- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   2 sp 1 v 1 o 0 f 10 - 1 mål 4 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21

NÄR tröttsamma motståndarfans börjar tjafsa om FFP därför de har noll koll och absolut inget kan om reglerna hänvisa dem till den här artikeln så kanske, möjligen börjar de fatta något.
Chelsea är mycket långt ifrån att bryta mot några FFP regler av många skäl,
inte minst för att vi sålt väldigt bra och inte handlat under vissa fönster.

LÄS HÄR>>


7 - 13 sep 2020
    NÄSTA MATCH:

   14 sep kl 21.15 - Brighton

  TV

Nyheter v-37


SÖNDAG 13:
Manchester City matchade sina fina nyförvärv men klarade något sensationellt bara 0-0 mot Brighton i WSL idag. Ett poängtapp som var än mer oväntat än det Chelsea hade mot United förra helgen.

CHELSEA W   vs   BRISTOL CITY  W       9 - 0    (5-0)
En fullständigt fantastisk tiominuterperiod vid halvtimmen gav Chelsea en femmålsledning och avgjord match. Fem olika målgörare, fem helt olika sätt att avgöra och fyra mål på tio minuter. Tala om utdelning, och bara ett var av en anfallare! Fran Kirby som startade målskyttet tidigare i vad som måste erkännas var an målvaktstavla av en annars duktig Baggaley i Bristolmålet. Melanie Leupolz fick också göra sitt första mål för Chelsea med en underbar språngnick. Det är också väldigt roligt att se hur ruskigt bra Fran Kirby år igen efter sin svåra sjukdom. Frågan är om hon inte är bättre än någonsin.
    Noterbart är hur Sam Kerr verkar ha lagt om sitt spel sedan hon kom till Chelsea. Vi såg henne inte tillräckligt ofta innan för att kunna säga det definitivt men hon kom ju med etiketten målskytt efter att fem år på raken vunnit skytteligan i USA och Australien. I Chelsea verkar hon mer angelägen om att assistera och närmast ger bort lägen till andra där de flesta målskytta är betydligt mer egoistiska. Hennes rörelse över anfallslinjen är exemplarisk även om hon gör färre mål numer. (Vi såg ju också hur många chanser hon skapade, och missade, i Community Shield och mot United).
    Beth England högg som en kobra och fick sitt första mål för säsongen innan hon gick av för Pernille Harder. England får sparsamt med speltid då hon innan säsongen var tvungen att operera bort blindtarmen och matchas in försiktigt nu.
    Niamh Charles fick sätta en lätt boll efter att Harder trollat bort försvaret och Baggaley gjort en bra räddning men lämnat en retur. Harder och Charles hade varit på plan bara någon minut innan. Några minhuter senare satte Harder själv sitt första mål i ett vackert anfall. Och vilket mål det var.
    ÅTTA olika mågörare! Däremot stoppade Baggaley hela tiden Sam Kerr med flera bra räddningar eller var trävirket där. Sam Kerr fick det dock till slut, 86e minuten och därmed NIO olika målgörare. Ji som inte gjorde mål blev utsedd till bäste spelare av BBC. Kirby 15, Mjelde 31 str, Leupolz 34, Cuthbert 36, Bright 39, England 65, Charles 68, Harder 73, Kerr 86
    Motståndet var annorlunda men Chelsea gjorde helt klart en betydligt bättre match idag än mot United. Hade de spelat som idag förra helgen hade de blåst Un ited av plan. Det var en annan aggressivitet och flyt i spelet. Skärpan försvann dock, inte oväntat, något i andra men inte pressen. Bristol packade också bussen och parkerade den lågt för att minimera skadan. Ändå kunde det blivit fler mål för deras bäste var ändå målvakten och Chelsea gjorde en del missar också.

Om Chelsea Womern slår ut Everton i kvartsfinalen i förra säsongens FA Cup som spelas i slutet av månaden, efter landslagsuppehållet väntar bortamatch mot Brighton eller Birmingham i semifinalen. Det lottades i halvtid idag.
    I den andra semin tror vi det blir match mellan Man City och Arsenal, men de måste ju vinna sina kvartar först de också. Men lotten är ju upplagd för att det kan bli en stor final.


LÖRDAG 12:
Dirty Leeds no more. Den gamla benämningen kan vi inte använda på Bielsas Leeds 2020. De bjöd upp till härlig fotboll mot Liverpool. Orädda och positiva trots en mycket tuff start. Kul. De kommer ge många lag problem. De är inte i PL för att parkera bussen som så många andra nykomlingar. Scousers fick en felaktig straff helt gratis av Oliver som inte kunde sina egna regler och VAR missade också, synd då de gjorde allt rätt i matchen innan.
    Liverpool vann ligan så överlägset väldigt mycket tack vare sitt försvarsspel förra säsongen, anfallsmässigt, matchades de av andra trots sin anfallstrio men ska vi döma av den här matchen är de tillbaka till säsongen innan försvarsmässigt.
    Underbart underhållande match, men för en försvarsälskare kan den varit påfrestande, för oss andra väldigt rolig. (Även om vi älskar bra försvarsspel också, inte minst en perfekt glidtackling). (Det var väl fyra bortdömda mål också plus den felaktiga straffen?) Gung-ho football eller på svenska Hawaii-fotbolll.         
    Tyvärr blev två straffar avgörande, En helt felaktig, den andra klumpig som Liverpoolspelaren utnyttjade och föll lätt.
    För Liverpool väntar i nästa omgång Chelsea nästa söndag, borta.
(CSFC måste nog bota sin motvilja mot Leeds och komma ihåg att det lag vi tyckte så illa om inte finns längre!). Se upp för Leeds är Varningen redan nu!

Äntligen! Premier League börjar använda VAR som det är avsett att användas. Domaren Moss i Palace mot Southampton gav ett rött kort men uppmanades titta själv i monitorn vid plan och ändrade då, rätt tycker vi, till gult. Så ska VAR användas. Det är domaren som ska bestämma inte nissarna i VAR-rummet, de ska assistera.
    Det krävdes dock att Uefa tog PGMOL och Mike Riley i örat och krävde att de ska börja använda monitorn och låta domaren ta besluten.

U18 fick bara 1-1 mot Brighton idag trots ett mycket tidigt mål i första minuten av Soonsup-Bell. Svenske Edwin Andersson gjorde debut i U18-laget.

3-0 i ligapremiären till Arsenal mot nykomlingen Fulham. En övertygande seger och bra spel av Arsenal. Det var också oerhört roande att läsa många Arsenalfans som i kommentatorsfält började prata om titeln. Och de verkar göra det utan att korsa fingrarna. Utan ta minsta hänsyn till att Fulham var riktigt svaga, det är kraftig Norwichvarning på dem. Än mer då Norwich ju startade förra säsongen optimistiskt, men det här Fulham har inte en chans att stanna kvar om de inte spelar mycket bättre. De kunde inte ens stava till försvarsspel idag. Scott Parker såg bekymrad ut från start, han gråter nog ikväll.

Vi har hört häpnadsväckande siffror om lönerna i Chelsea. Sun m fl hävdar ju att Havertz skulle tjäna över 310, ja upp till 346k i veckan. Det är en lögn, det har vi sagt hela tiden. Troligare är att havertz inter ens har högsta lönen i Chelsea utan ligger på blygsamma 140k i veckan. Mest tycks Ben Chilwell tjäna med 190k. Minst tjänar Fikayo Tomori, med i sammanhanget mycket blygsamnma 14,5k i veckan (även om få svenskar tjänar 162.000 kr i veckan!).
    Det är GiveMeSport som tagit en seriös titt på Chelseas lönestruktur tillsammans med Spotrac.
    Läs mer här och se alla siffrorna, häpna eller förfäras. Men det viktiga är ju att det här är de mest trovärdiga siffror vi sett för Chelseas löner och de är långt från de siffror tabloiderna sprider.>>
    (Några spelare som nämns från gamla siffror har redan lämnat Chelsea, det kan vara värt att notera, och fler är på väg ut tror vi).
    Enligt tabloiderna har vi förletts att tro att Havertz och Kanté har varit de som tjänar mest. Det tycks alltså inte alls stämma, det är dock förvånande att Chilwell tycks vara den som tjänar mest. Viktigt att notera är dock att Chelsea till skillnad från många av våra toppkonkurrenter inte brutit 200k-vallen.

Chelsea har aldrig förlorat till Brighton & Hove Albion och vi får inte göra det på måndag heller. Chelsea har mött dem 14 gånger. Chelsea är också det enda lag smo Brighton spelat mot som de aldrig vunnit över.i ligaspelet. (De vann en cupmatch 1932-33) Förra säsongen slutade dock den här matchen 1-1, liksom träningsmatchen för några veckor sedan.

TORSDAG 10:
OFFICIELLT
Att Michy Batshuayi har förlängt sitt kontrakt med ett år till 2022 och lånas ut för säsongen till Crystal Palace där det gick bra för honom det halvår han var där tidigare.
    Det innebär också att Billy Gilmour byter från nummer 47 till nummer 23 i truppen.

