csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  33 sp 17 v 6 o 10 f 60 -44 mål 57 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

29 juni - 5 juli 2020
    NÄSTA MATCH:

    7 juli kl 19.00 - Crystal Palace

  TV

Nyheter v-27


LÖRDAG 4:
Tillbaka på fjärde, bättre än senast och klart välförtjänt. Matchens delikatess första målet. Rätt lag startade.

Lampard roterar och två av spelarna som fick personlig skuld av fans lämnas på bänken, Rudi och Alonso. Chelseas startelva mot Watford:
Arrizabalaga, James, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Kante, Mount, Barkley, Willian, Pulisic, Giroud
    Ser ut som Azpi kommer spela vänsterback om vi ska gissa.

Chelsea är nu utanför Champions Leagueplatserna och måste antingen slå Watford eller hoppas CAS dömer emot City senare denna månad. Det var inte vad vi trodde innan matchen i onsdags.

Läsvärt på Sky om hur Frank Lampard försöker bygga en vinnanande mentalitet i Chelsea. Något nödvändigt och hårt påmint om den här veckan. Läs artikeln här>>

Idag är för övrigt ett år sedan Frank Lampard blev Chelseas nye manager.

Samma läge som i onsdags, typ. Och man är långt mer nervös och skrämd än före det. För Chelsea gör det hela tiden.
    Frank Lampard har gjort ett stort jobb med Chelsea, men har 100% fullständigt misslyckats när det gäller en sak. Han kan tydligen inte få sitt lag att sluta underskatta sina motståndare. Chelsea är bra mot bra lag och ärligt rätt värdelösa mot lag de tror de kan ställa ut skorna mot, som West Ham eller Watford.
    Det är också den stora skillnaden från att vara lovande till att vara mästare och Chelsea, Lampard måste lösa det som Mourinho löste det en gång.
    Vad vi dock vet är, förlorar Chelsea mot Watford också är CL-platsen inte bara i fara, den kan vara förlorad och därmed är värvningar som klubben vill göra körda. Aldrig i livet Kai Havertz kommer till Chelsea om vi inte spelar CL nästa säsong.

FREDAG 3:
Fiako Tomori är fortfarande borta och Mateo Kavacic som skadade sig mot West Ham är inte tillgänglig.

Frank Lampard är nominerad till Månadens Manager för juni.

OFFICIELLT
Chelsea har nu officielt bekräftat att Ramona Bachmann lämnar Chelsea. Hon har varit mycket duktig och uppskattad. Vi önskar henne lycka till i PSG så tillvida Chelsea inte kommer möta PSG i Champions League 20-21.

Emma Hayes är nominerad till Årets Manager i WSL. Guro Reiten och Bethany England är båda nominerade till Årets Spelare i WSL.

TORSDAG 2:
Vi säger det igen. Liverpool är på väg att slå rekord, vinna bättre än något annat lag. MEN inte för att de är bättre utan för att alla andra är sämre. Liverpool i våra ögon var bättre förra året. I år har inget lag bjudit motstånd och därför vinner de som de gör och de s k experterna tar inte hänsyn till det. Istället för att vara ärliga, Liverpool var bättre förra säsongen, men konkurrenterna var otroligt mycket sämre i år. Det gör inte lpå något sätt Liverpools mästartitel sämre. Men Liverpool är inte bättre i år än förra året.

Chelsea slår City, och rättvist. City utklassar Liverpool, mästarna i första halvlek. Chelsea förlorar mot West Ham. Den dag man förstår sig på fotboll!

Det ingår i hans jobb att försöka peka på olka anledningar till varför Chelsea gör fiasko mot sämre lag. Och självklart har Lampard rätt när han säger det handlar om att de inte klarar av att bryta ned lagen och göra mål på chanserna. Svaret är för en amatör ganska enkelt ändå, Chelsea måste själva fatta att de måste använda tempo och snabbare spel istället för att låta motståndarna ställa upp. Förhoppningsvis har han också rätt när han säger att det handlar om att lära sig det, som City och Liverpool har gjort vilket är en erfarenhetsfråga.
    Men för en amatör är det också otroligt lätt att se bristerna i försvarsspelet. För oss handlar det om en häpnadsväckande brist på koncentration, som för sista målet när man lämnar den långsammaste backen helt ensam kvar och alla trycker upp. Det är naivt. Det gick på JTs tid då denne hade ett spelsinne som kompenserade hans brist på snabbhet men Rüdiger är duktig men någon JT är han tyvärr inte alls. Eller när Chelsea släpper West Hams näste bäste huvudspelare helt fri i exakt samma yta tre gånger i matcher på fasta situationer och får göra två mål (även om ett blev bortdömt). Sådana tavlor tar inte Lampard upp och det gör han kanske rätt i att inte göra i media, men han måste ju se det och åtgärda det på träningsplanen.

ONSDAG 1:
Det går inte i ord att beskriva Chelseas två insatser den här säsongen mot West Ham. Man skäms å lagets vägnar, särskilt de där bak. En jättechans missad och det kan kosta oerhört.

Tammy Abraham startar och Giroud på bänken. Vi tror har vill ha en rörligare spets mot ett uppställt Hammers. Det är väl största överraskningen. Mount vilas. CHO i truppen.

Vinner Chelsea ikväll går de upp på tredje plats. Glöm inte att vi också har en stor revansch att fordra för den pinsamma 0-1-förlusten på The Bridge.
    Detta då omstartstrenden fortsätter. Bottenlagen presterar dåligt och överraskningslagen före uppehållet presterar också dåligt. Det är en ganska tydlig bottenstrid nu och West Ham är i alla högsta grad inblandad i den vilket gör kvällens match knepig, det är alltid svårt att möta lag som kämpar för sin överlevnad i det här skedet av säsongen. Lite mer överraskande är kanske hur svaga Sheffield och Leicester har varit efter uppehållet. Har sett Leicester i en del matcher och de har inte varit så dåliga men inte fått något med sig. Norwich ser ut att gett upp nu. Kanske har Bournemouth också gjort det.. om de spelar som idag.

LIte i skymundan hittade vi den video som Chelsea gjort för lanseringen av nya tröjan, som de sägs kommer att bära ikväll. Berättaren är Ruud Gullit och huvudpersonen Alice (från Underlandet). Det går säkert att tycka olika om den men charm har den så se den gärna. >>

Vivianne Miedema vann fotbollsskrivarnas Årets Spelare. Arsenalspelaren vann med EN ENDA röst före Chelseas Bethany England.

Semifinalen i FA Cupen mot Man United spelas på Wembley söndagen 19 juli kl 19.00

Första juli är alltid en viktig dag för engelska fotbollsklubbar. Det är traditionellt den dag kontrakt går ut, då vissa spelare släpps och andra åtaganden förnyas eller förändras.
    I år är det annorlunda då korttidskontrakt har skapats för att innevarande säsong ska kunna avslutas. Detta har i Chelsea berört Willian och Pedro. Vi vätnar oss att en del utlånade spelare och akademispelare kommer att släppas från klubben. Vi känner till Richard Nartey men det lär bli fler som klubben ännu inte gjort officiellt.
    Chelsea byter i år också tröjsponsor från japanska Yokohama Tires till mobilteleföretaget 3, eller Tre.
    I samband med det släpper Chelsea också bilder på de nya tröjorna med svarta trimlinjer. En rätt ok design av Nike (klart bättre än den nuvarande) men många kritiserar, med fog, storleken på 3's logotyp. De har verkligen inte varit blyga i att ta upp yta om vi säger så. Annars har 3 en rätt intressant och snygg design, men på tröjorna hade den varit snyggare 25% mindre så att säga. Se den här>>

Officiellt är Timo Werner som dock måste genomgå en läkarundersökning och Hakim Ziyech idag Chelseaspelare. Vi är rätt övertygade om att Werner kommer att ta över Pedros nummer 11 när säsongen är över, vilket nummer Ziyech får och hur truppen ser ut får vi nog vänta på. Det är fortfarande inte helt klart när transferfönstret kommer att stängas även om det talas om 4 oktober och säsongsstart 20-21 den 12 september.

TISDAG 30:
WSL, Women Super League var planerad att övergå i Premier Leagues organisation. Det lär skjutits på framtiden men Premier League stöttar nu lagen i WSL med cirka en miljon pund. En droppe i havet jämfört men vad männen får, men ändå en gest. Pengarna är främst tänkta att gå till coronatester så att säsongen 20-21 kan komma igång.
    Vilket påminner oss om att vi fortfarande inte fått veta om årets FA Cup ska spelas klart. Chelsea har ju en jättechans att bli trippelvinnare.

En positiv nyhet är att Danmark kommer att släppa in publik redan till nästa omgång av sina matcher. Dock max 500 personer per läktarsektion. Det innebär dock upp till 15.000 personer på FCKs matcher, de har den största arenan.
    Räkna dock inte med att England som har en mycket värre coronasituation kommer att kunna följa efter innevarande säsong (dvs till slutet av julli).

MÅNDAG 29;
På onsdag blir Hakim Ziyech officiellt Chelseaspelare. Vi är dock osäkra på om han får representera Chelsea innevarande säsong. Vi tvivlar på det men är som sagt inte helt klara på vad reglerna säger, inget är ju som det brukar just nu.
    Ajax's manager Erik ten Hag ger Lampard en varning om att Ziyech kan vara rätt tjurskallig och kräver lite särbehandling. Han behöver utrymme för att utvecklas.
    Ziyech gjorde sin sista träning med Ajax igår.


 

 

Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG 5:
Prislappen för Emerson Palmieri sägs vara facila 18m pund. Inter vill värva men med den prislappen är det andra som bör intressera sig menar t ex Hammersfans som vill att Moyes ska ge sig in i leken.

Kai Havertz satte en straff på övertid i tyska cupfinalen när Bayern tog sin tredje titel för säsongen. Bayern sa också klart ifrån att de kommer inte kunna värva Havertz i sommar efter värvningen av Sané. De önskar att Havertz stannar i Leverkusen så de kan värva honom nästa sommar istället. Det öppnar onekligen upp för Chelsea om klubben vill ha Havertz.

LÖRDAG 4:
Vi har onekligen funderat en hel del på det, men att Jorginho inte får speltid efter sin avstängning, innebär det att det finns fog för ryktena om honom till Sariis Juventus?

Chelsea ska ha öppnat förhandlingar om att sälja Emerson Palmieri till Inter. Det låter som en bra lösning för Emerson och för Chelsea.

Ett nytt rykte är Villarreals mittback Pau Torres. 23-åringen har också representerat Spanien. Rätt intressant rykte men med en rätt tung utköpsklausul om 45m pund. Många klubbar lär vara intresserade som Arsenal, City, United, Barcelona. En sak som intresserar Lampard är säkert hans storlek då Lampard pekar på betydelsen av stora försváre när han pratar om van Dijk. Torres är 192 cm.

En feelgoodhistoria om hur Chelsea ställde upp och hjälpte en gåfotbollsspelare som tidigt ådrog sig viruset. Lär mer här på PLs sida>>

Express som man alltid kan lita på för påhittighet (mindre för pålitlighet) menar att Chelseas intresse för Havertz egentligen bara är en rökridå medan de egentligen jagar Jadon Sancho!

FREDAG 3:
Chelsea har inte bekräftat det ännu men Ramona Bachmann lämnar tydligen klubben för PSG. Kan det bero på eller vara en öppning för att Pernille Harder ska komma. Rykten om det förekommer.

Dagens hetaste rykte är att efter skänkt West Ham segern i onsdags finns det planer för Chelsea att sälja Ross Barkley till dem:

Kepa får ju delvis ta på sig ett mål mot West Ham, även om han knappast ska ha hela skulden, så målvaktsryktena löper vilda igen. Dagens är PSGs Alphonse Areola som är på lån som back-up till Courtois i Real Madrid.

Kai Havertz, som kanske gör sin sista match för Leverkusen imorgon, sägs föredra Premier League för La Liga, enligt hans lagkamrat Wendell. Bayern har värvat Sané så vi misstänker att deras intresse har sjunkit vilket bör innebära att det blir inget stort budgivningskrig om Havertz som Leverkusen hoppats på.

TORSDAG 2:
Han är inte längre Chelseaspelare men vi kan inte låta bli att undra hur bra han hade kunnat bli för oss. Vi talar förstås om Mario Pasalic som officiellt nu gått till Atalanta och gjorde första målet för dem mot Napoli ikväll. Det var arbetstillståndsproblem som gjorde att han blev utlånad tidigt, idag hade det kanske varit mindre problem som han utvecklats. Men han är ju inte den förste som Chelsea släppt som blivit stor, vi ser några stycken ikväll i huvudmatchen för kvällen mellan scousers och City.
    Apropå vem som hade kunnat bli bra, Mourinhos absolut värsta någonsin i Chelsea var när han tvingade bort de Bruyne från klubben. Tänk om tintin hade varit kvar i vår klubb. Mo Salah dessutom därtill. Det var där Mourinhos gloria kraschade genom golvet.

BBC spekulerar i att Chelseas nya sponsor jinxade oss. Vi köper den förklaringen rakt av - kanske. Fast troligare är väl underskattning, en synd det unga Chelsea gjort sig skyldiga till ett stort antal gånger den här säsongen, med tanke på att vi spelar mot bra lag (undantag United) och uselt mot lag som vi borde kunna ställa ut skorna mot om vi får vara så fördomsfulla.
      Läs mer här>>

Trollen på sociala medier skyller på enskilda spelare, precis som väntat, efter fiaskot mot West Ham, igen. Det är att göra det väldigt lätt för sig. Visst förekom enskilda misstag från spelare men det finns ett systemfel i Chelseas sätt att spela mot sämre motståndare och det måste klubben lösa som ett lag, det är inte bara enskilda spelares fel. Snarare är det en brist på att uppmärksamma vad som måste göras defensivt för att fokus ligger för mycket på andra områden.

ONSDAG 1:
Det sägs att Chelsea vägrat låta Victor Moses korttids-förlänga sitt lånekontrakt med Inter. Det är inte bekräftat men det förra lånekontraktet ska gått ut igår.

Telegraph en normalt rätt trovärdig källa menar att Chelsea är nära att lägga ett första officiellt bud på Kai Havertz, som har en match kvar att spela för Leverkusen nu i helgen.

Det var ett bra tag sedan vi hörde om Sergej Milinkovic-Savic från Lazio till Chelsa men nu är det på gång igen. Det är Le10Sport som står bakom och vi tror inte mycket på det.

TISDAG 30:
Vi tror väl på det när vi ser det. Jdon Sancho som Chelsea lär varit och ryckt i innan Kai Havertz kanske tog fokus lär ha en prislapp på 115m pund. Eller 100m som de flesta tycker är summan de ska slänga sig runt med. Nu tar alla medierna upp att den ende kvarvarande friaren Man United vägrar betala, värdera, honom till mer än 50m pund. Om det är sant lär de aldrig i livet lyckas värva honom innan han har sex månader max kvar på kontraktet. Visst, Chelsea fick Timo Werner för 50m € som vi tror är den sanna summan (inte de summor engelska medier påstår) men det beror ju på en utköpsklausul som inte direkt hade följt med i hans utveckling.

Det lär väl inte stoppa snacket men Frank Lampard ger klart besked. Chelsea har aldrig varit intresserad av att värva Angel Gomes från United trots alla dessa rykten om det.

En intressant analys av hur N'Golo Kanté används och kan användas i Chelsea. Felet är att artikelförfattaren tycks utgå från att Chelsea trots hans användbarhet utgår från att han ska ha en och samma roll, trots att han själv skriver om hur han klarar olika mot olika motstånd. Läs här>>

Juventus och Barcelona visar att ekonomi verkligen inte bara är plus eller minus. Pjanic går till Barca för 64m pund medan Arthur går från Baraca till Juve för 73m pund. Nio miiljoner pund utlägg för Juventus tänker man. Men inte, i fotbollsvärldens ekonomi redovisar båda klubbarna en vinst på 50m pund på affären. Vi kan inte säga vi förstår det helt men kanske blir ni lite klokare av den här artikeln>>
    Nyckeln är bokjföring. En köpt spelare har ett värde som fördelas på hela hans kontraktstid. En spelare som säljs redovisas som en enskild handling.

Joe Cole säger i Goal att han tror Chelsea sparat ungefär 400m pund på spelarköp genom att lyckats ta fram så bra ungdomar genom akademin och gett dem chansen att glänsa.

Det har pratats mycket om United Angel Gomes som Chelsea ska vara intresserade av. Han sades vara nära nytt kontrakt med United men nu ska de förhandlingarna brutit samma igen. Så nu är han åter aktuell för Chelsea. Undrar om det inte finns fler turer i den här historien innan något blir klart. United sägs nu leta ersättare som kostar 80m pund. Kontraktet går ut idag.

MÅNDAG 29:
Timo Werner har avslöjat varför han valde Chelsea. Newsflash för scousers, det var inte för att Liverpool inte ville ha honom. Det var samtalen med Frank Lampard i vilka Lamps visade honom hur mycket han ville ha Timo Werner, både spelaren och personen till Chelsea, som avgjorde hans val av ny klubb.

Leicesters fans är inte nöjda med Ben Chilwell och många kräver nu till och med att klubben gör sig av med spelaren. Vilket är lite löjligt men fans är tribala av sig.
    Chilwell ska ha skojat och skrattat med Ross Barkley efter slutsignalen, vilket är sånt som irriterar fans.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!