csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  27 sp 13 v 5 o 9 f 45 - 37 mål 44 p
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p

- always proud to be Blue -


17 - 23 feb 2020
    NÄSTA MATCH:

     25 feb  - BAYERN - CL - kl 21.00

   TV

Nyheter v-8


SÖNDAG 23:
OFFICIELLT
Hakim Ziyech är överens med Chelsea om ett femårskontrakt. De personliga villlkoren var inte klara förrän nu.

Tyvärr knappade både United och Wolves, som väntat, in på Chelsea i tabellen.

MANCHESTER CITY W    vs    CHELSEA W      3 - 3
Obesegrade Chelsea med en match mindre spelar mot ligaledarna Man City. Vilken uppgörelse.
    Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Cuthbert, Ingle, Reiten - Ji - Kerr, England
    City har en lite annorlunda uppställning, anfallaren Beckie som högerback och Stanway som anfallare.
    Tala om en blåsig tillställning, Spelarna kan snabbt stå stilla när kapterna hälsar på varandra så blåser det.
  Direkt från avspark är det en studsboll från mål. Reiten gjorde anfallet men Kerrs skott täcks av målvakten och bollen till England. Den studsar och går mellan benen på anfallaren. 30 sekunder.
  Sedan bra chans för White och City. Hörna. 2 Dålig.
    Otroligt internsiv start men vinden gör spelet chansartat. Chelseas supportrar är de som hörs.
    Kerr bryter men passet till England tcäks. Chelsea pressar högt och tufft. Så ett inlägg från Bright som vinden tar och lurar England igen. 6
    England lägger ett inlägg till Kerr som går just över henne. 7 Sedan Reiten inlägg till Kerr men bollen bara touchar hennes panna och det blir inget av det. 9 Mycket bra start av Chelsea.
    Så stor chans för City på ett inlägg men Weir över. 10
    Eriksson imiterar en betongpollare mot Scott och slipper konstigt nog kort. Frkisparken blir mycket farlig. 12 White just utanför.
    Det är fram och tillbaka och även om Chelsea varit bäst hittills kan mål komma i vilken riktning som helst. Chelsea har vinden emot sig. Cuthbert och Ji är de som ännu inte kommit in i spelet.
    ’Roebuck tvingas till en jätteräddning på Kerr nick. 18 Oj vad nära mål det är, bollen rullar längs linjen. Mycket nära. Roebuck reflexräddar.
    Så slarvar Chelsea lite och en fin boll in och White är knapp men offside men domaren håller ned flaggan och hon kan via målvakten göra mål. 22 Mycket veksamt av linjedomaren. Inte direkt rättvist. VAR hade aldrig godkänt det.
    Chelsea har fegat till i spelet sedan målet och City har tagit kommandot i matchen. Chelsea har stora problem med de långa bollarna. Roebuck s långa utspark tack vare vinden är nära att gå igenom igen. 28
    Kerr testar Roebuck igen på en fin stickare från Mjelde men lite tamt kanske. 29 Mjelde som annars ger Hemp hur mycket yta som helst, det måste hon täcka till snarast.
    Chelsea har tappat matchen sedan målet och de har nu problem med sitt spel. Dock en hörna när England försöker ta sig fram. 33 Rop på straff för hands.
    Mjelde måste hålla sin kant och Hemp och Chelsea måste få med Ji och Cuthbert i spelet för just nu stämmer inget. Det blev som en tankeförlamning efter målet. De har skapat de farliga chanserna men bara mål räknas ju, som herrarna så väl vet.
    Så kommer kvitteringen när Kerr lägger in bollen och den via Cuthebert hamnar hos Ji som skuter och Stokes nickar in den i eget mål. Får sae vem som frå målet. 38 Ji fick det. Spelmässigt lite lika rättvist i det här läget som Citys mål var, men vi tackar och ser man till hela halvleken är det rättvist resultat just nu.
    Ännu en lite för hög boll till Kerr igen. 42
    Chelsea har skapat mest och testat Roebuch. City har inte testat Berger men gjort mål. Förmodligen rättvist, Chelsea startade och avslutade bäst.
    - ANDRA -
Vinden har spelat roll och nu har Chelsea den i ryggen. Hayes får göra vissa justeringar, den ständiga crossen till Hemp måste Mjelde vara med på mycket bättre. Ji visade sista minuterna hur viktig hon är. Cuthbert har varit anonym till i slutet. Chelseas inlägg mot Kerr har orsakat mycket huvudbry hos Citys försvar.
    Trevande inledning till Kerr stjäl boll men anfallet rinner ut. 48
    Vinden verkar ha vänt och blir inte den fördel vi räknade med. Det blåster också mindre. Myckert trevande inledning där lagen bara känner på varandra, ingen vågar gå för det ännu. 53
    Så skapar Chelsea en bra chans och Roebuck gör en ny stor räddning när England skjuter. 54 Kalabalik på hörnan innan Roebuck räddar.
    Nära igen på en hörna igen för Chelsea som skapar chanserna. 57
    Så en lång boll där Berger är tidigt ute men slår den rakt till City. 58 Så får hon bara inte göra.
    Kerr gör ett stort jobb i att pressa högt, annars är det lite Chelsea mot roebuck och jag hinner inte mer än skriva det då Bright är ute och vimlar och Stanway får helt fritt fram och kan sätta målet. Var var Mjelde? 60 Just nu när Chelsea började få ordning på spelet igen. Chelsea sätter sig själva igen i uppförsback då de inte får in sina chanser.
    Åter är Chelseas reaktion på målet mycket negativ och de är passiva och ger City överläge. Hayes måste vara mycket besviken på hur laget agerar efter motgång. City är inte det bättre laget men de har gjort mål på sina få chanser.
    Så gör Magda Eriksson ett mål som är en kopia på Citys ledningsmål. Fast med huvudet. Tack för det Magda. 69
    Det varade inte länge, Ingle kapar Weir och det är straff. 70 Oj vad klantigt. Stanway missar eller snarare Berger räddar straffen och Bright får bort den. Tack för det Berger. 70 DRAMATIK
    Weir kortas när hon gör ned England, grovt. Nästan rött. 71 Där har hon tur.
    Oväntat byte att Reiten får gå av men offensivt byte av Hayes, Ramona Bachmann in. 72
    En av de mest spännande dammatcher man sett och omöjligt att säga hur den slutar. Chelsea har varit det bättre laget men...City det effektiva.
    Vilken träff av England. OJ. Det är ju säkert minst 30 m och den sitter som en smäck. 74
    Så får inte Chelsea bort bollen efter en hörna och den kommer fram till Hemp som fri med Berger kvittterar när Mjelde är passiv och inte tar bort bollen. Mjelde har verkligen ingen bra match. Hemp tryckte undan henne och i samma aktion kvitterar. 76
    Thorirsdottir in för någonsom vi inte såg, borde vara Mjelde som har en riktigt dålig match. Men det var Ji som gick av, negativt defensivt byte som känns konstigt.
    Jättechans för City men Berger med försvarare räddar. 79 En fullständigt galen match det här.
    Cifty är de som verkligen går för det just nu. De har momentum som man brukar säga. City har satt in sin bäste målskytt? Bremer.
    England söker en lagkamrat med ett inlägg som hon får gratis. Hörna. 82 Det är nog mer dramatik i den här matchen. Eriksson nickar över i mycket bra läge. 83
    Cuthbert får in en boll som smiter precis förbi England. 85
    Bright en en otrolig framstöt och får fram bollen till England som vrider, vänder och totalmissar skottet. 86 Vilken vilja av Bright, som mot två försvarare får fram bollen. Bonner har ont, mycket ont. City har ett byte kvar. bonner vill in igen...
    Sju tilläggsminuter. Spence in för Kerr. 90+1
    Mycket konstig frispark till City när Spence görs ned. Annars har hon varit ganska bra även om vi fortfarande tycker Citys första mål var offside och att Weir kanske borde fått rött... Synd att VAR inte finns i damfotbollen.
    England görs ned men Scott slipper gult kort. Mjeldes frispark rakt i händerna på Roebuck som kolliderar med Eriksson. Behandling igen av Citys bäste spelare idag. Foten viker sig i landingen när hon plockar ned bollen. Det blir byte. Coolast på plan Hayes och Mahon som står bredvid varandra och tittar. Ännu mer tillägg. Avbytaren Benameur är debutant och har inte spelat ligafotboll sedan maj 2019.
    Chelsea slarvar bort möjligheterna att sätta målvakten under press. Dåligt. Kort tillägg.

