csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  25 sp 12 v 5 o 8 f 43 -35 mål 41 p
1 februari 2020

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Leicester    gooners     vs    CHELSEA     Chelsea
        2                               -             2            (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Leicesters start-XI

Schmeichel, Pereira, Evans, Söyüncu, Chilwell, Choudhury, Tielemans, Maddison, Barnes, Perez, Vardy

avb: Ward, Justin, Albrighton, Iheanacho, Gray, Praet, Fuchs

Manager: Brendan Rodgers

Målgörare

0-1
1-1
2-1
2-2

Antonio Rüdiger, 46
Harvey Barnes, 54
Ben Chilwell, 64
Antonio Rüdiger, 71

CHELSEAS INSATS


6+

Chelsea är smått otroliga på att missa chanser. De borde lett med tre mål innan 20 minuter. Även om det inte var rena målchanser, men vi ser anfallare sätta sådana hela tiden - i andra lag. Det var smått otroligt så många riktigt vassa chanser Chelsea missade. Det är så frustrerande. Chelsea kunde avgjort matchen första halvtimmen. Ändå, det var inte direkt en högkvalitativ första halvlek då det mesta tycktes hända av en slump.

Så hinner man inte ens uppfatta det och plötsligt omsätter Chelsea en hörna av alla möjligheter, något vi efterlyser varje match att de ska vara farliga!!! Kvitteringsmålet var av den där sorten som man vinner lotto på. Ren röta. Sedan en gåva från Chelsea igen. De viker alltid ned sig, det är bara sättet de gör det på. Vi har inte heller direkt turen med oss just nu.

Som tur var finns det också kvalitet och Rudis kvittering var bästa kvaliteten i hela matchen. Det vi verkligen tar med oss var att Chelsea kämpade sig tillbaka och räddade poäng. Stort tack för det. Det är dock inte ok att tappa ledningen på det sätt de gjorde.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Bra räddning på Vardys friläge. Chanslös på styrningen vid kvitteringen. Får helt ta på sig andra målet då han var ute och chansade. 6-
Reece James Bra framåt men hade problem med Barnes defensivt i början. Blev dock bättre i det ju längre matchen led vilket är väldigt positivt att se. 7
Andreas Christensen Mycket bra, måste ha spelat till sig startplatsen bredvid Rudi efter de senaste matcherna. 7-
Antonio Rüdiger Solid. Och målskytt. Målnickare. Och klev fram mer i andra. Hans andra mål fantastiskt, hur fidk han sådan fart och precision på nicken? 7+
César Azpilicueta Anonym. Nöjde sig med att spela defensivt och lät högerkanten gå fram. Kan ha något med att det var Pedro framför honom. 6
Jorginho * Märktes ovanligt lite. 6
N'Golo Kanté Aldrig dålig, så är det bara. Vår enda världsspelare. 7
Mason Mount Kom i flera fina lägen men det blev bara nästan av allt. Assist. Han är vår bäste på fasta bollar känns det som. Och så gör han en av de sämsta frisparkar man sett - bara för att ge oss fel. Ojämn alltså. Två assist måste ju ge plus även om han blandat och gett. 7-
Pedro Vaknade till och bättre än senast. Dock inte avgörande. 6
Callum Hudson-Odoi Fina initiativ men också några grova missar. Visade dock varför förhoppningarna är så stora på honom. Vågar vara kreativ. Det är ändå lite Willianvarning på honom, mycket bra och fina saker men när det kommer till avslut... Mattades i andra. 7
Tammy Abraham Vilka missar han gjorde. Kanske inte de renaste chanserna men det är ju grejen med anfallare, att de ändå (ska) kan göra mål på dem. 6
---    
Willian In för Pedro. 74 Surrade en del men åstadkom lite. 6
Mateo Kovacic * In för Jorginho. 74.Började med farlig frispark och kort. Det präglade nog hans inhopp. Fin brytning i slutminuten. 6
Ross Barkley

In för Abraham. 83 För kort tid för betyg.

