csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  25 sp 12 v 5 o 8 f 43 - 35 mål 41 p
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   14 sp 12 v 2 o 0 f 44 - 8 mål 38 p

- always proud to be Blue -


10 - 16 feb 2020
    NÄSTA MATCH:

     17 feb  - MAN UNITED - kl 21.00

   TV

Nyheter v-7


SÖNDAG 16:
Ett ungt U18-laget förlorade igår, vilket var svårt att få reda på på officiella hemsidan, mot Stoke i semifinalen i Premier League Youth Cup. Stoke vann med 2-1 och Chelsea är utslagna. Chelseas mål gjorde av Nunn redan i 7e minuten.

Chelsea behöver en anfallare och en vänsterback till nästa säsong, det är givet. Ändå är det mest mittfältare det pratas om. Chilwell är hela tiden det hetaste namnet som vänsterback, CSFC har kanske inget bättre namn att erbjuda än David Alaba. CSFC tycker sedan att Chelsea ska koncentrera sig på Jadon Sancho vilket tycks ske även om det är långt ifrån att en transfer kan ske. Det är massor med parametrar och saker som måste stämma för att få till en sådan transfer. Däremot kan vi absolut inte förstå, särskilt inte efter sett dagens match med Villa, varför Jack Grealish tydligen inte finns i Chelseas sikte. Vi tycker nog han är den mest intressante engelske spelaren vid sidan av Sancho som inte redan spelar i Chelsea. Han blir dessutom lika foulad som Hazard brukade bli, vilket på sitt sätt är ett kvalitetsmärke.
    Aston Villa hade chanserna men förvaltade dem inte och Spurs är därmed betydligt närmare Chelsea och i våra ögon fortfarande största hotet mot vår fjärdeplats. De vann tack vare en extrem tavla av en försvarare på övertid men sådant räknas också, tur för Tottenham.
    Nu krävs det vinst mot United för att hålla undan. Och vinst mot Tottenham i matchen därpå. Tuffa krav men Chelsea har underpresterat i för många matcher redan så det är dags för laget att stå upp mot kraven nu. Det finns inga stora skäl att tro att Chelsea inte kan och borde slå båda lagen. Ändå är vi oroade då Chelsea visat dålig disciplin och dålig koncentration på tok för många gånger den här säsongen. De två matcherna kan nog sägas avgöra hela säsongen för Chelsea, vinst och vi kan prata om succé trots allt. Förluster och det kan börja se riktigt mörkt ut för utan CL-plats blir nästa steg i bygget (att få in rätt spelare) oerhört mycket svårare även om ekonomin är bra.

Frank Lampard tillstår att målen för säsongen har ändrats något. Kortsiktigt handlar det om att rädda fjärdeplatsen men det långsiktiga målet är fortfarande att inom några år kunna utmana Liverpool och kämpa om ligatiteln. En kamp alla har gett upp redan den här säsongen.
    Nu väntar ett väldigt tufft spelschema och det måste spelarna omfamna inte frukta enligt Lampard. Det är en avgörande period både i liga och cuper den närmaste månaden.

LÖRDAG 15:
Mycket idag handlar förstås om efterdyningarna till Uefas bomb om Manchester United igår. Den tvååriga avstängningen dominerar förstås i alla medier och spekulationsivriga sportskrivare har julafton. CSFC tror att City kommer att ha mycket stor möjlighet att få domen avskriven och absolut minskad detta då Uefa redan satt sig själva i prejudikat om hur de behandlade PSG i en liknande situation. Så vi avvaktar absolut till vi vet hur CAS kommer att behandla och döma i ärendet. Det tjänar absolut inget till att spekulera i något annat.
    Det enda direkta vi kan säga redan nu är väl vad Zidane berör; vilken motivation City hgar fått i matchen mot dem. Det är säkerligen All-In för att tala pokertermer för City nu i Champions League.
    Lite grann som Klopp hela tiden är all-in även om de möter ligans sämsta lag. Klopp tar inga chanser utan matchar sitt allra bästa lag.

Sveriges kanske genom tiderna bästa idrottare, 20-årige Armand Mondo Duplantis har slagit världsrekord igen med 6.18 och luft mellan. Andra världsrekordet på en vecka.

FREDAG 14:
Mållöst mellan Wolves och Leicester, vilket förmodligen är ett rätt bra resultat för Chelsea.

Det ska storma igen i England. Då menar vi inte Citys avstängning från CL vilken verkar vila på vinglig grund. Svaret där får vi först när CAS har sagt sitt vilket säkert dröjer minst ett halvår, vilket är skit med tanke på att det helt kan förändra vilka som kan kvalificera sig till CL via ligaspel. Nä, vi menar vädret.
    Det förväntas ännu en storm över England och därför har Chelsea Ws match mot Liverpool i FA Cupen flyttats till måndag istället för söndag lunchtid.

Snacka om att skriva om hela fotbollskartan i England, Europa och världen. Vi tyckte Fifa var skit för att det var tveksamheter kring rekrytering av unga spelare och fick ett transferförbud på två fönster.
    Uefa har slagit till och portar Manchester City från Champions League i två års tid för att brutit mot Financial Fair Play!
    Vi kan inte låta bli att undra hur PSG, Real Madrid och Barcelona för att ta några har lyckats undvika att fastna i den fällan. Vi vet att Chelsea sedan införandet av FFP varit extremt noggranna med att följa reglerna, hur oklara och vaga den än tycks vara för den inte helt insatte.
    Att City hade problem med Uefa ang detta kände vi till men vi tog det för det vanliga skrämskottet i tabloiderna och vi har ju sett hur olika olika klubbar behandlats hittills så vi har väl aldrig tagit det på allvar.
    Det här kommer att förändra Citys framtid totalt. De har en chans nu, att vinna i år för de kommer att tappa spelare, säkerligen managern och allt utom pengarna i ryggen då de kommer från en annan källa (men ägare få ju inte längre skjuta till pengar som de vill så...) Beslutet lär säkerligen överklagas till CAS så än är det inte avgjort.
    Läs mer om den här skrällen i Sky>>

HUr påverkar nyheten ovan Chelsea? Om Uefas beslut håller, vilket känns tveksamt men man vet ju aldrig med de där fotbollsförbunden som själva är anklagre, jury och domare. I så fall kommer det som det ser ut idag att bli så att det lag som kommer femma (om City inte skulle lägga av att spela och ramla ned genom tabellen) att ta den sista Champions Leagueplatsen. Plus at Wolves, Arsenal och United alla har chansen att ta en plats via Europa League.

Från presskonferensen:
Inte bra nyheter. Pulisic och RLC är inte aktuella för match. De har tränat med U23. Tammy Abraham har fortfarande problem och det görs en sen bedömning om han kan spela.
    Lampard är mycket nöjd med värvningen av Ziyech som han tittat mycket på. Han hoppas han ska kunna bidra med den där sista bollen, ge assist och även mål nästa säsong.
    Han menade att han ville inte göra en poäng utan det var en reaktion på hur det såg ut i träning när han petade Kepa. Nu har denne reagerat positivt och gjort mycket bra ifrån sig på träning. Lampard har bestämt sig men säger inte vem som står på måndag.
    Han har inte noterat någon direkt effekt av uppehållet förutom en del solbränna. Han anser dock det är bra att få lite vila och ladda om.
    Så det vanliga berömmet om motståndarna och att de är bra och att det blir en tuff match.
    Att Ziyech kommer innebär inte att Pedro och Willian är ute. Diskussioner pågår med båda spelarna vilket var lite överraskande (vi trodde deet var bara Willian som förhandlade).
    Förlusterna hittills mot United ligger bakom Lampard men han var inte nöjd med målen Chelsea släppte in mot dem.
    Så lite tjafs om vem han håller på en boxningsmatch. (Fury om någon undrar).
    Han är medveten om att Ziyech försvinner för afrikanska mästerskapen och Lampard (liksom Klopp m fl) gillar inte alls att mästerskapet ligger när det ligger. Det är dock något Chelsea måste anpassa sig efter (räkna dock inte med att fler spelare kommer att komma in som försvinner till det framöver!).
    Chelsea vill vinna mot United. Det tre mycket stora och viktiga hemmamatcher som väntar nu.
    Han har pratat med Ziyech och känner till hans tuffa uppväxt och hur han omvandlat det på plan. Lampard är förväntansfull (excited) över att jobba med honom framöver. Han vägrar jämföra Ziyech med någon annan spelare men kommenterar att han har en fantastisk vänsterfot.  

Chelsea får vänta till måndag med att spela, en väldigt viktig match i kampen om CL-platsen mot United. Det är dock andra viktiga matcher i helgen också. Inte minst ikväll då Wolves möter Leicester och för Chelseas skull måste vi nog heja på rävarna mot vargarna. För vi vill ju inte att Wolves ska komma bakifrån och gå förbi oss till den för både pengar, presige och värvningsmässigt viktiga CL-platsen. Då är det bättre om Leicester drar ifrån framför oss. Ligatoppen är ju ändå nästan avgjord och det är bara fjärdeplatsen att kämpa om.
    Imorgon får vi heja på Aston Villa mot Tottenham. Och nästa helg på Brighton mot Sheffield och udda nog för Arsenal mot Everton då Everton är ett större hot mot oss nu än vad Arsenal är.

TORSDAG 13:
OFFICIELLT
Det kom ovanligt snabbt, väldigt oväntat att det redan har konfirmerats från Chelsea att Hakim Ziyech är klar för Chelsea till nästa säsong, dvs 1 j uli 2020. Välkommen! En spännande värvning till ett riktigt vettigt pris känns det som. Spekulerat i att vara 38m pund.
    Läs gärna klubbens presentation här>>

OFFICIELLT
Hannah Blundell har förlängt sitt kontrakt till 2022.

ONSDAG 12:
CHELSEA W     vs    BIRMINGHAM W     2 - 0
Chelsea startar samma lag som senast men Ji är tillbaka från landslagsuppdrag (Kerr spelar mot Kina imorgon).
    Jättemöjlighet för Brums men Bright gör en myckdet bra brytning när hon får dit en fot. 8
    Inte lika bländande spel ännu som i de två senaste matcherna. Lite virrigt har det nog jänts första kvarten.
    Det tog till 20e minuten innan Chelsea hotade. Bra skott av Cuthbert men målvakten räddade.
    Riktigt nära för Birmingham men skottet smiter precis över. 35 Emma Hayes behöver nog ta till ett och annat kraftord i halvtid för Chelsea är inte fullt koncentrerade och åstadkommer på tok för lite.
    I det kanske bästa anfallet från Chelsea är det rop på straff men ingen given. 44
    Sedan rotar Guro Reiten fram en boll och tåar (ser det ut som) in bollen bakom målvakten. 45
Ganska turligt att bollen damp ned där den gjorde men norskan gjorde det bra.
    Chelsea kan inte och ska inte vara nöjda med första halvlek trots ledningen. Birmingham har nog haft de bästa chanserna dock.
    -ANDRA-
Emma Hayes tycks haft mycket att säga då det tog Chelsea 20+ minuter att komma ut igen till andra halvlek.
    Det ser ut som bättre koncentration hos Chelsea nu i andra. Hörna 51. Variant som inte lyckas, men ändå ny hörna. Mycket bra räddning på Spences skott. 52 Tredje hörna och Blundells skott just utanför.    
    Suverän solomål av England. Hon tar ned en boll fram med huvudet till sig själv, löper loss och fintar bort målvakten. Ren och skär KLASS. 58 Hon är nu bara ett mål bakom skytteligaledaren Miedema.
    Spence får en chans men ingen träff på bollen. 60 Sex minuter senare får hon vila för Ramona Bachmann. Cuthbert backar ned på mitten i Spences position.
    Härligt anfall från Chelsea, Reiten hittar England som gör sig fri och sätter bollen i insidan av stolpen - men den går ut och snurrar sedan över linjen. 75
    Thorirsdottir in för Ingle, det var länge sedan då hon varit skadad. Carter byter av Reiten. 76
    Cuthbert åker på en ful tackling av Walker som kortas. Cuthbert kan inte avsluta matchen utan för behandling utanför plan. 90+1 Det ser ut som axeln kan gått ur led då hon åkte in i planket bredvid plan. Hoppas det inte är så, hon har varit mycket bra den här säsongen och behövs mot City.
    En bättre andra halvlek men ingen stor match av Chelsea. Vinsten dock det viktiga. Håller anderaplatsen då City vann med enda målet över Bristol. Chelsea fortfarande obesegrade och med en match mindre spelad än City. Vilket möte det blir i nästa omgång den 23e, men först FA Cupen i helgen mot Liverpool.

Sam Kerr är nominerad på short-list för BBCs prestigefyllda Women Player of the Year.
    Du kan rösta på din kandidat här>>

Ruben Loftus-Cheek förväntas spela sin första match på måndag. Dock inte med a-laget mot United utan mot Arsenal med U23.

Att Brexit påverkar fotbollen också vet vi, nu börjar det bli lite mer känt hur. Till exempel kommer reglerna om hur många egna produkter som truppen innehåller att förändras (förmodilgen ökas antalet) och inga spelare under 18 år får värvas från andra länder. Tidigare kunde detta ske som med Edwin Andersson, 16 år, då spelaren kom från ett EU-land.

Det har talats om att Premier League skulle ta över även damligan från nästa år. Nu sägs det att det beslutet, den åtgärden kommer först om ytterligare ett års tid. WSL drivs idag av FA, fotbollsförbundet själva liksom ligorna under Premier League.

Glöm inte. Chelsea Ws match mot Birningham visas på Viasat Premium iikväll kl 20.00.

TISDAG 11:
Jimmy Greaves gjorde 132 mål för Chelsea under fyra säsonger. Han kom upp genom klubben och gjorde debut som 17-åring. Sedan lämnade han för Milan där han bara stannade i åtta månader. När han återvände gjorde han det förbjudna och lät sig köpas av Tottenham som var det lag som köpte mest av alla lag i England i början av 60-talet. Sin tids stora köpelag. Chelsea hade inte råd att värva tillbaka honom även om de gjorde ett försök som inte var direkt ärligt menat. Han är Englands bäste målgörare genom tiderna och vi är så här närmare 60 år senare redo att förlåta honom för att han gick till spuds. Daily Mail har nu startat en kampanj för att han ska få en av dessa brittiska ärebetygelser som man ibland absolut inte kan förstå varför vissa får men som så många vill ha. Lär mer här>>

Billy Gilmour, som skulle kunna spela för U18 i FA Youth Cup (fyller 19 först i juni), har flyttats upp till a-truppen på permanent basis. Den killen har en fin framtid framför sig, även om det kanske blir ett lån nästa säsong.
    Då har vi ändå massor med andra lovande ungdomar utlånade, som Conor Gallagher, Ethan Ampadu bara för att nämna två och flera andra som är kvar i akademin som Maatsen, Anjorin, Broja....
Det går inte att bli nog imponerad av det jobb Chelseas Akademi gör. Och glöm inte, att även om flera av de här unga spelarna som Gilmour (Skottland), Broja (Albanien) och Maatsen (Nederländerna) kommer utifrån är den absolut majoriteten av Chelseas akademi från närområdet.
    Det enda vi kanske saknar är ett riktigt framtidsnamn på vänsterbacken. Vi trodde på Dasilva men han har ju lämnat. På högersidan var däremot konkurrsensen så hård att Lamptey som vi gillar skarpt gav upp och gick til Brighton där vi hoppas Potter ger honom chansen.

MÅNDAG 10:
CHELSEA U18   vs  WOLVERHAMPTON U18     7-0
Kameran är på samma nivå ungefär som planen vilket onekligen ger matchen ett unikt perspektiv för en tv-match men mer som bänken ser matchen.
    Rörig inledning med mer energi än kvalitet. Skulle Chelsea vinna väntar Millwall.
    Bästa möjliga chansen är Simeu på en hörna i 20e minuten. Chelsea dominerar dock spelet. Minuterna efter har Broja en nick som går just utanför.
    Så en klumpig tackling av Simeu och Wolves fick straff. 23. Oj Vlken ruskigt dålig straff. Tror det var ett uselt försök till en Panenka. Du milde. Målvakten Askew behövde inte röra sig utan att bollen hamnade rakt i hans händer stående på knä. Vad i hela världen rörde sig i huvudet på straffläggaren, dummare har vi aldrig sett. Bollen hade knappt ens styrfart. (Tränare borde bänka spelare som försöker sig på panenkastraffar, omgående. Enda undantaget är om du leder med 6-0 och det är i slutminuten).
    Nästan direkt efter går Chelsea upp och Ian Maatsen sätter första målet. 26
    Tvåan var ett mycket snyggt kontringsmål av lille Marcel Lewis, på perfekt pass från Broja. 38
    Trean kom strax efter och Wolves får verkligen ångra sin idiotiska panenka. Enkelt av Tino Anjoriin som tar sig igenom flera försvarare innan han enkelt sätter bollen. Överlägset. 41
    Utklassning på gång. Lewis gör sitt andra, vilket nästan är ett självmål då målvakten skänker honom bollen. 43
    -ANDRA_
Det märks att matchen i princip är avgjord, Chelsea skapar fortfarande men skärpan saknas. 60
    Ballo får komma in för Anjorin. 74 Matchen som sådan är rätt avslagen, slut som den i praktiken är. Men gärna något mål till.
    Straff till Chelsea. Det blåser ordentligt på Aldershot nu. Marcel Lewis fjantar sig inte med någon panenkaskit utan sätter bollen bestämt i burgaveln, kanske med viss hjälp av vinden som sliter i tröjorna nu. Hat-trick. Sedan byts han ut. Peart-Harris in. 78
    Peart-Harris får två chanser och borrar in den andra. Wiggett in för Livramento. Debut i FA Cupen. 81
    Så blev det ett sjunde mål när Chelsea fick fördel och helt ensam med målvakten kan Xavier Simons göra det. 85
    Ändå var kanske Lewis Bate bäst på plan.
    Chelseas tre matcher i FA Youth Cup har nu slutat med 16-0 (4-0, 5-0, 7-0). Härnäst väntar Milwall i kvarten. Klarar Chelsea det väntar vinnaren mellan Man City och Burnley.

Chelsea har gjort världens två bästa transferfönster. De två senaste transfefönstren har de gjort en nettovinst på 174 m pund.
    Inte illa. Men oj vad det retar transferfansen som anser man ska handla vare sig det behövs eller om rätt spelare är tillgängliga.
    Störst transferförlust eller vad vi ska kalla det, negativt transferutlägg, har Real Madrid och Aston Villa! 153m resp 143,5. (Om Villa ramlar ur PL får de nog en del problem).

Chelsea är tillbaka i träning. Vi trodde de hade någon dag till på sig men laget tränade idag på Cobham.

U18-laget möter Wolverhampton ikväll i FA Youth Cups femte omgång. De har redan slagit ut Huddersfield och Bradford och det är tredje raka hemmamatchen. Skönt. Särskilt som ungdomarna för en gångs skull floppade förra året i en turnering vi anser vara vår egen. De åkte då ut i första matchen mot United.
    Visas på mobilappen The 5th Stand.

Damerna möter Birmingham på onsdag. Också en hemmamatch och dags att fortsätta jakten på titeln. Samtliga matcher ställdes in i går på grund av ovädret Ciara. Chelsea ligger tvåa men en match mindre spelad och bara en poäng efter City.

Chelsea återvänder till ligan först på måndag och vi förväntar oss att de gör det med besked och med ett bättre skadeläge. Vi måste ha spelare som gör mål förutom Abraham. Han står på 13 ligamål. Näst bäst är Mason Mount och Christian Pulisic (som varit skadad i flera omgångar), vilket är för lite och för få. Tyvärr passar tydligen Chelseas spel United välidgt bra men som de bjudit dem på segrar i ligan och ligacupen hittills får bara inte ske fler gånger. Dags att Lampards lag kliver fram mot United, för det är en match vi verkligen vill vinna. Just nu lika mycket som vi vill slå Tottenham och andra lokalkonkurrenter.
    En välidgt tuff spelperiod väntar och vi blev ju inte uppmuntrade av vad Bayern visade upp mot Leipzig, åtminstone inledningsvis, men Champions League är som tur var inte största målet den här säsongen. De var dock lite skakiga försvarsmässigt så kanske ändå och ders spelkvalitet sjönk rätt ordentligt i andra. (Timo Werner var mållös efter totalbränt en superchans, men vi är fortfarande intresserade däremot borde alla sluta prata om Koulibaly för 127m pund och börja prata om Upamecano som nog kan bli något!).

 

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG 16:
Odion Ighalo lär få komma in som avbytare imorgon om vi ska tro förhandssnacket. Uniteds värvning av förre Watfordspelaren har mött enorm kritik men Ighalo tycks ha självförtroendet kvar då han redan dedicerat alla mål han gör för United (innan han spelat en minut och knappt genomfört en träning) till sin syster som dog oväntat i december. Fin gest men ibland bör man nog vänta med att snacka till efter man presterat.

Intressant läsning och credd till Lampards viktige assistent Jody Morris. Väl värt att läsa även om det är lite väl fjäskigt i stycke, konstigt nog i Daily Mail. >>

Läsning om Chelseas nye spelare Hakim Ziyech som har haft en tuff uppväxt. Läs mer här>>

Nya rykten om att Atalanta kommer att utnyttja sin förköpsoption på lånet Mario Pasalic. Inte undra på då prislappen är synnerligen attraktiva 15m €. Pasalic har haft en utmärkt säsong i Atalanta.

David Alaba har ett kontrakt som går ut nästa säsopng och 27-åringen har öppnat för en flytt till Premier League. Även om han erkänt att han höll på Arsenal men han vore självklart intressant för Chelsea (och en mängd andra klubbar) om Bayern vill casha in på ett utgående kontrakt.

Källor nära Leicester menar att Chelsea har kommit allt närmare att värva Ben Chilwell. Det intressanta i det är kanske mindre ryktet i sig utan varifrån det kommer.

Dagens målvaktsrykte är Gianluigi Donnarumma för 50m €.

Skvalleraktiva Express säger att Chelsea och Inter är överens om en prislapp om 23m pund för Matias Vecino.Vi förstår kanske inte riktigt intresset för en 28-årig mittfältare om det inte ska handla om att Jorginho vars agent viftar lite om att han kan lämna i sommar också går.

Chelsea ska ha börjat diskussioner med Jadon Sanchos agenter och representanter inför sommarens silly season. Skönt att höra att Chelsea är aktiva och klubben har ju redan gjort klart med Ajax om Ziyech även om de personliga villkoren ska klaras av också.

LÖRDAG 15:
Daily Mail som gärna vill vara värst (bäst är de kanske inte i närheten av) hävdar nu att Premier League kommer att göra en poängreduktion för Manchester City den här säsongen efter nyheten om Uefas CL-avstängning. Vi förstår kanske inte riktigt hur de får ihop det för något som lär hänt för upp mot sex år tillbaka i tiden, att man kan bestraffa en pågående säsong men det stoppar inte Daily Mail.
    DMs mäktige sportskrivare Martin Samuel tar upp en poäng som är mer än värd att fundera på. Hur Uefa skapade sina FFP-regler som delvis skapades för att stoppa klubbar som Chelsea och Man City från att slå sig in i eliten av de klubbar som redan var där och som ville skapa sin egen liga i famösa G17 (de hade lite olika nummer efter antalet klubbar som var medlemmar vid olika tider). Samuel menar att City gjorde fel, om de nu slås fast att de gjorde det men att det är regelverket det är allra mest fel på och det kan vi hålla med om. FFP är enligt honom enbart på plats för att skydda andra klubbar från att nya klubbar ska etablera sig bland de bästa.
    CSFC menar att han har en ordentlig poäng vad det gäller hur och vad FFP är till för. Särskilt i poängen att det handlar inte om att klubbar sätter sig i skuld, utan nästan uteslutande om att ägare inte får skjuta till pengar (deras egna). Enligt FFP är det bättre att ha jätteskulder än att inte ha det uppenbarligen.
    Skapa er egen uppfattning genom att läsa Samuels argument emot FFP här>>

Express är i farten och hävdar att Chelsea funderar på att sparka Lampard för att ta in Diego Simeone som har problem med Atletico (och en skadelista utan motstycke och en jättevärvning, Joao Felix, som inte lever upp till prislappen). Kvalificerad bullshit säger vi men det visar ju att det är inte bara Daily Mail som gjort slut på Lampards smekmånad.

Sassuolo har tydligen haft ett möte med Chelsea, inte så mycket tydligen för att diskutera om Jeremie Boga ska återvända till Chelsea i sommar vilket många hoppas utan helt enkelt för att försöka förmå Chelsea att avstå från den 10m € återköpsklausul Chelsea har på spelaren. Optimistiskt men det vore ju bortom idiotiskt av Chelsea att förhandla bort den klausulen.

FREDAG 14:
Daily Mail bjuder på fem anledningar, men framförallt på klipp som visar dem, varför Chelsea ville ha Hakim Ziyech. Se här>>

Real Madrid verkar desperata i att nasa iväg Isco och lär bjudit ut honom till försäljning till halva Europas toppklubbar. City var en av dem men föll väl ur det hela med sin CL-avstängning. De är särskilt angelägna om att sälja till England då det är där pengarna finns och Real behöver pengar både för FFP och för att kunna köpa spelare Zidane verkigen vill ha. (Läs Mbappé) Real Madrid är dock inbilska nog att sätta en prislapp om 63m pund för Isco och det känns inte som ett pris många är villiga att betala. Real brukar dock få ut bra priser för sina spelare men 63m för Isco jämfört med 33m för Ziyech - ja, på något sätt säger det sig väl själv vilket som är mest prisvärt utan att uttala sig vidare om spelarnas kvaliteter.

Apropå ingenting utom dupliciteten hos medierna. Vi läste för några veckor om hur förbannad Frank Lampard var på Chelseas ledning för att Chelsea inte lyckades värva någon i januari. Som t ex Ziyech som de tydligen jagade intensivt då men Ajax vägrade sälja till nu, eller mer korrekt till sommaren. Nu heter det i medierna att det var inte utebliven värvning in som Lampard var förbannad på utan att Chelsea inte sålde spelare. Vet sportskrivare verkligen vad de själva skriver ibland? Svaret verkar vara Nej! Ändå har vi sett denna baklängesgalna teori i flera engelska tidningar nu!

Gallagher assisterade till Routledges 1-1 kvittering för Swansea mot Hull ikväll. Han gjorde sedan ytterligare en och matchen slutade 4-4.

Ett porträtt i Guardian om vår nye sommarspelare Hakim Ziyech. Läs mer här>>

Det ser ut som Christian Pulisic inte är tillbaka som väntat mot United. Förhoppningsvis får vi klart besked vid dagens presskonferens.

Dean Henderson är dagens målvaktsrykte. Vu tror dock det är en i princip omöjlig affär då Sheffield-målvakten tillhör Man United och vi tvivlar på att de säljer till oss även om vi släppt Mata och Matic till dem. Om det nu ska köpas målvakt vilket vi är osäkra om.

TORSDAG 13:
Hmm, både Charlie Nichols (Sky-Arsenal) och Mark Lawrenson (BBC-Liverpool) tippar 2-1 till Chelsea mot United. Ska det oroa oss? Mycket snack om att nye Odion Ighalo inte får träna med United (pga Coronaviruset) men ändå är med i truppen mot Chelsea.

England hade inga domare med i senaste VM. Domarchefen Riley skickade två domare till en test på Mallorca för att de skulle få döma på en högre internationell nivå. Det gick inte bra för Madley och Coote då de inte ens klarade fystestet. CSFC vidhåller sin kritik om att England har inte domare värdiga den kvalitet Premier League håller.

Ännu ett skäl att gilla Ziyech har vi lärt från Daily Mail. Han hatar nämligen sociala medier.

Ska vi tro Sky är Hakim Ziyechvärvningen ännu mer prisvärd än vad vi trott. De uppger att han kostar Chelsea 33,3m pund. Vilket vi ser som ett reapris på den spelarmarknad som är. Hade CSFC innan affären blev känd fått gissa hade vi trott på minst 50m.
    Slutsumman kan dock bli 36,7m pund om alla bonusar faller ut.

Apropå priser. Vi menar oftast att prislappen på snart 20-årige Jadon Sancho är löjlig, vare sig den är 100 eller 118m pund. Det är dock ingenting mot tanken på att lägga 50m pund på en oprövad 16-åring som visserligen gör bra ifrån sig i Championship, Jude Bellingham. Där kan vi prata löjligt. Sancho har dock bevisat sin klass i Bundesliga, världens tredje bästa liga och kanske på allvar en utmanare till La Liga också om man ser till helheten och i landslaget. Bellingham har spelat en handfull matcher i division två. Det är möjligt att Bellingham blir Englands bäste spelare, Sancho kan sägas redan vara det och det skiljer tre år. CSFC kan inte förstå värderingarna i de här fallen, men vi kan åtminstone fatta varför Sancho värderas väldigt högt.

Liverpool har enligt Daily Mail officiellt gett sig in i jakten på Jadon Sancho. De har kontaktat Dortmund ang det. Även Man City ska lagt i det också, klubben som Sancho lämnade som junior. Räkna med att vi får höra massor av skvaller kring detta innan det blir klart. City, United, Scousers eller Chelsea eller blir det Real eller Barcelona eller möjligen Juventus.... Bara PSG saknas av storköparna. Därför Bayern anses också intresserade. Dortmund skrattar hela vägen till banken - antar vi då de bara behövt betala City en låg utbildningssumma.

United vill köpa så självklart menar medierna att det ska Chelsea också göra. Priset är nu uppe i ofattbara 50m pund för 16-pringen Jude Bellingham från Birmingham.

Clinton Mola lämnade Chelsea på deadline day utan att Chelsea konfirmerade det. Han gick till Stuttgart och Chelsea ska fått 200.000 € för honom. Det finns ingen återköpsklausul i det här fallet.

Allt hamnar om Hakim Ziyech idag. Det mer eller mindre konfirmerades av Ajax's manager igår och hans lagkamrater har gått ut och gratulerat honom. Däremot, förstås inget från klubbarna. Det är bara att vänta och se nu.

ONSDAG 12:
Erik ten Hag, Ajax's manager, verkar bekräftat att Ziyech går till Chelsea i en intervju med Fox.

Tabloiderna menar nu inte bara att Jadon Sancho lämnar Dortmund utan att han redan bestämt sig för vilken klubb han ska till. Kandidaterna är United, Real Madrid och Chelsea. (Mirror och DM hävdar att det är United han valt - vi får se). Dortmund lär dock säkert ha ett och annat att säga om var han hamnar då han har ett långt kontrakt förnyat senast i augusti.

Sky hävdar att Chelsea är mycket nära ett avtal och en transfer av Hakim Ziyech från Ajax. Det ska handla om en affär om 38m pund (låter väldigt billigt med tanke på hans kvalitet, fast han försvinner ju på ANC i januari nästa år). Läs mer här>>
    Guardian säger att det är mer eller mindre klart i princip att Ziyech kommer, för 40m euro.
    Det här låter väldigt intressant och är högt upp på trovärdighetsskalan med tanke på varifrån ryktena kommer. (Ursprungligen De Telegraaf) Chelsea försökte få honom i januari men Ajax ville behålla honom säsongen ut.
    Ziyech är 26 år och marockansk landslagsspelare. Spelar till höger eller som nummer tio. 21 mål och 24 assist på 49 matcher förra säsongen är siffror som imponerar även om det är i målglada Eredivisie. Hittills den här säsongen har han 8 mål och 16 assist. Det är mer än någon i Chelsea förutom Abraham som har 13 ligamål.
    Några personliga villkor är inte förhandlade med Ziyech ännu.

Samtidigt går tyska rykten hårt ut på att Jadon Sancho verkligen kommer att lämna i sommar. United och Chelsea är som vi vet de hetaste kandidaterna för honom. Prislappen dock löjlig men med två starka budgivare kan Dortmund kanske få ut den.

Det är ganska roande med alla dessa rykten om spelare som jagas av United och Chelsea. Det verkar som det är ett dussintal antingen ska till United eller Chelsea, minst ett dussin. Mest talas det kanske om kapplöpningen om Jadon Sancho där det tydligen beror på varje sportskrivares egen preferens vilken klubb som är mest trolig. De som gillar United hävdar att de är favoriter till att värva honom och vice versa. Så CSFC säger absolut att om han säljs av Dortmund, vilket vi nog tror kan hända, och båda klubbarna lägger likvärdiga bud då väljer Jadon Sancho Chelsea. Med reservationen att det kan bero på vilket av lagen som kvalificerar sig för Champions League och där har United en fördel, då de också kan göra det via Europa League.

Metro hävdar att Chelsea den här veckan öppnar förhandlingar med Sassuolo om att köpa tillbaka Jeremie Boga som gjort succé i Italien och som Chelsea har en mycket förmånlig återköpsklausul om. Den sägs vara 12,7m pund.

Hakim Ziyech är dagens rykte och det säger att han är närmare Chelesa än Tottenham. Det är alltid lika roligt att lura Tottenham på en värvning och Ziyech är en spelare vi tror skulle passa Chelsea. Det påstås i Daily Mail att Chelsea misslyckades med ett bud om 45m pund i januari. Vi tvivlar att någon konkret bud lades. Vad vi vet från årets januarifönster var snarare att en större mängd klubbar än vanligt vägrade sälja spelare i det fönstret.

TISDAG 11:
Dennis Emmanuel från HLNi Belgien sägs vara den som efterträder Jadon Sancho om han lämnar Dortmund, så nu rekommenderar en del att Chelsea ska gå för efterträdaren istället för originalet.

Jadon Sanchos prislapp sägs nu vara 118m pund.

Samuel Chukwueze som nämndes i fönstret har det pratats mycket om på sistone. 60m pund från Valencia för en ung, 20 år, ytter som kan spela på båda kanter och skulle ersätta Willian. Kanske men vi tror nog ändå inte det.

MÅNDAG 10:
Klubbens lånerapport>>

Chelsea ska vara intresserade av Hartlepools målvakt Brad Young. Det är för akademin då han bara är 17 år.

Bayern kommer inte att utnyttja sin förköpsrätt till lånet Philippe Coutinho så självklart är ryktescirkusen i vild sving. Chelsea ingår som alltid.

Förre spelaren Darren Bent rekommenderar Wolves Raul Jimenez för Chelsea. Klart intressantare namn än vissa som nämndes i slutet av fönstret.

Wigans vänsterback Antonee Robinson var på väg till Milan innan fönstret stängde men de hann inte fixa läkarundersökningen så det sprack, så nu ska han enligt medierna till Chelsea istället. Vi såg Milan spela igår vilket var intressant på det sätt att de vek ned sig som ett korthus och fick Chelseas pinsamma förluster att kännas mindre smärtsamma. Det var inte direkt någon som imponerade på oss. Annars tillhör deras målvakt Donnarumma till dem som påstås ersätta Kepa, men det är få målvakter som inte nämnts som hans ersättare. Vi tvivlar på att det är aktuellt trots att han bevisligen, statistiskt inte är i samma form som förra säsongen, men det har verkligen inte Chelsea i helhet inte varit särskilt inte försvarsmässigt. På hela förra säsongen släppte Chelsea in 39 mål. Hittills har vi med 13 matcher kvar släppt in 35 mål = verkligen inte bra.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!