csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till 17 juni... **

Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions 2020

WSL har avslutats 2019-20


25 - 31 maj 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-22


SÖNDAG 31:
Aston Villa, Chelseas första motståndare i omstarten saknar sin målvakt Tom Heaton efter en knäskada. Heaton räknar inte med att kunna spela mer den här säsongen.

I senaste omgången masstester av spelare, ledare och personal i PL var det inga positiva prov för covid-19 alls. Vilket är mycket positivt inför omstarten som nu kan ses som lite mer trolig 17 juni med hängmatcher från tidigare under säsongen.

FREDAG 29:
Engelska klubbar kommer inte att få värva spelare innan 2019-20 års säsong är avslutad. Inget sägs dock när fönstret kommer att stängas.
    PL räknar med att säsongen avslutas först runt 27 juli.
    Kritiken är uppenbar. Varför? Är första frågan. Andra frågan är varför ska engelska klubbar inte få värva från 1 juli när övriga klubbar i världen får göra det? Det spelar ju absolut ingen som helst skillnad då de ändå inte kan bli spelklara förrän nästa säsong inleds. Vansinne är det snällaste man kan säga om PLs beslut i detta.

Polisen vill flytta sex matcher på grund av förhöjd risk. De vill att de spelas på neutral arena. Det gäller framförallt matcher som avgör om Liverpool vinner titeln. De har också listat flera matcher som högriskmatcher för att samla publik och problem. I den andra listan finns flera Chelseamatcher, som derbymatcherna mot Crystal Palace och West Ham samt mötet mot vad vi då tror redan givna mästarna Liverpool.

Fotbollen är på bred front på väg tillbaka, om än utan publik. Premier League startar 17 juni med två tidigare uppskjutna matcher. Det har också kommit besked om att Allwvenskan ska starta 14 juni (eller så, helt klart är inte datum men att det blir start) och även Serie A räknar med start runt 20 juni.
    FA Cupen, där Chelsea ska möta Leicester i kvarten startar också. De matcherna ska spelas 27-28 juni. Dock, inte oväntat tyvärr, ges inget besked om damernas FA Cup. Sportsligt finns det mycket att säga om hur dam- och herrfotbollen har behandlats och visar vilken lång väg till jämställdhet som damerna ännu har.

TORSDAG 28:
OMSTART
Premier League har satt ett omstartsdatum till 17 juni.

    Chelseas första match blir borta mot Aston Villa 20, 21 eller 22 juni.

CSFC har stödda av danska studier hävdat att risken för att utsättas för smitta under matcherna är högst marginell. Det är farligare om det ordet ska användas att vara på bänken. Nu kommer nya vetenskapliga undersökningar som stödjer vår ståndpunkt.
    39 sekunder under en hel match är den tid som en spelare har kontakt med en annan spelare.
    Läs mer om det här>>
    Erferenheter från Bundesligas omstart är att muskelskador är största risken för spelarna. Hemmafördelen är som vi här hela tiden trott, har också helt försvunnit vilket verkligen tar udden ur nedflyttningslagens "krav" på spel på hemmaplan. En tredje erfarenhet är att managers och spelare också bör tänka på vad de säger, eller snarare skriker under matcherna.

ONSDAG 27:
Danmark har inte ett enda coronafall innan omstarten av ligan. I England har de fått fyra nya fall i tredje rundan av testning. Det har inte avslöjats om det är spelare eller icke-spelare eller även tidigare testade som har testat positivt. Det ställer dock frågan hur klubbarnas personal skött isoleringen i England jämfört med t ex Danmark och Tyskland.

PL-klubbarna har enhälligt röstat för nästa steg mot omstart av ligan, att träningarna får innebära kroppskontakt. Imorgon ska klubbarna diskutera vad som ska hända om säsongen ändå inte kan avslutas.

TISDAG 26:
Med stor säkerhet avgjorde Bayern München tyska Bundesliga den här säsongen - igen. Vi var några som inte tyckte de såg så bra ut i somras och trodde Dortmund skulle kunna ta det. Värt en tia att spela på. Men Dortmund tappade som vanligt onödiga poäng och Bayern bytte tränare och sedan den f d assisterande managern Hansi Flick tog över har det skett en revolution i det lag som Kovac fick lämna. Sedan dess har Bayern kanske varit Europas bästa lag. Även om de mer vann på sin tyngd än sitt spel ikväll eller ska vi säga, tack vare Dortmunds oförmåga att omsätta sina chanser.
    Chelseas chanser i en ev retur i Champions League ser inte lovande ut. Chelsea måste göra fyra mål och inte släppa in något! Tuff uppgift om någon även om Bayerns hemmaplan är en trevlig bekantskap för oss.
    Dortmund har enormt med talang men en mjuk ryggrad. Kanske fel manager också?! De spelar för mycket som Arsenal de senaste 15 åren. Runt runt och aldrig på mål. Vi känner igen det i andra lag i toppfotbollen. Liverpool är ju det lag som verkligen skaffat sig en sådan den senaste säsongen. (För vi säger fortfarande att vi var mer imponerade när de var bra förra säsongen än i år, men den här säsongen har de inte tappat matcher som förr och det är det som vinner titlar).
    Vilken lobb av Kimmich men sensationen är ändå Alphoson Davies som vi verkligen skulle velat ha till Chelsea sedan fösta halvleken vi såg honom spela, men Bayern har knutit upp kanadensaren som växte upp som Chelseasupporter och vars far är stor Chelseaälskare på långtidskontrakt och han är helt enkelt inte längre värvningsbar. Davies har imponerat något oerhört, även jämfört med en sådan sensation som Braut Håland i Dortmund. Bayern har en världspelare i varje lagdel, det är det inte många som kan matcha. Deras mittbackar dock är visserligen kompetenta men ändå deras svagaste punkt. Vi gissar att Lamps satt klistrad framför tv-skärmen för att se om han såg hur Chelsea skulle kunna vända 0-3.

MÅNDAG 25:
OFFICIELLT
FA och Chelsea har nu gått ut med att säsongen 2019-20 i Women Super League har avslutats i förtid. Klubbarna ska med stor majoritet röstat för den "lösningen".
    Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson ifrågasätter beslutet och undrar varför männens liga ska spelas färdigt men inte damernas. Med all rätt ställs frågan.
    Inga som helst besked ges dock om hur ligan avslutas, vem vinner, vem flyttas ned, om någon eller vilka som kvalificeras för Champions League. Inte heller sägs ett enda or dom FA Cupen.

Brittiska regeringen har godkänt att fas två av Project Restart går vidare med nya regler om hur träning får ske. Det tillåter kroppskontakt men ännu inte fullskalig lagträning. Läs mer här>>
  Klubbarna ska som väntat rösta om detta på onsdag.

Snyggt, Manchester United avstår kompensation resten av säsongen för spelare utlånade till lEFL-klubbar. Dvs under Premier League. Hoppas Chelsea tar ett liknande initiativ. De klubbarna har det tufft idag och så många som 50-60 av dem kanske inte ens finns nästa säsong om t ex Huddersfields ordförande får rätt i sina spekulationer.

Förhoppningsvis får vi några besked den här veckan. Annars får vi hålla till godo med ligafinalen i Bundesliga imorgon mellan Dortmund och Bayern München. Dortmund förlorade klart borta men är bättre nu och de är nog tvingade att vinna för att loppet inte ska vara kört.

Det är två besked som vi är desperata om. Hur avgörs WSL och kommer PL att gå vidare mot en omstart?

Vi har ingen aning om när besked om WSL kommer. Som läget är just nu ser det ut som om Chelsea W kommer att utnämnas till Champions. Ingen vet dock hur det utvecklas.

På onsdag ska klubbarna rösta om och bestämma sig om de ska gå vidare med fas två i Project Restart. Det innebär full träning. Och en möjlighet att sätta ett definitivt startdatum.

Däremot har det inte ens viskats ett ord om FA Cupen för herrarna eller damerna. Är planen att lägga ned eller spela klart? Chelsea är kvar med både herrlaget och damlaget långt fram i turneringen. De är båda i kvartsfinal. Damerna skulle mött Everton borta och herrarna Leicester borta.


   

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG 31:
En illustration på fotbollens värsta galenskap, agenterna.
    David Luiz lämnade Chelsea för Arsenal sent i fönstret förra sommaren. Chelsea fick 8m pund för brasilianaren med det vildvuxna håret. En bra affär för en spelare vars karriär närmar sig slutet. Luiz skrev ett ettårskontrakt med Arsenal som Arsenal nu tydligen inte planerar att förlänga efter sin egen managercirkus. Så långt är allt rätt normalt. Nu framkommer det att Arsenal dessutom betalat nästan lika mycket till agenterna inblandade i affären, 6m pund. Det måste bli ett stopp för agenternas sätt att agera när de nu kostar lika mycket som spelarna.
    Läs mer här om Arsenals affär, de räknar med att Luiz's enda säsong (han ser nu ut att lämna för Benfica i sommar) i Arsenal kostat dem 24m pund>>

Ett helt nytt rykte för Chelsea är att de i kamp med Real Madrid är intresserade av Leicesters Wilfred Ndidi. ett oväntat rykte då vi har Kanté i en liknande position och spelstil.

Ryktena ökar om Chelseas växande intresse för Kai Havertz som gör ännu större succé nu i Bundesliga efter omstarten. Han och Bayerns Davies dominerar ligan bland de unga spelarna just nu och Joshua Kimmich lär Chelsea inte kunna få köpa av Bayern av de något lite äldre.

Daily Star har gjort en enkät om vem, vilken vänsterback, Chelsea bör värva. Nicolas Tagliafico för dryga 23m pund vann stort över Ben Chilwell vars prislapp lär ligga på minst det dubbla, förmodligen mer. Alex Telles lär också vara aktuell men han ser alltmer ut att hamna i PSG.

Timo Werner ska ha lättat på sin kraftiga pro-liverpoolinställning och kan tänka sig andra engelska klubbar om Liverpool inte möter Leipzigs prislapp om 51-52m pund.

Barcelona är nu så desperata att bli av med Coutinho att han erbjuds på lån för 9m pund.

LÖRDAG 30:
Juventus ska ha erbjudit, enligt vissa källor, Douglas Costa, Federico Bernardeschi och (vi tror nog de menar eller) Adrien Rabiot för Jorginho. Ska Chelsea sälja Jorginho ska de göra det för pengar tycker vi.
Stora pengar. Pjanic ska vägrat att gå till Chelsea utan går bara med på byte till Barcelona.

Dortmund kommer inte att sänka sin prislapp från 100m pund (vilket är lägre än vissa tidigare nämnda summor) för Jadon Sancho trots pandemin. Sanchos kontrakt går ut 2022 så vi vidhåller vårt tips att Sancho blir kvar i Dortmund en säsong till.

N'Golo Kanté har inte bara problem med pandemin och hans oro där, han måste nu till rätten då han är stämd av sin förre agent Khiari på 3,42m pund. Det är kontraktsdetaljer bl a med adidas som de är oense om. Rättegången ska hållas i Paris men inget datum har getts.

Sarri vill nu tydligen också ha Pedro till Juventus. Det känns ärligt talat lite osannolikt.

Vi tar också ryktena om Samuel Chukwueze i Villarreal istället för Jadon Sancho som tämligen verklighetsfrämmande. Men det kanske är kontraktsförhandlingar på gång där.

Det var inte bara vi fans som var uttröttade av Maurizio Sarris variant av fotboll. Gianfranco Zola, hans assisterande manager erkänner nu att även spelarna var trötta på den fotbollen.
    Läs mer här>>

Det är inte bekräftat och det handlar inte om Chelsea, men det är intressant som ett riktmärke för sommarens transferfönster. PSG lär köpa Mauro Icardi som de redan lånat från Inter för 51m pund.
    Nog känns det för en icke-expert på spelarvärde som om det är cirka 20m pund under vad man hade väntat sig som minst.

FREDAG 29:
Jesus Corona, Portos ytter från Mexico för samtal med Chelsea. Det har bekräftats av hans agent. Det innebär inte att det blir en värvning men det verkar som Chelseas intresse är genuint. 27m pund lär prislappen ligga på.
    Det är inte den sorts värvning vi såg fram emot. Vi har ju hävdat att Chelsea borde satsa stort på en riktigt bra spelare och lita på truppen i övrigt och Corona hör inte till den kategorin utan känns mer som en truppspelare för att ersätta Willian.

Själv pratar han tydligen bara om Liverpool men Chelsea har inte gett upp om Timo Werner och nu lovar Antonio Rüdiger att göra sitt bästa att övertyga Werner om att välja Chelsea istället.

TORSDAG 28:
Manchester City Women har utnämnt Gareth Taylor som sin nye manager. Det är en intern rekrytering och lite oväntat. Han hade tidigare hand om Citys U-18 pojklag.

Express som gärna hittar på kommer med ett helt nytt målvaktsrykte. Roman Bürki från Dortmund för att ersätta Kepa. Knappast säger vi som såg matchen i tisdags. Bürkis kontrakt går också snart ut så han skulle bara kosta 15m pund. Varför, Chelsea har redan förlängt Caballeros kontrakt och har en andremålvakt?

Telegraph säger att Ajax har erbjudit vänsterbacken Nicolas Tagliafico till Chelsea för 22,4m pund.

West Ham vill låna Tiemoue Bakayoko kommande säsong. Ryktet kommer dock från Le10Sport.

Charly Musondas karriär har gått i stå på grund av en svår knäskada som stoppat honom i nästan två säsonger. Han är ändå optimist och siktar på att kunna komma tillbaka och kämpa om en plats i Chelsea.

ONSDAG 27:
Chelsea lär fortfarande ha köpoption på Jeremie Boga, bara inte en förköpsoption men de har rätten att matcha alla bud på Boga samtidigt som Juventus lär intressera sig för fransmannen.

Roma är det hetaste tipset just nu till var Pedro kommer att hamna efter säsongens slut, om det blir ett slut.

Enligt Metro och algeriska rykten ska Chelsea öppnat förhandlingar om att värva Brentfords ytter Said Benrahma. Arsenal och Leicester ska också vara intresserade sägs det.
    Han ska kosta enorma 35,5m pund!

TISDAG 26:
Optimister kan det nog kallas, men vi tror inte de har rätt. Många Chelseasupportrar försöker få det faktum att Jadon Sancho startat på bänken i Bundesliga innebär att han redan är klar för att lämna och att Dortmund redan försöker spela honom ur kommande lag. (Julian Brandt är inte en ersättare för Sancho utan en nödlösning och redan där faller det förhoppningsfulla resonemanget). Vi tror nog mer på rapporterna om att han har ett problen med en vadskada.

Ett helt nytt namn är Portos ytter Jesus Corona.Besvärligt efternamn just nu. Han lär kosta runt 26m och ska tidigare ha nobbat Barcelona. Han är 27 år och mexikan.

Ousmane Dembele är aktuell igen verkar det som då Barcelona tydligen vill låna ut den skadedrabbade spelaren. Chelsea bör avstå men det stoppar inte medierna.

MÅNDAG 25:
Guardian hävdar att Chelsea kommer inte köpa tillbaka Jeremie Boga men att de förhandlar fortfarande med Sassuolo om storleken på vidareförsäljningsklausulen.

Inget är klart om saudiarabien får ta över Newcastle men spekulationerna är att Pochettino kan ta över. Eller att Rafa Benitez kommer tillbaka om överlåtelsen godkänns trots stora dubier. Skulle det senare ske sägs Ross Barkley stå mycket högt upp på Benitez's önskelista.

Inte bara CSFC vill hellre se Chelsea värva Kai Havertz än Coutinho. Även Franck Leboeuf tycker så. Han anser att Havertz redan är mogen för nästa steg. Något Berbatov som också rekommenderar Havertz till Chelsea inte är helt enig om då han menar att tysken borde stanna en säsong till i Leverkusen.

Frank Lampad talar ut om sin managerfilosofi i en artikel på officiella sajten. Även om det är en plugg för Chelseas magasin>>

Många menar att värva Joshua King är onödigt då Chelsea har Armand Broja som kommer från akademin och som de tycker matchar norrmannen för framtiden.

Några slutsatser går att dra från spel utan publik i Bundesliga. Den viktigaste är att antalet närkamper har gått ned avsevärt i statistiken. Vi säger inte att det beror på att det inte finns publik eller om det är en form av omedveten social distansering?
    Det andra är det svaga försvarsspelet, hos så gott som samtliga lag (åtminstone de vi sett). Vi har inte följt tysk fotboll så här noga tidigare så vi vet inte om det är normen. Det har alltid gjorts många mål i Bundesliga. Vi kan inte låta bli att undra om det är en följd av publiklösheten eller om det beror på att lagen inte är riktigt matchklara ännu? Eller som sagt, om försvarsspelet verkligen är så svagt i Bundesliga normalt? Kan det vara koncentrationen? Eller är det taktiken hos lagen som ger det här resultatet? Många mål blir det i alla fall.
    Vi tycker nog också att fem byten är för många. Det blir som träningsmatcher när så många ska bytas och rytm och taktik och flyt bara försvinner för så många olika spelare och positioner förändras. Den tillfälliga lösningen hoppas vi blir just det, enbart tillfällig.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!