csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till 17 juni... **

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020


8 - 14 juni 2020
    NÄSTA MATCH:

    21 juni kl 17.15 - Aston Villa

  TV

Nyheter v-24


SÖNDAG 14:
Det blev träningsmatch mot QPR ändå. Bakom stängda dörrar på Cobham och QPR är nog glada över att ingen publik fick se matchen. De förlorade nämligen med 7-1.
    Billy Gilmour och Ruben Loftus-Cheek hade kanske allra roligast då de båda två gjorde två mål vardera. Övriga målskyttar var Mason Mount, Willian, Olivier Giroud.

LÖRDAG 13:
Skönt.
    Callum Hudson-Odoi frias från anklagelserna om våldtäkt som dök upp när han blev arresterad efter ett bråk med en kvinna för några veckor sedan. Metropolitan-polisen har lagt ned utredningen och CHO kan ägna sig åt fotboll igen.
    Det är mycket skönt att CHO nu är friad från de här anklagelserna för ett tag, från det vi fick veta i media, såg det riktigt allvarligt ut för honom. Nu kan han koncentrera sig på fotboll igen och försöka hitta förra säsongens form i de avslutande matcherna.

I torsdags kom Deloitte i Daily Mail med uppgifter om lönekostnader och sådant. (Se nedan) Vi har fått en kommentar kring detta av EZ Olsson som har bättre koll än CSFC på siffrorna och finanserna kring fotbollen och han menar att diskrepansen från Deloitte jämfört med andra källor gör att vi ska ta Deloittes report med viss skepsis, Chelseas lönekostnader ska inte vara så ruskiga i förhållande till omsättning som det kanske verkar. Ordet över till honom här:
"Revisionsbyrån Deloitte anger Chelseas löner till 314 M£, vilket innebär att de uppgår till 70 % av omsättningen på 452 M£. Enligt årsredovisningen 2018/19 för koncernen Fordstam Ldt, där underkoncernen Chelsea FC Plc ingår, var lönekostnaderna 288 M£ eller 64 % av omsättningen. Detta stämmer väl överens med det mått som föreligger i Chelsea FC Plc där i stort sett all verksamhet bedrivs. Briljanta Swiss Ramble, som på ett twitterkonto brukar analysera fotbollsklubbars ekonomi, har också en kvot på 64 %.
    Även Deloittes löneuppgifter för Manchester U är högre än i årsredovisningen, 352 M£ mot 333 M£ och löneandelen av omsättningen bör vara 53 %.
    Å andra sidan känns det märkligt att välrenommerade Deliotte skulle ha felaktiga värden. Dock finns flera källor vars lönebelopp motsvarar de jag tagit fram, så jag förstår inte vad avvikelsen beror på.
    För innevarande säsong hade jag räknat med att löneandelen skulle återställas till 2017/18 års nivå på runt 55 % tack vare spel i CL och högre ersättningar i PL samt något sjunkande lönekostnader på grund av försäljningen av Hazard. Denna kalkyl raseras givetvis helt av covid19 epidemin och ett utfall i närheten av nivån för 2018/19 förefaller mer sannolik. Vilka återverkningar pandemin kommer att få på såväl kort som lång sikt är svåra att förutspå. Jag utgår emellertid ifrån att Granovskaja gör erforderliga riskanalyser vid fastställande av såväl transferbelopp som löner." (EZ Olsson)
    Det går alltså inte att lita ens på stora revisionsbyråer och fotbollens finanser är uppenbarligen en ganska ogenomtränglig del av fotbollen. Inte undra på att City och Uefa är oense om sådana saker och FFP.

Bundesliga får kanske, förmodligen, sin vinnare ikväll. Det kräver dock att Bayern München slår
Borussia Mönchengladbach. Ingen överraskning där, det är nionde gången på raken. Måste vara rätt trist att vara fotbollssupporter om man inte håler på Bayern i Tyskland.

FREDAG 12:
Fifa kommer att tillåta att spelare kan representera tre klubbar i en tillfällig regeländrig under kommande säsong. Tidigare har det bara tillåtits med två. Detta förstås beroende på pandemin.
    Fifa tillåter också de nationella förbunden att öppna upp sina transferfönster redan innan innevarande säsong är avslutad (vilket förhoppningsvis stoppar FAs planer på att skjuta fönstret till sep-okt).
    Däremot måste korta förlängningar för spelare vars kontrakt löper ut 30 juni vara klara redan 23 juni. Så om Pedro och Willian ska slutföra säsongen måste de skriva på innan dess för att förlänga sina kontrakt till och med sista juli (eller 1 augusti om Chelsea tar sig till final i FA Cupen).

Vi kan se den nye (möjligen) Chelseaspelaren Timo Werner live ikväll på Viasat mot Hoffenheim kl 20.30. Inget är klart med Werners övergång och vi vet inte om Leipzig bänkar honom pga den, men det vore ju idiotiskt då de kämpar om en CL-plats. Vi kommer dock att se matchen med lite andra ögon än annars om han spelar.

TORSDAG 11:
Lönekostnader i Premier League är så enorma att vi kan inte ens börja förstå dem. 1,7 miljarder pund kostar löner de 20 Premier Leagueklubbarna! Det är helt enkelt ofattbara siffror. Chelsea är dock inget undantag och är en av de klubbar vars lönekostnader ökat mest de senaste två åren.
    Inte oväntat är Manchester United värst (så mycket för deras fans gnällande om att andra klubbar köper titlar.) De lägger 352m pund på löner per år. Chelsea matcher City med 314m mot 315m. Liverpool ligger lite lägre på 310m pund.
    Det riktigt oroande för Chelsea är dock att lönekostnaderna stiger snabbare än intäkterna och framförallt att lönekostnaderna tar en osedvanligt stor del av intäkterna. Lönerna tar alltmer och allt större del av klubbarnas omkostnader både i procent och rena kostnader. Detta kan delvis förklaras av att Chelsea har den minsta arenan och därmed minst åskådarintäkter av de stora klubbarna.
    De traditionella topp-6 klubbarna ligger alla över vad som kan anses vara överlevandebart om vi kan använda det ordet. Det går inte att driva en verksamhet med över 70% av utgifterna i löner. För Chelsea gick procentsiffran från 55% till 70% 2019. Samtidigt ökade intäkterna väldigt lite från 448m till 452m. (Lönerna gick från 246 till 314m.) Det är en utveckling som bara kan leda till katastrof för klubbarna och ärligt talat, ska vi tro att Timo Werner får en lön om 200k i veckan är det svårt att tro att utvecklingen ska kunna ens stoppa upp något.
    Det är Deloitte som tagit fram siffrorna som gäller från 2017 till 2019. Alltså innan pandemin slog undan fötterna för massor av klubbar. Ni kan läsa mer här>>

La Liga startar om ikväll. Med stadsderbyt Sevilla mot Real Betis.

Rasism är inte bara vit och svart. Tottenhams Dele Alli har blivit avstängd från deras match mot Man United (lite synd då vi hemskt gärna för en gång skull ser att Tottenham tar poäng i just den matchen) för ett rasistiskt utbrott mot asiater i samband med corona tidigare i vår.

ONSDAG 10:
Chelseas match mot Aston Villa har flyttats från lördagen 20 juni till söndagen 21 juni, kl 17.15. Detta förmodligen för att Aston Villa spelar en hängmatch redan på onsdag nästa vecka mot Sheffield United. Samtmma kväll spelar Man City sin hängmatch mot Arsenal.

Chelsea har spelat en träningsmatch på Cobham idag. Inte mot QPR som det talade som tidigare utan mot Reading. Chelsea vann med 1-0 och målet gjordes av Pedro.

Chelseas kvarvarande matcher i Premier League har nu fått speldatum. Den 26 juli avslutas serien. Se resultat och spelschemat i vänster meny.

Mycket fint av Chelsea Women. De gör oss stolta.
    De har donerat prispengarna för att de vann Women Super League till välgörenhetsorganisationen Refuge som bl a jobbar mot våld i hemmen.
    Det handlar om 100.000 pund. Chelsea fortsätter också matcha alla donationer som sker via en länk på hemsidan till Refuge.
    Läs gärna mer här>>

Mer hyllande, om än inte lika klar som i andra medier, av Marina Granovskaia för hennes arbete för Chelsea, i Daily Mail av alla ställen. Läs här>>
   

TISDAG 9:
N'Golo Kanté återvände idag till full träning med Chelsea då hans oro för pandemin har lagt sig. Mycket roligt att höra.

