csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till ingen vet när**

Det finns ett talesätt som är väldigt sant;
det första offret i krig är alltid Sanningen. Det gäller även för kriser.
Tänk på det både när ni tar till er information eller åsikter och vidarebefordrar saker.
Fotboll är just nu oväsentligt hur mycket vi än längtar efter få se fotboll igen.


30 mars - 5 apr 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-14


SÖNDAG 5:
Det står nu klart att klubbarna kunde inte komma överens om ett kollektivt besked om en temporär lönesänkning. Det är nu därför upp till varje enskild klubb och deras spelare att hitta en lösning.

Inget besked har kommit om klubbarnas möte om löner och annat med klubbkaptenerna. Spelarfacket sitter fortfarande på hälarna och kritiken är enorm mot den ansvarige Gordon Taylor vars framtid bedöms vara i fara på grund av hur han agerat under pandemin.
    PFA hävdar på fullaste allvar, att lägre löner skulle ge mindre pengar till sjukvården då skatteuttaget minskar. Det finns kanske fog för att säga något sådant men det är ju så ur led med tiden och andan i samhället just nu att man häpnar.

LÖRDAG 4:
PL-klubbarna kommer att ha en telekonferens med klubbkaptenerna för att diskutera en lönesänkning under pandemin för spelarna. Målsättning lär vara att få dem att gå med på 30% sänkning.

FREDAG 3:
Säsongen kommer inte att starta om i början av maj. Det är beskedet vi har fått efter mötet mellan PL-klubbarna idag. Inte mycket till besked men vi förstår svårigheten att säga något definitivt.
    Klubbarna ska också "konsultera" spelarna om en frivillig lönesänkning om 30%. Något facket motsatt sig. Övriga anställda i de flesta klubbar har redan fått lönesäkningar. Ett möte om detta ska också hållas mellan klubbarna och facket imorgon.
    PL-klubbarna skänker också pengar till sjukvården, liksom många spelare har gjort - men det är ju mest en optisk åtgärd för att verka solidariska.
    Målsättningen är fortfarande att slutföra säsongen och Uefa har också varnat klubbarna att ligor som avslutar säsongen utan att spela klart kan komma att uteslutas från europaspel. (Detta gäller framförallt Belgien som stängt ned och utsett Brügge till vinnare). Säsongen kommer inte att avslutas förrän det bedöms säkert att göra så. Det var ungefär allt vi fick veta.
   
Idag ska PL-klubabrna ha sin videokonferens och förhoppningsvis får vi senare idag veta mer om planerna framöver.

Brittiska parlamentariker kräver nu att även fotbollsspelare måste sänka sina löner och om de (dvs klubbarna) inte gör det ska straffåtgärder införas för dem.

Det är inte första april längre men man kan ju tro det när man ser nyheten att en av PL-klubbarna (det sägs inte vilken) föreslår att Premier League ska slutgöra säsongen genom att spela i Kina! Där pandemin uppstod.
    Vi gissar att detta idiotförslag kommer från en av de klubbar som är stora i Kina, förhoppningsvis är den klubben absolut inte Chelsea men det luktar lite rött amerikansk ägt uppåt västkusten till om vi säger så.

Chelsea har startat ett samarbete med Refuge i hopp om att minska våld i hemmen. Något som rapporteras tyvärr ha ökat under pandemins isoleringskrav. Mycket fint initiativ, samarbetet alltså inte att (framförallt) män slår kvinnor och barn för det är ju bara ynkligt.

TORSDAG 2:
Det tog sin tid men först nu kommer sanningen fram om det där med att John Terry hade matchställ på sig efter Champions Leaguefinalen 2012. Något John Terry fått utstå mycket hån för från en del håll, läs fans från andra klubbar. JT har aldrig kommenterat det såvitt vi vet men nu berättar Ramires att det var en klubborder att samtliga spelare skulle ha matchställ efteråt för ett lagfoto som skulle tas. Fullständigt logiskt och klubben borde sannerligen gått ut med det redan efteråt så att JT slapp hånas i sociala medier för att han lydde klubborder.

Engelska fotbollsspelares fackbas har gjort en de största PR-katastrofer man kan tänka sig. Han har gått ut och uppmanat spelarna att absolut inte under några omständigheter gå med på sänkta löner under pandemin. (Tydligen ska bara övrig personal betala deras gotteliv). Gordon Taylor själv tjänar 2m pund om året, mer än han någonsin gjorde som spelare. (Bolton, Birmingham, Blackburn)

ONSDAG 1:
BESKEDET: blev som väntat och på många sätt inte alls ett besked. Alla landskamper ställs in till i höst. CL och EL skjuts upp utan något nytt datum givet. Och ännu har vi inte fått veta något om alla frågor kring transfers, kontrakt och annat som berörs.
    Vi kan bara hoppas fler besked lämnas senare från Uefa.

Många undrar varför och rekommenderar att säsongen bara skrivs av. Vilket alltmer ser ut som en total omöjlighet. Säsongen 2019-20 måste spelas klar annars död fotbollen.
    Drastiska ord men inte mindre helt sanna. Anledningen är ekonomi. Om säsongen inte spelas klart kommer klubbarna att tvingas i konkurs, spelare kommer att lämna utan ersättning och de ekonomiska förlusterna är sådana att konsekvenserna är närmast oöverskådliga.
    Det avslöjar jurister som är insatta i fotbollsekonomi. Det handlar alltså inte längre om det sportsliga vare sig man vill avsluta och utse mästare och förlorare eller helt enkelt bara skriva av säsongen hittills. Det är nu en oväsentlig fråga.
    Läs mer här>>
    Den juridiska kontentan är glasklar. Säsongen måste avslutas eller så går fotbollen förmodligen under uppifrån ned.

Uefa har flyttat alla matcher i Champions och Europa League till juli och augusti. Landskamper som skulle spelats flyttas till hösten. OBS det är ännu inte bekräftat då mötet om det börjar kl 14 svensk tid.

Även spelarnas fack kommer att möta klubbarna idag för att diskutera lönesäkningar och de ekonomiska villkoren för spelarna under pandemins avstängningstid. Flera klubbar, inte minst i Sverige har permitterat och i England där än fler lever på fotbollen har också klubbar börjat försöka få spelarna att avstå löner. Mest kända är väl ändå Juventus där spelarna gått med på unika omständigheter och avstår lön under flera månader, något som sparar klubben miljarder.
    Apropå det, om ni undrar varför kontinentala klubbar diskuterar lönesänkningar medan PL-klubbarna är rätt tysta beror det på kontrakten. Sänker klubbarna lönerna kan spelarna bli fria från sina kontrakt och kan lämna utan ersättning till klubben, vilket skulle kosta miljarder även i pund för de flesta klubbar i PL. Läs mer här>>

Uefa håller idag ett (tele)möte med sina 55 medlemsländer för att diskutera Champions League datum, transferfönster och spelarkontrakt. Hoppas det leder till konkreta besked.

TISDAG 31:
Dagens David Squires är ett måste för Chelsea-fans (och Liverpudlians också). Steampunkarna är Shaqiri och Milner om ni undrar. Läs den här>>

Willian har bekräftat att han inte kommer överens med Chelsea och därmed med största säkerhet lämnar klubben i sommar. Han vill stanna i Premier League och hoppas att Arsenal eller framförallt antagligen Tottenham med Mourinho ska erbjuda honom det treårskontrakt han tror han är värd. Och kanske är det även om vi tvekar på att hålla med honom om att han är som bäst i sin karriär just nu, för det tycker vi nog han var för ett par tre år sedan. Läs mer här>>
    Detta kan ju förklara varför Chelsea lät Willian lämna London för att återvända till Brasiien under pandemin.

MÅNDAG 30:
Förhoppningsvis får vi veta mer om vad som ska hända den här veckan.
    Kommer säsongen spelas klart, om det går? Kommer den spelas intensivt? Kommer den spelas inför tomma läktare? Eller - läggs den ned.
    Stalltipset är att besked skjuts upp ännu en tid och att säsongen skulle återupptas innan slutet av maj ser inte möjligt ut. Vi vet alla de mycket allvarliga skälen bakom detta.
    Samtidigt är det mycket annat som ska bestämmas. Hur kommer kontrakt behandlas? Det finns ett flertal utgående kontrakt som måste bedömas om säsongen går förbi det normala kontraktsdatumet 1 juli. Kan redan klara spelare, läs Hakim Ziyech, ansluta 1 juli som avtalat är? Har klubbarna rätt, möjlighet att permittera?
    Om säsongen avslutas; kommer lag flyttas ned? Kommer en mästare att utses? Eller blir det null-and-void?
    Alla vill ha besked men bara ligorna kan bestämma. Spekulationerna är intensiva och förhoppningen är att besked kommer på fredag.

Chelseas minst sagt kryptiska, rekordkorta uttalande om byggnadstillståndet för Stamford Bridge som går ut imorgon som släpptes lördag kväll har tolkats av många medier som att Chelsea nu lägger ned planerna på att bygga nytt, eller ens bygga om Stamford Bridge. Kanske helt rätt i det ekonomiska kaos som kommer att följa i pandemins spår men nog hade man kanske förväntat sig att de åtminstone skulle försöka hålla tillståndet levande tt tag till. Eller på allvar undersöka möjligheten att bygga ut The Shed End som om hotellet rivs skulle kunna ta 5000, kanske dubbelt så många fler platser även om kortändeplatser inte är de allra mest attraktiva. Problemet där är väl att med bara en accesspunkt, från Fulham Road, kan Chelsea kanske inte uppfylla säkerhetskrav med utökad publikkapacitet utan större ombyggnad. Fotbollskatedralen-planen hade ju också omfattande ombyggnad vilket skulle ge fler utgångar till fler områden från arenan.

 

 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG 5:
Till och med skvallerfronten verkar lagt ned säsongen för tillfället. Det enda det pratas om, tyvärr, är Philippe Coutnho som CSFC är tveksam till. Det är inte någon position vi behöver förstärka till jättesummor.

Annars handlar det mest om giriga klubbar och spelare. Och nog smakar det lite illa i munnen när en klubb som gör en miljard i vinst som Liverpool stänger av sin personal för att utnyttja regeringens pengar för att betala dem. Men de har ju amerikansk ägare och de är inte den enda klubben tyvärr. Chelsea har i alla fall inte stängt av sin egen personal. Det kanske dock bara är en tidsfråga innan Chelsea gör som andra. Att klubbar med dålig ekonomi agerar det kan och mäste man acceptera men när klubbar som gör jättevinster uppträder på det sättet, då förstår man verkligen kritiken mot dem och spelare som inte vill sänka sina jättelööner (alla spelare har inte jättelöner men majoriteten i PL skulle utan tvekan ha råd).

LÖRDAG 4:
Engelska rykten säger att om eller när resten av säsongen spelas kommer de häva restriktionerna kring vilka och hur många matcher som får tv-visas. Vilket bör öppna upp för att även Viasat får visa alla matcher de vill. De är idag bundna till vissa regler, som att de bara får visa en match vid normal speltid kl 16 på lördagar.

Tottenham som brukar förlora kampen om spelare till Chelsea hoppas nu få två äldre spelare från Chelsea genom att erbjuda dem längre kontrakt. Det är förstås Willian som alltid är aktuell för dem och så Olivier Giroud.
    Alla lär verkligen inte hålla med oss när vi säger att vi ser hellre Olivier Giroud förlänga med Chelsea än Willian om vi tvingas välja. Vi har spelare på Willians position som kan och absolut kommer att matcha hans bidrag till laget, men vi har ingen som ger oss samma sak som Giroud gör. Sedan får en fåne som Karim Benzema kalla honom en go-kart hur mycket han än vill. För oss är Giroud långt mer än en go-kart och vi tar hellre honom än Benzema, en spelare som är avstängd från all fransk landslagsfotboll för att han ägnat sig åt utpressning av en landslagskamrat för pengar.

Chelsea sägs lagt ett bud som avböjdes på Moussa Dembele (inga klubbar ville ju sälja spelare mitt i säsongen, och vi tycker fortfarande det fönstret ska tas bort). Demeble ska fortfarande vara aktuell men medier säger att Chelseas värvningsansvariga långt ifrån är eniga om att Dembele är rätt spelare.

Vi vet inte när Silly Season blir av i år. Å andra sidan är det alltid silly season när det gäller spelarskvaller.
    Men för de som undrar över hur långa kontrakten är i Chelsea för närvarande har vi lånat den här sammanställningen från The Sun: Några spelare saknas som Chrsitian Pulisic men han har ett längre kontrakt så det kanske är därför de valt bort spelare, dvs att deras kontrakt går över 2023.
 

FREDAG 3:
Manchester City, United och Chelsea pratar med NHS, den brittiska folkhälsomyndigheten om att förvandla deras arenor till tillfälliga fältsjukhus.

Tino Anjorin ska ha kommit överens med Chelsea om en kontraktsförlängning men av något för oss okänt skäl sägs det att bekräftelsen av det kommer att dröja.

Ryktena om Lautaro Martinez säger att de spanska arroganterna är ute ur leken, de vill inte betala hans lönekrav om 8,7m pund om året. Så enligt dessa nya rykten blir det Chelsea eller Manchester City. Den nya verkligheten post-pandemin har verkligen inte slagit igenom på lönesidan för fotbollsspelare.

PSG ska börjat intressera sig för Alex Telles men franska skvallerställen håller ändå Chelsea som favorit till brasilianarens signatur.

Jadon Sancho har avslöjat att hans fotbollsidoler när han växte upp i Southwark, London var Frank Lampard, Didier Drogba men framförallt Ronaldinho.

Återanvändning på sillyfronten nu. Callum Wilson från Bournemouth lär åter vara aktuell för Chelsea.

Fansajter förösker åter lansera Atalantas vänsterback Robin Gosens som bara ska kosta 30m €. Det priset har de nog tagit innan hans succé i Champions League.

TORSDAG 2:
Messi har redan pekat ut Mason Mount som en framtida stjärnor. Nu framhåller han även Christian Pulisic som tyvärr fått säsongen förstörd av en knepig skada han fick vid nyår. Han har tagit ut Pulisic som en av sina 15 framtida stjärnor.

Spanska rykten säger att Chelsea har bjudit Inter mer pengar för Lautaro Martinez än vad Barcelona har gjort.

Det finns massor av rykten och berättelser om spelare som var nära... att värvas av klubbar. Arsene Wenger hade det som specialitet att berätta om alla han nästan värvade. I sig ganska oiintressant då alla klubbar rycker i alla, men tydligen var Chelsea mycket nära att värva Allison Becker men fick signaler om att Courtois tänkte fortsätta och lade därför ned det hela i ett sent skede. Courtois ändrade sig sedan och strejkade sig bort från Chelsea och Chelsea tvingades på mycket kort varsel istället värva Kepa för en rekordsumma för att inte helt stå utan förstemålvakt. Kanske är det därför Kepa aldrig riktigt fått det stöd som han kanske borde fått av klubben, både hos Sarri och nu Lampard? (För att han hela tiden ses som en nödlösning)

Italienska rykten säger att Chelsea öppnat förhandlingar med Barcelona om Coutinho. Vi förstår fortfarande inte riktigt varför han ska vara aktuell och vi tror fortfarande inte riktigt på det här.
    Faktum är att den länk som medierna bygger det hela på tycks vara att även Coutinho harKia Jaroobshian, som Chelsea har goda kontakter med som agent... (se likheten nedan)

(På något sätt är det förtjusande, på alla andra sätt bara förbryllande att de flesta rykten om Chelsea kommer från andra länder och inte de länder man förväntar sig, italienska rykten om spelare i Spanien som ska tilll Chelsea och spanska rykten om spelare i Italien som ska till Chelsea - men nästan inga engelska rykten om någon av dessa spelare utan bara upprapning av samma rykten i engelska medier från samma källor, om man nu kan säga det är källor bara för de uppstått där.)

Medierna ser det förstås som i princip klart nu att Alex Telles kommer till Chelsea. Detta då han bytt agent till Pini Zahavi som har utmärkta kontakter och står Chelsea mycket nära. Prislappen från Porto lär vara på 35m pund för en spelare med ett år kvar på kontraktet. Porto, liksom Lyon, Dortmund och en del andra klubbar har rykte om sig att sälja dyrt men i dagens läge känns det priset kan pressas något.

ONSDAG 1:
Lilla ska fått och accepterat bud om ca 30m pund för Gabriel Magalhaes från fyra klubbar, två italienska och från Chelsea och Everton om vi ska tro vissas uppgifter. I början av året värderades han till över 40m.

Sarri och Juventus är intresserade av Willian. En bra mycket roligare utgång än om han skulle hamna i Tottenham eller Arsenal.

Alla vet att det även för fotbollsklubbarna väntar ett ekonomiskt stålbad framöver. Det har spekulerats i att det kommer att sänka övergångssummor men andra har sagt att klubbar som Dortmund vidhåller sina prislappar, som för Jadon Sancho. Nu kommer dock de första indikationerna på att klubbar säger nej till de summorna i den nya verklighet som fotbollen måste erkänna. Chelsea lär gå i bräschen och har förklarat att de fortfarande är intresserade av Jadon Sancho men att prislappen måste justeras. Vi kan vänta oss kilometervis av löpmeter i medierna om detta framöver.
    Liverpool ska dock gett sig ur leken om Sancho.
    Alla och dess moster tycks ha en åsikt om Sancho och därför skulle det inte förvåna CSFC ett enda dugg om han inte lämnar Dortmuind alls i sommar.
    Noterbart är också att förra veckan kostade Sancho i princip i samtliga engelska medier 1§20m pund. Denna vecka är priset 100m.

Rykten från Manchester säger att om United inte kan värva Jadon Sancho kommer de försöka värva Callum Hudson-Odoi. De har ryckt i honom förr och misslyckats, vi ger dem inte mycket större chans nu om det inte blir så att Sancho går till Chelsea och CHO ser sin speltid försvinna - men även då är en transfer högst osannolik före nästnästa säsong.

Ett nytt rykte är Samuel Umititi som ser ut att lämna Barcelona och det verkar som varje toppklubb i Europa därför rycker i honom. Känns inte särdeles trovärdigt. 44m pund ska han kosta.

Då är ryktena om Lilles Gabriel Magalhaes desto starkare och nu säger självutnämnde transfergurun (som inte är särdeles mycket guru då han har haft fel betydligt mer än han har rätt) Duncan Castles att affären är klar. Åtminstone så långt som mellan klubbarna om en summa. Chelsea säger dock inget.

Både United ocjh Chelsea ser ut att missa Jude Bellingham som istället lär gå till Dortmund enligt medierna. Visst är det trist om Chelsea missar ett stort löfte men Chelsea lär aldrig kunna ge honom lika mycket speltid som han fått i Birmingham och vi tror han kan få mer speltid i Dortmund, särskilt som spelare lär lämna dem i sommar.

Chelsea lär enligt vissa medier ha Lautaro Martinez på önskelistan för i sommar. Nu ska det fått nytt hopp enligt vissa då dennes agent gått ut och sagt att de som sagts vara mest intresserade, Barcelona och Real Madrid ska inte tagit kontakt med dem. Han har dock en utköpsklausul om 94m pund.

Lönesäkningar oroar redan överbetalda fotbollsspelare (och andra som inte tjänar tillnärmelsevis lika mycket som de i toppen). Nu visar det sig att coronaviruset täcks inte av deras försäkringar ifall sjukdom skulle leda till problem i fotbollskarriären.

Tuttosport som pushar allra mest för Donnarumma till Chelsea menar att Chelsea är villiga att betala 53,4m pund plus Kepa Arrizabalaga för Milanmålvakten. Det måste vara tidernas sämsta affär, särskilt för en spelare med bara ett år kvar på kontraktet. Affären är löst räknat alltså värd 125m på ett ungefär med tanke på vad Kepa kostade och då har vi inte tagit med de löner som Tuttosport hävdar att Chelsea tänker betala Donnarumma. Sådana idiotaffärer gör inte Marina Granovskaia. Och nej, detta är inte ett aprilskämt.

Carlo Ancelotti som varit manager i Chelsea, Everton, Milan, Chelsea, Juventus, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern Munich och Napoli har tagit ut sin XI av de bästa spelare han varit manager för. Två Chelseaspelare är med i den; John Terry och Frank Lampard. Övriga är: Buffon, - Maldini, Silva, Cafu - Zidane, Pirlo - Kaka, Ibrahmovic och Shevshenko. (Skrällen är förstås Sheva, som hade lämnat Chelsea när Ancelotti kom dit, istälelt för C Ronaldo).

TISDAG 31:
Luis Felipe Scolari gick inte ihop med Didier Drogba och Nicolas Anelka under sin tid i Chelsea och det lär vara anledningen till att han fick sparken efter bara sju månader. Vi tror nog resultaten för Scolari också spelade roll. Läs mer här>>

Gianluigi Donnarummas kontrakt med Milan går ut 2021. 21-åringen ska enligt italienska, förstås, rykten erbjudits ett femårskontrakt av Chelsea. Det ska vara värt 7,1m pund per år.

Intressant läsning om den akademiska delen av Chelseas Akademi. Läs mer om den här>>

Att Mason Mount är en favorit hos CSFC har väl knappast undgått någon och vi är fullständigt förbluffade av den kritik soc-trollen ger honom. Nu visar det sig att Leo Messi är en annan beundrare som valt Mason Mount som en av de bästa kommande unga spelarna i Europa. Det känns nästan som att fått rätt på ett prov när man läser det.

Mirror tror att Chelsea har första-tjing på Lyons Moussa Dembele i sommar. Vi får se, Arsenal lär vara angelägna trots anfallssidan är deras starkaste, men de räknar kanske med att förlora Aubrameyang. Även United, som alltid nämns som intresserade av Dembele.

MÅNDAG 30:
Mycket snack i vissa medier om att Jadon Sancho nu ska ha valt United. Vi tror på det när vi ser det men United lär erbjudit en lön Chelsea inte kan, eller vill, matcha om 400t pund i veckan. Vilket ska avgjort.
  ünited försöker också stoppa löftet Angel Gomes att lämna för Chelsea genom att ge den unge spelaren ett kontrakt som ger honom upp till 30t i veckan.
    Däremot har ryktena om att Jude Bellingham väljer United svalnat betydligt.

José Mourinho har tagit ut den bästa XI han har varit manager förut. Inte oväntat dominerar Chelsea fullständigt även om vi är djupt undrande över valet av Gallas före Ashley Cole på vänsterbacken. Det känns som det är något personligt där. Lamps, Drogba, Hazard, JT, Carvalho, Makelele och Cech är uttagna. Bara Christiano Ronaldo och Zanetti samt betydligt mer överraskande Mesut Özil är de övriga. Läs mer här>>

Det är ett självbedrägeri fullständigt i klass med Trump i USA när engelska ansvariga hävdar att de är nöjda med VAR under första säsongen och hävdar att de presterat mil bättre än vad någon annan liga gjort under sin första säsong.
    Ingen annan verkar hålla med. Inte spelare, inte publik, inte sportpressen men de som gör alla dessa konstiga bedömningar tycker de själva har varit duktiga. Så vad spelar fakta för roll?
    Läs mer här om en given kandidat till årets mest överdrivna övermod och avsaknad av verklighetsuppfattning. HC Andersen måste tänkt på PGMOL när han skrev Kejsarens nya kläder.>>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!