csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions

- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till minst sista april**

Det finns ett talesätt som är väldigt sant;
det första offret i krig är alltid Sanningen. Det gäller även för kriser.
Tänk på det både när ni tar till er information eller åsikter och vidarebefordrar saker.
Fotboll är just nu oväsentligt hur mycket vi än längtar efter få se fotboll igen.


16 - 22 mars 2020
    NÄSTA MATCH:

    ???

  -

Nyheter v-12


LÖRDAG 21:
John Terry hyllar Chelseas Frank Lampard, Jody Morris och rekommenderar att Chelsea värvar Jadon Sancho. Undrar vad Villa säger om att han gör en intervju om Chelsea? Läs mer här>>

FREDAG 20:
13 miljarder kronor kan pandemin kosta Premier League. Det har revisionsfirman KPMG räknat ut. Läs mer här>>

EFL, fotbollsligan (divisionerna under PL) har avsatt 50m pund för att hjälpa klubbar som har ekonomiska problem pga uppehållet i ligan. Det gäller framförallt de som har s k cash-flowproblem (saknar likvida medel).

TORSDAG 19:
Willian har gett klart besked om att han tänker spela klart säsongen även om den går förbi hans kontraktstid med Chelsea. Willians kontrakt går ut sista juni och även om de fortfarande förhandlar står Chelsea och han långt ifrån varandra vad det gäller tidslängden på ett kontrakt och det mesta har pekat på att Willian lämnar Chelsea 1 juli. Nu har han dock förbundit sig att spela för Chelsea till säsongen är över även om det datumet har passerats oavsett var han hamnar i framtiden.
    Det uppskattar vi, att han visar lojlaitet mot klubben på det sättet.

Så har vi fått besked om att fotbollen är inställd till minst sista april. Utöver det inga klara besked. Förhoppningen är fortfarande att få till ett avslut på säsongen men regler måste ändras och framförallt måste situationen med pandemin förbättras. Regeln säger idag att säsongen måste vara avslutad 1 juni men där är klubbarna överens om att den regeln ska justeras inför den unika situationen som är. Eller snarare, de är överens om att strunta i den regeln.
    Läs mer här>>
    Kommentar: Det var absolut inte oväntat. Vi hade hoppats på att få åtminstone ledtrådar vartåt det lutar därefter men de alternativ som finns. Antingen att man ska spela, vilket är förhoppningen, inför publik. Att man ska spela utan publik och tajt spelschema eller att säsongen avslutas (vilket ställer ytterligare frågan om mästare och nedflyttning, uppflyttning ska eller kan ske). Så egentligen har vi inte lärt något nytt idag.
    Det som oroar är hur pandemin sköts i UK. Den verkar skötas på samma klumpiga idiotiska sätt som i USA vilket verkligen inte imponerar. UK är något bättre förberedda dock än USA med material och tester. Men den brittiska regeringens sätt att agera är senfärdigt och väldigt svagt. Man vägrar t ex förbjuda mängder av arrangemang och evenemang därför regeringen sitter fast i försök att rädda försäkringsbranschen från skadeståndsanspråk som kan ställas om regeringen beordrar stängning. Sverige är ett rent föredöme på agerandet i jämförelse med UK.
    Så nästan alla frågor kvarstår tyvärr. Vi kan bara avvakta och hoppas att varmare tider ska hjälpa till med att minska smittspridningen och att de tama åtgärder som vidtagits i England räcker. (För Allsvenskan är målet att starta 1 juni och det beslutet stod ju klart tidigt att det skulle bli så).

Idag hoppas vi få vidare besked om vad som kommer att hända med den engelska fotbollen.
    Vi vet att EM har skjutits upp och att ett datum om sista juni nämns som den sista dagen för de nationella ligorna. Det sistnämnda är inte helt klart om det verkligen är så. Inte heller är det bekräftat om ryktet att Uefa kommer inte att erkänna några lag som mästare i de nationella ligorna för spel i Europa om ligorna stängs och avslutas med att tabellerna fryses och lag utnämns till mästare utan att säsongerna spelas färdigt.
    Det talas om komprimerat spel på ett fåtal arenor utan publik. Kanske men ett sådant besked tror vi inte att vi får redan idag, däremot kanske några datum och lite mer information om tankarna hos ligan och klubbarna kommer fram. Det är många viljor och massor av hänsyn som måste jämnkas samman, för att inte tala om den emotionella och ekonomiska påverkan som kommer oavsett vilket besked som tas.

ONSDAG 18:
Chelsea låter hälsovårdspersonal som jobbar med coronaviruspatienter runt Chelseas hemmaarena bo och utnyttja hotellet Millennium gratis så de slipper pendla. Det är Romans eget initiativ som ligger bakom vilket är ovanligt schysst av honom med tanke på att tories i princip förbjudit honom att vistas i London. Läs mer här>>

TISDAG 17:
Uefa har nu också gått ut och sagt att Champions League och Europa League är uppskjutna tills vidare utan något datum för eventuell spelplan. Tidigare rykten från Spanien om nya finaldatum är falska (som så många rykten just nu både om pandemin och vad som händer). Vi kan bara säga som Irlands premiärminister Leo Varadkar, lita bara på riktiga nyhetskällor och myndigheter, inte sådana som sociala medier och facebook.

Uefa har gått ut och sagt att de europeiska ligorna har förbundit sig att spela färdigt före 30 juni. Hur det ska gå till vill de däremot inte säga. Ju mer vi lär desto mer tvivlar vi nu på det ska bli möjligt med cuper och ligaspel.
    Chelsea har just nu en FA Cupmatch och en CL-match uppskjuten (minst, det kan bli fler) och nio ligamatcher att spela för att spela färdigt säsongen även om landslagsuppehåll och allt annat ställs in. Det är tolv veckor kvar från nuvarande karantändatum att spela de matcherna på och mycket få tror att PL kan komma igång redan till helgen 4-5 april.

Den stora frågan nu är om beslutet att flytta EM räcker? Kommer ligorna att kunna återupptas, med eller utan publik (det sistnämnda är det väl ingen som vill men kan ju av sportslig hänsyn bli enda rättvisa alternativet)? Ett delsvar på det för England får vi när de engelska klubbarna har sitt möte på torsdag.
    Just nu känns det optimistiskt att tro att PL ska kunna starta 4 april igen. Särskilt som UK ligger lite efter andra länder i Europa i sin smittspridning om man kan säga på det sättet. De har inte heller tagit lika starka åtgärder mot att hindra vidare smittspridning som t ex Italien och Spanien.

En arbetsgrupp har tillsatts för att utreda när dam-EM och U21-EM ska spelas, om det kan ske 2021 eller om de måste flyttas till 2022. Uefa har också meddelat att alla biljeter och resepaket kommer att återbetalas till fullo för dem som köpt dem.

Uefa har nu bekräftat det som redan läckt ut:
EM flyttas till sommaren 2021, mellan 11 juni och 11 juli. Helt rätt beslut. De inhemska ligorna ska färdigspelas i sommar enligt Uefa.I nget är heller sagt vad som händer dam-EM som skulle spelats då!
    Besked om europacuperna kommer senare, när har inte sagts.
     Även sydamerikanska mästerskapen Copa America kommer flyttas till 2021.
    Rykte i spanska Marca säger att CL-finalen ska spelas 24 juni och Europa Leaguefinalen 27 juni. OBS ej bekräftat på något sätt.

Idag hoppas vi få delbesked åtminstone som berättar vad som kommer att hända med europacuperna och EM. Vi hoppas också att Uefa klart deklarerar att det viktigaste är att de nationella ligorna kan avslutas och att landskamper sätts i baksätet.

MÅNDAG 16:
Det diskuteras vilt om vad som är rätt, att sluta säsongen och utnämna Liverpool till mästare. Det är så fel som fel kan bli. Det innebär att allt som görs port till sport är löjligt. Gör man det kan man lika gärna sluta med all idrott. Idrott går ut på att vara bäst inom reglerna, inom tiden och inte halvvägs där. Väntar man med att spurta har man inte rätt att bli mästare.
    Liverpool har gjort en fantastisk säsong och det enda rätta, absolut enda rätta, är att de får avsluta den. Inte vinna för att hela skiten läggs ned inför spurten. Tar fotbollen det beslutet som vissa sporter gjort att vinnare är de som är på en viss plats när säsongen stängs ned, då kan vi lägga ned fotbollen. Hur många poäng ledarna än har. CSFC lovar då att lägga ned för då har fotboll blivit meningslöst i sportsliga termer.
  Därför är nog det skamligaste besked som tagits att man spelar en finalmatch och sedan avslutar som i SDHL. I det fallet måste man spela klart inför tomma läktare. Svensk hockeys beslut är helfel och SDHL borde fått avslutas även om publiken inte fick vara med. De hade börjat finalerna. Och hockeyn vägrade dem vinna. Det är skillnad då det är finalspel som påbörjats.

Det är fotbollslöst nu. I minst fjorton dagar till. Förmodligen blir det ytterligare några veckor men sedan hoppas vi vi får tillbaka vår älskade sport. Hoppet lever om att säsongen ska kunna avslutas genom att pamparna tar rätt åtgärder.
Det får vi veta först på tisdag och på torsdag. På tisdag ska Uefa ta beslut om europacuperna och EM. På torsdag ska Premier League och Football Association ta beslut om säsongen framöver.

Det är självklart helt rätt att vi avstår fotbollen även om det är tungt för oss sportfånar. Men även om fotboll är väldigt viktigt är det för ännu viktigare saker vi avstår den just nu. Så att stänga ned fotboll (och all sport) är förstås det enda rätta i det läge som är.
    Matcher kan spelas utan publik men vi såg ju hur ruskigt trist det blir, även på tv. Idrott utan publik är roligt att utöva, men inte riktigt lika roligt att uppleva.

Det viktiga nu är att pamparna tar rätt beslut. Vilket som är rätt beslut är inte helt lätt att säga.
    För oss är det dock att klubbfotbollen, de nationella ligorna måste komma först. De är det viktiga. Det är de matcherna som måste prioriteras när livet återvänder till det vanliga. Det får absolut inte bli så att säsongerna avslutas och att någon förklaras vinnare eller förlorare som läget i tabellen är när de stängde ned. Det vore ett beslut så fel som det är möjligt att göra fel. Antingen stryks 2019-2020 helt eller det absolut föredragna alternativet så spelas den klart. Det är vår inställning och vår stora förhoppning.
    Det går att lösa men inte om alla parter ska få sin vilja fram. EM måste flyttas eller avstås för att detta ska kunna ske. Det är nog enda möjligheten.
    Vi kan nu bara längta efter klara besked, rätt beslut och att åtgärderna som har vidtagits inom fotbollen och världen i övrigt hjälper. Det verkar ju som om de har hjälper där pandemin började, men inget vet ju hur läget är och blir i övriga världen. Där karantänen och de tuffa åtgärderna sattes in först verkar spridningen stoppats upp, det har dock tagit mer än de tre veckor fotbollen i England stoppas.

Ändå, det var en tom helg utan fotboll. Det får vi vänja oss vid ett tag framöver. För allas vårt bästa.

 

 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG 22:
Barcelona påstås nu vara intresserade av Jeremie Boga som Chelsea har en återköpsklausul på.

Förutom sillyryktena talas det nu om att PL hoppas kunna slutföra säsongen på bara sex veckor med start i början av juni och ändå starta nästa säsong i början av augusti.
    Det är alltmer ekonmin det handlar om.

Ekonomin är också bakom rykten att storklubbarna, inkl Chelsea inte kommer att värva som planerat i sommar. Klubbarna kommer helt enkelt att hålla mycket hårdare i pengarna och inte spendera som först var planerat. Vilket kan innebära att storvärvningar kan bli väldigt få i sommar. Daily Mail som till varje pris försöker få Jadon Sancho till Man United trots att andra meder tror andra klubbar ligger närmare till att värva honom tror det kan innebära att ingen klubb på allvar försöker värva Sancho i sommar på grund av prislappen.
    Rent allmänt är reaktionen att det faktiskt vore en sund utveckling, men vi tror nog att det här är mer snack än verklighet. Dock om fotbollen börjar dra i bromsen vad det gäller pengarullningen så skulle det verkigen inte skada.
    Vi ser också hur klubbar försöker reducera sina kostnader nu när de inte har några intäkter. Något spelare och agenter gör allt för att hindra. Sion i Schweiz sparkade i veckan nio spelare för de inte ville gå med på en lönesänkning. Det kanske inte är rätt väg men ärligt talat vad ska klubbarna göra. Det går inte att driva någon som helst form av verksamhet om man inte har några intäkter.

LÖRDAG 21:
Vi kan känna med Willian men förstår helt och hållet Chelseas hållning. Willian känner sig nämligen ensam och vill åka till Brasilien där hans fru och döttrar befinner sig. Chelsea vill inte låta honom resa, vilket vi helt förstår för även om vi utanför tycker Storbritanniens åtgärder mot pandemin inte imponerat så är det långt sämre i corona-förnekande Jair Bolsonaros Brasilien. Och även om Willians kontrakt officiellt går ut i sommar bör klubben inte tillåta att han utsätter sig för större risker än nu. Det är dock en svår fråga förstås, men samma fråga ställs för alla; ska det personliga särintresset gå först eller... Läs mer här>>

Det är få som lär tycka synd om dem, men nu varnar även fotbollsagenter om hur svårt de har det och att de riskerar att gå i konkurs i pandemins spår då klubbar inte ännu reglerat pengar för övergångar och deras (inflaterade) avgifter. Läs mer här om ni känner för dessa personer>>

Att Mourinho gillar att värva från Chelsea har vi förstått tidigare och ryktena om Willian har varit omfattande under vintern. Nu jagar han även ex-Chelseaspelare Jeremie Boga som dock artigt ska tackat nej och bett dem återkomma då han vill återvända till Chelsea. Ryktet kommer från seriösa The Athletic.

Ett helt nytt rykte från Portugal är att Chelsea tävlar med West Ham om att värva Estorils unge ytter Chiquinho, 20 år. En spelare från Kap Verde.

Evening Standard är kanske inte standard vad det gäller trovärdighet men de menar att Chelsea förhandlar om Jadon Sancho och att klubben är beredd att gå så otroligt högt som 120m pund för honom. John Terry har för övrigt rekommenderat Chelsea att jaga just Jadon Sancho.

Sky Sport har gjort en sammanställning av silly-rykten kring Chelsea. Inget som vi inte redan har skrivit om men en sammanställning av det. Det enda som är nytt för oss är att Hartlepools unge målvakt, 17 år, Brad Young faktiskt provtränat med Chelsea och lär vara nära kontrakt. Det är alltså lite mer än bara intresse där.
    Kanske kan ryktena om Luka Jovic betraktas som nya men för oss helt ointressanta. Vi kunde aldrig förstå att Real värvade honom och varför Chelsea skulle göra det förstår vi ännu mindre. Plus det faktum att han har ordentliga problem hemma i Serbien då det tydligen finns en arresteringsorder på honom och hot om fängelsestraff för att han brutit mot karantänbestämmelser för att åka hem och fira något.
    Läs mer här>>

FREDAG 20:
Visst är silly seasonrykten underbara och vem bryr sig om det finns minsta grund. Det handlar inte om Chelsea direkt, även om Gianluigi Donnarumma tillhör de målvakter som tydligen ska ersätta Kepa (det är ungefär 6-8 stycken som nämns varje vecka) men framförallt hävdar Gazzetta dello Sport, som av en del sägs vara ganska seriösa, att båda Manchesterklubbarna jagar honom. Bl a. Hur resonerar de; United har David de Gea och Englands kommande landslagsmålvakt Dean Henderson och även Claudio Bravo inte räknas bland de bästa gör Ederson det.

Martin Samuel i Daily Mail hyllar Roman Abramovich, en man ovälkommen av tories i England, och Gary Neville som båda upplåtit sina hotell till hälsoarbetare så de ska slippa pendla och kan få vila upp gratis samtidigt som personalen får behålla sina jobb. Å andra sidan villifierar han Richard Branson, multimiljardär som gör typ tvärtom och låter staten ta hand om hans anställda. Läs mer här>>

Spanska rykten säger att Chelsea är intresserade av Barcas Samuel Umtiti som mestadels är petad numer i katalanernas lag. Detta på grund av knäproblem, vilket alltid är oroande med spelare då det kan vara väldigt svåra skador att få rätt. Fråga Marco van Ginkel i Chelsea som fortfarande inte är spelklar efter sin knäskada.

Mycket spekulation kring Jeremie Boga då Chelsea har tagit det ovanliga beslutet tillsammans med Sassuolo att dubbla buy-back-summan till 20m euro och tagit bort klausulen om procent vid vidareförsäljning. Det gör att spekulationerna om att Chelsea vill ha tillbaka Boga har fått mer substans för varför annars släppa vidareförsäljningsprocenten som så att säga är gratis pengar om klubben inte har planer på att hämta hem Boga igen?
    Boga själv har gått ut och sagt att han väldigt gärna vill återvända till Chelsea.

Fler spanska medier pratar om att Chelsea ska öppnat förhandlingar med Barcelona om Philippe Coutinho. Fel pris, fel position att värva till.

Intressantare är att ryktena om Lautaro Martinez forsätter trots att för ett tag sedan handlade det bara om Barcelona men nu är Chelsea lika heta, på ryktesfronten.

Pierre-Emerick Aubameyang var en spelare vi verkligen ville ha till Chelsea men just då hade vi Diego Costa och klubben var inte intresserade. Nu sägs det att Chelsea är det då många tror Aubameyang vill lämna Arsenal. Även i det hrä fallet är konkurrensen från Barcelona.

Reece James tippar att nästa unga sensation från Chelsea efter Billy Gilmour blir Tino Anjorin. Det finns dock konkurrens som utlånade Conor Gallagher och Ethan Ampadu.

TORSDAG 19:
Toarulleutmaningen som rullat mellan Chelseaspelarna avsöjas nu på officiella sajten där ni kan se vem som gör det bäst. Se här>>

Det är gammal skäpmat, mycket om Coutinho men också Fedor Chalov är tillbaka i bilden. Nytt är dock att italienska rykten menar att Chelsea äntligen intresserar sig för Jack Grealish. Roma är intresserade av Zappacosta och tror han förlänger sitt lån. Det måste det bli slut på, antingen sälja eller inte men lån av äldre spelare måste sluta. Det kommer antagligen också nya regler kring detta framöver om inte pandemin skjuter fram sådant också.
    Angående Coutinho är det senaste att Chelsea vill bara låna, à 28m pund för en säsong. Ett köp skulle kosta minst 85m pund.
    Frank Lebeouf ställer sig också tveksam till Coutinho för Chelsea i den här artikeln>>

Ethan Ampadu är på lån i Leipzig men trots stor succé de få minuter han fått spela får han inte speltid där. Leipzigs förre manager Ralf Ragnick är nu i Milan och vill värva Ethan Ampadu dit. Det får förstås inte ske, Ampadu har en stor roll att spela i framtidens Chelsea.

Chelseas spelare som är i självisolering som det kallas har startat en utmaning där de tävlar mot varandra på sociala medier i att jonglera en toarulle. Skönt att köphysterin av toapapper åtminstone fått något vettigt utlopp.

ONSDAG 18:
Ett av våra hatrykten är aktuellt igen. Bayern, som han är utlånad till, vill inte ha Philippe Coutinho så nu pushar spanjorerna för att Chelsea är favoriter till att värva honom. Varför? Varken pris eller form de senaste åren motiverar det men spanska AS till och med påstår att Chelsea förhandlar med Barecelona om honom.

Daily Mail menar att PL-klubbarna jobbar på en plan att spela färdigt säsongen på neutral plan i Midlands utan publik. Läs mer om deras spekulationer>>

Tammy Abrahams förhandlingar om förlängt kontrakt med Chelsea går trögt då han kräver att bli bäst betald i Chelsea. Vi förstår att det går trögt för även om han var sensationellt bra innan sina skador är han ännu inte i våra ögon värd att bli Chelseas högst betaldes spelare. För det krävs lite mer under lite längre tid. Abraham lär också inte gilla att Chelsea aktivt söker ny anfallare...

Det är fullständigt osannolikt men i Italien påstås det att Chelsea är intresserade av Lazios Francesco Acerbi. Med tanke på att han är 32 år gammal och har längre kontrakt med Lazio än han skulle erbjudas i Chelsea tror vi inte alls på det.

Express som är en skvallercentral pratar mer om Lautato Martinez och tror Roman själv ska finansiera det. De menar också att Chelsea är med och slåss om Juventus Miralem Pjanic dom förväntas släppas i sommar.
    Deras dagens målvaktsrykte är Juan Musso, Udinese. Engelsk tablodi-skvallerpress har verkligen bestämt sig för att Kepa ska bort.
    De lägger också ut Saul Niguez på marknaden då förhandlingarna om nytt kontrakt och höjd utköpsklausul (nu 137m pund) går dåligt.
    Marash Kumbulla från Hellas Verona som förts fram på sistone har fått en prislapp om 23m pund för den 20-årige albanen. Han är dock tippad att ändå hamna i Inter.

TISDAG 17:
CSFC är inte de enda som anser att säsongen ska spelas färdigt, det är i princip alla ense om. Däremot finns det olika åsikter om någon mästare ska utnämnas och/eller om lag ska flyttas ned och upp om säsongen inte fullföljs. Paul Merson har samma åsikt som CSFC och här förklarar han den>>

Liverpool har den mest värdefulla, läs dyraste, truppen i fotboll följt av Manchester City, Barcelona, Real Madrid och Chelsea. Liverpools trupp värderas till 1279m pund, Chelseas till 917m pund.
Vilka summor det handlar om i fotboll numer.
    Läs mer här>>

Fifpro, spelarfacket, förbereder sig för en försenad säsong genom att försöka hitta en lösning för utgående kontrakt. Som t ex Willians eller Girouds kontrakt som går ut 1 juli, medan säsongen kanske spelas ett par veckor in i juli.

Lampard har bara gett Mason Mount en varning för att denne bröt den självisolering som Chelsea gett spelarna efter att CHO testade positivt för corona. Mount var ju ute i söndags och spelade fotboll i parken med Declan Rice (som inte var under restriktioner från WH). Det är faktiskt lite anmärkningsvärt att Mount inte straffades hårdare för vad han gjorde. Det borde varit ett ordentligt straff för det han gjorde var idiotiskt när han var satt under restriktion och han var därmed en potentiell smittspridare.

Det märks att det inte spelas fotboll för det är rena silly season nu. Alla skriver om rykten därför det är det enda de kan skriva om och ryktena handlar om spelare som ska köpas. Inga nya namn men de som för fram ryktena är alla lika säkra på att deras pushade namn är den spelare klubben har högst upp på önskelistan.
    Som Alex Telles som Chelsea nu ska startat förhandlingar om med Porto. Eller Leon Bailey som blivit het igen, för att inte tala om vilka målvakter som ska komma.

MÅNDAG 16:
Det är inte kul att inse men för en gångs skull har medierna rätt. Mason Mount och Declan Rice är Idiioter! Priviliigerade skitstövlar som tror att reglerna gäller inte dem är omdömet hos många. Läs mer här>>
   Vilket svider ordentligt för oss som gillar Mount men nu måste inse att han har väldigt lite gott omdöme.
  Det positiva är att Chelsea sägs vara väldgt besvikna och kommer att ta honom i örat.
    Det fullständigt patetiska är dock West Ham som säger att Declan Rice inte gjorde fel då han inte är satt i karantän vilket Mount är.

Det kanske är bortom vad sajten ska handla om, men för en gångs skull vill jag vara personlig och meddela något som gör mig väldigt glad. Det stora nordiska förlaget Saga Egmont och jag skrev idag kontrakt om en återutgivning av min lite före sin tid thriller "Terror i guds namn". De kommer under våren att ge ut den som e-bok. Det betyder inget för de flesta men för mig är det ett stort erkännande för något som flög under radarn men så viker jag inte heller ut mig i tabloiderna varje vecka.
    Sorry för eventuellt självskryt. Men som sagt. Stort för mig. Så jag hoppas ni ursäktar mig, jag kommer att återgå till det viktiga Chelsea snarast.

Som ni säkert anat nu anser jag att sociala medier är det värsta skit som finns, byskvallret vid lägerelden gånger biljoner. Och idioter tror på det mer än de som verkligen kan något.
    Men ibland blir det rätt roligt. De har säkert inte menat det men... som när en nästan lika usel Uefachef som Blatter ser det som sin uppgift att lära oss tvätta händerna. Se här>>
    Borde han inte istället ägna sig åt att reda ut om EM ska läggas ned och ligorna få fortsätta?

Inte Chelsea men något att fundera på för supportrar som tror de äger fotbollen. Läs här>>
    Begrunda också det faktum att Trump och USA vill tillägna sig exklusivt för bara dem, vad hans företag åstadkommit.
    Alla rika människor är inte as, väldigt många är, men det finns bra människor av alla sorter och jag lär inte leva den dag då folk fattar det.
    Vi Chelseasupportrar borde veta lite bättre med tanke på vad Roman gjort för oss och allt hat han utsatts för.

Spanska rykten placerar nu Lautaro Martinez i Chelsea. De menar att Chelsea tänker utmana Barcelona om att värva honom. Utköpsklausulen ligger runt 100m pund. Vi har inte driekt känslan av hett rykte, snarare agentrykte för att få till lite konkurrens.
    Andra källor säger att Chelsea tappat intresset för Timo Werner och att det är Lyons Moussa Dembele som nu är huvudspåret i sommar. Känns som nedgraderad ambition om det är sant. Fast för Abraham är det kanske bra nyheter.

Billy Gilmour gjorde braksuccé innan uppehållet och Chelsea är nu intresserade av lillebror Harvey som tillhör Kilmarknock. Han är dock bara 14 år gammal så det kan bli svårt om inte hela familjen Gilmour flyttar till London.

En annan ung spelare från norr som intresserar Chelsea är Middlesbroughs tonåring Calum Kavanagh, 16.

Man ska inte slå vad om man inte är beredd att betala priset, det är nog vad Willy Caballero tycker om Cesc Fabregas slog vad om att han inte skulle rädda en straff från Fabregas. Willy Caballero räddade och vadet var att Fabregas skulle köpa Caballero en Range Rover. Caballero fick en skrotad Range Rover så tekniskt sett var vadet uppfyllt men knappast anadan i det. Läs mer här>>
  Chelsea skulle verkligen behövt Cesc den här säsongen men Sarri såg ju till att han försvann tyvärr.

Leverkusens Leon Bailey är åter på radarn för en mängd klubbar. Prislappen är häpnande även i dagens transfermarknad. Den är nämligen på 85m pund. Han har tre år kvar på kontraktet vilket kanske kan förklara delvis den inflaterade summan.

Andre Onana sägs vara villig att gå till Chelsea från Ajax även om Kepa är kvar i klubben då han tror han skulle vinna kampen om att bli nummer ett, säger ryktena.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!