csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när
men kanske 12 juni... **


Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions 2020

Damsäsongen har avslutats och EVENTUELLT är Chelsea Champions . Besked v-21?!


18 - 24 maj 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-21


ONSDAG 20:
OFFICIELLT
Det är nu också klart att Olivier Giroud stannar ett år till i Chelsea. Även för honom har Chelsea idag utnyttjat optionen att förlänga hans kontrakt. Det glädjer oss.
  Det trista är att det här gjordes redan för en månad sedan men det är först nu Chelsea vill tala om det för oss. Chelsea är en mycket välskött klubb men deras information till fansen lämnar väldigt mycket kvar att önska.

OFFICIELLT
Willy Caballero, 38, har förlängt sitt kontrakt med Chelsea med ett år. Det fanns en option om det och parterna har valt att utnyttja den. Så tekniskt sett är han nästa säsongs andra värvning även om han redan var i Chelsea. (Första var förstås Hakim Ziyech).

På BBC kan ni ta ut er ligavinnande bästa Chelsea XI. Från spelare som tagit hem ligatieln med Chelsea. Den går säkert att diskutera men CSFC valde: Cech - Ivanovic, Carvalho, Terry, Cole - Ballack, Makelele, Lampard - Robben, Drogba, Hazard.
    Välj er här>>

TISDAG 19:
PL har genomfört 748 coronatester bland spelare och personal. Sex av testerna var positiva, utspritt på tre klubbar. Vilka har ej avslöjats. De drabbade är satta i själv-isolering däremot isoleras inte hela klubbar som i Tyskland med Dresden.

Klockan 21 ikväll visar Chelsea TV vad de flesta håller som Chelseas största ögonblick någonsin. Finalen mot Bayern München då vi på deras hemmaplan vann Champions League och kunde lägga 2008 års final bakom oss till slut. CSFC har svårt att ranka något ögonblick som allra störst och vi har alltid hållit ligan först så den matchen får komma delad etta med flera andra stora Chelsea ögonblick. Vi är också övertygade om att vi får uppleva det igen och det kanske redan inom 3-5 år.
    Det är inte hela matchen som visas utan den avgörande delen av den.
    De mest spännande 30 minuterna i Chelseas historia. Drogbas otroliga nick, hans orsakande av en riktigt mjuk straff. Ribery dök som som duva. Dock, foten var där. Petr Cechs oehörda räddning på Robbens straff.

Premier Leagueklubbarna återvänder till träning idag i den s k fas 1 i Preject Restart. Det innebär små grupper om max fem spelare i varje övning.
    Vissa spelare, som Troy Deeney vägrar återvända och det ska bli intressant att se hur Watford hanterar det. Att spelare som inte vill träna är vi medvetna om, frågan är hur klubbarna kommer att se på det. En del kanske accepterar det och en del kanske kommer att i minsta fall dra lön eller behandla det som arbetsvägran.

MÅNDAG 18:
Premier Leagueklubbarna har enhälligt röstat för att starta gruppträning i mindre grupper från och med imorgon.
    Läs mer här>>

Idag ska spelarna vara åter i träning. Vilket kanske inte alls händer.
    Detta då spelarna först ska rösta om att återvända. Självklart ska de få säga sitt, men på något sätt är det är löjligt. Framförallt att det inte redan har gjorts.
    Får se om vad som händer i Tyskland påverkar.
    Men ni får ursäkta, det är i engelsk fotboll just nu mest ett jävla gnällande - åtminstone i medierna. Det är ett gnällande i sportspalterna som jag aldrig sett make till tidigare. Befogat till en viss del men ärligt talat det mesta är bara rubriker och klickbete och gnäll. Från människor som vägrar fakta, som bara har åsikter. Det sätter dock inte gnällarna i något särskilt smickrande ljus.
    Alla har rätten till en åsikt men med det kommer också en skyldighet att kontrollera fakta, inte bara att tycka.
    Hur det kommer att bli? Absolut ingen aning och snart orkar man inte bry sig längre. Antingen blir det spel eller får vi vänta på en ny säsong. Det finns dock inte något som helst som garanterar att det kan bli en ny säsong om denna inte kan spelas färdigt. I vilket fall som tvivlar vi på att publik får tillträde förrän långt fram emot vintern. Ska fotbollen ställas in till 2022 då?
     Säker kan världen förmodligen inte bli förrän det finns ett effektivt vaccin mot Covid-19.
    Det finns i princip ingen som på allvar tycks tro att ett fungerande vaccin kommer att tas fram 2020, många tvivlar på att det går ens 2021. Fler och fler menar att det kanske aldrig någonsin kommer att tas fram, utan det blir som med HIV. Ska fotbollen vänta till det är 100% säkert kommer vi nog inte få se engelsk fotboll igen, om Deeneys och Rooneys åsikt vinner.
    Något att tänka på för alla som måste jobba i samhällsviktiga yrken som tjänar en spottkopp av vad engelska fotbollsspelare tjänar och som utsätter sig för enormt mycket större risk än en fotbollsspelare gör. Det är skillnad på folk och folk och allra mest skillnad är det för de privilegerade.