League One och League Two har röstat för att lägga ned säsongen. Coventry flyttas upp från League One till Championship och Tranmere från två till ett.
Läs mer här om League One>>
Läs mer här om League Two>>

Vi rekommenderar, som alltid, David Squires idag. Se hans teckningar här>>

Det trodde ni nog inte, eller kanske gjorde ni det. Chelsea kommer först på 13e plats över engelska lag när det gäller nettokostnader på nya spelare de senaste fem säsongerna. Chelsea har lagt ut netto 115,57m pund. Det är visserligen mer än Liverpool som lagt 107,58m.
    Det är dock otroligt långt ifrån Manchesterklubbarna som "tävlar" i en egen division och ska vi tro ryktena kommer de att göra det i sommar också, åtminstone den röda av dem. Lite förvånad är vi över att City lagt ut så mycket mer än United då vi trodde Citys stora utlägg gjordes lite tidigare. City har gått med "förlust" netto på 601,98m pund. Inga småsummor direkt. United har lagt ut 484,88m. Ändå räknar man kostnaderna mot titlar måste nog Uniteds räknas som de största förlorarna eller vad vi ska kalla det.
    Arsenal kommer lite överraskande på 3e plats vilket deras spel och placeringar inte motsvarar. De ligger på 268,88m. Se följs av: Everton, Brighton,, Wolves, West Ham, Bournemouth, Aston Villa, Watford, Leicester, Newcastle kommer också före Chelsea.
    Det är alltså nettokostnad, utlägg för spelare vilket ska dras mot vad klubbarna har sålt spelare för.

Det känns väldigt konstigt och fullständigt onödigt. FA diskuterar nu att flytta transferfönstret till från augusti till oktober. Varför? Om inte andra ligor gör detsamma kommer inga spelare kunna köpas efter augusti ändå. Nu sägs det dock att Italien redan ska gått med på att göra en liknande flytt och att det förs diskussioner med andra länder. Det finns en bra mycket enklare lösning. Ha fönstret som vanligt men tillåt inte några spelare att bli spelklara förrän nästa säsong kan börja. Fast det vore ju förnuftigt så det intresserar inte FA. Fönstret skulle annars öppna den 18 juni. Det enda vi kan tänka oss som godtagbart skäl för en flytt är att klubbarna inte vill att spelare i de ligor som spelas klart ska vara mer intresserade av sin framtid än nutid och tänka på att gå till andra klubbar och inte vill bli skadade.
    Vår stora fråga är då. När får Hakim Ziyech som redan har värvats till Chelsea och kommer från en i förtid nedlagd liga då debutera? I oktober, mer än ett halvår efter han blev klar för Chelsea! Officiellt ska han vara spelklar för Chelsea 1 juli, men så verkar det ju onekligen inte bli.

MÅNDAG 8:
OFFICIELLT:
Han var jagatd av många, se härbredvid från skvaller tidigare idag. Nu är det officiellt att Faustino "Tino" Anjorin stannar i Chelsea ytterligare fem år. Han har varit i klubben sedan U-8-laget. Han gjorde debut i a-laget i cupmatchen mot Grimsby.

Det rör inte Chelsea kanske ni tänker om att CAS idag tar upp förhandlingarna om Citys CL-förbud från Uefa. Men faktum är det i allra högsta grad berör Chelsea. För får inte City spela Champions League kommande och nästkommande säsong rör det om ordentligt. Inför nästa säsong innebär det att en femteplacering i ligan räcker för CL-spel 2020-21.
    Ingen vet dock när domen kommer. En del säger om två månader men det låter inte sannolikt. Förhoppningsvis kommer domen innan innevarande säsong är avslutad.

BBC hade en mycket bra artikel om Michael Ballack förra veckan. Nu har de en om hur Didier Drogba var med och stoppade ett inbördeskrig. Läs den här>>

 

 

Rykten, notiser m m, v-24


SÖNDAG 14:
Newcastle påstås vara i diskussioner med Chelsea om att värva Marcos Alonso för 26m pund. Känns inte särdeles trovärdigt men Alonso tillhör de spelare som media allra mest tycks vilja få Chelsea att sälja, trots att han är den försvarare som gjort mest mål.

Reece James är skadad och spelade inte i träningsmatchen idag. Han förväntas dock bli spelklar till söndag. Vikarierade för honom gjorde med den äran unge Henry Lawrence som imponerat på träning på sistone. Vi är välförsedda på högersidan just nu.

Rykten placerar Southamptons utlånade (Celtic) Fraser Forster i Chelsea. Den 32-årige målvakten är säkerligen bara tänkt som back-up till back-up även om Karlo Ziger fått träna med a-laget på sistone. Fast om prislappen om 10m pund stämmer bör nog Chelsea avstå, för det är ingen tredjemålvakt värd.

Samtidigt kommer rykten om att Kepa ska ersättas av förre Tottenhammålvakten Pau Lopez, nu i Roma för 36m pund. Skojar de med oss?

LÖRDAG 13:
Ett mycket sent och inte helt rättvist vinstmål för Dortmund innebär att även om Bayern slår Mönchengladbach är det teoretiskt inte klart att Bayern vinner ligan ikväll. En vinst på tisdag för Bayern mot bottenplacerade Bremen räcker dock då de senare slog Mönchegladbach med ett sent mål.

Ryktena om Kai Havertz svalnar tyvärr rätt mycket. Dels för konkurrensen men mest för att Leverkusen behöver inte sälja om de inte vill och kan därför sätta ett premium pris på honom. Ett pris som sägs ligga långt från vad Chelsea vill betala. Det enda vi är säkra på, är att vi har inte hört det sista om det här ännu.

Det är ont om svenskar i Chelsea just nu, på herrsidan. Det finns dock en finsk spelare med ett högst svenskklingande namn, Lucas Bergström. Finland har ju kvalificerat sig för EM för första gången och har sitt kanske bästa landslag någonsin nu som de är kanske en kommande nation. Läs här på officiella sajten hur Lucas upplevt hur det är att komma till Chelseas akademi som tonåring.>>

Chelsea ska ha bjudit in Torontos vänsterfotade mittback Abdulmalik Justin Owolabi-Belewu. Det är en ung spelare mest aktuell kanske för akademin och därför sägs Chelseas konkurrent vara Anderlecht. Han är född i Storbritannien och har representerat Canadas ungdomslandslag även om Nigeria försöker få honom att spela för dem.

FREDAG 12:
Timo Werner missade just före paus en jättechans ensam med målvakten i kvällens match mot Hoffenheim. Den borde han verkligen ha satt, vi gissar att sociala medier kommer att skylla på Chelsea för det.

Det är inte bara Ben Chilwell, Chelsea lär också titta på och ha kontaktat PSGs vänsterback Layvin Kurzawa, vars kontrakt går ut och inte kommer att fönyas i sommar. Kurzawa är 27 år och skulle alltså komma på friu transfer.

Wikipedia angav att TImo Werner spelar som anfallare för Chelsea i sin engelskspråkiga upplaga. Detta har rättats till när CSFC kollade. Det finns en anledning till att Wikipedia är toppen och nyttig källa men också skäl till att vara väldigt försiktig med vad som sägs där.

The Athletic säger att det kommer att dröja innan Timo Werner kan bli helt klar för Chelsea (förutom att kontraktet tillåter det först en viss tid) då läkarundersökningen inte kan göras. Werner kan inte åka till England på grund av reserestriktioner och Chelseas läkare kan inte åka till Tyskland för att göra den då det innebär att de sedan hamnar i karantän och inte kan jobba när säsongen startar om.
    Chelsea skulle kunna anlita tyska förbundets läkare men det troliga är att klubben väntar till den tyska säsongen är över 27 juni och Werner kan åka till London. Viliket onekligen är logiskt. Är klubbarna bara överens och Werner är överens med Chelsea så är det viktiga gjort och alla kontrakt brukar skrivas på sätt som motsvarar vissa förutsättningar.
    Lönesumman sägs nu också vara 180k i veckan, lägre än de 200k det först talades om.

Daily Mail har nu börjat sin kampanj för att sälja N'Golo Kanté från Chelsea till Real Madrid. De har satt en prislapp på Kanté om 71m pund. Nu är det dock Chelsea och inte Daily Mail som bestämmer om spelarköp och spelarförsäljning så vi ignorerar Uniteds fan-tidning.

Leicester ska ha accepterat att det är Ben Chilwells önskan att lämna för Chelsea. Chilwell har inte lagt in någon transferbegäran. Det spekuleras i hur hans önskan kan påverka prislappen.

Nya rykten om Trabzonspors målvakt Ugurcan Cakir  som ska kosta 30m €, något Chelsea sägs vara enda klubb som är villiga att betala.

Tyska källor bekräftar att det förekommer diskussioner mellan Chelsea och Leverkusen om Kai Havertz.Tyske fd spelaren och kommentatorn Dieter Hamann menar att det borde vara ett relativt enkelt beslut för Havertz att välja Chelsea före United med tanke på vad som sker i Chelsea just nu.
    Nu är det dock inte United på något sätt som vi tror är Chelseas främste konkurrent om Havertz utan det är helt klart Bayern München och kanske kommer Real Madrid ge sig in i leken.

Express menar att Chelsea kan komma att bekräfta Timo Werners övergång inom 48 timmar. Vi hoppas verkligen de har rätt, men avvaktar nog det officiella meddelandet.

Det börjar bli klart nu med att Atalanta köper loss Mario Pasalic vilket innebär att Chelsea får in en slant att använda till Werners övergångssumma. Det lär vara 13,5 m pund som bestämts sedan tidigare, fast Pasalic är förmodligen värd betydligt mer idag så Atalanta gör en bra affär.

TORSDAG 11:
Metro menar att Frank Lampard stoppade Chelseas planer på att värva Jadon Sancho. Det är självutnämnde transfergurun Duncan Castles (som vi inte direkt litar på) som påstår det. Lampard ska tyckt han har gott om alternativ på ytterpositionerna. Läs själva och avgör om ni tror på Castles>>

Mourinho verkligen älskar att värva spelare från Chelsea han har gjort det till varje klubb han varit i efteråt har vi för oss (lite osäkra kring Inter). Nu jagar han Willian, Olivier Giroud och Kurt Zouma om vi ska tor ryktena. Willian kan vi inte hindra honom från att värva då han är utan kontrakt inom tre veckor. I övrigt finner vi inget som helst anledning att gynna Tottenham.

Det pratas om att Chelsea gör framsteg i samtalen med Leicester om Ben Chilwell (snart ska vi möta honom i FA cupen). Prislappen varierar dock i varje media, från 60m till hela 89m pund. Vanligast är 70-75m. Vansinnigt mycket pengar

Nya saker framkommer om Timo Werner. Det har talats mycket om att hans 53m € utköpsklasul förfaller på måndag. Det stämmer tydligen inte utan det är den 15 juli som klausulen löser ut, och det är också då som Chelsea måste lägga upp pengarna så att säga.
    Så kommer det innebära att konkurrenterna försöker kidnappa affären. Enligt tyska källor kommer det inte kunna ske då Timo Werner har gett Chelsea sitt ord. Förlåt oss, men sådana ord i medierna måste vi ta för vad det är. Vi kan bara avvakta att affären blir officiellt klar och tydligen får vi vänta längre än vi hade hoppats för det.

Antonio Rüdigers sägs haft stor inflytande på att Timo Werner valde Chelsea. Nu är vår inte så hemlige agent ute igen om försöker få ännu en landsman till Chelsea, nämligen Kai Havertz som nu utsätts för Rudis övertalningsförsök. Måtte han lyckas. Havertz fyllde för övrigt år igår. Han är nu 21 år gammal.

Enligt Metro är Barca nu så desperata att göra sig av med Coutinho till Chelsea att de är villiga att acceptera 44-45m pund för en spelare som bara häromåret kostade dem 142m. De vill dock också ha spelare mellan, helst försvarsspelare. Med tanke på att de också till varje pris verkar försöka bli av med Ousmane Dembele som kostade runt 100m är nog alla rykten om Barcas usla ekonomi rätt trovärdiga. CSFCs inställning till att värva Coutinho är densamma, vi ser långt hellre t ex Kai Havertz eller Jadon Sancho komma till Chelsea. Trots prissänkningen. Vi förstår helt enkelt inte intresset för Coutinho och tror inte han mirakulöst kommer att hitta tillbaka till den form han en gång hade. Kom ihåg Torres.

A

 

ONSDAG 10:
Ryktet går att Tagliafico som ofta nämns till Chelsea nu är intressant för Leicester, som ersättare för Ben Chilwell.

Olivier Giroud förlängde sitt kontrakt med Chelsea över nästa säsong. Ändå kommer tydligen, om vi ska tro rykten i Express, Tottenham, Inter och Lazio försöka värva honom i sommar.

CAS meddelar att de kommer att avge dom i Manchester Citys överklagan av Uefas CL-avstängning i juli. Skönt att det avgörs innan säsongen är slut. För det tvingar klubbarna att spela för fjärdeplatsen, inte femte.

The Guardian kör en artikelserie där de försöker ta tempen på klubbarna inför omstarten. Idag var det Chelseas tur. Läs mer här>>

Varför köper Chelsea Timo Werner redan nu undrar säkert en del. Svaret är förstås för att få honom innan andra. Men han skulle kosta mindre än den givna utköpsklausulen menar en del. Och det är sant, och det var nog det som Liverpool räknade med när de stod still och inte agerade. Det sägs nu att Werners utköpsklausul skulle falla från ca 53m pund till 44m pund i slutet av sommaren om Leipzig inte vinner Bundesliga, vilket de absolut inte kommer att göra. Så sett så betalar Chelsea ett slags överpris. Och det är smart gjort. För Werner är fortfarande relativt sett billig (om man ens kan använda det ordet i fotbollstransfersammanhang längre) men framförallt så har Chelsea sett till att de försäkrar sig om en riktigt bra spelare i god tid. Precis som de gjorde med Hakim Ziyech som också känns "billig" på transfermarknaden för 36m pund. Särskilt om Chelsea kan få ut 30m för Bakayoko? (Vilket ändå är en förlust om minst 10m pund, i övergångssumma. Å andra sidan har Chelsea säkert redan fått in den "förlsuten" i lånekostnader från Milan och Monaco)

Chelsea ska inte ha öppnat förhandlingar med Leverkusen om Havertz enligt rapporter idag. Däremot har Bayern München och Real Madrid pratat med klubben. Så kanske måste vi sänka förhoppningarna. Chelsea är inte ute ur rejset men det kanske skapades förväntningar som inte var riktigt grundade igår. Tyvärr, för vi vill väldigt gärna se Havertz i Chelsea.

Det pratas mer om Gerson idag. Enligt vissa medier ska Lampard gett ok till värvningen och att Granovskaia nu tittar på möjligheterna. Vi ställer oss rätt frågande om det är rätt sorts värvning men vi får se.

Även Hearts vänsterback Aaron Hickey finns i dagens spekulationer.

Viktigare är ändå att det spekuleras, dock ej i de mer trovärdiga medierna, om att Chelsea kanske kungör värvningen av Timo Werner före måndag. Vi tvivlar, det vore inte likt Chelsea men vi hoppas ju få höra det officiellt.

Milan lär vara fortsatt intresserade av att värva Tiemoue Bakayoko. En värvning vi hoppas blir av och det talas om en prislapp på 30m pund. Det vore välkommet.

Förre Chelseaförsvararen Mario Melchiot anser att Lampard bör bygga Chelseas försvar kring Antonio Rüdiger. Vi kan bara hålla med. Läs mer om hans resonemang kring detta i Metro>>

TISDAG 9:
The Sun har gjort ett porträtt av fotbolls mäktigaste (kunnigaste?, mest kompetenta?) kvinna, Chelseas Marina Granovskaia. Mycket läsvärt även om det är The Sun, det är dock deras bäste Martin Lipton som skrivit den. Läs den>>

The Sun har också en artikel om hur Marina G har tjänat 175m pund på vad Sun kallar flopps (vi hatar begreppet men det används så...Många av dem har dock tjänat klubben väl och att då kalla dem floppar är bara fel. Floppar är sådana som Bogarde som inte ens spelade utan bara var kvar för pengarna. David Luiz var ingen flopp, även om hans tid att lämna var rätt. Oscar var ingen flopp heller. Visst, de kanske inte blev Chelsealegender några av spelarna som lämnat men för att kalla dem floppar för att de inte nådde allra högsta nivån är fel och förolämpande). Läs den artikeln här>>

Metro säger att Timo Werner nobbade United och Solskjaer då de försökte locka honom innan han bestämde sig för att välja Chelsea. Som alltid nämns en spelare och Chelsea i samma mening kommer något media att koppla spelaren till United. Det är tydligen en naturlag numer.

Tips, ni som har Viasat/Viaplay kan se Leverkusen spela i tyska cupen mot Saarbrücken ikväll 20.45, men tyvärr tror vi inte Chelsearyktet Kai Havertz kommer att spela. Han satt på läktaren i helgen med en muskelskada, men nu är vi dubbelt så intresserade av att se honom spela då Chelseas intresse verkar högst seriöst.

De goda nyheterna fortsätter komma. Ligaseger, mycket trolig värvning av Timo Werner och idag sprider sig ryktet med blixtfart. Nästa är Kai Havertz och det lär vara långt gånget i förhandlingarna. Det är julafton för oss Chelseafans.
    Faktum är att CSFC har börjat luta rätt starkt åt att Havertz är en bättre värvning för Chelsea än Jadon Sancho och inte enbart av prisskäl. Så vi håller alla tummar möjliga för att det här ryktet kan ha substans. Det kommer också från mer trovärdiga källor än de vanliga skvallerkanalerna. Sky tar t ex upp det starkt.
Läs Sky här, det står inte så mycket men att de tar upp det som toppnyhet är signifikant>>
    Guardian lär varit först med det dock, så vi länkar till deras artikel också.>>
    Metro sätter sin egen spinn på det och menar att Lampard är villig att sälja Jorginho och mer överraskande Kanté för att finansiera ett sådant köp. Jorginho börjar vi nog tro kan komma att lämna även om det inte står på någon önskelista. (Det finns dock mer än en handfull spelare som kan säljas och tillsammans få ihop en hyfsad summa till att finansiera andra affärer, som alla våra äldre lånespelare, fast der är ju inte lika skvallerintressant ). Kantés "stjärna" har dock dalat i Chelsea efter en mycket skadefylld säsong och önskan om att inte delta i omstarten så omöjligt att han säljs är det inte, vilket man trodde bara för några veckor sedan.
    Vi vet inte om det är vilda gissningar men prislappen spekuleras bli 75m. Vilket är åtminstone 25m pund mindre än Sancho. Det är pengar det med, även för Chelsea och Roman.

Brasliianska källor hävdar att Chelsea har öppnat förhandlingar och förväntas lägga bud nästa vecka för Flamengos 23-årige mittfältare Gerson.

Newcastle och West Ham är intresserade av Michy Batshuayi som vi tror lämnar Chelsea i sommar. Det handlar nog om priset och för Newcastle om övertagandet från Saudiarabien blir av.

Tottenham jagar inte bara Willian, de vill också försöka värva Kurt Zouma.

Varken Pedro eller Willian har gått med på att förlänga sina kontrakt över 1 juli. Pedro kommer att lämna klubben det vet vi och han lär göra det här i solidaritet med Willian som tydligen fortfarande tror han kan få ett längre kontrakt med Chelsea (vilket vi inte tror, max två år). Pedro har tidigare sagt att han gärna spelar klart säsongen för Chelsea men vill inte vara den ende spelaren som går med på en sådan lösning då Wiliian tydligen vägrar. För båda spelarna gäller ju att en skada kan förstöra mycket av deras framtid så från den vinkeln kan man förstå dem. Vi tvivlar därför på om vi kommer att få se dem mer i Chelseatröjor då Chelsea bara hartre matcher innan 1 juli. Det är omöjligt att tro att Lampard kommer att ge dem speltid under sådana förhållanden.

Vi kan nog avskriva alla rykten om att Liverpool ska göra ett sista försök att kidnappa Chelseas värvning av Timo Werner. Klopp har gett ett klart besked om att klubben kan inte göra den sortens värvningar när de förlorat/förlorar runt 150m pund.

CIES har gjort en värdering av de 30 mest värdefulla spelarna i världen. Inte oväntat är unga spelare värda mer än äldre. Toppar gör Kylian Mbappé med en värdering om 231m pund. Däremot ligger Lionel Messi på 22 plats med en värdering om 89m pund. Det är bakom Mason Mount som värderas till 91m pund på 19e plats. Mount är enda Chelseaspelaren med det förekommer gott om engelska och PL-spelare. Chelseaintressanta Sancho är 3a med 159m pund, Kai Havertz ligger 28e plats med 84m pund. Obs, detta är värderingar och har inget att göra med transferkostnader, uppenbarligen har ingen hänsyn till pandemin helller tagits. Läs mer här>>

MÅNDAG 8:
Chelsea ska vara intresserade av en 17-åring försvare från Hearts. Så är flera andra klubbar inkl Bayern. Det känns som det just nu finns väldigt många unga spelare som är heta på transfermarknaden. Det här räknar vi dock inte som ett riktigt hett rykte utan mer för akademin.

Hon har vunnit sju titlar men som alla manager lever hon ändå med oro över att få sparken. Vi tror nog att hon är en av de managers som sitter säkrast av alla. Vår oro är att England ska kunna övertala henne att bli förbundskapten. Vi talar förstås om Emma Hayes som berättar om sina känslor om titeln, vår ägare och damfotbollens utveckling i Guardian. Läs mer här>>

Man City vill värva Ben Chilwell. Det var väl det enda som behövdes för att Leicester skulle kunna hålla upp prislappen på honom. Citytillhör det fåtal klubbar som fortfarande har en hyfsad transferkassa. Frågan hänger säkert också på om City kan upphäva CL-stoppet. Det kan göra det här till sommarens segaste transfersaga.

Liverpool jagar honom, City jagar honom, United jagar honom, Arsenal vill ha honom. Dortmund är också med i bilden. Han tillhör Chelsea och hans kontrakt går ut nästa år, men oddsen är att Faustino Anjorin förlänger sitt kontrakt med Chelsea.

En feel-good story om hur Azpi bjudit in en ung pojke, bara fem år gammal, som inspirerad av kapten (nu hedersöverste) Tom Moores promenad för NHS. Pojken är dubbelamputerad sedan tidigt i livet efter torterats av sina föräldrar. Han har nu fått proteser och vill gå 10 km för att få bidrag till sjukhuset. Läs mer här>>

The Athletic via Express hävdar att Lampard ville hellre ha Aubameyang än Werner, men vill ha Werner också. Styrelsen däremot ville satsa på en yngre spelare (Auba är 31 och vi känner till Chelseas policy om sådant).
    Ärligt talat håller vi med styrelsen i det här, Chelsea bygger om och bygger ungt så Werner till det pris som är aktuellt känns som en bättre värvning även om Aubameyang hade garanterat gett oss mål en eller två säsonger till. Men att få Arsenal att sälja till en direkt konkurrent hade kunnat innebära väldigt dyra och långdragna förhandlingar även om Arsenal ser ut att ha drabbats hårt ekonomiskt av pandemin.
    Läs mer om de här spekulationerna här>>

Allsvenskan startar äntligen. Premiär i helgen och frågan är om mästarna Djurgården kan försvara titeln.

Guardian menar att den löjligt höga prislapp vi fått höra på Ben Chilwell inte stämmer. (85m) Enligt Guardian vill Leicester dock ha ut minst 60m för Chilwell vilket är mycket nog. Många menar att han är en bättre spelare än Maguire (och det är det lätt att hålla med om) och borde kosta mer. Marknaden är dock inte densamma som den var förra sommaren som många redan upptäckt.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!