csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**

Kriser tar fram det Bästa hos människor
(och tyvärr visar det också ibland det sämsta och mest själviska men det är kanske bra att se det också).
De som visar det bästa är dock i en stor majoritet som vi alla vet nu.
Ställ upp för varandra.


20 - 26 april 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-17


LÖRDAG 25:
Chelsea kommer inte att genomföra några lönesäkningar för sina spelare. Istället uppmuntras spelarna att bidra till olika välgörenhetsprojekt under pandemin.
    Ingen personal permitteras av Chelsea och vi vet ju redan hur kluibben ställt upp för sjukvården genom hotellet och fria måltider för sjuvårdspersonal, hjälpen till Refuge som tyvärr har blivit väldigt viktig under självisoleringen då våld i hemmen har ökat enormt över hela världen.
    Slutförs inte säsongen kommer betalda biljetter att återbetalas till fulla värdet.
    Chelseas insatser och ställningstagande under den här pandemin är något vi verkligen kan vara stolta över i vår klubb. Chelsea är ett föredöme.
    Snyggt av Chelsea, plus att det täpper ju till käften på Gary Neville och Daily Mail.

En av våra läsare, EZ Olsson, har gjort en mycket ambitiös och insatt titt på vilket utrymme Chelsea har i kassakistan för att köpa spelare för i sommar. Tack för det. Ni hittar artikeln här>>

FREDAG 24:
Uefa kommer att betala ut ca 61m pund till engelska klubbar i förtid, Det är ersättning för spelare de släppt till olika landslag och turneringar. Chelsea lär få en hyfsad andel av de pengarna.

TORSDAG 23:
Emma Hayes säger att hon är hedrad över att kopplas till jobbet som förbundskapten för Englands damer, men att hon är mycket lycklig hos Chelsea.
    Vi säger; Hands off, FA.

Uefamötet idag gav följande besked. Om säsongerna inte kan fullföljas ska Europaspel ges på sportsliga meriter. I praktiken innebär det att de fyra (med frågetecken för City förstås) i topp just nu i ligan är kvalificerade till nästa Champions League. Liverpool, City?, Leicester, Chelsea.

Sky hade honom inte ens som alternativ i sin omröstning av klubbarnas bäste spelare den här säsongen, han vann ändå. Nu gör de avbön genom att ta fram honom som en av Premier Leagus osjungna hjältar. Vi talar förstås om Mateo Kovacic, som nog är CSFCs kandidat till Årets Spelare. Läs mer här>>

ONSDAG 22:
Vi är faktiskt lite förvånade. Chelseas lönekostnad är bara femte högsta i Premier League. VI trodde nog den skulle vara ett snäpp högre. Mindre förvånande är att City har den högsta, även om vi nog hade trott United hade den (fast de har ju sin högst betalde utlånad just nu, Alexis Sanchez).
    City har en genomsnittlig veckolönekostnad om 134,375 pund i veckan. United har 117,800. Liverpool har tredje högsta nivån med 106,492. Följt av Arsenal på 92,120. Chelseas snitt är 91,808 pund i veckan i lönekostnader. Chelsea har å andra sidan många unga spelare i sin trupp vilket kan vara förklaringen.

Apropå den uppmärksammade nyheten om att Uefa överväger idiotin med att låta sitt koeffecientsystem bestämma vilka som ska få spela i Europa, där Chelsea just nu rankas nedan United, Tottenham och Arsenal vilket innebär att de klubbarna skulle få Chelseas nuvarande plats. Betänk då att förra säsongen rankades Chelsea faktiskt före Liverpool men då vinst i Europa League betyder så mycket mindre än framgång i Champions League är Chelsea plötsligt utanför toppen.... Vi kan förstå att det används för lottning men det har noll och intet med sportslig rättvisa att göra. Men det är ju så vissa klubbar, läs Juventus m fl, vill att klubbarna i Europa ska rankas plus hur populära de är.

Imorgon håller Uefa ett nytt telemöte för att avgöra vad som ska hända. En diskussionspunkt är den kontroversiella och för Chelsea oerhört negativa metoden att erbjuda nästa säsongs CL-platser baserade på koefficientteorin baserad på de fem senaste säsongernas resultat i Europa. En metod som innebär att Chelsea och Leicester inte kvalificerar för Champions League. Den är ju i Juventus Agnellis anda, han som vill att bara vissa klubbar ska få delta i de stora europeiska turneringarna och det på bekostnad av de som faktiskt kvalificerar sig.
    Vi kan bara hoppas att den idiotteorin eller förslaget snabbt skjuts ned.
    En annan viktig fråga är som är direkt kopplad till detta är ju hur ska Uefa agera mot de länder som avslutar ligorna utan att spela klart. Belgien har redan gjort, Nederländerna kommer förmodligen också att göra det. Uefas hållning var från början att de länderna är disvalificerade från nästa års Europaspel. En inställning som ser ut att ändras då pandemins förlopp inte följer några förhoppningar om att snart kunna vara över.
    Läs mer om detta och andra metoder för att avgöra vilka som ska få platserna i Europa. Alla metoder har nackdelar och hur de än beslutar räkna med att de kommer att bestridas juridiskt. >>

MÅNDAG 20:
Bara tre Premier Leagueklubbar kommer att kunna värva i sommar, enligt vissa agenter och Liverpools förre fotbollschef Damien Comolli som han sagt till Sky Sports.
    Vi är inte förvånade. Faktum är att vi tippar att sommarens (om det ens blir i sommar) transfer-fönster kommer att bli det magraste på väldigt många år. Kanske bara en eller högst tre spelare per klubb och väldigt få värvningar värda mer än 30m pund.
    Däremot kan det bli något av en rea på spelare då väldigt många klubbar utom de allra största kommer att tvingas sälja spelare för att överleva. Även en del riktigt stora spelare är desperata att sälja spelare just, exempelvis Barcelona. Och med en marknad med få köpare lär priserna bli betydligt lägre än vad som tidigare spekulerats i. Några få, mindre än en handfull spelare, kommer att behålla någorlunda det värde de hade i början av mars - men ingen kommer att säljas för de priser som då nämndes. 20-30% mindre är nog minimum, men för majoriteten kommer priserna att sjunka långt mer.
    Vilka klubbar det är som kan spendera i Premier League? Det sägs inte men tipset är helt klart United där manager Solskjaer hävdar att de kommer att köpa flera spelare och spekulationerna rör sig om spelare för upp mot 300m pund även på en inflaterad marknad. Högst upp på listan sägs Jadon Sancho stå, en av de få spelare som kommer att ligga i närheten av sitt förra marknadsvärde. Ändå är det lite förvånande att United sägs ha en så stor kassa då de har enorma lönekostnader och de måste nog absolut sälja först innan de kan värva ens en tiondel av de spelare som det spekuleras i. Deras aktiekurs har också rasat vilket kommer att påverka.
    Manchester City kommer att kunna köpa spelare men kan ha ett mycket stort handikapp om CAS inte antingen skjuter upp verkställandet eller ändrar Uefas dom om två år utan CL-spel.
    Den tredje klubben tippar CSFC är Chelsea. Som inte spenderat pengar på spelare under två transferfönster men som köpte Ziyech för vad som då var ett mycket bra pris, ca 35m pund. Chelsea måste dock värva back-upmålvakt även om det är en chans att Cummings tar tredjemålvaktsplatsen i truppen. Chelsea behöver anfallare och många vill ha åtminstone en vänsterback till försvaret då vi inte har någon direkt påläggsspelare på den positionen.
    Fast nog borde Liverpool kunna ha råd att köpa spelare i sommar, så det är nog ändå något fler än tre klubbar som kan agera någorlunda som vanligt på marknaden. Och om nu saudiarabierna får köpa Newcastle trots att det handlar om en pr-grej i klass med PSG och City av ägare med mindre fläckfri bakgrund. (Amnesty tillhör dem som försöker stoppa affären men förmodligen går den igenom) sägs det att de garanterat en transferkassa om 200m pund.
    Chelsea har sålt för betydligt mer än de värvat de senaste säsongerna så Chelseas kassa är nog ovanligt välfylld. Kom ihåg att till exempel Eden Hazard-affären fortfarande kan sluta på upp mot 150m pund även om få av de sk bonusarna har infriats den här säsongen på grund av flera skador på belgaren.
    CSFC sticker ut huvudet och tror att Giroud kommer att erbjudas en förlängning med ett, kanske 1+1 år. Willian lämnar och lämnar därmed ett bra hål i löneutgifterna som ger utrymme. Det finns en möjlighet att Caballero faktiskt också erbjuds kontrakt. Därmed tror vi absolut inte att någon målvakt köps för stora pengar, inte ens Andre Onana vars prislapp är tilltalande för många om inte Kepa Arrizabalaga först säljs och det är inte troligt alls efter hur Chelsea behandlat honom den här säsongen där klubben själva minskat hans marknadsvärde betydligt. En försäljning skulle också innebära en stor lönesänkning för Kepa så han är nog väldigt ointresserad av att bli såld.
    Vilka Chelsea verkligen är intresserade av är klart svårt att gissa just nu. Chilwell kommer säkerligen att kosta för mycket. Sancho kanske också anses kosta för mycket men det känns som Sancho är närmare än Chilwell trots att många engelska medier tror det där bara handlar om United. Det tror inte vi; vi tror att Chelsea och United står på ungefär samma plats men störst odds ger vi trots allt på att han stannar en säsong till i Dortmund tills marknaden stabilserar på en ny nivå. Timo Werner är intressant men verkar vara på tok för inställd på att gå till Liverpool själv. Däremot är nya rykten om Freiburgs Wolfschmidt faktiskt rätt intressant och det finns ju en chans att Dries Mertens kommer på fri transfer.
    Ut försvinner Willian, Pedro, van Ginkel. Kanske Giroud. Om det finns pengar kvar i Italien förmodligen Emerson Palmieri men då måste Chelsea sänka prislappen. Batshuayis framtid måste också ses som högst osäker. Bakayoko måste nog Chelsea rea ut liksom fler av de äldre utlånade spelarna.
    Glöm inte heller att möjligheterna att låna ut äldre spelare kommer att begränsas framöver. Det gör att Chelseas möjligheter att rensa i truppen faktiskt inte är så stora som man kan tro, vilket kommer att påverka minst lika mycket som likviditeten i klubben.
    Men innan det ens blir ett transferfönster måste ligorna spelas klart. Händer inte det då kommer situationen bli ännu allvarligare och det kommer att bli ännu färre övergångar i fotbollen. Kanske nästan uteslutande spelare som är fria från sina kontrakt och unga spelare till mycket lägre priser.
    Vilket elände det lär bli för sportskrivarna, varken live sport eller trovärdigt skvaller om spelare hit och dit...!

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG 26:
Inte mycket händer men det sägs att Arsenal kommer att tillåta sina spelare att ha individuell träning på deras träningsanläggning vilket kan ses som ett tecken på att det börjar öppna upp sig.
  Förutom då att Daily Mail är i farten och försöker till varje pris misstänkliggöra att Chelsea är första klubb att göra klart med att det inte blir lönesänkningar. De är verkligen patetiska.

En del källor menar att Chelsea har utlöst Girouds option, klubben har dock inte bekräftat det alls. Det känns dock som ett troligt rykte. Vi vet ju att Chelsea aldrig är särskilt informativa om vissa saker men det vore onekligen roligt att få veta mer från dem.

LÖRDAG 25:
Aubameyang lär kosta runt 50m pund om Arsenal tvingas sälja honom i sommar. Det kan jämföras med att Lyon väntas kräva 70m pund för Moussa Dembele som tidigare kopplades starkt till Chelsea. Tredje heta anfallsnamnet just nu är Dries Mertens som är gratis på fri transfer, men också äldst av dem vilket inte behöver vara en nackdel då Tammy Abraham fortfarande är ung för att vara central anfallare och kan behöva varvas med mer erfarna anfallare och lära från dem.

Sky Sport menar att Chelsea kommer att utnyttja möjligheten, optionen, att förlänga Olivier Girouds kontrakt. Vi tycker det är rätt, han tillför något som de andra anfallarna inte ger vilket är värdefullt att utnyttja i klubben. Det innebär nog dock att Michy Batshuayi kommer att vara till salu i sommar. Vilket ekonomiskt också är smart då han har kontrakt och är yngre vilket ger ett värde om han säljs. Giroud har utgående kontrakt och skulle därmed inte ge någon övergångssumma.
    Daily Mail som sällan vill Chelsea väl försöker dock få det till att Chelsea gör det bara för att bevara värdet på Giroud och att de fortfarande kan tänka sig att göra sig av med honom i sommar om det bara kommer ett tillräckligt bra bud. Cyniskt värre. Det kan dock vara sant men vi tror nog betydligt mer att Girouds insatser när han väl fick chansen under Lampard betytt klart mer.

Italienska rykten påstår att Frank Lampard har hållit personliga samtal med Dries Mertens vars kontrakt går ut i sommar med Napoli. Chelsea sägs jagat honom i januari men han ville stanna för att bli Napolis bäste målskytt genom tiderna först. Mertens är inte överens med Napoli om en förlängning även om diskussioner lär föras.

Philippe Coutinho operades för en vristskada häromdagen och kommer att vara borta i minst sex veckor. Vet inte hur det kommer att påverka skvallret. Samtidigt sägs det allt oftare att Setien är intresserad av att få tillbaka honom till Barcelona för att pröva honom i en nummer 8 roll.

Hakim Ziyech lugnar och bestrider alla konstiga rykten om att han inte skulle bli Chelseaspelare på grund av allt det som händer just nu. Han ansluter till kluibben som planerat i juli. Om han får spela för Chelsea under innevarande säsong är väl högst osäkert om nu säsongen drar in över juli vilket är troligt om den slutspelas. Den nederländska ligan för 2019-20 har lagts ned och avslutats vilket innebär att det finns inga hinder eller förseningar gentemot hans förra klubb Ajax. Det är ju bara en teknikalitet att kontraktet ska löpa ut till 30 juni. Läs mer här>>

Hans lagkamrat i Ajax, Andre Onana antyder att han kan komma att följa med honom på instagram. Han tackar supportrarna och mer än antyder att han kommer att lämna, även om ingen destination nämns.

FREDAG 24:
Eftermiddagens absolut hetaste rykte är att Arsenal räknar med att sälja Pierre-Emerick Aubameyang vilket ska ha satt Chelsea på högsta intressenivån. Vi ville ha honom redan innan han lämnade Dortmund och kunde inte fatta varför Chelsea inte försökte, trots att det var innan Conte och Diego Costa rök ihop och vi förlorade vår bäste anfallare sedan Drogba. Aubameyang håller fortfarande högsta klass och det vore en perfekt värvning men även om vi sålde David Luiz till dem tvivlar vi på att de låter Auba gå till Chelsea.

Daily Mails förhållande till Chelsea är spänt och i våra ögon blir det inte mindre spänt när de hävdar att Chelseas förhandlingar om 10% tillfällig löneminskning ska ske för att Chelsea ska värva Coutinho. Det är så typiskt DM att se saker ur sitt eget perspektiv istället för det perspektiv alla förhandlingar om tillfälliga lönesänkningar i alla klubbar är ur. Det är pga de ekonomiska problem som pandemin medfört. Inte för någon enda annan klubb har DM hävdat att lönesänkning sker för att klubben ska ha egoistiska motiv och värva för pengarna. Det säger oerhört mycket om hur det resoneras på den tidning som en gång var de som stöttade de brittiska nazisterna.
    Även Gary Neville har ju kritiserat Chelsea för samma sak och visst på ett plan kan det ju se illa ut, men när Neville inte däger något om United som har långt större värvningsplaner ljuder stora varningssignaler.
    Chelseas värvningsbudget beror på många andra faktorer, framförallt de lyckade försäljningar klubben har gjort tidigare och att Chelsea inte värvat under två fönster. Att vi sedan är skeptiska om just Coutinho är en annan sak. Ingen vet dock om Chelsea verkligen försöker värva honom..

Att Sarri drivs mycket av personligt tyckande om spelare fick Chelseaspelare uppleva under hans tid i Chelsea. Nu är det Alex Sandro som inte faller Sarri i ögonen och det har därför börjat talas om att Chelsea kan byta Emerson Palmieri som Sarri vill ha mot Alex Sandro som ska ha funnits på Chelseas önskelista i många år, och pengar emellan. Låter faktiskt lite intressant.

Om inte Barcelona får Lautaro Martinez ska de ha en lista om fem spelare som alternativ. På den finns t ex Alexander Isak och Timo Werner som engelska medier anser vara klar för Liverpool, lite överraskande är där också Tammy Abraham.

Starka rykten har dykt upp som pekar på att CSFCs tips om att Jadon Sancho stannar i Dortmund stämmer. Dortmund planerar att erbjuda honom en kraftig löneförhöjning vid kontraktsförlängning med ett år. Värd minst 9m und per år. Prislappen på Sancho är också sådan att det är tveksamt om någon klubb i dagens läge anser sig ha råd innan fotbollen är tillbaka i en form av stabil vardag.

TORSDAG 23:
Willian har ju avsiktligt kört ned sitt kontrakt med Chelsea vilket är hans rätt men ger dåliga känslor. Nu sägs det i Spanien att han förhandlar med Liverpool om en övergång dit, gratis. Det lär bli populärt bland fansen! Nä.
    Inte oväntat har ryktet förnekats senare idag. Willian har inte varit i kontakt med Liverpool. Se det som en förvarning hur förljugen sommarens silly kommer att bli, värre än någonsin och med färre gjorda affärer till lägre priser än någonsin tippar vi.

Fler och fler förståstipåare ifrågasätter nu Chelseas intresse för Coutinho, men när man tittar på det är orsakerna rent löjeväckande och helt klart i de personerna självintresse. Som när Unitedspelaren Gary Neville ifrågasätter att Chelsea, om de nu gör det, jagar Coutinho för 75m när de samtidigt förhandlar om en tillfällig lönesäkning med sina spelare. De3t är bara löjets skimmer över sådana kommentarer och han borde nog då intressera sig mer för alla rykten om United. För skulle de stämma försöker de värva för säkert minst 400m i sommar.
    Liverpools Jamie Redknapp dock har ett verkligt bra skäl för att ifrågasätta affären, och det är att det kommer att hämma Mason Mounts utveckling. Vilket är något vi kan skriva under på att vi också tror. Plus att vi kan inte se behovet av en spelare som tappat form något oerhört när vi har spelare i positionen för framtiden. Chelsea borde koncentrera sig på att värva i positioner där vi behöver förstärka, som målskytte och vänsterback.

Chelsea och City lär vara intresserade av Dortmunds 16-åring Nnamdi Collins. En försvarare.

Som väntat förnekas det nu att Jadon Sancho och United skulle vara överens om några som helst villkor eller personliga avtal. Detta enligt flera mer insatta källor än The Sun.

Ryktet säger att Phil Neville kommer att avgå som manager för landslaget idag. Vi nämner det för det väcker som alltid frågan om engelska FA kommer att försöka få Emma Hayes att ta över. Hon har tidigare sagts vara för larspråkig för förbundet men hon är den mest kvalificerade antagligen i England och förbundskaptensjobbet är ju ett prestigejobb. Vi vill dock absolut inte förlora Emma Hayes som manager i Chelsea.
    Beskedet kom senare och det är att Neville fullföljer sitt kontrakt över nästa sommar men kommer inte att förlänga.

The Star prövar teorin att Chelsea ska värva Donnarumma och erbjuda Milan Kepa istället.

Chelsea och Real Madrid ska tävla om att värva Stokes holländare Mohamed Sankoh. Han är dock bara 16 år och anfallare så det är inte direkt för a-laget.

Om Philippe Coutinho kommer till Cheslea kommer det att bli som lån menar medierna nu. För 8m pund för säsongen och Chelsea betalar hans lön om 200k i veckan.

ONSDAG 22:
Någon Alan Nixon, vi vet inte vem det är hävdar att Premier Leagueklubbarna kommer att börja träna igen 9 maj.

The Suns koefficientteori, en konspirationsteori låter det som vinner mark. Den har nu följts upp av flera tidningar men inget från Uefa ännu om det finns minsta uns av sanning i det hela. Det låter ju fullständigt osannolikt att koefficienter från tidigare resultat ska avgöra vilka som får spela i Europa och inte ställningen i ligorna i år eller ens förra säsongen!
    Det hela slutar inte där nu. Det sprids nu andra konspirationsteorier. Folk har för mycket tid för att hitta på saker just nu verkar det som. Nämligen att nästa säsong också kommer ställas in på krav från WHO. Detta för att hindra en andra omgång av coronaviruset som är något det spekuleras mycket i innan den första omgången ens är över (och den är långt från det, inte minst i andra världsdelar).
    I det har dock WHO förnekat att de sagt något sådant. Inte för att det hindrar att teorin förs fram överallt. Även i medier som borde veta bättre, det vill säga att man kollar fakta först. Men som det gamla journalistiska talesättet säger; kolla aldrig fakta då det kan förstöra en hel story.

Inte bara Amnesty har vänt sig till Premier League och försökt blockera det saudiska övertagandet av Newcastle pga Saudiarabiens mycket dåliga facit vad det gäller mänskliga rättigheter. Även Qatar, Saudiarabiens grannar men inte vänner protesterar genom sin stora mediegrupp BeIN. De är Premier Leagues största partner utanför England vad det gäller medierättigheter. De menar att affären måste stoppas då Saudiarabien är BeINs största problem vad det gäller illegala sändningar av Premier League-matcher. Saudiarabien uppmuntrar direkt olagliga sändningar av PL-matcher som ett led i deras konflikt. De för förmodligen fram ett argument som ligan nog lyssnar mer på än Amnestys, sorgligt nog på sitt sätt.

The Sun är ute och vimlar. De tror och försöker sälja att Uefa som mildrat sin hållning till nedlagda säsonger inte kommer att titta på tabellställningar för kvalificering i icke-avslutade ligor för deltagande i Europacuperna utan titta på olika koefficientfaktorer. Något som tydligen ska innebära att fjärdeplacerade Chelsea, just nu, inte får spela CL. Det låter sällsynt underligt men underligt är nästan norm just nu.

Jorginhos agent har gått ut och sagt att det finns ingen grund för rykten om att han ska lämna Chelsea.
    Det är inte bara CSFC som är skeptiska. Förre Chelseaspelaren Alan Hudson ser det som en stor risk att lägga enorma 75m på Coutinho. Han menar att Coutinhos utveckling påminner om Alexis Sanchez som inte stått att känna igen de senaste åren.

Antonio Rüdiger har lovat att bekosta catering för personalen vid ett sjukhus i Berlin nästa tre månader som bidrag till kampen mot pandemin. Han har också skänkt pengar till spelarnas kampanj för NHS och tillhör de som är villiga att ta en tillfällig lönesäkning i Chelsea. Kaptensmaterial helt klart. Även om han inte riktigt kommit tillbaka i den form vi hoppades efter hans tuffa skada, men det kommer. För oss är Rudi den i backlinjens mitt som fortfarande har störst potential.

Ryktena om Coutinho växer igen men då de också säger han kommer att kosta Chelsea 100m pund tror vi inte särskilt mycket på dem. Aldrig i livet att Marina Granoviskaia är så dum att hon betalar 100m för Coutinho.60, max 70m är vad vi bedömer hans markandsvärde till numer. Hälften av vad Barcelona betalade och redan då var det ett överpris.

Alex Tellies som Chelsea ska varit intresserad av ser nu ut att hamna i PSG, om vi ska tro rykten. Porto ska accepterat ett bud om 21,8m pund vilket är långt under förut tippade 35m.

Inte Chelsea, men Mesut Özil som är gift med en svensk tjej håller på att göra sig till fotbollens mest hatade i England nu. Alla andra i Arsenal har gått med på en tillfällig lönesänkning om 12,5% uitom Özil som är överlägset högst betald i Arsenal med en veckolön om ca 4,5m kronor. Fotbollsspelare lever verkligen i bubblor där de tror att de inte behöver bry sig om vad andra säger och tycker om dem. Özil var inte direkt poppis tidigare i Arsenal. Fast fotbollsspelare liksom alla underhållare måste nog ändå fatta att de är bara högt betalda för att fansen gör dem till det. Inte för att de är bättre människor än vi andra. Özil är också känd Erdogansupporter även om vi knappast vet om det har något med detta att göra.
    Patrik Brenning som nu hatar sin älsklingsklubb Newcastle för att en av världens värsta diktaturer köper dem, är den förste att försvara Özil. Kanske har han rätt, vi tycker absolut inte det. Brenning har tydligen helt förlorat sig i vad som är rätt eller fel, eller har vi andra gjort det? För oss är Brenning förlorad vad det gäller det moraliska. Även om han har rätt i att det är svårt att avgöra, fast egentligen är det inte det. Antingen är man en självisk människa som inte bryr sig eller är man det inte. Drömmen och vad som händer nu tyder dock på att människor som Özil är i minoritet. Läs här och avgör själv.>>

TISDAG 21:
Inte Chelsea men då grafisk form är mitt område blir jag oerhört imponerad av vad en sexårig italiensk pojke åstadkommit och som kommer att bäras av Pescara under match i Serie B nästa säsong. Slår allt utom jubileumströjan som Nike åstadkommit för Chelsea vad det gäller tröjdesign. Kolla den här>>

En spelare CSFC gärna hade sett att Chelsea försökt värva är Alphonso Davies, kanadensaren i Bayern som skulle blivit en förstärkning på vår vänstersida. Han har dock nu förlängt sitt kontrakt med Bayern till 2025. Chelsea har en del kontrakt som bör förlängas och som klubben borde ägna sig åt nu under uppehållet, vi behöver dessutom lite positiva nyheter.

Före detta spelare anser att Newcastle som inväntar besked om sitt övertagande borde titta på att värva Willian.

Det kommer från Italien förstås, där de mest fantasifulla ryktena kommer just nu. Chelsea påstås av Tuttosport försöka ordna en sorts bytesaffär där förre Chelseaspelaren Jeremie Boga ska köpas tillbaka för att bytas mot Arkadiusz Milik från Napoli. Vi tar det för vad det är, tidsfördrivsrykte.
    Miliks agent har senare gått ut och sagt vad vi tror att det är; nonsenssnack och ren lögn.

Samma blaska hävdar att Olivier Giroud redan är klar för Inter. De ska vara överens om alla personliga detaljer (och med utgående kontrakt får ju Giroud skriva på om han vill).

Samma sak ska enligt medierna gälla för United och Jadon Sancho där alla personliga villkor ska vara klara. United är dock inte överens med Dortmund och inget sägs ens om de förhandlingarna har inletts...

Annars mycket om Villarreals löfte Samuel Chukweze som har Chelsea som favoritlag och som kopplats ihop med oss några gånger redan. Fast ärligt talat, det verkar mest vara om att han just har Chelsea som favoritlag mer än att det skulle vara något på gång. Men medierna är alltmer desperata att ha något för sina sportskrivare att publicera så ryktena blir tunnare och tunnare just nu.

MÅNDAG 20:
Ska vi tro tidningarna kommer Chelseas spelare att ta en 10-procentig lönesänkning under ffyra månaders tid. Förhandlingarna är inte klara men förs under vänskapliga former och det verkar som det bara är detaljer som återstår. Det ska passera styrelsen också.
    Frank Lampard själv sänker sin lön 25%.

Saudiernas övertagande av Newcastle är i princip klart då handpenning har betalats och alla papper har skrivits mellan det saudiska investmentbolaget och dess partners och förre ägaren Mike Ashley. Prövningen av nya ägarna kommer dock att ta några veckor men bör vara klar i tid före nästa säsong. Det hela är mycket kritiserat då Bin Salman och Saudiarabien är en diktatur som köper klubben för att bättra på sitt anseende, men trots kritiken förväntas köpet gå igenom. För Newcastlefans är det nog ändå ett steg upp då Ashley måste räknas som en av ligans sämsta ägare genom tiderna. Fansen räknar också med att ordentligt med pengar kommer att pumpas in i klubben nu. I första hand pratas det om 200m pund att spendera på spelarköp framöver.      För de som vill veta mer om det moraliska och vad som händer i Newcastle har Patrik Brenning skrivit i Sportbladet.>>
Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!