero räddade den första. Det går dock inte att dra någon större slutsats från den matchen då Lampard matchade nästan hela akademin. Vi tror det var 14-15 byten i matchen! Det roliga var dock att Timo Werner visade lite av vad han kan redan efter tre minuter och gjorde Chelseas mål. Vi hoppas på repris ikväll.
    För det är en match Chelsea måste vinna.
    Förra säsongen startade med en brakförlust när Chelsea mötte United och de gjorde mål i varenda anfall de hade kändes det som. Vi behöver en bättre start den här säsongen.
    Inte minst då vi möter mästarna Liverpool på söndag. De startade med en vinst mot Leeds, inte helt orättvis men ändå tack vare en domartavla och en del tur. Kan Chelsea få ett bra resultat i den matchen kan det bära långt fram. Underskatta aldrig att starta en ny säsong positivt, särskilt när motståndet i första omgångarna är som de är.
    Först dock Brighton ikväll. Chelsea ska och måste vinna som vi ser det, men Brighton ska inte underskattas. Vi tror inte de är en av de stora nedflyttningskandidaterna men de lär nog ändå hamna på nedre halvan i serien. Trots att de förmodligen är bättre nu än förra säsongen, inte minst sensationen Ben White och veteranen Adam Lallana.
    Chelsea saknar en del spelare redan på grund av skada och värst är väl att Hakim Ziyechs skada som han fick i träningsmatchen mot Brighton tycks värre än vad vi trodde när han gick då. Knäskador är aldrig att leka med.

Vi räknar också med fler spelare in och tempot i spelare ut borde öka. En del ska förlänga kontrakt innan de lånas ut som Conor Gallagher och en del hoppas vi blir sålda men med pandemin verkar det bli väldigt mycket lån med möjliga köpoptioner istället. Otillfredssställande men sådan är fotbollsvärlden just nu, inte alla har ju Chelseas kassa efter ett par transferlösa fönster.
    Sedan har ryktena om Declan Rice inte gett sig trots en svag insats i landskamperna och i premiären mot Newcastle. Vår entusiasm för en dyr dylik värvning är inte jättestor, vi välkomnar honom om det händer men då måste det vara till en prislapp som klart under vad West Ham tro sig vilja ha. Långt under då det talas om att WH värderar honom till 80m pund vilket nog är mer än dubbelt så mycket som vi värderar honom till även om han har potential.

 

 


Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG 20:
Ingen Antonio Rüdiger alls i truppen och Tomori in på bänken. Spekulationerna om att Rudi kommer att lämna startade omedelbart i engelska medier.

Rennes manager Stephan har bekräftat att Mendy lämnar för Chelsea. Dock ännu inget officiellt från klubbarna.

Tottenham har Southampton som börjat säsongen katastrofalt idag. Tottenham var förskräckligt dåligt mot Everton, eller var det Everton som var för bra för dem? De har också fått klart med Sergio Reguilon som CSFC var mycket intresserade av och framförallt Gareth Bale på ettårslån. Då vi gissningsvis kommer möta Tottenham innan månaden är slut i Ligacupen är det betydelsefullt för oss också. Nu sägs det att Bale har en knäskada, så vi får se om han kan spela. Möjligen inte före oktober. Det är solklart en stor förstärkning inte minst mentalt för Tottenham, om han kan hålla sig skadefri vilket han varit dålig på de senaste åren. Hans motivation i Real på slutet var skit, men den är nog annorlunda nu. Vi får se om hans comeback sker mot Chelsea på nya WHL.

LÖRDAG 19:
Paul Merson, fd Arsenal men självutnämnd Chelseasupporter tror Havertz petas imorgon. LÄGG AV!
  Det är ju Fawlty Towers kring hans uttalanden om att Havertz inte verkade intresserad. Somnade Merson under rmatchen eller?

Har VAR skärpt sig? De har börjat rätt bra med åtminstone ett titt i monitorn för att justera ett domslut. Sedan kom Anthony Taylor idag och skänkte bort två superbilliga straffar, en åt vart håll dock. Sedan fick United inte en billig straff som de hade fått förra säsongen när allt blev straff för dem. Så än så länge tycker vi nog VAR står på plus, utom förstås när Taylor dömer.
    Atkinson kollade också själv idag, bra, när Lindelöf orsakade en handsstraff. Helt rätt också. Sådana är reglerna. Ayew slår dock en fruktansvärt nonchalant straff så... Men så får straffen gå om pga de nya stenhårda reglerna om att målvakten inte får lämna linjen, också avgjort av VAR. helt korrekt. Då fick Zaha ta den. Då satt den. Ayew bör nog inte få lägga straffar igen. (Om vi säger så, i engelska medier var f d Unitedspelare inte nöjda, men det var kristallklart enligt de nya reglerna - har Uniteds tur med billiga straffar som de fått med sig tagit slut?)
    Crystal Palace slog överskattade United med 3-1 borta. Palace har lätt för United. Näatan alla så kallade experter hade United före Chelsea i sina tips. Det är långt kvar, men de brukar ha United före oss i sina tips och det var ju bara målskillnad som skiljde förra säsongen. Även om det lät som deras tredjeplats var solklar. ;) Aldrig i livet att United är bättre än Chelsea, inte ens i närheten. De måste värva enormt.

Chelseas vinst över Brighton gav oss vår 2000:e poäng i Premier League, något bara Man United och Arsenal tidigare åstadkommit.

Trovärdiga Guardian säger att värvningen av Edouard Mendy är klar. Han kostar dock mer än väntat då Rennes satt hårt mot hårt i förhandlingarna. Dock ingen Tomori mellan. Inte heller någon Giroud som Rennes sägs velat ha som mellanskillnad. Nya priset sägs sluta på 22m. Vi får se när det blir officiellt. Rennes möter för övrigt Cesc Fabregas Monaco sent ikväll. Vi tror inte Mendy får stå annars hade det varit kul att se honom i aktion då vi inte gjort det ännu.

Everton lever upp till alla förväntningar efter sina fina värvningar, ja till och med överträffar dem även om de bara mött ett svagt Tottenham och ett huvudlöst WBA ännu. CSFC har aldrig uppskattat James Rodriguez och förstått hans storhet, vi såg honom bara som en bra spelare men inte en stor spelare, och det krävs väl lite till i större matcher innan vi helt gör en pudel men än så länge har han presterat långt bättre än väntat. Helt klart har han dock hamnat i helt rätt händer med Ancelotti.

Ska vi tror Daily Mail, vilket vi sällan gör när det gäller siffror, men sant är att Aston Villa har värvat något oerhört de två senaste sommarfönstren. Deras totala värvningar under den perioden uppgår nu till 227m pund vilket är nästan som Chelseas (40m för Kovacic för omvandling av lånet och sommarens ca 200m). Och de klarade sig bara kvar med ett nödrop. Vi måste dock säga att sommarens värvningar ser betydligt smartare ut än förra sommarens panikköpande.

Liverpool som sade sig inte ha råd med 45m pund för Timo Werner har tydligen köpt Diogo Jota från Wolves för 41m pund. En bra värvning igen. Och deras favoritskap har inte direkt minskat med värvningarna av Alcantara (26m ?) och Jota. Snarare tvärtom. Som tur var lär väl ingen av dem spela mot vårt skadedrabbade Chelsea i morgon.

I intervjuer är han lugn och balanserad, men Ashley Cole avslöjar att den värsta utskällning han och laget någonsin fått var av Frank Lampard när de var tillsammans i Derby. Läs mer här>>

Timo Werner avslöjar att han av spelarna fått smeknamnen Turbo Timo. Vi får se om det fastnar på samma sätt som Dave för Césr Azpilicueta. Han avslöjar också att han sprang 100m på 11,1 sekunder som 15-16-åring, vilket är riktigt bra. Han har dock inte prövat sedan dess och 100m löpning är inte direkt var en fotbollsspelare ägnar sig åt även om vi såg honom göra en makalös 70-80m löpning mot Brighton och bryta ett av deras anfall.
    Timo Werner är också den förste (ja tyvär är det så) manlige Chelseaspelare som gått med i Juan Matas Common Goal där spelare donerar 1% av sin lön till välgörenhet. Det kan vi inte nog applådera och uppskatta. Han är däremd bland spelare som Paolo Dybala som också nyligen gått med, Megan Rapinoe, Serge Gnabry, Alex Morgan och många andra.

FREDAG 18:
Det här får vi se som en sensationell vändning, om detta spanska rykte från El Gol Digital är i närheten av sant. Plötsligt sägs nu Real Madrid vilja värva Tiemoue Bakayoko. Chelsea har förhandlat länge med Milan om ett lån med köpoption men Real sägs vara villiga att betala hela summan om 30m € för Bakayoko. För Chelseas del är det ju toppen om det skulle stämma och även för Bakayoko verkar det ju vara ett steg upp även om han trivdes bra i Milan, som också värvat Tonali, och han har nobbat andra bud för att få komma till Milan.
    Vi får se om det här ryktet är fria fantasier eller om det har bärkraft nästa vecka.

Inte bara CSFC tycker kritiken mot Kepa är otroligt ensidig och ibland rent idiotisk i sin önskan om att hitta en syndabock. Han har haft en svag säsong, men vem hade inte blivit påverkad av den kritik han fått utstått. Vår förre back-upmålvakt Rob Green tycker detsamma och försöker nyanser bilden av Kepa här>>

Davide Zappacosta ser ut att lämna Chelsea. Dock enbart på lån igen. Denna gång till Genoa. Han sägs genomgå läkarundersökningen idag. Han fick sitt lån till Roma helt förstört av en tuff skada.

Tidiga spekulationer säger att Ziyech är fortfarande inte aktuell för spel, inte heller Pulisic. Två spelare vi hade behövt mot Liverpool. Billy Gilmour är inte spelklar förrän i tidigast mot slutet av oktober. Thiago Silva och Ben Chilwell kan dock komma ifråga för spel. Timo Werner fick en smäll mot Brighton men förväntas vara spelklar.

TORSDAG 17:
Slaven Bilic bekräftar att lånet av Conor Gallagher är i princip klart. Det är dock inte offentligt ännu.

Edouard Mendys agent Djily Dieng bekräftar att en affär är klar mellan Rennes och Chelsea. Målvakten kostar 20,1m pund, 22 € (DM kommer att hävda 25m pund för det är den summa DM bestämt sig för och de struntar i fakta). Mendy förväntas nu resa till London för kontrakt och läkarundersökning snarast. Vi avvaktar nog då det känns som det blir fler vändningar i den här affären. Och det är tid kvar på fönstret.

Liverpool verkar fått klart med en värvning av Thiago Alcantara. En förstärkning utan tvekan men inte för framtiden då Thiago är 29 år. Samma läge för Tottenham med Gareth Bale. En än tydligare förstärkning då Tottenham ju är ett sämre lag än Liverpool. Tottenham sägs också fått loss Sergio Reguilon som CSFC väldigt gärna hade sett komma till Chelsea men Lampard ville hellre ha Chilwell.
    Manc-klubbarna däremot tycks kämpa med sina värvningar, fast med mer än två veckor kvar är det ändå rätt gott om tid.

Times menar att Everton blir de lyckliga som får låna Fikayo Tomori även om andra säger att Rennes vill ha honom som del av försäljningen av Mendy till Chelsea. Också Conor Gallagher är högt efterfrågad och det ser nästan klart ut med Baggies så Conor får spela i någon form av blått. Först måste dock Chelsea och Conor bli överens om ett nytt kontrakt, sedan går nog lånet rätt snabbt. Tomori är lite svårare att sia om då känslan är att Lampard inte helt bestämt sig för om han ska lånas ut. CSFC tror dock det vore bra för Tomoris utveckling. Kurt Zouma blev onekligen en bättre spelare än tidigare efter sitt lån till Everton, även om han kanske ännu inte riktig nått den potential vi hoppas på.

The Sun har rätt ofta transfersiffror rätt men när det gäller löner ljuger de värre än trump. De säger Kai Havertz tjänar 310k i veckan. Sanningen är tydligen att han har 140k, kanske något mer. Mindre än hälften alltså. Mest i Chelsea är de flesta källor eniga om är nu Ben Chilwell på 190k. Chelsea har alltså inte en enda spelare bland de 10 som The Sun påstår är de som tjänar mest i PL. Men vem är förvånad över lögner i tabloider som Sun och Daily Mail? Det trista är att många sportskrivare i andra medier, inte minst i Sverige går på det hela och sprider lögnerna vidare. Vi vet ju alla hur sådana här uppgifter används för att sprida fördomar och avundsjuka bland fotbollsfans.

Det ser ut som om Lewis Bakers nästa lån blir till Turkiet, närmare bestämt Trabzonspor.

