csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**

Kriser tar fram det Bästa hos människor
(och tyvärr visar det också ibland det sämsta och mest själviska men det är kanske bra att se det också).
De som visar det bästa är dock i en stor majoritet som vi alla vet nu.
Ställ upp för varandra.

Det finns ett talesätt som är väldigt sant;
det första offret i krig är alltid Sanningen. Det gäller även för kriser.
Tänk på det både när ni tar till er information eller åsikter och vidarebefordrar saker.
Det finns människor som vet vad de talar om och så finns det människor som bara har åsikter.
Fotboll är just nu oväsentligt hur mycket vi än längtar efter få se fotboll igen.


6 - 12 april 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-15


PÅSKDAGEN 12:
En mycket tragisk nyhet. Min allra största målvaktsidol genom tiderna Chelseas Peter Bonetti har idag gått bort. 78 år gammal. Kallad The Cat för sin enastående smidighet i målet var han en stor personlig hjälte, alltid i grön tröja för så var det förr för målvakterna. Han gjorde debut i Chelsea som 18-åring och var en egen produkt.
    The Cat föddes 1941 mitt under brinnande krig och var största anledningen till att jag ville bli målvakt själv. Ett avsparkat finger senare och medföljande skottskygghet stoppade den karriären för mig och det blev utespel istället. För mig kommer han dock alltid att vara en av de absolut allra största målvakter som funnits även om han hade oturen att vara samtida med Gordon Banks. Han är efter Ron Harris den som gjort allra flest matcher för Chelsea, 729 st. Han höll nollan i 208 matcher för Chelsea.
    Han hör samman med de största målvakterna någonsin, som Pelé mycket rikitigt konstaterade. Det var Bonetti, Banks och Lev Yashin. (Själv håller jag även Ronnie Hellström bland de allra bästa).
    Hans mest kända match är returen mot Leeds i FA Cupfinalen 1970 då han spelade större av matchen ordentligt skadad och på smärtstillande sprutor (inga målvaktsavbytare på den tiden). Nedan reflekterade jag om Bonetti igår efter sett den första finalmatchen på Chelseas sajt sent igår och häpnat över hans spel så här 50 år senare - och han var som sagt ännu bättre i returen.
    Läs mer om Peter Bonetti, en av våra absolut största spelare någonsin, på klubbens hemsida>>
    Petr Cech och Ron Harris hyllar Peter Bonetti. Läs mer här>>

En bättre nyhet är att Gianluca Vialli har bekräftat att han efter en 17 månader lång kamp är fri från den cancer han drabbades av.

Det fanns en tid få målvakter hade gröna tröjor. den borde komma tillbaka.
    Se 1970-finalen så först år ni varför Peter Bonetti är min första bästa idiol. och ingen människa någonsi har haft längre ben än Jackie Charlton, han får flamingos att skämmas.

Första målet Leeds fick mot Chelsea 1970 var hemskt, vilket försvarspel. De påminner om hur Chelsea försvarat det här året.
    SE matchen. På en arena med hov avtryck djupa som gropar. Chelseas hemsida.

PÅSKAFTON 11:
IFAB, männen (för det är väl bara män i den samlingen) har bestämt några regeländringar för kommande säsong - man vågar ju knappt säga nästa säsong längre.
    Den första rör det engelska domare vägrar göra. De måste nu konsultera sidlinjhesmonitorn regelbundet vid VAR-bedömningar. Skönt att någon tar PGMOL i örat kring detta.
    Den andra rör den synnerligen svårtolkade regeln om oavsiktlig hands i straffområdet. Det har beslutats att armen slutar där armhålan börjar, dvs över det är det inte hands utan då har bollen tagit på axeln. Mer svårt att bestämma är att hands ska om vi förstår det bara dömas om det leder till mål i nästa ögonblick. (på engrelska uttrycks det: 'following the handball, the ball travels only a short distance and/or there are very few passes.)
    Tredje regeländringen är den som inte följts särdeles mycket, dvs när målvakten rör sig från linjen vid straffsparkar. Då ska straffen bara slås om ifall målvakten räddar den. Vilket verkar logiskt. Om spelare rusar in i boxen är det som vanligt att då ska straffen alltid slås om.