-
CHELSEAS BÄNK


Arrizabalaga, Alonso, Barkley, Willian, Kovacic, Batshuayi, Tomori

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 7 14
Skott på mål 3 4
Blockerade skott 3 5
Hörnor 6 4

Bollinnehav %

50 50
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Tog en del tuffa beslut till den här matchen. De fungerade för honom. Även om vi kanske hellre sett två andra spelare starta på vissa positioner. Kan dock inte vara nöjd med slarvet och det inte blev mål även om chanserna inte var klockrena.
Sedan fungerade ändringarna inte alls. Caballero gör en jättetavla även om han inte är ensam om att göra bort sig vid det målet. Pedro levde inte upp till förtroendet.Knappast Jorginho heller.

Sen med bytena. Kan vara både nöjd och missnöjd.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Antonio Rüdiger

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Willy Caballero är den näst äldste som startat i Premier League.

Härligut anfall av Chelsea men också viliet totalmiss av CHO i bra skottläge. Det blev bara en rundpall och missad boll av det. 5
    Som sagt, Chelseas ratio av omsatta chanser är påfallande uselt och där såg vi ju varför.
    Fakta. Brendan Rodgers har spelat mot Chelsea 13 gånger tidigare som manager. Han har aldrig vunnit.
    CHO görs ned. Frisparken dock långt ut. 8 Variant och fint inlägg av Jamers som Evans lyckas få till hörna. 8
    Dubbelhörna. Efter en kort variant. Evans nickar bort. Från andra hållet. Kort igen och långt ut och idiotisk boll förbi alla av Pedro.
    Vad sysslar de med i backlinjen.... till slut lsöte de det dock efter dåliga pass och konstiga val.
    CHO fin räd och boll till Mount som skjuter över helt fri, han räddas(?) av att han var offside. 11
    Bra försvar av James men så ska det puttinuttas igen i försvaret. Sen avblåsning. 13
    Pedro söker CHO som får bollen sedan av Chilwell istället men det slutar i en frispark för de blå. 14
    Bra aktion av Jorginho som snurrar runt och kan spela. Sedan krokas James av Maddison. Mycket avblåsningar i den här matchen. Båda lagen är tända. 15
    Två jättemissar på nsätan samma anfall. Det här laget bränner chanser som om de har ett obegränsat förråd av dem. Det skulle varit tre mål för Chelsea om de hade normal omsättning av chanser. Frilägen och bollar som bara ska stötas in, men missar gör de. 18
    Så ännu en stor chans och Abraham fälls men Mason friar helt. Tja säger vi efter reprisen. Det borde nog VAR titttat på. Till slut tittar VAR. Søyüncü den skyldige och VAR räddar domaren.
    Btra av Christensen på en Vardykontring. Leicester behåller boll och får till slut en frispark. James har problem med Barnes. 23 Ingen är med på frisparken, tack för det.
    Ny frispark när Perez söker den. Långt ut. Farlig farlig men förbi alla. 24 Christensen stängde ned bra.
    Vardy får en gratischans, Cab rusar ut och räddar. 25 Att det inte är mål i den här matchen?
    Bra av Kant, Pedro söker Abraham som gör vadå? Trodde han Mount kom bakom honom? 27
    Avgörande brytning av Kante när Thielemans söker Vardy i en snabb kontring. 28
    Frispark för Chelsea på Pedro, nära straffhörnet. Det var en brutal satsning av <evans som ska vara glad han slapp kort. 30 Ändå ska han tjafsa om domslutet.
    Schmeichel har faktiskt inte blivit särskilt prövad trots alla chanser för Chelsea.
    Mount vid frisparken. I muren. Chelsea får börja om nere i backlinjen.
    Pedro Cho har bytt kant och Pedro är nära att lura målvakten med en chipp men den var för nära målvakten. 31 Hörna. Enkelt bort.
    Abraham sparkad i bröstet, ingen åtgärd.
    Hörna Leicester. Dera första. 36 Lång till Chilwell som satsar på en volleylobb men får inte ned den. Nära dock.
    Chelsea lever, som alltid farligt, då de vägrar omsätta sina chanser och nu har Leicester kommit in i matchen.
    Kante söker CHO men en spelare på väg ned lyckas få bollen på sig. Otur. 38
    Hörna för Chelsea och som vanligt. 39
    Ett bakåtpass till Schmjeichel är utanför vilket domarna missar. Reprisen var tydlig. 40
    Abraham har knappt vunnit en duell mot Söyüncü, lite oroande.
    Du milde. Fin boll in av CHO, Mount får tillbaka bollen som han inte når, men Evans kan blockera skottet i andra läget. 41 Leicesters mittbackar är matchens spelare än så länge.
    Farlig boll in och den hamnar hos Kanté vars skott förstås blockeras. 42
    Fint anfall men usel avslutning av CHO.
    Kanté räddar Chelsea igen men som tur var är Leicester lika trubbiga i avsluten. På hörnan såg det ut att nicken gick i mål men den var utanför.
   

Vi kan bara upprepa vad vi alltid får säga. Chelsea kunde dödat den här matchen redan i första halvlek med effektivitet. Men det där sista saknas varje gång. Helt öppen inför andra. Chelsea skapar mest men Leicester har haft renare chanser.

ANDRA
Konstig bild där man bara får se en överblick och plötsligt står det 1-0 till Chelsea innan vi ens knappt hunnit sätta oss för andra halvlek. Det var som att se på bandy, plötsligt hände bara något på ett ställe. De måste använt kameran allra längst från plan. Rüdiger gjorde målet. 46. Repris tack. Fast situation också, som vi efterlyst mål på dem. Mount slog hörnan.
    Leicester kontrar direkt men Willy får ut en fot och CHO rensar långt, Leicester försöker dock igen och får frispark rakt ut ca 25m. I muren.
    Just nu är det fart i matchen, inte så bra spel men fart och ambition.
    Azpi blockerar ut till hörna. 52
    Så får Leicester ett slumpmål. Harvey Barnes kommer fram och söker en medspelare, bollen blockeras och studsar in i mål bortom Willys räckvidd. RÖTA. 54 Det var James som tyvärr/oturligt orsakade den kraftiga färdändringen. Nästan så det kunde kallats självmål.
    Kanté tappar boll till två aggressiva men det slutliga inlägget plockar Wily lätt.
    Matchen har onekligen fått fart.
    Jorginho stoppar ett anfall och får ett gult. Har problem med skon tydligen och höll på både innan och efter frisparken. 56
    Fortfarande totalt öppen match även om Chelsea hede lett på poäng om det hade varit så fotboll avgörs. Det är det dock inte som Chelsea vet efter kastat bort massor av dem den här säsongen.
    Halvtimmen kvar, blir det sent motståndarmål eller kan Chelsea spurta hem det här?
    James stoppas och gult kort på Maddison. 61 Ca 30-35m ut. OJ vad dåligt av Mount dock. 62
    Caballero ute och hänger tvätt och hinner inte tillbaka utan Chilwell kan lätt pricka in bollen. 64 Stort misstag av Caballero men också av försvaret som struntar i spelarna i boxen. Hur lätt som helst för Chilwell att sätta den.
    Långskott från Thielemans som Caballero har stora problem med då han är sen att reagera, Retur rakt ut. Självförtroende verkar fått sig en smäll av målet han orsakade. 69 Just nu talar inget för Chelsea längre. De har åter vikit ned sig, om än lite tidigare än vanligt.
    Bytet som borde kommit för tio minuter sedan på gång.
    Så revanscherar sig Mount med en perfekt avvägd boll till Rüdiger som perfekt sätter sitt andra mål. WOW. Vilket mål av Rudi. 71 Hur fick han sådan fart på den nicken?
    Kan Chelsea vända det här och göra oss glada igen? Rudis mål gjorde oss väldigt glada. Sådana vill vi se.
    Kovacic tar en farlig frispark någon meter utanför boxen. Gult kort också. Inte något bra inhopp så här långt. 76
    Maddison vid bollen. Livsfarligt. Styrs av muren till hörna. Där var hjärtat oroligt, bra försvar av muren som hoppade väldigt bra.
    Evans är helt ensam då ingen alls tog honom. Han blev så ren att han nickade långt utanför i ren förvåning. Christensen trillade. Där borde dansken gjort bättre, han har haft en bra match annars. Där borde Leicester gjort mål. 77 Tack för att de inte gjorde det.