Chelsea skapade flest chanser, Roebuck räddade. City var effektivast. En riktig tuff match som vi kanske ändå tycker Chelsea borde vunnit men... Vi kan dock inte klaga på dramatiken i den här matchen.
    ’Chelsea fortfarande obesegrade. Fortfarande en poäng bakom City och fortfarande med en match mindre spelad än dem.
   

Trots idiotiska VAR-bedömningar och fortfarande en del oflyt, njuter vi ohejdat fortfarande av vinsten mot Tottenham. Den bara skulle varit större. Klart större.
    Det är dock dags att titta framåt. Härnäst väntar Bayern München som kämpade till sig en knapp seger mot bottenlaget Paderborn. Och det redan i fredags. De stora ligorna utom Premier League fortsätter att underlätta för sina Europalag. Matchen är både på papper och förmodligen i verkligheten en tuffare uppgift än Tottenham, ändå skulle en vinst kännas något lite mindre njutningsfull!
    Det krävs nog ett bra resultat för Chelsea på Stamford Bridge och det fanns saker i matchen igår som tyder på att Chelsea kanske kan överraska tyskarna. Det kräver dock en effektivitet och omsättning av chanser som saknats hittills den här säsongen utom kanske mot Ajax (men även i den matchen brändes det en hel del). Samt väldigt mycket mindre slarv än igår.
    Chelseas skadeläge har också förbättrats då Abraham kunde spela och RLC på bänken. Vi väntar dock angeläget på Pulisic och Kanté, ingen av dem kommer att vara med på tisdag.
    Champions League i all ära, den här säsongen är faktiskt fokus mer på att kvalificera sig till nästa års Champions League än att prestera i år! Lite underlig känsla men också lite befriande då vi kan acceptera allt utom nederlag av den pinsamma sorten. Dessutom är VAR-bedömningarna i CL helt annorlunda än de extremt märkvärdiga som de engelska VAR-domarna gör!

Dagens viktigaste match utan tvekan är förstås Manchester City mot Chelsea i WSL. Det är en titelavgörande match förmodligen. Vinst för Chelsea och de kommer att leda ligan trots en match mindre spelad.
    Det kommer dock inte att bli någon lätt uppgift även om City tappat sin framgångsrike manager Nick Cushing.
    Det positiva är att med undantag, förmodligen, av den av sjukdom drabbade Fran Kirby har Emma Hayes en full trupp att välja från. Chelsea har också imponerat på sistone även om de bara klarade att vinna med uddamålet i FA Cupen mot Liverpool.
    Emma Hayes beskriver matchen som en schackmatch. En match med mindre känslor än mot Arsenal mellan två tänkande lag. Det kommer att handla mycket om taktik.
    Matchen visas på Viasat Sport klockan 15.00 (Tyvärr går förstås matchen mer eller mindre samtidigt som Mondo Duplantis gör sin sista inomhustävling i vinter)
    Chelsea har aldrig vunnit borta mot Man City!

LÖRDAG 22:
Chelsea vann och Sheffield fick bara en poäng mot Brighton. Bra dag för oss. Imorgon spelar United och Wolves mot de två bottenlagen. Det borde innebära att de närmar sig Chelsea, det fjärde jagande laget spelar borta mot Arsenal. Vi litar på Ancelotti där även om Everton kommer närmare då. Vi tog också in på Leicester.

I matchens 84e minut gick VAR-rummet ut och erkände att de gjorde fel som inte gav Lo Celso rött kort. Det är helt otroligt det här:
    Så här stod det i Skys liverapportering:
84: VAR ADMITS ERROR! The word from Stockley Park is that VAR has admitted they should have sent Lo Celso off for his earlier challenge on Azpilicueta. They have said it is not a VAR error but a human error.
    England MÅSTE tvingas till att domarna själva ska avgöra genom att titta på sidlinjesmonitorn. Användandet, hur det används, av VAR i England är bara så skandalöst felaktigt. Mike Riley måste sparkas omgående för att det ska bli någon ordning.
    Läs lite mer här om VAR-fiaskot idag (tänk om de erkände felen i måndags också). >> Daily Mail har mer att säga bl a VARs första, löjeväckande, ursäkt. Läs här>>

Vilken härlig underbar vinst idag även om oflytet hänger med ännu. Dock, det är bara att strunta i. Vi verkligen behövde den här segern och Lampard fick verkligen till både taktik och laguttagning idag. Bäst de två som fick starta och inte brukar få det; Alonso och Giroud. Andrum i tabellen också.
    Hoppas Chelsea nu kan bygga på det här och få med oss lite resultat och poäng som vi förtjänat många gånger men inte fått med.