Paul Merson undrar varför Willian har sluppit kritik för att han spelat ned sitt kontrakt med Chelsea. Merson tror också om vi läser honom rätt att Willian redan har klart med en annan klubb och därför ställt krav han vet att Chelsea inte kan gå med på. Merson har dock ett fel, han räknar bort ett år på Willians ålder, han fyller faktiskt 32 i början av augusti så vi skq inte räkna honom som en 31-åring. Vi håller med Merson, Willian har verkligen kommit undan med att finta Chelsea och sluppit kritik för det. Läs mer här>>

Chelseasajten visar idag första finalmatchen i FA Cupen 1970. Den är värd att se. Kl 15.00. Vi vet resultatet men det här är fotboll på en annan skala än den vi ser idag. Det var också en dag då Chelsea fick mängder av nya fans i Skandinavien. CSFC blev det lite tidigare som ni vet av artikeln 50 år med Chelsea här bredvid.

LÅNGFREDAG 10:
Fifa och Uefa har ju föreslagit att kontrakt som går ut 30 juni ska förlängas till säsongen tar slut. Det sätter nu engelska arbetsrättsspecialister stopp för. För enligt dem kan detta inte ske under brittisk lagstiftning som tydligen går före fotbollens regler. Så vill Willian, Giroud, Caballero och van Ginkel kan de säga tack och adjö den 1 juli oavsett om säsongen är färdigspelad, håller på att spelas eller fortfarande är på livssupport.

TORSDAG 9:
En riktigt dålig nyhet kom idag. Nent, dvs Viasat, tappar rättigheterna till Champions League efter ha haft dem sedan starten. Det blir Telia dvs TV4 och C More som tar över. Vilket för oss tittare innebär flera hundra kronor mer i månaden om man vill ha både Premier League och Champions League på tv från 2021.
    De betalar tre miljarder vilket var lika mycket som Viasat betalade för rättigheterna för Sverige, Danmark och Norge. Alltså en kraftig prishöjning. Vi lär nog få se det på prislappen för CMore-prenumeration framöver.
    Viasat har kvar Premier League till 2028 och har köpt rättigheterna till Europa League och den nya fjantturneringen Europa Conference League. EL finns just nu hos Discovery.

ONSDAG 8:
Chelsea har ju erbjudit Millenium-hotellet till hälsovårdspersonal vid närliggande sjukhus. Nu erbjuder Chelsea också fria måltider i restaurangerna på Stamford Bridge åt hälsopersonalen. Detta enligt The Sun. Klubben undersöker också om de öppna ytorna vid SB kan användas som gratis parkering för hälsovårdspersonal.
    Sådana här nyheter gör oss stolta över att vara Chelseasupportrar och ha en ägare som bryr sig trots att han inte ens är välkommen i landet av dess högerregering. Vi vill också betona arbetet de inledde med Refuge i dessa tider då våld i hemmet eskalerat oerhört på grund av isoleringsreglerna.

TISDAG 7:
Fifa ger nu väntade besked. Ligorna som pausats ska försöka spelas klart. Transferfönstret skjuts. Kontrakt som går ut 30 juni ska gå ut först när ligorna är färdigspelade. Nyförvärv, som Hakim Ziyech, får ansluta först när nästa säsong ska starta.

Om säsongen stängs ned och inte fullföljs kommer det att kosta Chelsea 91 miljoner pund. Det finns klubbar det drabbar än mer, som United med 116m.
Summan har räknats fram från tv-pengar (-49,3m), matchintäkter (-10,9m) och förlorande intäkter från försäljning (-30,9m). Chelsea är den fjärde största förloraren om detta händer.
    Något att tänka på för dem som vill lägga ned säsongen utan ett avgörande.

Chelsea har ju inlett ett samarbete med Refuge vilket kommer lägligt då rapporter om ökat våld i hemmet mot kvinnor och barn kommer från de flesta länder nu. Chelsea matchar alla bidrag Refuge får de närmaste sex veckorna. Kampanjen engagerar hela föreningen, både dam- och herrspelarna och inte minst ägaren Roman Abramovich. Läs mer här>>

MÅNDAG 6:
Intressant läsning på Chelseas hemsida om något vi visste väldigt lite, det Chelsea som med lånespelare spelade fotboll under andra världskriget. Andra delen i morgon. Det är några legendariska namn från andra klubbar som faktiskt representerade Cheslea då, som Matt Busby (Man U) och Joe Mercer. (Everton). Läs här>>

Willian ska till brasilianska medier bekräftat att han lämnar Chelsea i sommar. Det är inte oväntat då hans kontraktskrav var sådana att Chelsea inte ville eller kunde gå med på dem.
    Chelsea har den, inte minst här, mycket kritiserade åldersregeln om att inte ge spelare över 30 år mer än ett års kontraktsförlängning. Willian blir 32 i början av augusti och krävde tre års förlängning. Chelsea ska ha gått med på två men vill inte binda upp en spelare som utan tvekan är på nedgång till denne är 35 år gammal.
    I det här fallet kan vi hålla med Chelsea. Med tanke på Willians lönekrav och krav på extralångt kontrakt utöver det att Chelsea själva erbjudit mer än de gjort till någon annan spelare tidigare kan vi förstå klubben. Vi har också god täckning för framtiden på Willians position.
    Det trista är ju att han kan, då han är kontraktslös i sommar, gå till en direkt konkurrent i London. Men sådant får vi leva med, vi har ju inte direkt saknat David Luiz annat än som en spelevink i truppen. Fast ryktena idag säger att PSG eller Barcelona (som försökt värva honom förr) nu är favoriter till att värva honom trots att han många gånger sagt han vill stanna i London. '

Uefas president Ceferin säger nu att om pandemin fortsätter fram till september kommer förmodligen Champions och Europa League avslutas utan spelas klart. Fast ska man tro politiker i många länder så tror ju de (menb de är politiker och vet egentligen inte mycket mer än vi gör) så vänder det mesta denna vecka. Det har dock vissa av dem sagt i en månad nu så...
   

 

 

Rykten, notiser m m, v-15


PÅSKDAGEN 12:
Sky har genomfört en omröstning under veckan om vem som är Årets Spelare i de olika klubbarna. Under Chelsea hade de lyckats med den ganska enorma missen att inte ta med den spelare som fick flest röster bland de förvalda av Sky. Vinnare blev alltså Mateo Kovacic, vilket vi kan hålla med om. Bäste unge spelare utsågs inte men nog håller CSFC Reece James för den positionen. Läs mer om vilka som vann i andra klubbar här>>

Alla undrade över värvningen av Odion Ighalo som United gjorde i januari. Sedan gjorde han succé och plötsligt talades det om att han skulle värvas permanent. Nu har det snacket mattats och plötsligt ska han vara intressant för Chelsea.... hmmm
    Det känns dock helt och hållet som ett agentrykte, dvs något en agent försöker få till.

Annars är det bara Coutinho det talas om och medierna har bestämt sig. Han är klar för Chelsea fast utan att några papper har skrivits. Vi har hört sådant förut så vi väntar nog med att instämma.

Spanska källor säger också att Chelsea satt ett pris på N'Golo Kanté om Real Madrid ska få köpa honom. Det handlar om ett pris mellan 70,3 och 79,1m pund. Den här teorin förs främst fram i specifika Los Arrogantos-närstående publikationer och har inte på allvar plockats upp av andra. Som ersättare till Kanté för Soumare från Lille fram. Yngre och billigare och ganska likartad spelstil.

PÅSKAFTON 11:
Fler och fler spekulerar i att transfersummorna framöver kommer att minska ordentligt. Prislappen på Sancho t ex ska redan minskat från 120 till 100m pund men många tror inte det är en prislapp någon kommer att betala. Samtidigt märks det inte alls i spekulationerna i medierna, där är priserna på spelare fortfarande skyhöga.

Chelsea ska intressera sig för en Aston Villaspelare, men inte den som vi vill ha. Utan det är försvararen Matt Targett som kom till dem från Southampton förra sommaren som ska intressera Chelsea. Låter inte särskilt sannolikt. Det ska tydligen vara ett sista alternativ om Chelsea inte får loss Chilwell eller Telles etc.

LÅNGFREDAG 10:
Vi hoppas och tror det är det vanliga struntpratet som The Sun gärna sprider. De hävdar nu att Chelsea ska vara villiga att sälja N'Golo Kanté om det får ett bra erbjudande. PSG och Real Madrid tillhör dem som försökt köpa honom förut, så det är ju klubbar som har pengar om Chelsea säljer.