ONSDAG 16:
Thiago Silva och Ben Chilwell gjorde sin första träning med hela laget idag enligt Daily Mail, se bilder och text här>>
    Kommer bli väldigt intressant att se om han är aktuell för en start eller bänken på söndag mot Liverpool. Känslan är väl att Lampard inte vågar sig på det redan nu, eller...

Ryktet går att Chelseas ledning inte delar Frank Lampards uppskattning av Declan Rice. Delar av ledningen anser inte att Rice är en värvning Chelsea ska göra, främst förmodligen på grund en oerhört inflaterad prislapp. Men kanske också för de ser inte samma kvaliteter som Lampard ser. Läs mer i Metro även om källan urpsrungligen är The Athletic>>

Det sägs att Liverpool tackade nej till Timo Werner på grund av övergångssumman (som var rena rean på en spelare av den kvaliteten) vilket alltid låtit som en efterkonstruktion i linje med surt sa räven om rönnbären. Timo Werner har nu klart sagt ifrån att det var han själv som valde Chelsea efter att diskuterat med olika klubbar inkl Liverpool som han trodde hans spelstil skulle passa. Läs mer här>>

Det absolut senaste nu om Mendy är att Rennes hoppas få till ett lån av Fiakyo Tomori som en del av avtalet med att släppa sin målvakt. Ett lån är nog en bra idé för Tomori men bäst vore kanske till en PL-klubb, men vi får se vad Tomori själv anser. Annars sägs det ju att Everton vill låna honom och det tror vi vore mycket bättre för hans utveckling.

Chelsea har en stor trupp och massor med lån ute. Det är nu så många före detta Chelseaspelare och lån ute i Premier League, plus managers, att mer än två hela lag kan ställas upp med ex-Chelsea. Aktuella lån som Michy får ju inte spela mot oss men Chelsea har aldrig varit blyga inför att sälja spelare till andra klubbar och en del har nu efter varit i andra länder återvänt till PL som Ivanovic i WBA. Det är 25 f d och utlånade Chelseaspelare nu i PL. Vi såg ju hur duktig Lamptey som klubben ville behålla men som ville lämna då han såg konkurrensen som överväldigande för honom i måndags och hur duktig han var, kanske bäst på plan. Det spekuleras nu i hur detta kommer att komma tillbaka och bita Chelsea där bak. Mest kända är förstås de Bruyne (City), Salah (Liverpool), Willian (Arsenal). Vi sägs ju till och med vilja köpa tillbaka Dedclan Rice som lämnade som 14-åring.

För att fortsätta Klopps avundsjuksuttalande har The Sun jämfört kostnaderna för Chelsea startelva mot Brighton med Liverpools mot Leeds. Chelseas kostade 307m enligt Sun (och det är alltså nyare, dvs dyrare övergångar) mot Liverpools 353m pund. Åter får Klopp stå och skämmas lite för sina ogenomtänkta uttalanden.

Transferfönstret är fortfarande öppet vilket vi verkligen påminns om även om Chelsea mer eller mindre handlat klart. Det är några stora transfers på gång ändå verkar det som och de kan ändra alla tips och det lilla vi kunnat dra slutsatser från första omgången från. Som Gimenez eller Koulibaly till City, Bale och Reguilon till Tottenham. För att nämna några det talas om.

Edouard Mendy listades som skadad i helgen men ska nu återvänt till träning. Hans ersättare i helgen Salin är däremot nu skadad, vilket ytterligare kommer att försena en eventuell övergång för Mendy. Vi tror som sagt att om Mendy kommer så blir det väldigt nära fönstrets stängning pga detta och andra omständigheter, som priset.

TISDAG 15:
Det verkar som alla rykten om att Mendy-övergången är nära, är klart överdrivna. Det har inte skett någon läkarundersökning. Han har inte åkt till London och han var listad som skadad i Rennes match i helgen mot Nimes. Det här kan gå hela fönstret innan det löser sig. Rennes ser möjligheten att få ut en bra summa och Chelsea vill betala en rimlig summa så det har alla förutsättningar att bli en sådan där affär där Rennes försöker spela ut korten och Mendy till och med kan tvingas lämna in en transferbegäran.

Branislav Ivanovic återvänder till Premier League. Inte till Chelsea men vi möter honom om några veckor i West Bromwichs inte snygga tröja.

WBA är nu favoriter till att låna Conor Gallagher. Palace ledde jakten förut men då de redan lånat Michy Batshuayi och de får bara låna en spelare från samma klubb. Men först ska nytt kontrakt skrivas med Chelsea.

Martin Samuel skriver positivt om Chelsea i DM, och ljuger inte ens om prislappen på Werner som övriga DM altid gör. Så det är läsvärt även om scousers inte gillade det>>

Oscar har avslöjat att David Luiz och Wililan försökt övertala honom att gå till Arsenal, men han skulle välja Chelsea varje gång om det gick.

Daily Mail fortsätter ge fel siffror för Mendy men påstår nu också att Rennes försökte få Olivier Giroud på ett fritt lån för målvakten. Chelsea nobbade - förstås.

Sky Germany säger Bayern har återupptagit sitt intresse för Callum Hudson-Odoi. Vi lär få se.
    Leipzig och Juventus ska också vara intresserade.
    Vi kan tänka oss ett lån men ingen försäljning. Ett lån kan dock vara bra för CHO då han inte riktigt hittat tillbaka efter sin allvarliga hälseneskada.

Tipset är att Mendy blir klar idag då han tydligen ska gjort läkarundersökningen nu.

Chelsea lär spela en träningsmatch inför stängda dörrar mot Wimbledon idag. En chans för spelare att komma in i det hela och en chans för spelare att visa upp sig inför ev lån. Det tros att Silva kommer att delta.

Man United fans är sura för att Jorginho slår sina straffar med ett hoppsansteg och hävdar att Jorginho kopierar Bruno Fernandes. Nu får inte Chelsea inärheten av lika många straffar som United men fakta som fotbollsfans sällan klarar av är ju att Jorginho gjorde på det sättet före Fernandes vilket de som kan något borde veta.
    Sociala medier är ibland rätt avslöjande, när det gäller dumhet.

En artikel man aldrig trodde man skulle få se, särskilt inte i Daily Mail. DM försvarar Chelsea mot Klopps löjliga påhopp eller vad vi ska kalla det om våra värvningar i sommar. Nu är det ju Liverpool och inte Man United, för DM hade aldrig tagit upp det här om det var United men lite kul är det ju ändå när de påpekar hur mycket dyrare Liverpools lag är än Chelsea (även om de fortsätter inflatera Chelseas övergångssummor). Läs mer här>>
    Scouserfansen som har en viss ska vi kalla det trumpisk tolerans för sanning är förstås vansinniga i kommentatorsfälten och det är kanske allra roligast.

MÅNDAG 14:
Wolves med nio portugiser i sin trupp och en på linjen, ser riktigt vassa ut inför säsongen. Sheffield United lär få upptäcka att andra säsongen är alltid mycket tuffare för ett lag som kom upp och gjorde bra ifrån sig första säsongen.

Emma Hayes var mycket nöjd, inte minst med Fran Kirby, sitt lag efter matchen mot Bristol. Läs mer här>>

Kul grej är att österrikaren Dominic Thiem som igår vann US Open i tennis är en mycket stor Chelseasupporter. Vi välkomnar alla som gillar Chelsea. Även tennisspelare höll vi på att skriva och skrev. Boris Becker är en f d tennisspelare som har både Bayern och Chelsea i sitt hjärta.

Siffrorna är som vanligt i DM mer eller mindre fria fantasier men artikeln har ändå ett visst läsvärde, den handlar om Edouard Mendys lite ovanliga karriär från arbetslös till nästan klar för Chelsea. >>

West Ham kommer inte sälja Declan Rice den här säsongen sägs det från den delen av London. Vi får se i januari när paniken sätter in säger vi, trots att vi anser vi just nu kan nöja oss med värvningar när Mendy är klar. (Många kommer absolut inte hålla med, men CSFC anser att vi har tillräckligt många nya att spela in först). Mer överraskande är att West Ham tycks överväga att ge sig in i jakten (som inte verkar särdeles intensiv trots alla rykten) på Emerson.

Ett rykte för saltströaren. Men italienska rykten säger en mellanhand har kontaktat Sampdoria och Claudio Ranieri angående en övergång dit för Danny Drinkwater. Ett rykte vi önskar vore sant men det känns väldigt långsökt.

Frank Lampard bemöter också Jürgen Klopps struntprat (se även nedan) om Chelseas värvningar. Det finns en tid för prat och en för att hålla tyst, bara ett tips till den karismatiske tysken. >>

Sky har en läsvärd artikel om Frank Lampard och om hur värvningarna lyfter Chelsea till en ny nivå.>>

Klubbens lånerapport>> Uwakwe hade en bra debut i EFL Trophy med ett hat-trick mot Leeds utvecklingslag. Accrington vann med 7-0.

Jürgen Klopp gnällde i medierna ordentligt om att Chelsea spenderat 200m pund eller så på spelare i sommar och det är minsann inget som en så annorlunda klubb som Liverpool gör för de är ju så mycket bättre än att behöva köpa spelare eller hur det nu gick.
    Korttidsminnet hos människor i fotbollsvärlden är ju som det är.
    Chelsea har alltså, sägs det, spenderat 200m pund på spelare i sommar. Spelare som skulle vi tro vad Daily Mail påstår skulle kostat närmare 300m om deras prislappar stämde eller deras gissningar om vad prislapparna var. Bra affär säger vi som tycker om att köpa bra saker till nedsatt pris.
    Vad Herr Klopp glömt är att 2018 spenderade hans annorlunda klubb som inte vill köpa framgång genom att värva spelare 236m pund på att köpa spelare. (Om redovisade summor i medierna stämmer, vilket kan vara ett stort om) som vi ser med DM). Det är två år sedan. Det var också senaste året före nu som Chelsea ens fick köpa spelare! (Ja, vi vet att Pulisic köptes in i januari 2019 men han fick ju inte spela för oss förrän senare så....vi fuskar lite där med datumet).
    Chelsea har alltså, hittills är bäst att tillägga, spenderat 85% av vad Liverpool spenderade för två år sedan!
    Som sagt, minnet hos fotbollsklubbar, ledare, spelare och allra mest deras fans är tydligen kortare än det hos fruktflugor.

Skönt nog dömer inte vår mardrömsdomare Anthony Taylor ikväll utan Creaig Pawson. Taylors usla dömande straffar oss ändå med tanke på att Mateo Kovacic inte får delta i matchen på grund av den pinsamma utvisningen han utsattes för at Taylor i FA Cupfinalen.
    Gilmour, Chilwell och Ziyech är skadade och Silva tveksam till start då han just anslutit. van Ginkel står också på skadelistan vilket knappast stämmer men då han inte ingår i ligatruppen kan han ändå inte spelas även om Chelsea förlängde hans kontrakt av kanske mer sociala skäl efter alla hans jobbiga skador.

Aston Villa som värvade vilt förra sommaren handlar en hel del i sommar också, nu tar de tillbaka Chelseas förre ytter Bertrand Traoré från Lyon. Och kanske en ännu bättre affär gör de för en miljon mindre när de värvar Arsenals målvakt Emiliano Martinez som gjorde stor succé i project Restart.

FootballInsider som vi har låg tanke om vad det gäller trovärdighet kör åter igång ryktet om Ross Barkley plus cash för Declan Rice. Något West Ham ska sagt nej till varje gång det pratats om det tidigare.

Daily Mail skriver mer om fotboll (åtminstone mäns) än någon annan engelsk tidning, och ibland vettiga artiklar men alltid med en agenda. Mestadels känns det som mot Chelsea, men vi misstänker fans till 19 av Premier Leagues klubbar känner på samma sätt. För i ärlighetens namn är det skamligt hur de kan kalla sig en tidning med tanke på att de helt och totalt sitter i knät på Manchester United. Igår slog de pinsamhetens eget rekord när de tokhyllar United och Donny van de Beekefter en träningsmatch där de påstod att vdB "bossade" matchen efter en enda fin manöver och United förlorade till Aston Villa! Läs gärna kommentarerna här, inte ens deras supportrar köper DMs propaganda>>
    För vår del får vi acceptera att DM kommer inte hylla Chelsea även om det ibland, oftast från en utomstående källa, publiceras på DM som är objektiv. Vi önskar dock att de slutade med sina lögner där de inflaterar och höjer alla övergångssummor för Chelseaspelare till belopp det själva fantiserat ihop! De har inte angett rätt summa för en enda värvning under 2020 (förmodligen inte tidigare heller).



Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!