- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21

NÄR tröttsamma motståndarfans börjar tjafsa om FFP därför de har noll koll och absolut inget kan om reglerna hänvisa dem till den här artikeln så kanske, möjligen börjar de fatta något.
Särskilt på kommentatorssidor som Sportbladets silly season. Chelsea är mycket långt ifrån att bryta mot några FFP regler av många skäl, inte minst för att vi sålt väldigt bra och inte handlat under vissa fönster.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8682019/Roman-Abramovich-bankrolling-Chelsea-managed-splash-231m-summer.html


31 aug - 6 sep 2020
    NÄSTA MATCH:

   14 sep kl 21.00 - Brighton

  TV

Nyheter v-36


SÖNDAG 6:
Chelsea startade WSL med en ordentlig besvikelse och kunde inte slå Manchester United som kontrade in en sen kvittering. 1-1. Chelsea borde avgjort matchen redan i första men släppte helt in United i andra halvlek som var svag. Det är ett poängtapp som kan bli oerhört dyrbart. Vi såg ju hur en svag ligastart för två säsonger sedan helt ruinerade den säsongen.
    Sam Kerr gjorde sitt andra mål, vilket inte är mycket för henne även om det kanske inte varit så många matcher hon har spelat sedan hon kom i början av året. Hon är otroligt duktig på att tkomma i rätt position och skapa läge men hon missade nästan lika mycket som mot City i Community Shield. Så mycket chanser har inte ens Chelsea råd att missa om alla högt ställda mål ska infrias. Earps i Uniteds mål storspelade dock, vilket bör påpekas.
    Chelsea dominerade första men slarvade på tok för mycket. United kom tillbaka i början av andra och testade verkligen Chelsea. Chelsea gjorde en klart sämre match än mot City i Community Shield tyvärr, men resultatet är ju det som räknas ändå.Pernille Harder fick tiotalet minuter i sin debut. Vår matchens spelare var Fran Kirby.
  En svag inledning på säsongen tyvärr och inte vad vi hoppades på alls. Det här var två onödigt tappade poiäng. Man får intre missa så mycket chanser även om målvakten storspelar. Hoppas männen gör bättre ifrån sig nästa måndag.

Chelsea har lottats mot Barnsley eller Middlesbrough när de kliver in i Ligacupen, Carabao Cup i tredje omgången. Chelesa har hemmamatch. Matchen spelas 22/23 september.

Chelsea har värvat målvakten Teddy Sharman-Lowe från Burton. Han är bara 17 år så det är en värvning till akademin och sådana brukar Chelsea inte officiellt bekräfta men han har själv gått ut och meddelat omvärlden det.
    Chelsea har unbder eftermiddagen officiellt bekräftat det.

OFFICIELLT
Chelsea W har lånat ut Jamie-Lee Napier till Birmingham för att hon ska få speltid i sin utveckling. Den unga skotskan kom till Chelsea i december och har haft svårt att ta plats i det samspelta försvaret.

LÖRDAG 5:
Ingen Chelseaspelare fick starta för England mot Island. Lite intressant att notera är att stämmer uppställningen så spelar Souithgate Declan Rice i den mittbacksposition som folk tror Frank Lampard vill värva Rice för. Vi har säkert inte hört det sista om det värvningsryktet.

Bra presentation av Kai Havertz i BBC. Ta också en titt på de övergångsiffror de anger som skiljer sig kraftigt från siffror som t ex Daily Mail och de som kopierar dem påstår. Vi tror mer på BBC men framförallt är artikeln om Kai läsvärd.>>

WSL startar idag med nykomlingarna Aston Villa mot förste titelutmanaren Manchester City. (Visas på Viasat 15.30). Chelsea är favoriter till att vinna titeln igen. De vann tack vare points-per-game i den avbrutna säsongen då de var obesegrade men hade spelat en match mindre än City. Helt rättvist. Chelsea har inte förlorat sedan januari 2019 i ligan då ett sent övertidsmål av Ellen White (nu i City) gav Birmingham en överraskande vinst.
    Noterbart är att inget lag har lyckats vinna titeln två år i rad sedan Liverpool 2013 och 2014. Dags nu.
    Emma Hayes vill ha den. Hon vill ha allt. Som hon säger, ingen är i Chelsea bara för att underhålla utan för att vinna. Läs mer i den här intervjun >>
    Chelsea startar som alla vet med en tuff bortamatch iorgon mot Man United som pressade Chelsea hårt förra året och var stjärnspelare är Lauren James, syster till Reece James.