Chelsea hade en fullständigt extrem otur och oflyt i matchen mot United, på alla sätt, inte minst med otroligt dålig domarinsats både på plan och i VAR-rum, skador och annat. Hoppas det blir bättre och jämnar ut sig idag.

Lampard fortsätter mobba Kepa, inte oväntat efter hur han uttryckte sig igår. Det blir åtminstone Giroud där framm. Willian petad för Barkley. Bats inte ens på bänken.Det är ett skadeskjutet Chelsea som ställer upp. MEN Abraham och RLC på bänken vilket ger alternativ i andra halvlek. Som Mourinho förutspådde ser det ut som en trebackslinje.
    Caballero, James, Azpilicueta, Rüdiger, Christensen, Alonso, Jorginho, Kovacic, Barkley, Mount, Giroud.
avb Arrizabalaga, Abraham, Willian, Loftus-Cheek, Zouma, Emerson, Gilmour

Topttenham bänkar tyvärr Aurier och startar Ndombele. Deras elva ser farligt ut. Lloris, Tanganga, Alderweireld, Vertonghen, Sanchez, Davies, Ndombele, Winks, Lo Celso, Bergwijn, Moura

22 december 2019 spelade Chelsea en av sina bästa matcher under hela säsongen. 22 februari 2020 hoppas vi få uppleva något liknande igen. Samma motståndare men nu på hemmaplan. Det var också Willians i särklass bästa match på hela säsongen och vi hoppas han gör något liknande idag istället för de mediokra insatserna vi sett hittills 2020, även om det bara är hans audition för att Mourinho ska värva honom i sommar då det ser mer och mer osannolikt att Willian och Chelsea ska komma överens.

Ändrade matcher, som kan ändras igen om beroende på Champions League och FA Cupen. Förutsatt att Chelsea går vidare.
    Matchen mot Crystal Palace har bara fått ny tid, men matcherna mot West Ham, Watford och Sheffield har alla flyttats fram en dag till söndagen.
    Fördelen är som alltid att flyttade matcher närmast garanterar att Viasat visar dem.
    Spelschemat som alltid här>>

FREDAG 21:
Enligt Metro är Jose Mourinho övertygad om att Chelsea kommer att använda samma taktik, bl a trebackslinje som senast.

Från dagens presskonferens:
    Kanté är borta i tre veckor. Pulisic är borta och ingen kan säga när hans skada, som är besvärlig, är läkt. Båda är helt borta. Christensen har varit i Milano och fått en ansiktsmask gjord som han tränat med. Han är med i truppen. Loftus-Cheek är med i truppen men är inte redo för att starta (kanske inhopp). Tammy Abraham är 70% och med i truppen men inget besked om han kan starta.
    Lampard lät optimistisk om Christensen som han berömde för hur han spelat på sistone.
    Lampard ser det inte som en gynnsam tid att spela mot Spurs även om de saknar Kane och Son. De har spelare som kan ersätta dem och laget är i god form. Dessutom är det ett London derby.
    Han vet inte hur supportrarna kommer att bemöta Jose Mourinho. Han säger dock att Mourinho vill vinna.
    Lampard betonar att Chelsea är i en övergångstid och att supportrar vet om och accepterar det. Vi har haft massor med skador, fler än de flesta lag. Det är tufft just nu och även om spelarna ger sitt allt vilket Lampard typ garanterar behöver de publiken bakom sig.
    Lampard betonar att han gillar pressen och mår bra av den. Även efter förlusten i måndags. Han tror de flesta har skrivt av Chelseas chanser att komma topp-4.
    Ang Kepa menar Lampard att han och ledningen är helt överens. Det handlar om prestationen och Kepa visar rätt attityd och tränar bra. (Vi tolkar det som att han är petad i morgon).
    På frågan om Michy haft en besvärlig vecka häll Lampard en tuff inställning. Han menade att det är hur det är och att det gäller att vara stark när det händer.
    Han menar att Mourinho har många bra anfallsspelare. Deras relation är annorlunda idag då de är konkurrenter men Lampard har en vänskaplig relation och stor respekt för honom.
    Han menar att inte hamna i topp-4 är något andra får bedöma som ett fiasko. Han betonar alla skador som varit som en stor faktor. Det är också hård konkurrens. (Hade det inte varit för att CL-spel är så viktigt vid värvning av spelare hade vi också struntat blankt i det, men tyvärr avgör CL-spel vilken klubb attraktiva spelare väljer).
    Spelarnas reaktion har varit bra. De vet att det handlar om hårt arbete och att alla lag har tuffare ögonblick under en säsong.
    Giroud har jobbat bra och är med i bedömningen, om startplats, det handlar om att fortsätta jobba. (Vi har tagit upp det förut och menar att Lampard likt många moderna managers sätter på tok för stort fokus på hur spelare tränar istället för presterar i matcher. Vissa spelare är träningsprodukter, andra är alltid bättre när det gäller och CSFC anser det senare är viktigast).
    Lampard menar att det är inte ett större test för de unga spelarna, det är ett stort test för alla spelare.
    Han vill inte avslöja om det blir trebackslinje. Det fungerade senast men det innebär inte att det gör det imorgon. Alla matcher är olika och kräver att bemötas olika.

TORSDAG 20:
Utan att veta skadeläget, som verkar väldigt jobbigt, inför Tottenham har vi vissa klara önskemål i laguttagningen.
    Framförallt måste Giroud få starta om Abraham inte kan spela. Kan Hudson-Odoi spela måste ha få starta före Willian. Vi vill ha Kepa i mål även om Caballerro inte gjorde bort sig mot United som han gjorde mot Leicester. Om möjligt pga alla skador hellre Kovacic på mitten även defensivt än Jorginho vars fina form från början av säsongen är helt borta nu. Vi misstänker att det blir ommöbleringar i backlinjen då Christensen fick näsan bruten, så kanske blir det trebackslinje igen med Alonso som är utmärkt i den formationen men inte lika bra i den föredragna fyrbackslinjen. Varför inte Azpi, Rudi som mittbackar sedan är frågan om Tomori som helt verkar försvunnit av någon anledning ur Lampards tankar eller Zouma och Reece James och Alonso som wingbacks. James kan utan tvekan klara den rollen kanske t o m bättre.
    Tottenham avslutade rätt bra mot Leipzig och även om de har tuffa skador bedömer vi ändå deras läge som bättre än vårt. Förhoppningsvis fortsätter Mourinho bänka Ndombele. Chelsea bör då hålla mycket hårt tryck på Tottenhams högerkant och sätta Aurier under press för det är Tottenhams riktigt svaga kant.

ONSDAG 19:
Totternham blev ganska så utspelade av Leipzig av rapporter och den halvlek (som tydligen var bättre) vi såg (Duplantis går före det mesta just nu). Spurs lyckades ändå hålla emot länge till en ovanligt solklar straff gav Leipzig den ledning de förtjänade. Ändå var NE17 nära att få oavgjort i en, ja två fasta situationer. Deras superflyt från förra CL höll dock inte.
    Ethan Ampadu har fått positiva omdömen i de rapporter vi sett. Kanske han får mer speltid nu.
    VI har ingen aning om den här matchen kommer att ge avtryck på lördagens möte, men Mourinho spelar väl knappast lika tillknäppt då utan mer som i andra halvlek när de jagade matchen.
    Lampard vann överlägset den taktiska kampen senaste med sitt drag av trebackslinje som var perfekt i den matchen (tyvärr inte i andra matcher Lampard testat det). Den fällan tvivlar vi på att Mourinho går på igen.

Maio Pasalic assisterade till Atalantas andra mål mot Valencia. 2-0 i halvtid. 4-1 slutresultat.

Vi kommer att heja extra mycket på Leipzig idag då mycket överraskade Ethan Ampadu startar i mitten på en trebackslinje enligt laguppställningen.
    I Atalanta mot Valencia startar Mario Pasalic, som förmodligen köps ut från sitt lån från Chelsea i sommar.

Sam Kerr är nominerad till BBCs prestigerfulla Årets Spelare och här är kanalens presentation av henne och ni kan rösta på henne också. >>

Tolkningen av offsideregeln är en stor diskussionspunkt när det gäller VAR. Giorud dömdes offside för en halv fot fel i måndags och det kanske vi kan acceptera men än mer kontroversiella domslut kring offside har skett och mycket handlar om tolkningen av en mycket luddig regel. Nu föreslås en förändring av den av Fifas Arsene Wenger, som ska tas redan till EM i sommar. Ärligt talat vet vi inte om det gör skillnad men något måste ske nu när det finns en absolut mätmetod och då måste det klargöras vad som ska mätas och hur. Lär mer i den här artikeln från Sky>>
    Regelnämnden IFAB har dock redan gått ut och sagt att det är inte möjligt att genomföra några ändringar till EM i sommar.

Intressanta resultat första CL-kvällen. Mycket.

Nu glömmer vi måndagskvällen. Det var en sjuk match med nästan en säsongs oflyt i samma match, tyvärr mot en motståndare vi redan haft max oflyt mot tidigare. Vi måste dock lägga det bakom oss.
    En vinst mot Tottenham och Chelsea är åter i förarsätet om fjärdeplatsen. Vi ska inte spekulera i något annat än en vinst utan ge vårt allt till Chelsea på lördag lunch.
    Det blir två kraftigt skadedrabbade lag som drabbar samman. Det är dock ganska jämnt kvalitetsmässigt hur skadorna drabbar lagen så det är tidernas chans både hos de blå och de vita för de som kanske normalt får mindre speltid. Vi har kraftiga önskemål om att slippa se några spelare trots skadeläget men om de ändå spelar måste vi ställa oss bakom dem.
    Chelsea har en fördel inför matchen. Det är inte hemmaplansfördel som det brukar vara trots att publiken kommer att vara med Chelsea. Det faktumet har ännu inte påverkat Chelsea den här säsongen. Nä, fördelen är att Tottenham har ett tufft möte mot ett tysk formlag i Leipzig. De slipper visserligen att resa men som vi ser det är tyskarna ändå favoriter och en förlust kan ju sätta sig hos de vita, även om motsatsen självklart kan ske att de vill beivsa något efter en förlust. Så det är svårt att tippa vilket resultat som vore bäst för Chelsea ikväll. Oavgjort kanske och en stenhård match som sliter ordentligt på fysiken hos spelarna...?!
    Så håll alla tummar nu för Chelsea som behöver få lite flyt på lördag och för damerna mot City i ligafinalen på söndag.

Tre Chelseaspelare är uttagna i Phil Nevilles engelska landslagstrupp. Det är Millie Bright, Carly Telford och förstås Bethany England. Sjuka Fran Kirby saknas, både i Chelsea och England.

TISDAG 18:
Ett statiskt faktum som går oss att gråta blod:
    Chelsea har haft flest skott på mål och flest målchanser i Premier League den här säsongen. Fler än Liverpool. Vi har gjort 43 mål och de flesta av dem före december.
    Vill ni har fler mycket förklarande och mycket deprimerande statistiska fakta om var Chelseas oförmågor ligger (och Lampard känner väl till dem men kan inte få ordning på dem) läs mer här>>. Det är lite skrämmande faktiskt.

Kantés skada är en skada i höftböjarsenan, sådana skador har en tendens att vara väldigt besvärliga att komma tillrätta med. Vi får nog räkna bort vår bäste spelare under hela den viktiga period som Chelsea nu är inne i. Skadeeländet i Chelsea är minst sagt påfrestande men det är ju inget någon kan göra något åt och just nu, efter 16 dagars uppehåll, går det ju inte att skylla på för hård matchning heller.

Om det är någon som borde köpa lott idag är det Uniteds Harry Maguire som inte ens fick kort när han borde visats ut och inte heller kan fällas i efterhand då domarna säger sig sett incidenten, frågan är bara med vilken blindbindel de tittade bakom. Så gott som alla utom Maguire och Solskjaer är eniga, Harry Maguire skulle visats ut och då hade det onekligen blivit en annan match. Till och med före detta Unitedspelare som sällan brukar gå emot sin klubb var helt eniga, det var rött kort.
    Det finns också enorma frågetecken till domarkåren över att en domare född i Manchester får döma matchen med United. Han bor också i Cheshire, det vill säga samma område där majoriteten av Manchesterspelarna bor. Det blir inte bättre av att VAR-domaren också är från Manchester, Chris Kavanagh. Detta är i ögonfallande partiskt.
    Detta gäller förstås inte bara att Maguire inte blev utvisad. Det gäller att Martial inte bestraffades för en avsiktlig armbåge som bröt Christensen näsa och det gäller att Fred knuffade Azpilicueta in i Daniel James och Azpi är den som bedöms gjort fel och Zoumas korrekta mål döms bort.

Armando Broja som vräker in mål för akademin har skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea. Det har han själv bekräftat.

Det blir ett skademöte mellan Tottenham och Chelsea. Båda lagen saknar väldigt viktiga spelare. Vem som saknar mest beror nog på vilket lag man håller på men båda lagen saknar sina två bästa målgörare och viktiga mittfältare.
    Det är dock inte enda stormötet i helgen. Hur viktig matchen än är mot Tottenham och det är den, är den ändå inte viktigare än damernas match mot Manchester City. Vinner Chelsea tar de de nog hem ligan. Vinner City är ligan fortfarande öppen. Herrlagen tävlar trots allt bara om en fjärdeplats ;)
    Det är också klart att Viasat Sport visar matchen klockan 15.00 på söndag.

15 mars spelar damerna kvartsfinal i FA Cupen. De är fortfarande kvar i alla turneringar. Tvåa i ligan en poäng bakom men med en match mindre spelad. I final i Ligacupen mot Arsenal och nu kvartsfinal mot Everton i FA Cupen. Skönt att vi kan lita på ett av våra lag, även om även Emma Hayes kritiserade ineffektiviteten hos sina spelare efter igår.
    Det blir mycket Everton framöver. 15 mars i FA Cupen, 22 mars i ligan på hemmaplan och vi vet fortfarande faktiskt inte när den uppskjutna matchen mot Everton från i höstas ska spelas.

Då vi vet att spursfansen njuter av våra skador skäms vi inte för att glädjas, inte över skadan, men att Son inte kommer kunna spela på lördag.

Mourinho må njuta vi fruktar nu matchen mot Tottenham oerhört.
    Det är bekräftat att varken Pulisic eller Hudson-Odoi kan spela. Det är stora tvivel om Kanté och Christensen fick förmodligen en bruten näsa när Martial armbågade honom utan åtgärd från domaren.

Besvikelsen över resultatet och hur Lampard formerade laget igår är fortfarande stor men sådan är fotbollen, ibland. Det kommer dock nästan alltid en ny match och även om skadeläget är mer än oroande så fick ju Lampard allt rätt mot Tottenham senast. På sistone har han dockj fått saker och ting mer fel än rätt och det måste han snarast rätta till för annars tar tålamodet snabbt slut även hos den mest inbitne Chelseasupporter. Willian behöver mer än vilas, att singla ut Kepa när det är framåt spelarna inte klarar sina uppgifter känns helt fel. Batshuayi, vi är ledsna men där är tålamodet slut. Han behöver så många chanser för att ens träffa målet att det duger inte. Spelet blev så oerhört mycket bättre när den av Lampard mobbade Giroud fick komma in. Kan inte Abraham spela måste Giroud vara alternativet.
    Vi tycker problemet är ett som blivit alltmer vanligt i modern fotboll. Spelarna tas inte ut eller får spela efter sin kvalitet utan hur de uppträder på träning. Träning är viktigare för så många managers (särskilt laguttagningar) än kvalitet och vad spelare kan göra i matcherna. För Lampard som själv var en stor träningsprodukt kan det vara en större fördom än hos de flesta andra managers.
    Vi har tre förluster som inte borde varit mot United den här säsongen och det är inte i närheten av godkänt. De har dessutom varit olika i sin karaktär alla tre, men det ska laget och Lampard kunna bemöta. Det svider dock något oerhört då vi inte trots siffror och annat anser att Chelsea förtjänat att förlora någon av matcherna. Dock, det är mål som räknas och Chelsea kan inte för sitt liv göra mål längre. En spelare på 13 mål och de två nästbästa på fem mål - det är siffror för ett lag som kämpar om nedflyttning. Inte ett lag i toppen av en tabell.

MÅNDAG 17:
United vann men vi ifrågasätter igen om de verkligen var bättre eller bara hade domare, VAR och flytet med sig! Tre skott, två mål. Chelsea vann allt i statistiken trots uselt anfallsspel. Ändå kan vi ju vi aldrig säga det var orättvist då spelet, trots Chelseas försök att ändra det, handlar om att göra fler mål än motståndarna.
    Vi kan väl skylla på skador och en fullständigt usel domare, men det var för många konstigheter i Lampards laguttagning och Chelsea ser inte längre ut som ett lag som ska kunna ta en fjärdeplats. Sorry men så är det. Spelet var inte bra och Bats istället för Giroud börjar lukta tjänstefel. Chelseas spel höll inte alls ihop idag. Chelsea hade NOLL anfallsspel att tala om i nästan hela matchen och det som var brände Batshuayi. Eller dömde VAR bort dem.
    Lampard har gjort mycket bra med det här laget men han är också väldigt inkonsekvent vilket spelarna nog känner av och han tillämpar lite av samma sorts favoritism som vi hatade hos Sarri. Han spelar spelare som inte borde spela för de är namn och håller andra på bänken fast de borde få spela.
    ABSOLUT INGET GICK CHELSEAS VÄG i den här matchen. Nu måste vi få massor av flyt i nästa match trots alla skador och laguttagningsmisstag av Lampard. Fjärdeplatsen hänger nu så löst att minsta vindpust tar bort den och då kommer Chelsea inte kunna värva de spelare de vill ha i sommar.

Chelsea Women lottades borta mot Everton i kvarten på FA Cupen.

Damerna är vidare i FA Cupen men det blev bara 1-0. Reitens mål stod sig hela matchen.

U23 slog Arsenal och är fortfarande obesegrade. 2-1 i Slutresultat.

Halvtid:
Guro Reiten gav Chelsea ledningen mot Liverpool i 27e minuten.
    U23 kvitterade Arsenals ledning i 32a minuten genom Broja. I halvlekens sista minut tog Chelsea ledningen med 2-1 på bortaplan. Biully Gilmour stod för det.
    Vi är djupt oroade och nervösa nu med tanke på Lampards uppställning. Sena skador oroar men också flera val som Lampard har gjort. Och skitsnacket i Viasats studio var nog bland det värsta vi hört, snacka om onyanserat och utan att ta hänsyn till fakta (förutom att Hamren fortsatte slicka rumpa). Vem ska göra målen idag? Någon?

Ingen av Chelseas tre bästa målgörare startar!
      Abraham borta och Kepa fortfarande petad. Inte bra. Ingen Callum Hudson-Odoi i truppen heller. Humöret har inte direkt höjts inför matchen när vi ser laguppställningen. Det var inte vad vi hoppades på.
    Caballero, James, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Kovacic, Pedro, Batshuayi, Willian.
    Det positiva är väl att Lampard nu verkar hittat sin försvarsuppställning (undantag målvakt) som han vill satsa på.

Sam Kerr är tillbaka från landslagsuppdrag och med undantag av skadade/sjuka Fran Kirby kan Emma Hayes matcha sitt starkaste lag. Kerr börjar på bänken mot Liverpool i FA Cupen.

Varken Ruben Loftus-Cheek eller Christian Pulisic är med i truppen för U23 mot Arsenal ikväll.

Om det behövs mer motivation hoppas vi att Chelsea tar en titt på vad uppblåsta Unitedfans tror om matchen ikväll. De tror på seger, vilket supportrar alltid gör, de tror också på utklassning och att en spelare som kanske inte får spela en enda minut gör minst två mål. Dags att tysta dem ordentligt hoppas vi.

Är detta veckan som avgör Chelseas säsong?
    Det kan mycket väl vara så, och de följande veckorna är inte mycket mindre viktiga. Då avgörs också våra cupäventyr.

Chelsea kan inte förlora mot United och Tottenham på lördag och ha kvar hopp om en CL-plats den här säsongen. Det är vår övertygelse. Chelsea måste ta poäng, helst vinna båda matcherna.
    Förlorar Chelsea till United är det illa, men förlorar vi mot Tottenham är det värre. Det vill säga tabellmässigt. Emotionellt är båda scenarionerna skrämmande.
    Vi vill verkligen att Chelsea slår United ikväll då känslan är att vi förlorat två matcher mot dem den här säsongen, den ena dessutom med skrämmande siffror som inte på något sätt reflekterade matchbilden eller hur Chelsea spelade.
    Plus det är alltid lika roligt att vinna över mediernas favoritlag.
    Tottenham har just nu rena liverpoolflytet. De förtjänade faktiskt inte att vinna över Aston Villa och sättet de gjorde det på var som att vinna på lotto. En back som på en rätt enkel boll slår hål i luften och släpper fram Son helt fri mot mål. Du milde vilken röta de hade. En straff som VAR gav dem och kort som borde kommit men inte kom. Å andra sidan slog Chelsea dem ordentligt på bortaplan så vi hoppas Lampard har rätt speltaktik mot sin gamle läromästare även på lördag.
    Två vinster är fullt möjliga, vi är dock nervösa redan nu för Chelsea har ju inte direkt övertygade de seanste månaderna. Det är på hemmaplan, på Stamford Bridge där laget övertygat ännu mer. Det är efter ett uppehåll och Chelsea har haft svårt efter lanslagsuppehållen.
    Det är dock mot motståndare som inte ens unga oerfarna spelare kan känna sig omotiverade mot. Mot lag som Chelsea alltid vill vinna över. Det är för Champions Leagueplatsen och mot motståndare som verkligen utmanar om den platsen. Så det är dags för båda unga och äldre spelare att stå upp och visa ad Chelsea kan, något vi sett i delar den här säsongen som oavstt vad hatarna säger ändå är över många förväntningar redan nu. I fotboll döms du dock alltid hårt efter resultaten och näst bäst är faktiskt bara sämst i en match.
    Så ingen semesterfotboll utan pigga ben och stora hjärtan för klubben är vad vi vill se, och så kanske lite tur också. Det hade verkligen inte skadat om Pulisic och Loftus-Cheek blir skadefria snarast och helst hade vi velat se dem redan ikväll istället för att de ska försöka komma igång i U23. Skadeläget den här säsongen har varit olyckligt.

Chelsea har chansen att göra oss mycket glada och skapa utrymme för resten av säsongen. Hoppas vi verkligen tar den. Först ikväll sedan på lördag.

Vi får inte heller glömma att Chelsea Women idag kan gå vidare i FA Cupen. De möter Liverpool i den flyttade matchen från igår. Det Liverpool de bara fick oavgjort mot på deras usla hemmaplan. Den här matchen spelas dock på bra underlag på Kingsmeadow.

U23 har också match idag, mot Arsenal borta. Pulisic och kanske Loftus-Cheek förväntas spela i den matchen. Chelsea ligger tvåa i ligan på samma poäng men en match mindre spelad än Leicester.

 

 

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG 23:
Eden Hazard är inte längre Chelseaspelare och vi undrar om han ångrar sig. För hans tid i Real Madrid har utvecklats till den värsta i hans karriär. Han har redan varit skadad större delen av säsongen och nu rapporterats det att han har fått en ankelfraktur i sin andra match efter skadan.

Bojan Djordic sa under matchen igår att Chelsea måste vara det lag som haft flest maskerade spelare någonsin. Vi vet inte om det är sant - men de är många.
    Andreas Christensen igår, tidigare: Petr Cech, César Azpilicueta, Pedro, Diego Costa, Nemanja Matic, Gary Cahill, Ramires, Fernando Torres, Cesc Fabregas, John Terry, Paulo Ferreira. Tolv stycken - släng dig i väggen Batman.

LÖRDAG 22:
Några intressanta fakta efter matchen:
* Chelsea och Lampard är det första laget någonsin som vunnit både borta och hemma mot ett lag tränat av Mourinho samma säsong.
* Tottenham har bara vunnit en enda bortamatch mot Chelsea i PL, 34 matcher en vinst, 2018.
* Inget lag har tagit fler poäng i London-derbyn än Chelsea, 461 poäng.
* Ingen försvarare i PLs historia har haft fler mål och assist än Marcos Alonso. 17 mål, 11 assist.
* Giroud har varit inblandad i 14 mål i hans 14 senaste starter för Chelsea (hur han varit bänkad så mycket av Lampard).
* Chelsea och Watford har gjort flest självmål den här säsongen, tre stycken.

Mourinho kör mindgames och försöker putta över favoritskapet på Chelsea när han går ut och säger att Chelsea är favoriter till att ta fjärdeplatsen.

FREDAG 21:
Chelsea som tappat en scout till Bayern lär nu jaga Real Madrids chefscout Juni Calafat som upptäckte Ødegaard och Vinicius Jr. Även Liverpool jagar honom.

Vi har hört att affären var klar sedan länge men nu kommer det ut på sociala medier att unge norrmannen, 17 år, Bryan Fiabema har skrivit på för Chelsea. Dock fortfarande inget officiellt men på soc media har bilder där han skriver under kontraktet kommit ut.

Willian fortsätter flörta med Tottenham och Jose Mourinho då känslan är att han och Chelsea inte kommer att komma överens om ett nytt kontrakt. Willian är desperat att stanna i London och Mourinho och Tottenham har visat intresse. Något Willian mjölkar genom att höja Mourinho till skyarna som manager.
    Vi skrev tidigare att han tänkte söka brittiskt medborgarskap. Han har redan gjort testet och är alltså nu brittisk medborgare.

Juventus och Sarri vill inte bara ha Emerson utan även Marcos Alonso. Även vår andra förre italienske manager Antonio Conte vill ha Alonso till Inter. De vill också ha Emerson Palmieri som vi skrivit om.

Ajax förlorade i en konstig match till spanska sensationslaget Getafe och det var lånet Kenedy som satte spiken i kistan med sitt 2-0 mål på övertid. Matchen hade bara en effektiv speltid på 43 minuter vilket är ett bottenrekord (normalt är 60+) och det kan ju förklara varför Ajax aldrig fick igång något spel. Ziyech gjorde inte heller någon stormatch.

Många Chelseasajter menar att Willian nu ställer orealistiska krav på Chelsea med bl a krav på treårskontrakt. Samtidigt har han gått ut i pressen och menar att han vill stanna i London och att han tänker ansöka om brittisk medborgarskap. Fansajterna tolkar det som att Willian nu försöker få Arsenal och Tottenham att bli intresserade av hans tjänster då han inte räknar med att få igenom sina kontraktskrav med Chelsea.
    Det kanske stämmer, något konstigt med det hela är det. Chelsea kan ju inte stoppa honom från att gå till lokalkonkurrenterna då hans kontrakt går ut till sommaren. Annars hatar vi ju att hjälpa dem, men tipset just nu känns som det blir Tottenham till slut för Willian som en gång var nästan klar för dem innan han kom till Chelsea.

Andreas Christensen kanske spelar imorgon, med ansiktsmask.

Udineses Juan Musso är dagens målvaktsrykte. Fast det pratas mycket om Ajax's Andre Onana fortfarande.

Försvararen, 20-årige albanen Marach Kumbulla lär intressera Chelsea. Enligt italienska källor. Samma sorts källor menar att Milan och Juventus är intresserade av att ta Emerson tillbaka till Italien.

TORSDAG 19:
Bayern har avslöjat att de värvat Chelseas scout med ansvar för centrala och östra Europa, Florian Zahn. Det ska skett på nyåret men Bayern har offentliggjort det först nu. Han ska ta hand om deras yngre akademilag (och säkerligen fortsätta Bayerns försök att värva unga Chelseaspelare). Zahn har jobbat fem år för Chelsea.

Daily Mail vars stöd till Manchester United är mer än störande skriver nu dagligen om att United ska vara favorit till Jadon Sancho. Andra tidningar och medier är dock mer neutrala och enligt dem är Chelsea mer favoriter. Avgörande dock, och det kan vi tro på, ska vara vilket lag som är med i CL. Timo Werner däremot fjäskar ordentligt för Liverpool som också vill ha Kai Havertz. Det är som om transferfönstret aldrig stängde, det känns mer vidöppet i medierna än någonsin. Champions League ser dock alltmer ut att vara nyckeln till stora spelaraffärer, åtminstone när det gäller de engelska lagen.

Ruben Loftus-Cheek ska nu vara tillbaka i full träning, äntligen för honom. Kanske finns det hopp om att han snart ska kunna spela också.

Han fick beröm redan igår, idag fylls medierna av beröm för Ethan Ampadu som slutförde matchen mot Tottenham med svår kramp. Han hyllas av medierna och soc-supportrarna (socialmedia-trollen som säger sig stödja Chelsea) kräver att Frank Lampard ska starta honom nästa säsong, vi låter väl det vara okommenterat men hoppas Leipzig spelar honom mer nu. För även om han lär och får viss erfarenhet hos ett topplag så var det för speltid han lånades ut.
    Till och med Daily Mail berömde honom i den här artikeln>>

ONSDAG 19:
Det sägs komma från trovärdig källa med insyn i Chelsea. Vi drar genast öronen åt oss när sådant sägs men vi kan förstå om det finns en liten grund för ryktet att Chelseas ledning redan börjar tappa tålamodet med Lampard. Detta av en enda anledning; att alla, inkl Lampard, vet ju problemen men vi ser faktiskt fortfarande, efter flera månader inga tecken på en lösning på Chelseas dåliga resultat. (Skvallret om att Lampard var missnöjd med transferfönstret kan också spela roll även om vi är osäkra hur sant det är).

N'Golo Kantés senaste skada kommer att hålla honom borta i minst tre veckor.

Chelsea har erbjudit Tino Anjorin ett 5,5 årskontrakt men denne tvekar och enligt nigerianska källor vill han ha garantier om speltid framöver. Finns det verkligen någon som tror att en fotbollsklubb ger eller överhuvudtaget kan ge sådana garantier. Det är löjeväckande att man ens tar upp det. Särskilt till en 18-åring. Antingen förtjänar man att få spela eller så sitter man bara där och håvar in lönen. Ingen, absolut ingen är garanterad speltid, se bara behandlingen av Kepa.

Så har det hänt igen, supportrar har skämt ut sig genom att sjunga, ropa ramsor av stötande karaktär. Det positiva är att de allihopa var Manchester United-supportrar på matchen i måndags. Läs klubbens uttalande här>>

TISDAG 18:
Melih Ibrahimoglu, 19, spelar för Vienna Rapid och kan representera Österrike som hittills eller Turiket. Han lär intressera Chelsea. Vi vet mycket litet om honom men ryser av skräck då han beskrivs som en ny Mesut Özil.

Vill Willian få ett nytt kontrakt med Chelsea?
  Frågan måste ställas. Vi har hört rykten om att han är sur över att han inte fick lämna för Barcelona eller någon klubb i somras. Själv har han kategoriskt förnekat det och bedyrat hur mycket han älskar Chelsea och London. Vi har trott på Willian där.
    Att han vill ha ett längre kontrakt än det ettårs som Chelsea erbjuder det förstår vi helt och hållet. Men han känner till policyn och kräver ändå ett treårs-kontrakt, inte två som vi nog trott med möjlig förlängning. Han och hans agent agerar knappast alls för att lösa det hela och inte heller verkar klubben överdrivet angelägen trots att Lampard gett Willian allt stöd.
    Kanske ser klubbledningen vad Lampard inte ser, Lampard verkar ju titta mer på vad som händer i träning än i matcher om vi ska vara elaka, att Willian inte längre verkar motiverad. Hans fasta bollar är nästan uteslutande usla, framförallt hans hörnor men även i princip varje frispark han slagit är under all kritik i kvalitet. Han gör en del nytta ute på plan även om han minst lika ofta sänker tempot i attackerna. Framför mål däremot är han tamare än en nyfödd kattunge. Förmodligen den ofarligaste i laget just nu.
    CSFC skulle inte protestera om Willian försvinner i sommar, inte då vi redan har gjort klart med Ziyech och även har CHO på den kanten.

Chelseas säsong har snabbt gått från dur till moll och därmed följer fler rykten om spelare ut än in. Som unge, 16-årige superlöftet Samuel Samuel Iling-Junior som många europeiska klubbar som Bayern, PSG nu försöker värva innan han skriver proffskontrakt med Chelsea (något man får göra först när man fyllt 17).

Sociala medier är fyllda av hatmeddelanden mot Chelsea och vi kan utan tvivel säga att Frank Lampards smekmånad är över. Även här på CSFC ifrågasätter vi en hel del av hans beslut, inte minst hans laguttagning igår. Det innebär dock inte att vi kräver att han sparkas som många s k fans på sociala medier.

Engelska domare som gått i pension brukar kommentera domslut och Anthony Taylor för absolut inte godkänt. Harry Maguire skulle absolult sänts av igår, han fick väl inte ens ett kort. Hoppas ligan tar beslut i efterhand även om det hjälper oss föga. Englands bäste domare de senaste tio åren Mark Clattenburg tillhör dem som inte tvekar om det domslutet och hur fel det var. Även engelska experter ansåg han borde åkt ut.
    Det hela blir ju desto värre då Taylor var den domare som visade ut Son för exakt samma sak i matchen mot Tottenham men här vägrade se situationen själv. Uefa måste snart ingripa i hur England och PL använder VAR för det är inte systemet som är fel, det är de engelska domarna som är fel.

MÅNDAG 17:
En av anledningarna till att Willian och Chelsea inte är överens om kontraktet är längden på det. Den största antagligen. Skillnaden är dock ännu större än vad vi trott då Willian vill ha ett treårskontrakt och Chelsea vill bara ge spelare över 30 år ettårskontrakt. Känslan just nu är nog att Willian försvinner i sommar.
    Vilket innebär att Lampard idag spelar tre spelare som nog inte är med i höst. (Willian, Pedro, Caballero). Och stor tveksamhet kring Michy Batshuayi och Alonso på bänken. Därtill Giroud som absolut lämnar i sommar på bänken.

Odsonne Edouard  är ett nyttt rykte. Celticanfallaren är 22 år och har imponerande 24 mål och 17 assist den här säsongen. Det är dock i skotska ligan!

Fran Kirby har saknats mycket länge den här säsongen. En av Englands och kanske världens främsta anfallare har varit skadad och sedan drabbats av en ovanlig hjärtsjukdom som hållit henne borta från fotbollen. Hon sågs på läktarna på de senaste matcherna och avslöjar nu för första gången vad som hänt och att hon ser slutet på eländet. Läs mer på officiella hemsidan här>>

Pasalic och Piazon gjorde mål i helgen. Här är klubbens lånerapport. Ampadu fick några sällsynta minuter på plan. >>

Evertons Lucas Digne är ett nytt namn på skvallerfronten för Chelsea.

Champions League återvänder den här veckan. Det är slutspelsdags i den underliga omgången där lagen spelar och så är det flera veckor till returmötet vilket kan ändra förutsättningarna ordentligt.
    Aldrig har Champions League varit mer svårtippat. Det finns absolut ingen storfavorit den här säsongen. Det finns ovanligt många lag som kan vinna och det kommer nog att bli flera tillfälligheter som avgör. Vi såg många överraskningar redan förra säsongen, det kan bli fler den här gången.
    Aldrig heller har väl så många möjliga vinnarlag lottats mot varandra så tidigt förut?
Några lag kanske kan räknas bort och vi tror nog många har sorterat in Chelsea i den kategorin. Oturligt nog för Chelsea är det nog så att vi är långt ifrån favoriter till att slå ut Bayern i vårt möte med dem, första matchen nästa vecka. De har tyvärr hittat form verkar det som och de har den otrolige Lewandowski som precis alltid gör mål. Annars är laget lite ihåligt tycker vi nog och de är ju en generationsväxling, men Chelsea är i en ännu större sådan.
    Tippa slutvinnaren vågar vi inte, men ett lag är nog mer motiverat än någonsin. Och det är Manchester City som har Real Madrid redan i den här omgången. Det kan ju vara Citys sista framträdande i prestigeturneringen på ett antal år och Pep Guardiola själv har sagt att det han gjort i City inte kommer att räknas om han inte tar dem till CL-triumfen.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!