Därför är det absolut viktigaste som händer den här veckan inte vad herrfotbollen gör utan vad som händer i damfotbollen.
    Den här veckan ska FAs beslut att lägga ned damfotbollen säsongen 2019-2020 ratificeras, eller kanske går det emot det beslutet även om vi nog ser det som osannolikt.
    Det gör det otroligt viktigt att få ett besked om tre saker. 1 - Ska säsongen avslutas null and void, det vill säga som den är utan segrare, utan kvalficering till CL och utan nedflyttninng? 2- Om inte, ska nuvarande tabell gälla med City som segrare och nedflyttning? 3- Då lagen har spelat olika antal matcher talas det om att det enda rättvisa sättet att avgöra ett resultat är points-per-game. Det skulle ge Chelsea ligasegern då de har en match mindre spelad och ligger bara en poäng bakom City? Om det innebär nedflyttning och vilket/vilka lag som påverkas vet vi dock inte.
(Chelsea har 2,6 poäng per match, City 2,5)
    Chelsea W ska dock om det inte blir null and void vara kvalificerade för Champions League, det Emma Hayes nu vill vinna mer än något annat. Vi var nära att slå ut Lyon förra säsongen. Chelsea har ett bättre lag nu.

Därtill vill vi gärna ha besked om de åtta kvarvarande matcherna i FA Cupen ska spelas? Chelsea W är i kvartsfinal mot Everton och har fortfarande, den teoretiska chansen beroende på beslut enligt ovan att vinna en fantastisk Trippel och gå igenom säsongen helt obesegrade i alla tävlingar. Något vi tror aldrig någonsin har hänt utan att ha perfekt koll på engelsk damfotboll.


   

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-21


ONSDAG 20:
Ett nytt namn för Chelsea på vänsterbacken sägs nu i ryktena vara Dortmunds matchhjälte i lördags, Raphael Guerreiro. Han skulle vara billigare än Chilwell och spelar den sorts modernt backspel de flesta söker just nu.

Roberto Carlos har avslöjat att han var så gott som klar för Chelsea när han lämnade Real Madrid 2007. Men i sista stund var det något med advokaterna som hakade upp sig och det blev inget utan han gick till Fenerbahce istället.
    En påminnelse till alla som tror det bara är att värva och lägga pengarna på bordet. Ingen värvning är någonsin klar innan kontraktet är påskrivet.
    Vi har inga siffror men det är inte orimligt att tro att för varje lyckad värvning är det minst två-tre som är nära men aldrig blir av. Vi känner ju alla till att Wenger hade värvat alla stora stjärnor de senaste tjugo åren om han inte hade misslyckats med att göra det, om vi ska tro honom själv.

Störst uppmärksamhet av allt när Chelsea återvände till träning igår var att N'Golo Kanté har låtit håret växa ut under isoleringen. Så svältfödda på Chelseanytt är vi alltså.
    Callum Hudson-Odoi tränade också igår, vilket tolkas olika av olika bedömare efter våldtäktsarresten.

Telegraph säger att Chelsea förlänger kontrakten med Olivier Giroud och Willy Caballero. Vissa detaljer ska dock återstå att förhandlas om. Inte oväntat med tanke på den insats Giroud gjorde när han fick chansen när Abraham skadades. Caballero börjar komma lite till åren men är en rätt perfekt andremålvakt då klubben tydligen ännu inte vågar satsa på egna talangen Cumming.
    Betydligt mer överraskande är att Willian sägs göra en tvärvändning och också förlänga med Chelsea. Källan är dock mer av typen, någon f d spelare från andra klubbar tror det kan hända.

Rykten om Chelseaintresse för Kai Havertz växer snabbt nu. United är intresserade så det är väl den vanliga hopkopplingen men det vore ju rätt spännande om ryktena har fog för sig.

TISDAG 19:
En påminnelse, engelska medier älskar att påstå att Fernandes Torres var en enda stor flopp för Chelsea. Det är en ren LÖGN. Visst, vi kan diskutera om han var värd rekordpriset 50m pund, när han värvades då han aldrig riktigt blev samma spelare efter knäskadan som han var för Liverpool. Men en flopp är skitsnack.
    Han gav alltid allt, han försökte och utan honom hade vi aldrig ens nått finalen i Champions League 2012. Vilket bara det målet borde gett honom oerhört mer credd än han fick. Ett av de vikitgaste målen i Chelseas historia.
  Torres Chelseakarriär måste omvärderas, för han var ingen Kezman, inte ens en Schevshenko. han var faktiskt en viktig spelare för Chelsea de år han spelade för oss. Och han förtjänar mer credd än han fått för det. Han var dock lite dyr. Dock jämför med vad Liverpool köpte Andy Carroll för....
    Han vann också hörnan som Mata slog och Drogba satte på ett fantastiskt sätt 2012. Vilken nick det var, Chelseas enda hörna under full tid.

Det är inte bekräftat men Evening Standard menar att CHO inte blir avstängd för att han struntade i lockdown-reglerna utan kommer att träna med Chelsea i veckan om hans covid-19-test är negativt. Vi undrar om det är det smartaste draget av Chelsea även om vi kan förstå det, för om CHO är oskyldig till anklagelserna behöver han stöd. Problemet är ju att ingen vet om han är det.

Manchester Citys överklagan av avstängningen från Champions League kommer att höras 8-10 juni. Det gick snabbare för dem att få upp sitt ärende till CAS än det gick för Chelsea häromåret. Det är dock förståeligt då det är än mer tidskänsligt än Chelseas avstängning från att värva.

Kai Havertsz som utan tvekan är Bundesligas mest uppmärksammade spelare just nu sänkte inte direkt förväntningarna eller hajpen igår då han gjorde två mål i Leverkusens demolering av Werder bremen (1-4). Chelsea sägs tillhöra de intresserade parterna.

Chelsea sägs ligga väldigt bra till för att värva Barcelonas 18-årige mittback Xavier Mbuyamba. Hans agent Barros är angelägen om att hitta en klubb som ger spelaren större möjligheter och Chelsea ska tydligen imponerat ordentligt när de presenterade sin syn på spelarens utveckling. Vi frå se vad som händer men det är verkligen kaos i Barcelona om agenterna nu aktivt går ut och försöker få bort sina unga spelare från klubben som ska gå igenom ett presidentval, som har erkänt ansträngd ekonomi och där spelare öppet kritiserar manager Setien.

Det går ju inte att undvika elefanten i rummet just nu, även om vi som alla andra bara kan spekulera medan ord står mot ord.
    En sak vet vi, Callum Hudson-Odoi har brutit mot lockdown-reglerna vilket kommer innebära böter och en avstängning eller karantän. Vi vet att han anklagas för våldtäkt och kanske även våld mot en kvinna, en klart värre sak, ett allvarligt brott.
    Vi vet att det är inte ovanligt att rika personer råkar ut för anklagelser av den här sorten. De är notoriskt svåra att bevisa. Vi vet att alla är oskyldiga till de är dömda. Det är helt klart att det har förekommit sådana här anklagelser för att tjäna pengar på själva anklagelsen, antingen genom uppgörelser eller av medierna för att göra en s k tell-all. Om det är fallet här kan vi inte ens gissa.
    Så spekulationer: Om det visar sig vara sant och CHO döms i domstol då kan/bör hans karriär vara över. Vi tror att den med all säkerhet är det i Chelsea då vi tror att Chelsea kommer att se allvarligare än vissa andra klubbar på detta. Döms han är vi övertygade om att han spelar inte mer för Chelsea. Det är faktiskt mycket möjligt att han redan gjort sin sista match!
    Vi vet dock inte om Chelsea kommer att komma till CHOs försvar offentligt eller om klubben ligger lågt till domstolen har sagt sitt. Indikationerna är solklara på att de väljer alternativ II.
    Det är osannolikt att han kommer att spela igen den här säsongen. Dels för att han brutit mot bestämmelserna om isolering. Dels på grund av allvaret i anklagelserna. Faktum är att det kanske också är bäst om CHO inte gör det med tanke på hur det kan utnyttjas mot honom i medierna. Hur mycket principen om oskyldig till bevisat skyldig gäller, vi vet att den spelar liten roll för engelska tabloider eller trollen på sociala medier. Kraven på lång avstängning bara för att han bröt mot lockdown-bestämmelserna har redan kommit innan allvaret av anklagelserna blev helt kända. Det "brottet" är ju minimalt jämfört med den andra anklagelsen.
   Det har funnits några fall inom engelsk fotboll de senaste åren där sådana här och liknande anklagelser har lett till fängelsestraff. Ingen av de spelarna har kunnat komma tillbaka även om några har försökt. Ingen var kanske på CHOs kvalitetsnivå.
   Det finns också fotbollsspelare som klarat sig undan sådana här anklagelser. Mest känd är förstås Christiano Ronaldo som köpte sig fri från liknande anklagelser i USA efter åratal av spekulationer. Det var dock en anklagelse som faktiskt kom fram år efter händelsen.
    Det som skiljer sig från nästan alla andra fall är det att polisen och även ambulans blev omedelbart involverade och var på plats där det ska ha skett omgående lördag till söndag natt. CHO arresterades direkt och är nu ute mot borgen. Det är ytterst ovanligt i sådana här fall där kändisar anklagas, om det handlar om pengar.
    Klubben har i skrivande stund inte kommenterat det hela vilket tyder på att de som vanligt väljer att ligga lågt. Det kommer dock inte hindra medierna att göra detta till en huvudfråga närmaste tiden och det kommer att handla betydligt mer om det här än om att klubben återvänt till träning när Frank Lampard ska möta pressen framöver. Därför måste det kommenteras.
    Det kommer att ta stort fokus framöver. (Vi vet ju att trots det bevisats inte vara sant anklagas JT fortfarande för en påstådd affär med Wayne Bridges då f d flickvän. Något som förnekats av de utpekade parterna. Det har inte ens hjälpt att tidningen som spred lögnerna fick läggas ned efteråt pga denna "rapportering". Absolut inga andra jämförelser med helgens händelse.).
    Ännu vet absolut ingen vad som är vad och så lär det förbli antar vi till det kommer upp till första rättegångsförhandlingarna om dryga månaden. Det kommer dock att påverka klubben, spelarna och förberedelserna framöver. Vad som än händer är det dock en tragedi för samtliga inblandade. Kvinnan i fråga har dock fått vissa epitet klistrade på sig av den engelska rännstenspressen som vinklar deras sympatier.
    Om anklagelserna stämmer måste Chelsea sparka Hudson-Odoi. Anklagelserna är mycket allvarliga även om vi kanske från svensk synvinkel ser dem som ännu allvarligare än vad den brittiska synen på det är. Om det är osant gör CHO och klubben bäst i att ligga lågt och försöka starta om längre fram.
    Det är äggskalstid för alla just nu och det är oavsett en pr-skandal när klubben och fotbollen som minst behövde det. Det finns inget rätt sätt att agera innan alla fakta är inne.
    Vi ser redan vissa effekter och hur det utnyttjas mot Chelsea, inte minst på sociala medier där hatarna har högtidsstund. Det är extra besvärligt för Chelsea då klubben gjort så mycket gott för Refuge sedan nedstängningen, en organisation som bekämpar bl a våld i hemmet och saker som är nära besläktade med helgens händelser. Det sistnämnda gör kanske att Chelsea inte kan ligga lågt så länge...

Celtic har tilldelats segern i skotska Premier. De hade några poängs försprång när det beslöts att ligan skulle avslutas. Hearts flyttas ned, något de tänker försöka bestrida i domstol.

MÅNDAG 18:
V i ser vad som hänt Paolo Roberto de sista dagarna. Hans liv är förstört. Nu kommer kraftiga anklagelser om våldtäkt mot Callum Hudson-Odoi. Är det sant så har en av fotbollens mest lovande spelare förstört sin karriär innan den ens riktigt tagit fart.
    Ingen vet väl riktigt vad som hänt. Det finns ju inget erkännande som i Robertoaffären utan det är bara en anklagelse än så länge. Men det är en verkligt allvarlig anklagelse. Vi har också de två amerikanska footballspelarna som ägnade pandemitiden åt att råna ett party med vapen.
   Hur som helst är det en sällsynt allvarlig situation och kanske karriärförstörande. Det finns flera exempel på fotbollsspelare i England som tillbringat tid i fängelse för liknande saker.
    Hudson-Odoi förnekar anklagelserna enligt bekanta till honom. Chelsea har (som tyvärr väntat) ej kommenterat det hela.
    Rättegångsförhandlingar väntar i mitten av juni och innan dess är det ord mot ord i medierna.

Det är den tiden igen på året då läckta bilder på nästa säsongs tröjor kommer. Årets skörd innehåller en del riktigt moderna (vi säger inte snygga) designer och några hemskheter. Barcelona satsar åter på uppmärksamhet före stil. Chelseas bidrag är tyvärr ett vi fullkomligt hatar. En röd tröja med blå halvränder. Chelsea SKA aldrig bära röda tröjor. Punkt slut. Det är näst intill omöjligt att tro att någon skulle köpa den och bära den offentligt, bottenbetyg till Nike men logon för 3 är onekligen bättre än Yokohamas.
    Se själva och sedan får vi se om något lag verkligen använder dem:>>

Det pratas återigen om att Chelsea ska aktivera återköpsklausulen för Jeremie Boga från Sassuolo.

Callum Hudson-Odoi är i trubbel igen. Han har brutit isoleringsreglerna och hamnat i bråk med en modell på offentlig plats. Inte bra för honom och hans rykte som faktiskt börjar få lite kantstött känsla nu. Arsenalfanatikern och mediepersonligheten Piers Morgan kräver att han stängs av från fotboll nu. Böter från klubben väntar säkert och det är ju inte bra för klubben att få sådana här rubriker om bortskämda spelare som gör som de vill i tider när uppmärksamheten är som den är.Han arresterades men har släppts. Chelsea har inte kommenterat ännu. CHO riskerar ett våldtäktsåtal nu.

I "kriget" om att ha åsikter om säkerheten med fotboll igen så är Gary Neville åsiktsmaskinen nummer ett (han borde uppmärksamma det fetstilade i spalten bredvid), han vet något och har något att säga om precis allt som Jürgen Klopp påpekat (vad Neville vet är dock mycket diskutabelt). Troy Deeney känd som tuffast av de tuffa anfallarna är med Rooney, den som är mest känd för att han inte vill spela fotboll igen av dessa s k säkerhetsskäl. Därför rekommenderar vi vad Liverpools f d back Jamie Carragher har att säga i den här artikeln i Telegraph>> (Artikeln är inlåst men kan läsas fritt om ni registrerar er).

Det har varit mycket roande, och mycket oroande, att läsa sportskrivarnas reaktioner på Bundesligas återstart. Det är rätt många som avslöjat sig själva som mindre fotbollsälskare och mer supporterpersoner. De springer också i flock, som mediefolk så ofta gör. n
    Mest mystifierande är att yrkesmänniskor, som lever på att skriva om fotboll, tydligen förväntade sig perfekt fotboll efter två månaders uppehåll och bara en veckas samträning. Hur kan man klaga på kvaliteten med den kunskapen? Dessutom, visst fanns det rost men för en med en mer ödmjuk inställning till förutsättningarna var det oväntat hög kvalitet på den fotboll som presterades. Steve Bruces övertygelse om att man inte kan spela fotboll igen utan sex veckors förberedelser ser väldigt konstigt ut när man följt matcherna i Bundesliga i helgen. (Lät Bruce sina spelare ligga på soffan utan att hålla igång individuell träning?)
    Det var också oerhört tydligt att de inte ens kunnat föreställa hur fotboll utan publik känns. Har de så usel fantasi och inlevelseförmåga? CSFC har jobbat som pressansvarig för Djurgården när vi mötte Norrköping efter Terror-Tommys härjningar, utan publik. Det är annorlunda, mycket annorlunda men nu handlar det om att slutföra säsonger och då är det bara att inse det. Inte gnälla om det. Det är nog mest en fråga om att vänja sig. Mycket få tycks ha upplevt det här förut. Konstigt nog, men de har väl inte sett matcher i blåbärsserierna där bara de närmaste finns med.
    Supportergrupperingar i Tyskland klagar högljutt över dessa spökmatcher. Javisst, publiken är en otroligt viktig del av fotbollen men inte den viktigaste. Det som utspelas på själva gräsmatta, på plan är faktiskt det viktigate.
    Det är vi nog inte ensamma om att tycka. 200 länder över hela världen har rattat in Bundesliga den här helgen för att se fotboll. Lördagsmatcherna hade de högsta tittarsiffrorna de någonsin haft i Tyskland. Kanske är de här supportergrupperna mer oroade över att de inte behövs på det sätt som de själva tror, eller? Och absolut ingen kan väl sakna att supportrar kastar pyroteknik på plan och varandra?
    Att slutföra säsongerna på bästa möjliga sportsliga sätt istället för att dra ett streck och närmast lotta fram placeringarna är inte sportsligt. Att spela klart säsongerna är det bästa alternativet i en exceptionell tid.

Positivt från de matcher vi såg var också hur oerhört mycket bättre och smidigare VAR fungerar i Bundesliga än i Premier League. Bundesliga har visserligen ett försprång på en säsong med VAR före England men det ändrar inget, bara poängterar hur illa PGMOL har hanterat hjälpmedlet och systemet.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!