csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**


4 - 10 maj 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-19


SÖNDAG 10:
Det kom inga som helst klara besked från Boris Johnson om utvecklingen i UK eller om hur sporten kommer att återgå. Däremot klara besked om tvåveckors karantän för alla besökare och Londons borgmästare Khan uppmanade att i London att fortsätta som nu och jobba hemifrån i största möjliga mån.
    Vi får se om vi blir klokare imorgon när PL-klubbarna har haft sitt möte. Det känns inte som om det kommer att hända med tanke på det skräckscenario som tabloiderna piskar upp, spelaroro och sex klubbar som försöker blockera alla planer på spel på neutrala arenor.

Ikväll väntas den brittiska regeringen ge besked om det kan öppnas upp för en omstart.
    Samtidigt meddelar Brighton, ett av lagen som försöker blockera en omstart enligt de planer som presenterats att de fått ett tredje fall av coronaviruset. Vi vet inte hur det kan komma att påverka något. Men ordningen är först besked från regeringen sedan ska det diskuteras under måndagen mellan klubbarna.

LÖRDAG 9:
Danmark är nästa land där fotbollsligorna får klartecken att starta. Det beslöts idag.

Idag är det tionde året, jubileum, sedan Chelsea lyfte Premier Leaguebucklan och firade sin tredje PL-seger. Dessutom med ett då nytt rekord för antal gjorda mål, vilket anfall vi hade med Drogba och Anelka.

FREDAG 8:
IFAB, fotbollens regelbestämmare har infört en tillfällig regel. Fem spelare får bytas i varje match när ligorna slutförs. För att minska trycket på spelarna under en intensiv period. Byten får göras under tre perioder under matchen. Det ska alltså inte gå att använda bytena taktiskt för att fördröja spel och matcher.
    Länder kan också sluta använda VAR resten av säsongen. PL förväntas dock inte göra så.
    Regeländringarna gäller omedelbart men varje land avgör själva om de vill utnyttja de tillfälliga reglerna.

BBC har utsett Emma Hayes till Säsongens Manager 2019-20. Vi hoppas innerligt att damerna får spela färdigt sin säsong. Hoppet om en trippel är väldigt stort för vårt Chelsea.

TORSDAG 7:
Ett Chelseafan, Simon Philips har i The Sun tagit ut sin bästa utländska spelare Chelsea XI.
Cech - Ivanovic, Carvalho, Leboeuf, Azpilicueta - Makelele - Essien, Ballack - Hazard, Drogba, Zola.
    Vi kan hålla med på åtminstone tio punkter men sätter utan någon som helst tvekan Ruud Gullit före Franck Lebouef även om han var en idol också. Vialli hade vi väldigt gärna haft med men vem skulle han peta där framme? Kanté hade kunnat vara istället för The Bison, Essien. Robben, hade han inte varit så skadedrabbad under sin Chelseatid hade onekligen också varit ett starkt namn.

Enligt vissa medier är inbördeskriget i PL växande. Övriga klubbar är djupt oense med de sex i botten som inte vill spela på neutral arena. Alla anser ju att bottensexa kör det här för att försöka hindra nedflyttning av lag från 2019-2020 års säsong. Så enligt medierna hotar nu de andra lagen med att oavsett om säsongen spelas klart eller inte ska de se till att lagen på nedflyttningsplatser just nu flyttas ned.
    Vi väntar på besked från brittiska regeringen om att lätta restriktioner och besked om fotbollen, likt det som togs igår i Tyskland. Vi trodde att det skulle innebära ett besked från ligan på måndag. Det lär nog inte ske då PL först vill försöka ena klubbarna om spel på neutrala arenor vilket anses vara enda möjligheten enligt de flesta bedömare.

Fifa är på väg att tillåta upp til fem byten för matcher som ska spelas i sommar. Detta enligt italienska domarbasen Nicola Rizzoli.

