- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk


csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

Community Shield-vinnare 2020-21


31 aug - 6 sep 2020
    NÄSTA MATCH:

   14 sep kl 21.00 - Brighton

  TV

Nyheter v-36


TISDAG 1:
Htarna och de avundsjuka hatar det och vi är otroligt positivt överraskade. Daily Mail av alla har gjort en seriös artikel om varför Chelsea har råd att spendera enorma pengar på spelare i sommar. Neutral och trovärdig. Man kan knappt tro sig ögon när man läser den, inte för att de lär ändra hatarnas fördomar.
    Läs om varför Chelsea har råd att spendera stora pengar och bygga om klubben som aldrig förr (inte ens när Roman först tog över känns det som). >>
    Det är kanske inte rolig läsning för en fotbollsälskare och måttligt ekonomiskt intresserad, men den är viktig. Siffrorna kommer från SwissRamble, inte från DM så det är en mer trovärdig DM-artikel om Chelsea än vi är vana vid. Vi vet ju hur de gärna uppger felaktiga siffror och en hel del annat som vi får protestera emot.
    De pratar om The Bank of Roman och hur mycket han pumpat in i klubben. Vilket är sant, vad de dock inte skiljer på vilket är mycket viktigt för oss Chelseafans att veta och påpeka för andra är att av de 1,6 miljarder pund de menar att Roman lagt in i klubben är närmare hälften (vi är osäkra på exakta siffran men den är mycket hög) i träningsanläggningen Cobham och nya fastigheter vid Stamford Bridge. Alltså inte spelarinvesteringar enbart vilket folk verkar ha väldigt svårt att särskilja.

OFFICIELLT
Nu är Pernille Harder en Chelseasspelare. Ännu en smått otrolig kanonvärvning av Emma Hayes och Marina Granovskaia. Årets Spelare i Europa 2018. 27 årige Harder kommer närmast från Wolfsburg men har tidigare spelat i Linkiöping. I Wolfsburg har hon gjort 103 mål på 113 matcher, ett makalöst målfacit. (Guardian säger dock 105 mål på 114 matcher)
    Vilket anfall Chelsea Women har nu, även om Harder officiellt oftast spelar på mittfältet. Sam Kerr, Bethany England, Fran Kirby, Erin Cuthbert, Pernille Harder, Guro Reiten. Det är inte många lag som kommer kunna stå emot den offensiven (och defensiven är redan mycket bra) om än något i hela världen. Se upp Lyon, Emma Hayes är ute efter er Europakrona.
    Ni får mer siffror och mer information på klubbens hemsida>> Det handlar om ett treårskontrakt.
    Förutom förstås den troliga övergångssuman för sådant säger Chelsea aldrig, men den lär ligga på 350.000 €, vilket förmodligen är någon form av rekord för en kvinnlig övergång.
    Vi kan bara instämma i Emma Hayes ord: "She is a fantastic team player who wants to take her game to the next level. She chose Chelsea as the club that can push her to that level. She can play for any team in the world, but she chose us.
"She chose the players, the staff, the environment, the playing style. You can't get a bigger compliment than that from one of the best players in the world."
    Harder kommer att spela i nummer 23.
    Vi påminner om att Chelsea startar sitt titelförsvar på söndag borta mot Manchester United och vi hoppas Viaplay vaknar och visar matchen.

MÅNDAG 31:
Women Super League startar nu i helgen. Chelsea har en riktigt tuff start mot satsande Manchester United som gav Chelsea två tuffa matcher förra säsongen. Matchen spelas söndag 6 sept klockan 15.30. Inget har annonserats men vi hoppas att Viaplay visar matchen.

Idag är det två veckor, fjorton dagar till Chelsea startar fotbollssäsongen 2020-2021.

Landslagsuppehåll (kan man kalla det uppehåll när inga matcher spelas...?) eller som vi ser det skaderisktid. Den här gången avbryter det dock inte säsongen, bara föredelserna för säsongen. Chelsea tappar som vanligt massor med spelare till landslagsspel och den här gången blir det ytterligare komplicerat då vissa spelare kan drabbas av karantän beroende på var landskamperna spelas. Chelsea har redan skador och karantän som vi såg när Frank Lampard luftade stor del av akademin mot Brighton.

Det vi följer med störst intresse och nu med viss förundran (och ärligt talat med en lite ökande oro) är affären Kai Havertz. Varför händer inget?
    Alla säger det är nära, vissa säger det redan är klart men inte offentligt. Vi vill veta!
    Det talades om deadline i fredags. Inget hände. Det talades om genombrott i förhandlingarna kring övergångssumman eller kanske mer specifikt hur den ska betalas. Inget hände förutom snack om just det, ett genombrott. Så plötsligt började det talas om att Bayer Leverkusen inte vill sälja innan de värvat en ersättare. Du milde, hur illa skött är det i den klubben om detta vore sant. De har ju månader vetat att Kai Havertz vill till Chelsea och de har inte förberett sig på det?! Chelsea borde erbjuda dem Michy Batshuayi. Faktum är att det är ingen dum tanke, vi tror Bundesliga skulle passa Michys spelstil. Han är ju inte en plats- för-plats ersättare för Havertz men för en del av det Havertz gett Leverkusen.
      Måste Kai Havertz nu lämna in en formell begäran om att få lämna Bayer Leverkusen?
    Eller håller klubbarna bara på offentliggörande av publicitetsskäl? Normalt är det säljande klubb som är de första som offentliggör om en spelare lämnar, det är åtminstone kutymen. Det är nog vad vi tror men vi vill se det ske.
    Vi vill ha det klart nu.
    Brasklapp: Havertz coronatestades med Leverkusen fredag-lördag. Men han ska inte ha deltagit i försäsongsträningsstarten under söndagen. Coronatestet är också något han var tvungen att genomgå för att spela med Tyskland under landslagsmatcherna som kommer. Det tolkades igår kväll som att ett officiellt tillkännagivande om övergången kan vara nära förestående, men det har vi hört förut så vi avvaktar till Leverkusen och Chelsea gör det officiellt.

Vi undrar också om vi denna vecka för höra om Pernille Harder kommer till Chelsea. Starka danska rykten säger att det kommer att ske för 350.000 € nu när Wolfsburg spelat klart för säsongen 2019-20.
    Det vore också en kanonvärvning för klubben, lika stor som Sam Kerr. Harder utsågs 2018 till Europas bäste spelare.

Vi vill nu att silly season för oss, enbart kan handla om något av de flera dussin namn som nämns som målvaktsvärvning. Vi ä roerhört nöjda med Chelseas värvningar i vår och sommar och än mer när Havertz kommer.
      Sedan är det rätt roande, ja kanske mer än så, att se alla sura fans till andra klubbar som inte fattat att Chelsea finansierat sina värvningar och inte är i närheten av att bryta mot några FFP-regler som de anlagar oss för. Avundsjuka är en mäktig känsla, och rolig att se hos andra.
      Men framförallt för att Chelsea kan göra klart med spelare som vill och bör lämna klubben och slutföra de affärerna.

Viktigt är också att Premier League är oerhört nöjda med publiktestet som skedde på Amex Stadium när Brighton släppte in 2524 personer att se matchen mot Chelsea. Det öppnar upp för publik, även om det kommer att dröja länge till det blir utsålda stadia igen.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-36


TISDAG 1:
Vi tar det för det rykte det är när vissa medier påstår att Frank Lampard sökt transferråd från Mateo Kovacic angående Marcelo Brozovic som Inter sägs vilja använda som mellanlägg i en bytesaffär för Kanté.
    Andra säger att Chelsea satt en prislapp om 80m pund för Kanté.
    CSFC säger, vi tror inte mycket på några rykten som rör N'Golo Kanté-

Telegraph säger att idag kommer Chelsea offentliggöra att Pernille Harder ansluter från Wolfsburg.

MÅNDAG 31:
Conte ska tydligen vilja värva Kanté, Giroud och Emerson. Vi sätter tvivel på alla utom Emerson.
    Även italienska sportskrivare beskriver det som en s k "Pipedream". Dvs något de vill men absolut inte kan lyckas med, även om de försöker nasa på Chelsea Christian Eriksen och/eller Marcelo Brozovic emellan. Inter har helt enkelt inte råd då de räknar med att Kanté skulle kosta 60-70m €. Vilket gör deras försök att värva Messi än konstigare, men vad förstår vi oss på fotbollsekonomi!

Crystal Palace är hetaste tipset just nu för ett lån för Conor Gallagher. Han ska redan haft en läkarundersökning där.

Medierna är överens, men det betyder inget alls innan vi hör från klubbarna. Att Kai Haveretz är en Chelseaspelare. (kl 12.00)
    Havertz är nu med Tyskland inför match mot Spanien på torsdag och Schweiz på söndag. Matchen mot Spanien kommer visas på Kanal 12 kl 20.45 torsdag.
    Leverkusens manager Peter Bosz säger att han förväntar sig inte att Havertz återvänder till klubben efter landslagsuppdraget.

Thiago Silvas agent Paolo Tonietto bekräftar att Silva valde Chelsea före att stanna med PSG. PSG gjorde ett sista försök att få honom att stanna.

Petr Cech bekräftar att Chelsea letar en ny målvakt men hävdar också att klubben har inte alls gett upp om Kepa Arrizabalaga utan det är för att förstärka konkurrensen på positionen. Läs mer här>>
    Samtidigt går det en massa rykten om att Kepa gjort en U-vändning och nu vill stanna i Chelsea. Inte för att vi hört att han ville bort innan.... men medierna vet. Alla är dock överens om att förra säsongen var mindre bra, och sämre än hans första.

Samuel Iling-Junior, ett ung akademilöfte har lämnat klubben. Det har spekulerats ett tag i det och nu är det tydligen klart. Han går till Juventus.

Inters Conte vill låna N'Golo Kanté med en 44m pund köpoption. Det tycker vi inte ska ske. Vi behöver Kanté. Det såg vi mot Brighton.

Bayer Leverkusen är nu hetaste tipset för Malang Sarr på lån kommande säsong. Det har ju stått klart sedan Sarr skrev på för Chelsea att han skulle lånas ut.

Förhoppningsvis släpper Chelsea tröjnumren den här veckan, även om vi nog tror det kan dröja till nästa vecka. Vi är mycket nyfikna på om Christian Pulisic tar över nummer 10 från Willian. Detta då Hakim Ziyech hade nummer 22 mot Brighton, Pulisics "gamla" nummer.
    Timo Werner hade nummer 11, vilket vi trott sedan dag ett att han skulle välja. Pedros gamla nummer och samma nummer som Werner hade i Leipzig.
    Kan vi gissa att Thiago Silva tar nummer 6 som är ledigt?! Eller ger Rüdiger honom 2:an som han hade i PSG? Rudi hade dock sitt vanliga nummer mot Brighton.
    (Kai Havertz har nummer 29 i Bayer Leverkusen, i Chelsea är det Fikayo Tomori som har det. Fikayo som kanske lånas ut till Everton för att få mer speltid om vi ska tro ryktena.)


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!