FREDAG 4:
ESPN har en lite annorlunda artikel som är väl läsvärd om Kai Havertz>>

OFFICIELLT
Det har tagit sin tid men nu har Chelsea bekräftat att Kai Havertz är en Chelseaspelare med ett femårskontrakt som väntat. Vi har längtat efter att fått det bekräftat.
    Som alltid säger de inget om siffrorna. DET senaste är att siffran är 71m pund vilket gör det till en fantastisk affär av Chelsea. Övergångssumman är 62m pund som kan gå upp till 71m pund med add-ons.
    Kau Havertz är 21 år och multispelare som man kan kalla honom då han kan spela i nästan alla offensiva positioner. Förmodligen får vi se honom mest som offensiv mittfältare.
    Chelseas sajt ger er de flesta siffror om ni inte redan läst den uppsjö av artiklar som kommit om Kai Havertz.
    Vi har enorma förväntningar men också tålamod med att det kan ta honom lite tid att anpassa sig till Premier Leaguefotbollen.
   
Guro Reiten talar ut i Guardian om sina förväntningar på den kommande säsongen och vad som hänt under hennes första år i Chelsea. Läs här>>

Det andra försöket att få ha fem avbytare liksom Bundesliga tydlgen ska ha föll också och röstades igår ned. Så det blir bara tre byten i PL kommande säsong trots pandemin.

WSL startar i helgen, och på söndag spelar ju Chelsea mot Man U. Visas på Viasat kl 15.30. Nu har också hela WSLs spelschema kommit. Typ. De anger åtminstone motståndare och vilken helg matcherna ska spelas. Chelsea avslutar hemma på Kingsmeadow mot Reading. Se det här>>
    Det är ingen gissning att det kommer att handla om Chelsea, City och Arsenal med en varning för United i WSL. Årets överraskning kan nog bli Reading. Alla har förstärkt och förstärkt bra men precis som på herrsidan är nog Chelseas värvningar överlägsna. Särskilt Leupolz och Harder (och vi får glömma att Kerr kom i januari och hann knappt lära sig namnen på lagkamraterna innan säsongen ställdes in). Det sagt tror vi Emma Hayes' fokus ändå ligger en hel del på Champions League.
    Det kommer att bli en riktigt intressant säsong och vi tror vi Chelseafans kommer bli mycket nöjda med den. WSL är nog redan Europas starkaste damliga. Ursäkta Bundesliga Frauen och La Ligue.

Mason Mount och Tammy Abraham är nominerade till PFA, spelarfackets Årets Unga Spelare.
    Erin Cuthbert är nominerad till Årets Unga Spelare på damsidan. Bethany England, Guro Reiten, Sophie Ingle och Ji So-Yun är nominerade till Årets Spelare.

TORSDAG 3:
Vi såg det mot Brighton men ännu en gång överraskar Timo Werner med vilken enorm arbetskapacitet han har. Kommer inte ihåg senast man såg en toppanfallare jobba så hårt över så stora ytor. Även han inte hade en jättebra match. Bollarna till honom var sällan roliga.      Han gjorde förstås också mål. Matchen slutade dock 1-1 efter ett lövertidsmål.
    Rudi visade också att han kan bli den vi trodde innan förra säsongen.
    Konstigt nog fick Havertz ingte komma in.
    För övrigt hade vi lyckats förtränga vilken otroligt hemsk logo Nations League har. Den ansvarige för den borde fråntas alla kritor och färglådor. Innan hen börjar tredje klass.
    (Barcelona kan nog ha en ersättare för Messi Ansu Fati är väldig imponerande).

Toni Rüdiger startar men inte Kai Havertz. Timo Werner startar också men inte Kepa i Spanien. Enrique är de Gea-fan och sedan han kom tillbaka har Kepa inte fått spela trots att han ett tag petade de Gea. Tyskland saknar nästan alla Bayernspelarna. Matchen går på TV12.

Det har nu bekräftats att Chelsea Ws premiärmatch mot Manchester United visas på Viasat Fotboll på söndag kl 15.30. Det är nog för tidigt för att vi ska få se Pernille Harder i aktion, men kanske det kan bli fråga om inhopp beroende på hur matchen utvecklas.

ONSDAG 2:
Premier Leaguekllubbarna kommer åter att rösta om det ska få vara fem byten per match som under förra säsongens avslutning. Det har röstats om detta en gång tidigare och då bestämdes det att man skulle återgå till tre. Många klubbar, framförallt i toppen menar dock att spelschemat är så tufft att de vill ha fem byten så det blir en ny omröstning imorgon.

Reece James har dragit sig ur U21-landskamperna. Inget skäl anges, men vi hoppas det bara är en liten skadekänning.

TISDAG 1:
Pernille Harders första intervju för Chelsea. Hon avslöjar ju att hon, av något skäl, varit Chelseassupporter i några år nu. :) Läs här>>

VIKTIG LÄSNING: Hatarna och de avundsjuka hatar det och vi är otroligt positivt överraskade. Daily Mail, av alla, har gjort en seriös artikel om varför Chelsea har råd att spendera enorma pengar på spelare i sommar. Neutral och trovärdig. Man kan knappt tro sina ögon när man läser den, inte för att de lär ändra hatarnas fördomar.
    Läs om varför Chelsea har råd att spendera stora pengar och bygga om klubben som aldrig förr (inte ens när Roman först tog över känns det som). >>
    Det är kanske inte rolig läsning för en fotbollsälskare och måttligt ekonomiskt intresserad, men det är viktig läsning. (även om hatarna uppenbarligen inte läst den utan bara vräker ut sitt hat ändå i kommentarerna). Siffrorna kommer från SwissRamble, inte från DM så det är en mer trovärdig DM-artikel om Chelsea än vi är vana vid. Det är inte heller någon av deras vanliga anti-Chelseaskribenter. Vi vet ju hur de gärna uppger felaktiga siffror och en hel del annat som vi får protestera emot, för att uttrycka det så; fakta är inte alltid högsta prio för DM.
    De pratar om The Bank of Roman och hur mycket han pumpat in i klubben. Vilket är sant, vad de dock inte skiljer på vilket är mycket viktigt för oss Chelseafans att veta och påpeka för andra är att av de 1,6 miljarder pund de menar att Roman lagt in i klubben är närmare hälften (vi är osäkra på exakta siffran men den uppåt det) är i träningsanläggningen Cobham och nya fastigheter vid Stamford Bridge (admin- museibyggnaden). Alltså inte spelarinvesteringar enbart vilket folk verkar ha väldigt svårt att särskilja.

OFFICIELLT
Nu är Pernille Harder en Chelseasspelare. Ännu en smått otrolig kanonvärvning av Emma Hayes och Marina Granovskaia. Årets Spelare i Europa 2018.
    27-årige Harder kommer närmast från Wolfsburg men har tidigare spelat i Linkiöping. I Wolfsburg har hon gjort 103 mål på 113 matcher, ett makalöst målfacit. (Guardian säger dock 105 mål på 114 matcher). Hon är offensiv mittfältare, inte renodlad anfallare. Vann skytteligan i damernas Bundesliga senast.
    Vilket anfall Chelsea Women har nu, även om Harder officiellt oftast spelar på mittfältet. Sam Kerr, Bethany England, Fran Kirby, Erin Cuthbert, Pernille Harder, Guro Reiten. Det är inte många lag som kommer kunna stå emot den offensiven (och defensiven är redan mycket bra) om än något i hela världen. Se upp Lyon, Emma Hayes är ute efter er Europakrona.
    Ni får mer siffror och mer information på klubbens hemsida>> Det handlar om ett treårskontrakt.
    Förutom förstås den troliga övergångssumman för sådant säger Chelsea aldrig, men den lär ligga på 350.000 €, vilket förmodligen är någon form av rekord för en kvinnlig övergång. Ingen vet, men vi tror det är rekord.
    Vi kan bara instämma i Emma Hayes ord: "She is a fantastic team player who wants to take her game to the next level. She chose Chelsea as the club that can push her to that level. She can play for any team in the world, but she chose us.
"She chose the players, the staff, the environment, the playing style. You can't get a bigger compliment than that from one of the best players in the world."
    Harder kommer att spela i nummer 23.
    Vi påminner om att Chelsea startar sitt titelförsvar på söndag borta mot Manchester United och vi hoppas Viaplay vaknar och visar matchen.

MÅNDAG 31:
Women Super League startar nu i helgen. Chelsea har en riktigt tuff start mot satsande Manchester United som gav Chelsea två tuffa matcher förra säsongen. Matchen spelas söndag 6 sept klockan 15.30. Inget har annonserats men vi hoppas att Viaplay visar matchen.

Idag är det två veckor, fjorton dagar till Chelsea startar fotbollssäsongen 2020-2021.

Landslagsuppehåll (kan man kalla det uppehåll när inga matcher spelas...?) eller som vi ser det skaderisktid. Den här gången avbryter det dock inte säsongen, bara föredelserna för säsongen. Chelsea tappar som vanligt massor med spelare till landslagsspel och den här gången blir det ytterligare komplicerat då vissa spelare kan drabbas av karantän beroende på var landskamperna spelas. Chelsea har redan skador och karantän som vi såg när Frank Lampard luftade stor del av akademin mot Brighton.

Det vi följer med störst intresse och nu med viss förundran (och ärligt talat med en lite ökande oro) är affären Kai Havertz. Varför händer inget?
    Alla säger det är nära, vissa säger det redan är klart men inte offentligt. Vi vill veta!
    Det talades om deadline i fredags. Inget hände. Det talades om genombrott i förhandlingarna kring övergångssumman eller kanske mer specifikt hur den ska betalas. Inget hände förutom snack om just det, ett genombrott. Så plötsligt började det talas om att Bayer Leverkusen inte vill sälja innan de värvat en ersättare. Du milde, hur illa skött är det i den klubben om detta vore sant. De har ju månader vetat att Kai Havertz vill till Chelsea och de har inte förberett sig på det?! Chelsea borde erbjuda dem Michy Batshuayi. Faktum är att det är ingen dum tanke, vi tror Bundesliga skulle passa Michys spelstil. Han är ju inte en plats- för-plats ersättare för Havertz men för en del av det Havertz gett Leverkusen.
      Måste Kai Havertz nu lämna in en formell begäran om att få lämna Bayer Leverkusen?
    Eller håller klubbarna bara på offentliggörande av publicitetsskäl? Normalt är det säljande klubb som är de första som offentliggör om en spelare lämnar, det är åtminstone kutymen. Det är nog vad vi tror men vi vill se det ske.
    Vi vill ha det klart nu.
    Brasklapp: Havertz coronatestades med Leverkusen fredag-lördag. Men han ska inte ha deltagit i försäsongsträningsstarten under söndagen. Coronatestet är också något han var tvungen att genomgå för att spela med Tyskland under landslagsmatcherna som kommer. Det tolkades igår kväll som att ett officiellt tillkännagivande om övergången kan vara nära förestående, men det har vi hört förut så vi avvaktar till Leverkusen och Chelsea gör det officiellt.

Vi undrar också om vi denna vecka för höra om Pernille Harder kommer till Chelsea. Starka danska rykten säger att det kommer att ske för 350.000 € nu när Wolfsburg spelat klart för säsongen 2019-20.
    Det vore också en kanonvärvning för klubben, lika stor som Sam Kerr. Harder utsågs 2018 till Europas bäste spelare.

Vi vill nu att silly season för oss, enbart kan handla om något av de flera dussin namn som nämns som målvaktsvärvning. Vi ä roerhört nöjda med Chelseas värvningar i vår och sommar och än mer när Havertz kommer.
      Sedan är det rätt roande, ja kanske mer än så, att se alla sura fans till andra klubbar som inte fattat att Chelsea finansierat sina värvningar och inte är i närheten av att bryta mot några FFP-regler som de anlagar oss för. Avundsjuka är en mäktig känsla, och rolig att se hos andra.
      Men framförallt för att Chelsea kan göra klart med spelare som vill och bör lämna klubben och slutföra de affärerna.

Viktigt är också att Premier League är oerhört nöjda med publiktestet som skedde på Amex Stadium när Brighton släppte in 2524 personer att se matchen mot Chelsea. Det öppnar upp för publik, även om det kommer att dröja länge till det blir utsålda stadia igen.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-36


SÖNDAG 6:
Chelsea verkar inte hitta någon köpare till Michy Batshuayi så nu talas det om ett sista lån (vi tror hans kontrakt går ut nästa sommar) till West Bromwich.
    Detaljer om detta sägs vara att Chelsea höjer Michys lön och förlänger hans kontrakt samt hoppas att hans marknadsvärde ska öka efter en utlåning då ingen klubb visat intresse för honom just nu efter en säsong nästan helt utan matchtid i Chelsea.

Tabloiderna älskar att Carlton Cole gått ut och sagt att Roman A vägrade låta honom gå till Tottenham för Roman vill inte ha med den klubben att göra.
    Ändå talas det alltid om att Roman var nära att köpa Tottenham innan han upptäckte Chelsea...

Hakim Ziyechs skada mot Brighton ser ut att hålla honom borta från ligapremiären mot Brighton. Vi trodde inte den var allvarlig men tydligen allvarlig nog. Ben Chilwell räknade vi inte med då han ännu inte är skadefri och det har i det närmaste bekräftats också.

Daily Mail försöker så split i Chelsea, även om ryktet lär uppkommit i Tyskland. De menar att Mason Mount är sur och besviken över att Chelsea värvat Kai Havertz som de spekulerar i kommer att ta hans plats i Chelsea. Vi tror inte så mycket på sånt. Alla på elitnivå vet villkoren och Mount om någon vet ju att han har managerns stöd.

LÖRDAG 5:
Det är inte bara Rennes som jagar Jeremie Boga. Crystal Palace vill värva honom ifall Wilfried Zaha lämnar.

Sky har nu höjt sin spekulation om vad Kai Havertz kostar till 75,8m inklusive add-ons. Ingen större skillnad och vi vet inte riktigt varför. Vi står fast vid den summa som BBC m fl har gett. Men inte alls vad DM och Expressen påstår.

Är Chelsea på väg in i överflödets dilemma? Kanske med de ungdomar vi har och de värvningar som har gjorts. Det kommer kräva tid och fingertoppskänsla att få ihop det, särskilt med tanke på den korta tid som är för att få ihop ett lag. Räkna med några överraskningar där lag som haft mer tid på sig får resultat vi inte räknade med i ligstarten.
    Ändå verkar det inte klart. Medierna spekulerar redan i två värvningar till. Declon Rice och en målvakt. De är mer oense om målvaktens namn med Edouard Meny från Rennes är hetaste namnet men Rennes har satt en löjlig prislapp om 30+m för en okänd 28-årig målvakt utan meriter som knappast är bättre än Kepa men tas in för att ge ordentlig konkurrens. Det kommer Marina G aldrig att betala. Chelsea lär bjudit 18m vilket är en rimlig summa.

Med tanke på de affärer Marina Granovskaia gjort i år borde hon väl nästan vara kandidat till Nobelpriset i ekonomi? Skämt åsido; vi tyckte Hakim Ziyech var billig, Timo Werner var rena reapriset och 71m totalt för Kai Havertz är en fantastisk värvning med tanke på hans potential. Chilwell för 45-50m när alla trodde han skulle kosta 80m är absolut inte heller något att klaga på. Plus tre fria transfers. Den ende som väl kostat en form av marknadsvärde som man trodde det låg på var Pernille Harder och hon kostade knappt mer än två veckolöner för de bättre betalda herrarna.

Chelsea är på väg att tjäna pengar på en redan såld spelare, Jeremie Boga. Rennes vill värva honom från Sassuolo för 17m plus add-ons. Chelsea har en 15% klausul vid vidareförsäljning.

FREDAG 4:
Prislappen för Havertz och för de andra spelarna som kommit i sommar motsvarar ungefär vad Chelsea sålde Morata och Hazard för. Så beroende på vilket räknesätt man vill använda har Chelsea gått jämt ut och har fortfarande pengar i kassan. Låt alla veta detta för folk vill inte ta till sig fakta. Se också länken ovan som bevisar det hela.

Chelsea har inte bekräftat det men de flesta källor säger nu att Bayer Leverkusen lånar Chelseavärvningen Malang Sarr under kommande säsong.

Fler och fler trovärdiga källor, BBC, Sky, Guardian anger nu att Marina Granovskaia har värvat Kai Havertz för 71m pund vilket vi då väljer att tro på.
    Daily Mail vidhåller dock att han skulle kostat 89m pund. De har sänkt det pris de gått ut med en miljon. Daily Mail kan dock aldrig räknas som en trovärdig källa när det gäller något som rör Chelsea.
    Expressen är också en tidning som tydligen tror mer på Daily Mail än trovärdiga källor och upprepar de felaktiga summorna för Havertz. Inte imponerade journalistik om man säger så.

Vi vet inte om det blev fel men BBC som är en trovärdig källa säger att Havertz övergång kostar 71m pund inklusive add-ons. Om det är fallet har Marina Granovskaia åter igen gjort en fantastisk affär. Vi får se framöver om det är fel eller inte.

Daily Mail som regelmässigt övervärderar vad Chelsea spenderar och undervärderar vad Chelsea säljer för börjar se lite ljus den här veckan. De har haft en riktigt bra och objektiv artikel i tisdags (länk här bredvid under Tisdag) om hur Chelsea finansierar sommarens spenderande och här kommer plötsligt en artikel om mer trovärdiga siffror än de någonsin redovisat tidigare kring Eden Hazards övergång till Real Madrid. Slutsumman kan hamna på 143m pund och övergången är periodiserad över flera år vilket ger tillskott varje säsong.
    Läs här>>
    Ändå övervärderar de hela tiden Kai Havertz.De anger också alltid felaktig summa (som vi tror då vi tror på mer trovärdiga källor) för Timo Werner. De hävdar han kostar 53m pund medan trovärdigare källor säger 50m €, vilket är mindre än 45m pund. Men frågan är hur ska saker egentligen redovisas? Övergångssummans eller det möjliga utfallet om alla möjliga bonusar och annat faller ut?

Vi fick inte se Kai Havertz mot Spanien igår. Nu sägs det att han fick inte spela för att inte riskera skada innan övergången till Chelsea. The Athletic, trovärdig källa, säger till och med att han lämnar tyska landslagssamlingen för att göra läkarundersökningen och göra klart övergången till Chelsea.
    Han kommer kosta strax över 70m pund plus add-ons i form av bonusar enligt dem.
    Det är så många rykten nu att man tar inget längre för givet. Det är bara att vänta på att det blir officiellt, men visst tror vi det kommer att hända.

TORSDAG 3:
Efter Kevin Trapps insats mot Spanien väntar vi oss att han kommer att ryktas till Chelsea de närmaste dagarna. Nu i Eintracht Frankfurt.
    Men visst har Jogi Löw snott Svenne Hedlunds peruk med pottklippning?

Fler och fler förnekar nu ryktena om att Kai Havertz har gjort läkarundersökningen med Chelsea. Alla tycks ändå tro att affären är klar om än ej slutförd.
    Sky Germany säger att affären blev klar igår, men ingen vet vem den offentliggörs.
    Skule inte skada om det händer något men innan Tyskland spelat det här Nations League färdigt på söndag tror vi inget kommer att hända tyvärr.

Daily Maill publicerade en neutral objektiv artikel om Chelseas värvningar i tisdags så idag måste de ju balansera den genom att sprida sina fördomar igen. Läs den och se för er själva vad de egentligen vill åstadkomma>>
    Det är inte att ge en objektiv bild direkt utan snarare likt en trump hälla bensin på fördomarna.
    Även om det säkert är sant att om Chelsea värvar Harvetz är vi de som spenderat mest i ett enskilt transferfönster. Alla måste dock ta hänsyn till att Chelsea inte spenderade i fönstren innan. Man kan alltid räkna på många olika sätt. Vi bryr oss inte, vi bara gillar att Chelsea bygger för framtiden. Det viktiga är att folk inte inbillar sig att bara för att Chelsea gör detta nu så ska vi också vinna ligan denna säsongen. Det ser vi som för tidigt med tanke på det försprång Liverpool och City har.

Dagens version i tabloiderna är att ingen läkarundersökning har gjorts av Kai Havertz. Det börjar bli såpopera av det här nu.

Chelsea, läs Frank Lampard, lär fortfarande vilja ha Declan Rice men känslan är att klubben börjat ge upp om vi ska tolka rapporterna i medierna.

Ikväll spelar Tyskland hemma mot Spanien vilket ger oss en möjlighet att se Kai Havertz i aktion (förmodligen). Tyskland har ett ungt lovande landslag på gång. Det hade inte varit färdigt för EM i sommar men kan bli farliga till det uppskjutna EM:et nästa sommar. Kl 20.45 på TV12.

Edouard Mendy som de flesta värderat till 18m pund lär kosta 30m pund att värva från Rennes. De vet om Chelseas situation och försöker sannerligen dra nytta av den. Samtidigt lär de själva jaga PSGs målvakt Alphonse Areola som senast var utlånad till Real Madrid som back-up till Courtois. Annars har Mendy seglat upp som absolut hetaste målvaktsryktet då det sägs att både Cech och Lollichon har rekommenderat honom. CSFC har mycket svårt att tro att Chelsea skulle betala så mycket för en 28 år gammal målvakt utan direkta meriter.

ONSDAG 2:
Nu sägs det att Kai Havertz var i London i söndags och gjorde läkarundersökning då. Förmodligen skrevs då också kontrakten. Vilket bör innebära att han är registrerad som Chelseaspelare men det har inte offentliggjorts. Vilket får oss att tro att offentliggörandet av hans övergång hålls tillbaka dels för att Leverkusen först ska få göra det (och kanske berätta att de värvat Patrick Schick) eller för att inte störa landslagsspelet och då dröjer till efter helgen.

Dagens hetaste förutom Kai Havertz läkarundersökning på ryktessidan är att Kanté inte är intresserad av Inter som är intresserade av honom och att Edouard Mendy ser ut att för ögonblicket vara hetaste målvaktsryktet.

Timo Werner lovar mål och ser fram emot den snabba fotbollen i Premier League. Han medger dock att försvaren är betydligt tuffare fysiskt än i Bundesliga och där måste han förbättra sig. Läs mer här>>

Enligt Daily Mail har Kai Havewrtz gjort sin läkarundersökning för Chelsea. Det ska skett i söndags säger DM som hänvisar till tyska Bild. Vi får se om han blir klar officiellt idag. Chelsea tycks ha för vana att meddela nya spelare sen eftermiddag, tidig kväll.

Daily Star säger att Chelsea inlett nya förhandlingar med Leverkusen. Nu om ett lån för Malang Sarr.

Medierna fortsätter skylla på och kräva att Chelsea förstärker försvaret. Vi förstår inte helt tjafset om vi ska vara ärliga.
    Chelsea har värvat Ben Chilwell, som engelsmännen ser som nästa Ashley Cole. Dit är det en bra bit för Chilwell att nå ännu, han är dock bara 23 år och Chelseasupporter så vi hoppas. Chelsea har värvat en av fotbollsvärldens mest erfarna och klokaste ledare i en backlinje i Thiago Silva som visade i CL-slutspelet att han minsann är långt ifrån slut även om han fyller 36 snart.
    Kepa har fått skulden för allt senaste säsongen, även från Chelseasupportrar. Orättvist anser CSFC, för bakom det försvarsspel som bedrevs hade inte ens Jan Oblak glänst. Många tycks helt att glömt att Kepa gjorde en väl godkänd första säsong och fortfarande är ung. Han har problem i inläggsspelet och det fysiska men också han är fortfarande ung och år från den peak man brukar förvänta sig hos målvakter.
    Fast kanske viktigast för vårt försvarsspel som saknade markerings- och positionsförnuft förra säsongen är att Frank Lampard har tagit in Anthony Barry i coachstaben. Det tror vi kommer att ge skillnad. Han är på sitt sätt kanske en lika viktig värvning som någon spelare.
    Vi måste dock ge det tid, vilket är en bristvara, altld, men särskilt den här komprimerade kommande coronasäsong som följer efter tidernas kortaste försäsong (i princip mindre än en vecka för större delen av Chelseas trupp).
    Vi har så många skäl att vara optimister inför nästa säsong. Så snälla presentera Kai Havertz officiellt nu också (och sluta skylla allt där bak på Kepa, för alla försvarare måste prestera bättre). Lampards Chelsea är fortfarande ett bygge som förväntas vara klart först 2021-22. Men oj vilken spännande säsong som väntar oss alla PL-fans. Vi undrar om förväntningarna någonsin varit högre. Är Liverpool mätta, får City Messi (och Koulibaly), hur snabbt knappar Chelsea in på deras försprång? Hur mycket före United kommer vi? Arsenal ser intressanta ut.
    Och glöm inte att Chelsea nu är i våra ögon den absolut största utmanare världens bästa damlag Lyon någonsin har mött. Vi kräver inte Champions League för Chelsea Women, men vi tror de vinner den.

Ingen överraskning direkt, med Silvas agent säger att Thiago Silva hade många erbjudanden innan han valde Chelsea, inklusive ett att stanna i PSG.

Leverkusen ersätter, till en del, Havertz med Patrik Schick från Roma. Utlånad, succémässigt, till Leipzig senast. Vilket kanske löser det där sista frågetecknet, om att Leverkusen skulle ersätta Havertz innan de släpper honom. Stalltips. Klockan 18 ikväll blir Havertz till Chelsea officiell. Vi är optimister och vi har noterat att det är tiden då Chelsea släpper officiella värvningar.

Det hetaste målvaktsryktet just nu är Edouard Mendy från Rennes även om Chelsea ännu inte är villiga att möta Rennes' prislapp. Vi får se. Mendy är 28 år. Kepa är 25. Vi ser det som ett konkurrensutmaningsval.

TISDAG 1:
Vi tar det för det rykte det är när vissa medier påstår att Frank Lampard sökt transferråd från Mateo Kovacic angående Marcelo Brozovic som Inter sägs vilja använda som mellanlägg i en bytesaffär för Kanté.
    Andra säger att Chelsea satt en prislapp om 80m pund för Kanté.
    CSFC säger, vi tror inte mycket på några rykten som rör N'Golo Kanté!

Telegraph säger att idag kommer Chelsea offentliggöra att Pernille Harder ansluter från Wolfsburg.

MÅNDAG 31:
Conte ska tydligen vilja värva Kanté, Giroud och Emerson. Vi sätter tvivel på alla utom Emerson.
    Även italienska sportskrivare beskriver det som en s k "Pipedream". Dvs något de vill men absolut inte kan lyckas med, även om de försöker nasa på Chelsea Christian Eriksen och/eller Marcelo Brozovic emellan. Inter har helt enkelt inte råd då de räknar med att Kanté skulle kosta 60-70m €. Vilket gör deras försök att värva Messi än konstigare, men vad förstår vi oss på fotbollsekonomi!

Crystal Palace är hetaste tipset just nu för ett lån för Conor Gallagher. Han ska redan haft en läkarundersökning där.

Medierna är överens, men det betyder inget alls innan vi hör från klubbarna. Att Kai Haveretz är en Chelseaspelare. (kl 12.00)
    Havertz är nu med Tyskland inför match mot Spanien på torsdag och Schweiz på söndag. Matchen mot Spanien kommer visas på Kanal 12 kl 20.45 torsdag.
    Leverkusens manager Peter Bosz säger att han förväntar sig inte att Havertz återvänder till klubben efter landslagsuppdraget.

Thiago Silvas agent Paolo Tonietto bekräftar att Silva valde Chelsea före att stanna med PSG. PSG gjorde ett sista försök att få honom att stanna.

Petr Cech bekräftar att Chelsea letar en ny målvakt men hävdar också att klubben har inte alls gett upp om Kepa Arrizabalaga utan det är för att förstärka konkurrensen på positionen. Läs mer här>>
    Samtidigt går det en massa rykten om att Kepa gjort en U-vändning och nu vill stanna i Chelsea. Inte för att vi hört att han ville bort innan.... men medierna vet. Alla är dock överens om att förra säsongen var mindre bra, och sämre än hans första.

Samuel Iling-Junior, ett ung akademilöfte har lämnat klubben. Det har spekulerats ett tag i det och nu är det tydligen klart. Han går till Juventus.

Inters Conte vill låna N'Golo Kanté med en 44m pund köpoption. Det tycker vi inte ska ske. Vi behöver Kanté. Det såg vi mot Brighton.

Bayer Leverkusen är nu hetaste tipset för Malang Sarr på lån kommande säsong. Det har ju stått klart sedan Sarr skrev på för Chelsea att han skulle lånas ut.

Förhoppningsvis släpper Chelsea tröjnumren den här veckan, även om vi nog tror det kan dröja till nästa vecka. Vi är mycket nyfikna på om Christian Pulisic tar över nummer 10 från Willian. Detta då Hakim Ziyech hade nummer 22 mot Brighton, Pulisics "gamla" nummer.
    Timo Werner hade nummer 11, vilket vi trott sedan dag ett att han skulle välja. Pedros gamla nummer och samma nummer som Werner hade i Leipzig.
    Kan vi gissa att Thiago Silva tar nummer 6 som är ledigt?! Eller ger Rüdiger honom 2:an som han hade i PSG? Rudi hade dock sitt vanliga nummer mot Brighton.
    (Kai Havertz har nummer 29 i Bayer Leverkusen, i Chelsea är det Fikayo Tomori som har det. Fikayo som kanske lånas ut till Everton för att få mer speltid om vi ska tro ryktena.)


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!