csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till minst sista april**

Det finns ett talesätt som är väldigt sant;
det första offret i krig är alltid Sanningen. Det gäller även för kriser.
Tänk på det både när ni tar till er information eller åsikter och vidarebefordrar saker.
Fotboll är just nu oväsentligt hur mycket vi än längtar efter få se fotboll igen.


23 - 29 mars 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-13


SÖNDAG 29:
GRATTIS, N'Golo Kanté fyller 29 år idag.

Chelsea har gjort ett officiellt uttalande kring det vi tagit upp om att tillståndet för ombyggnad/nybyggnad på Stamford Bridge går ut sista mars. De lyckas göra det utan att säga ett enda dugg och absolut inget alls om klubbens planer. Så varför bry sig? Läs det här>>

WSL hävdar att de räknar med att slutföra säsongen senast i augusti. Det är färre matcher kvar i WSL än i Premier League så chanserna är större att det kan hållas. Detta har framkommit efter ett möte i fredags.

LÖRDAG 28:
The Athletic tror att Premier League kommer att ställas in och inte färdigspelas. De har fått sådana indikationer från flera håll. Om det sker kommer nuvarande säsong helt enkelt inte att räknas. Den blir som det kallas null and void. (Ett begrepp som PL för övrigt förbjudit klubbarna att använda då det sänder ett för PL felaktigt budskap tydligen).
    Liverpool är de absolut största förlorarna på en sådan utveckling. Leicester blir också stora förlorare då deras nuvarande CL-placering inte räknas. Chelsea och lagen på nedflyttningsplats blir vinnare då. Om någon kan kallas vinnare i den här situationen.
    Fotbollen i stort är dock kanske den största förloraren. Vi lär få se flera klubbar i många länder helt enkelt försvinna.
    Förhoppningsvis får vi besked i nästa vecka då klubbarna ska ha ett nytt möte på fredag enligt uppgift.
    Vi vet inget om vad som händer inom damfotbollen, skulle det bli samma utveckling där är Chelsea där den absolut största förloraren.

FREDAG 27:
Det var det!
    För lag utanför de nationella ligorna (div I-IV) är säsongen över. Det är slut. FA stänger ned dem definitivt. Det är som säsongen aldrig skett. Alla resultat har strukits.
    Samma sak gäller för damligorna under de två översta divisionerna.
    Vi får verkligen hoppas att detsamma inte händer Premier League även om Chelsea skulle tillhöra vinnarna då, då CL-platsen gäller från förra året.

FA är också mycket oroliga för att vissa lag i WSL och Championship samt nedanför inte ska klara av de ekonomiska smällarna från den uppskjutna säsongen. Vissa klubbar antyder redan att de funderar på sina damsatsningar på grund av den mycket tuffa ekonomin som blivit. FA försöker hitta lösningar ifall det händer.

ONSDAG 25:
Fifa förbereder att ändra datum för övergångar i sommar. Det förs också diskussioner om hur kontrakt ska behandlas.

Det är faktiskt rätt skamligt men av de tio främsta klubbarna förutom förstås City och Sheffield lär ha skrivit till CAS i ett försök att stödja Uefas avstängning av City i Champions League. Vi vet inte med full säkerhet om Chelsea är en av klubbarna bakom detta (tidningarna uppger att de tio topplacerade just nu är de skyldiga med undantagen ovan), men om Chelsea är det bör de faktiskt ta och skämmas. Det är sannerligen inte klubbarnas rätt eller uppgift att ge sig in och störa juridiska processer oavsett om man hävdar tidsfaktorer och coronavirus-orsaker. Skäms Chelsea, spela om det först gnäll sedan men det här både känns och ser riktigt illa ut för klubben. Citys avstängning är mellan dem, Uefa och Cas oavsett vilken uppfattning folk har om ekonomisk doping och det faktum att Uefa friade City för samma "regelbrott" som gav Chelsea ett års transferförbud i första hand. City krävde aldrig att det skulle uppehållas för att minska Chelseas möhlighet att konkurrera när Chelsea överklagade till Cas.

Det är väl allas inställning att Jadon Sancho blir sommarens stora värvning. Alla verkar vara överens om att han lämnar nu Dortmund för att återvända till England. Han dominerar totalt ryktescirkusen. Det talas om minst 110-120m pund. Enorma summor men ändå mindre än vad Kylian Mbappé kostade i en ännu yngre ålder. Så summan är bara att acceptera.
    Massor av klubbar vill ha honom, få har råd att köpa honom från Dortmund. De stora kontinentala klubbarna vill ha honom, framförallt Juventus men även Barcelona som jagar ersättare till Suarez och Messi snart. De inser dock att det troligaste är att han återvänder till England. Där talas det om tre klubbar. Klopps Liverpool, Solskjaers United och Lampards Chelsea. I Daily Mail vägrar man ens tänka tanken att deras skyddslingsklubb (vi kan väl säga att de står nära United...) United inte leder jakten. I andra medier, i de flesta medierna tycks Chelsea leda jakten. Men Klopp känner ju Sancho och de är landets främsta klubb för ögonblicket. Alla tre klubbarna sägs vara villiga att möta i princip vilket pris som känns det som om vi ska tro ryktescirkusen.
    Sancho kommer från London, plus för Chelsea. Han växte upp som stort Chelseafans även om han hamnade i Manchester Citys akademi, plus för Chelsea. Han skulle onekligen passa in i Chelseas kraftiga föryngring och satsning på engelsk talang, plus Chelsea. Liverpool är dock de enda som just nu kan garantera Champions League vilket kan bli en avgörande faktor, plus för dem. Konkurrensen är dock större där med Salah och Mané, minus för Liverpool. United har kanske allra störst behov av honom, litet plus för dem även om vi inte tror konkurrensen är det som påverkar Sancho mest. Men han har bott i Manchester och känner staden och det är ännu inte uteslutet att City också på allvar ger sin i jakten. United gör också under Solskjaer en klar satsning på unga engelska spelare även om den är inte lika tydlig som Chelseas kanske, den bara kostar ännu mer då de köper de flesta av sina talanger.
    Blir det Chelsea. Ingen vet ännu, men CSFC håller tummarna även om vi har massor med talang både till vänster och höger. Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic och veteranerna som kanske lämnar Pedro och Willian. Mason Mount och Ross Barkjley är inte yttrar på samma sätt men det är också spelare som konkurrerar om plats.
    Så varför är Jadon Sancho så eftertraktad? Den här artikeln på Sky sport kanske förklarar en del (att han är engelsman är också ett väldigt viktigt faktum som inte nämns kanske lika mycket, men det räcker ju med att se siffror och se hans spel). Läs den här>>

CIES har rankat världens mest värdefulla (unga) spelare. Callum Hudson-Odoi hamnar som nummer fem på den listan. Han värderas till 67m pund. Han är den ende Chelseaspelaren på listan vilket känns lite underligt men... Listan toppas av Jadon Sancho som CIES värderar till 184m. Han följs av Erling Braut Håland, Rodrygo och Vinicius Junior.
    Framförallt undrar vi hur det är möjligt att Ryan Sessegnon rankas över Tammy Abraham, Mason Mount, Reece James eller ens Billy Gilmour.

TISDAG 24;
Callum Hudson-Odoi som är den ende Chelseaspelaren som hittills fått covid-19-viruset är nu friskförklarad. Truppen är dock fortfarande i själv-isolering.

Chelsea W attraherar nu de bästa i världen. Melanie Leupolz talar om att komma till vår klubb. Läs mer här>>

MÅNDAG 23:
OFFICIELLT
Chelsea Women fortsätter satsa oerhört offensivt, fast på mittfältet. Det blev idag klart att tyska storstjärnan Melanie Leupolz är klar för Chelsea till nästa säsong. Hon har skrivit för-kontrakt med Chelsea och ansluter innan nästa säsong startar. Hon är lagkapten i Bayern München och given i tyska landslaget. 25 år gammal. Ännu en kanonvärvning av Emma Hayes och Marina Granovskaia. Kontraktet är på tre år.
    När Emma Hayes inte skriver kontrakt med nya bra spelare tillbringade hon Mors dag i en garderob och tittade på Marcelo Bielsa ge en taktiklektion. Inte undra på att Chelsea W är ett bra lag. Läs mer här>>

Vid månadsskiftet går tillståndet ut för att bygga om Stamford Bridge. Vi vet inget alls om klubbens planer kring detta längre.
    Projektet sköts upp officiellt med förklaringen att det berodde på osäkert investeringsläge.
    Det lär finnas vägar att förlänga tillståndstiden utan att vi kan säga exakt hur det går till men vi har inte fått veta om Chelsea har ansökt om det.
    Gör Chelsea inte det så måste hela processen som tog åratal och stöttes och blöttes med stort motstånd av några grannar och rättsprocesser och förlikningar och mycket annat görs om helt och hållet från grunden!
    Kostnaderna har också eskalerat under tiden och projektet som från början skulle kostat 500 miljoner pund steg till en miljard pund.
    Samtidigt så är behovet av en större arena allt större och motståndet mot att flytta klubben till en annan plats är också mycket stort. Stamford Bridge rankas som Premier Leagues sämsta arena idag i en nyligen publicerad undersökning. Mestadels på grund av kostnader för mat och dryck på arenan men också säkert för att det idag bara finns en väg till och från arenan. Något som skulle åtgärdats vid en ombyggnad. Det finns också motstånd över att lämna SB i fyra år medan arenan helt byggs om.
    Stamford Bridge är bara den nionde största arenan i Premier League, senast när den byggdes om på 90-talet var det Londons största och modernaste men idag är det inte ens en av Londons tre största arenor och långt bakom till exempel Tottenhams mycket lyckosamma nybygge.
    All osäkerhet kring hur pandemin kommer att påverka fotbollens framtid är också mycket stor. Hela världen kommer ju att genomgå ett ekonomiskt stålbad åtminstone det närmaste året och det vore ju underligt om fotbollen inte kommer att påverkas oerhört av det. Det kommer helt enkelt att finnas mindre pengar hos alla att spendera på fotboll och kostnaderna har ju bara under det senaste decenniet fullkomligt exploderat i övergångssummor, löner, agentarvoden och antalet människor som är anställda av klubbarna. Ingen vet ju heller om det ökade intresset som också skett under den perioden kommer att fortsätta eller om fotbollen helt enkelt kommer att tappa i attraktionskraft nu när det inte finns någon fotboll att följa under vad som ser ut att bli en klart längre period än vi först trodde.
    Ändå hoppas vi väl att Chelsea håller liv i ombyggnadstanken men väljer klubben att bara låta det rinna ut i sanden måste de åtminstone informera oss om varför och hur de resonerar. För om tillståndet bara får ta slut utan att klubben agerar på något sätt då kan vi nog glömma alla planer på en ny arena inom en mycket lång tid
    Det kanske inte heller är en dålig idé att låta allt förbli som det är på Stamford Bridge. Att bygga nytt är oerhört kostsamt och är inte alltid helt lyckat som andra klubbar upptäckt hur fina deras nya arenor än är. Även om ett bygge hade hållits utanför själva klubbens finanser så ökar kanske möjligheterna att investera i kvalitet istället för kvantitet i värvningar ökar. Nu när akademin verkligen så att säga börjat betala sig och det på ett anmärknignsvärt sätt under Frank Lampard är det kvalitet i värvningarna som behövs som vi ständigt pläderat för. Hellre värva riktigt bra spelare för ohemula priser än två spelare som inte är lika bra men tillgängligare. Den uppbyggnaden har ju redan skett i Chelsea de senaste 15 åren.

Premier League har bestämt att nästa möte om säsongens utveckling, vara eller inte vara kommer att hållas 3 april. Till dess får vi leva i okunskap och bara med spekulationer.

 

 

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG 29:
Chelsea har lyckats med sina värvningar i skymundan senaste året. Först Christian Pulisic som blev klar nästan innan vi fattade att Chelsea jagade honom och precis likadant med Hakim Ziyech. Nu sägs det att samma sak har hänt igen eller åtminstone är mycket nära att hända igen. Det är Lilles brasilianske mittback Gabriel Magalhaes, 22 år, som nästan ska vara klar för Chelsea för 30m pund.
    Nytt namn, mycket intressant fast kanske inte i en position vi förväntade oss. Arsenal, Tottenham och Everton lär jagat honom ett tag men kanske har Chelsea ännu en gång lyckats värva framför konkurrenternas näsa.

Dortmunds chef Watzke har bekräftat att trots att jadon Sancho förlängde sitt kontrakt bara förra sommaren, kommer de inte stoppa honom om han vill lämna i sommar. Det avslöjas också att City har en förköpsklausul på honom som ger dem första tjing om de matchar andra bud. Det finns dock inte, trots mediernas (och även vår egen spekulation) någon klar favorit eller antydan till vilken klubb Sancho kan komma att välja.

Lazio jagar aktivt Olivier Giroud, men nu ska de även vara intresserade av Pedro till nästa säsong, när den nu blir av.

Sunday Express tror att Arsenal och Chelsea kämpar om att värva Bayerns Chris Evans trots att försvarren aldrig spelat i en match.

Daily Mail har trumpetat ut att Jude Bellingham mer eller mindre redan var klar för deras lag, Man United. Nu säger de plötsligt att det kanske inte alls är lika klart, Bellingham kan lika gärna hamna i Chelsea. Vi lär få se.

Ett rätt intressant rykte är att Chelsea ska ha hört sig för med Real Madrid om ett möjligt köp av Achraf Hakimi. Om ni inte känner igen namnet på marockanen från Real beror det på att han är utlånad till Borussia Dortmund den här säsongen. Han är ytterback-wing back.

Sunday Express hävdar att Chelsea står i kontakt med Mino Raiola angående Gianluigi Donnarumma vars kontraktsförhandlingar med Milan tydligen går rätt illa. Tänk att Raiola är inblandad i förhandlingar som visar sig svåra...

Inte Chelsea med då Chelsea lär varit en av klubbarna som försökt stoppa Citys överklagan av CL-förbudet hos CAS tar vi det ändå. Tydligen anser City att initiativet till det skamliga greppet kommer från Arsenal.

LÖRDAG 28:
Ett kraftigt rykte har startat om att ligan kommer att slutföras bakom stängda dörrar under 4-6 veckor med start i juli. Vi vet inte hur det ska bedömas då allt nu är rykten och ingen vet egentligen något konkret. Förhoppningsvis får vi klarare besked i veckan som kommer. En sak som dock ser väldigt troligt ut är att stoppet kommer att förlängas förbi sista april.

Bild står för dagens målvaktsrykte och det är sensationellt. Chelsea ska sälja Kepa i sommar och ersätta honom med Bayerns Manuel Neuer!
    Bayern i sin tur jagar Barcelonas Marc Andre ter Stegen och har redan värvat Tysklands största unga målvaktslöfte Alexander Nübel.
    Neuer är 34 år och idag rätt långt från den målvakt han var innan sin långvariga skada så det är lite svårt att tro på det här. Kepa har kanske inte haft sin bästa säsong men i våra ögon är han ändå bättre än Neuer. Neuer erbjuder dock vad Kepa kanske är som svagast på, han är en målvakt som verkligen dominerar sitt straffområde och som styr försvaret.
    Neuer kräver ett långtidskontrakt med Bayern och de är inte villiga. Att då tro att Chelsea med sin kritiserade åldersstrategi skulle erbjuda en 34-åring ett långtidskontrakt känns väldigt långsökt.

Chelsea söker vänsterback och Inter söker vänsterback. Inter försöker därför få Chelseas nuvarande vänsterbackar. Enligt uppgift jagar de Emerson Palmieri och/eller Marcos Alonso. Chelsea i sin tur jagar Kumbulla som även Inter lär intressera sig för, en del hävdar att Inter redan öppnat förhandlingar med Hellas Verona om albanen.
    Inte lär också vara intresserade av att behålla Victor Moses.

FREDAG 27:
Samma namn men fler och fler verkar tro att det ändå inte är Ben Chilwell som är Lampards första mål för ny vänsterback. Det vill säga det pratas mer och mer om Kumbulla och Cucurella igen.

Christian Pulisic har inte förlorat bollkänslan under skadeuppehållet som han visar på det här inlägget på instagram>>

Ramona Bachmann har inte varit skadad men det är sannerligen inget fel på hennes boll- ursäkta, toapappersrulle-känsla heller. Se här>>

Mirrors Andy Dunn ber Mason Mount om ursäkt, typ liksom, för vad han först tyckte om Mounts ignorerande av självisoleringen. Så långt har vi kommit i denna tid utan fotboll att fotbollsskribenterna till och med läser om sig själva. Läs mer här>>
    CSFC var också kritiska mot Mount och står för det, men liksom Dunn kan vi förstå varför det hände. Och liksom Dunn antyder, vi har sett fotbollsstjärnor inkl vår manager göra bra mycket dummare saker eller...

Jadon Sancho fyllde 20 i veckan, han blev gratulerad av många och när Marcus Rashford försökte gratulera honom sa Tammy Abraham ifrån, Håll dig borta från Sancho... Det har fått stort uppslag så här i icke-nyheterstider. Se mer här>>

Bayern München nämns som nästa klubb för Willian nu. Han lär inte sakna erbjudanden om han fortsätter nobba Chelseas tvåårskontrakt.

TORSDAG 26:
Åven Tammy Abraham går nu ut och bestrider falska rykten. Det handlar om att han skulle begärt att bli Chelseas bäst betalde spelare och kräva en lön om 180k i veckan.
    Känslan är att vi går in i den värsta och mest lögnaktiga silly season som någonsin varit. Det är inte bara samhället som lider av mer och mer falsk information och rena lögner, nu blir det värre även inom ett fenomen som aldrig gått att lita på - silly season.

Medierna är tydligen värre än vanligt. Vi vet ju att det är skvaller, rykten, ibland rena lögner. Nu är det även förtal som de ägnar sig åt. Det menar Emerson Palmieri som inte för en sekund håller med om de italienska ryktena om att Emerson tycker illa om Lampard och dennes sätt att leda laget, som vi fick höra igår.

Det kommer också fötydliganden kring Pedro som inte alls sagt att han avslutar sitt förhållande med Chelsea i sommar. Vad han sa var att han ville inte tänka på sin egen kontraktssistuation i den period av livet som vi befinner oss i med pandemin. Det är viktigare att tänka på människorna som drabbas, inte minst i hans hemland där siffrorna rasar uppåt.

Christian Pulisic är skadefri och kan börja spela när säsongen återupptas.

Milan lånade Tiemoue Bakayoko förra säsongen. Nu sägs det i Italien att Milan vill ha tillbaka honom kommande säsong. Det måste då bli en affär och inget lån. Chelsea helt enkelt måste göra sig av med lånesituationen med lite äldre spelare.
    Andra rykten gör det dock oklart då Ralf Ragnick nu tar över Milan och han verkar inte dela andras support för Bakayoko. Med en prislapp om €35m anses han också för dyr.
    Ungefär så här ser Silly season ut just nu. Ett rykte hit och så ett motsatt rykte dit.

ONSDAG 25:
Pedro har till spanska källor bekräftat att han kommer att lämna Chelsea när säsongen är över. Han kommer inte att förlänga sitt kontrakt. Han säger dock inget om sina planer. Pedro är 32 år.

Milan tänker försöka värva Andreas Christensen i sommar.

Evening Standard har gjort en simulering i Football Manager om hur Jadon Sancho skulle prestera i olika klubbar och svaret var entydigt att han skulle göra bäst ifrån sig i Chelsea. Läs mer här>>
    Det ska förstås tas med en hel näve salt men lite roligt är det ju att höra.

Declan Rice ska ha fått en prislapp om 75m pund. Det är ruskigt mycket pengar för en spelare som en gång tillhörde Chelsea. En av Akademins få och samtidigt mycket stora missar. En läxa i att inte släppa spelare för tidigt då ungdomar utvecklas väldigt olika.

Italienska rykten säger att Emerson Palmieri är mycket missnöjd med Lampards ledarstil och kallar Lampard en sergeant. Att Emerson vill lämna för han får inte mycket speltid det förstår vi men därifrån till att börja hitta på saker och ting är mindre roligt men det är säkert pay-back för att Chelseasupportrar aldrig värmde till Sarri.

Rykten om Luka Jovic på lån till Chelsea nästa säsong ökar

Chelsea har tillåtit Willian att åka till Brasilien för att vara med sin familj under pandemin. Det är ett underligt beslut, hade det inte varit bättre att i så fall ta familjen till Europa med tanke på hur Brasiliens högerpresident Bolsonaro behandlar spridningen av pandemin där?

TISDAG 24:
Michael Ballack, en stor favorit här, talar om sin karriär och hur han ångrade att han lämnade Chelsea för tidigt. Läs mer här>>

Nu börjar även Dortmunds egna supportrar att tro att Jadon Sancho går till Chelsea (Daily Mail är dock fortfarande helt övertygade om att det blir United). Läs mer här>>

Italienska rykten menar att Chelsea inte bara värvar Ziyech från Ajax utan även Nicolás Tagliafico för att täcka behovet av en vänsterback. Emerson Palmieri räknar tydligen alla med kommer att försvinna från Chelsea i sommar.

Andra delen om Chelsea under spanska sjukan finns här. En period då man inte stängde ned verksamheten och det påverkade verkligen hur sjukdomen spreds.>>

MÅNDAG 23:
Sky Sport menar att Chelsea har planer på att köpa loss en spelare de släppte, som fjortonåring. Nämligern West Hams Declan Rice.

Ett nytt rykte ut från Spanien är att Antoine Griezmann kommer att säljas av Barcelona redan i sommar. Han har inte klickat med Messi och i Barcelona får ju de som inte fungerar ihop med Messi ofta lämna. Vi vet inte om vi ska ta det på allvar. För några år sedan var CSFC stora supportrar av Griezmann men just nu är ve mer tveksamma medan andra fans är direkta motståndare. Som vanligt måste ju kostnaden vägas in och Griezmann med långtidskontrakt kommer aldrig att bli billig.

Det är inte bara fansajter som rekommenderar spelare till klubben. En oväntat stor mängd före detta spelare har också åsikter om vilka klubben ska värva. Den senaste är Ashley Cole som anser att hans förra position ska täckas av Ben Chilwell. Nytt i det hela är att Cole säger att han ska hört att Chilwell faktiskt är en Chelseasupporter.

En läsvärd artikel om Spanska sjukan för hundra år sedan och hur den påverkade livet i Chelsea. Av klubbens historiker Rick Glanville. Läs mer här>>
  Likheterna är många med dagens situation fast idag har vi bra mycket bättre sjukvård och politikerna har agerat på ett bra mycket mer upplyst sätt, men ändå finns det skrämmande likheter även om Spanska sjukan främst drabbade yngre människor. Varför det var så kan berott på omständigheterna mer än något annat dock, idag är ju omständigheterna sådana att de mest utsatta är de som redan har problem vilket är mer signifikativt hos äldre.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!