csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  28 sp 14 v 6 o 9 f 47 -39 mål 45 p
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p

- always proud to be Blue -

Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions


24 feb - 1 mars 2020
    NÄSTA MATCH:

    3 mars - LIVERPOOL -FA - kl 20.45

   TV

Nyheter v-9


SÖNDAG 1:
Wolves har på allvar tagit upp jakten på Chelsea och fjärdeplatsen och Uniteds extrema flyt fortsätter när de får med sig i våra ögon felaktig domarbedömning (inkl VAR) på övertid och en poäng mot Everton. Engelska domare alltså...
    Carlo Ancelotti som lugnt försökte prata med den usle domaren Kavanagh fick rött kort och får alltså inte vara med på bänken mot Chelsea. (Vi vet dock inte hur orden var men han såg lugn ut)
    En del United-supportrar med självironi (det finns tydligen sådana) röstar nu för att VAR ska få deras Årets Spelar-utmärkelse.

Vi hoppas Chelsea mycket snabbt gör sig av med sin nya ovana, vilket vi ser som en oförmåga att koncentrera sig, att släppa in flera mål just efter varandra. Det har man inte råd med när vi ska möta Liverpool på tisdag, ett Scousers som enligt van Dijk är revanschsuget efter skrällförlusten till Watford.

Annars gläds vi allra mest förstås åt att damerna stod emot och kämpade sig till säsongens första titeln, den enda Emma Hayes saknade. Grattis.

Två matcher spelas idag, båda mycket viktiga för Chelsea och förmodligen vore oavgjort i båda matcher bäst för oss. Näst det hoppas vi förstår att Everton slår United, de sistnämnda har hamnat i en sådan där period där de får allt med sig så vi hejar mycket på Everton.

Hade Kanté varit frisk hade vi närmast välkomnat Jorginhos tvåmatchers avstängning. Jorginhos form har varit mycket svag och allra mest hans defensiva spel ett tag nu. Kovacic är till sin natur mer offensiv så Lampard måste hitta en lösning där snabbt. Allt fler experter pekar på just mittfältet som orsaken till Chelseas svaga defensiv framför försvaret och det ligger nog en hel del i det. Vi vet att Reece James skulle kunna spela i den positionen men vågar Lampard göra så stora ändringar i laget just nu?

LÖRDAG 29:
För första gången som kapten får Magdalena Eriksson lyfta en buckla och hämta hem en titel till Chelsea som vann Continental Tyres Cup mot förra årets suveräner Arsenal som har fem segrar tidigare. Chelseas första final och den enda inhemska titel Emma Hayes och klubben saknade.
    Chelsea är dessutom kvar i FA Cupen och har en god chans till Ligatiteln.


CONTINENTAL TYRES CUP FINAL
CHELSEA W    vs    ARSENAL W           2 - 1
Chelseas lag:
Berger, Bright, Ingle, England, Ji, Reiten, Eriksson, Mjedle, Kerr, Cuthbert, Andersson (inte i formation).
avb: Telford, Thorisdottir, Blundell, Carter, Cooper, Spence, Bachmann
    Arsenal har vunnit ligacupen fem gånger, det är rekord. De har varit i åtta av elva spelade finaler. Chelsea som ni vet är i vår första någonsin.
    Arsenal sades börjat bäst, men Chelsea gjorde första målet redan i 8e minuten. Bethany England förstås, vilken säsong hon har. 20 mål totalt.
    Mycket bra räddning av Berger och den här matchen är långt från avgjord. 12
    Arsenal har dominerat och Ann-Katrin Berger storspelar tydligen i målet efter Chelseas ledning.
    England nära ett andra mål. Just utanför. 31
    Chelsea avslutade halvleken starkt enligt rapporterna. Det sägs vara en mycket bra match, synd att den inte går att se här.
    Kerr är nära ett andra mål för Chelsea vilket tycks behövas då Arsenal går för det, men damlaget kan ju försvara sig. Rapporterna talar fortfarande om en högintressant match.
    Berger som vi kritiserat en del tycks vara en jätte i den här matchen av rapporterna att döma.
    Rekordpublik på City Ground med 6.743 åskådare, på en neutral arena mellan två Londonlag!
    Thorisdottir ersätter Ji, 76 minuten. Det får nog kanske ses som ett byta för att sökra lite.
    Berger gör ännu en jätteräddning och ser verkligen ut att bli den stora matchhjälten i en tät, intensiv final. 82
    Men så kommer kvitteringen och matchen ser snarare ut att gå till övertid. Leah Williamson efter en kaosboll på en hörna. 85
    Arsenal satsar allt framåt för att avgöra och Chelsea som släppt initiativet får försvara sig. Bra försvarat av Eriksson tydligen. 89
    Fem minuter tillägg, sedan fölrlängning.
    Stal Chelsea segern. Mål i 92a. Beth England förstås efter mycket bra förarbete av Kerr och Cuthbert. Varför får vi inte se det ;)
    CHELSEA ÄR LIGACUP CHAMPIONS. Berger är nog den stora matchhjälten. Vi ville verkligen se matchen.

