csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**

Kriser tar fram det Bästa hos människor
(och tyvärr visar det också ibland det sämsta och mest själviska men det är kanske bra att se det också).
De som visar det bästa är dock i en stor majoritet som vi alla vet nu.
Ställ upp för varandra.


27 april - 3 maj 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-18


SÖNDAG 3:
Manchester United har en affärsmodell som få andra i engelsk fotboll, men som på många sätt liknar den som de spanska storlagen Real och Barca har. De har byggt sin verksamhet på lånade pengar vilket kräver ständig tillväxt. Vi vet att Barcelona idag har fått problem med detta. United beräknas göra en förlust om 100+m pund om säsongen inte slutförs. De förväntas handla spelare för enorma summor, igen, i sommar. Går bara en bråkdel av de tippade spelarköpen igenom kommer de utan tvekan att lägga närmare 300m pund på spelare trots marknadsläget och ingen vet hur mycket de kan få in i spelarförsäljningar även om de vill bli av med Pogba och Sanchez.
    Guardian har tagit en titt på det här och är förbluffade av det faktum att United tros kunna fortsätta den här affärsmodellen trots vad som händer på spelar-, fotbolls- och affärsmarknaden pga pandemin. När man läser artikeln får man onekligen känslan av att det är ett korthus där ett fellagt kort kan få det hela att rasa. Om Uniteds affärsmodell inte fortsätter att växa, kan det gå fort utför. Ändå, som sagt, är de den klubb som förväntas lägga mest pengar av alla på nya spelare i sommar. Läs mer här, för den som är intresserad av affärssidan av fotbollen. >>

LÖRDAG 2:
Det är visserligen Daily Mail och måste därför läsas på visst sätt med det i åtanke, men ändå rätt intressant läsning om hur Frank Lampard använder samma metoder som manager som han gjorde som spelare för att nå framgång. Och de bygger på stenhårt arbete för att få ut det mesta. Läs det här>>
    (*Allt om Chelsea i DM måste läsas med speciella DM-glasögon för det känns som det alltid finns en agenda med hur de skildrar Chelsea. Vi kanske är fördomsfulla men efter alla dessa år så vill vi nog ändå påstå att det är nog de som är.)

FÖRSTA MAJ:
Det blev tyvärr inga klara besked om något idag heller. inte oväntat men likväl trist.
    De 20 PL-klubbarna har åter markerat att målet är att slutföra säsongen. Hur har de dock inte kommit fram till.
    Mycket diskuterades men inga beslut togs.
    De är också bundna av hur den brittiska regeringen går vidare och bestämmer. Ligan kan inte själva ta beslut utan måste göra det inom de regler som gäller för det brittiska samhället i stort.
    Mer information förväntas komma men räkna inte med några besked. Läs mer här i Guardian>>
    Daily Mail kommer förstås med mer sensationella tolkningar som verkar komma från diskussionerna men inte från något beslut. De menar bl a att vissa arenor, ett tiotal, kommer att hysa alla matcher enbart på grund av att de inte omges av bostäder. I London innebär det West Hams Olympiastadion och Arsenals Emirates.
    Redan tidigare nämnda datum som 18 maj för träningsstart och 8 juni för spelstart upprepas. Utan publik.
    Spelare som befinner sig utanför UK måste återvända och sitta i karantän två veckor innan träningen återupptas.
    Läs mer om det Daily Mail säger här>>

Ligan har ett viktigt telemöte idag och vi hoppas vi får veta lite mer efter det.

I allt som gäller PL ska vi inte glömma att även om Chelsea kan vinna massor med miljoner på att få en CL-plats så är det Chelsea Women som har mest att förlora på om säsongen avslutas. Chelsea W hade kunnat ta en trippel. De har redan vunnit ligacupen, de kan vinna FA Cupen och de är storfavoriter till att vinna ligan. Så inget lag i England har mer att förlora på om fotbollen stängs ned än Chelsea. Det här kunde blivit, kan bli Chelseas bästa säsong någonsin om inte idioter får vinna.
    Det måste vi komma ihåg. särskilt alla som tycker att ligan ska avslutas. Ni som tycker det, vill verkligen inte Chelsea väl.

Har ni inte sett FA Cupreturen på Chelseas sajt ännu. GÖR DET. Det är utan någon som helst tvekan den viktigaste fotbollsmatch Chelsea någonsin spelat. Visst vi vann ligan 54-55, vi har vunnit två Cupvinnaruper, två Europa Leaguevinster, en Champions leauge, vi har vunnit Premier League 2005. Det spelar ingen roll, den viktigaste match Chelsea vunnit är FA Cupen 1970 och har man inte sett den matchen är man ingen Chelseasupporter.
Länken är här>>
    Normalt är det nästan pest att se icke-live matcher, men den här matchen är ett måste för ALLA som älskar Chelsea. SÅ är det bara. Den vitkgiaste match Chelsea någonsin spelat även om vi vunnit massor senare.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
Idag är det 15 år sedan Frank Lampard gjorde två mål mot Bolton och Chelsea vann sin första Premier Leaguetitel 2005. (Chelsea vann ligan 1955 men det var under ett annat upplägg).

Om säsongen stängs ned utan att spelas klart kommer Chelsea att förlora 91m pund. Inte undra på att ligan och klubbarna gör allt de kan för att få igång fotbollen igen. Chelsea är ändå bara fjärde största förlorare. Man United skulle förlora 116,4m pund.

Enligt The Sun ska Chelsea meddelat sina spelare som befinner sig utomlands att återvända till London senast på söndag.

Premier Leagues Project Restart har mängder av regler för spelarna. De måste bära mask eller s k snood för munnen. Spelarna får inte spotta och bollar och annan utrustning måste decinficeras först.
    Läs mer om reglerna här>>
    Planen är att ligan ska starta om 8 juni förutsatt att regeringen och myndigheterna godkänner det och läget med pandemin tillåter.

ONSDAG 29:
Det är idag 50-årsjublieet av Chelseas kanske mest omtalade final någonsin. Returen mot Leeds i FA Cupen 1970. En match Peter Bonetti spelade med en svår knäskada och ändå var matchens förmodligen mest tongivande spelare. En match som med dagens domarbedömning hade gett elva röda kort.
    Chelseasajten "pratar upp" matchen här>> och senare idag kommer den att kunna ses på sajten och appen.
    Den är ett måste för ett sant Chelseafan. Och vi lovar, det blir spännande även om vi är rätt säkra på att det går bra för Chelsea.

Läsvärda reaktioner från de som gjorde det.>>

TISDAG 28:
Det här är strålande nyheter som vi hoppas stämmer och som bör spridas till alla inom fotbollsvärlden. Det är en dansk forskningsstudie som hävdar att det är minimal risk för spridning av viruset vid fotbollsspel. Det löser inte publikfrågan, men kan få stor betydelse för om ligor kan slutspelas. Läs mer här>>

Snaran dras åt, idag lades franska ligan ned. Den kommer inte att spelas färdigt. Det är inte klart om en mästare kommer att utses och vad som gäller ned- och uppflyttning.
    Arsenal har startat om sin träning, individuellt. BBC kallar det Project Restart. Läs mer här och även om ligor stänger ned har vi fortfarande hopp om Premier League, inte minst då engelska regeringen verkligen vill ha igång den för att höja folks moral.>>

Uefa ska ha satt en deadline om 25 maj för ligorna att lägga fram klara planer för hur de ska avsluta säsongerna.

MÅNDAG 27:
Det har utsetts till den mest brutala matchen i engelsk fotbolls historia. Returmatchen mellan Chelsea och Leeds i 1970 års FA Cupfinal. En match som Chelseas sajt kommer att visa i veckan. Läs mer här om den på BBC>>
    Lika läsvärt som matchen är sevärd.

PL-klubbarna ska ha en ny videokonferens på fredag om möjligheten att starta ligan bakom stängda dörrar i juni. Förhoppningsvis har läget klarnat så besked kan ges.
    Det kan också bli så att PL kommer att tillåta fem avbytare för att minska skaderisken om säsongen återupptas och schemat komprimeras.

The Atheltic har tagit ut sitt Årets Lag i WSL. Svenska Magdalena Eriksson, kapten i Chelsea är uttagen. Chelsea har med fem spelare och Bethany England har utsetts till Årets Spelare.

Det finns tecken på att säsongen kan komma igång. Några klubbar planerar att börja med individuelll träning på sina träningsanläggningar och det pratas mycket om att brittiska regeringen gärna ser att fotbollen kommer igång igen som något att samla folket kring. Det handlar dock om matcher utan publik och kanske samlade till ett fåtal arenor så ordningen kan upprätthållas.
    Vi får se vad som händer men hoppet om att ligan ska kunna färdigsspelas är inte uppgivet ännu även om vissa ligor som i Belgien och Nederländarna har lagts ned. I Nederländerna utan att en vinnare utsetts och säsongen har alltså räknat som "null and void" som det kallas på engelska. Något vi verkligen hoppas slippa i England, även om Chelsea nog då skulle kunna räknas som en av vinnarna på det hela. Men förutom hur mycket det skulle göra scousers upprörda är det faktiskt inte vi vill se. Att Liverpool bara har några få vinster kvar för att bli rättmätiga champions är en sak. För oss är CL-platserna viktigare men framförallt att det någonstans blir en sportslig rättvisa av säsongen. För klubbar i nedflyttningsregionen är det närmast livsviktigt.
    Ingen vet dock och hittills har alla tidsplaner, alla förhoppningar kommit på skam så ingen vågar väl heller ens gissa på vad som kommer att hända. Det är bara ett oändligt tyckande hit och dit. Vilket inte hjälper någon.

Fast nog vore det lite roligt att få veta något konkret från Chelsea vad det gäller spelartruppen. Har klubben verkligen utnyttjat optionen att förlängga Olivier Girouds kontrakt är den mest aktuella frågan? Kommer Willian att lämna? Har han redan spelat sin sista match för Chelsea? Hur blir det med Caballero? Pedro lämnar, det verkar vara det absolut enda vi är säkra på, men ingen vet riktigt när då ingen vet när säsongen spelas klart eller om han spelar den klart eller om kontraktsdatumen 30 juni är ett avbrottsdatum för spelare med utgående kontrakt?
    Det vore trevligt om klubben faktiskt kommunicerade lite med oss fanns istället för att fjanta med att publicera vilda rykten på hemsidan. Det kan vi klara ut själva att tro eller inte tro på i övriga medier.

 

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 3:
Victor Osinhem från Lyon är åter i ryktena. Hans prislapp ska dock gått upp till häpnadsväckande 70n pund. Chelsea är enligt medierna inte enda klubb som jagar honom (fast med den prislappen undrar vi egentligen om några gör det).

De flesta klubbarna i Premier League tycks vara överens om att för att kunna spela ut säsongen måste matcher spelas på neutrala arenor utan publik. Ett undantag är Brighton som absolut inte vill spela på neutral plan. De lär nog bli nedröstade i detta om vi får gissa.

En sak har dock framkommit. Det är att det kanske inte är så säkert att Pedro lämnar som vi har letts att tro av medierna. Pedro vill inte säga något klart om sin framtid men medger att han har flertalet erbjudanden att ta ställning till, men först ska han ha samtal om sin framtid med Chelsea. Vi som var så gott som helt övertygade om han lämnar i sommar. Det kanske inte blir så. Pedro var helt klart riktigt bra när han fick speltid efter jul så det är ju inte en spelare vars karriär är slut, var den än tar vägen.

Det är väldigt tyst på fotbollsfronten. Inga nyheter. Inte ens på skvallerfronten.
    Så vi tar väl upp en sak som inte rör Chelsea men som borde intressera Chelsea. Kevin de Bruyne var stor favorit hos CSFC, betydligt mindre så hos Mourinho. Vi vet hur det slutade; Tyskland och sedan gick han till City där han utvecklats till vad som förmodligen just nu är ligans bäste spelare. KvB antyder nu att om Citys CL-bannlysning står sig överväger han att möjligen lämna klubben. Han vore oerhört välkommen tillbaka till Chelsea.

LÖRDAG 2:
Mycket prat om att Liverpool inte har råd att värva någon i sommar. Känns väldigt falskt men vem vet. I vilket fall som så innebär det att ryktena om Timo Werner till Chelsea tagit fart igen.

Billy Gilmour avsöjar att han redan som femåring var Chelseasupporter i en intressant intervju på Chelsea-sajten. Läs mer här>>

Mycket prat om att värvningen av Max Bird snart är klar i dagens skvallerflöde.

FÖRSTA MAJ:
John Terry har avslöjat att han hade tränat på och planerade att göra en Panenka-straff i straffläggningen mot Man United i CL-finalen 2008. Istället halkade han och satte bollen utanför. Fast man undar ju, hade han verkligen slagit en panenka?! Läs här>>

Chelsea förre, populäre matchläkare Eva Carneiro, vars konflikt med Mourinho säkert ledde till att det gick som det gick för Mourinho hans andra sejour i klubben, har uttalat sig om behovet inför en ev omstart. Hon menar att det kräver infektionsträning för ansvariga och managers. Hon verkar inte helt positiv till om ligan kan starta om. Läs mer här>>

Det är många som försöker "tvinga" bort Kepa Arrizabalaga från Chelsea genom att sprida rykten som förmodligen har väldigt låg sanningshalt. Kepa själv anser att han fortfarande har Lampards förtroende. Läs mer här>>

Tammy Abraham och Chelsea förhandlar om ett förlängt kontrakt till 2025 och förhandlingarna har äntligen kommit dit då det börjar se klart ut inom kort. Abraham höjer sin lön till ca 8m euro om året om uppgifterna stämmer. De kommer dock från Italien så ta det med en smula salt. Det vore dock bra om Chelsea får klart med Abrahams kontrakt nu.

Ett helt nytt rykte är att Chelsea ska vara intresserade av Real Madris Lucas Vazquez vars kontrakt går in på sista året. Han skulle ersätta Pedro och Willian. Han är 29 år så Chelsea har väl redan yngre alternativ som ersättare på den kanten.

Michy Batshuayi går också in på sista året av sitt kontrakt och Chelsea jobbar nu aktivt på att hitta en ny klubb för honom. West Ham sägs vara ett alternativ. Chelsea lär knappast få tillbaka de 335m pund de gav men runt 25 är kanske rimligt.

Det senaste om Dries Mertens är att trots att många klubbar är intresserade handlar det om ljusblått eller kungsblått för honom enligt italienska medier. Det vill säga, stanna i Napoli eller gå till Chelsea. Det här ryktet känns faktiskt rätt hett, men 50% är fortfarande bara 50%.

Christian Pulisic har bekräftat att han nu är helt frisk igen. Skönt för det var en knepig skada han ådrog sig vid nyåret. Säkerligen kan det spelat roll att han inte tog en ordentlig ledighet i somras pga landslagsspel och övergången till Chelsea.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
The Guardian har gjort en lista av olika klubbars mest underuppskattade spelare. För Chelsea har de valt ut Mikel John Obi. Vi kan förstå det valet även om CSFC ofta kritiserade honom. Vilket vi delvis har förklarat och bett om ursäkt för redan tidigare. Hans spel syntes aldrig i tv, det var först när man såg honom spela live (vilket CSFC gjorde t ex när han gjorde sitt enda ligamål för Chelsea mot Fulham). För Mikels allra största styrka var hans positionsspel. Något som aldrig framgår när man bara får se fotboll på tv då kameran alltid följer bollen. Så roligt att han får uppskattning för det nu. (Vi har lite samma "problem" med Jorginho idag).
    Noterbart är att Chelseas Olivier Giroud rankas som Arsenals mest underuppskattade spelare.
    jack Cork som lämnade Chelsea tidigt är valet för Southampton.
    Läs mer här: del 1>>
    Del 2>>

Roma är intresserade av att värva Pedro när hans kontrakt går ut i sommar.

PSG är mästare i Ligue 1. Det har bestämts att PSG vinner ligan trots att den inte kommer att spelas färdigt i Frankrike. Däremot har inget beslut tagits om ned- och uppflyttning. Åtminstone enligt L'Equipe.

Frankrike har stängt ned fotbollen och nu försöker Frankrikes president Emmanuel Macron påverka övriga europeiska länder att följa deras exempel.

Chelsea ska vara mycket nära ett köp av Derbys löfte Max Bird som Lampard känner väl. Den unge mittfältaren ska kosta bara 4,7m pund.

Inter kommer inte att utnyttja förköpsklausulen för Victor Moses då de anser den är för hög (vilket den säkert är då den sattes på en annan fotbollsmarknad). Den är på 10,5m pund. Conte sägs vilja behålla Moses men det handlar om priset. Vi får se om Chelsea agerar och sänker det. Chelsea kan helt enkelt inte ta tillbaka alla utlånade spelare så sunda förnuftet borde råda och Moses få stanna i Inter för vi tvivlar på att Lampard ser en framtid för honom i ett Chelsea som har mer än full täckning på Moses positioner med CHO, James, ZIyech och än så länge Willian. Även Pulisic kan spela där.

Nya spanska rykten säger att Barcelona kommer absolut inte att rea ut Philippe Coutinho utan kräver 87m pund för honom. Det är visserligen klart mindre än de enorma 146m de köpte honom för men ändå tveksamt högt efter två riktigt svaga säsonger av brasilianaren.

Kays Ruiz-Atil sitter på ett kontrakt som går ut om ett år. PSG-mittfältaren är bara 17 år och Chelseas intresse för honom har nämnts förut, liksom rykten om att Chelsea tappat intresset för honom. Nu är han klart med i skvallret igen. Det sägs att det är Makelele som framförallt pushar för honom.

Efterfrågade Timo Werner som har en bra utköpsklausul i sommar ska ha nobbat Bayern. Liverpool är storfavoriter till att värva honom men Chelsea ska fortfarande vara intresserade.
    Annars är det en annan ung tysk som växt i ryktena och som enligt förre scousern (bl a) Dieter Hamann beskriver som en ny Michael Ballack (och bättre beröm går inte att få i våra ögon) är Kai Havertz. Denne sägs favorisera Bayern men många klubbar inkl Chelsea är intresserade. Hamann menar att Havertz är Tysklands bäste spelare redan.
    Dries Mertens sägs vilja till London vilket enligt medierna glädjer Lampard som vill värva den mångsidige belgaren på fri transfer.

Så lite skvaller som vi nog ändå tvivlar på att Frank Lampard ska begärt hos styrelsen att Kepa ska säljas. Det talas om personliga slitningar mellan dem.

ONSDAG 29:
Ett intressant helt nytt rykte är Fiorentinas nya stjärna Federico Chiesa som lär nobbat en kontraktsförlängning och därför kopplas nu 22-åringen till andra klubbar, varav Chelsea förstås är med i mixen...

En av de mest påfrestande sakerna just nu är inte alla falska transferrykten, det är före detta spelare, klubbägare och människor utan någon som helst medicinsk kunskap som ska uttala sig om säsongerna ska spelas färdigt, läggas ned, och så vidare. När ska spelet återupptas. Ingen vet något men alla från särskilt Gary Neville till före detta ägare till fotbollsklubbar anser sig veta och försöker lägga skuld på än den ena än den andra. Snälla, håll käften och låt de som har medicinsk kunskap om det här uttala sig först. De vet vad det handlar om, gamla fotbollsspelare gör det inte. Det finns människor som ägnat sitt liv åt medicin och immulogi och har mer kunskap, mer erfarenhet än någon gammal spelare någonsin kan tillägna sig. Alla har åsikter i dessa social medietider, det innebär inte att de vet något. Tyvärr uppmuntrar sportsidorna det här också något oerhört genom att ge dem en talarstol. Vi rekommenderar Speaker's Corner i Hyde Park istället.
    Det räcker med att medinciska experter har olika uppfattning om Sveriges hållning är bra eller om total isolering är det rätta och så vidare. Även forskare vill ha sin stund i rampljuset känns det ibland som och lättaste sättet att få det är ju att motsäga vad andra säger. Här lyssnar vi till Tegnell och Agnes Wold.
    Det är en sak att ha åsikter om fotboll, men pandemin är på allvar och livshotande och ingen skulle väl inbilla sig att de kan utföra en hjärtoperation utan kunskap, utbildning, erfarenhet men när det gäller viruset kan tydligen alla mer än de som kan något, om vi säger så.
    Detta sagt hur jobbigt det än är att få olika besked om ligor som läggs ned, och brist på besked. Vi måste dock accdeptera att detta är något nytt och facit kan vi bara få efteråt. Tyvärr. Och desinfceringsmedel hjälper inte även om en viss president anser det, sarkastiskt eller inte.

Dries Mertens ville inte lämna Napoli i januari för han är angelägen om att ta målrekordet från Marek Hamsik i klubben. Det är ett av hans stora mål. Tyvärr är det så att han saknar fortfarande ett mål för att göra det. Båda har gjort 121 mål. (Är det inte ganska lågt för en storklubb som haft spelare som Maradona?). Nu sägs det att om Serie A inte återupptar säsongen kan det bli avgörande för om han lämnar som fri agent innan kommande säsong.

För bara några dagar sedan var medierna så övertygade om att Philippe Coutinho skulle bli Chelseaspelare i sommar att bara bilden på när han skriver under kontraktet saknades. Nu är tonen en helt annan och de är nu nästan lika övertygade om att han stannar i Barcelona. Oh Silly Season.

Arsenals vänsterback Buakayo Saka har haft ett stort genombrott den här säsongen, kanske Arsenals största (med Martinelli). 18-åringen har dock ett kontrakt som går ut om ett år och tydligen går förhandlingarna inte så bra för Arsenal som kanske tvingas göra valet att sälja honom i sommar därför. Chelsea lär vara intresserade, och det med rätta säger vi nog. Fast det ser ändå ut som en osannolik affär.

Den stora rivaliteten i London sägs vara mellan Tottenham och Arsenal. Och det är det kanske för fansen men spelarna känner större rivalitet med Chelsea enligt Dele Alli. Läs mer här>>

Nya rykten om Chelseas intresse för David Alaba. Det vore en intressant värvning. Ryktet kommer visserligen genom den välrenommerade Guillem Balague men känns ändå lite som ett agentrykte då Alaba ska förhandla med Bayern om en kontraksförlängning efter 2021.

En spelare CSFC önskar fortfarande vore kvar i klubben om än knappast en given startspelare längre är Cesc Fabregas, men vilken inspiration och mentor för våra unga spelare har inte bara tagit en tillfällig lönesäkning i Monaco han har också lovat att bidra till icke-spelande personals löneutjämning en tid framöver. Ännu en snygg gest från en stor spelare, många har gjort personliga uppoffringar för andra under krisen. En del andra har visat en väldigt annorlunda inställning men vi ska vara snälla och inte peka ut dem, förutom att säga att ingen Chelseaspelare finns tack och lov på den trista listan.

Goal säger att två Chelseaspelare kommer att få kontraktsförlängning inom den närmaste tiden. Frågan är när Chelsea berättar det.
    Spelarna i fråga är ungdomslagets Faustino Anjorin och Olivier Giroud.

Ryktet om Bakayoko til PSG växer, men då det startade hos Le10Sport avvaktar vi med att sätta någon som helst tilltro till det.

Ännu en av dessa självutnämnda italienska transfergurus, Morabito, hävdar att Frank Lampard står i närmast daglig kontakt med Dries Mertens för att övertyga honom om att komma till Chelsea på fri transfer i sommar.

TISDAG 28:
Arsenal sägs tappat intresset helt för Willian efter fått veta vad han kräver i lön. Det kanske inte bara handlade om kontraktstiden varför Chelsea lade ned förhandlingarna med brasilianaren. Vi räknar dock inte alls med honom i Chelsea kommande säsong.

Det tippas nu att transferfönstret öppnar först i slutet av augusti. Känns dumt. Varför kan fönstret inte vara öppet som vanligt men kontrakten och möjligheten att spela för den nya klubben gäller inte förrän kommande säsong?

PSG lär gett sig in i jakten på gratis Willian. Annars ses just nu Arsenal som favorit till att värva honom. Willian har många gånger framfört sin önskan om att stanna i London.

Sky avslöjar att klubbarna ska ha satt upp en plan för att spelare som befinner sig utanför England ska återvända nästa vecka. Tisdag närmare bestämt.

Vi tror så gott som aldrig på Le10Sport och deras senaste rykte om att PSG vill värva Tiemoue Bakayoko tror vi därför inte särdeles mycket på. Än mindre för 40m pund som lär vara Chelseas pris. Bakayoko är på lån till Monaco som har en option att köpa.

Man United är intresserade så självklart säger medierna att Chelsea är intresserade. Det är inte första gången vi hör rykten om att Declan Rice ska tillbaka till Chelsea. En klubb han fick lämna som 14-åring. Prislappen är dock löjlig. West Ham lär begära 70m pund och det är ett stort överpris i våra ögon, särskilt som marknaden ser ut just nu.

Aubameyangs prislapp tippas nu bli mycket attraktiva 30m pund. Barcelona lär ligga bra till men Chelsea sägs vara intresserade. Däremot verkar förhandlingarna mellan Arsenal och Aubameyang helt brutit samman om vi ska tro tabloiderna. Auba förväntas kräva en lön kring 200k i veckan. Vi tror dock det blir mycket svårt för Arsenal att sälja till Chelsea, särskilt efter allt med Ashley Cole även om det är länge sedan.

MÅNDAG 27:
Officiella sajten bjuder på intressant läsning om en av våra allra mest spännande ungdomar, Billy Gilmour. Det är en av de värsta sakerna med uppehållet; att vi inte fick se honom bygga på supersuccéerna mot Merseysidelagen. Det är nästan omöjligt att veta hur en spelare utvecklas även efter succéartade debuter. Vi har sett så många exempel åt alla möjliga håll. Ändå, det är något särskilt med just Billy Gilmour - det måste vi säga. CSFC har varit entuasiastisk över många, ex Josh McEachran. Feruz Islam, Gael Kakuta, Patrick Bamford, Dominik Solanke och många fler och ännu vet vi inte om några av dem. Om andra som Feruz såg vi hur dåliga val förstörde för honom. Det är långt ifrån bara talang som avgör, viktigast är kanske karaktär. Läs här>>

Det spekuleras nu i ett byte Willian mot Aubameyang. Det skulle passa oss väldigt bra. Det är dock knappast ett byte om Auba kostar 50m pund och Willian går gratis, men ändå. Lite nytänk är det ändå.

Chelsea ska vara intresserad av PSGs Kays Ruiz-Atli som har ett år kvar på sitt kontrakt. Han är 17 år, mittfältare. Han lär dock kräva att få träna med a-laget och trots att Chelsea fört diskussioner med honom och hans familj har inget beslut om transfer tagits.

Dessa skvallermedier. I veckor har vi fått veta hur nära Chelsea är Philippe Coutinho, hur mycket Chelsea vill ha honom och hur billig han blivit och så vidare och så vidare. Nu börjar exakt samma medier prata om att Chelsea tänker dra pluggen på en sådan affär, att Chelsea inte längre är intresserade.
    När ska medierna lära sig. De vet inte mer än den vanlige Smith vem och vad Chelsea verkligen planerar för på transfermarknaden i sommar. Särskilt inte i sommar då allt är otroligt osäkert, kring pengar, ekonomi, kostnader och tillgänglighet för att inte tala om att ingen vet när säsongerna startar eller börjar.
    I vilket fall, det senaste är Coutinho ut och in är det istället Kai Havertz från Bayer Levrerkusen som Bayern är största favoriter till att värva.

Dagens målvaktsrykte är väldigt intressant men inte särdeles trovärdigt. Det handlar om Marc-Andre ter Stegen från Barcelona. Hans förhandlingar om förlängning lär kollapsat då ju Barcdelona går tuffare tider till mötes och inte kan betala som de gjorde förr. Vi håller dock ter Stegen som en av världens två bästa målvakter så självklart vore det intressant även om CSFC inte tillhör Kepas stora kritiker då vi snarare tycker han fått oförskämt mycket dålig kritik för saker han själv inte kunnat påverka. Även om vi kan erkänna att han inte haft sin bästa säsong den innevarande, men det är något vi kan säga om ganska många.

Italienska lag, Serie A m fl, kommer att få börja träna 18 maj enligt rapporter från Italiens regering.

Christian Pulisic följer Toni Rüdigers exempel, typ. Rüdiger står ju för catering till ett Berlin sjukhus. Pulisic skänker gratis burritos (udda matval men....) till det sjukhus i Pennsylvania där han föddes varje lördag.
Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!