TORSDAG 9:
Chelsea ska ha satt en prislapp om 25-30m € för Emerson Palmieri som Juventus och Napoli lär vara intresserade av. Det är en hög prislapp och vi undrar verkligen om Chelsea kan få ut de pengarna. Det är mer än vi köpte honom för och han är nu äldre och har inte helt rosat marknaden i Chelsea.

Det är Coutinhorykten som verkligen flyger just nu. Chelsea och Barcelona lär förhandla på ett ovanligt sätt, Chelsea vill nämligen betala mer än Barcelona kräver.
    Det beror på att det handlar om ett lån först. Barcelona vill dock ha i kontraktet att Chelsea måste köpa Coutinho för 57m pund när lånet går ut. Chelsea vill bara ha option på att köpa Coutinho och sägs därför vara villiga att ta en köpesumma om 78m pund. Det är en hiskelig massa pengar i skillnad men vi ska inte säga att vi förstår resonemanget kring summan, däremot är det ju solklart att det bara ska vara option om Coutinho fortsätter att vara samma besvikelse som han varit i Bayern.

Chelsea ska ha startat förhandlingar om att förlänga Antonio Rüdigers kontrakt. Det handlar om 3+1 år. Hans nuvarande kontrakt går ut 2022.

Jordan Henderson, en av de som allra mest motsätter sig att spelarna ska ta en lönesänkning gör allt för att vända optiken. Han har tagit initiativ till att spelare och kaptener istället ska skänka pengar till NHS. De siktar på 4m pund. En bråkdel av de pengar spelarna i PL tjänar per vecka. Det är 8.000 pund per spelare om vi slår ut det. Mycket för en ung spelare i Norwich, en knapp veckolön för den sämst betalde i Chelsea. En spottstyver för stjärnorns då de bäst betalda i United t ex tjänar över 400.000 i veckan.
    Noterbart är förstås att spelare nu i de flesta stora ligor och stora lag har gått med på tillfälliga lönesäkningar. Utom i England. Det säger tyvärr något som vi inte ska ge oss in på men som gör oss rätt ledsna. Särskilt i klubbarna där den övriga personalen får ta smällen.

Dagens Coutinho är att prislappen nu är nere på 55m pund. Den var 145m när han gick från Liverpool till krisdrabbade Barcelona. Fast det här ryktet är väldigt svårt att tro på.

ONSDAG 8:
Barcelona kommer att nobba Willian trots att han kommer på fri transfer, säger ryktena. Det är hans lönekrav som tydligen sätter stopp plus att Barcelona vill satsa på yngre spelare. Samma Barcelona har nu också fått konkursrykten om sig. De har fått spelarna att gå med på tillfälliga lönesäkningar redan men krisen sägs nu vara långt större än så för klubben. Ska Barcelona bli den första storklubben som går under pga pandemin?

Apropå Barca är Coutinhoryktena nu inriktade på att det ska bli lån till Chelsea för att köpa denne nästkommande säsong. De är rent desperata att bli av med brasilianaren verkar det som då det nu också sägs att de sänkt hans pris med 65m pund till 80m. CSFC är ändå skeptiska till den här möjliga affären. 2018 erbjöd Barcelona Chelsea 50m pund för Willian.

Kanske är det ett kristecken men nu börjar spelare själva närmast bjuda ut sig till klubbarna. Vi lär nog få se en hel del fotbollsspelare på arbetslöshetsmarknaden framåt hösten om pandemin fortsätter att överraska negativt i utvecklingen. Heracles Cyriel Dessers är en sådan spelare som pratar om att han vill till Chelsea som är hans favoritklubb sedan barnsben. Dessers är skytteligaledare i Nederländerna (med Feyenoords Berghuis).

Nya rykten från Nederländerna också om Andre Onana, Ajax's målvakt som varit aktuell sedan Kepa petades i några matcher.

Layvin Kurzawa  från PSG är vänsterback och utan kontrakt senare i sommar. Självklart kopplas han nu till Chelsea.

Dagens Coutinho går emot ryktena de senaste dagarna och nu sägs det att Chelsea minsann inte har gjort någon förfrågan om honom hos Barcelona. Detta efter spaltmeter om det ryktet förekommit den senaste veckan.

Återanvändning av ryktena om Boubakary Soumare från Lille igen. Som alltid är konkurrenten om spelaren United. Det är numer karbonpapper mellan Chelsea- och United-rykten. Är en spelare aktuell för den ena klubben kan man ge sig den på att han i en annan tidning är aktuell för den andra.

Ett helt nytt namn på skvallerfronten är Max Bird. 19 år gammal mittfältare i Derby som Lampard alltså redan känner till. Han har varit startspelare de senaste matcherna tillsammans med Rooney på mitten i Derby.

Liverpool har pudlat och kommer inte att använda skattepengar för att betala sin personal. Newcastle och Tottenham har däremot inte gjort detsamma. Även de betydligt mindre klubbarna Norwich och Bournemouth har permitterat. De klubbarna har permitterat sin personal, ej spelare och kräver skattepengar för det. Man kan diskutera små klubbars situation men inte klubbar som visar miljardvinster. Liverpools vändning kom efter oerhört stark kritik, inte minst från egna före detta spelare och fans. Skönt när människor och klubbar kan erkänna att de gjort fel. Klubbar som gjort miljardvinster (som Liverpool och Tottenham) ska inte ha skattepengar för att lösa sina problem och det borde inte många företag heller ha. Men det finns många företag i många länder som idag låtsas som de aldrig gjort vinst och kastar sig över offentliga medel i stödjepaket som skattebetalare får stå för.

TISDAG 7:
Liverpool som försökte få skattebetalarna att stå för deras personals löner fick backa från det då det var en ren PR-katastrof för dem. Nu visar det sig att det är Liverpools kapten Jordan Henderson som är den som allra mest driver frågan om att spelarna inte ska gå med på en tillfällig lönesänkning under pandemin. De visar sina rätta färger.

Roligare och mer intressanta än Coutinhorykten som pushas hårt i Spanien och England är ryktena om Lautaro Martinez som är så pass starka att vi tror det kan finnas något bakom dem.

The Sun är alltid pigga på att sprida rykten och hitta på saker. Därför tar vi deras påstående om att Chelsea skulle vara intresserade av förre Cityspelaren, nu i Bayern Jerome Boateng. Han är petad i Bayern och lär leta ny klubb. Chelsea borde inte bry sig är väl vår reaktion. Fel ålder, fel ställe i sin utveckling och antagligen dyr både i lön och övergångssumma.

MÅNDAG 6:
Det verkar finnas ett samband, åtminstone skvallermässigt, mellan ryktena om Coutinho och snack om att Chelsea ska öppnat förhandlingar med hans agent och det skvaller om att Jadon Sancho inte vill till Chelsea som vissa (United närstående) engelska medier försöker föra fram.
    Vi förstår inte riktigt situationen. Chelsea har bra täck på positionen även om Willian med ganska stor säkerhet lämnar men det handlar inte om Coutinho eller Sancho. Coutinho spelar mer inåt plan och oftast från höger håll med Sancho oftast spelar till vänster. Coutinho är idag lite billigare, sägs kosta runt 90m € medan Sancho ska kosta 120m. Coutinho är dock 27 år och har ett par rätt skrala säsonger bakom sig. Jadon Sancho har gått från klarhet till klarhet och är bara 20 år och kommer räknas som homegrown då han tidigare tillhörde Citys akademi.
  Så frågan vi började med är om Chelsea visar intresse för Coutinho för att få bättre förhandlingssits med Sancho eller om Chelsea verkligen är intresserade av den förre Liverpoolspelare?

Orkar ni med lite Mino Raiola? Enligt Calciomercato, inte först på trovärdighetsskalan, ska Chelsea och Raiola vara överens om ett kontrakt om 130k i veckan i lön för Gianluigi Donnarumma. Milan förväntas dock begära extrema 70m € för målvakten och Raiola är inte överens då han anser 35m € är mer rätt då Donnarumma går in på sista året på sitt kontrakt. För en gångs skull håller vi med Raiola.

Real Madrid ska satt en prislapp om Ashraf Hakimi om 60m €. För dyrt även om det är en riktigt bra spelare. För dyrt i vanliga fall men på tok för dyrt i de tider som blivit. Han är visserligen och kan spela både till höger, vanligtvis, och vänster men han försvinner också till Afrikanska mästerskapen vartannat år mitt under säsongen. Vi har redan en spelare som gör det i Hakim Ziyech framöver.

Olivier Giroud har öppnat förhandlingar om en förlängning av hans kontrakt. Det välkomnar vi. Giroud erbjuder Chelsea alternativ som mycket få andra anfallare gör. Han kanske inte är förstanamnet men han visade ju före säsongspausen hur viktig han är som spelare. Han tog fram stora fördelar i Chelseas spel som inte fanns innan. Det innebär inte att Chelsea inte behöver en anfallare till, men det lär bli på Michy Batshuayis bekostnad. Han har tyvärr aldrig levt upp till vad vi hade hoppats på. Kanske omgivningen inte fungerar för honom, men vilket som är han nog den som kanske är närmast att lämna, eller längst från en startplats nu.
    Problemet för Giroud är det som alltid är i Chelsea. Chelsea vill förlänga ett år, Giroud vill ha två. Löser det sig inte lär Giroud inte sakna intresserade klubbar då både Inter och Lazio fortfarande visar stort intresse.

Pep Guaridiolas mamma har gått bort i coronaviruset. City och många andra klubbar och framförallt många människor beklagar detta och känner för Pep. Vi vet inte om Pep kunde vara nära sin mor, vilket kanske gör det hela värre för honom. Om fotbollen behöver ett ansikte för att förstå allvaret har vi fått ännu ett.

The Athletic menar att Fifa kommer att låta varje land bestämma själv när säsongen slutar eller nästa börjar.
    De förbereder att ändra tiderna för transferfönstren också. Exakt hur vet vi inte.
    De kommer att tillåta korta tillfälliga förlängningar av utgående kontrakt så att spelare slutför säsongen de är kontrakterade för.
    Klaera besked väntas inom två dagar.

Telemötet om lönerna i lördags lär varit en hetsig historia enligt skvaller som läcjker ut. Därtill sägs det att bara tre klubbkaptener tilläts prata på det; de Bruyne, Troy Deeney och Mark Noble.
    Spelarna oroar sig över att klubbarna använder pandemin för att försämra spelarnas villkor. De vill också ha garantier för att insparade pengar, dvs sänkningen av deras löner, verkligen används på rätt sätt för att göra gott.
    Med tanke på hur vissa klubbar uppträtt, mest har Liverpool kritiserats men det finns fler, kan vi förstå spelarnas skepticism. För vissa klubbars argument är inte trovärdiga och känns väldigt opportunistiskt tveksamma. För de flesta är det dock mycket enkelt att visa spelarna vart pengarna går och varför de måste sänka sina utgifter när de inte har några som helst inkomster.
    Läs mer här>>
    Chelsea har inte permitterat personal och har inte heller genomfört några löneminskningar. Fast ingen vet ju vad framtiden medför.
    Med tanke på hur få fotbollsspelare som ens orkat skänka 1% av sina intäkter till Juan Matas välgörenhetsstiftelse C ommon Goals är man inte förvånad över det självintresse som kommer i dagen nu, även om ägarnas självintresse i många fall känns än värre.

Det spekuleras fortfarande mycket i om hur och när säsongen kan slutspelas. Det enda vi är helt övertygade om av dessa är att säsongen på något sätt kommer att spelas klart, det är helt enkelt sådana enorma summor pengar som hänger på det att något annat är otänkbart. Det enda som stoppar den inställningen är om pandemin förvärras ännu mer.
    Vi ser det också som mycket troligt att matcherna, kanske inte alla men definitivt väldigt många omgångar, kommer att spelas utan publik och bara tv-sändas.
    Tydligen är klubbarna splittrade i frågan om att spela med eller utan publik. Några vill bara spela klart om det finns publik, andra accepterar att spela utan publik.
    Fast vi ska inte förvänta oss något klart besked om något förrän vi får se kurvorna vända i Storbritannien och experterna tror att toppen har nåtts.

Evertons förre anfallare, australiern och nickspecialisten (fast han inte var storväxt) Tim Cahill ser Mason Mount som ligans mest spännande unge spelare.

Ett helt nytt rykte är Stokes unge storväxte irländske försvarare Nathan Collins, 18 år.

Fortfarande mycket snack om att Chelsea förhandlar med Barcelona om Phillippe Coutinho och vi är lika tveksamma som tidigare. Blir det så blir det, men det finns spelare vi hellre skulle lagt de stora summorna på och i positioner där de behövs mer.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!