Nu får vi hoppas på damerna. En titel kan vinnas av ett lag som inte tappar koncepterna och som kan försvarsspel. Det vill säga Chelsea Women.
    Tyvärr verkar enda sättet att följa matchen bli live kommentarer på Guardian>>
    BBC live>>

Svidande kritik mot Chelseas försvarsspel över hela plan i tv och vi kan ju bara hålla med. Willian verkar vilja bort trots bra kontraktsförslag, så låt honom gå och ge det till Giroud det istället. Chelsea måste förstärka kompetensen vad som gäller försvarsspel. Punkt slut. Lampard verkar bara bry sig om främre delen av plan. Hans oförmåga att få laget att försvara sig handlar inte bara om försvaret utan hela laget och det handlar inte längre om individuella spelares kvalitet eller misstag utan det är ett taktiskt genomgående problem som Lampard verkar oförmögen att ta hand om, vilket gör att vi måste börja ställa frågetecken kring honom. Trots allt.

Chelsea är en julklapp för motståndarna i varje match då de vägrar utnyttja sina egna chanser och skänker bort mål.
    Man kan prata ungdomar, oerfarenhet hur mycket man vill. Det enda som gäller är dock att dagens Chelsea saknar helt ryggrad och kan inte för sitt liv spela av en match försvarsmässigt, oavsett vilka som spelar.
    Ännu en av säsongens stora gåtor och de blir allt kostsammare. Hur kan Chelsea skänka bort sina matcher som de gör. Går från totaldomins till att bli hlet bortspelade. Det är ju inte engångshändelser heller. Det är match efter match och även om vårt tålamod med Lampard är stort är det inte oändligt. För det är hans ansvar. Chelsea är sina egna värsta motståndare tyvärr.
    De avslutade bra men det hjälper ju inte när man satt sig i det läge de gjorde.
    Var det goodbye till CL-spel nästa säsong?

Bournemout har väldigt lätt för Chelsea. De har vunnit tre av de fyra senaste så den som tror det här bli lätt är nog inte riktigt på jorden. Ändå måste vi kräva seger om årets målsättning ska kunna nås.

Rüdiger och Ross Barkley ut från senaste laget och Pedro som gjorde en bra insats mot Bayern och Fikayo Tomori som inte fått spela mycket på sistone får chansen. Fyra spelare skadade vilket förstås påverkar och Jorginho som sagt med varningskris.

Emma Hayes bedömer att stjärnvärvningen Sam Kerr är 60% av vad hon kan vara just nu. Detta då hon inte haft någon försäsong, hon fick influensan och en skada, har varit borta på landslagsuppdrag och ska iväg igen. Kerr har ännu bara gjort ett mål, mot dagens finalsmotståndare Arsenal och Hayes bedömning verkar helt rätt. Fast de som ser matcherna ser också Kerrs potential. Hayes tror det kommer att ta ungefär ett halvår för Kerr att fullt ut acklimnatisera sig.

Abrahams skada är en vristskada där han har en inflammation han fick i matchen mot Arsenal. Den vill inte ge sig och Chelsea har inte uteslutit att det kan bli operation. En sak är klar, han har verkligen inte varit sig själv i de inhopp han gjort så det är nog bäst att inte spela honom.

Bournemouth kl 16 och sedan kan ta damerna ta hem den enda inhemska titel som Chelsea saknar genom att slå Arsenal i Ligacupfinalen.

Fifa är nu nära att införa nya regler för internationella lån av spelare. Idag är det obegränsat, nästa år vill Fifa bara tillåta en klubb att låna ut åtta spelare och året efter ska det begränsas till sex spelare.
    Chelsea måste därför börja sälja av spelare, typ vad de gjorde med Jeremie Boga för en låg summa med en rimlig återköpsklausul. Chelsea har idag 15 spelare på internationellt lån.
    Klubben kanske inte gillar det men ärligt talat i det här fallet håller vi med Fifa. Chelsea har nästan haft en parallell spelarmarknad för sig själva där de köpt upp spelare som aldrig varit tänkta för själva klubben utan bara för lån och eventuell vidareförsäljning. Det kommer att minska drastiskt och det tycker vi faktiskt är rätt bra, oavsett vad klubben tycker,.

Diskussioner om att lägga ned Premier League för resten av säsongen börjar nå febriga nivåer nu. Detta på grund av coronaviruset. Ni vet där där sjukdomen Trump och hans gelikar bara tror drabbar börserna.
    Skulle säsongen blåsas av blir det inte som man kan tro så att tabellen fryses och behandlas som giltig när ligan stängs. Utan hela säsongen suddas helt enkelt ut och glöms bort som en icke spelad säsong. Lite konstigt men sådana är tydligen reglerna trots att bara tio omgångar återstår efter helgens. Det är dock inte helt spikat att det blir så, skulle publikevenemang som fotboll ställas in blir det nog någon form av krismöte där en annan utväg kan hända.
    Desto viktigare alltså att Chelsea behåller fjärdeplatsen och inte börjar byta position varje omgång framöver. Då Leicester förlorade till Norwich kan det också bli så att Chelsea kommer inom en matchs avstånd till dem i tabellen.
    I helgen hejar vi förstås också på Everton mot United under söndagen. Everton vann den matchen med 4-0 senast men United har sitt flyt igen, både i matcher och lottning.

FREDAG 28:
Det blir Manchester United som slog ut Chelsea i första omgången de spelade i förra årets FA Youth Cup som blir Chelseas motståndare i semifinalen i årets upplaga. Matchen spelas 21 mars. Chelsea har haft den ovanliga turen att få idel hemmamatcher hittills i turneringen. Semifinalen är dock i två matcher och Chelsea börjar hemma vilket kan ses som en liten nackdel.
    United slog ut Wigan med 2-1.

Jorginho står på nio gula kort. Drar han på sig ett till blir han avstängd i två matcher. Vilket vore synnerligen olämpligt med tanke på att Chelsea härnäst möter Liverpool i FA Cupen och Everton i ligan.

Från presskonferensen:
Kanté skadad, Pulisic skadad, Abraham skadad men det finns viss förhoppning om att han kan spela.
    RLC är med i truppen men ingen antydan om speltid.
    Spelarna har tränat bra men det är först imorgon vi vet hur de reagerar på matchen mot Bayern. Lampard erkännder att han trodde laget var längre fram i sin utveckling än vad de visade. Chelsea är dock fyra och måste kämpa för den position ända till slutet.
    Lampard anser de främsta konkurrenterna är United och Tottenham följt av Arsenal och Sheffield.
    Hans relation med Kepa är bra och Kepa är profeissionell. Han kan inte göra varje spelare nöjd. Caballero tränar bra och spelar bra och han avgör från match till match. (Vilket för oss låter helt och hållet som att Caballero står mot Bournemouth).
    Chelsea kunde inte kontrollera transferförbudet och vi förlorade ligans bäste spelare i Hazard. Laget har visat att de kan nå fjärdeplatsen och nu måste de ta det därifrån.
    Hudson-Odoi är inte spelklar. Pulisics skada är en knepig skada och Lampard har själv haft en liknande så han vet. De trodde det skulle gå fortare men det har det inte gjort.
    Lampard menar att domaren skulle använt plan-monitorn mot United. I Tottenhammatchen skulle den inte ens behövts. VAR måste förändras och fotbollen måste titta på hur de ska göra det.
    Han pratade inte med Mourinho efter matchen men Lampard förväntade sig att Tottenham skulle vara topp-fyra.
    Vad det gäller coronaviruset följer de statliga riktlinjuer.
    Tillbaka till Abraham så har han inte tränat på ett par dagar och de vet inte riktigt var han står.

Morgondagens stora match är egentligen Chelsea mot Arsenal i Continental Tyres Cup, det vill säga damerna Ligacup. Men det struntar svenska kanaler i och det kan bli svårt att få se matchen även om BT Sports visar den i England kl 18.30.
    Här är en artikel om vad Magda Eriksson har att säga om titeln som Chelseas damer aldrig vunnit >>

Viasat däremot visar svajlaget Bournemouth som är nästan lika svåra att pricka in gissningarna kring som Chelsea är. De slog oss på Stamford Bridge i en av de många fiaskomatcher som Chelsea presterat där. Nu är det dock bortaplan och då brukar Chelsea vara klart bättre. Plus att de måste vilja ha revansch för förlusten senast.
    Att ta fjärdeplatsen är också ännu viktigare nu då vägen fram genom Champions League till nytt spel där i höst ser väldigt svår (läs omöjlig) ut.
    I England presenteras matchen som Chelsea gjorde mot Bayern som de blev utspelade vilket är långt från sanningen. Chelsea var minst lika bra i första halvlek, andra däremot får vi nog tala mer tyst om. Där fick vi en läxa i effektivitet, omsättning av chanser, tyvärr också i vilja och motivation från ett klasslag och Chelsea vek ned sig och lite oflyt en del oskicklighet och frustration straffade oss tillräckligt för att drömmen om att vända matchserien är lite väl mycket en dröm om ett par veckor.
    Förhoppningsvis vill nu spelarna visa att det var en match de lärde sig massor av, lärdomar de nu ska utsätta Bournemouth för. En vinst är ett krav och därmed håller vi oss undan det jagande packet av lag.

TORSDAG 27:
CHELSEA U18   vs   MILWALL U18        1 - 0
FA YOUTH CUP, Spelas på Stamford Bridge.
    Stark start av Chelseas ungdomar och Millwall har fått ägna inledningen till att försvara sig. Lite förvånande att de spelar i Watfords färger.
    Xavier Simons får ett billigt gult kort. 10 Chelsea har haft några lovande anfall men ännu inget mål. Millwall har inte hotat alls.
    Broja gör mål med en cykelspark men det döms bort för att en spelare kommer in och får en hög spark. LÖJLIGT. Det var Millwallspelarens eget fel och det ska inte Chelsea straffas för. 19 Millwallspelaren såg att han cykelsparkade men sticker in huvudet ändå. Sedan är det djupt beklaglig att spelaren ser ut att vara helt borta och förmodligen fick en hjärnskakning. (Själv dök jag rakt in i stolpen i en volleybollmatch med huvudet först, inte straffades motståndarna för att de gjorde poäng då).
    Tyvärr stendog vår stream, eller om det var nätet. Chelsea TV säger det är problem i Sverige... Den vill bara visa starten av matchen igen...Vi beklagar.
    Vi kan inte längre följa matchen något skäl. Men Millwall kämpar på och har hållit 0-0 till halvtid.
    Vi har fått tillbaka streamen från Chelsea TV så vi hoppas den stannar hela andra halvlek:
    Bryan Fiabema kan få sin debut för Chelsea ikväll. När ska Sverige få fram en spelare som kan ta sig hela vägen till a-laget? Vi har just värvat en som vi kan hoppas på Edwin Andersson.
    Millwall fortsätter vara framgångsrika att störa och förstöra Chelseas spel.
    Så måste en Chelseaspelare bäras av på bår. 60 Colwill av Rankine.
    När spelet start igen gör Armando Broja genombrotsmål. En frispark når honom, han tar ned den underbart och sätter den i mål. 62
    Broja av för Ballo 89.
    Rop på straff för nästan inget för Millwall, 90+5
    Vår minsta seger i FA Youth Cup hittils men so what. Vi är i semfinal 21 mars mot antingen United som slog ut oss förra året eller Wigan. På hemmaplan igen.

Glöm inte Chelseas U18-match mot Millwall ikväll. Start 20.00. Matchen visas på appen och hemsidan.

ONSDAG 26:
Manchester City slog Real Madrid, det enda bättre reultatet vi kunde drömt om, (City brukar missa alla straffar men han som Mourinho jagade iväg, de Bruyne). Bara om Chelsea hade vunnit hade det varit bättre.

Den viktigaste läxan från igår måste väl ändå bli för ungdomarna och hela laget att Klass slår Talang men du är inte Klass utan att jobba stenhårt för det hela matchen också.
    Chelsea har framtiden för sig men i år kan vi inte mäta oss med de bästa. Det accepterar vi och vi accepterar att både laget, deras unga spelare och den oerfarne managern är på en lärningsresa.
    Vi vill väldigt gärna ha FA Cupen men det beror på vilket lag Klopp ställer upp med. Annars handlaer det bara om en sak, komma fyra.

Chelsea U18s kvartsfinal mot Millwall i FA Youth Cup i morgon spelas på Stamford Bridge. Hoppas det blir en bra publik för ungdomarna.

Det erfarna Bayern med Davies som vi varnade för (och rekommenderade) innan matchen gav Chelsea en lektion i effektivitet och tyvärr också i vilja och motivation i andra igår. Vi hade dock inte väntat oss en vinst och även om det var lite oflyt kunde resultatet bli värre. Det var ju inte Tottenhams 2-7!
    Första halvlek ska Chelsea rent av vara stolta över men det hade ju inte skadat 1 om de hade varit mer koncentrerade i inledningen av andra 2 omsatt sina chanser i närheten av samma kvalitet som Bayern visade.

TISDAG 25:
Bra första av Chelsea men slarv, bristande koncentration, oflyt och att laget gav upp gjorde att Bayern i princip redan är vidare. En lektion för ett lag som saknar den ryggrad vi är vana vid sedan förr. Hur de vek ned sig i andra var inte roligt att se även om vi kan förstå frustrationen. Champions League är över den här gången, därtill är Bayern alltför bra. De ser snarare ut som en möjlig vinnare av hela schabanget.

Chelsea startar, inte oväntat, samma lag som slog Tottenham i helgen.

Som vi redan visste är Kanté, Pulisic och Hudson-Odoi inte tillgängliga för matchen ikväll. CHO är nära en comeback men inte ännu. Pedro är tillbaka efter en mindre skada. RLC är med i truppen.
    Bayern saknar Niklas Sule och Ivan Perisic, förmodligen också Javi Martinez.

MÅNDAG 24:
VAR är förstås det stora diskussionsämnet efter den helgen och argumenten går från idioterna som helt vill slopa det till vad vi nu vill föreslå.
    Men först; VAR är ett objektivt system för att reprisera och avgöra om fel domslut har tagits. Två stora frågor är problemet, inte systemet i sig. Den första är VAD ska mätas, som vi offside? Vilken kroppsdel är det som ska mätas, ska det finnas utrymme inom vilket den kroppsdelen ska bedömas? Det kan inte vara så svårt att bestämma en sådan sak. Offsideregeln har ändrats och justerats många gånger under åren, enda skillnaden är att nu är linjen inte längre subjektivt utan neutralt objektiv - bara man är överens om vad som ska mätas! Och det ska förstås inte vara armhålor som i vissa fall av de nu 44 mål som dömts bort i PL har dömts bort för.
    Det andra är vem är det som avgör. England har valt den fullständigt idiotiska linjen att domare ska sitta i en bunker vid flygplatsen och avgöra och ta besluten från domaren som dömer matchen. Beslut de nu massor av gånger visat sig vara inkapabla att ta. CSFC har redan fört fram att det ska vara samma VAR-domare hela tiden, en grupp av dem och varför kan det inte vara domare som kan döma, dvs sådana som varit med länge men som av de fysiska skälen inte längre dömer. Istället för som nu sätta kompisar, domare från samma stad som vissa lag etc där.
     Vårt andra förslag för att lösa den biten är att domare i VAR-rummet ska aldrig få avgöra domslut utan enbart rädgöra och vid tveksamhet MÅSTE matchdomaren titta på sidlinjesmonitorn. Något som domarbasen Mike Riley förbjudit då han anser det tar för lång tid och det mumlas om att det beslutet har kommit för att vissa PL-lag tror det ska gynna storlagen. För oss är det självklart att det måste användas restriktivt men då är det ju fortfarande matchdomaren som tar beslutet.
    Däremot tror vi mindre på att managers/lagen ska få rätt till att begära bedömning vid X antal gånger under en match. Något som används i andra sporter. Fast som kompromiss kan vi acceptera det, bara vi slipper hur PGMOL och PL just nu använder VAR.
    För VAR är här för att stanna och systemet fungerar utan samma sorts kontroverser som i England i övriga toppligor i Europa. Så slutledningen är glasklar, det är inte systemet som är fel det är den engelska användningen av det.

Tre spelare saknades helt på träningen idag inför matchen mot Bayern; Kanté, Pulisic och Hudson-Odoi.

Nu när allt är klart med värvningen av Hakim Ziyech har klubben gjort en presentation ni kan läsa här>>
    En klubbintervju med Ziyech>>

Många stora matcher i veckan för Chelsea. En final, en kvartsfinal och en åttondelsfinal. Samt en ligamatch som måste vinnas. Det är en intensiv period av säsongen nu (och snart börjar skiten med landslagsuppehåll igen).

Chelsea spelar första matchen i åttondelen mot Bayern München på tisdag. Det blir tufft.
    Vi har redan gjort klart att vi tycker det är viktigare att ta sig till nästa säsongs Champions League än årets. Detta för klubbens framtid, inte minst på transfermarknaden i sommar.
    Självklart vill vi dock alla, inte minst spelarna ta sig vidare i årets Champions League.
    Bayern är storfavoriter och har visat bra form på sistone. Vi kan inte säga varken eller om Chelsea men vinsten mot Tottenham ger både hopp och förväntningar om att oflytet äntligen ska vända.
    Vi ska ju absolut inte blunda för det faktum att förra veckans CL-möten faktiskt bjöd på överrasknignar och visade att det kanske inte alltid hjälper att vara favoriter. Så varför skulle inte Chelsea kunna överraska på Stamford Bridge och slå ur underläge. Det gillar vi att göra och vi har ju slagit Bayern tidigare, mest ihågkommet förstås finalen på deras egen arena 2012.

På torsdag är Chelsea dock stora favoriter. Då möter Chelsea U18 Millwalls ungdomar i kvartsfinalen i den turnering vi närmast betraktar som vår alldeles egna trots fiaskot mot United förra säsongen. Det vill säga FA Youth Cup.
    Matchen kommer att visas på Chelseas egna kanaler, hemsidan och appen.

Finalen spelas 18.30 på lördag då Chelseas damer möter ärkerivalen Arsenal i Ligacupfinalen.
    Chelsea W har aldrig vunnit Ligacupen. De har vunnit ligan, FA Cupen men aldrig just Ligacupen så det kommer säkert att ge extra tändning.
    Chelsea har gjort sina kanske bästa matcher den här säsongen mot Arsenal och det ger säkert ett viss psykologiskt övertag.
    Matchen spelas i Nottingham och vi vet ännu inte om vi kommer att kunna se den på lördag. Förhoppningsvis blir det någon som visar den.
    WSL däremot tar ledigt ända till 22 mars då Chelsea möter Evertonhemma, för landslagsspel!!! Chelsea däremot ska spela redan 15 mars, mot Everton i FA Cupens kvartsfinal.

På lördag kl 16 möter Chelsea också Bournemouth borta. En match vi sannerligen vill ha revansch i för den snöpliga förlusten på Stamford Bridge. Ett sent mål som vanligt för dem och dagen, ja närmast veckan var helt förstörd för oss senast.
    Vi hoppas ju efter Tottenhammatchen att den negativa trenden vänder och ska Chelsea hålla undan för United med flera i tabellen måste det bli seger på lördag.
    Inget besked har ännu kommit vilken match Viasat kommer att visa den tiden på lördag.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-9


LÖRDAG 29:
Watford, plats 19 när matchen startade mot obesegrade ligasuveränerna Liverpool, slutresultat 3-0. Liverpool hade bara ett enda skott på mål under hela matchen! Utklassning alltså av Watford på europamästarna om vi ska använda samma rubrikstil som medierna efter Chelseas Bayernförlust, trots att Bayern var favoriter.
    Så underbart.
    Självklart eller hur för just nu verkar inget gå som man tror. Hur många tipskuponger sprack idag. Liverpools nolla sprack och de är inte längre obesegrade i ligan. Lika självklart var det ju att det skulle bli ett lag i botten av tabellen som slår dem och tar ned deras supportrar på jorden i tio sekunder. Ligan har de ändå vunnit men deras form efter vinteruppehållet är inte imponerande.
    Vilket väcker massor med frågor inför tisdagens FA Cupmatch mot dem. Vi undrade redan om Klopp skulle ge de spelare som tog dem dit. Nu tvekar vi verkligen om det. Frågan är dock vilken form de är i? De hade bara ett skott på mål i första halvlek mot Watford vilket var första gången de var så tama sedan de mötte Chelsea 2017.
    Hur kommer Klopp och Liverpool att reagera på tisdag när Chelsea väntar. Den matchen växte nog 50% i intresse även hos de neutrala nu. Skönt att Kanal 9 bestämt sig för att visa den.
    Viktigast av allt dock, hoppas Lampard fattade hur bra Watford försvarade sig och kan få Chelsea att sluta vara jultomten och istället försvara sig. Fotboll byggs bakifrån, det är den enda sanning vi känner till inom fotbollen. Inget lag har någonsin blivit stort bara genom att satsa framåt.
    En stor dag idag för bottenlagen. Den kampen är verkligen intressant i år. Fy fasen för att möta dem framöver.

Till alla som inbillar sig att Chelsea var utklassade av Bayern bör kanske ta i beaktande att de slog åttan i Budnesliga på bortaplan idag med 6-0 och då spelade lagen ändå inte fotboll utan slog bara bollen till varande sista kvarten i protest mot hatfulla banderoller från Bayernfansen på läktaren. Bra initiativ.

Intressant läsning om Emma Hayes beundran för en av de absolut största managers som funnits i engelsk fotboll Brian Clough. Lär mer här>>

Willian, 32 i augusti, vägrar ju skriva under nytt kontrakt med Chelsea för han kräver tre år istället för erbjudna två år - vilket är mer än vad någon spelare i den åldern tidigare erbjudits. Nu talas det om Atletico Madrid för honom. Chelsea kan inte påverka vart Willian går då han sitter på utgående kontrakt och Chelsea kan därför inte tjäna pengar på honom. Atletico kan skriva kontrakt med Willian redan nu, vilket dock inte klubben vi tror Willian kommer att hamna i, Tottenham kan göra. För-kontrakt kan endast göras med internationella klubbar. Även Lokomotiv Moskva är intresserade men det ryktet tror vi inte ett enda dugg på.

Chelsea, Arsenal och en handfull spanska klubbar är intresserade av Feyenoords unge offensive mittfältare Orkun Kokcu om vi ska tro nederländska rykten. Kokcu har representerat Nederländerna men har nu bytt nationalitet till Turkiet.

FREDAG 28:
N'Golo Kanté siktar på en comeback efter sin senaste skada mot Everton i nästa månad.

Inte Chelsea men italienskt skvaller säger nu att vår förre manager Maurizio Sarri kommer att få sparken nästa vecka från Juventus om de inte vinner mot Inter i helgen. Allegri ska vara på stand-by att återkomma trots att han själv flera gånger förklarat att han gärna vill pröva Premier League. Får Sarri sparken kommer ryktena om Emerson och Alonso till Juventus säkert att försvainna.

Många av oss är åtminstone lätt förvånade över att Lampard fortsatt peta Kepa Arrizabalaga även om Willy Caballero inte gjort bort sig. Även om han svajat en del i vissa matcher. Mot Bayern hade han några ögonblick vi tvivlade på men också flera mycket fina räddningar.
    Kepa däremot är enligt The Sun mycket besviken på Frank Lampard och Chelsea som han tycker inte har stöttat honom den här period, särskilt som engelska medier på sitt sedvanlig älskvärda sätt (obs ironi) behandlat honom som de ofta behandlar utländska spelare i onåd. Kepa trodde sig också fått försäkringar om att petningen var högst tillfällig.
    Sunt menar nu att Kepa vill lämna för att han inte får speltid och riskerar att förlora sin plats som spansk etta inför EM. Vilket är sällsynt konstig logik då han inte kan lämna före 1 juli då transferfönstret öppnar. Han har fyra år kvar på sitt kontrakt. EM startar 12 juni. (Plus att då Spanien bytt tillbaka till sin förre förbundskapten som verkar gynna de Gea hängde nog platsen som spansk etta löst redan pga det).

Armando Broja gjorde enda målet i går för U18 och självklart har soc-trollen börjat hävda att han ska få speltid i a-laget då han nu gjort 20 mål. (Vilket om vi ska vara ärliga inte är jättemycket för en U18-spelare då Abraham och Solanke m fl legat runt 40 mål per säsong i U-lagen).

TORSDAG 27:
Hakim Ziyech är inte ens med i truppen för Ajax viktiga returmöte mot Getafe. De ligger under 2-0 och Geatfe har dessutom gjort mål borta första tio minuterna. Det lutar mot en ordentlig skräll där.
    Så fick vi veta varför samtidit som Ajax kvitterade. Ziyech har en vadskada.

Tammy Abraham är skadad igen och räkna inte med honom mot Bournemouth eller kanske längre. Det är en ankelskada. Å andra sidan, han har varit långt från samma spelare som i början av säsongen under sina inhopp på sistone.

Rockstjärnan Jon Bon Jovi hävdar att Bayerns spelare laddade upp med att dricka whisky i hotellbaren innan matchen mot Chelsea. Är det sant lär det nog rucka en del uppfattningar om hur man laddar upp!

Vi har undrat en tid nu om Willian ens är engagerad i att spela för Chelsea som han uppträtt på plan. Han ger inte heller intrycket av att vilja stanna i en intervju med Esporte Interativo då han tydligen vägrar acceptera Chelseas erbjudande. Som är på två års förlängning vilket är ett avsteg från den kända policyn kring äldre spelare. Willian kräver tre år. (Som han spelat i år finns inget som kan motivera ett sådant långt kontrakt men det verkar han själv inte inse då han verkar mer och mer omotiverad för varje match som går. Hans i särklass bästa match var ju bortamatchen mot Tottenham i julperioden, den klubb han förväntas gå till om han lämnar Chelsea när kontraktet går ut).

The Sun hävdar att Frank Lampard efter förlusten (som tycks varit oerhört enorm och närmast en katastrof i engelska medier trots att Chelsea var tippade att förlora matchen....) nu kommer att rena ut åtta spelare till nästa säsong; Ross Barkley, Kepa Arrizabalaga, Jorginho, Kurt Zouma, Willian, Pedro, Marcos Alonso och Emerson.

Duncan Castles är en självutnämnd s k transferguru eller som vi föredrar att kalla det, skitsnackare. Han hävdar nu att Marina Granovskaia kan försöka eller redan försöker få Frank Lampard sparkad av Roman Abramovich. Vi säger det bara för att varna er för att lyssna till den här personen. Han har ännu inte en enda gång som vi noterat haft rätt om något när det gäller Chelseas transferaffärer och vi tror han kan ännu mindre om vad som händer inom klubben bara för att Chelsea förlorade en match alla trodde vi skulle förlora till Bayern.

Nästan lika i avsaknad av trovärdighet är Tuttomercatoweb som menar att Chelsea kommer att lägga 50m € på Lyons mittfältare Houssem Aouar, 21. Denne har spelat för Frankrikes ungdomslandslag men har ännu inte bestämt sig för om han väljer Frankrike eller Algeriet som vuxen. Väljer han det senaste lär Chelsea nog tappa intresse snabbt då vi redan värvat en spelare för mittfältet-anfallet som försvinner i januari-februari för afrikanska mästerskapen.

Samma Tuttomercatoweb hävdar att Chelsea idag har haft ett möte mellan Granovskaia och Jeremie Bogas bror om att värva tillbaka Boga till Chelsea från Sassuolo. 
    Återköpsklausulen är 15m € och tanken är enligt den här källan gör Chelsea affären enbart för att sedan sälja Boga till en annan större klubb för en större summa pengar. Lite som Frankfurt gjorde med Jovic som hamnade i Real och där sitter fast på bänken.
    Inte särskilt snyggt mot Sassuolo även om de tjänar en hyfsad slant också. De hade dock tjänat väldigt mycket mer om de själva hade kunnat sälja Boga.

ONSDAG 26
Robert Lewandowski som trots allt i våra ögon var bäste Bayern-spelare och trist nog filmade sig till Alonsos utvisning lär vara skadad så pass allvarligt att han kommer att missa returen om tre veckor. Han ska fått en fraktur på skenbenet och vara borta i fyra veckor. Vi lär väl få se.
    Karma kan en del kalla det.

Vår skotska systerklubb Glasgow Rangers är vidare i Europa League efter slagit ut portugisiska Braga. Det gillar vi. Vi ser dock Europa League som tuffare och svårare att vinna i år än tidigare. Chelsea hade dock varit en favorit att vinna om vi spelat i den.

Viasat har nu valt match kl 16 på lördag. Det blir Bournemouth - Chelsea, en match Chelsea måste ta revansch i. Det blev uddamålsseger med enda målet för Bournemouth på Stamford Bridge, som vanligt ett sent mål (Gosling i 84e minuten).

TISDAG 25:
Är det förklaringen till den fina vinsten över Tottenham, eller är det ändringen av taktiken, eller att Giroud och Alonso (de två bästa i Chelsea) fick spela. I vilket fall som kan förklaringen ligga i ett möte Frank Lampard hade med hela spelargruppen innan Tottenhammatchen där de diskuterade formsvackan och hur de skulle ta sig ur den. Förmodligen är det alltihop men de måste vara ännu bättre (passningsslarvet var störande mot Spurs) mot Bayern som är ett oerhört erfaret lag med en viss Lewandowski.

El Chiringuito TV i Spanien hävdar att Chelsea erbjudit Atletico Madrid Kepa och pengar mellan för att värva Jan Oblak.

MÅNDAG 24:
Det är skamligt men tyvärr lika lite oväntat. Antonio Rüdiger utsattes för rasistiska påhopp i första Tottenhammatchen borta. Tottenham undersökte men hävdade att de inte kunde bevisa det. Tottenhamfans buade därför framförallt i första halvlek varje gång Rüdiger hade bollen på Stamford Bridge i lördags. Skamligt som sagt men inte oväntat. Fotbollsfans är så tribala att de kan inte acceptera någon form av kritik mot sin klubb/supportrar utan ske ge igen. Newsflash; man kan älska sin fotbollsklub lika mycket fast man kan se när de gör fel ibland. Ingen, inte ens våra fotbollsklubbar, är felfria.
    Den vidare betydelsen av detta är förstås att rasismen vann igen då inget kunde bevisas trots övervakningen på matcherna. Nyblivne pappan Antonio Rüdiger konstaterar detta efter helgen. Läs mer här>>

Alphonso Davies är en spelare Chelsea gärna får hålla ögonen på för framtiden, även om de allra mest ska hålla ögonen på honom i morgon så han inte orsakar oss jätteproblem. Han är ett stort löfte, från Kanada. Bara 19-år gammal men han skulle onekligen vara intressant för Chelsea backlinje. Han avslöjar att hans pappa är ett mycket stort Chelsea-fan och att han själv beundrade Didier Drogba mycket när han växte upp. Han "tror" dock att pappa kommer att heja mer på honom imorgon. Läs mer här>>

En må bra-story från Guardian om Alexander Isaks Real Sociedad som gör att man fortfarande tror på fotbollen. Läs här>>

The Sun kör på med att Chelsea ska vara intresserade av Inters lån till PSG, Mauro Icardi.

Domarbasen Mike Riley som gjort så mycket för att försämra engelsk domarstandard erkänner att trots hans egna riktlinjer skulle Michael Oliver kontrollerat Lo Celsos stämpling på Azpilicueta i lördags i sidlinjesmonitorn.

Det gick bra för flera lån i veckan; Ampadu fick spela, liksom Pasalic, Kenedy gjorde mål mot Ajax. Läs mer om lånen i klubbens lånerapport>>

Det är också Ligacupfinal för herrarna på lördag, dock utan Chelsea som åkte ut mot United. Det är Manchester City som är enorma favoriter mot Aston Villa som underpresterade ordentligt i helgen vilket fick managern att lova att flera spelare spelade sig ur startelvan där.

Om ni klickar på CSFC-logon i tabellplaceringen ovan kommer ni till resultatsidan med matchresultat och målskyttar, för våra två representationslag från och med idag.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!