csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  25 sp 12 v 5 o 8 f 43 -35 mål 41 p

- always proud to be Blue -

NEJ till näthat


27 jan -2 feb 2020
    NÄSTA MATCH:

     17 feb  - MAN UNITED - kl

    -

Nyheter v-5


SÖNDAG 2:
Tottenham kom obehagligt närmare (och det är ju ändå kanske de vi fruktar mest av de jagande). De hade tre skott på mål, två in. Succédebut av Bergwijn. Vi kunde inte lita på City. Vi vet nu också varför City inter utmanar Scousers i år. De är lika fruktansvärt usla som Chelsea på att omsätta sina chanser i mål. Riktigt dåliga, inte ens straffar sätter de.
    Nu måste Chelsea slå Spuds på Stamford Bridge den 22 feb.

Chelsea W upp på andra plats efter City som höll undan för Arsenals spurt. Chelsea fortfarande en match mindre spelad men bara en poäng efter. City och Chelsea möter dem denna månad.

CHELSEA W  vs    WEST HAM W      8 - 0
Pga av skada blir det kortfattad rapportering. Notera också att Citys manager Nick Cushing idag gör sin sista match i toppmötet mot Arsenal.
    1-0 Maren Mjelde 7 Efter en Cuthbert-hörna.
    2-0 Beth England 12 Frispelad rundar hon målvakten.
    3-0 Sophie Ingle vinklar in en perfekt nick direkt på hörna. 44
    Chelsea har varit fullständigt överlägsna. WH stack upp lite mot slutet.
    -ANDRA-
Spence sätter fyran men är offside. 48
    4-0 Erin Cuthbet gör ett solomål 52. gör sig fri och skjuter otagbart, fast varför den danske kommentatorn döpt om henne tilll Sjoobart vet vi inte. Namnet står ju på ryggen.
    5-0 Bet England nickar in en hörna. Cuthbert har varit inblandad i alla mål. 56
    6-0 Maren Mjelde i centerposition! stöter på näras håll in Jonna Ander5ssons perfekta inlägg. 61
    Cuthbert nära ett andra mål eftyer frispelning av England,m bra räddning. 66
    Carter ska säkra upp för Ingle. Bachmann ska utöka ledningen för Reiten. 67
    Emma Hayes vilar England från ett hattrickk. In jättelöftet Emily Murphy. 16 år. 78
    Ännu en bra räddning av WH när Bright underbart frispelar Bachmann. 81 Minuten senare gör hon sig skickligt fri och bnopllen centimetern utanför.
    7-0 Ramona Bachmann fick äntligen sitt välförtjänta mål. Fint inlägg av Jess Carter, Bachmann fintar, rundar målvakten och hittar ett hål bakom två spelare. 87.
    8-0. Emily Murphy. Nickar in ett härligt inlägg från vänster denna gång av Jess Carter. 90+1 Hennes första ligamål. Vi upprepar 16 år ung.
    Det borde kanske till och med blivit fler mål. Chelsea var rent Excellenta. Och ddet utan Kerr, Ji och Kirby. Vilken match tjejerna gjorde.

OFFICIELLT
Jacob Maddox byter låneklubb från Tranmere till Southampton för restev säsongen.

Herrarna är på semester och vi lär få se badbilder från Dubai på sociala medier till vi spyr på dem. Sedan har Lampard dem för en mini-försäsong inför matchen mot United. Hoppas trötta kroppar (läs Abraham) och skador (Pulisic, RLC) hinner läkar ihop. Vi behöver en frisk trupp resten av säsongen.

Så nu koncentrerar vi oss på det Chelsea som inte viker ned sig i matcherna. Damlaget. De har hemmamatch mot West Ham idag. Matchen startar 15.00 och visas på Viaplay för dem som har Viasat-abonnemang. Självklart rekommenderar vi den matchen även om Kerr och Ji saknas, medan vi hoppas på att Burnley samtidigt sätter en käpp i hjulet för Arsenal.

LÖRDAG 1:
Två tappade poäng och det märks då konkurrenter knappade in på oss. Sheffield United och Wolves för att vara specifika. Imorgon litar vi på att City håller Tottenham på avstånd. Ändå, de kunde knappat in betydligt mer. Vi har nu fem poäng på Sheffield, sex på Wolves och United. Spuds en match mindre spelad.

U18 ligger bara tvåa i sin liga. Samma poäng som Fulham men med en match mer spelad efter att de slog Southampton idag med 2-0. Målen av Simeu 29, Ballo 56.

Nu dröjer det till vi får se Chelsea igen. Nästa match är först 17 februari. Förhoppningsvis kommer den i tv (äsch, vi lurar ingen, det är ju United så självklart kommer Viasat och Bojan att visa dem). Det är också den match CSFC just nu allra helst vill vinna. Och behöver vinna för att hålla dem bakom oss. Vi förlorade stort i inledningen av säsongen, orättvist kändes det och siffrorna var hemska. Vi förlorade hemma i Ligacupen och det kändes inte mycket bättre. Vi vill verkligen ha en vinst mot United nu för i våra ögon är de ett sämre lag än oss och vi tror inte deras värvning kommer att förändra det tillräckligt mycket.

Chelsea kämpade sig tillbaka och räddade poäng. Stort tack för det. Oavgjort var nog rättvist med tanke på de missar båda lagen bjöd på. En del saker att ta med och en del att fortsätta jobba på.
    Vi brukar inte bry oss om sociala medier; men den här kommentaren på BBC vill vi inte undanhålla er.
    "This is like the Chelsea I fell in love with all those years ago - totally unpredictable and above all great fun to watch. I may be alone in thinking this but to me, this squad is restoring what I think of as the club's identity. Give everything to win, and sometimes you do! Loving it" Badgerdaddy, Ludlow.
    Det verkligen är 80-talsvibbar över det här Chelsea. Vi kanske ändå gillar att kunna lita på dem lite mer ;)

Då får vi ägna åt spelet fotboll istället för sällskapsspelet Köp å Sälj Fotboll.
    Leicester saknar Ndidi. Chelsea spelar Abraham men petar Kepa Arrizabalaga. Inte helt oväntat efter den kritik han har fått.
    Ska Chelsea kunna stå upp en hel match eller vinner favoriterna Leicester?

Det har inte spenderats så lite pengar i januari i England sedan 2010. Betänk då att priserna på övergångar mer än tripplats sedan 2010 och ändå är slutsumman lägre.

Eddie Newton lämnar Chelsea. Det spekulerades i det tidigt i fönstret och nu har det skett. Han blir assisterande manager i turkiska Trabzonspor.

V i ville gärna ha förstärkningar i januari när transferförbudet ändå hade lyfts. Frank Lampard ville ha förstärkningar i januari. Det blev inga. Chelsea lyckades inte värva de spelare man ville ha.
    Det kan man ha vilka åsikter man vill om, men om någon tror att fotboll i verkligheten är som i videospelen kanske de vaknar upp nu. Transfers blir inte av därför man vill ha dem. Det är massor av arbete från att identifiera de spelare som behövs, identifiera om en spelare passar profilen på hur han spelar och sköter sig på plan men minst lika mycket hur han passar in i gruppen. (Djurgården har t ex i veckan avslöjat att de klev av en transfer förra året för att de trodde inte spelaren skulle passa iin i gruppen av spelare och klubbens ideologi).
    I januari blir det extra besvärligt för priserna är pressade uppåt då säljklubbarna tror de kan klämma hur mycket som helst ur klubbar som vill köpa, se t ex på hur PSG prisade Edinson Cavani ur en möjlig transfer trots att han bara kommer att spela fotboll för dem i max fyra månader till - förutsatt att han ens tas ut i laget. Han har knappt fått se gräset under hösten efter värvningen av Icardi.
    Vi kan beklaga att Chelsea inte fick tag i de spelare klubben ville ha. Det är föga tröst att samma gäller för många andra klubbar. Vi har också sett vad vi ser som mer eller mindre panikköp nu i januari och vi har sett mindre än en handfull spelare som vi tror verkligen har varit transfermål för klubbarna längre än de senaste 2-3 månaderna,om ens så länge. Eller så kan vi vara resonabla och smarta.
    Vi kan se det som att Chelsea istället för att lägga pengar på andra, eller förmodligen tredjehands alternativa spelare kan pengarna nu läggas på att köpa spelare som verkligen passar profilen, trots skyhöga prislappar i sommar. Spelare som då är mer tillgängliga. Spelare som också vill lämna istället för att tvingas lämna i januari. För vi har också sett ovanligt många spelare blockera affärer i januari för de velat fullfölja säsongen med det lag de spelar för. Ett positivt tecken på ökande klubblojalitet ser vi det som.
    Det sades att Lamps hade 150m pund att handla för i januari. Vi tror inte mycket mer på det än vi tror på sagan om Hans och Greta, då vi inte tror klubben anger sådant i numerära begrepp. Däremot om vi vill tro på det så bör Chelsea ha minst det dubbla till att handla för i sommar. Det innebär att vill spelaren komma till Chelsea är det bara ett par tre spelare i världen som Chelsea inte har råd att köpa i sommar. Det bör öppna upp de flesta dörrar då Chelsea därmed också kan betala ett visst överpris på spelare (med det menar vi att de kan möta säljande klubbs värdering något närmare istället för vad som är Chelseas, och andras, värdering). Det gör möjligheterna att värva spelare som Jadon Sancho, Timo Werner, Ben Chilwell är möjligt på ett enda bräde. CSFC hoppas också att Jack Grealish kanske blir köpbar, även det nog helt beror på om Villa kan stanna kvar i PL. Förhoppningsvis innebär det också att sommarens spelaraffärer blir klara väldigt snabbt, helst redan innan transferfönstret öppnar igen 1 jull.
    Till dess får vi nöja oss med att Chelsea har en mycket lovande ung trupp kryddad med några äldre spelare. De har delvis underpresterat och det är viktigare att bemöta än att bädda in nya spelare. De måste också lära sig två saker, omsätta chanser och sluta släppa in motståndarna i matcherna mot slutet. Saker som förhoppningsvis kan komma med rutin. Chelsea har inte en trupp som just nu kan utmana de två, kanske tre, lagen ovanför oss - men den är bra nog att möta alla lag under oss i tabellen. Förutsatt alltså att man slutar skänka bort matcher och poäng. Ett stort OM men ett viktigare om än att köpa in ett tredjehandsalternativ för 30-60m pund nu i januari. Då kanske pengarna kan läggas på att köpa en spelare för 100m istället.
    Chelseas chanser till framgång är inte nämnvärt sämre om ens ett enda dugg sämre nu än de var för en månad sedan. Det är fortfarande på fotbollsplan det ska avgöras även om United handlat en spelare och Tottenham och Arsenal några stycken. Även Sheffield har värvat - men ärligt talat i våra ögon är ingen av de värvade spelarna spelare som markant kan göra lag så mycket bättre. Det är inga Eden Hazards vi talar om. Och klubbarna har bara 14 matcher på sig. Chelsea ska kunna klara den här säsongens stora mål, en CL-plats med den trupp klubben har. Däremot har vi inte råd att få lika mycket skador som hittills den här säsongen. Chelsea måste bara börja spela igen som de gjorde ett tag i höstas.
    Vi fans måste också stötta vårt lag istället för att gnälla över att vi inte köpt in någon avdankad spelare som någon klubb ville bli av med. RLC kommer tillbaka och kanske börjar Lampard också lita på Giroud och Bats som back-ups till Abraham och kanske motsvarar de förväntningarna. De är inte sämre än större delen av de alternativ det spekulerades i det här fönstret.
    Spelarna har inga ursäkter längre, de måste leva upp till kraven och det finns få bättre tillfällen att börja göra det än i en bortamatch mot ett lag ovanför oss i tabellen. En match de flesta förväntar sig att Chelsea ska förlora. Dags att visa varför klubben tror på dem och ge tillbaka.
    (Ni kan läsa ännu mer om detta i artikeln Ett brev och svar, vänstermenyn!).

GLÖM INTE heller att Chelsea är faktiskt långt ifrån den enda klubb som inte lyckats värva de spelare de ville ha i januari. Frågan är hur många klubbar, förutom Liverpool och möjligen United värvat den de ville ha. United har dock liksom Chelsea och Tottenham helt misslyckats med att värva en ny anfallare, trots att de tittat väldigt djupt ned i lådan med möjliga namn. (Jo, vi är medvetna om att de lånat in Odion Ighalo, men det känns mer än desperat).

FREDAG 31:
Vi hoppas det inte är ett omen. Chelsea U23 tappade en tvånålsledning på övertid till Leicester.. Chelseas målgörare Tino Anjorin 29, Henry Lawrence 60
    Chelsea leder sin division före Leicester.

OFFICIELLT
Chelsea, som ju har fotbollsvärldens slöaste uppdatering, har inte bekräftat men det har Brighton & Hove Albion gjort. De har värvat Tariq Lamptey på ett tre och halvårs kontrakt. Inga detaljer kring kontraktet släpps men vi hoppas innerligt att Chelsea varit smarta nog att ha en återköpsklausul i det.
    Lamptey var en favorit bland ungdomarna men vi kan förstå att han tyckte vägen fram till en ordinarie plats i Chelsea bakom Azpi och Reece James var för lång. Men synd är det.

Inga värvningar vilket många tycks sörja. Viktigare är kanske att United Kingdom tagit avsked från Europa och inte längre vill vara en del av oss. Något som också kommer att påverkar fotbollen en hel del även om det nog dröjer till uttåget är helt klart vid årets slut. För oss som tror på demokrati är det obegripligt att man kan genomföra en folkomröstning utan att veta vad som ska hända och när man sedan vet vad som händer vägrar rösta om det är rätt val. Fast vi ser ju vad som händer i USA just nu också där man genomför en form av rättegång om presidenten där den s k juryn redan innan förklarar hur de tänker rösta och vägrar låta människor som vet vad som hände vittna!

Från presskonferensen:
Vi förväntar oss massor av tjafs kring transfers, men vi hoppas få besked om skador och vilka som kan spela istället.
    Första frågan var om Dries Mertens kommer. Svaret var ett kort Nej. (Även om det kan tolkas som inte ännu då frågan egentligen var om han är klar).
    Lampard sa att fönstret till 95% är stängt för Chelsea. Det blir inga in och inga ut. Giroud har enligt Lampard varit fantastisk under hela tiden och (har trots att flera medier påstått att han strejkat), tränat idag.
    Tammy Abraham har tränat idag och det tycks finnas en chans att han spelar imorgon. (Sent beslut tas antar vi.)
    Lampard säger att han inte är frustrerad, han ville få in spelare men han vet hur fotbollsvärlden är.
    Ang Giroud sa han att det är hans jobb att få ut det bästa ur spelarna (och inget mer).
    Han berömde Brendan Rodgers, inte minst för han törst för kunskap. Han känner ju Rodgers väl sedan deras tid tillsammans i Chelsea.
    Han menade att Leicesters respass ur ligacupen kan inspirera men också motsatsen.
    Chelsea har inga andra skador. (Vilket inte gav besked om Pulisics eller RLCs återkomst). Därmed avslutade han det hela.  

Vi pratar mycket om att fönstret stänger vid midnatt, det gäller dock bara transfers inom England. Skulle Mertens komma till Chelsea eller Giroud lämna för Italien måste det vara klart senast kl 20 för då stänger fönstret i Italien. För Cavani gäller midnatt liksom för spanska spelare. För tyska spelare stänger det dock redan kl 18.

Det är mycket Leicester nu. Chelsea möter dem imorgon. U23-laget möter dem hemma på Aldershot ikväll. Matchen kan ses på mobilappen The 5th Stand.

Fifa har meddelat att England även undder 2020 kommer att få verka under EU-reglerna för värvningar av unga spelare. Detta trots att UK går ur EU idag.

TORSDAG 30:
Drygt 26 timmar kvar på transferfönstret och inget ser särdeles hett ut för Chelsea.
    Det finns många som hatar det bland transferfansen, de som bara vill köpa och sälja spelare, inte utveckla spelare. CSFC vidhåller helt och hållet uppfattningen att det är långt bättre att inte värva alls det här fönstret än att bara värva för värvandets egen skull. Chelsea har nått en punkt då det är viktigare att värva rätt än att vräka ut pengar i hopp om att få rätt. Vi har nu så många egna löften och fler på väg (Gallagher, Gilmour, Lamptey även om han nog försvinner med flera) att vad klubben behöver är toppkvalitet och den har helt enkelt inte kunnat värvas i det här fönstret (vår önskelista är fortfarande Werner, Sancho, Grealish och möjligen Chilwell även om vi är tveksamma där, men positionen måste förstärkas i sommar).
    Så CSFC sörjer inte om fönstret slår igen utan en enda värvning. Inte en sekund och vi tror inte vår fjärdeplats verkligen hänger på en enda värvning av en spelare som inte är absolut toppkvalitet. Det är kanske viktigare för Chelsea att hålla sina spelare skadefria för den här säsongen har varit hemsk på skadefronten. Kom också ihåg att när RLC är tillbaka är det som att få in en helt ny spelare.
    Synd om Giroud och Pedro som kanske skulle velat lämna men vi accepterar helt principen, först en spelare in och sedan sälja/låna.
    Skulle något hända kan det dock hända snabbt de sista timmarna det vet vi av erfarenhet. Både köpare och säljare blir ju allt mer desperata ju närmare midnatt det blir. Ivrigt påhejade av medierna och transferfansen. CSFC hejar mer på ledningen som inte viker sig för dem. (Vi behöver inte fler Danny Drinkwater, Baba Rahman, Bakayoko m fl för att ta några på 30m+-listan).
    Om, ifall något kanske ändå händer är detta vad vi tror det blir: Giroud till Lazio, Mertens till Chelsea på kort kontrakt. Cavani vore ännu bättre men kostnaderna där är löjeväckande så vi förväntar oss ingen lösning med PSG. Båda är rätt värvningar. Inte på lång sikt men som komplement till Abraham, som läromästare till honom och av en kvalitet som verkligen förstärker Chelsea särskilt om de släpper Giroud som är bättre i våra ögon än i Lampards.
    Kanske också någon ungdom till som försvinner på lån.


Leicesterr saknar Wes Morgan men Jamie Vardy ser ut att starta på lördag.

Daily Mail skriver upp Billy Gilmour i en läsvärd artikel>>

Läsvärd artikel om förra årets unga spelare, Swansealånet Conor Gallagher, som också avslöjar att han har genomgått en hjärtoperation. Läs här>>

OFFICIELLT
George McEachran går ut på sitt första lån. Till Nederländerna men inte dit de brukar gå utan till mer okända SC Cambuur i andra divisionen för resten av säsongen.

Nathan har förlängt sitt lån till Atletico Mineiro säsongen ut. Han har också skrivit på en kontraktsförlängning om ett år. Problemet för honom är ju att han inte får arbetstillstånd i England.

Leicester väntar på lördag. Ett förmodligen oerhört revanschsuget Leicester som oväntat brände sin chans till en titel genom att förlora till Aston Villa i Ligacupsemin i veckan. De har också fått tillbaka Jamie Vardy.
    Chelsea är verkligen inte favoriter att vinna på lördag lunch.
    Det som talar för Chelsea är förstås att det är på bortaplan och det är ett lag som inte kommer att spela säckförsvar. Å andra sidan är Leicesters specialitet kontringar occh det brukar innebära baklängesmål sent i matcherna för Chelsea.