Bundesliga har bestämt sitt startdatum till 16 maj. Inte mycket tid för "försäsongsträningen" men vi hoppas det leder till att fler ligor slutspelas.
    Frank Lampard menar att spelarna måste ha minst en månads "försäsongsträning" innan matchspel kan ordnas. Vi misstänker han lär få kompromissa där.

ONSDAG 6:
Bundesliga har fått klartecken att börja om i andra halvan av maj. Det meddelades officiellt idag.
    Det är inte bestämt om det blir 15 eller 22 maj. Klart är dock att det blir utan publik.
  Expressens Noa Bachner har skrivit rätt intressant om detta som en blåkopia för övriga ligor att följa. Läs här>>

The Athletic meddelar att PL's 20 klubbläkare har satt samman ett brev med 100 frågetecken inför en omstart av ligan. Det handlar om punkter som måste åtgärdas och frågor som inte har fått svar. Allt från riktlinjer som saknas till försäkringar och extra omsorg om minoriteter i riskzon till ambulans och sjukvård på arenorna.

Samtidigt säger allt fler att spela på neutrala arenor är enda lösningen. Något som framförallt Aston Villa och Brighton motsätter sig kratfullt. Ironiskt nog är deras arenor två av de som anses aktuella som neutrala arenor. I botten, tror vi, handlar det ändå om att de klubbarna till varje pris försöker tvinga fram att inga lag ska flyttas ned. En nedflyttning beräknas kosta klubbarna 200m pund trots att ligan betalar extra till nedflyttade lag under två säsonger efteråt.

TISDAG 5:
Tyskland, dvs Angela Merkel kommer att ge besked om Bundesligas återkomst nu imorgon. Förhoppningsvis har Kalous idioti inte påverkat det beslutet.

Bottenklubbarna i PL lär nu vänt lite på klacken och godtar möten på neutral arena förutsatt att nedflyttning tas bort. Dvs inga lag flyttas ned och de sex klubbarna i botten som tycks ingått i en slags kartell just för att undgå nedflyttning och slippa spela om det. En inställning som kraftfullt fördöms av de flesta. Arenafrågan är ju bara ett löjligt svepskäl för hur mycket kan det påverka att spela inför tomma läktare hemma eller inför tomma läktare på en neutral arena, som Wembley?

Premier League har skjutit upp sitt möte med den brittiska regeringen kring Project Restart, varför kan de inte kalla det omstart bara, till nästa vecka. Detta då regeringen ska ta avgörande beslut om nedstängningen av det brittiska samhället nu till helgen.

MÅNDAG 4:
Chelsea har kallat hem Kepa Arizzabalaga, Willian, Pedro, Marcos Alonso, Emerson, Christian Pulisic och Andreas Christensen  från deras utlandsvistelse/hemlandsvistelse. De skulle vara tillbaka i London igår.
    Londonbaserade spelare kunde träna på Cobham redan förra veckan, men enbart individuellt. De som bott nära Stamford Bridge har också kunnat träna där som vi läst tidigare.

Viktig läsning är vad Eugene Tenenbaum, affärsvän och styrelseledamot i Chelsea har att säga om Roman Abramovich och hans syn på Chelsea i den här intervjun i affärstidningen Forbes. LÄS DEN>>

Nu i veckan är det två månader sedan fotbollen stängde ned.
    Vi hade just slagit Everton i en storseger som tydde på att formen var tillbaka och Billy Gilmour hade i två matcher mot Merseyside-motstånd slagit igenom så stort att det var sensationellt. Vi ska inte glömma veckotriumfen i cupen mot Liverpool, vilken härlig seger det var.
    Då stoppades allt.
    Vi fick inte se mer av Billy Gilmour. Vi fick inte se mer av någon fotboll alls (förutom två härliga repriser av 1970 års cupfinal. Vilket var roligt och inspirerande även om CSFC inte tillhör dem som normalt tycker det är intressant att se om sportögonblick som inte är live).
    Vi lämnades med massor av frågetecken, spekulationer och annat. Allt överskuggat av den värsta pandemi som världen upplevt sedan Spanska sjukan just efter första världskriget. I ett enda slag fördes vi tillbaka till en verkllighet där naturen stod som segrare (förhoppningsvis bara tillfälligt) när vi trodde vi hade utvecklats så mycket att vi kände oss oövervinnerliga.Många luftslott har slagits sönder nu. Den enda sjukdom som fruktades verkade vara cancern.Men den drabbar bara andra, pandemin har drabbat alla. Även om klimathotet kanske på sitt sätt är ännu värre, om än inte alls lika påtagligt för oss som coronapandemin är.
    Alla har åsikter, även de som inte borde ha det. Något vi lär oss av det är att åsikter är en sak, fakta en annan och har man bara åsikter att komma med bör man kanske börja hålla tyst istället. Fast när fotbollstyckare behandlas av sportsidorna som om de är virusexperter, då har det gått för långt. Stäng ned de tyckarna omgående, tack.
    Här har vi färre åsikter nu än i början, har vi upptäckt. Vi vill nu bara ha svar.
    Nästan oavsett vad svaret blir.
    Mest av allt vill vi förstås att fotbollen ska komma tillbaka och säsongen spelas klart. Näst mest vill vi veta vad som händer, om något händer. Nästan oavsett vad beslutet blir vill man nu ha ett svar. Vi vill inte ha en avslutad ickefärdigspelad säsong, vill vill ha ett sportsligt avslut. Men om säsongen avslutas vill vi verkligen veta hur det ska räknas; kommer det bli null and void (att inget gäller) eller som en del länder utses mästare och ned- och uppflyttning efter tabelläget när säsongen avslutades i början av mars? Det sistnämnda känns väldigt aktuellt men inga vill tydligen diskutera just den detaljen på allvar innan man vet om säsongen kan spelas klart. Vilket kanske är förståeligt men ändå dumt då det inte alls skulle skada om ett sådant scenario genomlyses och bestämdes nu, uppenbarligen hade ingen kunnat föreställa sig det innan det hände. Så det behövs faktiskt ett prejudikat inom det här, och ett som antas av alla länder inom Fifa för framtiden.
    Vi vill också ha klara besked om transferfönster, om och när det kan bli. Kanske är det bäst att stänga dem också?!
    Att fotboll under närmast överskådlig tid kommer att spelas utan publik på läktarna, det är vi däremot fullständigt övertygade om. Vilket är den näst mest viktiga delen av alla för fotbollen. Spel utan publik är riktigt konstigt (vi har upplevt det i verkligheten t ex när Djurgården mötte Norrköping efter Terror-Tommys härjningar mot Anders Frisk) och det var absolut inte roligt om än väldigt egendomligt. Det är dock ändå det vi lättast kan ge upp just nu, ett tag! TV är ändå ett substitut.
    Det tycks råda en tävling om vem som kan tippa längst tid utan publik, men det får vi helt enkelt strunta i. Det är bara att avvakta, för ingen tyckare har rätt lika lite som någon tyckare har fel innan vi vet.

Det är inte bara nu, utan kanske alltid i våra liv så att osäkerhet kring något allvarligt är värre, i betydelsen upplednadsmässigt, än det faktiska beskedet. Att inte veta om fotbollen kommer tillbaka kan vara jobbigare än om vi får ett besked om att det blir ingen färdigspelad säsong. Därför måste vi nog se Uefas gräns om 25 maj för besked om hur ligorna kommer att agera vara slutdatum. Blir det inget klart slutbesked senast då, dåbör vi skriva av den innevarande säsongen och se hur den slutar eler inte slutar. Och se fram mot nästa.

Den här veckan börjar fler lag träna, och kanske inte bara individuell träning. Även om rent knasiga regler om att träna med munskydd och annat sägs förekomma. Spelare har kallats tillbaka från där de befinner sig. Utländska spelare som är i sina hemländer ska komma tillbaka idag för att sitta i karantär i två veckor innan de får delta i träningen igen.
    Målet är ligastart igen 8 juni men till syvende och sidst är det inte fotbollen själva som bestämmer utan brittiska regeringen och framförallt vad som händer med viruset. UK är snart näst värst drabbade i världen (även om vi är övertygade om att vissa länder inte uppgett sanna siffror), särskilt nu då de äntligen börjat räkna in även de som gått bort på vårdhem och liknande inrättningar och inte bara sjukhus.

Brittiska regeringen är positiva till en snar omstart när det är säkert (vad nu säkert är och innebär?) och för intensiva diskussioner med Premier League, däremot ser det sämre ut för ligorna under PL. Det ses som en moralhöjare och hur beslutet blir vet ingen, men tro oss det finns många åsikter om det från överallt. Från rädda spelare till självutnämnda virusexperter. till klubbar som inser att de överlever inte om säsongen inte slutspelas. Det slutliga beskedet är dock beroende av vad experterna och regeringen säger, ligan själva kan inte bestämma om en omstart.

Det ska också bli intressant att se om vissa spelare vägrar återgå till träning och framförallt match av rädsla för viruset? Vi tror det kan hända. Trots forskning som pekar på att risken är mycket liten för spridning under match, faktum är att av den forskning vi sett hittills är risken närmast minimal. Risken är störst för de vid sidan om planen. Forskningen är dock liten ännu och osäkerheten är stor och ingen kan klandras för sin oro.
    För som vi i Sverige vet, alla vet bäst och ena dagen hyllas vi svenskar för vår hållning till pandemin och andra dagen monsterförklaras vi. Det enda vi verkligen vet, är att ingen egentligen vet något säkert. De svaren lär knappast heller komma under 2020.
    Just nu domineras förutsägelserna av sibyllor som spår rena apokalypsen med andra våg, och två års nedstängning och allt vad det är. Samtidigt som av dessa tidigare spridda rykten om att sjuka inte får immunitet efteråt har visat sig vara just det, ett falskt rykte. Och snälla, gör inte som en del har gjort på rekommendation av någon utan något som helst medicinsk kunnande, drick inte blekmedel!

Samtidgt, det måste ju sägas även på en sajt som är helt och hållet dedicerad till fotboll och Chelsea Football Club.
    Fotbollen är ändå inte det viktigaste. Långt ifrån.
    Det viktigaste är att så många som möjligt klarar sig igenom den här prövningen, överallt i världen. En värld som befinner sig i många olika faser så även om fotboll i England kan komma igång innebär ju inte det att pandemin är över för andra platser på vår jord. Så res inte, respektera råd och regler.
    Det sagt, att se fotbollen, all sport återvända kommer att lyfta moralen och humöret världen över.

Inget vet dock när och det är på sitt sätt minst lika jobbigt som alla liv som vänts upp och ner. Det är dock inte värt människoliv men frågan är finns det någon mellanlinje? Rätt svar verkar dock inte finnas när man försöker förstå och sätta sig in i det. Pandemin har redan krävt ett ofattbart stort offer och ingen vet var det slutar, vad vi vet är dock att fotbollen som delvis levt i sin egen bubbla skapad av en ekonomi som egentligen inte fanns med transferaffärer som inte är betalda men gjorda, med extrema arvoden till agenter och mängder av klubbar som levt långt över sina tillgångar. De riktigt stora klubbarna klarar sig nog men längre ned i fotbollssystemen kommer ingenting att någonsin bli sig likt igen.
    Det bästa vi kan hoppas för i det avseendet är att ledningar, fans och spelare och kanske framförallt agenter och entourage måste inse att sötebrödsdagarna är över. Spelet överlever alltid men gör klubbarna det? Måste vi få ännu hårdare regleringar från Fifa, Uefa och allt vad de heter eller kan det ske en självsanering? Kommer lönetak införas, kommer begränsningar för agenters inflytande äntligen att genomföras, blir det ett stopp för ännu fler turneringar och multinationella försök att bryta sönder ligorna till förmån för turneringar som Champions League?
    Eller blir det som vanligt igen när restriktioner upphör och livet återgår till vad som vi kallar det normala?

Vem vet? En sak är säker, vad än som beslutas, så kommer det att kritiseras främst av de som inte lyssnar till fakta utan sätter sina egna åsikter först.

 

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG 10:
Reece James avslöjar att hans favoritposition är högerback men att han gärna spelar på mittfältets högersida också. CSFC håller nog Reece James som årets bäste unge spelare i Chelsea, men konkurrensen med Mason Mount och Tammy Abraham är stenhård. För att inte tala om att Billy Gilmour hade kunnat hota om han hade fått spela. Läs mer här vad Reece James har att säga om säsongen.>>

Borussia Dortmund, kända för att upptäcka talang tidigt och utveckla den, ska ha fått upp ögonen för en Chelseatalang som de ska försöka locka över till Ruhrområdet. Det är Charlie Webster som är spelaren. Han spelar för närvarande i Chelseas U-17-lag. Han är bara 16 år så Chelsea får inte skriva proffskontrakt med honom ännu enligt engelska regler, det får man bara göra med spelare som fyllt 17 år. Dortmund påstås se Webster som nästa Jadon Sancho.

Manchester City hade hoppats att deras överklagan om Uefas tvååriga CL-förbud och böter skulle kunna tas upp i CAS denna månad. Det har förstås skjutits fram och ingen vet just nu till när. Det talas om juli. Citys ärende är helt klart då de redan jobbat på det ett år då de såg hur Uefa planerade att agera. Det finns en möjlighet att CAS kommer att prioritera ärendet så det blir klart snarast möjligt. Det är onekligen av mycket stort intresse då City utan tvekan sportsligt kommer att kvalificera sig via en andraplats i Premier League. Blir de avstängda kommer ju det femteplacerade laget ersätta dem, just nu Manchester United. (Wolves och Sheffield är två poäng efter United).
    Inget sägs om City kommer att begära inhibition, vilket borde bli en möjlighet om ärendet inte kan tas upp i juni-juli. Därmed skulle avstängningen skjutas fram ett år om CAS beviljar det.

LÖRDAG 9:
PSGs Thomas Meunier är ett nytt rykte för Chelsea, men inte för Tottenham och United. Den franske landslagsmannens kontrakt med PSG går ut i sommar vilket säkert bidrar till ryktet.

Ajaxbossen van den Sar har bekräftat att de har en överenskommelse med flera spelare om att de ska få lämna till sommaren. Ziyech är redan klar för Chelsea men även målvakten Onana, mittfältaren van den Beek och backen Tagliafico har fått löften om att få lämna - till rätt pris förstås.

Guud Hiddink tar nu upp tanken om att Chelseas förlust till Barcelona inte bara var tidernas sämsta domarinsats utan att matchen faktiskt var fixad, det vill säga mainloulerad så att Chelsea skulle förlora. Bara välrden sämsta domare, om vi ska döma från den matchen,Tom Henning Øvrebø kan svara på den anklagelsen. Men nog finns det fog för att undra, för vi har aldrig sett någonsin sämre domarinsats. Hiddink säger att det är enda gången i hans karriär han undrat om matchen faktiskt var bestämd på förhand, dvs fixad. Hiddink pratade med Ziggo Sport.

FREDAG 8:
Davide Zappacosta tränar igen. Han fick en allvarlig knäskada tidigare under säsongen men är nu i farten igen. Vilket är bra då han är en av de lånespelare Chelsea måste försöka göra sig av med under sommaren. Lån av äldre spelare kommer att börja begränsas och Chelsea har flera spelare som helt enkelt måste säljas. Vi tror få, om någon av de utlånade spelarna återvänder till Chelsea, inte ens Mario Pasalic som kanske är den lånespelare som lyckats bäst om vi räknar bort de riktigt unga.

Tänk vad fort man glömmer! Det slog en när man av en slump fastnade vid en gammal fotbollsmatch, Chelsea mot Norwich i dec 2004, första PL-guldet. Så otroligt bra som Lampard var som spelare. Liksom Robben var, Drogba, Makelele. 4-0 slutade matchen och som sagt, José Mourinho tog oss till vårt första Premier Leagueguld några månader senare. Som så ofta också när vi ser om gamla fotbollsmatcher är tempot så högt, det är nästan som att se gamla stumfilmer där hastigheten snabbats upp. Det är minsann inget Sarrispel på mitten.
    Sport är verkligen en ständig färskvara där minnena snabbt förvandlas till ögonblick istället för helheter. Fömodligen är de därför som det är enklare att minnas bra friidrottsögonblick än fotbollsmatcher. En ständig konsumtion som vi nu plötsligt och oerhört oväntat varit utan i flera månader och ännu inte vet om eller när den återkommer även om det finns tecken på en framtid.

Vi tänker inte så mycket på det då Alvaro Morata varit borta flera säsonger redan. Men officiellt såldes han först förra sommaren. Det intressanta är att Atletico Madrid nu nog svär en del. Detta då det gjordes en form av avbetalningsplan för honom. Den slår ut i sommar och Chelsea kan nu sätta in 48m pund för honom i räkenskaperna och på banken. Det kan inte skada som ekonomin ser ut numer.

Spanska rykten hävdar att Chelsea börjat förhandlingar med Leicester om Ben Chilwell.
    Det är något fascinerande att de flesta rykten om Chelsea kommer från Spanien eller Italien, aldrig från England där de bara plockas upp och hänvisas.
    Att Chelsea har ett intresse för Chilwell är dock ingen hemlighet, frågan är prislappen. Som engelsk spelare kostar han säkert minst 30% mer än vad en icke-engelsk spelare av samma kvalitet kostar. Det finns dock andra parametrar att ta hänsyn till. Det kommer utan tvekan att bli svårare för klubbarna att värva utländska spelare med brexit och nya arbetslagar i UK. FA pressar också på för att minska antalet utländska spelare i lagen.
    Samtdigt har det dykt upp ett fullständigt nytt rykte (från Italien!) om en annan vänsterback, Monacos Fode Ballo-Toure.

Dries Mertens är alltid aktuell. Hans kontrakt går ut i sommar. Nu sägs det att Napoli nobbade ett bud från Chelsea i januari för att köpa loss honom resten av säsongen. Mertens ville också stanna för att slå klubbrekordet i antalet mål. Nu tangerar han det och om Serie A spelas klart slår han det nog.
    Två skäl anförs till att han nu är öppen för att lämna. Plus att han tydligen inte är nöjd med Napolis bud för en förlängning. Han vill pröva en ny liga och är inte intresserad av att gå till en annan italiensk klubb. Och han lär vilja spela för Lampard. Tidigare har det också sagts att han vill bo i London.

TORSDAG 7:
Billy Gilmour har tillbringat nedstängningen hos sin familj i Skotlland. Tiden har han bl a ägnat åt att lära sig teckenspråk efter en ungdomsupplevelse med en döv kvinna i en livsmedelsaffär. Han har gått kurser tillsammans med medlemmar i sin familj.

Vi tvivlar på halten av ryktet men det sägs nu att Jorginho ska till Juventus och att de ska öppnat förhandlingar om att återförena honom med Sarri. Juventus ska också pratat personliga villkor med Jorginho. Prislappen de vill betala ska vara 35m pund. Han kostade 50+7m när han kom 2018.

Sky Sport har utsett Conor Gallagher till en av framtidens stjärnor i PL. Läs mer om varför de valt Conor här>>

Ryktena om Atalantas Robin Gosens växer. Han skulle vara ett kanske mer prisvärt alternativ till Ben Chilwell. Det talas om en prislapp om ca 36m pund. Han är 25 år och representerar Tyskland.

Willians entourage förnekar att han ska skrivit på för Tottenham redan nu.

ONSDAG 6:
Sam Kerr har fått mästerskapsproblem. Förutom ligaspel med Chelsea kommer hon tvingas spela landslagsmästerskap fyra år på raken nu. Plus karantän just nu. Utan ledighet. Det är förstås en omöjlighet och någonstans måste Fifa tänka om. Så kan de inte behandla fotbollsspelare även om det är damspelare som ännu behandlas på undantag av Fifa. Läs mer om Kerrs dilemma här>>

Snacket om Jude Bellingham har nästan helt dött ned och det troddes vara klart med United, eller Dortmund. Inget av det har visat sig sant men nu är han het i medierna igen. En som vet lite mer om honom är Chelseas Jake Clarke-Salter som är utlånad till Birmingham. Han höjer Bellingham, 16 år, till skyarna i den här artikeln. Läs här>>
    Noterbart i artikeln är att läsarna håller Chelsea som den i särklass bästa klubben för Bellinghams utveckling.

Beth England talar om viruset, hennes mamma som jobbar med det och hur livet är för henne i isolering och om hur hon ser på hur Chelsea agerat under pandemin. Väl värt en läsning>>

Fikayo Tomori talar också i Sky ut om sin första säsong i Premier League, under Frank Lampard och om att möta världstjärnor på plan. Läs här>>

Timo Werner ansågs närmast klar för Liverpool till rykten kom att Liverpool behövde mer tid på sig (?) Så nu kommer rykten om att både Chelsea och Man U (förstås) öppnat förhandlingar med Werner.

Nytt rykte är Marseilles unge Boubacar Kamara. Landslagsman för Frankrikes U-21. Även City lär vara intresserade.

Häromveckan var Willian mer eller mindre klar för Arsenal sades det, till Gooners backade inför hans lönekrav. Så nu är det Tottenham som gäller igen. Willian själv har öppet förklarat att han ser inga problem med att gå till en direkt lokalkonkurrent vilket ytterligare stärker våra misstankar om att han närmast iscensatt att förhandlingarna med Chelsea skulle spricka.
    BeIN Sport har gått ut och säger att Willians avtal med Tottenham redan är klart.

Lite sillyseason idioti. West Ham sägs vara intresserade av Erick Pulga så de ska kunna sälja Declan Rice till Chelsea. Erick Pulga kommer från Fiiorentina och i princip ingen har någonsin pratat om honom tidigare. Vi anar att agenter är i farten. 26-åringen sägs intressera West Ham. Vi sätter stora pengar på att han inte intresserar Chelsea men det är Silly så vi nämner.

TISDAG 5:
David Moyes har berättat vilken Chelseaspelare han skulle, skämtsamt sagt, kunna tänka sig byta mot Declan Rice.
    Lite förvånande var valet för vi hade nog trott på ett stort namn, men Moyes valde Billy Gilmour. Så förutom den löjliga prislappen på Rice är det ännu ett skäl att inte göra en sådan affär. Intet ont om Declan Rice som spelare, även om Chelsea nog borde ångra sig för att de släppte honom som skolpojke för han var då lite för liten i växten (när ska akademier och ungdomstränare lära sig att det har väldigt lite med kapacitet att göra när spelare fortfarande växer?). En av få riktigt dåliga beslut akademin har gjort sedan Roman och framförallt Neil Bath tog över.

Arenor aktuella för att vara neutrala är; Wembley, Etihad, The Amex, Old Trafford, Villa Park, Emirates, King Power, London Stadium och St Marys.
    De är alla belägna så att de är lätta att spärra av och det finns inte så mycket boende runt omkring. Klubbar oroar sig ändå över fansens beteende och tror inte de går att hindra att försöka ta sig dit. Något som i alla fall talar för att Londonklubbarna inte ska få spela i London trots att det finns tre tillgängliga arenor där.

Det har talats om PSG, nu är det en annan kvalitetsklubb som är intresserade av Tiemoue Bakayoko om vi ska tro The Sun. Det handlar om Sevilla. Bra nyheter för Chelsea då fler intressenter innebär att möjligheten att få tillbaka pengarna ökar, för vi tror nog inte Bakayoko är aktuell för en återkomst till Chelsea även om han har kontrakt.

MÅNDAG 4:
Förre Chelseaspelaren Salomon Kalou ges nu skulden för att Bundesliga inte kommer att kunna starta om som planerat efter att på ett sällsynt idiotiskt sätt (och det säger något på sociala medier) publicerat en video på facebook som avslöjar honom och hans lagkamrater på ett sätt som nu äventyrar en omstart av Bundesliga, något som det spekulerades i skulle kunna ske ganska snart. Läs mer här och vi måste fråga, varför är det så svårt att visa sunt förnuft på sociala medier?>>
    Videon är nedtagen men skadan är gjord.
    Hertha Berlin har senare meddelat att Kalou nu är avstängd från all verksamhet på obestämd tid. Förmodligen innebär det att hans karriär är helt slut, åtminstone i Tyskland då hans kontrakt går ut i sommar och ingen annan klubb lär värva honom efter det här.

Mirror som sällan tvekar över det sensationella menar nu att ligans sex topplacerade lag och ligans sex bottenplacerade lag befinner sig i ett inbördeskrig inför Project Restart. Läs mer här men med mycket salt>>
    Trätofrågan över alla andra är spel på neutrala arenor. Konstigt nog då spel utan publik nog är något som kommer att ske utan tvekan så varför ha problem med neutrala arenor?

Serhu Guirassy från nedflyttade (tvångs då Frankrike valt vägen att avsluta och flytta ned lag enligt tabellen vid avslutet) lär intressera Londonklubbarna West Ham, Tottenham och Chelsea. Ryktet kommer dock från Le10Sport.

Starka rykten om att de sex lägst placerade klubbarna nu försöker sabotera försöken att få igång ligan för att de ska en situation med null and void, dvs ingen förändring utan nedflyttade lag. Lite svårt att tro på men Brighton är ju en klubb som dömt ut idéen med att spela på neutrala arenor. Något som ligorna vill göra för att undvika att fans samlas utanför arenorna när de inte får komma in. Ryktet har tagit sig in även hos de mer seriösa medierna.

Det pratas ju mycket om Andre Onana från Ajax. Ajax's manager tne Hag har bekräftat att klubben har en överenskommelse med Onana om att han kan lämna i sommar. Det sägs dock absolut inget om någon särskild klubb som det kan handla om.

Vi vet från honom själv att Christian Pulisic är skadefri. Vi vet däremot inte säkert hur läget är med de andra spelarna som var skadade när fotbollen ställdes in. Förhoppningsvis är N'Golo Kanté som haft en tuff säsong med olika skador efter varandra nu också helt skadefri och redo att åter bli den spelare han är och som vi saknat. CHO och RLC är förhoppningsvis också där. Callum Hudson-Odoi är den ende Chelseaspelare som drabbats av viruset även om han inte blev allvarligt sjuk. Han har varit frisk en längre tid nu och lär inte haft några problem efter det. Det är uppmuntrande.

Vi saknar verkligen klar information. Om nästan precis allt just nu. Det gör att alla rykten och "nyheter" som sedan ändras och dementeras blir väldigt svåra att lita på. Det är som om medierna tävlar i att sprida desinformation eller är det bara att alla tävlar om att ha något att säga och faktakollen är det inte så noga med längre?

Många har reagerat på att Frank Lampard uttalade sig om säsongen igår på officiella sajten. Det Lampard sas har tolkats som att han inte tror på eller vill att säsongen ska avslutas. Vilket kanske är lätt att göra men det är inte exakt vad Lampard säger utan han ger bara uttryck för den rädsla och osäkerhet som råder - hoppas vi. Han liksom så många andra pratar om att det måste vara säkert innan fotbollen återvänder. Vad som räknas som säkert sägs dock inget om. Livet är aldrig utan risker.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!