Chelsea Womens match mot Bristol City på söndag visas av Viaplay kl 13.30

Från presskonferensen:
Fyra spelare kommer att saknas mot Brighton. Det finns ett litet hopp om Thiago Silva men troligt är det inte då han ännu inte tränat med laget. Hakim Ziyechs knäskada är värre än befarat och det handlar om ett par veckor till. Billy Gilmours knäskada är ett par månader bort och Ben Chilwell är inte spelklar men närmare spel än de två andra.
    Pulisic och Azpilicueta som varit skadade sedan cupfinalen är dock spelklara.
    Lampard oroar inte sig för ökade krav och press, något som alla pratar om för honom. Han lever för att jobba under press menar han. Och han påpekar att han faktiskt levde med press redan förra säsongen.
    Lampard bekräftade att det förs diskussioner med Crystal Palace om Michy Batshuayi, däremot förs inga diskussioner om Fikayo Tomori. (Ännu antar vi, det är ju flera veckor kvar av fönstret).
    För Tomori, och alla, gäller det att några kommer att bli missnöjda över att de inte får spela varje match men de måste fortsätta jobba som tidigare och visa Lampard att de förtjänar en startplats. Han pekar inte ut något särskilt som Tomori behöver förbättra. (Det handlar mer om en konkurrenssituation med fyra mittbackar).

WSLs trasnferfönster stänger idag och det har verkligen varit aktiv och framföralllt högkvalitetativt. Det är väldigt bra spelare som kommer till WSL den här säsongen. Väldigt många från USA där ligan är nedstängd så de kommer på korta kontrakt men det blir verkligen tufft att vinna den i år.
    Sky presenterar några av de mest spännande nyförvärven. Särskilt City har verkligen satsat på att ta tillbaka sin titel. >>
    Vi hoppas dock Chelsea gjort den enskilt bästa värvningen i Pernille Harder.

Tröjnumren har kommit och det blr en del ändringar. Pulisics tar den eftertraktade 10:an, Ziyech tar över hans 22. Timo Werner som väntat 11 som i Leipzig, Kai Havertz tar sitt gamla Leverkusennummer 29 från Tomori som byter till 14, Chilwell får 21 och Thiago Silva tar den lediga 6an.
    Se hela truppen>>

ONSDAG 9:
David Squires i Guardian tog en titt på ligalagen innan nystarten. Mycket skrattvärt>>

Frank Lampard analyser <kai Havertz,mycket läsvärt att se managers värdering av nyförvärvet. På officiella sajten. Läs här>>

Sky har gjort sin analys om Chelsea inför den nya säsongen. Inte direkt något nytt men precis som alla andra tar de inte upp det faktum att Chelsea tagit in Anthony Barry för att förstärka och förbätra försvarsspelet utan allt koncentreras på Lampards ökade kravspec men inget om andra coacher. Det är dock en utförelig analys men som alla sådana bygger den huvudsakligen på hur det såg ut förra säsongen och med alla nyförvärv känns det inte direkt som rätt analysmaterial. Läs här>>

Thiago Silva kom till London igår och det sägs att han kan vara i träning redan idag. Vi behöver honom, inte minst mot Liverpool nästa helg.

Premier League ser ut att bli den enda stora ligan i Europa som inte kommer att tillåta fem avbytare. Detta förstås då de sämre lagen ansåg att det gav topplagen en fördel.

En balanserad och objektiv artikel om Chelsea. Förstås inte från DM utan från journalistiskt sett överlägsna BBC. Läs den gärna.>>

Bethany England som bara fått göra inhopp hittills den här säsongen pga skadekänning har utsetts till WSLs bäste spelare av spelarna i WSL. Grattis.
    När hon är helt frisk, vilken anfallslinje Chelsea har med henne, Kerr och Kirby som vare väldig bra mot United. Och där bakom Cuthbert, Harder. Leupolz. Hayes största huvudvärk i år blir vilka ska starta.

Efter sett Nations League varje kväll, ja vi erkänner att man orkade inte se färdigt flera matcher, undrar man fortfarande hur fasen kan det här intressera folk? Träningsmatcher har åtminstone det i sig att de prövar spelare och taktik. NL är inte ens ett sömnpiller, mer något som gör det obehagligt att sitta. Inget lag av de vi lyckats se, skulle besegra Chelseas U23-lag. Norge är det enda lag som fick oss att le lite grann! Norge! Lagerbäck! Vem hade kunnat tro det?
    Vi förstår verkligen varför Fifa har förbjudit landslag från att spela mot klubblag. Det vore ju att totalt och brutalt avslöja Kejsarens Nya Kläder.
    Det är en gåta varför landskamper hyllas så mycket då lagen är rätt usla. Det finns inte ett enda landslag i världen just nu som skulle ta sig förbi 16-delen i Champions League. Det är väl Finnkampssyndromet, det är inte bra men vi älskar det ändå.

TISDAG 8:
Bats gjorde ett par mål mot Island, betyder det att vi får mer för honom? Han passade inte in i Chelsea men han är ändå ingen dålig spelare och vi tror Palace kan bli väldigt rätt för honom. Om det lånet blir verklighet.
  Giroud satte en straff mot Kroatien med Kovacic. Han är därmed bara ett enda mål efter Platini i statistiken. Giroud levererar alltid.

Chelseas ligapremiär är framflyttad. Femton minuter.

OFFICIELLT
Vi visste redan om det mennju är det officiellt att Kenedy återvänder på lån, fast nu till Granada i La Liga.

Mycket läsvärt av experten Ralhp Hoenigstein om Kai Havertz på officiella hemsidan. >>

Fem Chelseadamer har kallats in till engelska landslaget (och ett antal andra till andra länders). Det är Carly Telford, Millie Bright, Bethany England och Fran Kirby samt debutanten Niamh Charles, ny i Chelsea. England ska dock inte spela matcher utan ha en träningscamp likt amerikanskorna brukar ha.

MÅNDAG 7:
OFFICIELLT
Ethan Ampadu lånas ut till Sheffield United för säspngen. Ärligt talat, vi är inte särskilt glada över det. Vi hade helt klart hellre sett honom i Chelsea för att lära sig under Thiago Silva och Anthony Barry. Men det är officiellt från båda klubbarna nu så...

Ett gott skratt, med dagens 52-åring Marcel Desailly i den här twittervideon.>> Grattis Legend.

Att spela på Premier League och Chelsea kan göras med viss grad av vetenskap och sannolikhet (eller som CSFC gör det, satsa en femtilapp med magen på Chelsea). Chelseasupportern Thomas Mäkitalo på Dagens Betting har gjort grafer för sannolikheten att Chelsea vinner ligan och gör flest mål. Läs mer om det i en artikel han gjort för CSFC här>>

Chelsea bjuder på hemsidan en artikel om vad Kai Havertz kan tillföra Chelsea taktiskt. >>

Mateo Kovacic är avstängd inför matchen mot Brighton och skadeläget ser inte bra ut. Ziyech, Chilwell känner vi till. Pulisic har tydligen fortfarande problem med en skada han fick cupfinalen. Reece James har fått en smäll och kunde inte spela med u21-landslaget.

Vi har efterlyst det och det ska tydligen bli så att Viaplay nu visar fler engelska Premier Leaguematcher. En mycket välkommen nyhet. Läs mer här>>
    De startar säsongen med nykomlingen Fulham mot ett alltmer hajpat Arsenal på lördag kl 13.00.

Till helgen startar Premier League igen. Efter tidernas kortaste försäsong och den minst föreberedda någonsin med ett landslagsspel mitt i.
    Chelsea har värvat stort och har många nya spelare att spela in i laget så vi måste ha tålamod och ändå inte.
   För Chelsea måste få en bra start om gnället inte ska starta. Och med tanke på att i andra matchen väntar mästarna Liverpool är en vinst mot Brighton nog ett måste. Damerna fick ingen bra start då de slarvade bort en vinst mot United och med en så kort liga med så tuff konkurrens var det verkligen inte bra.

Vi hoppas också få veta spelarnas nya nummer, åtminstone för våra nykomlingar. Det blir också en indikation på vilka som kommer att lämna.
    För även om fönstret är öppet nästan en månad till 5 oktober och vi faktiskt förväntar oss en eller kanske två värvningar till så är det spelare som säljs eller i värsta fall åtminstone lånas ut som drar till sig vårt intresse.
    Spekulationerna om spelare in handlar framförallt om en målvakt och det hetaste namnet, Edouard Mendy har av Rennes fått en prislapp som vi har mycket svårt att tro att Granovskaia går med på. Vi har redan köpt en målvakt till överpris de senaste åren.
    Så vilken målvakt som kan vara på väg in känns helt öppet.
    Det pratas också om Declan Rice men på något sätt känns det ändå inte trovärdigt att West Ham släpper honom till ett rimligt pris.
    Blir det inga fler värvningar in, tror jag inte vi bryr oss så där jättemycket. För mer nöjda än vad vi redan är med Ziyech, Werner, Havertz, Silva och Chilwell kan vi knappast ens bli eller....?!

Vi hoppas förstås som alltid vid landslagsspel att vi får tillbaka våra spealre utan skador. De flesta av Chelseas landslagsmän har ytterligare matcher att spela, bara tyskarna Werner, Rüdiger samt spanjoren Kepa och walesaren Ampadu har spelat klart.

   

 

 


Rykten, notiser m m, v-37


SÖNDAG 13:
Edouard Mendy var uppsatt som skadad i Rennes' match mot Nimes idag. Vi undrar en del över den skadan.

Leeds försöker värva Conor Gallagher permanent enligt Daily Mail. Det kommer inte att hända och får inte hända. West Bromwich och Aston Villa är klubbar som vill låna Gallagher som förhandlar om ett nytt kontrakt innan ett lån kan bli klart. Chelsea ska inte släppa honom och då Lampard håller honom högt tror vi inte det lär hända. Men ett lån på PL-nivå är bra för Gallagher med tanke på nuvarande konkurrens.

Kylian Mbappé ska ha informerat PSG om att han vill lämna klubben nästa sommar. Alla vet hur mycket Zidane vill ha honom till Real men medierna vore ju vilka de är om de inte också lyckades knyta honom till Chelsea. Chelsea har varit extremt framgångsrika på transfermarknaden och många kanske därför börjar drömma om att även Mbappé är en möjlig transfer. Drömma kan man ju alltid. Han är bara 21 år trots att han dominerat rubriker och på plan i flera år redan.

LÖRDAG 12:
Arsenal Women har startat säsongen i full fart. 15-2 i målskillnad på två matcher, det hjälpte ju inte West Ham att få förre Chelseaspelaren Flaherty utvisad tidigt.

Tiemoue Bakayoko har nobbat ett bud från Crystal Palace sägs det. Han hoppas fortfarande att Milan ska möta Chelseas krav. Det här kan ta hela fönstret innan det blir klart men vi hoppas för Chelseas och Bakayokos skull att det löser sig.

Nu ska Inter ha Marcos Alonso. De har snart jagat halva Chelsea om vi ska tro italienska rykten vilket vi helt slutat göra.

Italienarna ger sig inte, de hävdar envist att Kantékommer att gå till Inter och att Kanté är ok med det. De till och med blåljuger om att Kanté vill gå till Inter. Samtidigt säger samtliga engelska källor att Chelsea kommer inte släppa Kanté som de absolut vill ha kvar och Kanté själv vill inte lämna London. Inte undra på att vi hyser lågt förtroende för det mesta som sägs vid den här tiden på året.
    CSFCs uppfattning är kristallklar. Kanté komer absolut inte lämna Chelsea för Inter även om de erbjuder Eriksen, Brozovic och Skriniar eller säljer dem för att erbjuda ett kontantpris. Kanté stannar i Chelsea.

Kraftiga rykten om att Edouard Mendy nu är klar för klubben och på väg till London för läkarundersökning och kontrakt. Klubbarna ska vara överens och de personliga villkoren är också klara. Nu väntar vi på det officiella.
    Under tiden fortsätter Daily Mail ljuga om vad Chelsea betalar för sina värvningar. De påstår att Mendy kostar Chelsea 25m pund fast priset förmodligen ligger på 18,2m. Man blir verkligen trött på DMs agenda mot vår klubb.

90min.com hävdar att Frank Lampard inte har övertygats av Callum Hudson-Odois arbete och attityd i sommar och kan tänka sig att låta CHO gå på lån den här säsongen för att växa till sig. Vi undrar, särskilt som vi tycker CHO äntligen började komma tillbaka till det löfte han var innan sin tunga skada.

Kai Havertz hade 29 i Leverkusen och ville ha det i Chelsea. Fikayo Tomori hade det och gav upp numret till Havertz på ett snyggt sätt, vilket han uppskattade. Lär mer här>> Fiakyo bytte till nummer 14.

David Moyes i West Ham säger klart att Chelsea har inte hört av sig eller gett något bud på Declan Rice. Något som medierna har helt beslutat för kommer att ske, eller har skett. Chelsea har inte haft någon som helst kontakt med West Ham om Rice. Det är budskapet och i morgon kommer vi att läsa tiotalet artiklar från Italien och England om att Chelsea kommer att värva Rice. Ändå.

FREDAG 11:
Som ALLTID tro aldrig ett rykte som kommer från Italien. Som Expressen åkte på och gjorde stor sak om att Giroud skulle vara klar för Juventus. (Expressen behöver sannerligen skärpa sin faktakoll, de börjar bli mer och mer som Daily Mail. Och det är inget beröm även om de gjort sig av med en viss idiot som skämde ut deras sportsida för ett år sedan.). Det kommer inte att hända vilket Giroud själv nu bekräftat. Tro aldrig på italienska rykten! Eller Le10Sport, FootballInsider och så många andra skitsnackare.

Declan Rice till Chelsea och Ross Barkley till West Ham, vi har hört det länge nu och nu får ryktet nya fötter. Vi lär få se.

Edouard Mendys övergång till Chelsea verkar vara mycket nära. Rennes ska accepterat ett bud från Chelsea och spelaren är på väg till London för läkarundersökning enligt flera olika källor. (Det talas om 20m pund som CSFC gissade, kanske t o m lägre, Independent säger 18,2m).

Emerson har länge sett ut att vara på väg till Inter, nu kan det bli Napoli istället. Det beror dock på om Wolves värvar Ghoulam.

Sky Italia, långt ifrån lika trovärdiga som vanliga Sky, säger att Olivier Giroud är klar för Juventus på ett tvåårskontrakt.
    Giroud verkar inte heller intresserad av att bli back-up i Juventus. Des om tagit upp ryktet i England menar att Giroud hellre vill stanna i Chelsea och vara komplementspelare där. Skönt för oss som tycker han erbjuder något få andra anfallare gör, vilket alltid är viktigt.

Jeremie Boga är eftrfrågad. Nu sägs det att både Napoli och Rennes jagar den förre Chelseaspelaren som Chelsea har en vidareförsäljningsklausul på. Sassuolo hoppas på 40m € för Boga vilket bör ge Chelsea en slant.

Inter sägs lagt ett öppningsbud som är rena förolämpningen på N'Golo Kanté. Det är på 30m pund. Aldrig i livet han släpps för det, och han kommer inte att gå dit ens för det dubbla för han vill inte.
  Andra rykten säger att Inter erbjudit Brozovic. Chelsea var inte intresserade av det heller. Ännu ett på samma tema är både Christian Eriksen och Brozovic. Båda ska nobbats.
    Däremot går ryktet om att Chelsea skulle kunna tänka sig att släppa Jorginho.
    Tyvärr lär vi inte fått höra det sista om det här, men vi tror inte Kanté under någfra omständigheter lämnar Chelsea för Inter.

Ian wright som borde veta något om målskyttar menar att Timo Werner är en född striker i samma mall som Alan Shearer med flera. Läs mer här>>

TORSDAG 10:
Målvaktlöftet Marcin Bulka som valde att lämna Chelsea för PSG gjorde idag debut (tror vi) för dem mot Lens. PSG är enormt skade- och coronadrabbat.

Daily Mail fortsättermed en dåres envishet som ensam tidning (med Expressen) hävda att Kai Havertz kostade Chelsea 89m pund. Löjligt då de inte har något fog för detta men det ingår i deras agenda mot Chelsea att felredovisa övergånssummor. Det har vi sett hela det här transferfönstret då ingen av de summor som DM hävdar verkar stämma med verkligheten. Nu säger de dessutom att Kai Havertz ska sagt nej till en 9m pund "bonus" för att få lämna för Chelsea. Vore det sant är det fantastiskt och borde tysta alla som tror att han ens underhåll tanken att gå till någon annan klubb (DM hävdar ju att Man United ville ha honom och försökte innan de valde att lägga alla ägg i Sancho-korgen). Avgör själva om ni tror på vad DM säger, vi gör det sällan, även de ibland som länken ovan tar in skribenter utifrån som skriver mer trovärdigt om Chelsea. Detta är dock ingen sådan utan en Unitedfanpressen.) De hänvisar dock att storyn kommer från tyska tabloiden Bild! Vi har inte kollat om siffrorna också kommer därifrån men Bild har uppgett andra tidigare. >>
    Vi ställer också minst sagt tvivlade till den lönesumma som DM, eller t ex Sun påstår Havertz kommer att tjäna. (Mellan 310-346k i veckan....)

Vi gillade Danny Drinkwater under Leicesters sensationella titelvinnande säsong och hoppades han liksom Kanté skulle tillföra Chelsea mycket. Så blev det inte på grund av skador, dåliga sociala och personliga val och säkert en del annat. Drinkwater klarade inte omställningen och har inte heller kunnat komma igen under de lån han varit ute på. Han har fortfarande kontrakt med Chelsea och tjänar enorma pengar varje vecka något han haft svårt att hantera. I den här artikeln talar han ut som problemen som kan möta en spelare när saker och ting går snett, som för honom. Någotr att tänka på, kanske framförallt för unga spelare men även för fans som ibland avfärdar lite för lätt och dömer människor. Läs här>>
    Drinkwater har inte tagits ut i Chelseas ligatrupp! Vi tror inte han någonsin mer kommer representera klubben, men hoppas för hans (och Chelseas skull) att han hittar ett lån men då måste han nog sänka ambitionen till Championshipnivå och med den lön han har, kommer han ens vilja det? Den frågan måste trots allt ställas. Vi ser ju inga tecken på att fotbollen är viktigare än lönen. Vårt andra Winston Bogarde-fall är nog tyvärr som vi kommer att komma ihåg honom.

Michy Batshuayi har gjort sin läkarundersökning hos Palace och vi väntar på att få lånet officiellt. Han var dock uppsatt som nr 23 på Chelseas officiella trupplista idag.

Jürgen Klopp skämmer ut sig genom att låtsas och därmed ljuger om att Liverpool framgångar kommer genom deras arbete och inte för att de värvat. Liverpool har värvat sin framgång på samma sätt som nästan alla framgångsrika klubbar i hela världen. De bara spred ut det och nu när de inte kan värva låtsas de vara bättre än alla andra. Alltid lika patetiskt när klubbar når den nivån och tycker sig vara bättre än alla andra när de själva gjort exakt samma sak. Liverpool har färre egna produkter än Chelsea, än Man United som exempel.

Rennes klubbpresident har bekräftat att de för underhandlingar med Chelsea om en värvning av Edouard Mendy.

De tre dyraste tröjorna i Premier League för supportrar att köpa är Tottenhams och sedan Liverpool och Chelseas på delad andraplats. De ligger alla på ca 100 pund styck. Alla görs av Nike!

ONSDAG 9:
Man City Women fortsätter hårdsatsa för att komma ifatt Chelsea i WSL. Igår Lucy Bronze från Lyon, idag förre United-spelaren Alex Greenwood från Lyon.

Michy Batshuayi har bekräftat i en intervju efter Belgiens landskamp och sina två mål igår att han kommer att förlänga med Chelsea och bli utlånad till Crystal Palace.

Vi spekulerade ju i det vid Brightonmatchen, att Christian Pulisic tar tröja nummer 10 efter Willian. Detta då Ziyech hade nr 22 i den matchen. The Athletic säger nu att det blir så.

Edouard Mendy ska vara nästan klar för Chelsea om vi ska tro Rennes lagkapten da Silva. För 25m pund. Vi tror inte det, men kanske det är 25m €.

Nya rykten om Boubakary Soumare från Lille (de ska tydligen enligt ryktena sälja halva laget). Han var het tidigt i år på ryktescirkusen och är nu tillbaka. Istället för Declan Rice sägs det nu.

Italienska rykten säger Chelsea vill värva Marcelo Brozovic. Man ska aldrig tro på italienska rykten ävenom de återfereras av Chelsea själva på deras hemsida.
    Italienska rykten hävdar också att Man United jagar N'Golo Kanté förutom att de hela tiden säger Inter kommer att värva honom. Inget av det kommer att ske.

Det verkar som John Stones ska stanna i City trots oroväckande rykten om Chelsea. Tack för det.

Conor Gallagher ser ut att vara nära ett lån till West Bromwich eller Leeds. Måtte det blir WBA. Vi vill inte se ett jättelöfte från Chelsea hjälpa Leeds. Absolut inte.

TISDAG 8:
N'Golo Kanté är inte lockad av Antonio Contés ivriga frieri-försök att få bort honom från Chelsea. Han stortrivs i i klubben och vill inte lämna och Chelsea vill inte sälja. Kan vi, snälla, slippa fler rykten om att Kanté ska lämna nu?

Det lär skilja totalt ca 4m pund mellan vad Chelsea vill ha för Bakayoko och vad Milan är villiga att betala. De tycks vara överens om 4,5m i lånesumma men Chelsea vill ha en köpoption om 27m pund sedan. Milan vill ha den på 22,6m pund. Vi säger, sänk Zlatans lön eller strunta i att ge honom ett år ytterligare och Milan har lätt råd med mellanskillnaden.

Enligt Sun blir det Crystal Palace på lån, igen, för Michy Batshuayi. Chelsea sägs förlängt hans kontrakt med ett år så att han inte går gratis nästa sommar, inför lånet. Smart men bäst för alla hade ändå varit en affär (utom kanske för Palace)

Fikayo Tomori ska vara mycket nära ett lån till Everton som det spekulerats i länge nu. Everton ser väldigt intressant ut inför nya säsongen.

WSL-lagen Manchester City och United storvärvar innan fönstret stänger. United tar in Christin Press och Tobin Heath från USAs världsmästarlag och City värvar hem Lucy Bronze och lär ha någon mer på gång. WSL i år blir ruskigt tuff och Chelsea hade behövt en något bättre start men vi får hoppas det blir fler poängtapp för våra konkurrenter.

Thiago Silva har ännu inte anslutit till Chelsea så det lär dröja lite innan vi får se honom i blått (eller hemska tanke, i den vedervärdiga tredjetröjan). Han semestrar på Sardinien just nu enligt tabloiderna.

Tuttomercato säger Chelsea lagt ett nytt bud om 25m € för Mendy. Rennes säger att de inte fått något bud alls.

Jorginho får mycket beröm för sin insats för Italien mot Nederländerna igår.

Tyvärr fortsätter medierna sin kampanj att försöka få Kanté bort från Chelsea genom att hela tiden antyda att han inte har Lampards stöd. Vi ställer oss minst sagt tvivlande till den teorin och vi hoppas det löses internt på Cobham så fort Kanté återvänt dit efter matchen mot Kroatien ikväll. Vi vill ha ett slut på de spekulationerna som Conte tycks ligga bakom genom att försöka charma Kanté genom medierna.

MÅNDAG 7:
En sak med Mendy till Chelsea är att Chelsea då får en riktigt stor målvakt då Edouard Mendy är 198 cm lång.

Mycket prat om att Edouard Mendy kommer till Chelsea och det för 18m pund, inte de 30m pund medierna tidigare sagt att Rennes kräver. Det lär handla om dagar. Vi får väl se om och när det kan bli klart.
    Mer oroande är att allt snack om Kanté till Inter, och nu för rena reapriset. Det är ett rykte vi verkligen inte vill höra. Chelsea har ingen ersättare för honom vilket vi såg förra säsongen och det finns ingen som ersätter honom heller. Det är faktiskt obegripligt att det här ryktet inte totalt stoppas av Lampard och klubben. Även om det inte är direkt trovärdiga källor som pushar det.

Armando Broja kan göra landslagsdebut i kväll för Albanien mot Litauen. Broja har varit i Chelse sedan 8-årsåldern och är nu utlånad till Vitesse för säsongen.

The Athletic säger att Chelsea är nära en övergång för Edouard Mendy, men till runt 20m pund, inte de 30m som Rennes sades kräva.

Sheffield United vill långa Ethan Ampadu kommande säsong. Det sägs att även Fulham är intresserade. Ampadu själv vill stanna och kämpa om en plats efter fått rida bänken hos Leipzig.
    CSFC hoppas han stannar och får en utbildning av Silva och en del chanser av Lampard. Bättre satsa på Ampadu än värva Rice för alltför stora pengar.

Sällan man någonsin ser supportrar så eniga som omdömena om Chelseas hemska tredjetröja. Fast efter sett Uniteds zebratröja som 3e tröja är det hårfint vilken som är absolut värst.
    Verkar som Nike och Adidas har startat en tävling i vem kan göra den värsta tröjan. Nike brukar vinna, tänk bara på Citys och Barcelonas slickepinnar med flera.

En lånerapport från klubben>>

Kenedy, ännu en spelare som borde säljas, lånas ut igen i Spanien. Den här gången till Granada enligt ryktena.

Tariq Uwakwe har lånats ut till Accrington, som bekräftat men inte Chelsea, på säsongslån. Det har senare bekräftats av Chelsea.

Roma verkar nobba Davide Zapapcosta vars lån där var skadefyllt. Men Atalanta är nu intresserade. Zapapcosta är en av de spelare Chelsea behöver hitta en ny klubb för så vi hoppas det blir något av det. Zapapcosta kom från Atalanta för tre år sedan.

Vi, och andra, har spekulerat i hur Chelsea ska få ihop sitt lag med så mycket nytt folk. Vår förre målvakt Mark Bosnich oroar sig inte utan tror laget kommer att komma samman mycket snabbt.

Mycket snack om att Chelsea skulle släppa N'Golo Kanté i sommar om rätt bud kommer. United vill då bjjuda.
    Detta för att göra plats för Declan Rice. Det är så dumt så man kan inte ens fatta det. Declan Rice är en duktig spelare men han är långt ifrån någon N'Golo Kanté.
    Medierna trycker verkligen på för att tvinga bort Kanté från Chelsea. Måtte ingen alls lyssna på sådana idiotier.

Dagens målvaktsrykte är Uniteds Sergio Romero.

Thiago Silva ska ha konsulterat Neymar och Willian innan han bestämde sig för Chelsea enligt Telegraph. Neymar var mycket positiv och sa att han skulle ångra sig om han inte valde att pröva något nytt. Willian lär skojat och sagt att hade han vetat att Silva skulle komma skulle han stannat.

Starka rykten om att förhandlingarna med Milan om Tiemoue Bakayoko är klara. Det blir tyhvärr ett lån med köpoption. Lånet ska generera 3m € och köpoptionen är 30m €. Det är inte säljarnas marknad i det här fönstret, då köparna är få och "fattiga".

Chelsea goes Crystal Palace med en hemsk tredjetröja som vi hoppas slippa se alls kommande säsong. Men den ska tydligen bara användas i europaspel. Uttonade blåränder med en nästan blekrosa/röd bakgrund. Eller som Nike beskriver det, ultramarin ränder som tonar ut i en gllödande kolfärg. Den här lika ful som det låter. Se den här>>
    80-talet är tillbaka och respekten för klubbens färger är borta när Nikes designers får lite friare händer med tredjetröjorna. Tur att de lyckats rätt bra med den viktigaste tröjan. Detta är nog den sämsta och fulaste tröja vi haft på 2000-talet. Den är bara så fel i varje stycke, rosaröd, randig och ja, hemsk.

Mason Mounts pappa bara skrattar åt det löjliga ryktet som Daily Mail gav näst högsta prio åt under söndagen. Att Mount inte ville att Havertz skulle komma till Chelsea. Han kallar det bullsh*t. Det är typiska rykten som hittas på för att störa spelare. Det enda noterbara är vilka tidningar som tar upp dem och ger dem spridning för det passar deras agendor.

Timo Werner valde Chelsea. Alla trodde han skulle välja Liverpool för det hade medierna bestämt sig för. De var dock inte de enda som försökte värva Werner då priset var osannolikt bra på den marknad som var. Ole Gunnar Solskjaer reste till och med till Berlin för att försöka övertala Werner. Pep Guadriola var också med i jakten. Werner har klart sagt ifrån att det var till stor del Frank Lampards förtjänst att han till slut valde Chelsea.

Reece James lär också ha skadekänning och kan vara ur fråga för att spela mot Brighton. Det är dock en vecka till matchen går så vi får se. Övriga som är tveksamma är Hakim Ziyech och till större grad Ben Chilwell.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!