     Så ännu en otrolig miss av Leicester efter att Abraham försökt göra det själv och gå genom flera spelare och inte får frispark med sig. Vardy kontrar, lägger bollen perfekt till en helt fri Barnes som lägger bollen utanför stolpen. VILKEN RÖTA vi hade där. Det kvitterar oturen med styrningen till deras första mål. Vardy och Thielemans går sedan av för Iheanacho och Praet. 80
    Det här kan fortfarande sluta hur som helst. Två extrema missar av Leicester och massor av missar och halvmissar av Chelsea...
    Bra läst av Chrisgensen, Rudi i nästa sekvens får en tå på bollen Uvi tror det var han). Det är lite hawaii just nu. Hit och dit och föga kvalitet men mycket händer.
    Konstigt byte av Lampard. Barkley in för Abraham. 83.... Att Barkley kommer in är ok men CHO som mattats borde nog varit den som gick av. Jaja. Willian som falsk nia.
    Vi är nu nöjda med oavgjort som den här matchen utvecklats. det är nog också rättvist på många sätt. Inte en stor match men det hände saker och vad som saknades i kvalitet gavs i pulshöjare.
    CHO görs ned av Barnes. CHO får mycket ont. 85 Chelsea kan få avsluta med tio man. Ser inte bra ut alls. Kan det vara ett finger i ögat. Men CHO tar sig mot nacken. Skadad i fallet?
    CHO är uppe igen. Fem minuter plus itllägg att inte släppa in fler mål på - tack...
    Ge allt nu. Vinn gärna men framförallt inte en sen frlust igen.
    Kanté dribblar sig fram och det blir farligt innan Praet stoppar inspelet till Azpi. Farligt. Hörna, hög mot Rudi av någon anledning ;)
    Chelsea får börja om. Mount ned men Leicester får inkastet. 88
    Rudi stoppar resolut Perez. 88 Viktig brytning.
    Nervöst nu. Oavgjrot på Stamford Bridge och nu....
    Barnes har tur igen och får med sig en boll han inte borde fått efter en stöt från en svartklädd. Willian tappar boll och Kovacic räddar honom, det kunde blivit riktigt farligt. Usch. Det var en bra brytning. 89
    Fem minuter till. Som om nerverna inte redan var slitna. Känns mycket men...
    Kovacic görs ned, fördel av domare, sedan tappar Barkley boll men Leicester kan kontra innan de spelar fel. Tack för det. Kommer Evans få kort när det blir avbrott?
    Japp, Evans får kort och behöver vård. Dubbelt straff för en ful tackling.
    Undrar om inte den här matchen tillhör de mest avblåsta i hela ligan den här säsongen. det känns som visselpipan verkligen fått användas idag.
    Barnes har världens tur idag, får med sig bollar som bryter mot fysiken. Lyckas ta sig ända in i boxen och Barnes vill ha hands på Rudi. VAR kollar. Det blev inget och skulle inte vara något för oss. Men nerverna dallrar ju i sådna lägen.
    Övertiden är slut. Dags för en sista vissel. Chelsea i anfall. Det blev två.

Spännande blev det. Var nog rättvist. Andra oavgjorda mot Leicester och vi är väldigt glada över hur Chelsea kämpade sig till poängen. Konstig match. Tur hit och dit och vilja.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Lee Mason + VAR

BETYG

Hade mycket att göra och VAR var snälla mot honom och höll med när det var tveksamt. Lite släpphänt med vissa saker tycker vi nog.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook