csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

<<Transfers Silly Season 2020>>
WSL startar helgen 5/6 sep, Community Shield 29 aug
PL startar helgen 12/13 sep

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020


17 - 23 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   14 sep kl 21.00 - Brighton

  TV

Nyheter v-34


SÖNDAG 23:
Vi åkte ut mot slutsegrarna och rättvist så i Champions League. Bayern vann alla sina matcher i Champions League och värdigare mästare än så är det svårt att hitta. Knappast en stor match men härlig intensitet och spänning ändå. Effektiviteten är i särklass. PSGs stjärnor svek kanske inte, men de klev inte heller fram.

Vi har älskat slutspelet i europacuperna men trott det skulle bli en engångshändelse. Vi är dock inte de enda som gillat det utan Uefa öppnar nu upp för att det kan bli så i framtiden. Läs mer om vad Uefa-bossen Ceferin säger om formatet här>>

FREDAG 21:
Underbar Europa League-final. Hoppas CL-finalen blir lika rolig. För oss spelar det ju ingen roll vilka lag som vinner. (Även om det alltid är trevligare att åkt ut mot slutsegraren, i CL). Rolig fotboll är härlig och slutspel i form av enkelmatcher har varit genialiskt, hur roligt, spännande, härligt som helst - och vi får aldrig uppleva det igen. Det absolut enda positiva som vi kan se med vad hela pandemin har medfört har varit de här slutspelen.

På söndag är det sista dagen att rösta på Årets i Chelsea, på officiella hemsidan.

Guro Reiten, Beth England och Sophie Ingle har alla nominerats till fansens Årets Spelare i WSL.

Daily Mail säger att Chelsea officiellt bekräftat värvningen av Xavier Mbuyamba men inte kan vi se det. Visserligen är hemsidan som den är men kan det också vara så att det finns en annan version i England än den vi får se? I vilket fall som utgår vi från att Chelsea värvat ännu en mycket lovande, ung försvarare.

OFFICIELLT
Precis som vi redan berättat lånas Armando Broja ut till Vitesse Arnhem i Eriedivise. Broja har varit i Chelsea sedan han var åtta år och det är hans första lån. Säsongslångt.

Chelsea ska ha värvat Xavier Mbuyamba från Barcelona på fri transfer (utbildningspengar oräknade). Klubben har inte bekräftat det ännu men 18-åringen ska vara klar för Chelsea. Han är väl inte tänkt för a-truppen riktigt ännu men kommer med tunga epitet som "den ny van Dijk". Kanske mest för att han också kommer från Nederländerna. Kontraktet är oväntat kort, bara tre år men det kanske finns regler för hur långa kontrakt unga spelare får skriva. (Det finns bilder på hur han håller upp en Chelsetröja och han har själv bekräftat övergången).

TORSDAG 20:
OFFICIELLT
Izzy Brown lånas ut till Sheffield Wednesday den här säsongen. Det har inte riktigt lossnat för det stora löftet han var som akademispelare men alla utvecklas olika så vi har fortfarande hopp.

HELA spelschemat säsongen 2020-21 finns nu på CSFC.SE. >>
    Chelsea har en knalltuff avslutning, åtminstone näst-näst och näst-sista matcherna. City och Arsenal. Aston Villa borta i allra sista matchen.

Chelsea startar borta mot Brighton i Premier League (så alla rykten om Southampton var fel, om än plå rätt kust). Matchen spelas måndag 14 september.
    Redan i nästa match möter Chelsea mästarna hemma på Stamford Bridge 19 sep. Utan publik tyvärr.
    Hela spelschemat kommer publiceras senare idag på Resultat.

ONSDAG 19:
Bayern bevsar ännu en gång att Chelsea kanske inte var så dåliga mot dem som engelska och andra förståsigpåare sa vi var. Gör ett försvarsmisstag och du betalar för det. Dyrt. Det är vad som gör mästare.

Denise Reddy med förflutet bl a i Rosengård blir ny assisterande coach till Emma Hayes.

Imorgon kl 10 släpper Premier League spelschemat för säsongen 2020-21. Hela säsongen, inte delvis som med damernas, ska det vara. Säsongen är planerad att starta 12 sep och avslutas 23 maj. Vinteruppehållet som infördes förra säsongen försvinner pga det tajta schemat. Man U och City står över första omgången då de spelat så sent i europacuperna.

TISDAG 18:
OFFICIELT
Ike Ugbo har förlängt sitt kontrakt till 2022 och lånas nu ut till Cercle Brugge, Belgien.

Chelsea har idag officiellt meddelat nyheter om två spelare. De har också som alla dagar spridit osubstantierat skvaller från andra medier. Dock har vi inte sett (vi kan ju missat det men...) något från Chelsea att inte bara Jacob Maddox har gått till Vitoria i Protugal utan även unge målvakten Nicolas Tie. Chelsea är bättre på att rapa upp andras skvaller än de är på att ge oss nyheter om klubben. Igen.

OFFICIELLT
Trevoh Chalobah har förlängt sitt kontrakt till 2023 och kommer att lånas ut till Lorient i Ligue 1. Han var i Huddersfield förra säsongen.

OFFICIELLT
Målvakten Jamie Cumming går på sitt första lån. Vi hade dock trott det skulle bli till en klubb högre upp i systemet. Det viktigaste är dock att han får ordentligt med speltid i Stevenage.

Låt inte snålheten vinna när det gäller att få till det med Havertz. Han är just nu den ende vi ser i världen som faktiskt kan vara värd den prislapp han har.
    Chelsea har redan gjort fantastiska affärer. Ziyech för 33-37m pund är en kanonaffär. Han borde kostat 45-55m. Timo Werner för 50m € är en ren stöld. Hans marknadsvärde även i coronatider borde vara 70-75m pund minst och vi tror det är löjligt lågt räknat.
    Så spendera lite extra på en 20-åring som har potential att bli den bäste tyske fotbollsspelaren de senaste 20 åren eller så. Sedan Michael Ballacks storhetstid. Han kommer aldrig bli billigare om vi säger så. Havertz alltså.
    Chilwell är tydligen Lampards förälskelse och vi har svårt att förstå den. CSFC är inte imponerad av Chilwell som gjort sina absolut bästa matcher i landskamper. Prislappen motsvarar inte talangen även om han är Chelseasupporter och i en position vi behöver förstärka om vi säljer. Home-grown men det kan inte vara värt 40m extra! Reguilon är dock den smarta värvningen.
    Lewis Dunk för 40m är dyrt. Men kanske ändå värt det. Home-grown kvot och en erfaren försvarare som är Chelseasupporter och vet vad hjärta betyder i fotboll. Han har också den fysikalitet som Lampard tycks tro avgör försvarsspel. John Stones känns som någon försöker skämta med oss. Han är absolut inte bättrre än någon vi redan har. Inte alls.
    Lampard har inte förtroende för Kepa, vilket vi faktiskt ser som orättvist. Kepas senaste säsong var inte övertygande, han var väldigt mycket bättre säsongen innan. Däremot är alternativen inte många. Som CSFC ser det är nog Nick Pope den smarta värvningen. Vi är inte övertygade om Onana, vissa andra namn är skämt (läs Pickford) och ter Stegen, Henderson eller Oblak ser vi som värvningsomöjliga tyvärr.
    Silly slutar inte förrän i oktober men det är bara idiotiskt. Vi vill ha spelare som kan komma in i spelet snabbare. Tack och lov har Ziyech och Werner redan visat på träning vad de går för. Vi tror Havertz behöver något år för att nå sin potential pga ålder och fysikalitet men det är värvningen för framtiden. Chelsea har enormt med talang, det gäller dock att få ihop det också. För fotboll handlar om att både försvara och anfalla. Den förra säsongen glömde Chelsea det första.
    Problemet är att Chelsea måste sälja många spelare som inte duger. Kanske mindre av ekonomiska skäl som medierna påstår, utan bara för att helt enkelt och krasst uttryckt för att bli av med dem.
    Det är så kort tid mellan säsongerna nu att säsongsstarten är typ nästan bara ett träningspass iväg. Det kräver att man tänker långsiktigt lika mycket som kortsiktigt, men Chelsea kan inte släppa in 54 mål nästa säsong. Lagen bakom Scousers kan helt enkelt inte vara så usla en säsong till. Då når vi inte ens CL-spel. 19-20 var en unik säsong där alla utom ett lag underpresterade, och det ordentligt. Så blir det knappast 20-21.

MÅNDAG 17:
Den här veckan hoppas vi att Marina Granovskaia och hennes team ordnar övergången för Kai Havertz till Chelsea. Det gäller ju att få in honom i laget så snart som möjligt inför nya säsongen.
    Vi tror det kommer att hända men tills det händer har det ju inte hänt, så att säga.

    Leverkusen backar enligt alla uppgifter inte från sin värdering trots att Havertz bara har kontrakt till 2022. Därmed skulle han bli billigare nästa sommar är hur det brukar fungera. I det här fallet kanske det inte är så. För nästa sommar kommer han att rankas ännu högre så prislappen kan mycket väl vara densamma. Skillnaden är att nästa sommar kommer flera klubbar att på allvar kunna betala vad han kostar; Bayern, Real i allra första ledet och då har hans intresse för Chelsea förmodligen svalnat om Chelsea inte agerat nu.
    Det är ett s k gyllene ögonblick just nu, inte läge att blåsa en sådan övergång även om vi förstår hur klubben tänker kring summan och hur klubbarna värderar olika.

Vi vill också ha spelschemat, eller åtminstone början till det. Ryktet säger Southampton i första matchen hemma, men om det blir starthelgen eller om Chelsea börjar lite senare pga europaspel vet vi inget om.
    Kan damligan ge datum och de första mötena borde PL klara av det.

 

 


Rykten, notiser m m, v-34


SÖNDAG 23:
Ett helt nytt rykte som vi inte hört förr är Nices 21-årige försvarare Malang Sarr. Vi vet inget om honom men hans kontrakt har gått ut så han är billig och han lär jagas av Arsenal också som tydligen satsar franskt för sitt försvar framöver. Sky säger att avsikten är att värva och låna ut vilket låter troligt då vi redan har många unga försvarare.

Dagens målvaktsrykte är dubbelt och schweisiskt. Dels Roman Burki från Dortmund men än mer tydligen Yann Sommer, 31, från Mönchengladbach.
    Det börjar kännas som att om du är målvakt och inte har alltför dålig statistik kopplas du nu till Chelsea.
    Vi hörde om Edouard Mendy igår. En målvakt som fick strålande recensioner av Chelseas målvaktstränare Christophe Lollichon. Han sades först tillhöra Rennes och sedan Reims då medierna tydligen hade lika dålig koll på honom som vi. Det visade sig förstås att Rennes är den rätta klubben efter en kolla (ber om ursäkt för tidigare felaktig uppgift då vi tog den från engelska medier). En klubb där Petr Cech var när Chelsea värvade honom och där Lollichon också varit målvaktstränare.
    Ryktet om Mendy har nu spridit sig ytterligare och vi har nog inte hört det sista.

Det råder osäkerhet om Antonio Conte i Inter, men trots det ska det nu vara nära en övergång för Emerson Palmieri till Inter. Chelsea måste ju sälja och rensa lite i truppen och har ett antal spelare som behöver hitta nya klubbar att spela i. Emerson är en av dem, det har stått klart länge.

Nära är också nyckelordet i skvallret kring inkommande. Fast det har ju varit nära i veckor nu när det gäller Havertz, mindre nära med Chilwell och Silva där utvecklingen skedde sent i den här veckan. Ska man tro medierna kan övergångarna dock bli klara nästa vecka.
    Chelsea sägs höja sitt bud på Havertz men tipset är att Chilwell blir klar före honom ändå. Alla klubbarna vill ju ha affärerna klara snarast för att kunna söka ersättare och Chelsea för att kunna komma igång med träningen inför den nya säsongen.

LÖRDAG 22:
Fiorentina vill låna Davide Zappacosta hans sista kontraktsår. Sälj honom istället.

Michy Batshuayi sägs fått en prislapp om 20m pund. Leeds är intresserade, Atalanta lär också vara intresserade av ett lån med köpoption. Sälj honom istället.

Man ska alltid tro på sig själv, men det skadar inte heller med en viss självinsikt. Willian sägs nu blivit övertygad om att välja Arsenal för att Mikel Arteta övertygat honom om att Arsenal ska vinna Champions League inom tre år.
Vi lämnar övriga kommentarer osagda.

Vi har hört om Leeds intresse för Michy Batshuayi, nu sägs även Atalanta vara intresserade.

Express är inte direkt källan vi tittar till när vi vill ha fakta. Ändå, de går nu ut med ryktet att Ben Chilwell ska vara i det närmaste klar och ska läkarundersökas. Han lär få en lön om 150k veckan om vi ska tro Express. Det mest sensationella är dock att övergångssumman ska stannat på 50m pund. Det är långt under vad det spekulerats i under flera månader då 80m sades vara miniimum.
    Prislappen är densamma i många medier nu så det verkar varit en signifikativ prissänkning, förmodligen för att Chilwell själv vill lämna och gå till Chelsea.
    Ryktet om att han är nära Chelsea är inte bara Express, utan kommer från betydligt mer trovärdiga källor som Athletic, Guardian m fl.

Mycket snack om Thiago Silva också men vi väntar nog med sådant till efter CL-finalen. En del tycker det är en idiotisk värvning med tanke på hans ålder, CSFC tycker den kan vara briljant för våra unga försvarslöften och tror att åldern spelar mindre roll. Försvarare är ofta lite mer spelbara upp i åren än t ex anfallare.

Dagens målvaktsrykte är Reims senegalesiske målvakt Edouard Mendy. Vi vet inget om honom mer än att han är 28 år gammal.
    Dagens målvaktssrykte II kommer från Star som menar att det är Liles Mike Maignan som Chelsea försöker värva.

Dagens Kai Havertz-rykten är däremot negativa men vi tror inget längre. Rudi Völler lär dock sagt att något genombrott i förhandlingarna som alla andra påstått har inte skett. Uppenbart är att både Leverkusen och Chelsea nu spelar högt spel och väntar på att någon av dem ska blinka. Det har talats om en deadline runt 28 augusti så vi får vänta och se.

FREDAG 21:
Sun säger att Granovskaia kontaktat Napoli om Koulibaly! Vi undrar men nog är det en bra försvarare som vi trodde City skulle sno åt sig. Kan Marina röva det från dem, inte illa. Ändå, vi tror inte så mycket på det snacket.

Vi tror mer på att Frank Lampard vill ha Anthony Barry från Wigan. Nej, han är ingen spelare som ni inte känner till utan en coach som Lampard känner från sin egen utbildning och som han vill förstärka sin stab med, även om han är en scouser. Det sägs att det är i det närmaste klart.

Sky säger att Chelsea är mycket nära en övergång för ben Chilwell.

Lewis Dunk till Chelsea har vi ju fått veta i medierna. Det ser knappast troligt ut då han idag skrev under ett nytt femårskontrakt med Brighton. Det är ju silly season, och då spelar det ingen roll hur många som säger något och vad de säger. Bara vad som framkommer officiellt.

Daily Mail säger att Chelsea är mycket nära att värva Thiago Silva men det tjafsas, som alltid i Chelsea, om kontraktslängden för en spelare över 30. I det här fallet är Silva 35, snart 36 och vi kan förstå det. 1+1 år vore det perfekta men Silva vill ha längre, 2 år enligt DM.
    Tidigare idag kom rykten om att Fiorentina var favoriter och att Silva var villig att sänka sin lön väldigt mycket, mindre än en tredjedel av vad han haft i PSG eller så.
    Vi tror Silva skulle erbjuda våra unga försvarare väldigt mycket, dem mer kanske t o m än vad han kan erbjuda klubben i spelet så vi är klart öppna för en lösning. Inget lär dock hända förrän nästa vecka då PSG fortfarande spelar 2019-20 års säsong.

Sky har gjort en ganska trovärdig sammanställning av hur läget är med Kai Havertz. Inget nytt men bra sammanställt. Läs här>>

Spanska rykten säger att Chelsea leder jakten på Sergio Reguilon. Det sägs också att Real Madrid vill ha en förköpsoption i kontraktet. Det här ryktet är lite vilande tills efter Europa Leaguefinalen ikväll men kommer sedan ta full fart antar vi.

Chelsea ska vara intresserade av Espanyols mittfältare Nico Melamed. 19åringen lär kosta 8m €.

Och så förstås säger typ ett halvdussin medier nu att Kai Havertz övergång är nästan klar. Har vi inte hört det ett tag nu?

TORSDAG 20:
CSFC är på intet sätt experter på tysk fotboll men vi har ändå den åsikten att Kai Havertz kanske är den största tyska talangen som kommit fram (och det finns att välja mellan) sedan Michael Ballack. (Det är ju därför vi är så angelägna om att få det hela klart.) Fast just nu är anledningen till att vi drar det här den att Michael Ballack har just fått en tumor bortoperad akut i närheten av hans ryggrad. Det har gått bra och han rehabbar nu. Krya på dig.

Juventus verkar helt tappat intresset för Jorginho nu när Sarri är historia. Guardian säger dock att Roma nu visar intresse för italienare-brasilianaren.

Express som har flertalet (olika) Havertz-rykten varje dag säger nu, bl a, att Chelsea gett Leverkusen ett nytt bud och att affären snart kan avslutas. Vi får se. Vi tycker oss hört det här förut. Leverkusen ska sänkt sitt pris till 86m pund, eller i euros till 95m € och Chelsea ska bjudit 85m €.
    FootballTalk (okända för oss) hävdar att Chelsea ska gått med på en lön om 346k pund i veckan för Havertz. Vi tror inte ett enda dugg på det. Siffran alltså.

David Alaba är namnet för dagen, kanske inte konstigt efter gårdagskvällen. Många tror han lämnar för att gå till PL, även om han själv tidigare sades vilja till Spanien. Chelsea är en klubb han kopplas till och vi skulle inte tacka nej här på CSFC.

Ett helt nytt rykte, som vi kanske inte tror så mycket på men med så många managerbyten i europa blir det ovanligt många vilda rykten. Det är Federico Bernardeschi från Juventus.

Klubbarna börjar förbereda sig för tidernas kortaste försäsong och spelarna börjar, på olika sätt, återvända från semestrar och silly har därmed också hettat upp och blivit allt mindre trovärdig.

Thiago Silva som ska spel CL-final vill till Premier League. Det sägs vara en dröm 35-åringen har. Hans folk har tydligen varit i kontakt i Chelsea för att diskutera ett möjligt tvåårskontrakt. Silva är redo att ta en mycket stor lönesänkning från sin nuvarande 300k lön för att få chansen att pröva CL. Vi vet att Luiz lobbar för honom.
    Silva är 35, inte 33 som vi först trodde och det ändrar nog alla ev planer för att ge honom ett tvåårskontrakt i en klubb som Chelsea. Tyvärr för hans rutin och erfarenhet hade kunnat hjälpa vår unga backlinje.

Swergio Romero ska lämna United men det verkar inte helt ömsesidigt då United vill använda honom som dellikvid till Aston Villa för att värva Grealish. Annars har han som alla andra målvakter (och vänsterbackar) kopplats till Chelsea.

Nu sägs även Fulham och Crystal Palace vara intresserade av Bakayoko. Milans intresse och Bakayokos för dem är välkänt men Milan krånglar om pengarna (vill helst låna men Chelsea vill sälja) så det kan mycket väl bli en annan lösning. Lyon lär också kommit in i det hela. Chelsea har prisat honom för att sälja.

ONSDAG 19:
Leeds ger sig in i kampen om att låna Conor Gallagher, det är ju lite svårsmält här.

Så kommer äntligen ryktet vi väntat på, och lite propagerat för. PSGs Thiago Silva till Chelsea. Arsenal lär jaga honom och han är fri agent, även om hans lönekrav är höga men vid fri transfer spelar sådant lite mindre roll. Arteta lär kontaktat honom på David Luiz's inrådan. Det sägs att Silva själv vill gärna pröva PL även om han är 33. Ryktet kommer från Telegraph.

Dagens målvaktsrykte är nu Sergio Romero då det verkar som Man U skriver nytt kontrakt med Dean Henderson.

Bayer Leverkusen ska ha satt en deadline till 28 augusti för att avsluta Kai Havertz-affären.

Chelsea ska öppnat kontraktsförhandlingar med Conor Gallagher, hans nuvarande kontrakt går ut 2022.

Många rykten idag om att det ska vara väldigt nära med en övergång för Kai Havertz. Vi har väl hört det ett tag nu men det vore trevligt om det är sant.

Ryktena om Michy Batshuayi till Leeds verkar svalna ordentligt. Dels för Michys lön, vilket inga vill betala. Dels för att de hellre vill låna då han är på sista året av kontraktet och dels för att Michy själv tydligen inte vill lämna London. Chelsea kan få problem med att bli av med honom och har liksom med Drinkwater därmed ännu en spelare i frysboxen som bara lyfter lön men som inte går att sälja.

Det har avslöjats att Jose Gimenez i Atletico som vi väldigt gärna skulle vilja värva (hade det inte varit för prislappen) hade Chelsea som favoritklubb som liten och drömde om att spela med Frank Lampard.
    (Det är många av sommarens transferspekulerade som har eller har haft Chelsea som favoritklubb; Gimenez nu, Declan Rice, Ben Chilwell, Lewis Dunk. Det är ju inte dumt att värva spelare som verkligen vill spela för klubben.)

TISDAG 18:
Crystal Palace som tidigare lånat Michy Batshuayi med gott resultat avvaktar och ser om Leeds värvar honom, annars funderar de på att ge sig in i den jakten. De förväntas tappa Zaha och kommer därigenom få medel att värva en ersättare.

Marc Guehi ser ut att bli utlånad till Swansea igen för säsongen.

Daily Star, vars trovärdighet är låg, påstår att Marina Granovskaia ska gett grönt ljus för Chelsea att värva Ben Chilwell, John Stones och Lewis Dunk. Inga namn som höjer vår puls om vi ska vara ärliga men Dunk kan nog ge behövlig erfarenhet och tuffhet där bak.

Ryktena om Lewis Dunk kan vara överdrivna (i sillytider?) enligt TalkSport. Chelsea ska inte lagt något bud på Brightonförsvararen.

Lyon sägs vara intresserade av Tiemoue Bakayoko. Bra för Chelsea om fler klubbar ger sig in i en sådan kamp. Då kanske Chelsea får ut lite mer pengar vid en övergång.

Ursäkta det är kanske den sämsta fråga man kan ställa, Men varför är skalliga domare så mycket ämre än andra? Øvrebøe är i en liga för sig själv, Anthony Taylor är dagens moderna fotbolls sämsta domare.

Det är ändå lite synd att Inter får se till att Man U får fatta att deras släppts spelare kommer spela skjortan av dem i en EL-final. Nej, vi är helt objektiva;) Världens mest självbelåtna leende hos någon människa mot en manager så intensiv att den svarta skjortan borde brinna. Vi har väldigt lätt att stödja en mot den andre.          Conte gjorde mycket bra i Chelsea men var inte direkt den som skapade vänner i klubben, från Costa till Granovskaia. Vi håller honom ändå nära hjärtat för seriesegern som ingen trodde vi skulle kunna ta. Vi har sannerligen haft sämre managers.

MÅNDAG 17:
Armando Broja ser ut att lånas ut till Vitesse för nästa steg i sin utbildning och Ike Ugbo tlll Cercle brugge säger Guardian.
    Däremot är Ethan Ampadu ointresserad av ett nytt lån efter fiaskolånet till Leipzig där Nagelsmann inte gav honom chansen alls. Han vill stanna och kämpa om en plats. Fulham hade annars hopp om att låna honom.

Man United har slagit rekord, tror vi, med att få 22 straffar den här säsongen. Så vi gjorde en snabb genomgång. Chelsea har i alla turneringar fått tio straffar i år, nio mål och en miss av Barkley. Vi har fått sju straffar emot oss, varav tre av dem givna till Man United! Kepa räddade en straff. Nu gäller detta alla turneringar men United hade 15 mål bättre målskillnad i ligan till Chelsea och tog tredjeplatsen. Det var alltså nästan bara straffar i skillnad! Vi säger inte att de gynnas av domarna men några av dem har onekligen varit billiga straffar för United.

Nu motsäger olika medier varandra om Kai Havertz. En del, Sky, säger det har kommit grus i maskineriet, andra säger att det är väldigt nära att bli klart. Som Goal som menar att det är bara de sista detaljerna om vilka sorts bonus och gränser för dem som ska inkluderas i avtalet. Typ; CL-avancemang, titlar, skytteliga och sådant som ger extra pengar till säljande klubbar i sådana här affärer. Leverkusen lär vägra corona-rabatt och få trodde väl något annat.
    Vi är övertygade om att det kommer att handla om 70-75m pund up-front s a s och så ytterligare 20-15m i olika uppnåbara bonusar (som för Hazard) så slutsumman hamnar på Leverkusens 90m, totalt.

Rykten om tredjetröjan är en återgång till 80-talets ögonförstörare av tröjor. En gul tröja med blå halvränder nedåt. Nej tack. Förstatröjan den här säsongen är ovanligt bra, särskilt för att vara en Niketröja och vem har idag råd att betala tretusen för att ha alla Chelseatröjor per säsong. Det är så man börjar tycka synd om designers, hur förnyar man något ändå ganska givet tre gånger varje år?

Frank Lampard vill fylla hone-grown-kvoten med Ben Chilwell. Sergio Reguilon som imponerat mer på CSFC å sin sida lär nu vara nära Napoli som tänker släppa Koulibaly till City - om vi ska alla rykten.

Pedro är i Rom för att slutföra sin övergång till Roma.

Medierna håller noll koll, inte oväntat. Så nu sätter snacket igång om att Chelsea ska ge sig in och jaga Leipzigs andra stjärna, Dayot Upamecano trots att han för bara veckor sedan förlängde sitt kontrakt och i princip blev oköpbar för allt utom idiotbud.

Fler börjar nu ifrågasätta Chelseas förkärlek för Ben Chilwell. Som f d spelaren Tony Cascarino som anser att Chilwell är inte bättre försvarsmässigt än Alonso eller Emerson. Vi är benägna att hålla med. De där assisterna Chilwell gjorde för landslaget i höstas har gett honom en aura som vi inte sett när vi sett honom spela i Leicester och vi kan inte anse att prislappen om 65-80m pund eller vad den är på något sätt motsvarar hans kvalitet. Ändå, blir det så att Lampard får sin värvning där kommer vi ju hoppas vi har fel och att Chilwell visar något annat i Chelsea än i Leicester.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!