csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  30 sp 15 v 6 o 9 f 53 -40 mål 51 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

15 - 21 juni 2020
    NÄSTA MATCH:

    25 juni kl 21.15 - MANCHESTER CITY

  TV

Nyheter v-25


SÖNDAG 21:
Ännu en match där Chelsea egentligen borde vunnit stort men ändå får att sitta nervöst och bita naglarna hela matchen. Mer utrymme bakåt då Chelsea nu har fem poäng till den jagande flocken.
    Lite trist att höra Niva slagga Pulisic utan att ta hänsyn till att han tappat hela 2020 tills nu med en knepig skada!
    Tre spelare i Chelsea stod ut och vi hade alla tre vid olika tidpunkter som Matchens Spelare innan vi till slut tog kapten Azpilicueta som MoTM. Kandidaterna var Pulisic och Mount men Willian och Kanté gjorde starka andra halvlekar. Mittbackarna glömmer vi helst.

Chelseas första laguppställning efter uppehållet:
Kepa, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Alonso, Kanté, Loftus-Cheek, Kovacic, Willian, Giroud, Mount
    Fattar inte att Willian som lämnar om en vecka får starta istället för Pulisic. Jorginho måste fått en sen skada, inte ens på bänken. Kul dock med RLC.


Premier Leagues omstart har inte sett ut som Bundesligas gjorde. Mest kanske för att de engelska lagen haft betydligt längre tid att förbereda sig på än vad de tyska lagen hade. Att dra slutsatser om något är på tok för tidigt men två saker har ju gått att observera. Den låga domarstandarden och bedömningsstandarden, som är skrämmande för en liga med PLs kvalitet. Också att skillnaden mellan bra och dåliga har varit klart mindre trots bristen på publik. Det har redan varit många överraskande resultat och Chelsea måste verkligen ta det här på mentalt allvar och vara koncentrerade hela matchen mot Aston Villa idag. Chelsea bör vinna och måste kanske vinna för att hålla fjärdeplatsen nu när även Wolves hotar bakifrån. Det blir dock mindre lätt än hade matchen spelats i mars när den skulle spelats. Villa höll emot bra mot Sheffield men de spelade stundtals riktigt bra i onsdags.

Saker och ting har inte gått helt som väntat i omstarten av Premier League. Vilket måste tas som en varning. Många tror Villa har fördel av att de redan spelat en match, Chelsea har två träningsmatcher bakom sig. Mot Brentfford som överraskade Fulham igår, den matchen slutade 1-0. Mot QPR blev siffrorna större, 7-1.
    Chelsea har ett tufft spelschema de sista nio matcherna och många jagar. Wolves har nu samma poäng som United och Sheffield har också visat att de minsann inte legat av sig under uppehållet. Många förståsigpåare tror United ska fånga in Chelsea och visst har de chansen med ett vad som verkar vara ett på papper bättre spelschema.
    Det går inte att mjukstarta. En vinst mot Villa är faktiskt nödvändig om fjärdeplatsen ska hållas. Vi har även chans att ta in på Leicester.
    Vi är också klart oroade över de engelska domarnas form, de har verkligen inte övertygat i de matcher som spelats hitills, och engelska VAR-bedömningarna är ju ett rent skämt jämfört med hur det fungerar i Bundesliga.

LÖRDAG 20:
Grattis Frank Lampard som blir 42 år idag. Ge oss och dig en fin födelsedagspresent imorgon.

United och Tottenham var vänliga nog att båda förlora två poäng i kampen om CL-platserna. Leicester tappade också, möjligen, två poäng av sitt försprång till Chelsea (om det går som vi hoppas imorgon). Det var två fullständigt fantastiska mål i den matchen, i slutminuten och på övertid. Tack för det. (Ben Chilwells kanon sänkte nog tyvärr inte hans pris då Chelsea jagar honom).

MIDSOMMARAFTON 19:
Preliminär seriestart 2020-21 är 12 september.

Från presskonferensen:
Frank Lampard har följt Timo Werner en lång tid och är mycket glad över att han kommer till Chelsea för det är sådan bra spelare i en position där han behövs.
    Lamps kan inte säga varför han valde Chelsea, det måste de fråga Timo själv om. Chelsea jagade honom länge och hårt. Han hade bra samtal med Werner och tror han förstod vad som händer med Chelsea och vart klubben är på väg vilket bidrog.
    Han fick frågan om den senaste VAR-skandalen och kan bara tycka synd om de inblandade.
    Han vägrade, självklart, prata om Chilwell eller någon annan spelare som inte tillhör Chelsea.
    Som alltid uttryckte han respekt för motståndarna och medgav att det är lite speciellt att möta JT då de är så goda vänner men de diskuterar inte matchen.
    Han är mycket nöjd med hur laget tränat och de har spelat några träningsmatcher men man vet aldrig förrän allvaret sätter igång.   
    De vet vad som står på spel och kommer satsa fullt ut. Som alla andra.
    Adrenalinet, tribalismen som en publik ger kommer att saknas men inte åskådare världen över framför tvn och den måste spelarna förstå och reagera på.
    Han vill inte dra likheter med hur hemmafördelen har försvunnit i Bundesliga, det kan bli annorlunda i PL.
    Han har pratat med Timo sedan övergången blev klar och ser fram emot hans ankomst. Chelsea kommer att ge honom tid att anpassa sig då ligan är annorlunda än den tyska.
    Han kommenterade problemet med utgående kontrakt ang Ryan Fraser och påpekade att Chelsea har ett liknande problem som måste lösas (senast 23 juni).
    Fikayo Tomori har ett muskelproblem och kommer inte att kunna spela på ca 10 dagar. CHO fick en smäll på träning och är inte matchfit men skadefri igen.
      Han vill inte dra några slutsatser om att Villa redan spelat en match (vilket många s k experter gör och anser det vara en fördel).
    Han kommer att matcha Loftus-Cheek försiktigt men han är frisk efter en besvärlig skada och ser bra ut.
    Han välkomnar (som många managers tydligen) fem byten i matcherna. Liksom att de får ha fler spelare på bänken. Han verkar tycka det skärper konkurrensen och ger fler ungdomar chansen.
    Han har pratat med Tammy Abraham om den ökade konkurrensen och som manager välkomnar han förstås att få fler alternativ. Spelarna förstår det för det är så det är, och ska vara. Spelarna måste fortsätta utvecklas för att behålla sina platser.

OFFICIELLT
Damerna fortsätter trimma truppen, nedåt. Nu är det Anita Asante som återvände från spel i Sverige häromåret sdm lämnar Chelsea Women inför nästa säsong. Kontraktet har gått ut och vi önskar 35-åringen lycka till vad hon nu bestämmer om sin karriär.

Idag är det festdag och även om det känns väldigt kontsigt hoppas vi på fest för Tottenham också. Om de slår Man United ikväll gör de oss en stor tjänst. Förhoppningsvis har Mourinho fått lite ordning på dem under uppehållet och vill hjälpa sin gamla klubb, och sig själv. Annars ses United som favoriter då de hade en bra period innan uppehållet, men sådant kan man inte lita en sekund på nu. Tre månaders uppehåll, mer än 100 dagar utan spel är längre tid än något annat uppehåll ligafotbollen i England har haft i modern tid. Och det i ett avgörande skede av en säsong.

TORSDAG 18:
OFFICIELLT
Timo Werner är klar för Chelsea, om läkarundersökningen går som väntat när den kan göras. Chelsea har idag gått ut officiellt med den goda nyheten. Timo Werner ansluter till Chelsea i juli och avstår därmed slutspelet i Champions League för Leipzig.
    24-åringen har gjort 32 mål hittills den här säsongen på 43 matcher. Ett mycket fint facit.
    Han har skrivit ett femårskontrakt med Chelsea och lär kosta 50m €, alltså lite mindre än tidigare spekulerat. (Andra hävdar att det är mer, ungefär 53m pund)
    Läs mer om Chelseas toppvärvning på officiella sajten>>

Uefa har gått ut och meddelat att de vill att alla ligor ska stänga alla transferfönster senast 5 okrober. Det tycks ju inte spela roll för Chelsea som har gjort sina två värvningar det senaste 1,5 året utanför fönstren ändå. Faktum är att transferfönster egentligen bara innebär när en spelare får registreras för en klubb.

Vi har ännu inte sett en match med fake publikljud, men det aägs att det faktiskt fungerar bra, så vi hoppas tv-kanalerna hoppar på det.

ONSDAG 17:
Omstart i Premier League och domarna vägrar fortfarande använda VAR som det ska användas. Och hur kunde Nylands självmål inte vara mål. Målkameran har man ju litat på men det var så fel som fel kan bli. Rätt imponerad av Villa, det blir inte lätt på söndag. De verkar må bra av att spela utan pressen från publiken i Brums. Sheffield kom tillbaka in i matchen, som pågår.
    Engelska domarkåren borde stämmas för att de vägrar använda VAR-systemet på det sätt det är avsett att användas. Tydligen gäller social distansering även för mål. Måste vara två meter in i mål, VM i Sydafrika när Lampards mål inte godkändes?!
    England ser tyvärr ut som en blåbärsnation när det gäller teknologin i fotboll, och efter sett hur bra VAR fungerar i Tyskland skäms man å deras vägnar.
  Slutsats, förutom domarinsatsen med VAR och målkamera, rätt jämn match men Villa såg bättre ut än innan uppehållet och Chelsea bör vara varnade, Vi har ju inte presterat alltför bra mot lag vi borde slå hittills den här säsongen. Som Bojan med visst nöje konstaterade i studion. Samtidigt, slår inte Chelsea detta Villa på söndag förtjänar de inte CL-platsen. Så är det.

OFFICIELLT
Chelsea Women fortsätter trimma sin trupp och nu är det klart att även Deanna Cooper lämnar laget nu i sommar. Hon kom från London Bees men fick 17-18 förstörd av damfotbollens största gissel, knäskador. Efter det lyckades hon inte ta en ordinarie plats igen. Det sägs inget om vart hon går, men vi önskar henne lycka till framöver.

Det står nu klart att Champions League avgöras som en miniturnering i Lissabon i augusti. Vi skrev om det redan igår. Chelseas retur mot Bayern kommer spelas 7 eller 8 augusti. Finalen går 23 augusti.

Bayern München har avgjort Bundesliga och är mästare för åttonde gången på raken. Lite tradigt för alla som inte stödjer dem. Vi trodde före säsongen att Dortmund hade en god chans den här säsongen och ett tag såg det ut så men så sparkade Bayern tränaren och Hansi Flick fick verkligen igång laget igen samtidigt som Dortmund lite som vanligt varvade bra med dåliga insatser.

I eftermiddag håller Uefa en presskonferens om Champions League (och Europa League antar vi). Då kanske vi får veta när Chelsea ska möta Bayern i CL-returen! Det skedde ju en del verkligen underliga resultat i slutet av förra säsongens CL så än lever ju hoppet om att Chelsea ska gå vidare.

TISDAG 16:
OFFICIELLT
Finska Adelina Engman som kom till Chelsea 2018 från Kopparberg/Göteborg lämnar nu klubben. Hon går till franska Montpellier. Hon lyckades inte ta en ordinarie plats i Chelseas anfall men vi önskar henne lycka till framöver i en ny liga.

Det är ett antal returer som ska spelas innan kvartsfinalerna i Champions League. Kvarts-, semi- och finalen ser ut att spelas i ett format som en miniturnering i Lissabon från 12 augusti inom loppet av elva dagar. Det blir alltså inga returmatcher utan matcherna är direkt avgörande, som slutspelet i ett VM.
    Fyra lag är redan klara för slutspelet: Leipzig, PSG, Atalanta och Atletico Madrid. Chelsea tillhör de lag som har en returmatch kvar att spela i 16-delen och inget besked har getts om när de ska spelas. Chelsea möjligheter att avancera ser dock små ut då Chelsea måste slå Bayern med fyra mål övervikt. (3-0 ger dock straffläggning och vi har ju slagit dem förr i det).
    Matcherna kommer att spelas på både Benficas och Sportings arenor.
    Europa League ser ut att avgöras på liknande sätt fast i Tyskland på olika arenor.
    Inget är fastslaget men beslut väntas inom kort från Uefa.


Chelsea har fyra spelare med på Europas Golden Boy-lista över de 100 mest lovande unga spelarna. Det är Callum Hudson-Odoi, Tino Anjorin, Ethan Ampadu och Billy Gilmour. (Varför Mason Mount inte är med fattar vi inte, men han kanske är för gammal, 21 år).
    Favoriter är vinna finns bland Erling Braut Håland, Jadon Sancho, Alphonso Davies, Ansu Fati.

MÅNDAG 15:
ÄNTLIGEN!
Det blir inte detsamma men det blir något.

Premier League startar om efter mer än tre månaders nedläggning
    Efter ett oerhört gnällande och kvidande och diskuterande ska ligan äntligen spelas klart, om än utan publik på plats. Det har varit pinsamt att höra detta gnällande från alla olika håll men det är som det varit. (Det innebär inte på något sätt att coronapandemin kan underskattas eller avfärdas liksom oron för hälsan, utan det handlar om just gnällande och att man inte lyssnar till de som faktiskt vet något, Det har gnällts väldigt mycket på det mesta istället för att acceptera situationen och göra det bästa av den. Självklart förstorat av medier som hoppas vinna klick på det).
    Ligan startar om på onsdag kväll med Aston Villa mot Sheffield United. Och vi har längtat efter det ävenpubliken och fansen kommer saknas oerhört. Nu kan vi dock, förhoppningsvis, lägga det bakom oss och få följa fotboll igen, om än utan en av de allra viktigaste ingredienserna - fansen.
    Vi har särskilt intresse för omstartspremiären då Chelsea startar sin fortsatta jakt på CL-platsen på söndag mot just Aston Villa borta i Birmingham. Det finns inte utrymme för att tappa onödiga poäng framöver.
    Nio matcher kvar för Chelseas unga lag att hålla undan för lagen som jagar där bakoml Närmast United en vinst efter oss då vi underpresterat osannolikt mycket mot just dem. Chelseas avslutande spelschema är inte det lättaste, vi har City, Liverpool (även om de då är klara mästare och mindre motiverade), Wolverhampton, Sheffield och lag som kämpar mot nedflyttning. Vi möter bara ett lag, förutom just kanske Liverpool och City, som inte har något direkt att kämpa för eller mot. (Palace) Så det finns inget som helst utrymme för att tappa poäng på något dumt sätt.
    Veckans andra högintressanta match för oss Chelseafans spelas på midsommarafton! Och för en gångs skull kommer vi heja oss hesa på Mourinho och Tottenham. För United är vår främste utmanare om en CL-plats (och nej, vi räknar inte en femteplats som CL-kvalificerande förrän CAS har sagt sitt om Citys överklagande, vilket förhopingsvis sker innan säsonen avslutas).
    Allra mest intressant är dock matchen mot Aston Villa på söndag. Ett Villa som fått tillbaka en oerhört viktig nyckelspelare i McGinn.

Chelsea har efter en sällsynt skadeförföljd säsong alla spelare tillgängliga, åtminstone i skrivande stund. (Reece James lär ha en mindre skadekänning). Däremot råder stor osäkerhet om Pedro och Willian vars kontrakt går ut om fjorton dagar kommer att spela vidare med Chelsea säsongen ut. En fråga som måste vara löst nästa tisdag senast.
    Det kommer att bli oerhört spännande att se Frank Lampards första laguttagning. Kommer sensationen Billy Gilmour få chansen igen. Är det dags för Loftus-Cheek att starta efter 13 månaders skadeelände och infria sin talang. Pulisic var mycikt bra innan sin skada, det ska bli roligt att se honom igen. Giroud var suverän när han fick ersätta Abraham när denne blev skadad, kommer fransmannen få fortsätta. Många frågetecken finns det och vi väntar otåligt på svaren men får tyvärr vänta till rätt sent söndag eftermiddag.
    Teckentolkarna kommer att ha en högtidsstund i att spekulera i vilka som kan lämna från laguttagningen till den här matchen. Som nog måste vinnas, även om Tottenham tar poäng av United vilket vi hoppas de kan göra.
    Tills dess får vi heja på lag som hjälper oss hålla undan för lagen bakom.
    (Chelsea har spelat två träningsmatcher, 1-0 mot Reading och 7-1 mot QPR).

Chelsea tillhör de lag som har mest att förlora på omstarten, ändå vill vi ju att säsongen spelas klart. Chelsea riskerar att tappa den fjärdeplats vi håller just nu. Något som skulle riskera både ekonomi men framförallt de värvningar Chelsea har bra läge att göra nu i sommar då Chelsea har ett av pandemisommarens bästa transferlägen med sparade transferpengar och spelare att sälja. CL-spel är en mycket viktig morot att kunna lova de bästa spelarna. Samtidigt som flera konkurrenter tvingas spara på ett helt annat sätt.
    Ännu värre är det förstås för lagen som riskerar nedflyttning, men för dem är det kanske mer något att kunna vinna genom att spela igen än att förlora.? Chelsea har en position att förlora, liksom Brighton, West Ham och Watford som är lagen som skulle klarat sig kvar som tabellen är inför omstarten men som nu riskerar ett värre läge.

Ligatiteln är helt utom räckhåll och kommer att tilldelas Liverpool. Det är bara en tidsfråga, men tanken att något lag ska hinna ifatt på 9 matcher är mest löjeväckande. Däremot blir det en intensiv kamp om fjärdeplatsen och CL-spel och vilka som kommer att flyttas ned.

Vi får inte heller glömma att Chelsea är fortfarande kvar i FA Cupen och möter nästkommande söndag Leicester på bortaplan i kvartsfinalen. Det Leicester som ligger före Chelsea i tabellen. Med fem poäng, och det är inte ointagligt om vi ska titta uppåt.

En stor förhoppning inför omstarten är att de engelska domarna har tittat på Tyskland om hur de ska använda VAR. För tyskarna tycks fått det rätt medan de engelska domarnas VAR-användning är rent pinsam.

 

 

Rykten, notiser m m, v-25


SÖNDAG 21:
Olivier Giroud gillar verkligen att möta Aston Villa. (Det gjorde Lampard också som gjorde fler mål på Villa än någon annan klubb). Giroud har gjort mål i de senaste sex matcherna han spelat mot Villa, hela åtta mål dessutom.

Goal tror att Chelsea ska lägga ett stort bud på Man Uniteds Dean Henderson. Det är nog en affär som inte kan ske.

Daily Mail! hyllar Ruben Loftus-Cheek som äntligen är skadefri som en nästan ny värvning nu när ligan omstartar. Läs artikeln här>>

Chelsea ska ha nobbat Juventus i ett försök av Sarri att byta Miralem Pjanic mot Jorginho. Enligt Daily Mail. Pjanic lär annars gjort det klart att han vill bara till Barcelona som inte verkar så intresserade av honom. Helt rätt av Chelsea att nobba också, vi behåller gärna Jorginho men om han ska lämna ska Juventus köpa ut honom för mer än vad Chelsea värvade honom för från Napoli, inga bytesaffärer med spelare som inte är motiverade eller tillför något nytt. de Ligt kanske vore kanske intressant...

Kai Havertz har sagt att han är beredd att stanna kvar i Leverkusen ett år till men oavsett det vill han ha sin framtid bestämd redan i sommar innan fönstren stänger. Det och nya uppgifter förs fram av Bild som också säger att Leverkusens prislapp är lägre än vad engelska tidningar spekulerat i, närmare 70m än de 90 många engelska påstår.

Vi förstår inte alls att ryktena om Victor Osimhem inte slutat. Chelsea har fullt på anfallssidan nu så varför fortsätter medierna pusha det köpet och kalla honom den nye Didier Drogba. Han lär dessutom kosta klart mycket mer än Timo Werner. Måste vara betalda av hans agent.

Emma Hayes och Chelsea W borde vara på helalert trots en mycket bra trupp redan. Magda Erikssons partner Pernille Harder öppnar för att lämna Wolfsburg. Harder är en av världens bästa anfallare och även om Chelsea är välförsedda med Bachmann, England, Kerr är det ändå en förstärkning väl värd att göra i Emma Hayes jakt på Champions League nästa säsong.

Det spekuleras att de lag som kvalificerar sig för Europaspel kommer att hoppa av spel i Ligacupen kommande säsong. Vi förstår dem med tanke på spelschemat men lite trist är det då det är i Ligacupen man får se spelare som inte får chansen så ofta annars.

LÖRDAG 20:
Ett namn som nämns för Chelsea är Brentfords Said Benrahma som knäckte Fulham i 88e minuten med ett vaket mål idag. Inte heller han sänkte väl sina chanser till att hitta en ny klubb med det. (Läs om Chilwell här bredvid).
    Och de enfaldiga supportrarna eller vad vi ska kalla dem som tror att you-tubeklipp säger något om en spelare har gått vilda enligt medierna med att kräva Chilwell (som gjorde en rätt usel match förutom ett underbart mål) och Benrahma ska värvas av Chelsea. Väx upp. Ett enstaka ögonblick av bra fotboll är inget att bygga värvningar på, absolut inte alls.

Intressant statistik, vår nye stjärnspelare Timo Werner är tvåa i Europa (efter en viss Leo Messi) när det kommer till att vara inblandad i mål. 32 gjorda mål är strålande siffror. Han har varit direkt inblandad i 45 mål på sina 43 matcher (spelar senare idag mot Dortmund). Timo har fortfarande en chans att vinna Golden Boot som Europas skyttekung (även om vi nog tror det kommer handla om Lewandowski eller Ciro Immobile). Han har två matcher kvar att bättra på sina siffror innan han ansluter till Chelsea 1 juli och avstår Leipzigs slutspel i Champions League.

Mediernas favoritspekulation att Chelsea ska sälja Kanté för att ha pengar att värva i sommar med sköts i sank av Frank Lampard igår. Det lär inte hända.

MIDSOMMARFTON 19:
Vi måste heja på Mönchengladbach de två sista omgångarna av Bundesliga. Detta då Daily Mail infomerar oss om att om Leverkusen missar Champions League-kvalificering så sjunker Kai Havertz prislapp 20m pund. (Det gäller ju dock alla friare). Läs mer här>>

Leipzig kommenterade Timo Werners övergång så här igår. Det uppskattades av Chelseafans, mindre av de från NE17.
  "We're sure Timo will fit in well at the Bridge, he already knows how to score against Spurs."

Det ser alltmer ut som om det saudiarabiska övertagandet av Newcastle inte kommer att ske. Inte för Saudiarabiens usla facit när det gäller mänskliga rättigheter eller statsmordet på Khashoggi utan för att de ägnar sig åt statlig piratverksamhet på medieområdet. Vilket bl a skadat Premier League när det gäller sändningsrättigheter, det har också lett till protester i parlamentet. Kanske rätt beslurt om det det blir så men lite ändå av fel skäl. Newcastle ska dock ha en annan friare, Mauriss, en amerikan från medieområdet så klubben kan ändå slippa Ashley.

TORSDAG 18:
Lilles brasilianske försvarare Gabriel vill till Premier League och hoppas att ryktena om Chelsea, eller Everton stämmer. Napoli är dock den klubb som öppnat förhandlingar med Lille om honom.

Det gick många rykten om att Timo Werner själv ville till Liverpool. Något som verkar kraftigt överdrivet ju mer vi får veta om övergången. Det verkar som Chelsea redan tidigt kom mycket bra överens med Werner och tidningsryktena stämde inte särdeles bra. Vilken överraskning (ironi!).
    Det var inte heller några dåliga klubbar som Chelsea slog ut i jakten på Werner. Liverpool, Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Juventus. Större klubbar finns ju inte.
    Vi ska absolut inte heller glömma att priset på 50m € eller om det är så högt som 53m pund fortfarande är rena reapriset trots pandemiekonomin. Anfallare kostar alltid massor mer än andra positioner, unga som är på väg i karriärens topp ännu mer. Lyon begärde betydligt mer för Moussa Dembele, Lille begär mer för Osimhem och Barcelona betalade väl det dubbla för Ousmane Dembele! Marina Granovskaia och Chelsea har gjort en riktigt bra affär, liksom med Hakim Ziyech. Chelseas transferavdelning har verkligen lyft sig efter några år av mindre lyckade köp även om Kanté ändå står ut de senaste åren.

Medierna spekulerar i att Timo Werner kommer att tjäna mellan 170k till 192k i veckan (10m om året) i Chelsea. De flesta tipsen ligger dock runt 170-175k vilket innebär att han inte är Chelseas högst betalde.

ONSDAG 17:
Ampadu var forfarande ryggskadad men Timo Werner gjorde mål mot Düsseldorf. Hans 26 ligamål för säsongen.

Senaste är att Pedro är klar för Roma och därför inte vill förlänga kontraktet med Chelsea för att inte bli skadad i juli. Vi kan förstå det. Får se om det är sant.

Trickfråga, Leverkusen möter Köln. Är det bra för Chelseas förhoppningar om Kai Havertz om Leverkusen inte tar sig till CL eller om de gör det?
    Havertz gjorde mål men de fick ingen vinst så det är fortarande inte avgjort i Tyskland om CL.

Vi har redan fått veta att JTs pappa inte alls gillade att sonen hade fallit för Chelsea och ville gå dit istället för pappans val av Man United. Nu får vi veta hur kapten Dennis Wise gav honom en mycket handgriplig rådgivning när JT spenderat en bonus på en bil istället för att spara till ett hus. Läs mer här>>

Daily Mail påstår att Bayern har dragit tillbaka sitt intresse för Kai Havertz, de vill koncentrera sig på att värva Citys Leroy Sané som de ville ha redan förra sommaren innan hans svåra skada. De har inte råd med båda och City går inte med på Bayerns försök att köpa Sané för inga pengar alls så att säga. Det ska lämnat fältet öppet för Chelsea. Bra nyheter för Marina om de är sanna då hon då kan förhandla om prislappen utan ett budgivningskrig.

Om Willian och Pedro inte skriver på korttidsförlängningarna så de kan avsluta säsongen kommer Lampard enligt ryktena lyfta upp Tino Livramento som ersättare i a-truppen.

De s k fotbollsexperterna har inte gett upp om att det blir Chelsea som värvar Jadon Sancho. Vi andra tror kanske idag mer på Kai Havertz med tanke på prislapp och annat. Vi lär väl få se, men grundtipset är fortfarande att Sancho spelar i Dortmund nästa säsong också.

John Terry avslöjar att hans pappa var långt från lycklig och nöjd när JT valde Chelsea som 14-åring efter startat i West Hams akademi. Hans pappa vägrade vara med när JT skrev sitt kontrakt med Chelsea och försökte till varje pris få sonen att välja Manchester United. Tur att sonen hade bättre omdöme.

Experter dömer ut ryktena om Gerson och menar bl a att prislappen är löjligt hög. Vi undrar mest om behovet. Det rä dock inget rykte vi trott särskilt mycket på. Känns som ett agentrykte inför löenförhandlingar.

TISDAG 16:
Ryktena säger att Bayern är närmare att möta Leverkusens prislapp på Kai Havertz medan Chelsea ligger 15m pund under den. Den lär vara 75m pund. Känslan är nog att ska Chelsea fixa den värvningen kommer de att tvingas matcha Bayerns bud och erbjuda Havertz bättre villkor.

Franska rykten placerar nu Willian i Manchester United. Klart är att han lär inte sakna friare men vilka går med på kraven om bibehållen lön och treårskontrakt?

Både Sarri och Conte sägs jaga Marcos Alonso. CSFC anser fortfarande att Alonso ska stanna i Chelsea även om en ny vänsterback värvas. Fast om fler jagar Alonso och är villiga att betala mer för honom än för Emerson är det möjligt att Chelsea väljer att sälja för att finansiera sommarens värvningar.

Tyska medier spekulerar i att Timo Werner kommer inte att spela Champions League för Leipzig. CL förväntas genomföras som en miniturnering i Lissabon i augusti men då är Timo Werner förmodligen redan Chelseaspelare. Vi tror dock inte han lär få representera Chelsea i returen mot Bayern. Läs mer här>>

Nya rykten om Brentfords ytter Said Benrahma. Säkert en duktig spelare men det känns inte som en spelare i en position där vi behöver förstärkning.

Italienska rykten hävdar att Chelsea lagt ett förslag till Juventus Miralem Pjanic som Sarri sägs vilja bli av med. Ryktet är dock att han bara vill till Barcelona om han ska flytta så det är knappt ens ett möjligt.

MÅNDAG 15:
Christiano Ronaldo är dagens skvallrigaste skvaller. Det finns "källor" som hävdar att Chelsea kan komma att värva Ronaldo från Juventus. Vi låter det stå okommenterat men med en stilla undran över hur de sociala medietrollen ens kan låtsas att de tror på det?

Nederländska rykten säger att Marco van Ginkel kan komma att erbjudas ett nytt kontrakt. Den svårt skadedrabbade mittfältarens kontrakt går ut i sommar. Så vi undrar nog om det inte bara är ett försök från Chelsea att få ut en övergångssumma för van Ginkel? Officiellt sägs det dock vara för att ge den en gång så lovande spelaren en reell chans att försöka spela till sig en plats i Chelseas trupp. Vi får se. van Ginkel själv menar enligt uttalande att det är en positiv sak för honom att klubben trots skadorna tror på honom.

Idag är också dagen då Timo Werners 53m utköpsklausul löper ut, vi får se om det kommer några konkreta nyheter om det senare.

Nya rykten om Marseilles Boubacar Kamara som är en försvarare som kopplats till Chelsea tidigare. Marseille har stora ekonomiska problem delvis pga pandemin och man tror det kan bli en möjlig övergång pga det. Känns inte särskilt hett.

Evening Standard menar att Leicester kanske sänker prislappen på Chilwell då det är hans önskan att lämna. Annars tros Leicester vilja ha 75-80m pund ungefär vad de lyckasdes få för Maguire. Chelsea däremot sägs i artikeln värdera Chilwell till 50m pund. Det är mycket att förhandla om därmellan för Granovskaia och Leicester. Kanske kan vi sälja Drinkwater tillbaka till dem som mellanskillnad.

I Frankrike fick PSG titeln, och de hade förstås vunnit den ändå. I Nederländerna fick Ajax titeln trots samma poäng som Alkmaar och det var mer tveksamt. Liksom i Belgien där Brügge fick den.
    I Tyskland har Bayern kan Bayern spela hem titeln imorgon och kan sedan koncentrera sig på returen mot Chelsea i Champions League, när den nu kommer att spelas. Tre omgångar återstår.
    I Italien kan det för första gången på mycket länge bli kamp om titeln. Juventus leder med en enda pinne före Lazio men tolv omgångar kvar. De startar om i midsommarhelgen.
    I England ser vi inget som kan hindra att titeln går till Liverpool för första gången någonsin. Premier League-titeln alltså. Nio omgångar återstår. Omstart som känt är på onsdag.
    I Spanien är det som vanligt. Det blir Real eller Barcelona. Man orkar knappt bry sig. Med ojämnt antal omgångar kvar leder Barcelona med två poäng före Real.
    Allsvenskan har startat och många utmålar den som ovanligt jämn även om mästarna inte nämns som första kandidat till att upprepa förra årets succé.

Nedflyttningsstriderna lever dock i de flesta ligor.

Timo Werners lön i Chelsea, när transfern blir klar, sjunker för varje vecka nu. Först talades det om 200k i veckan, förra veckan var det 180k och nu är det 170k. Är det inflationen eller pandemin?

Simon Bank i Sportbladet kallar den fotboll som vi bjuds på nu, även om han talade om Allsvenskan, för barkbrödsfotboll. Det ligger något i det men det är ju trots allt bättre att överleva på det än att inte göra det alls. Något en hel del s k fans inte verkar inse i många länder där de tycker det är bättre att inte spela matcher utan dem på läktarna än slutföra serierna. (Det visas inte minst i några artiklar i Guardian som tar pulsen på fansen inför omstarten.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!