csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**

Kriser tar fram det Bästa hos människor
(och tyvärr visar det också ibland det sämsta och mest själviska men det är kanske bra att se det också).
De som visar det bästa är dock i en stor majoritet som vi alla vet nu.
Ställ upp för varandra.

Det finns ett talesätt som är väldigt sant;
det första offret i krig är alltid Sanningen. Det gäller även för kriser.
Tänk på det både när ni tar till er information eller åsikter och vidarebefordrar saker.
Det finns människor som vet vad de talar om och så finns det människor som bara har åsikter.
Fotboll är just nu oväsentligt hur mycket vi än längtar efter få se fotboll igen.


13 - 19 april 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-16


FREDAG 17:
Premier Leagueklubbarna har enats om att spela färdigt säsongen.
    Rykten om deadline för när och annat löst snack har avfärdats. Eller mer korrekt, togs inte ens upp till diskussion. Ren mediespekulation alltså.
    Avgörande är att inget kommer att starta om innan myndigheterna deklarerar att det är möjligt att starta spela igen.
    Inget har heller bestämts om transfers och transferfönster, vilket också är en fråga för Fifa snarare än ligorna själva.   
   
Viasat visar just nu en del gamla Chelseamatcher. Det är onekligen intressant att se hur spelet har utvecklats och ibland inte utvecklats. Något som slår en är hur mycket högre tempot känns än det som vi ser i dagens Chelsea. Lagen är inte alls lika angelägna om att hålla bollen som i den moderna fotbollen. Det är i de utvalda matcherna åtminstone betydligt mer fram och tillbaka. Och så ser vi ju hur ruskigt bra en del av våra spelare faktiskt har varit under åren, som vår manager Frank Lampard. För att ta en av många.

TORSDAG 16:
Chelsea fortsätter vara ett föredöme under pandemin. De har garanterat att alla som jobbar för klubben, även tillfällighetsarbetare får full lön hela april
    Chelsea förser även NHS och välgörenhetsorganisationer med gratis måltider från Stamford Bridge under krisen. Detta för anställda vid de fem närnaste sjukhusen och till organisationer som organiserar mat till äldre i näronrådet.

Tyska Transfermarkt har gjort en beräkning på hur mycket värdet på spelare har minskat på grund av pandemin. Enligt dem har de engelska PL-klubbarna minskat runt 18-20% i värde på spelartrupperna. I Chelseas fall räknar de med 18% från 746 till 612 m pund.
    Chelsea har en spelare på "tio-i-topp-listan". N'Golo Kanté som i minskat i värde från 90m pund till 72m pund. Alla spelarna på den listan har minskat i värde med ca 20% vilket förstås drabbat klubbar som City (4 spelare) och Liverpool (3 spelare) allra mest då de hade de högst värderade spelarna.
    Christian Pulisic är av Transfermarkt bedömd vara Chelseas näst dyraste/värdefullaste spelare och hans värde har minskat med 10%. Han är nu värd 48,6m pund.
    Det faktum att Chelsea alltså har en ung trupp sätter Chelsea i en bra position inte bara för framtiden utan i dagens värdering också.
    Notera att de värden Transfermarkt sätter på spelare sällan motsvarar slutliga övergångssummor som alltid verkar bli högre. Det är dock mycket troligt att procentuellt kan även övergångssummorna minska med liknande siffror när fönstret väl öppnar.
    (Chelseas möjliga värvning av Jadon Sancho har också gått ned, till 105,3m pund från 117m).

Premier Leagueklubbarna har ett telemöte imorgon och den fråga som tycks stå först på agendan är att bestämma sig för en deadline angående innevarande säsong. Det talas om att spel måste spelas före 30 juni.
    Daily Mail hävdar att nio klubbar vill att säsongen avslutas redan nu. De säger dock inte vilka klubbarna är, men gissningsvis är det Liverpool och klubbar i mitten som inte kämpar om CL-platser eller nedflyttning.

ONSDAG 15:
Det är spekulativt men kanske också riktigt bra för fotbollen om sommarens transfermarknad går riktigt dåligt. Fotbollen har levt över sina tillgångar länge nu och PL har t ex 20 miljarder i obetalda spelarövergångar som ligger ute och oroar väldigt mycket. Flera medier varnar nu för detta. Läs mer här>>
    Flera av de allra största klubbarna är sunda och har pengar, men många och Barcelona tycks vara en av dem har nått sin kreditgräns. Både Barca och Real har ju byggt sina framgångar på dels stora kommunala lån och bidrag men också med mycket stora bankåtaganden. City, PSG och Chelsea har byggt på rika, generösa ägare och t ex United på höga börskurser. men de har också dragit på sig stora brygglån (övergångar där inte hela summan betalades vid övergången utan ska betals senare, tex nu i sommar. De är också de som är allra mest omtalade på att köpa spelare för enorma summor i sommar. Skulle de mest vanliga spekulationerna för United stämma kommer de att handla för minst 300m pund i sommar - och de har högsta lönekostnaderna av alla).
  Fotbollskartan kommer inte att ritas om omedelbart då tv-pengarna fortfarande är enorma men frågan är om taket inte är nått för den penga-expansion som fotbollen genomgått.

Läsvärt om Hakim Ziyech, vår nya spelare för kommande säsong. Läs mer här från Sky>>

TISDAG 14:
Fifa medger nu att de kommer inte kunna ändra reglerna kring kontrakt så att de gäller förbi 30 juni till innevarande säsong går ut. De kommer däremot att kunna och de kommer att göra så, att inte tillåta registrering för en ny klubb förrän innevarande säsong är avslutad i spelarens land (det han lämnar och/eller kommer till). Vilken tekniskt sett kan innebära att Willian redan har spelat sin sista match för Chelsea men han konmer inte under några omständigheter få spela för t ex Tottenham förrän 2020-21 års säsong formellt inletts. Han kan inte heller skriva kontrakt med Tottenham förrän innevarande säsong avslutats. Däremot tillåter reglerna redan idag att han kan skriva på för en klubb utanför England då hans kontrakt är utgående.

Hyllningarna till Peter Bonetti fortsätter strömma in. Här är Pat Nevins minne av honom>>

Fran Kirby som vi saknat hela säsongen i Chelsea W har nu gått ut och talat om att den allvarliga sjukdom som hållit henne borta och nästan avslutade hennes karriär är hjärtsäcksinflammation (pericarditis). Hon mår nu äntligen bättre och kan börja se framåt igen. Läs mer här om hennes tuffa kamp>>

Vi är många som håller med Frank Lampard när han uttrycker sin stolthet över hur Chelsea agerat under pandemin och samarbetet med Refuge kring våld i hemmet. Vi är också stolta över hur vår klubb uppträtt i de här tuffa tiderna. Läs mer här>>

ANNDANDAG PÅSK 13:
Lampard talar särskilt om Billy Gilmour och hur han snarast höll honom tillbaka istället för att puha honom in i a-laget. Intressant >>

Frank Lampard hyllar Peter Bonetti och ger sina åsikter på hur spelarna tränar. Läs mer här>>

En bildhyllning i Guardian till av de bästa målvakter fotbollen har sett, Peter Bonetti som gick bort igår.
Se den här>>

En bra artikel av BBCs chefsskrivare Phil McNulty om Peter Bonetti.>>

Även Bobby Tmbling har hyllat Peter Bonetti>>

Vi fick ju positiva nyheter om Gianluca Vialli igår och här är lite mer information och kort om hans hyllning till Greta Thunberg. Det är många som i spåren av pandemin som omvärderar vad de trott om luftföroreningarna när de plötsligt fått uppleva ren luft. Läs mer här>>

 

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG 19:
Vi känner inte direkt till honom men plötsligt börjar det pratas om Luca Waldschmidt från Freiburg. En anfallare som liknas vid en viss Gerd Müller vilket nog är högsta beröm som kan ges en anfallare i Tyskland. Vi såg honom visserligen i U21- EM där han vann skytteligan men då CSFC inte direkt följer Bundesliga så känner vi ju främst bara till de tyska lag som spelar i CL.

En av Arsene Wengers stora specialiteter var ju att prata om spelare han nästan värvade till Arsenal. Det finns väl knappt ett stort fotbollsnamn i Europa under hans tid som Wenger inte sagt han var nära att värva till Arsenal. Den värvningsansvarige under Wengers period var Dick Law och han har fyllt på det här genom att avslöja att Arsenal försökte värva Juan Mata, Eden Hazard och N'Golo Kanté men blev slagna av Chelsea varje gång.

LÖRDAG 18:
För WSL har det lagts fram förslag de kvarvarande matcherna i ligan ska spelas på neutral plan, FAs egen anläggning i Burton, under en sexveckorsperiod.
    Mansgrisarna vräker sig i de sociale medierna men det är ju bara att strunta ig. Idioter är idioter även i kristider.
      Damligan är inte lika beroende av matchintäkter så för WSL kan det här vara ett klokt och fungerande förslag.
    Vi påminner om att Chelsea ligger tvåa i ligan som ni ser här ovan efter City men har en match mindre spelad och är fortfarande obesegrade. Chelsea har också chans i FA Cupen där de nått kvartsfinal. Chelsea har redan vunnit ligacupen.

Rykten säger, att PL planerar att klubbarna ska kunna återvända till stängda träningar 18 maj.

Sky menar att Chelsea för diskussioner med sina spelare om att de ska ta en lönesänkning om blygsamma 10% under pandemin.

Enligt Caliciomercato, som vi sällan tror på, ska Chelsea lagt ett "mega offer" på Dries Mertens vars kontrakt med Napoli är utgående.

Metro säger att Ajax ska satt en prislapp om 35m pund för Andre Onana. Den målvakt som kanske oftast kopplas till Chelsea. Chelsea har ju Willy Caballero på utgående kontrakt och medierna har jubestämt sig för att Kepa duger inte åt oss. Hur snett och orättvist det än är att se det på det sättet.

FREDAG 17:
Drew Spence undrar varför hon aldrig fått en chans att visa vad hon går för i Englands landslag. En tanke det finns fog för. Hon misstänker det kan ha med vad som hände Eni Aluko under förre landslagsbossen Mark Sampson som gick sparken på grund av flera otrevliga händelser, inkl rasistiska uttalanden om Spence som hon valde att först inte tala ut om (men Aluko gjorde det) och otillbörlig intimitet med spelare.
    Phil Neville har aldrig ens pratat med Spence om chansen att få spela i landslaget och vi kan onekligen hålla med. Hur många bättre spelare har England i hennes position, inte många. Ändå spelar Neville hellre försvarare där en specialister...
    Skönt nog känner sig Spence desto mer uppskattad i Chelsea och av Emma Hayes.
    Läs mer här ändå>>

Willian vill tydligen inte återvända till Chelsea överhuvudtaget och spela färdig säsongen. Han skyller på rädsla över att ådra sig viruset och hur rädd han var att han fått det när Callum Hudson-Odoi blev sjuk. Willians uppträdande har nu gått över gränsen. Vi har varit försiktiga i att kritisera honom för hans inställning vid kontraktsförhandlingarna, ett uppträdande som nu allt mer ser ut som en ursäkt då han redan gjort klart med en annan klubb och han vill kunna skylla på Chelsea istället för att ådra sig kritik för att uppträtt like en viss Courtois. Det räcker dock nu. Chelsea lät honom åka till Brasilien där han hade sin fru och barn och om han nu var rädd för att dra på sig sjukdomen genom att spela i Premier League borde han väl avstått från att resa hem till dem överhuvudtaget.
    Just nu känns det onekligen som Willian gjort sin sista match i Chelsea redan och han är absolut inte intresserad av att spela någon mer. So be it, säger vi då. Han var en duktig spelare som varit häpnadsväckande ineffektiv de senaste säsongerna.

John Terry auktionerar ut sin samling av sportmemorabilia på eBay. Han hoppas kunna dra in 250.000 pund som ska skänkas till NHS och Make-A-Wish. Snyggt initiativ.
    Läs mer>>

Uefa planerar att CL-finalen ska kunna spelas 29 augusti. Den kan också kommas att spelas i turneringsform, dvs lite som ett EM.

Lilles president har antytt att en av hans spelare i försvaret snart kommer att lämna för en riktigt stor klubb. Igår sades det att den klubben skulle vara Everton men även Arsenal och Chelsea ska ha jagat Gabriel Magalhães.

TORSDAG 16:
Tyska Kicker säger att Chelsea tagit kontakt med Leipzig angående en värvning av Timo Werner. Ett rykte som nästan dött då alla tror han ska till Liverpool om han lämnar.

Englands toppdomare Michael Oliver har sett omspelet i 1970 års FA Cupfinal och menar att hade han dömt efter modern domarstandard hade elva spelare visats ut och 16 hade fått kort. Han häpnar också över att inga spelare gav sig på domaren och försökte få varningar eller protestera eller att spelarna omringade domaren för att protestera mot domslut. Läs mer här (artikeln ingår i Free trial)>>

Nu sägs Barcelona gjort en helomvändning vad det gäller Coutinho och han anses av nya bossen Setien ha en framtid i den katalanska klubben. Det är upplagt för många nya turer i det här ryktet men ärligt talat trots alla löpmeter det fått i medierna är vi högst tveksamma om Chelsea verkligen är intresserade.

Pedro som har gjort klart att han kommer att lämna Chelsea efter säsongen saknar inte intresserade klubbar. Roma och Lazio är båda intresserade, Xavi vill ha honom till Qatar och Al Sadd. Flera MLS-klubbar visar också intresse.

ONSDAG 15:
Även Bournemouth har nu ändrat sig och kommer inte permittera spelare med skattemedel. Något deras manager Eddie Howe uppskattar.
    Newcastle som utnyttjar systemet fullt ut sägs nu också vara nära ett uppköp av Saudiarabiens kronpris Muhammad Bin Salman genom investmentbolaget PCP.

Vi har nedan konstaterat att enligt många rykten vill Real ha N'Golo Kanté. Kanté själv vill inte lämna. Nu kommer en ny vändning i det hela då Barcelona nu vill byta Coutinho för Kanté. Nu får det räcka. Vi vet att medierna är tokiga i att Coutinho ska till Chelsea, men det får inte ske på bekostnad av Kanté. Vi är ganska många supportrar som är kallsinniga till Coutinho till Chelsea och ställer oss frågande till att värva honom överhuvudtaget. Det ska dock inte ske genom att vi ger bort en spelare som en av de bästa vi haft som fortfarande har massor att ge bara han blir fri från säsongens skador vilka säkerligen har kommit från att spelat för mycket med klubb och landslag samt en viss optimism som fått honom att börja spela för tidigt efter varje skada.

Dries Mertens är nu definitivt ett agentrykte. Detta då agenten går ut och pushar hur mycket Chelsea gillar honom samtidigt som de förhandlar hårt med Napoli om en förlängning.

Enligt Goal är Kanté inte intresserad av att lämna Chelsea för Real Madrid. Kanté kan bara tänka sig lämna Chelsea om klubben vill bli av med honom.

Mycket Andre Onana just nu. Det lär handla om Chelsea eller en återkomst till Barcelona där han kom fram genom deras akademi La Masia. Av uttalanden att döma föredrar nog Onana Barcelona medan engelska medier pushar för att Chelseafans vill att han ska välja Chelsea. Att han lämnar Ajax verkar kanske lite mer troligt men både Barcelona och Chelsea har målvakter så frågan är nog om någon av dem först säljer.

TISDAG 14:
Dagens målvaktsrykte är Alphonse Areola, back up i Real Madrid till Courtois och tidigare i PSG.

Kanske dags att kommentera ett rykte som fått alltför mycket uppmärksamhet under påsken. Att Jadon Sancho ska bestämt sig för att inte gå till Chelsea utan det handlar nu bara om United eller Barcelona.
  Tro inte på det för en sekund!
   Det kommer från en fansajt till Real Madrid och saknar så vitt vi kan se varje uns av anknytning till någon verklighet. Diario Madrista verkar bli den senaste sensationsspridaren efter Le10Sport och andra helt "omöjliga-att-tro-på-sajter" som bara jagar klick och uppmärksamhet.
    Bara Jadon Sancho och möjligen hans agent i helva världen vet vad Sancho funderar på kring i sommar. CSFC lutar alltmer åt att Sancho kommer att stanna i Dortmund en säsong till.

ANNANDAG PÅSK 13:
ESPN påstår att de engelska ligorna ska starta igen 6 juni. Det gäller dock inte helt säkert Premier League som tekniskt sett står utanför de engelska ligorna.
    Det ska hållas ett nytt telemöte på fredag mellan PL-klubbarna och förhoppningsvis får vi då veta mer.

Tottenham har nu på eftermiddagen dragit tillbaka permitteringarna av sin personal efter oerhört kraftig kritik över att den vinstdrivande klubben skulle låta skattebetalarna betala för deras personal. De försöker bättra på sin PR-katastrof genom att nu gå ut och meddela att bara styrelsemedlemmar sänker sina löner.

Ilskan mot klubbar som permitterat personal växer enormt. Särskilt mot Tottenham. Liverpool har redan pudlat och Newcastle får också mycket kraftig kritik då ägaren Mike Ashley, inte oväntat alls, utnyttjar systemet. Inflytelserika kritiker som Gary Neville menar att klubbar som permitterat personal för att spara pengar borde förbjudas värva när transferfönstret väl öppnar. Det ligger något i det men lär knappast hända.

Apropå Tottenham och deras omtalat ekonomiskt försiktige vd Daniel Levy framkommer det nu att han försökte göra en deal med Roman Abramovich som förmodligen ledde till att Roman hoppade av som eventuell köpare av Tottenaham 2003. Tottenham var ju en av de klubbar Roman seriöst bedömde innan han bestämde sig för att köpa Chelsea från Ken Bates.
    Den stora överraskningen är dock att Mark Taylor avslöjade att Chelsea var inte så konkursfärdiga som vi alla trodde. Detta då de just kvalificerat sig för Champions League igen och var garanterade pengar. Läs mer här och ett intressant rykte.>>

Italienska rykten säger att Chelsea fortsätter vara intresserade av Dries Mertens trots att ryktena på sistone varit att Mertens kommer förlänga med Napoli.
    Känns som hans agent vill sätta tryck på Napoli för att få ett bättre kontrakt.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!