ONSDAG 29:
Det blir ett Londonderby i Nottingham i Ligacupfinalen. Den spelas 29 februari på City Ground, Nottingham Forests hemmaarena. Arsenal gick vidare efter 2-1 mot City som också brände en straff. Det är deras åttonde final på nio möjliga. Chelseas första!

Ligacupsemifinal
MANCHESTER UNITED W    vs    CHELSEA W    0 - 1
United har börjat bäst men Chelsea har kommit in i matchen nu och ser vassare ut i sina anfall. 
    Telford i mål och Kerr och Ji saknas pga landslagsuppdrag. Ändå bör Chelsea klara av det här.
    Total dominans för Chelsea men inte en enda målchans skapad utan det är Telford som fått göra en räddning. 26
    Sophie Ingle kortas. 28
    Ribbträff för Chelsea efter frispark. 34 Målvakten tippade den där. Millie Bright nickade.
    Chelsea har dominerat halvleken och skulle lett matchen om Uniteds målvakt Earps inte hade gjort en riktigt bra räddning. Annars har det varit mycket snålt med målchanser.
    - ANDRA -
United startar andra men en chans till mål.
    United har startat andra bra med hög press som stört Chelsea som inte åstadkommit mycket. Chelsea räddar just framför mållinjen. 53 Hoppas de vaknar till faran nu. I anfallet efter kanske Chelsea borde fått en straff. Reitens skott över efteråt.
    Det är tufft på plan, irriterat också. United har spelat fysiskt och Chelsea har inte trivts med det. Men börjar ge igen nu genom kapten Eriksson som kortas.
    Chelseas spel har svårt att flyta och det är knackigt, de har helt klart problem med pressen och det tuffa spelet från United. 62
    Även damspelare filmar för straff men domaren gicik inte på Uniteds försök. 63
    Chelseas spel är långt från den propaganda-fotboll de spelade mot Arsenal i senaste ligaomgången. De har varit närmast mål, men de har inte åstadkommit mycket mer än den chansen. Vi får se om United tröttnar i slutet efter spelat så fysiskt. England har i alla fall tröttnat på att aldrig få bollen och har börjat söka sig ned i plan.
    Så kom målet äntligen. 72 Just när man tittar bort och stremen dog så det inte blev en repris. Surt... Maren Mjelde gjorde det dock, det vet vi. Streamen passade också på att börja om från halvtid, det var inte avspark efter mål vi fick se plötsligt utan hur halvleken startade ;)
    Mer gult, i form av kort för United. The FA Player är verkligen ingen vidare stream, den laggar oerhört nu.
    Vi har nu lyckats få se målet av Mjelde. Det var en pärla där hon i mycket svår vinkel klappade in bollen bakom målvakten.
    Earps räddar United igen när Cuthbert får en bra chans i en kontring. 87
    Emily Murphy för Drew Spence som inte har någon brådska. 90+1
    Det var ingen bra match av Chelsea, men de gjorde det som behövdes och vek inte ned sig utan tog en av de få chanser som gavs/gjordes. Chelsea saknade verkligen Ji idag.

Fram till idag har PL-klubbarna spenderat bara en knapp sjundedel så mycket på transfers som förra januari. 65m pund mot 430m pund. Skillnaden lär dock minska de sista dagarna.

Den viktiga semifinalen mellan Manchester United och Chelsea i Continental Tyres Cup (Ligacupen) ikväll visas på The FA Player (länk här>>). Vi hoppas den går att ta in även i Sverige. Matchen börjar 20.30.

TISDAG 28:
Stort grattis Villa. Ni är i final i Ligacupen, med största säkerhet mot Man City då vi inte ens kan drömma om att United ska vända 3-1 på bortaplan trots att de fått med sig ett gäng resultat de inte förtjänar det här året.
    Kanske sänker också förlusten mot Villa Leicesters självförtroende mot Chelsea på lördag. Vi behöver nog det.
    Cuper är fantastiska. Heja Vllla.

Den här veckan är tyvärr nästan enbart om Silly Season. En viktig match spelas dock men inte ens spelsajternas resultatservice är aktiv för den. Vi talar om semifinalen i Ligacupen för damerna borta mot Manchester United. Ligacupen har damerna aldrig vunnit, brukar åka ut mot City (som möter Arsenal i andra semin). En cup som aldrig vunnits är ju ganska intressant.

Nästa tisdag får vi veta om det blir Shrewsbury (vi hoppas, hejar och vill verkligen det och inte bara för att det är ett lättare motstånd för Chelsea i nästa omgång, utan för det är rätt för fotbollen) går vidare eller om Liverpools reserver och ungdomar sätter upp ett stormöte i början av mars i FA Cupen.

MÅNDAG 27:
Behöver vi fler dåliga nyheter? Chelsea kommer att sakna sin målgörare Tammy Abraham på lördag. Leicester däremot får tillbaka sin, Jamie Vardy, lagom till mötet med Chelsea. Kan vi hoppas på att våra konkurrenter om fjärdeplatsen fortsätter tappa poäng för det blev just ännu svårare för Chelsea att hämta hem några på lördag?

Chelsea fick vinnarna mellan Liverpool och Shrewsbury som ska spela om, hemma på Stamford Bridge i 5e omgången av FA Cupen. Så kanske ska vi vara djupt tacksamma över att Jürgen Klopp är otroligt osportslig och tänker spela ungdomslaget i omspelet mot Shrewsbiry då de misslyckades att slå ut dem i första matchen. Liverpool åkte ut ur Ligacupen genom att göra så, även om där kan man förstå det hela då laget då var involverat i klubblags-VM. Den här gången handlar det om att Liverpool inte vill acceptera villkoren för att spela turneringar i England.
    Shrewsbury är därmed favoriter att gå vidare även om det är på bortaplan. Inget är dock klart och skulle scousers reserver krångla sig vidare är det en stentuff lottning för Chelsea. Matchen ska spelas i början av mars.

Chelsea W fick Liverpool hemma på Kingsmeadow i lotten av femte omgången i FA Cupen. Matchen spelas 16 februari.

Jürgen Klopp är en fantastisk manager, förmodligen bäst i världen för ögonblicket. Han är också en enorm gnällspik som vägrar inse att fotbollen finns till för åskådarna inte för spelarna och managern. Därför är det så trist att ännu en gång höra honom gnälla och vräka dumheter ur sig när det gäller spelschemat. Liverpool har en av världens bästa trupper av fotbollsspelare och det är hans jobb att sköta den och rotera den på bästa sätt. Det vägrar han för han värderar vissa matcher så lite att han hellre klart struntar i dem och vissa turneringar för att han själv inte får sin vilja fram. Hans lag floppade mot Shrewsbury igår och därmed skiter han i FA Cupen. Han kommer att låta ungdomslaget spela i returen och bryr sig inte ens själv om att vara med på matchen. Det är ett svek mot fotbollen oavsett vad han tycker och vi får hoppas han får stå till svars för det.

FA Cupen lottas ikväll och vi får väl hoppas på fortsatt tur i lottningen. För både herrarna och damerna.

Chelsea som befunnit sig i nedgång de två senaste månaderna möter Leicester borta på lördag. Ett Leicester som även i avsaknad av Jamie Vardy visar bättre form än Chelsea är stora favoriter. Kan vi hoppas på en överraskning? Ett Chelsea som faktiskt spelar fotboll i mer än 75 minuter, förhoppningsvis 90+övertid? Ett Chelsea som kan koncentrera sig på uppgiften och följa matchplanen? Ett Chelsea som kan omsätta någon fast situation, vi har väl haft minst 40-50-talet hörnor sedan det senast kom ett mål från en fast situation. Vi hoppas och tror på att Lampard ska få ordning på klubben igen, vi har ju sett då och då under säsongen hur bra de kan vara, när de vill. Vi räknar dock inte in några poäng men kommer ändå att ligga kvar på fjärde plats till efter februariuppehållet, i teorin då vi inte riktigt vet vilka klubbar som kan gå förbi oss under Chelseas uppehåll. Uppehållet är ju stafflat så att halva ligan vilar nu och andra halvan i senare delen av februari. Chelseas nästa match efter Leicester blir 17 feb och då får vi bara inte förlora igen till ett Manchester United som faktiskt är ännu sämre än Chelsea men ändå slagit oss två gånger redan den här säsongen.

Damerna har en tuffare vecka framför sig än herrarna. De har en viktig semifinal i Ligacupen, en turnering Chelsea faktiskt aldrig vunnit. Mot Manchester United. På söndag är det sedan ligamatch igen mot West Ham.

 


Chelsea Swedish Fan Club lämnar Facebook.
CSFC har i avsmak för Facebooks uppenbara och skamlösa stöd för lögner, annonsering och artiklar de vet är rena lögner men ändå väljer att publicera för att tjäna pengar, och deras stöd för vissa politiker med en agenda som vi aldrig kan stödja beslutat sluta använda Facebook.


 

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG 2:
Vi slipper det inte, silly transfernonsens. Det har glunkats om det här i några dagar och pratats om det i ett par säsonger. Willian till Barca. Chelsea ska under åren tackat nej till upp mot 50m pund och nu ska han lämna gratis i sommar. Läs om det här>>
    Vi har i internationella medier sett att det sägs att ett förkontrakt redan ska vara klart eller åtminstone att de personliga villkoren är klara. Å andra sidan säger engelska medier att en kontraktsförlängning är vad Willian vill ha och att den är nära. Vi lär få se.

Nästa silly seasonspekulationer har redan börjat framförallt på fansajter. Vi tar dock ledigt från det av flera skäl, inte minst för att de kokar mest soppa på en spik.

LÖRDAG 1:
Medier alltså. Metro har tre artiklar på topp på sin sportsida om Kepa och Willy Caballero. Om hur Kepa petas, om hur Lampard försvarar Caballeros totala hjärnsläpp och en om hur Caballero skickar meddelande till Kepa efter oavgjort mot Leicester. Vår nyfikenhet dog helt så vi tog inte reda på vad meddelandet var men vi gissar att det kanske inte handlar om att lämna sitt mål för att jaga en boll längs kortlinjen för att sedan knappt hitta tillbaka till målet innan bollen är i det?!

Tristare, matfattigare och mindre intressant Silly season har väl aldrig varit än det här årets januarifönster. Dags att stänga det permanent. Vi har länge haft åsikten att det här fönstret egentligen inte borde få finnas. Man kan räkna på ena handens fingrar vilka januarivärvningar som har blivit stora succéer. Det har förekommit juveler, särskilt kanske United har lyckats med januarivärvningar. De har också värvat fönstrets största, eller åtminstone dyraste värvning i England i Bruno Fernandes även om vi har väldigt svårt att tro hajpen kring honom kommer att vara när han väl ska leva upp till den. Vi är övertygade om att januari månads bästa värvning är Liverpools med Minamino. Och inte bara för att prislappen i jämförelse är mil från Fernandes's. (Vi kan inte låta bli att citera Jamie Redknapp i Sky: "What you have to remember is, right now United have an amazing record of making good players turn into bad ones.")
    Största namnet ut är förstås Christian Eriksen men Tottenham har varit rätt aktiva och permanentat Lo Celsos lån, värvat Gedson Fernandes och Steven Bergwijn. Inga jättevärvningar men Tottenham har ju en bra grundtrupp. Arsenal har tagit in spelare på positioner de behöver förstärka sedan är frågan hur bra de är. Mari är okänd för oss, Cedric Soares är en kompetent spelare för bredden.
   Noterbart är några värvningar som sågs som bra värvningar i somras redan har skeppats iväg på lån; som Citys Angelino och Wolves Cutrone. Mindre förvånande är det att Ravel Morrison misslyckats igen och lånas ut från Sheffield som värvat vad som ser rätt klokt ut för att bredda sin trupp.
    Chelsea har lånat ut tre unga spelare vilket är bra. De har också reducerat lönekontot något med att låna ut Drinkwater. Vår princip är dock och så måste det bli med nya regler framöver, att alla dessa lån av spelare över 23 års ålder måste omvandlas till försäljningar även om det sker med viss förlust. Däremot är tappet av Tariq Lamptey beklagligt men förhoppningen är att det finns en återköpsklausul.

FREDAG 31:
Italienska fönstret har nu stängt, liksom det tyska.

Det är inte bekräftat ännu men 18-årige Clinton Mola ska har skrivit på ett 4,5 årskontrakt med tyska Stuttgart och lämnar Chelsea.
    Lika lite bekräftat, varken från Chelsea eller Brighton är att Tariq Lamptey är klar för dem även om vissa normalt seriösa medier har listat det som klart.

Klara besked från Frank Lampard, ingen ut och ingen in. Så det blir inte någon nervös uppdatering av information ikväll utan vi kan njuta av fredagen och förbereda oss för det tidiga, svåra mötet mot Leicester imorgon.


Så en bra nyhet. Chelsea överväger att dra in Ethan Ampadus lån till Leipzig då han inte får speltid där och istället låna ut honom till Bristol City där han får tid och kan imponera. Detta hoppas vi verkligen sker omgående.
    Det verkar dock vara en tidningsanka då andra säger att Leipzig säger att Ampadu kommer att få speltid senare delen av säsongen, trots "skandalen" kring hårklippningen (då han och andra spelare flög in en kändisfrisör från London för mycket dyra pengar vilket djupt upprörde sportchefen Rangnick som tyckte det var dekadenta bortskämda fasoner).
 
En må-bra story om en cancersjuk person som fick ett signerat foto av John Terry vilket hjälpte honom 2015 och som nu tackade genom att skicka JT en tio-pundare till en pint öl. Pengarna går till välgörenhet och JT har delat med sig av storyn. Läs här och glöm transfers för en stund>>

Tariq Lamptey förmodas gå till Brighton idag för 4,5m pund. Trist men så är det ju med unga spelare som vill ha speltid och ser konkurrensen framför dem. Lampard vill att han ska stanna men... Vi hoppas dock att Chelsea har en förköptsklausul om de säljer.

Mindre än tolv timmar kvar på fönstret och italienska "experter" säger att Dries Mertens definitivt kommer att lämna Napoli idag. De säger dock inte var han går. Andra källor säger dock att Napoli inte alls kommer att sälja Mertens.
    Edinson Cavani däremot ska bestämt sig för att spela ut sitt kontrakt hos PSG då övergången till Atletico sprack.
    The Sun och spudskällor säger att Chelsea och Tottenham ska vara överens om en övergångssumma för Giroud. Sker det är vi verkligen inte glada över Chelsea. Att hjälpa vår största konkurrent om fjärdeplatsen är inte OK alls.
    Sky Italia, som inte brukar gå att lita på, säger att Inter ångrat sig och åter vill ha Giroud då Lazio är intresserade. Vilken soppa, stackars Giroud vi avundas honom inte just nu. Samtidigt påstår Daily Mail förstås, att Giroud funderar på att bojkotta träningen idag för att ordna en transfer...
    Och så en kanin ur hatten som vi tror föga på. Chelsea ska gett sig in i jakten på Leicesters utlånade Islam Slimani. I konkurrens bl a med United och där ligger väl svaret för om en spelare är aktuell för United brukar medierna med 99% vanlighet koppla honom också till Chelsea.

Blackburn ska har haft klart med ett lån av Tariq Lamptey men nu sägs det att han går till Brighton. Innebär det att hans kontraktssituation med Chelsea är löst? Han har utgående kontrakt i sommar.

Vi har inga bevis men känslan är att spelare har det här fönstret varit mer oviliiga att lämna sina klubbar än klubbarna varit att sälja dem. Väldigt många spelare har sagt att de vill spela klart säsongen med sin klubb. En av dem är Lilles Boubakary Soumare som kopplades till Chelsea. Newcastle och Lille ska varit helt överens om en affär förra veckan men Soumare vägrade lämna så det hela gick åt skogen för Newcastle, det hade varit en rekordsajning för dem.

Allvarligare är att polisen rapporterar 250 rasistrelaterade incidenter i fotboll vilket är en ökning med 50% sedan året innan.

TORSDAG 30:
Transferfansen är inte nöjda men det ser mörkt ut för Chelsea. Bäst odds på någon in verkar vara Dries Mertens men det är inte korta odds. Edinson Cavani kommer inte att gå till Atletico då klubbarna inte är överens så en liten chans till ett lån innan han går till Madrid i sommar är möjligt som sista minutengrej.
    Ut verkar Giroud fortfarande bara vara enda alternativet men han villl stanna i London eller till Europa. Inter har lagt ned intresset. Newcastle ville men lär fått nobben. Tottenham vill men det får inte ske.
    Det här är nog det svåraste transferfönster vi någonsin sett i modern tid. Inte bara för oss utan för de flesta klubbar även om några har lyckats få spelare som de vill ha. Bäst har italienska och tyska klubbar värvat, men ärligt talat de söker inte riktigt samma spelare som Chelsea.

Italienska självutnämnda transfergurus hävdar nu att Olivier Giroud är klar för Lazio, förutsatt att Chelsea får in en ny anfallare. Det ska gått snabbt efter att Inter uppenbarligen dragit sig ur och Chelsea förmodligen nobbat Tottenham. Vi får se före midnatt imorgon.

ONSDAG 29:
Crystal Palace och Brighton (och förstås Lille som ska lagt fram ett förkontraktsförslag) vill ha Tariq Lamptey vars kontrakt löper ut. De engelska klubbarna ska vara villiga att ge 6m pund för att värva honom nu. Det är nog lite bättre än vad Chelsea kan få i utbildningspengen som tas ut när en spelare under 24 går till en annan klubb.
    Det är nog en affär som kan hända, förhoppningsvis med en återköpsklausul, då Lamptey inte velat förlänga sitt kontrakt pga oro över speltid bakom Azpi och James.

Jakten på Mertens verkar körd om vi ska tro anledningen till varför han inte vill lämna nu. Napoli är villiga att sälja anges det men Mertens vill inte lämna då han först vill bli Napolis bäste målskytt genom tiderna. Han är just nu fyra mål bakom Marek Hamsik.

Barcelona sägs lägga ett sent 20m pund bud på Willian. Han har ju utgående kontrakt. Vill stanna men kommer inte överens då Chelsea håller på med sin löja om att bara ge korta kontrakt till något lite äldre spelare.
    Annars är ju dagens stora transfersnackis att Everton direktnobbade Barcelona när de bjöd 100m € (85m pund) för Richarlison. Det är inte Barca vana vid.

Det har spelats åtta Ligacupfinaler för damer, Arsenal har varit i final sju av gångerna och vunnit fem. De leder också 2-0 mot City i halvtid.

Chelsea ska vara intresserade av Sevillas anfallare Nadezhda Karpova. Även Reading och West Ham ska vara intresserade av ryskan. Det är Daily Mail som hävdar att det inte saknas intresse för henne då hennes kontrakt går ut i sommar. DM missar dock det lilla viktiga faktumet att deadlinen för transfers för damspelare har redan gått ut. Men det kanske är till sommaren som Chelsea har intresse av henne.

Flera källor och många av dem mer trovärdiga säger att Inter helt lagt ned intresset för Olivier Giroud nu utan de satsar på den egna talangen Esposito.

Piatek som många trott skulle till Chelsea (absolut inte CSFC dock) eller Tottenham än mer kanske lär anlänt till Berlin för en övergång till Hertha. Det är en tydlig indikation på hur otroligt otillförlitliga medierna är så här års, inte undra på att fake news blivit en allmän fara om det hämtat inspiration från hur sportskrivarna uppträder under Silly season. (Vi kanske är medskyldiga men vi försöker ju alltid vara mycket klara över att det är rykten och absolut aldrig ska tros på förrän klubbarna officiellt bekräftar saker och ting). OBS. det är inte klart att Piatek hamnar i Hertha Berlin men de lär vilja köpa medan t ex Tottenham bara vill låna och Milan vill sälja vilket vi förstår då lånecirkusen har fördelar men få av dem gynnar egentligen klubbarna spelarna lämnar. Se bara på Chelseas utlåning av spelare över U-23-åldern.

Bookmakers tar inte längre odds på Dries Mertens till Chelsea effer att någon eller några lagt mycket stora pengar på att det ska ske. Vilket enligt vissa medier ger Tottenham fritt fram för Giroud.

Det pratas mycket om agentmakt och särskilt när det gäller en viss Mino Raiola. Nu framkommer nya detaljer om Erling Braut Hålands övergång till Dortmund som verkligen pekar på det.
    Man United hävdar själva att de inte värvade Håland på grund av villkor Raiola ställde om utköpsklausuler och egna ersättningar. Vi vet inte om vi helt köper den förklaringen men att det spelat roll och gav United en färdig ursäkt tror vi på.
    Raiola som inte oväntat är den allra mest aggressive agenten när det gäller de nya försöken av de internationella förbunden att stävja utvecklingen där agenter faktiskt lyckas få lika mycket pengar till sig själva som klubbarna får för spelare.
    Nu sägs det att Håland kan köpas loss från Dortmund som köpte honom med en riktigt billig utköpsklausul (17m) från Salzburg, även om det var mindre förvånande då Håland var okänd när han skrev på för österrikarna, för i sammanhanget mycket låga 63m pund. Bara något av hälften av vad Dortmund kräver för Sancho. (Det komnmer dock inte att bli vad han går för, då det kommer att bli världens budgivning på honom om han fortsätter som han startat i Dortmund). Inget sägs dock om hur stor andel Raiola kräver.

Som ni förstår är det inte bara transferfansen som gnäller på Chelsea. Enligt skvallermedierna är även Lampard väldigt irriterad på klubben för uteblivna värvningar. Kanske det, men vi mer än tvivlar på att skvallermedierna verkligen vet vad Frank Lampard tycker och tänker. Han är nog ordentligt insatt i vad som händer och varför saker inte händer.

Gnället lär dock inte minska då Tottenham varit mer aktiva än på åratal. United verkar få klart med Bruno Fernades när som helst och Arsenal har just lån-köpt Pablo Mari. Leicester, City och Liverpool har dock inte agerat förutom att Liverpool köpte Minamino redan före fönstret. Det är ovanligt men inte sällsynt att topplagen inte hittar vad de vill i januarifönstret. Ett fönster mer präglat av desperation än alla andra och traditionellt är det lag i nedre delen av tabellen som brukar agera i försök att vända sina säsonger.
    Inget av de lagen verkar dock ha lika gnälliga supportrar som kräver transfers som Chelsea har. Kanske resultatet av transferförbudet som stoppat nya ansikten till klubben sedan januari (även om Pulisic inte anslöt förrän till sommaren och tekniskt så värvades även Kovacic i somras genom ett kryphål i reglerna).

The Sun är i farten. De menar att Tottenham överväger ett sista minuten bud på Olivier Giroud. Det får förstås inte hända. Chelsea får absolut inte släppa spelare till den främste utmanaren om fjärdeplatsen. (Även West Ham uppmanas, av gamla spelare, att värva Giroud. Det verkar som alla vill ha honom utom Chelsea...)
    Lite oroande är också att de menar att Tariq Lamptey går till Lille i sommar. På lån gärna, men Chelsea ska inte släppa det löftet annars. Lampteys kontrakt går ut i sommar och Chelsea har ännu inte förlängt eller lyckats förlänga så Lamptey kan skriva förkontrakt med utländska klubbar redan nu.
    Edinson Cavani ska enligt Sun sagt adjö till sina lagkamrater.

Daily Express säger att Chelsea gett sig in i kampen på Birminghams underbarn Jude Bellingham som United sägs vara villiga att betala 30m pund för trots att han inte ens fyllt proffskontrakt, dvs 17 år. Ytterligare ett halvdussin klubbar är intresserade av Bellingham.

Man får ta det som det är men kanske finns det ännu en liten chans att Edinson Cavani kommer till Chelsea (med stor säkerhet då som lån) då Atletico Madrids president Cerezo förnekar att de varit i kontakt med Cavani eller PSG om honom. Trots alla rykten om att Cavani själv vill dit.

Det kan vara en bra värvning. Hakim Ziyech i Ajax har de senaste dagarna dykt upp ordentligt i ryktena. Det handlar dock uteslutande om en transfer i sommar, inte nu då även ryktesspridarna verkar gett upp lite om att spekulera om Chelsea-värvningar i januari. Han lär bara kosta 30m pund vilket känns som ett reapris med tanke på den kvalitet han visat upp i Champions League. Många lär dock vara intresserade i sommar, inte minst Arsenal som lär ligga bra till då det ska varit en av hans favoritklubbar som barn.

Express har dock inte gett upp utan hävdar att Chelsea kommer att värva tre spelare de sista tre dagarna. De är dock väldigt luddiga om vilka spelare och vänder sig till gamla spelare som pekar ut spelare de anser Chelsea ska värva. Vilket är ungefär lika seriöst som att kasta pil på en lista med namn.

TISDAG 28:
Det är just nu rent påfrestande med alla dessa så kallade Chelseafans som bara ser fotboll som ett videospel där man ska köpa spelare. Det tycks vara det enda Chelsearelaterade de klarar av att hantera; att skriva kommentarer om att Chelsea ska köpa spelare oavsett kostnad, kvalitet, behov, vad de kan tillföra.
    Det blir ju inte bättre av att varenda media följer upp det och gör artiklar om de här inläggen.
    Det är tur att Chelseas ledning inte lyssnar till dem. Nya spelare är välkomna men bara om de är rätt spelare och få om något av de namn som nu förs fram är det. Punkt slut.
    Hoppet är förstås att det förs förhandlingar som medierna och framförallt de s k sociala mediefansen inte vet ett dugg om med bra spelare utan att deras agenter (nästan alla spelartykten verkar till slut hamna i kategorin att deras agenter försöker öka intresset för dem) läckt information. Fast det skulle förstås kräva att det finns seriösa agenter...
    Bl a gör Tomas Lemars agent ett sista (?) försök att nasa sin floppande klient till engelska klubbar bl a Chelsea. Ingen verkar nappa och Chelsea visade aldrig ett uns av intresse när han var het och lämnade Monaco för Atletico heller.

Hetast i Chelsea just nu är Pedro. Även Roma sägs nu jaga honom.

Dries Mertens kommer inte heller att gå till Chelsea även om han har utgående kontrakt. Han vill stanna i Napoli och vill Chelsea lösa honom kostar det svindlande 40m pund. Även Luka Jovic kan strykas från alla eventuella (absolut inte vår) önskelistor för Chelsea (och Tottenham).

Inte oväntat men ändå oväntat är Tottenham mest aktiva av de engelska klubbarna. Oväntat för Tottenham är inte direkt kända för att värva, inte oväntat därför det har alltid varit Mourinhos väg till succé, att handla spelare. De leder klart och tydligt jakten på PIatek just nu enligt medierna. Chelsea nämns knappt längre i spekulationerna. (Förstås beroende på vilken källa man väljer att tro på; de som sprider namn som gödselspridare eller de som åtminstone försöker verka seriösa).

Fönstrets största PL-värvning är gjord. Det är nu klart att Christian Eriksen lämnar för Inter. Tottenham är också överens med PSV om Steven Bergwijn som vi vet lite om och har lånat Gedson Fernandez. Frågan är om de uppväger Kanes skada och Eriksens försvinnande, även om Eriksen spelat som han velat lämna hela säsongen.De har också gjort Lo Celsos lån till en permanent värvning. Truppmässigt borde Tottenham vara största hotet mot Chelseas fjärdeplats. Det är dock många utmanare. Tottenham, United, Wolves är alla två matcher efter, Sheffield ytterligare en poäng bakom och Southampton har klättrat upp till bara tre vinster bakom.

Skvallermedierna är inte nöjda, Chelsea har ju inte värvat än. De menar nu att Frank Lampard gör allt för att pressa ledningen till att värva (till varje pris tydligen) en anfallare före fredag. Ja, enligt dem kräver faktiskt Lampard det.
    Vi får se.
    Kan Cavani komma till en vettig summa förhoppningsvis på lån först, jättegärna. Har velat ha honom till Chelsea sedan han lämnade Napoli och innan. Han skulle spelarmässigt bli bra komplement och läromästare till Abraham. Vi ska dock inte räkna med det då Cavani själv vill till Atletico och kanske är beredd att vänta ut kontraktet och gå gratis i sommar.
    Däremot ryktena om Piatek är vi inte alls roade av. En spelare som knappast går att korttidslåna utan måste värvas för dyra pengar. Det finns t o m optimister i skvallermedierna som för fram Zaha igen. Det trodde vi äntligen var dött.
    Rätt spelare är välkommen, men att värva bara för att värva tror vi fortfarande inte på. Så är det, Chelsea har skjutit från höften lite för många gånger på transfermarknaden redan.

På ut-sidan är Olivier Giroud till Inter fortfarande inte dött. Detta då Llorente från Napoli till Inter inte ser ut att hända. Klubbarna lär vara nära så det kan hända snabbt.

MÅNDAG 27:
Härligt beröm, Ilkay Gündögan i City anser att N'Golo Kanté är en absolut pest att spela mot. Eller för att citera honom mer ordagrant; "verkiigen irriterande". Läs mer här>>

Beckhams Inter Miami lär vara intresserade av Pedro som blivit intressant för många sent i fönstret.

Alan Hudson, en trollkarl på kanten på sin tid. I sina stunder jämförbar även med George Best har ett komplicerat förhållande till Chelsea. Han känner sig utesluten och har nog fog för det. Det började förstås under Ken Bates, som behandlade många före detta spelare illa. Tyvärr verkar det som medan Chelsea lappat ihop relationerna med nästan alla före detta spelare är den synnerligen frispråkige Alan Hudson fortfarande på fel sida stängslet. Synd för han säger ofta kloka saker. Vilket vi förstås också tycker då han liksom CSFC pushar för att spelaren Chelsea ska värva i sommar väldigt gärna får vara Jack Grealish. Åker Aston Villa ut borde han stå först eller nästan först på Chelseas lista. Klarar sig Villa kvar kan Grealishs lojalitet till klubben han växt upp inom och är kapten för stoppa en övergång.

Bara 12 PL-klubbar har hitills värvat i januari. De har värvat 22 spelare och de är nästan alla mindre uppmärksammade värvningar. Som vi redan tidigare kommenterat är det tyskar och italienare som varit klart mest aktiva i det här transferfönstret.
    Det är dock nästan alltid så att om något händer händer det de sista dagarna. Mest kända januariövergången någonsin var dramat med Fernando Torres till Chelsea och Andy Carroll till Liverpool. Det gick fram över midnatt på deadline day.

Jamal Blackman höll nollan i sin debut för låneklubben Bristol Rovers. Här är resten av rapporten för lånens helgspel>>

Fem dagar kvar på Silly season. Kommer Chelsea värva någon? Vi tvivlar. Fast om det blir en värvning är känslan att det kan bli en riktig överraskning.
    Kommer Chelsea att sälja någon? Vi har hela tiden trott att Olivier Giroud ska gå men vi är inte längre lika säkra på det då Inters intresse verkar svalnat. inter lär ha Christian Eriksen på läkarundersökning idag. När den affären är klar kanske det klarnar om de kommer att gå för Giroud också.

Pedro ska ha fått ett erbjudande från japanska Vissel Kobe men är inte intresserad då han vill stanna i Europa. Det kanske finns ett intresse från Sevilla men Pedro gjorde knappast reklam för sig själv mot Hull.
    Även om det är helt olika speltyper kanske Chelsea borde släppa honom billigt och lyfta upp Billy Gilmour helt i första laget.

Ryktena om Piatek lär nu kunna spåras till att det är hans agent som är desperat för honom att få en transfer bort från Z-Milan. CSFC hoppas Chelsea inte går på det, för i våra ögon är han inte bättre än någon spelare klubben redan har. Vi kan ha helt fel men känslan att han var en spelare som fick uppleva en fantastisk säsong men inte räcker till i övrigt är för stor för oss. Låt Tottenham gå på det istället då agenten försöker matcha Londonklubbarna mot varandra.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!