csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när
men kanske 12 juni... **


Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions 2020

Damsäsongen har avslutats och EVENTUELLT är Chelsea Champions . Besked v-21?!


11 - 17 maj 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-20


SÖNDAG 17:
Uefas president Ceferin säger att de har en plan för att avsluta Champions League och Europa League före augusti. Det känns väldigt optimistiskt med tanke på det motstånd omstarten har mött i länder som England och Italien.

Det är ganska avslöjande vilka sportskrivare, inte minst i de svenska tabloiderna som struntar i spelet fotboll för att visa att det är kulturen runt fotboll som är det enda de bryr sig om. Det får stå för dem.
    Här är vi glada att fotbollen tar sina, stapplande, steg tillbaka genom att spela fotboll. Det är en utveckling åt rätt håll och vi måste ha tålamod med att fotboll som den var före mars kommer att ta lång tid att återvända. Men hellre spel på plan än inget alls.

LÖRDAG 16:
Ja, det var underligt. Ja, det var blekt. Ja, det var inte som vi är vana vid och absolut, det var inte som vi vill ha det. Fotboll behöver sin publik också det är helt uppenbart.
    Men det var banne mig inte dålig fotboll trots det även om den där sista procenten skärpa som publiken kan ge inte fanns där. Det är bara en match, men den visar att totbollen ändå kan slutföra sina serier. Som läget är är det utan tvekan det bästa av alla sämsta alternativ. Publik behöver sin publik men fotbollen kan inte heller överleva utan att spela klart, så bara en viss sorts människor kan tycka att spela inför publik är viktigare än att klubbarna överlever... Står vi ut med social distansering kan vi stå ut med någon månad av fotboll utan publik. Utan tvekan, för våra klubbars skull. Sedan får vissa nissar i Expressen tycka vad de vill, de betyder inget mot att fotbollen överlever sin största kris.
    Fast vi har ju alltid vetat att det finns två stora grupperingar av fotbollsfans; de som älskar spelet och de som älskar gemenskapen/supporterskapet. Det finns inga klara gränser och inga direkta skiljelinjer mellan dem, men just nu känns det som om sådana gränser kan ha kommit fram.
    Alla saknar publiken men som läget är tar vi hellre fotboll utan publik ett kort tag än inget alls.
    Däremot kan det inte pågå hela nästa säsong som några ödessibyllor påstår det kommer att bli. Då är frågan om fotbollen kan återhämta sig?
    Matchen... Schalke började klart bäst mot ett oväntat skadedrabbat Dortmund (mest synd tycker man ju om mycket unge Gio Reyna som skulle fått göra startdebut, men skadades på upptvärmingen). Lite rost märktes allt då de bara haft en vecka att förbereda lagen tillsammans. Dortmund kom dock in i det efter första tio och även om atmosfären var noll var fotbollen klart sevärd. (Hade varit lite intressant att få pröva det konstgjorda publikljud som Sky Tyskland erbjöd...)
    Dortmund vann matchen och håller liv i den tyska titelstriden.
    SLUTSATS: Visst saknas atmosfären och publiken. Enormt. Men som situationen nu är fungerar det som Bundesliga bjöd på i en här matchen riktigt bra. Det var bra fotboll, det var spännande (en stund i alla fall till målen trillade in), det var ovant. Målfirande var bara skrattretande men det kan vi lätt leva med. Se, fatta och lär Premier League. Och om tyskarna kan spela så här riktigt bra fotboll efter bara en veckas samträning är Frank Lampards m fl krav på fyra veckors samträning rent ut sagt önsketänkande i dagsläget. Bundesliga kommer att bli den stora vinnaren inom fotbollen tills livet återvänder till det normala, hur normalt det nu kan bli efter pandemin. Deras lag kommer att klättra på den internationella popularitetsbarometern hur lite publik det än är. (Rapporter säger dock att det varit lite rostigare i andra matcher så helt klara slutsatser kan vi kanske inte dra).

Idag för tio år sedan vann Chelsea The Double för första gången. Ligan var redan säkrat och i FA Cupfinalen på Wembley slog vi Portsmouth (jag var där!).

Idag börjar fotbollen igen, åtminstone i Tyskland. Och det följs av en hel värld. 200 tv-bolag lär sända från dagens omgång. En del vill säkert att det misslyckas men de allra flesta vill att det ska gå bra, även om matcherna spelas utan publik.
    Utvecklingen kommer att följas väldigt noggrant av alla de ligor som inte redan har gett upp, förutom verkra det som av FHM i Sverige som även i denna fråga valt en annorlunda väg.

FREDAG 15:
Alla tecken tyder på att damligan WSL INTE kommer att spelas färdigt. Ett sådant beslut har tagits idag och ska ratificeras nästa vecka.
    Orsaken sägs vara kostnader. Det skulle kosta alldeles för mycket att slutföra säsongen! Alltså nästan tvärtom till situationen i Premier League.
    Som läget är idag leder Manchester City WSL en poäng före obesegrade Chelsea som har en match mindre spelad. Om det innebär att City vunnit ligan är dock högst osäkert då de spelat ojämnt antal matcher. Om det s k points--per-game metoden används vinner nämligen Chelsea ligan. Det verkar vara stalltipset att den beräkningen avgör.
    Detta är dock oklart just nu. Vi får veta mer nästa vecka, för vi väntar oss verkligen inte att Chelseas officidella hemsida ska berätta något för oss innan det är helt klart. Det finns nog något medieskvaller att ta upp istället.
        Vi vet inte om något lag kommer att flyttas ned till WSL II.
    Ingenting har ännu sagts om FA Cupen ska spelas klart. Den är framme vid kvartsfinalerna där Chelsea ska/skulle möte Everton på bortaplan.

Fjrädeligan League Two har röstat för att lägga ned säsongen. Något som EFL måste godkänna först. Omröstningen var enhällig och förslaget är att de tre i topp flyttas upp men inget lag flyttas ned.

Enligt BBC har brittiska regeringen nu gett klartecken till en omstart för fotbollen i England. Enligt regeringen kan fotbollen starta om i juni bara det sker enligt deras guidelines. Läs mer här>>

TORSDAG 14:
Till helgen skulle ligan normalt avslutats med en tuff match mot Wolverhampton. En match som mycket väl hade kunnat avgöra om Chelsea kvalificerar sig för Champions League. Istället är det bara osäkerhet som råder.

PL-klubbarnas kaptener hade ett telemöte för att diskutera hur de ska gå vidare med rutiner och annat inför en omstart. Enligt uppgift ska klubbkapterna för toppklubbarna varit rätt coola kring det hela medan t ex Watfords och West Hams kaptener inte alls var med på tåget. Det tycks finnas många olika åsikter men någonstans måste de kunna enas sins emellan och med klubbar, ligan och regeringens bestämmelser.
    Ligan har garanterad än bätte säkerhet för spelarna som gradvis kommer att träna först enskilt, sedan i mindre grupper innan full träning. Säkerhetsåtgärderna är mer långtgående än de som gäller i övriga samhället.
    Vad det beror på så är topplagens spelare och ledningar mer positiva till en återgång medan bottenlagens spelare är mycket mer skeptiska och ifrågasättande. Det är också bland bottenlagens spelare det förväntas att det kommer att finnas spelare som inte vill återgå till träning och match. Det tycks finnas en mycket tydlig skiljelinje mellan toppklubbar och bottenlag och man kan verkligen undra varför det är så? Litar bottenlagens spelare mindre på sina klubbar eller är det något annat som gnager, som kan ha med det sportsliga snarare än det hälsomässiga?
    Även managers har haft konferens om att gå framåt och även där är det många olika åsikter. Inte minst om att få ännu mer tid att förbereda sig. Managerna vill ha längre tid för "försäsongsträning". Vilket gör att måldatumet med 12 juni ser väldigt svårt ut, kanske en vecka senare.
    Känslan är fortfarande att allihopa mest är överens om att inte vara överens. Den omröstning som skulle hållas kring de här frågorna på måndag ser nu ut att inte kunna hållas.
   

ONSDAG 13:
Brittiska regeringen har gjort klart att det är varje spelares enskilda val att välja att återvända till träning och spel. Det är dock den rekommendation och inte bindande även om vi nog tror klubbarna kommer respektera det, åtminstone till en punkt.
    Rekommendationen ger också andra guidelines för hur klubbarna ska jobba med bl a decinficering.

Fifas försök att straffa Chelsea för samma regelbrott som Man City bara fick böter för drog också in FA i hela cirkusen. Fifa straffade dem med böter och FA har nu överklagat det till CAS. Tyvärr får vi inte veta några detaljer då både FA och Fifa vägrar kommentera det hela. Men något mycket konstigt med hela röran var det ju och inte minst Thomas Bodströms och hans kommittés inblandning och tolkningar av regler som tolkats annorlunda tidigare.

Portugal drar igång sin säsong igen 4 juni. Tjeckien börjar redan 23 maj och i Österrike kommer lagen att börja träna för fullt 15 maj. Beskeden från de flesta ligor som inte är avstängda kommer snabbt nu. Det saknas bara de tre av de fyra största, England, Spanien, Italien.

TISDAG 12:
Polisen i UK har ändrat uppfattning sägs det nu och kommer acceptera att klubbar spelar hemmamatcher och inte på neutrala arenor, förutsatt att klubbarna täcker polisens ökade kostnader för att hålla fans borta. Låter rimligt tycker vid och en klar öppning för regeringen att ta hänsyn till.
    Det börjar nu se ut som spelarnas ovilja till att spela färdigt säsongen blir största hindret för klubbarna att övervinna inför en omstart.

Just idag är det tre år sedan vi vann vår senaste ligatitel. Säsongen 2016-17 under Antonio Conte. Vi är övertygade om att vi kommer att vinna igen inom tre år från nu med tanke på den talang och de spelare som kommer fram just nu. Får klubben och Lamps bara till de sista delarna kanske vi kan utmana redan nästa säsong.

Danmark startar fotbollsspel 28 maj, trots att Danmark haft bra mycket tuffare restriktioner än Sverige. Eller kanske just tack vare det? Vem vet egentligen?

Ska vi tro vissa medier i England väntar en spelarrevolt då allt från 25% av spelarna vägrar ens gå tillbaka till träning nästa vecka. Arebtsvägran kallas det om vanliga människor gör det men situationen är onekligen unik.

PL-chefen Richard Masters har bekräftat att klubbarna är överens om att de vill ha som i Tyskland där klubbarna spelar på sina egna arenor. Det är dock inget ultimatum för att starta om, utan del av vidare förhandlingar med regeringen.
    Frågan om nedflyttning kom aldrig upp på mötet igår.
    Klubbarna är mycket klara på att spelarna måste konsulteras och de första mötena mellan spelare och klubbar om hur de ska gå vidare sker nu i veckan.
    De håller dock det väldigt hemligt om diskussioner om att stänga ned säsongen. De säger att sådana diskussioner givetvis förekommer men är konfidentiella.
    Fler än Frank Lampard vill ha fyra veckor träning innan en ev omstart. PL vill dock inte sätta några datum så 12 juni ser mindre trovärdigt ut igen. Klubbarna har dock diskuterat protokoll och reglemente kring hur träningar ska genomföras. 18 maj är dock fortfarande en målsättning för när lagen kan börja träna som lag.
    PL har förtroende för det företag som sköter testerna för lagen. Det är ett systerföretag till det som sköter dem för Bundesliga.
    De vill inte ge klart besked om spelarna kan lägga veto mot att spela utan ser det enbart som entt hypotetiskt problem. Det är något vi väl lär få veta mer om när klubbarna haft sina diskussioner med samtliga sina spelare.
    De kan inte ge klara besked om vad som händer om fler spelare visar sig ha viruset efter tester. (Det talas om att den som fått det i Brighton och som fick stora rubriker i helgen inte var en spelare utan en assisterande tränare, samtidigt som det sägs att Brightons test inte var inom det "protokoll" som klubbarna ska sätta igång - vad som är rykten i det eller fakta kan vi inte avgöra här).
    Om en spelare testar positivt stängs inte alla spelare av så att säga (som Dynamo Dresden) utan det beror på hur spelaren agerat och anpassat sig till regler om social distansering. Ett positivt test är inte en automatisk isolering av hela laget/klubben.
    *Så många om och många men, men få klara besked även om det var några. Nästa steg mot ett beslut är ju hur brittiska regeringen ställer sig till att skrota kravet på neutrala arenor som förts fram av säkerhetsskäl både för sjukdomen och för att hålla publik borta. Särskilt polisen i UK har varit mycket klara med att de vill ha ett fåtal neutrala arenor som är lätta att bevaka.*
   
Vi vet inte hur sant det är, källan är inte den mest trovärdiga, The Mirror. Det sägs nu att hela 12 klubbar var emot att spela på neutrala arenor av olika anledningar. Tottenham var allra mest emot av de nya klubbar som anslutit sig till den linjen. Liverpool ska vara emot då de anser det förolämpande att tro att just deras supportrar inte skulle sköta sig! Chelsea och Arsenal ska också vara tveksamma.
    Vilket sätter frågan om det blir en omstart i ännu större tvekan. Vi kan bara avvakta hur regeringen ställer sig till klubbarnas motstånd mot neutrala arenor.

MÅNDAG 11:
Det blev ett enda stort JAHA då PL-klubbarna skulle försöka enas idag. Klubbarna som vägrar neutrala planer lyckades blockera ett beslut om omstart och PL-klubbarna kunde inte enas om något. Istället ska de försöka vända sig till regeringen för att se om kravet om neutrala arenor kan ändras så att det blir som i Bundesliga.
    FA har sagt ifrån att från deras synvinkel måste säsongen avslutas på sportslig grund. Det kan vi nog tolka som att om ligan inte spelas klar kommer den inte förklaras null and void. Det kan bli som i Frankrike där man på konstgjord väg försöker lista ut hur säsongen skulle sluta. För de tre bottenplacerade lagen just nu innebär det att de åker ut, vilket borde få dem att tänka om. Av dem är det Aston Villa som kraftigast motsatt neutrala spelarenor. Watford och Brighton som är de andra som är mest emot det skulle därmed klara sig.
    De lyckades dock enas om att kontrakt som går ut 30 juni förlängs till säsongen är avslutad (om den spelas). Detta gäller även för lånekontrakt.

    Times hävdar att hälften av klubbarna vill spela på sina egna arenor utan publik så frågan måste avgöras av regeringen och det är nog tveksamt om de gå rmed på det då UK har fortfarande ganska hårda restriktioner som är io plats fram till juli. Ligan msåte starta senast 12 juni för att kunna hinna speals klart.

Ingen brittisk sport före 1 juni och efter det enbart utan publik är det senaste från brittiska regeringen. Publik kommer inte att tillåtas förrän det finns ett vaccin. Vilket mycket få tror händer under 2020. Det är dock lite osäkert om vaccin krävs eller om det bara är en tolkning som vissa gjort av det 50-sidiga dokument som tagits fram.

Nya uppgifter idag säger att regeringen kommer ge klart besked om idrotten imorgon. Förhandsbeskedet pekar på att det blir grönt ljust för att starta upp igen.
    Bäst nog att avvakta först PL-mötet idag och tisdagens besked.

Även Norge har öppnat för att starta sina ligor. Av de stora länderna väntar vi på Spanien och Italien. Sverige ser mörkt ut då det inte verkar finnas någon samsyn eller ens diskussion mellan Fotbollsförbundet och FHM. Självklart är inget klart i England än men trots att det verkar som medierna inte längre vill kan det bli start som planerat 12 juni.

Alla som hoppades på att få några svar från brittiska regeringen om fotboll och sport igår blev inte oväntat besvikna. Det var mest de vanliga politikerflosklerna och försök att inte ta någon som helst ställning, blandat med några konkreta åtgärder för att ytterligare stänga ned UK från besökare. Brexit har verkligen blivit verklighet med rent besöksförbud just nu. De är ju dock knappast ensamma om det.
    Hoppet lever, om än litet, att vi får veta lite mer efter PL-klubbarnas konfererande idag fast med vad vi vet om hur vissa klubbar försöker sabotera en uppstart i Project Restart är entusiasmen och förhoppningarna nu rätt små.

På lördag startar Bundesliga och 2. Bundesliga efter en rekordkort startsträcka med karantän och mängder av tester. Ett lag är redan satt i karantän i 2. Bundesliga efter att testerna avslöjat tre spelare med positiv covid-19. Dynamo Dresden är därmed satta i karantän två veckor och deras start-upmöte med Hannover är inställt.
    En av de intressantaste reglerna som lagen måste ta itu med är att även om de vinner på hemmaplan kan de förklaras som förlorare om deras fans dyker upp utanför arenan i större antal och bryter mot distansreglerna.
  Danmark har också öppnat för att starta spel igen. Belgien, Nederländerna och Frankrike har redan gett upp. I Sverige äe känslan att FHM inte vill att fotbollen ska starta och svenska fotbollsförbundet, som alltid, gör absolut ingenting.

Besked ska komma, kanske redan idag efter att PL-klubbarna har haft ett möte. Sex klubbar sägs stå i direkt opposition till att starta om de inte får spela hemmamatcher. Hela tanken är annars att spela på tiotalet neutrala arenor för att minska risken för omdömeslösa fans ska dyka upp utanför arenorna, för att minska problemen med att decinficera och ge så lika möjligheter som möjligt till alla klubbar. För att kunna bibehålla säkerheten och karantänen för inblandade. Det har också att göra med att engelska arenor ofta ligger i bostadsområden, något som ökar risken med att fans och andra runt om ökar risken.
    Viljan att starta finns hos de flesta men de sex bottenplacerade klubbarna verkar mest vilja försöka stänga ned säsongen och hoppas på att inga lag ska kunna flyttas ned. Det hela ger onekligen bara känslan av att de försöker sabotera i egenyttans namn. Brighton, Villa och Watford är de som allra mest opponerar sig med väldigt tunna argument.
   Vi känner dock inte särdeles många positiva vibbar när man läser engelsk press, särskilt tabloiderna som närmast försöker tävla med varandra i att lyfta fram rädda spelare och hot mot livet och allt negativt de kan hitta i att starta om ligan. Känslan är att klubbarna vill, ja ärligt talat måste av ekonomiska skäl men spelare och media verkar hellre se att säsongen avslutas oavslutad.
    För Chelseas del är det kanske också det bästa alternativet även om Chelsea absolut inte tillhör klubbarna som inte vill spela klart. Utan det är för att om säsongen stängs ned så kommer Chelsea att vara klara för Champions League oavsett hur det beslutas. Detta då Chelsea redan ligger på CL-plats och gjorde det förra säsongen också. Det är bara om den fullständigt vansinniga koefficientmodellen skulle tillämpas (vilket vi inte tror) som Chelsea skulle missa CL om säsongen stängs ned. Det är dock i våra ögon inte det sportsliga sätt vi vill kvalificera oss på.
    Det talas också om extremt lång omstartsträcka så även om det tas beslut kan det vändas upp och ned. Managers, t ex Frank Lampard vill ha en månad försäsongsträning innan de sätter igång. Vilket ärligt talat känns som en omöjlighet med tanke på hur många matcher som väntar och en ny säsong inför dörren.
    Det enda alla är överens om verkar det som är att matcherna resten av den här säsongen ska spelas utan publik. Många argumenterar dock för att publik ska inte tillåtas överhuvudtaget under 2020.

Om klubbarna inte agerar gemensamt och alla precis alla ställer sig bakom de beslut som tas, då kan vi glömma det hela. Det tycks i alla fall ödesprofeterna vara eniga om. Fotbollen är idag på sitt sätt ett modernt luftslott där de allra flesta lever över sina tillgångar och om några av korten som stöttar detta luftslott inte ställer sig bakom det hela - då kraschar det hela.
    Klubbar som levt över sina tillgångar kommer inte att kunna sälja spelare för det kommer inte att finnas köpare. De kommer inte heller att få in pengar som de sålt spelare för men som de ännu inte fått. Ex Chelsea som ska få 48m pund från Atletico Madrid i sommar för Morata. Spelare som inte velat sänka sina löner 10% kommer att sänka sina löner 100% och köa på arbetsförmedlingarna utan andra yrkeskunskaper utom fotboll.
    Detta ställs mot risken att riskera hälsan och kanske även livet, även om bevisligen har mycket få eller så vitt vi vet, ingen aktiv idrottare ännu har förlorat livet till covid-19. Det är dock familjen, anhöriga och deras entourage att tänka på och där vet vi inget om situationen. Vi vet att spelare har blivit sjuka men hittills har alla också blivit friska.
    Beslut måste dock tas för ju fler dagar utan några beslut som går, desto värre tycks situationen bli. För någon vecka sedan såg medierna fram mot en omstart, idag utmålar de en omstart som ett katastrofalt hälsobeslut...

Så, även om det kanske tas beslut om fotboll igen i England så räkna inte med det förrän första avspark är gjord. Det är för många som inte vill spela, det är för många som ställer ytterligheter mot varandra och klubbarna är för oense för att det ska kännas som om säsongen kommer att avslutas. Alla tycks ha en åsikt, nästan ingen bygger den på fakta. Det enda fakta alla, utom lagen i nedflyttningszonen, är överens om är att säsongen av ekonomiska skäl måste avslutas för att klubbarna ska överleva. Några klubbar kommer att klara sig oavsett. Andra klubbar kanske inte gör det. Det beror på hur välskötta klubbarna är, vilka ekonomiska muskler de har, vilken ägarstruktur de har och ägarnas förmåga att absorbera förluster. Därtill kommer alla andra detaljer som spelarkontrakt, låneavtal, transferfönster, tv-avtal och om säsongen läggs ned mycket möjligt stämningar från alla håll och kanter mot klubbarna, sinsemellan klubbarna och förmodligen mot spelare som inte vågar och vill spela och motstämningar. Kommer spelare att vägra spela och om det händer vilka konsekvenser kan det innebära? I Frankrike föreslås det att klubbarna ska strejka då de anser att de beslut som tagits är sportsligt orättvisa.
    Just när är känslan inte att säsongen kommer att avslutas oavsett vilka beslut som tas för det verkar inte finnas någon enighet i något utom att alla är oense och ser till sitt eget bästa.

Detta gäller dessutom bara Premier League som egentligen är en helt självständig liga. Övriga ligor i England lyder under FAs regelverk och därifrån kommer mycket få besked annat än om hur tufft det är för lagen nedanför PL att överleva. WSL lyder också under FA och även om de skulle gått upp i PL nästa säsong verkar det nu skjutas på framtiden.
    För Chelseas damer är en avslutad säsong närmast en katastrof sportsligt då laget är storfavoriter till att ta en unik trippel.

Lägg därtill att även om länder öppnar upp hårda restriktioner och mer börjar anpassa sig till den linje Sverige valt så vet absolut ingen vad som händer med viruset framöver. De flesta verkar överens om att vaccin kommer inte att vara möjligt före nästa år och ingen vet vad den här andra vågen som förutspås kommer att innebära. Särskilt i de länder som har haft hårdast restriktioner och hitills minst offer. Det kan mycket väl bli att de stänger ned igen.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG 17:
Chelseaspelaren (från 1 juli) Hakim Ziyech har för tredje året på raken blivit utsedd till Årets Spelare i Ajax.

Tuttosport hävdar att Chelsea satt en prislapp på Jorginho mellan 58 och 62m pund. CSFC tror Chelsea skulle klara att släppa Jorginho men vi har föga intresse för det byte med Pjanic det talas om. Bättre då att spela Kanté och Billy Gilmour. Chelsea ska dock inte sälja om de inte får ut ett riktigt bra pris och Jorginho vill gå.

Sky Sport hyllar och analyserar vår utlånade ungdom Conor Gallagher, just på lån i Swansea. Läs mer här>>

Ryktet sprids nu i Chelseakretsar att Chelsea startar gruppträning på tisdag. Det blir tillåtet igen redan imorgon.

Feyenoords 16-årige jättelöft, defensive mittfältaren Lamare Bogarde jagas av flera klubbar, inte minst Tottenham. Nu sägs det att Chelsea åter snuvar Tottenham på en spelare de vill ha och att Bogarde ska vara nära vår akademi istället.

LÖRDAG 16:
Ethan Ampadu är tyvärr ryggskadad och kunde inte spela för Leipzig idag.

Transfermarknaden kommer inte att vara sig lik i sommar men Chelsea måste sälja äldre lånespelare och även om de rear bort spelare som Drinkwater som kostade 40m pund kan de tjäna 100m+ på spelare.
  Alvaro Morata kostar Atletico 48m plus de lånekostnader Chelsea dragit in på honom redan under två säsonger. Atletico har en tvingad köpoption som faller ut.
    Bakayoko kan faktiskt inbringa så mycket som 30+m. PSG lär vara intreserade, själv vill han till Milan. Av dem kan PSG betala helt andra summor än Milan.
    Victor Moses. Inter har en köpoption som Inter anser ligger väl högt. Chelsea bör sänka den och säkra affär istället. Kanske 7m pund?
    Matt Miazga på lån i Reading kommer aldrig ta en plats i Chelsea. Kanske 1,5-2m pund. Det är pengar det med.
    Davide Zappacosta är på lån till Roma. Kanske kan Chelsea få 11m för honom.
    Drinkwater. Det är bara att sälja oavsett om det blir brakförlust. Kanske 5m men klubben sparar en hög lön.
    Mario Pasalic. Atalanta har förköpsoption om ca 13m pund men flera klubbar är intressade och det kanske kan bli mer.
    Emerson Palmieri ser ut att lämna. Kan Chelsea i dagens marknad få över 20m pund är det inget att diskutera. Även om det är en förlust jämfört med vad han kom för.
    Michy Batshuayi och Kurt Zouma kanske också kan komma att lämna, särskilt den förstnämnde. Båda bör ge mer än 20m var.    
    Baba Rahman har vi glömt så mycket att vi kan inte ens komma ihåg om han har kontrakt kvar med Chelsea. Han är på lån just nu till Real Mallorca. Vi har också Kenedy på lån till Getafe. Båda bör säljas.
    Det finns en del osäkerhet om Barkley även om CSFC hoppas han stannar. Men det kommer att bli några lovande ungdomar som inte kommer att ta sista steget enligt Chelseas bedömningar och som kommer att ge en del pengar även om det inte är stora övergångssummor.
    Willian, Pedro, van Ginkel och Caballero lämnar gratis. Det talas om att Chelsea utnyttjar förlängningsoptionen på Giroud som har utgående kontrakt. Hittar inte Chelsea en back-upmålvakt kanske Caballero får en säsong till också.
    Lägg därtill Eden Hazards övergångssumma som ännu kan stiga till >150m med ca 90m garanterat redan. Samt andra försäljningar. Chelsea har köpt Kovacic och Ziyech men hade redan innan dem stort överskott, kanske minst ett par hundra miljoner i plus på transfers som inte spenderats ännu pga transferförbud och annat. Chelseas transferkassa inför sommaren borde vara mer välfylld än nästan alla andra lag.

FREDAG 15:
Mourinho och Klopp är de managers som mest vill börja spela fotboll igen. Tyvärr verkar det som Guardiola och Frank Lampard tillhör de som är minst entusiastiska om vi ska tro Daily Mail. Läs mer här>>

Växande rykten om att byte Jorginho mot Pjanic. Även seriösa Guardian säger att förhandlingar har öppnats. Vi är inte särdeles intresserade av det här på CSFC.

Chelsea påstås vara intresserade av Barcelonas reservmålvakt Neto. Vi antar det är som ersättare för Willy Caballero då.

Det senaste om Dries Mertens är nu att han är mycket nära att avtal med Contes Inter.
    Det senaste om Coutinho är att absolut ingen klubb har varit i kontakt med honom angående en transfer som han själv uppger. Det stoppar förstås inga rykten, särskilt som Rivaldo nu lagt sig i och menar att han borde gå till Chelsea.

Tre klubbar sägs ligga bäst till för att värva Federico Chiesa enligt Le10Sport, så källan är inte den trovärdigaste. De tre klubbarna är Chelsea, Juventus eller Inter.

TORSDAG 14:
Det kanske inte direkt är Chelsea men det är José Mourinho. Vid mötet mellan managerna lär han sagt till övriga managers att de ska stanna hemma och titta på Bundesliga om de inte vill att Premier League ska starta om.

Förre Magpiemålisen Shay Given nu coach i Derby har berättat om intrycket Mason Mount gjorde på sin första träning och vad han tror på om Frank Lampard som manager. Läs mer här>>
    Spoileralert, det är väldigt positiva ord.

Chelsea, liksom massor med andra, lär vara intresserade av en ny ung skotte. Daniel Kelly må bara vara 15 år gammal men Celticspelaren är högt på önskelistorna för flera storklubbar. Han är liksom Gilmour mittfältare.

Sarri lär bli mer och mer angelägen om att återförenas med Jorginho. Nu sägs det att Juventus erbjuder Miralem Pjanic och pengar mellan för att få Jorignho. Vi är tveksamma till om det är något Chelsea tjänar på.

Helt nya uppgifter om Dries Mertens och en total helomvändning. Det är så tröttande. Nu vill Dries Mertens enligt nya påhittare inte alls lämna Italien och vill istället spela för Inter.

Magdalena Eriksson tillhör de alltför få som stöttar Juan Matas fina initiativ The Common Goal där välbetalda fotbollspersonligheter lovar att skänka en procent av sina löner till välgörenhet. Något väldigt många fler borde göra, inte minst i Chelsea där vi tror Magda är en av mycket få som faktiskt gör det.
    I en artikel på Chelseas hemsida pratar honom kaptenskapet i Chelsea. Något som vi alla vet är långt viktigare i engelsk fotboll än i andra länder. >>

ONSDAG 13:
Barcelona sägs villiga att låna ut exceptionellt skadebenägne Ousmane Dembele vilket ska satt Chelsea på alerten. Enligt medierna. Vi tvivlar att Dembele tillhör de spelare Chelsea har störst intresse för. Vi har haft nog med skador den här säsongen.

Många har ifrågasatt sanningen bakom Brightons covid-fall just före beslut om ligans omstart. Ingen vet och många tvivlar. Stan Collymore i Mirror ställer frågan som vi alla, åtminstone väldigt många, undrar. Kommer det att ljugas om covid-fall och annat för att klubbarna ska kunna dra nytta av det vid en omstart. Tyvärr menar Collymore att risken är mer än trolig. Läs här>>

Mycket prat om att Angel Gomes nu ses som klar för Chelsea på en fri transfer (men ett kraftigt utbildningsbidrag måste betalas) från United då denne nobbat även det senaste kontraktsförslaget från United. Vi får se, på något sätt känns det här som väldigt mycket hetluft. Det kan nog hända men vi avvaktar till/om det gör det. Som får nästan alla unga spelare förväntar sig spelaren garantier för speltid och det är ju inget som någon klubb kan ge.

Fedrico Chiesa är het på marknaden. Fiorentina bekräftar det och säger klart att några av klubbarna som jagar honom pratar engelska. Chelsea lär vara en av klubbarna. Chiesa räknas som ett av de största italienska löftena just nu.

Lyon kommer att låta Moussa Dembele lämna i sommar om de får rätt pengar. Vad det nu är i dagens läge. Det talades tidigare om 70m pund vilket han inte är värd som vi ser det. United är den andra klubben, som alltid, som det talas om som vill ha Dembele. Det framkommer nu rykten om att det är klubben Dembele själv vill till (och det är inte i Uniteds propagandablad). Kanske har det något med Demebeles förflutna i Fulham och Celtic att göra.

Luca Waldschmidt är åter aktuell. Så det kanske blir att försöka se lite Freiburgmatcher framöver.

TISDAG 12:
Chelsea är övertygade om att de ska kunna behålla hyllade Charlie Webster och skriva kontrakt med honom i januari när han får skriva proffskontrakt. Han jagas annars av bl a Dortmund. Läs mer här>>

Londons borgmästare Sadiq Khan är klart emot att Londonklubbarna ska få spela på hemmaplan vid en omstart av ligan. Hur det påverkar planerna går inte att bedöma då vi inte vet om Khan kan förbjuda verksamhet i London.
    Han är ju inte direkt ensam om att inte vilja ha en omstart. Mängder av tyckare, spelare och andra har samma uppfattning.

Engelska tv-bolaget BT Sport (deras motsvarighet till Telia) kommer att visa alla Bundesligamatcher som spelas säsongen 2019-20. Det kommer att bli mycket intressant att se hur det påverkar trycket och reaktionerna, inte minst bland motvilliga spelare och fans som vill ha fotbollen tillbaka, framöver. Här i Sverige visar Viasat det stekheta och publikbefriade Ruhr-derbyt mellan Dortmund och Schalke på lördag kl 15.30.

Christian Pulisic säger att det finns två områden han försöker bli bättre på. Dels att göra mer poäng, mål och assist men också bli starkare med att hålla motståndarna borta när han har bollen. Pulisic har en bra attityd och vi hoppas få se mycket mer av honom nu när han är skadefri.

Antonio Conte är mycket generös med beröm över Frank Lampard och menar att han kan bli en av de bästa managers i världen.

Det talades mycket om Uniteds lovande Angel Gomes tidigare men sedan dog ryktena ned för att istället handla om hur hårt United jobbade på att få honom att förlänga sitt utgående kontrakt. Nu är vi tillbaka till att han vill till Chelsea och inte kommer att förlänga med United. Det här är en vänta och se vad som händer. Fast nog känns det rätt trevligt att en Unitedspelare ser större möjligheter hos oss.

Apropå återanvända rykten så sägs det nu från spanskt håll att Real Madrid tappat intresset för Paul Pogba och istället vill ha N'Golo Kanté, igen.

Förre Chelseaspelaren Grønkjaer anser att eftertraktade Donny van den Beek skulle passa Chelsea bra mycket bättre än de klubbar som lär jaga honom mest, som Real och Barcelona (och United sägs också vara inblandade).

Är det inte lite anmärkningsvärt att sedan säsongen stängdes ned har vi inte fått någon som helst information om vad som händer eller snarare inte händer på Chelseas officiella hemsida. Hur roligt? det än är att få reda på vilka serier spelarna följer på Netflix, en prenumerationstjänst.

MÅNDAG 11:
Didier Drogba som spelade för Guingamp och Marseille har röstats fram som Bäste Anfallare i Ligue 1 under de senaste tjugo åren. Tvåa kom Ibrahimovic.

Värstskvallrarna på Express säger nu att Chelsea kommer att jaga 70m Declan Rice i sommar om N'Golo Kanté lämnar för Real Madrid. Det finns absolut inget alls utom önskelistor från spanska skvallrare att Kanté kommer att lämna. Det har Kanté själv förklarat gång på gång. Han kommer att lämna Chelsea enbart om klubben vill göra sig av med honom och varför skulle de det?

Det var ett tag sedan men nu pushar medierna för Lyons Moussa Dembele igen. Trots att denne under tiden fått en fullständigt orealistisk prislapp på 70m pund.

Mest tippade att försvinna från Chelsea i sommar är Emerson Palmieri, Michy Batshuayi och Ross Barkley - OM vi ska tro vissa medier. Det två första tror vi nog försvinner men vi är absolut inte säkra på att Barkley sitter löst så att säga.
    Andra menar att Kurt Zouma sitter också löst.
 Vi lär få se, här tror vi på en begränsad transfermarknad i sommar också om än av helt andra skäl än förra årets. Även klubbar med Chelseas goda ekonomi lär vara försiktigai sommar - men det är helt klart att Chelsea måste sälja långt fler än de värvar i sommar. Inte minst bland de äldre lånespelarna.

Så skvallrarnas favorittecken på att någon ska till Chelsea. Frank Lampard ska ha anslutit sig till Dries Mertens 1,6m följare på Instagram. Ett säkert tecken efter de som tror på sådant att Mertens kommer till Chelsea i sommar.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!