csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  28 sp 14 v 6 o 9 f 47 -39 mål 45 p
229 februari 2020

CSFCs spelarbetyg


Bournemouth   cherries     vs    CHELSEA     Chelsea       
             2                                -             2            (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Bournemouths start-XI

Ramsdale, Stacey, Ake, S Cook, Smith, Billing, L Cook, Lerma, Fraser, King, C Wilson.

avb: Boruc, Francis, Gosling, Solanke, Stanislas, Rico, H Wilson

Manager: Eddie Howe

Målgörare

0-1
1-1
2-1
2-2

Marcos Alonso, 33
Jefferson Lerma, 54
Joshua King, 57
Marcos Alonso, 85

CHELSEAS INSATS


6+

Började väldigt försiktigt men tog sedan helt över halvleken och mycket rättvis ledning efter ett härligt mål, vilken skarv av Giroud och vilken pärla upp i krysset av Alonso.

Men låta bli att släppa in mål är för mycket begärt av Chelsea. Tydligen ska vi inte kunna slå Bournemouth, ett lag Chelsea borde slå minst nio gånger av tio.
Plus förstås för hur de avslutade matchen. Även det bara räckte till oavgjort.

Chelsea kan inte spela försvarsspel i försvaret eller på någon del av planen och det är Lampards ansvar.

Tur vi har Marcos Alonso. Resten av laget är sina egna värsta motståndare. Försvarsspel är tydligen inget Chelsea ens kan stava till.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Inledde med en riktigt bra reflexare och några räddningar medan Bournemouth spurtade från start. 7-
Reece James Konsekvent förmodligen den bäste av ungdomarna så här långt in på säsongen. Kan nog ändå ta för sig lite mer mot sådant här motstånd. Får en sorts assist till Alonsos mål. Slött defensivt spel. 6+
Andreas Christensen Förutom hans ovana att stötbryta på mindre överlagt sätt då och då den mittförsvarare som varit säkrast.Ändå har han luckor i sitt spel som exponerades i andra. 6+
Fikayo Tomori Inledde rent svagt vilket vi kanske ska bortförklara med matchrost, men ändå sådana missar... Spelade upp sig men det märktes att det var ett bra tag sedan han spelade match, omdömet klickade en del. 6-
César Azpilicueta Bra match i första utan att märkas så mycket. Rätt bra andra halvlek men inblandad i målen som släpptes in. Bäst där bak i slutet av matchen. 6
Marcos Alonso En av de allra bästa wingbacks som finns och rekordhållare för försvarare i PL. 19 PL-mål nu. (Inte riktigt samma klass som vänsterback men det glömmer vi då vi just nu spelar med wingbacks - åtminstone delar av matcherna). Vilken teknik han har. 8
Jorginho * Slarvade med en lätt pass och fick ta sitt tionde gula kort helt i onödan. Avstängt två matcher därmed. Tidigt i matchen dessutom. 6-
Mateo Kovacic Vår säkraste på mitten. Kanske också hela säsongens spelare...?1 6+
Pedro Mycket rörlig och surrade ordentligt runt Bournemouhts försvar. 6+
Mason Mount Underbart långskott i inledningen som målvakten hade stora problem med. 7-
Olivier Giroud Underbar skarv i ribban före målet. Fick annars inte vara med så mycket i spelet i första. Ger laget ett fokus som inte fanns där förut. Nära i inledningen av andra. 7
---    
Willian In för Tomori. 64 Hade hellre sett RLC. 6-
Ross Barkley In för Jorginho. 64 Hade något bra skott. 6
Michy Batshuayi In för Giroud 71. Sprang offside och gjorde mål och en del konstiga aktioner. 6-
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Rüdiger, Barkley, Willian, Loftus-Cheek, Batshuayi, Gilmour

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 21 9
Skott på mål 6 5
Blockerade skott 5 1
Hörnor 14 4

Bollinnehav %

74 26
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Prövade ny backuppsättning igen, ibland känns det som om han vill pröva för mycket men det kanske finns fog. Pedro var en av de få som hade en hyfsad andra halvlek mot Bayern och kan sägas förtjäna sin plats. Problemet är detsamma inför varje match; ska de täppa till där bak och sluta spela naivt och ska de omsätta chanserna där fram. Hoppas RLC får några minuter.

Kanske är det en tränarfråga eller en filosofifråga men känslan är att Chelsea försöker slå på tok för svåra pass och missar därmed väldigt många pass som borde kunnat vara enklare att få rätt. Värste syndare är förra säsongens passningssäkraste, Jorginho och idag kostade det två matchers avstängning.

Börjar få ordning på trebacksformationen för Chelsea, vilket ger Alonso en chans att bidra och det kan han som wingback, mer sällan som vänsterback.

Men vad fan händer i Chelseas omklädningsrum i halvtid då laget gång på gång tappar koncepterna och skänker bort matcherna i andra halvlek?

Hade hellre sett RLC än Willian i det tidiga, förmodligen nödvändiga bytet då laget helt tappat matchen. Och hur kan han ta av Giroud för Bats????

Tålamodet med hur Chelsea spelar sina matcher börjar ta slut och ansvaret är Lampards. Varför tog Lampard av Giroud? Han visste ju att Bournemouth skulle parkera bussen och utan hvudspelare där inne.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Bournemout har väldigt lätt för Chelsea. De har vunnit tre av de fyra senaste så den som tror det här bli lätt är nog inte riktigt på jorden. Ändå måste vi kräva seger om årets målsättning ska kunna nås.

Samma formation där bak om än ett nytt namn. Inledningen av matchen har dock varit Bournemouhts, de har börjat bättre än Chelsea som ser trevande ut första minuterna.
    Bra reflexräddning med knät av Caballero när ett inlägg direktstöts mot mål. 4 Ingen hängde med Billing i hans löpning.
    Ny chans för Billing och Chelsea har inlett rent svagt, en supertavla av Tomori som missar boll och ger dansken en ny chans. I utsidan av nätet. 5
    Hörna till Chelsea i första anfallet och det var bra med James, Mount och Alonso. 7 Bollen bort och långt ut men Mount klappar till på långt avstånd och målvakten har stora problem, men kan få den till hörna. 8 Nästan så Giroud fick en chans på bollen men den är för nära målvakten och han kan inte nå fram.
    Bournemouth igen och Callum Wilson får en liten chans men Caballero i vägen. 9
    Kovacic söker en cross och missar, men nog tyckte vi den tog på en hemmaspelare innan den försvann i fel riktning. Det tyckte dock inte domaren. 9
    Chelsea har jämnat ut spelet en del och Bournemouth har lagt sig mer på kontring. 16
    Azpi i löpduell med King, det lilla försprånget Azpi hade räckte. 16
    Jorginho missar en lätt pass på mitten och det höll på att bli en kontring. Vi ser sådana missar alldeles för ofta numer, kanske för att han försöker vara mer offensiv i dem. Han får själv rädda upp situationen och är därmed avstängd mot Liverpool och Everton. Tio gula kort.
    Kovacic missar offensivt och ännu en kontring men Tomori är med nu. 19
    Bournemouth hörna och like kalabalik men hörnan var utanför innan dess. 21
    Giroud har inte alls kommit med i spelet inte fått en boll så han har sökt sig nedåt i plan för att få vara med i uppbyggnadsfasen.
    Pedro söker Mount men en fot hinner fram. 22 Mount har hamnat i rätt bra lägen men inte fått bollen än. Hans långskott tidigare var dock fräsande och bästa chansen för Chelsea.
    Bra inlägg av James men Cook får dit skallen. 24
    Vet inte om Mount sköt eller om det var ett hårt pass, i vilket fall som tog det på Girouds häl och blev inget. 25
    Hörna för de vita, dvs Chelsea. De kör tåget. Usel hörna av James dock.
    Azpi fixar ny hörna.
    Kovacic tar bollen mitt framför domaren och King går ned som en säck hö, men Kova var helt klart först på bollen och Marriner friade. Hemmapubliken inte nöjda.
    Vad menade James med den bollen? En hög lyftning till ingen alls utom målvakten.
    Chelsea har tagit över spelet nu men skapar lite för lite.
    Alonso kort nick till Mount som står still och skjuter på studs, lite för lätt för Ramsdale. 30
    Inlägg av James som Giroud smäcker i ribban med en skarv och returen ut till Alonso som siktar och sätter en tung boll i nät. 33 Eller var det Ake som styrde den i ribban....? Mål för Chelsea är det i alla fall. Bäste målskytten av alla försvarare någonsin i PL. Hans 18e ligamål.
    Chelseahörna som Tomori förlorar en duell om, men Chelsea kommer igen och det blir ännu en hörna. 36 Pedro tar . Alonso nickar mot stolpen men en försvarare hinner kasta fram ett ben. Framför två anrusande Chelseaspelare. Just nu mycket bra Chelseaspel.
    Bournemouth är under ordentlig press just nu. Skulle inte skada med fler mål för vi vet ju att sista kvarten annars blir nervös, minst sagt.
    Tomori får bort en boll framför Callum Wilson. 38
    Giroud på plan och har ont. Chelsea forttsätter anfallet. Giroud uppe och Chelsea börjar om.
    Chelsea spelar gris med Bournemouth som knappt får röra boll. James skjuter från långt håll, Ramsdale får undan skottet ut på kanten. Chelsea behåller initiativet.
    85% bollinnehav senaste tio och då har Chelsea ändå dragit ned tempot något.
    Ändå tänker vi gnälla, det måste omsättas i fler mål Det är bara ett enda ynka måls ledning än så länge. Vi vill har tre för att känna oss säkra ;)
    Mount löper fint och Jorginho hittar honom med ett fint pass, nästan. Mount är en fot bort och Ramsdale hinner först på bollen. 45+1

Rättvis ledning som borde varit större. Men bollinnehavet motsvaras ändå inte av chanser. Bournemouth började bäst men sedan har det bara varit Chelsea.

ANDRA
Fler mål är kravet, önskemålet och det innan den nervösa sista kvarten då ett enda mål aldrig tycks vara nog då det alltid finns ett misstag som straffar oss.
    Alonso hittar Giroud som skyffler till bollen och är nära, borde kanske satt den. 47 Lite snedträff visar reprisen. Där borde det kommit ett mål till.
    Fraser förloar en duell med Tomori och Chelsea sätter igång snabbt, för snabbt. Marriner vill kolla Fraser som slog sig mest när han ruffade Tomori. 48
    Tomori ser sig inte om, slår bollen rakt på en spelare och den studsar till WIlson, som är offside. Blindpass utan att kolla, ej ok. 49
    Ake drar i Mount, frispark Chelsea. Inte mycket att diskutera. Boll in till Pedro som söker Giroud men nicken når inte fram. 50
   Fint inlägg mot Alonso men en desperat fot hinner fram, hörna. 51 Det hade varit mål annars.
   Alonso inlägg och Pedro trycks omkull, men tydligen inget för VAR. James sedan högt över. reprisen ger nog domaren rätt men det såg misstänkt ut. 52
    King tvingar Christensen att göra en hörna. Kort och inlägget förbi Billing men tydligen via Tomori. 53 Hörna igen. Kan inte förstå det domslutet när man såg bilderna igen.
    Så kom det förstås. Mycket bra hörna och Lerma når högst och Caballero är på bollen men kunde inte hålla den. Kovacic var den som inte kom upp tillräcklig där. 54
    Som sagt, ett mål håller aldrig för Chelsea som skänker bort mål jämnt och ständigt.
    En helt annan energi i Bournemouth och så kommer tvåan när två spelare kommer fria på ett kort inlägg, Joshua King hade helt öppet mål. DU MILDE TID CHELSEA, snacka om att tappa matcher. 57 Var var försvaret?
  Full utdelning för Bournemouth och vad hände med Chelseas mittförsvar? Smith kortas.
   Chelsea är en julklapp för motståndarna i varje match då de vägrar utnyttja sina egna chanser och skänker bort mål.
    Chelsea har åter tappat koncepterna i andra halvlek, enda trösten är att det är långt kvar att spela. Kan Chelsea vända?
    Jättechans för Bournemouth på ett långt inkast där Wilson klipper till rakt på Caballero. 63
    Willian och Barkley in för Tomori som var rent svag och Jorginho. 64
    Solskenet är förvandlat till iskallt strilregn, ungefär som Chelseas spel. 65
    Azpi haltar och det är nu fyrbackslinje igen.
    Giroud kastar sig fram och får en nick mot mål men för högt. Det haglar nu också på sydkusten. Både match och väder är ett fullständigt janusansikte med två helt olika sidor.
    Christensen tar en taktisk foul på Wilson vid mittlinjen. Kunde blivit värre. Gult kort. 71
    Bats in för Giroud, det kan vi inte fatta för vårt liv?
    Solklart offsidemål för Bats, det är ju vad han gör. Springer offside. 73
    Bournemouth har börjat packa försvaret och vi vet ju hur svårt Chelsea har för det. 75 De får inte ens bollen förbi första försvare.
    Barkley skjuter, Aké får pannan på det och till hörna. 75
    Alonso skjute från långt håll, blockeras till hörna och så lite skådespel av Cook. Bra hörna men ingen Giroud på plan.
    Ny hörna. Dålig igen, då ingen är där. Bollen landar dock så Azpi kan försöka och ännu en hörna. Lång till Mount som lägger in igen men ... 78 Tiden rinner ut mycket snabbt. Bournemouth är tydligen vårt stora bogeyteam. Ska det bli en fjärde förlust på fem matcher? Det mesta tyder på det.
    Det är parkerad buss och sparka undan bollen från de rödsvarta nu.
    Gosling som avgjorde senast in för Cook.
    Pedro till hörna igen.
    Moiunt in och Ramsdale reflexräddar när Bat stöter till och ny hörna, 14e. 82 Rörigt i boxen men det saknas helt kvalitet i avsluten.
    Aké vinner precis allt i luften.
    Kontring genom Wilson, Azpi först igen.
    Pedro skjuter, Ramsdale släpper retur och vem kommer fram och nickar in den, jo Alonso. Ramsdale får fingrarna på den men kan inte hålla bort bollen. 85
    Chelsea behåller initiativet de kämpat sig tillbaka till men räcker tiden? Tveksamt.
    Fem minuter tillägg.
    Kan de göra det? Alonso lyckas få fram bollen till Barkley men skottet dåligt och utanför i hyfsat läge. Missat skott.
    Alonso dyker upp och nickar men utanför, bra läge dock. Nja, reprisen visar att bollen tog på fel sida av huvudet på honom, han ar något för långt fram. 90+2 Det är Alonso mot Bournemouth det handlar om.
    Alonso bryter coh domaren friar. Det är inte så mycket kvalitet som chansning med bollarna nu. Aké blockerar Mount och bollen rinner ut, ingen brådska om vi säger så.

Ännu en av säsongens stora gåtor och de blir allt kostsammare. Hur kan Chelsea skänka bort sina matcher som de gör. Går från totaldomins till att bli hlet bortspelade. Det är ju inte engångshändelser heller. Det är match efter match och även om vårt tålamod med Lampard är stort är det inte oändligt. För det är hans ansvar.

Plus förstås för hur de avslutade matchen. Även det bara räckte till oavgjort.

Varför tog Lampard av Giroud? Han visste ju att Bournemouth skulle parkera bussen och utan hvudspelare där inne.

Det är bara att hoppas på damerna som kan spela av matcher i finalen mot Arsenal nu.

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner + VAR

BETYG

Inte mycket att klaga på Chelsea förstörde för sig själva.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook