csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  30 sp 15 v 6 o 9 f 53 -40 mål 51 p
21 juni 2020

CSFCs spelarbetyg


Aston Villa  Villa  vs    CHELSEA     Chelsea
         1                          -              2            (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Aston Villas laguppställning

Nyland, Hause, Konsa, Mings, Targett, Luiz, McGinn, Hourihane, El Ghazi, Davis, Grealish

avb: Reina, Taylor, Elmohamady, Nakamba, Vassilev, Jota, Trezeguet, Baston, Samatta

Manager: Dean Smith, ass John Terry

Målgörare

1-0
1-1
2-1

Kortney Hause, 43
Christian Pulisic, 60
Olivier Giroud, 62

CHELSEAS INSATS


6+

Chelsea spelade fullständigt ut Aston Villa helt men släpper in ett mål ändå just före paus. Har vi sett det förut, svar ja. Bra spel utan att försvara och utan att göra mål är meningslöst.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Gjorde en kanonräddning på första bollen men chanslös på returen. 6+
César Azpilicueta Den som sköter sig där bak. Och fram. Assist till Pulisics mål och de bästa inläggen av alla. Assist även till Giroud. 7+
Antonio Rüdiger Var knappt med i spelet men är lika oförmögen som övriga där bak att stoppa de där målen på tidiga crossbollar. Gjorde en braktavla i början av andra som kunde kostat. 6-
Andreas Christensen Var tog han vägen på inlägget vid målet? En ordentlig tavla också i slutet av matchen som nästan skänkte bort en kvittering. 5
Marcos Alonso Bra framåt men måste kunna göra mer för att stoppa tidiga inlägg från den kanten. 6
N'Golo Kanté * Sattes inte under press då Villa knappt försökte ta sig fram centralt. Tog för sig ordentligt när Villa försökte komma tillbaka i i matchen. 6+
Mateo Kovacic Trycktes kanske lite längre fram än planerat då Villa bara parkerade buss, nära att få in ett skott. 6+
Mason Mount Första halvleks MoTM. Stod för mesta kreativiteten. Försvann något i andra. 7+
Ruben Loftus-Cheek Saknar matchskärpa efter 13 månader och det märktes, men det märks också vilken potential han har. 6+
Willian Ganska anonym i börjanäven om han sedan fick till några fina inlägg. Spelade upp sig i andra då han var mycket pigg. En riktigt bra avslutning på matchen. 7-
Olivier Giroud Fick inget att jobba med trots att det var mycket inlägg. Till slut fick han träff när han tog emot, vände runt och tryckte dit den. 6+
---    
Christian Pulisic In för Loftus-Cheek. 55 Vilket inhopp, mål några minuter, gav något annat. 7+
Ross Barkley In för Kovacic. 55 Anonymt inhopp. 6
Tammy Abraham In för Giroud. 80. För kort tid för betyg. -
Reece James In för Willian. 90 För kort tid för betyg.  
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, James, Zouma, Emerson, Gilmour, Barkley, Pulisic, Pedro, Abraham

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 19 7
Skott på mål 5 3
Blockerade skott 7 1
Hörnor 10 2

Bollinnehav %

74 26
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Han måste gråta blod över hur Chelsea dominerar totalt och ändå släpper in mål.

Ändrade taktik till andra och tvingade upp Villa i plan med spel mellan mittbackarna på mittplan. Men han måste undra över vilka han ska spela som mittbackar. Rüdiger har inte varit sig lik från förra säsongen.

Måste få mer rörelse i anfallen. De står stilla för mycket. Och mittbackarna måste hålla sig vakna i matcherna.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
César Azpilicueta

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Fattar inte att Willian som lämnar om en vecka får starta istället för Pulisic. Jorginho måste fått en sen skada, inte ens på bänken. Kul dock med RLC.

En tidig frispark för Villa i hyfsat läge slarvas bort då ingen tycks veta vad de ska göra med den och den blir helt ofarlig. 1
    Aha, det hade vi helt glömt. Jorginho är inte skadad, han är avstängd. Det hade försvunnit under de 100+ dagarna sedan senast.
    RLC får hyfsat läge men nicken går en bra bit utanför. 4 Så kommer en vattenspridare igång vilket innebär en påtvingad paus.
    Det är ingen riktig profil på matchen än men det är Chelsea som för den. De har dock inte skapat något som oroat Villa. 8 Roligt att se Kanté i sin gamla roll som ankare på mitten.
    Hmm oroande fakta. Chelsea har inte vunnit en match utanför London sedan 2 november. DÅ mot Watford som i princip väl nästan är London. Sant är ju att Chelsea inte startade 2020 som vi hade hoppats men hittade form precis innan uppehållet.
    Mounts nya ansiktebehåring tillhör något som borde stannat i social isolering. Han får en kompensationsfrispark emot sig. 12
    Dean Smith och JT leder sitt lag uppifrån läktaren, inte nere vid plan. Bätte översikt på det sättet antagligen. Och utan publik går det att ropa ut instruktioner.
    Hörna till Villa efter en lång boll fram. 15 Kort variant men skottet blockeras. Giroud söker en anfallare men försvaret får undan kontringen.
    RLCs inlägg är för lamt och når inte in. Fint samspel mellan honom och Alonso innan. 19
    Mount skjuter från långt håll, lurigt och hårt men Nyland lyckas få en hand på den. 20 Bästa chansen hittills. Med fel fot också.
    Villa var ordentligt nedtryckta ett tag men ett missförstånd mellan Mount och RLC ger dem möjlighet tt andas.
    Villa försöker men de blir hela tiden av med den och Chelsea håller tryck mot dem utan att direkt hota mål ännu. Villa får dock slita ordentligt och Chelsea håller på att möra dem. Det är ordentligt tillbakatryckta men får vila vid en vätskepaus. 24
    Det är bara ett lag på plan men mål måste göras också, nästan allt Chelsea gör kommer från vänsterkanten. Tills Willian tror det ska bli inkast men bollen hade aldrig tagit på en Villaspelare. Chelsea vinner tillbaka bollen omgående. 27
    Bra inspel och Mount får nästan bollen men en fot dyker upp. 29 En av få gånger Chelsea har kunnat komma med fart istället för att spela mot ett uppställt försvar.
    Det är parkerad buss som gäller, inte oväntat.
    Willians inspel går precis förbi flera fötter. 30
    Chelsea försöker locka upp dem men det funkar inte. Nyland boxar bort ett inlägg. Men bollen är tillbaka i Villas straffområde direkt igen.
    Kovacic skjuter och Nyland håller på att göra en jättetavla men lyckas få tag i bollen igen. 32
    Villa skjuter från långt håll, riktigt bra skott precis vid stolptoten, bra räddning av Kepa även om han såg bollen hela tiden. El Ghazi sköt. 33 En påminnelse om att ha spelet betyder inget om det inte görs mål från det.
    Nyland hinner före Giroud på ett inlägg från Willian. 34
    Inlägg för Villa som McGinn är på men kan inte styra bollen mot mål. 34
    Överfall av Hause på Giroud i mittcirkeln. Sen avblåsning av Tierney. 35 Giroud har ont i ryggen efter. OTROLIGT nog dömer domaren frispark för Villa. Ett sanslöst domslut men det gjorde ingen skada.
    Azpi in, Villa bort. Måtte Chelsea få till ett mål före paus för att ta luften ur Villa.
    Azpi kommer in i boxen i bra läge, men mottagningen är dålig och bollen hamnar för långt ifrån honom. 37
    Giroud blåses av för tröjdragning vid ett farligt inspel som ändrar riktning.
    Mount gör en egen raid och bollen fram till RLC som missar den med centimetrar i fritt läge. Mycket fint av Mount. 39 Där hade Villa tur igen. RLC saknar matchskärpa och det märktes kanske där.
    Alonso spelas fram i fritt läge men han vill inte skjuta utan tar emot och lägger över bollen och då täcks skottet. Där skulle han bara drämt till med vänstern. 40 Första omställningen där Chelsea fick lite fritt fram.
    Willian försöker men över. 41
    Halvlekens spelare utan tvekan Mason Mount. Chelseas försvarslinje har haft det oroväckande lug så självklart blir det Villa som gör mål.
    Försvaret får inte bort en boll och Kepa gör en väldigt bra räddning men returen går till hause som närmast snubblar in bollen utan chans för Kepa. 43 Fotboll har inget med verkligheten att göra ibland känns det som.
    Så börjar det ösa ned so om det inte räckte med den kallduschen. Tre minuter tillägg.
    OJOJ vad det regnar, ingen dusch nödvändig i halvtid, de är redan genomblöta.
    Hörna Chelsea, bort till Alonso som laddar och skjuter omkull Mings. Ny hörna. 45+2 Nästa chans går till Kovacic vars skott går just utanför.

ANDRA
Fullständigt orättvist, fullständigt ologiskt men Aston Villa har just nu trepoängen i sin hand. Chelsa måste vinna och måste hitta skärpa.
    45 minuter att vända det här och det lär bli ännu mer packat i boxen i andra. Chelsea är sig lika, tyvärr och där har tydligen inte tre månader uppehåll ändra något.
    Är högre tempo lösningen? Är andra spelare lösningen? Någon lösning måste Chelsea hitta och vända matchen annars blir det otroligt svårt att försvara fjärdeplatsen.
    Första skottet träffar McGinn i huvudet.
    Så vad har Lamps sagt i paus?! Får vi se en reaktion. Själva vill vi se Pulisic, och Abraham (och Giroud). Det finns inget behov av två sittande mittfältare.
    Hörna som Willian slår rakt till en Villaspelare. 49
    Rüdiger gör en jättetavla men Chelsea kan till slut reda ut det. De försöker locka upp Villa men man behöver ju inte ge dem bollen som siste man.
    Allt just nu börjar vid mittlinjen med sidledes spel mellan mittbackarna. Ett försök att få upp Villa. Mount går i djupet men söker Azpi igen och då blir det för lätt. 51
    Samma spel igen fast med Willian i djupet och passet tillbaka till Azpi når inte fram.
    Willian inlägg lite tidigare men Azpis nick utanför. 53
    Chelsea är för tröga med sista pass och anfallen stannar upp på tok för ofta. Tempo grabbar.
    Pulisic på väg in,t ack för det. Barkley också. Ut RLC och Kovacic. 55
    Så ska Villa byta. Davies ut Samatta in i anfallet. Mer speed antar vi. 56
    Om något så blev det sämre, de första två minuterna efter bytet.
    90% bollinnehav för Chelsea i andra.
    Giroud når nästan en boll från azpi men i Nylands famn. 58
    Nästan är verkligen ordet för Chelsea i den här matchen.
    Kvitteringen måste komma snart om Chelsea ska spurta hem detta.
    Ändå försöker de spela sig igenom och spela nätt.
    SÅ ÄNTLIGEN, Azpis inlägg når fram till Pulisic som dyker upp vid bortre stolpen och stöter in bollen. TACK. 60 Via ribban och Nyland kan inte nå den.
    Pulisic assist till Giroud som tar emot vänder och skjuter och den sitter. 62 touch på vägen men den hade suttit ändå.
    Nu måste Chelsea punktera matchen och inte bjuda in Villa igen.
    Willian tar ned Grealish på linjen. Ovaksamt när Grealish går in i hans släng efter bollen. Halvmetern utanför. Mycket farligt läge. 67 Bra två i muren och det blir en lyftning till Hause som nickar den just över. Giroud var där och irriterade honom, men var var mittbackarna? IGEN.
    Vätskepaus och byten i Villa.
    Det är ingen säker ledning så Chelsea måste spurta sista 20.
    Kepa vid inspark och mittbackarna står bredvid honom och tittar fast han vill ha upp dem i plan. Vad är det?
    Kepa långt ute men i god tid före Villaspelaren. Just nu verkar det som Villa vill lite mer. Mings tar livgrepp om Giroud och sliter ned honom i tröjan och Tierney tänkte först strunta i det. Inte varning heller.
      Villa vinner lite boll och spelet sker på mittplan för första gången i matchen. 73 Av någon anledning sitter vi inte säkra och litar på att det ska hålla för Chelsea. Därför vill vi har fler blåmål. För sådant är ju tyvärr Chelseas försvarsspel.
      Plötsligt har Chelsea svårt att få tag i bollen och hålla spelet. Det oroar.
    En lång boll som ingen riktigt tar på allvar men WIllian satsar allt på att försöka nå den, Villaspelare får den mot sin målvakt och fäller willian. Ingen åtgärd. 75
    En hyfsad chans men bollmottagningen i boxen lite dålig och en lång boll upp som Kanté plockar upp. 76 Spelet har helt rasat ihop för Chelsea när Villa inte bara spelar buss.
    Lång cross till Alonso, Barkley skjuter, blir hörna. 77 Rakt till Nyland men de kan inte kontra utan får spela kort ut.
    Abraham in mot sina lagkamrater från förra säsongen. 80
    Måtte Chelsea hålla tätt nu, men allra helst förstås göra mål. Det går ju inte att lita på försvarsspelet den här säsongen.
    Lampard manar på. Don't switch off. Så sant som det är sagt.
    Kontring som stannar upp och det slutar med hörna. Kan Abraham hitta målet igen efter sina skador?
    Nej, Abraham nickar men långt från mål. 83
    Willian skjuter och bollen touchar någon på väg fram, farligt skott och Nyland är på den också. 84 Ny hörna. Ny hörna igen när Pulisic skjuter utifrån. Det var en för hög studs för att han skulle få en ännu bättre träff. Pulisic skjuter igen men blockeras.
    Chelsea bryter kontringen. Abraham nickar till Willian, som passar Alonso som klämmer till ordentligt, tyvärr rakt på en försvarare. Willian försöker men bollen stöts bort. Chelsea har tagit tillbaka initiativet igen, tack för det.
    Jota in för McGinn. 87
    Christiansen missar en enkel nick och ger Jota en jättechans men skottet skönt nog precis utanför. 87
    Villa spurtar och Azp tar det säkra och nickar ut till Villas andra hörna. 88
    Nervöst.
    Abraham bort tack.
    Lampard byter ut Willian, taktiskt. James in. 90
    Chelsea får med lite besvär bort bollen men Villa får inkast. Fem minuter tillägg och tydligen är bollen försvunnen. Abraham står påhälarna och mräker inte en Villa spelare. Villa stjäl bollen en gång till på andra kanten. Alonso bryter riktigt bra och får ett riktigt elakt tramp över foten. 90+2
    James dräller lite efter att Barkley tagit fram bollen. Villa försöker men får inte tag i bollen. Kanté har verkligen spelat upp sig i slutet av matche och är överallt som vanligt. Han behövdes ju knappt tidigare i matchen.
    Chelsea håller boll på vänsterkanten, vänder och vrider. Chelsea vinner tillbaka bollen när Villa försöker få fram den. Så kommer de i ett farligt anfall och får en frispark när Rudi landar på Rudi som varnas. Hur gick det till Grealish trillade ju in i honom. Domarn alltså.
    Bråkigt vid sista chansen till Villa. Just nu känns det nervöst. Farligt läge. 90+5 Fler minuter läggs nog till. Trezeguet drar den rakt på mål och lätt för Kepa.
    Så får Grealish gult kort när han avsiktligt fäller Alonso långt efter att denne spelat bollen.

Huva, trots att Chelsea var totalt överlägsna ska man behöva sitta nervöst genom hela matchen. Nästa match kommer nog att få en helt annan matchbild. Första segern på bortaplan 2020.

(Det var tydligen ändå Kanté som fick kortet i slutet och inte Rudi som det först såg ut som Tierney pekade ut).
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Paul Tierney + VAR

BETYG

Minst ett totalt sanslöst feldomslut som dock inte betyddde något i första. Flera konstiga bedömningar i en riktigt lättdömd match.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook