csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till 17 juni... **

Chelsea Women - CHAMPIONS I WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020


1 - 7 juni 2020
    NÄSTA MATCH:

    20 juni kl 18.30 - Aston Villa

  TV

Nyheter v-23


SÖNDAG 7:
PL varnar för att de som bryter mot de brittiska coronareglerna under omstarten av PL riskerar böter om upp till 20.000 pund. Vilket väldigt många spelare nog struntar i. Klart värre är att om det är någon som upprepade gånger gör det kan klubben drabbas av poängavdrag. Inget är klart bestämt men det är nog en regel som kan komma.

Europas suraste rönnbär står Liverpools Robbie Fowler efter att det ser ut som Liverpool inte klarar av att värva Timoe Werner. Fowler säger nu att Werner minsann inte duger alls. 31 mål och massor av assist och Tysklands förstaval som anfallare, duger inte enligt en gammal spelare som tydligen inte klarar av att ta besvikelsen över att hans klubb inte kan värva de spelare som managern vill ha trots att de är två matcher från sin historias första Premier Leaguetitel. Fjant!

NATIONALDAGEN 6:
Chelsea har idag tränat på Stamford Bridge för första gången på flera månader. De spelade en intern match med truppen delad i två lag.

Härliga nyheter för Viasat/Viaplay-prenumeranterna. De visar santliga kvarvarande 92 matcher i Premier League säsongen 2019-20 på sina plattformar.

FREDAG 5:
Nästa WSL-säsong startar 5/6 september.

CHELSEA WOMEN ÄR ENGELSKA LIGAMÄSTARE.
Säsongen avslutades i förtid och ligan har avgjorts via ett points-per-game vilket gett obesegrade Chelsea ligatiteln trots att de låg tvåa när serien avslutades. Detta då Chelsea spelat en match mindre än City som låg en poäng före. Räknat points-per-game är därmed Chelsea W WSL-mästare säsongen 2019-2020. Liverpool flyttas ned istället för att ligan utökas som var en frågeställning som var aktuell. Aston Villa flyttas upp.
    Det är så rättvist det kan bli under mycket otillfredsställande omständigheter. Chelseas 3-3 borta mot Manchester City blev sista ligamatchen, och det är en av de bästa dammatcher vi någonsin har sett.
    Vi gratulerar Emma Hayes och spelarna, inkl svenskorna lagkaptenen Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.
    Vi hoppas damerna får fira sin titel på ett fint sätt även om det blev som det blev under en avbruten säsong. De har förtjänat titeln. Även om de säkert hellre hade velat spela hem den på plan.
    Läs mer här på officiella sajten>>
    Det står också klart att Chelsea och Manchester City representerar England i nästa säsongs Champions League.
    Inget besked har getts om FA Cupen där Chelsea var i kvartsfinal mot Everton. Det ska dock avgöras senare och besked ska komma framöver.

Chelseas fyra första matcher i omstarten har fått speldatum. Vi börjar borta mot Aston Villa midsommardagen 20 juni. Har Leicester i FA Cupen 28 juni. Se även spelschemat>>

TORSDAG 4:
Premier League går på Lampards linje och tillåter nio avbytare på bänkarna. De anammar också Fifas tillåtelse att göra fem byten vid tre olika tillfällen i matcherna.
    Det börjar alltmer se ut som midsommar är tidpunkten då vi får se Chelsea igen.

Ruud Gullit ser tillbaka på sin tid i Chelsea i en artikel i BBC. Mycket bra läsning. Läs den här>>
    Det han säger är mycket bra och att människor uppträdde som de gjorde. Att Bates sparkade Gullit helt orättvist när Chelsea låg tvåa i ligan och hade chans på flera titlar var en stor anledning till att man aldrig kan gilla Ken Bates tid i klubben, trots att det vi upplever idag började under hans tid (det, plus det faktum att han använda klubben som pant för sina fastighetsaffären och satte oss i stora problem, vilket blev tveeggat för utan de problemen hade kanske Roman aldrig kommit för att lyfta oss upp allra högst).

ONSDAG 3:
Det är idag två veckor kvar till Premier League startar om men två hängmatcher onsdagen 17 jubni.

Matcherna i omstarten har nu börjat komma i tv-tablåerna. Första matchen borta mot Aston Villa är tablålagd den 20 juni kl 18.30

Ligan har också nu tillåtit klubbarna att spela träningsmatcher inför omstarten.

Vi hoppas ni läst alla tre delarna av artikelserien på Chelseasajten om hur ungdomsverksamheten började i Chelsea.

TISDAG 2:
Ännu en dag utan att FA meddelat oss hur WSL egentligen slutade, om den slutade eller om den bara helt sonika lades ned för att de skulle slippa besväret med att slutföra damernas fotbollssäsong. (Obs, det gäller förstås även lägre divisioner i damfotbollen).

MÅNDAG 1:
Chelsea har gjort ett kort uttalande om att klubben står bakom stödet för den av polisen mördade (det har en obduktion visat idag) George Floyd i USA. Något som utlöst mängder av reaktioner över hela världen och protester, demonstrationer och tyvärr också pöbelupplopp med plundring i USA medan deras president fläktar lågorna så mycket han kan. Stödet för offret är fantastiskt men det hela utnyttjas också av riktigt mörka krafter på olika sidor och ingen vet vad det här kan sluta. Läs Chelseas kommentar här>>
    Under tisdagen visade också spelarna solidaritet med George Floyd och våldet mot färgade i USA genom att stå på knä på Cobham på bilder som sänds ut över världen.

Vi skrev om det tidigare idag, se nedan, nu har även en s k shadow minister (i UK utser oppositionen ministrar som är talesmän för olika områden just som riktiga ministrar) starkt kritiserat FA för att de avslutat säsongen utan att veta hur de skulle avsluta den. Läs mer här>>
    Samtidigt menar Englands f d landslagsmanager, nu i Brighton Hope Powell att det var rätt för att skydda de ekonomiskt svagare klubbarna. Vi vet inte riktigt hur hon får ihop det men det har säkert med permitteringar och sånt att göra.

URSÄKTA språket men när fan ska FA ge besked om hur Women Super League slutade? Vem vann? Vem flyttas ned? Flyttas någon ned? Blir det 13-lagsserie nästa säsong? Ska FA Cupen för damer spelas klart? Skärpning fotbollsgubbar.
    Det hela blir bara mer och mer pinsamt för varje dag som går att WSL behandlas på ett sådant sätt som FA gör. De borde banne mig inte få administrera serien. Hoppas PL kan ta över snarast efter det fiasko och skamlig sätt som FA skött det här. De lägger ned i förtid men vägrar ge besked om serien vilket bara bevisar att de tänkt med en kroppsdel som inte sitter högst upp.

Chelseas officiella historiker berättar om hur ungdomsfotbollen i Chelsea startade för 80 år sedan och dess utveckling. Detta i en serie om tre artiklar på officiella hemsidan. Första delen publicerades igår, pingsdagen. Mycket läsvärt.
    Läs del I här>>

Efter ett par omgångar från Bundesliga vet vi att hemmalagsfördel är inte längre en fördel. Att det görs många mål i Bundesliga och att även den ligan är avgjord, i praktiken, i förtid.
    Vi har också fått se några intressanta spelare. Två som Chelsea inte kommer kunna värva som vi väldigt gärna hade velat se i vå rklubb. Joshua Kimmich och Alphonso Davies från Bayern. En som varit aktuell länge, Jadon Sancho. En som varit aktuell men som gjort klart att han helst vill till Klopp, Timo Werner. En som vi kände till mindre men som tagit stomsteg fram och nästan känns angelägnare än Sancho, Leverkusens Kai Havertz. Och en överraskning som skulle passa Chelsea bra, Raphael Guerrueiro från Dortmund. Plus förstås att Robert Lewndowski faktiskt förtjänar ett ännu högre rykte och uppskattning än vad han fått.
    Frågan är om något av det förändrar några värvningsplaner. Dortmund har gjort klart att de tänker inte sänka prislappen på Sancho, de är villiga att sälja men enbart till den prislapp som var innan pandemin. De behöver inte heller sälja i år. Att köpande klubbar däremot är betydligt mer försiktiga med vad de lägger ut är solklart och vi såg på prislappen som PSG gav för Mauro Icardi är prisnivån är inte längre densamma som den var bara senast i januari.
    Så om vi spekulerar i Sanchos prislapp om 100m pund (oftast nämnda). Hans kontrakt går ut 2022. Det lär knappast förlängas så även om Dortmund gärna behåller honom och kanske också behöver behålla honom en säsong till kommer prislappen att gå ned även om Sancho själv går framåt i sin utveckling som spelare. Han har haft skadekänning sedan Bundesliga omstartade men börjar komma igång som han visade mot Paderborn i andra halvlek.

Oroande dock är Premier Leagues VDs idiotiska uttalande om att engelska klubbar inte ska få värva från samma datum som övriga ligor., 1 juli. Det ger engelska klubbar ett klart handikapp fast i andra ändan så att säga mot förra säsongen då engelska klubbar var tvungna att värva tidigare än sina europeiska konkurrenter. Ska vi döma av hur PSG redan värvat ett stort namn i Icardi, även om det handlar om ett lån som blev affär så så visar det att storklubbarna vill agera snabbt i sommar.
    Mycket kan dock ske bakom kulisserna och kanske blir det frågan om någon slags förkontrakt innan riktiga kontrakt skrivs under och registreras hos Fifa.

 

 

Rykten, notiser m m, v-23


SÖNDAG 7:
En fråga som kan ställas efter helgens Bundesligamatcher och framförallt efter vad Erik Niva sa i Viasats stuido under lördagen. Är Jadon Sancho överskattat? Han har näst Neymar den högsta spekulerade transfersumman i sommar! Erik Niva tror han redan börjat peaka och visar inte tillräckligt bra omdöme (och utanför plan finns det verkligen fog för det efter ett stort antal mindre "skandaler" senaste året). Niva menar att Havertz är en mer komplett spelare vars utveckling pekar klart högre än Sancho. Efter sett Sancho gå från rätt usel ärligt talat till en fantastisk halvlek i Bundesliga finns det nog att åtmisntone ställa frågan? Är Havertz ett bättre köp för Chelsea än Sancho? Kan Sancho bli Uniteds nästa Pogba?

Vi kommer säkert ställa frågan varje dag. Är Timo Werner i princip klar för Chelsea? Kommer Liverpool kunna kidnappa affären? En av Englands mer erkända Chelseakännare, Matt Law på Telegraph säger att det är klart. Vi hoppas innerligt vi får ett snabbt och positivt besked från klubben, men det är ju inte riktigt Chelseas stil. Så kanske får vi leva i ovisshet till den berömda utköpsklausulen går ut nästa måndag.
    Det spekuleras redan i medierna om Chelsea kommer att avvakta med att bekräfta, som klubben tyvärr har för ovana att göra. Vi dock inte helt skylla på Chelsea då det är Leipzig som tydligen ska avgöra när det meddelas då klubben är börsnoterad. Det kan ske kommande vecka eller efter 27 juni eller efter att Bundesliga avslutats.

Chelsea planerar en träningsmatch mot Queens Park Rangers innan omstarten, men utan Reece James och Callum Hudson-Odoi som fått lättare skador under träningen.

Planet Football har rankat alla Chelseamanagers under Romans tid (förutom Lampard). Vi kan invända mot vissa positioner men otvetydigt är Mourinho ändå etta före Ancelotti och Antonio Conte. Vi kan dock inte förstå hur Sarri kommer före di Matteo. Läs mer här>>

NATIONALDAGEN 6:
Liverpool ska inte gett upp utan ska försöka kidnappa Chelseas värvning av Timo Werner. Vi lär väl få besked i nästa vecka då utköpsklausulen faller ut senast 15 juni. Det säger i alla Express som är ryktesvildast i England.
    Andra säger, och vem är förvånad att även United hoppas kidnappa affären.

Enligt medierna är det nu all-in för Chelsea på Ben Chilwell för 85m. Vi undrar fortfarande om det är rätt väg och vi är helt säkra på att det är fel pris.
    Coutinho känns inte alls aktuell längre, men frågan är hur Chelsea står när det gäller Jadon Sancho. Har Chelsea gett upp honom för United. Medierna i England menar nu att Liverpool och Klopp ska ge sig in i jakten på Sancho, liksom Real Madrid. Vi kan inte låta bli att ställa frågan, om Liverpool tyckte TImo Werner var för dyr hur ska de då vara beredda att betala närmare det dubbla för Sancho? Medierna springer dock i flock så nästa vecka kanske allt ser annorlunda ut på skvallermarknaden.
    CSFC ser gärna att Chelsea försöker få Sancho också, eller går för Kai Havertz. Oddsen är fortfarande att Sancho kan bli kvar i Dortmund, men det känns mer osäkert att Havertz blir kvar i Leverkusen.
    Å andra sidan vet vi att Chelsea söker en vänsterback så vem är bästa valet, mest prisvärt, det smartaste valet? Ben Chilwell, Nicolas Tagliafico, Alex Telles, Alex Sandro?
    Chelseas silly season ser onekligen intressant ut och vi ska inte glömma att Chelsea redan gjort en riktigt bra värvning i Hakim Ziyech för ett riktigt bra pris. Att värva är ju inte heller bara att köpa de bästa spelarna, de måste ju fungera i gruppen, i klubben och på plan med övriga i truppen också. Det är den okända faktorn som vi nästan aldrig vet något om då vi bara ser dem på plan i matcher, men som klubben måste lista ut först.

FREDAG 5:
Medierna ser Timo Werner som klar för Chelsea. Sun påstår att lönen blir 170k i veckan plus bonusar. Det är mindre än andra som påstår 200k. Det skulle vara högst i Chelsea även om en del påstår att Kanté har 220k i veckan, Sun säger han tjänar 150k liksom Kepa. Det handlar om 5 års kontrakt. Övergångssumman ser ut att hamna mellan 50 och 54m pund. Vilket även i pandemitider ser riktigt vettigt ut.
    Werner har gjort 31 mål i alla matcher hittills den här säsongen. Det är bra mycket högre än vad någon Chelseaspelare gjort. (Abraham 15).

Stämmer Suns lönesiffror som sparar Chelsea 220k i veckan när Willian och Pedro lämnar i sommar.

Timo Werner klar för Chelsea toppar fortfarande de flesta engelska sportsidor. Vi vet inget ännu men hoppas verkligen det är sant.
    Antonio Rüdiger sägs haft en nyckelroll i att övertala Timo Werner om att Chelsea är klubben att gå till. Inte undra på att vi ser Toni som en framtida kapten.
    Affären förväntas bli helt klar mellan Leipzig och Chelsea i början av nästa vecka. Nervös väntan följer alltså. Är det sant, av ryktesstormen att dölja verkar det så men än vågar vi inte helt tro på det.

Mycket snack om att Ben Chilwell vill till Chelsea, men han har inte begärt att få gå. Vilket vi inte tror kommer att hända före säsongens slut. Dock, med en prislapp om extrema 85m är vi forttfarande frågande till en sådan affär. Vi kan inte tycka han är ca 30m pund bättre än Timo Werner.

Ethan Ampadu är skadefri igen och har återvänt till träning med Leipzig.

Vi är faktiskt lite överraskade. I YouGovs undersökning om fotbollsklubbarnas popularitet i England kommer Chelsea faktiskt trea. Det var lite högre än vi kanske skulle gissat med tanke på de reaktioner vi ser i kommentatorsfält. Men desto roligare är det ju. Vi har dock Man United och Liverpool före oss, vilket är föga förvånande då de är de två klubbar som varit mest framgångsrika de senaste 50 åren. Vi får också hoppas Chelseas popularitet växer i Sverige men vi fruktar att det kommer inte att ske förrän vi får se en svensk spelare i representationslaget, även om vi tror att Chelsea är mer och mer populära bland kvinnor tack vare damlaget.
    Ni kan läsa mer om det här>>

TORSDAG 4:
Vi tror på det när vi ser det, men enligt vissa rykten bl a genom Expressen är Timo Werner klar för Chelsea. Som sagt, tro inte på det förrän vi vet något. Men det sensationellt rykte.
    Läs mer här>>
    Även Sky som vi har visst förtroende för säger det ser ut att hända. Läs mer här>>
    Daily Mail har mest att säga om affären. Fem års avtal, 9m i lön om året. Köpt för 53m, det är reapris även under pandemin. Läs mer här>>
    OM det är sant är det en värvning vi verkligen välkomnar. OM det inte är sant är det en njutning att läsa kommentarer från scousersupportrar som vänder ut och in på sig själva i försök att rättfärdiga att de inte får Werner. Detta från en klubb som värvat massor av spelare från Chelsea men aldrig i modern tid släppt någon till Chelsea, även om Gerrard var nära.
    Detta är red-hot rykte, men fortfarande bara ett rykte.

Det blir Roma för Pedro, om vi ska tro ryktena. Att Pedro lämnar Chelsea har varit känt länge då hans kontrakt går ut. Vi uppskattar allt han gjort i klubben även om han kanske inte varit förstaval jämnt.

Italienska rykten säger att det är i princip klart med att Mario Pasalic stannar i Atalanta för 13,4m pund. Atalanta har en förbestämd köpoption kring den summan som de vill utnyttja enlit ryktet. Vi bedömer att detta har stor sannolikhet och kan bara hoppas Chelsea har någon form av återköpsklausul för framtiden för vi tror Atalanta gör en väldigt bra affär här.

Lekcester ska ha en prislapp på Ben Chilwell om 85m pund. Det är bara att lägga ned den affären Marina Granovskaia oavsett hur mycket Lampard pratar Chilwell. Han är inte värd en sådan summa hur mycket han än passar in i home-grown och andra omständigheter. Särskilt inte i dessa tider. Satsa pengarna framåt istället.

ONSDAG 3:
Unge Henry Lawrence från akademin ska ha imponerat mycket på sistone och det talas om att han kan komma att få göra debut innan säsongen är över.

Enligt itaiienska rykten ska Chelsea blivit mer intresserade av att låta Federico Bernadeschi, ingå i en deal där Jorginho går till Juventus. Klubbarna påstås mötas om några dagar kring detta. Vi lär få se.

Jakten på Timo Werner går in i ett intressant skede. Liverpool lär inte vilja betala utköpsklausulen medan t ex Chelsea sägs vara mer villiga. Det är en summa som sägs vara runt 52m pund. Vilket är billigt i dagens transfervärld, även med pandemin i åtanke. Dock, den utköpsklausulen försvinner om 12 dagar och därefter kan Leipzig sätta vilket pris de vill. Så intresserade klubbar måste lägga ett konkret bud inom 12 dagar. Då kanske en av årets mest omtalade transferrykten får ett avslut. För köper ingen klubb honom nu lär prislappen närma sig det dubbla antagligen innan fönstret officiellt öppnar. (Det går ju som Chelsea visat med Ziyech att göra affärer även om spelarna bara kan registreras under öppna transferfönster).
    Vi måste dock verkligen fråga oss, vill vi ha en spelare som så tydligen helst vill gå till en av våra konkurrenter, även om det är möjligt?

Chelsea ska vara intresserade av Santos 18-årige centralé anfallare Kaio Jorge. Han kallas en ny Ronaldo. I det här fallet dock inte original-Ronaldo utan C Ronaldo. Han var mycket aktuell för Juventus före pandemin men deras intresse sägs ha svalnat. Kanske på grund av den enorma utköpsklausulen om 69m pund!

Chelsea sägs ju se Jesus Corona som ett alternativ om de misslyckas värva Jadon Sancho. Så det kommer absolut inte som en överraskning att även Man United gör det. Lägger medierna kalkeringspapper på sina sillyrykten, för om United är intresserade av en spelare är alltid Chelsea det och vice versa?

Vi hade fel, Saul Niguez nya lag var inte Atletico utan att han startat ett akademiprojekt i Eiche. Den gick vi på.

Tammy Abraham jämför Mason Mount med sin manager och menar att Mount är den nya Frank Lampard.

TISDAG 2:
Atletico Madrids Saul Niguez har skapat otroligt med skvaller då han gick ut och sa att han kommer att avslöja sin nästa klubb imorgon, onsdag. En del hävdar att Man United redan gjort klart med honom, lite färre menar att det handlar om Manchester City, några menar PSG och det finns en del som säger det är Chelsea. CSFC säger att vi tror att Sauls nästa klubb blir hans nuvarande klubb, Atletico.

Danilo Pantic vill slippa sitt kontrakt med Chelsea och vill inte förlänga det kontrakt klubben har erbjudit honom. Han inser väl att han lär inte få chansen i Chelsea och vill istället återvända till Partizan men den klubben kan inte betala det pris om 2,6m pund som Chelsea vill ha. Vi hoppas Chelsea sänker priset och låter honom gå. Chelsea måste minska sin lånebrigad och vi tror tyvärr inte Pantic kommer att bli aktuell för oss. Skulle det dock hände bör ju Chelsea ha en återköpsklausul när de släpper honom.

Willian ska ha erbjudits till Real Madrid (av vem? hans agent förmodligen?). Zidane gillar Willian men precis som Chelsea kan han inte tänka sig ge ett treårskontrakt till en spelare som fyller 32 om två månader.

Italienska rykten säger att Chelsea kan bara tänka sig Alex Sandro som del i en affär med att låta Emerson Palmieri gå till Juventus. Juventus påstås erbjudit di Sciglio men Chelsea vill bara diskutera Sandro, säger de. Samma källor hävdar att Chelsea satt en prislapp på 37m pund för Emerson.

Det är onekligen roande när mutkolven Sepp Blatter nu går ut och anklagar sin förre medarbetare och nye Fifa-boss Infantino för att vara girig och förstöra fotbollen för pengar. Det är till att sakna självinsikt när en sådan som Blatter som bevisats sälja ut fotbollen för pengar nu kritiserar fotbollen för han själv gjorde i skymundan.

Daily Mail säger att Chelsea formellt ska ha begärt att lagen ska få ha nio reserver på bänken i omstarten. Vilket låter vettigt om den tillfälliga regeln om fem byten i matcherna tillåts vilket alla tror.

Många rykten i olika medier om att Roman ska gett grönt ljus till två stora värvningar i sommar. Som ni kan ana höjde det temperaturen på spekulatikonerna även om namnen är välkända för de som hänger med i skvallret.

Olivier Giroud talar ut om varför han bestämt sig för att stanna i Chelsea och om dagens konstiga situation för elitidrottare (och andra). Läs mer på officiella sajten>>

MÅNDAG 1:
Ethan Ampadu har en ryggskada och kommer inte att vara med i truppen inför Leipzigs match ikväll mot Köln.

Ryktena har ännu en gång gjort en helomvändning. Alex Telels från Porto sågs som klar för PSG förra veckan, nu ska Chelsea leda jakten.

Ännu en vändning är att Coutinhos agent Joorabshian nu menar att oddsen är att Coutinho stannar i Bayern på lån ännu en säsong.
    Samme agent representerar Willian och säger nu att inga som helst diskussioner har förts med Tottenham eller Arsenal om en övergång efter att kontraktet går ut med Chelsea.

Många nya rykten om Philippe Coutinho till Chelsea, på lån, idag. Vi är fortfarande inte övertygade; varken om sanningshalten i ryktena eller om det är en spelare för Chelsea.

Moussa Dembeles prislapp ska sjunkit som en sten om vi ska tro att Lyon nu är redo att släppa honom för 45m pund. Det var inte länge sedan det talades om 70+.

Tottenhams monetärt försiktige och hårdföre Daniel Levy ska talat om för Mourinho att han får bara värva Willian, trots att denne är gratis, om Erik Lamela först säljs. Inga ambitioner från Tottenham om att ta nästa kliv i sommar heller verkar det som.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!