csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  24 sp 12 v 4 o 8 f 41 -32 mål 40p

- always proud to be Blue -


20 - 26 jan 2020
    NÄSTA MATCH:

      1 feb  - Leicester - kl 13.30

    TV

Nyheter v-4


SÖNDAG 26:
Det blev en skräll i FA Cupen. Shrewsbury hämtade upp ett 0-2 underläge mot suveränerna den här säsongen Liverpool och tvingade fram ett omspel på Anfield. Något som skjuter fram Liverpools speluppehåll.

Damlaget hade inga som helst problem med att avfärda ett lag från en lägre division i FA Cupen, till skillnad från herrarna som höll på att ställa till det ordentligt för sig. Chelsea W slog Charlton med 4-0, även om det dröjde till slutet av första halvlek innan Drew Spence kunde göra mål på övertid. Första minuten av andra gjorde jättelöftet från akademin, 16-åriga Emily Murphy andra målet. Spence gjorde sitt andra i 57e på straff, Även Murphy blev tvånålsskytt i 84e.

LÖRDAG 25:
Chelsea vidare i FA Cupen, men vi är sannerligen inte imponerade av matchen eller insatsen. Avancemanget är det enda vi kan glädjas åt. Lottning på måndag kväll.

Inga jätteskrällar i FA Cupen ännu i den här omgången. Närmast var väl att Oxford (League One) tvingade Newcastle till omspel, och det på Newcastles hemmaarena. Championshiplaget West Bromwich slog dock ut West Ham på bortaplan trots att de fick en man utvisad.
    Intressant är att Coventry på St Andrews tog Birmingham till omspel på St Andrews. Båda lagen spelar nämligen på Birminghams hemmaarena.

Äntligen. Ruben Loftus-Cheek är tillbaka i full träning. Vi lär knappast få se honom mot Leicester men efter uppehållet kan han komma ifråga. Det är kanske det närmaste en ny förstärkning vi får nu. Han har haft stora problem med ungefär samma skada som Callum Hudson-Odoi men som tagit honom flera månader längre att komma tillbaka från.
    Däremot är rapporterna om Tammy Abraham inte lovande. Han lär inte spela före uppehållet och vill det sig illa kan det ta någon vecka ytterligare efter det.

Chelsea U18 är i semifinal i Premier League Cup efter att slagit Newcastle med 2-0. Målen av McClelland 6 Rankine 61.

Michy Batshuayi kommer att starta mot Hull, Reece James spelar inte.
    Lampard vill absolut inte ha något omspel så Chelsea måste gå för vinst. Detta då omspelet måste läggas i den lediga perioden i början av nästa månad. En period som Lampard gett spelarna ledigt i. Klubben kommer inte att resa utan spelarna får göra vad de vill innan de samlas för en mini-försäsong innan de tuffa matcherna och CL kommer.

FREDAG 24:
Spekulationerna om 3s sponsoravtal tyder på ett sämre än väntat avtal. Det ser ut att handla om samma summor som Yokohama betalade och långt från Uniteds konstiga Chevrolet-deal (det säljs ju inte Chevrolet i England!). Dvs 40m pund om året. Det är inga småsummor men vi hade nog väntat oss något mer, men tyvärr har väl 3 sett Chelsea spela på sistone. Fast vem vet då Daily Mail, eller Sportsmail som de tydligen nu vill kala sig säger dels att det är värt 40m men samtidigt att det är värt mer än Yokohamaavtalet som var på 40m/år...

TV flyttar matcher i mars. Mötet mot Everton är flyttat till söndagen 8e. Villa och City-mötena har bara fått ny tid vilket är bra för oss som ser dem på tv då det innebäör att de visas där.

Från presskonferensen:
Lampard hade inte så mycket att säga, och varför skulle han ha det, om Chelseas nya överraskande tröjsponsor 3.
    Tammy Abraham har ingen fraktur men annars verkar Chelsea inte riktigt veta vad han har för skada (eller vill inte säga). Någon tidsram har absolut inte getts.
    Inget nytt om Giroud heller,.
    Lampard lär inte ett dugg optimistisk om att göra affärer det här fönstret. Det enda han vill säga är att klubben vet var han står i frågan.
    Han gjorde det helt klart att spekulationerna om Soumnare är just det, spekulationer. Han är inte aktuell i det här fönstret.
    Chelsea är kvar på fjärde men borde haft större försprång. Han påpekade att Newcastle hade två skott och ett mål och Arsenal hade två skott och två mål (och vem kan säga annat än att det är en rent ut sagt skrämmande usel statistik och fem tappade poäng).
    Angående Kepa menar han att denne måste klara av uppmärksamheten och de har pratat om misstagen som skett. Men också klart besked om att Chelsea inte letar målvakt just nu.
    Han levererade (jämfört med t ex Klopp m fl) mild krtiik om det tuffa spelschemat.
    Han önskade få in spelare i januari men det är tufft.
    Han vill vinna FA Cupen och det vill spelarna också.
    Han påpekade att han använt Kanté i olika roller, inte i samma som Sarri gjorde.
    Klart besked om att Caballero startar imorgon.
   
Skönt, Chelseas nya tröjsponsor blir inte ett spelbolag. Det tackar vi verkligen för. Det blir istället mobiljätten Three (som heter Tre på svenska och i original Hutchison Holdings). De tar över alla Chelseas lag från och med nästa säsong.
    Avtalet är på tre år, också. Mycket treor och mycket görs av treorna. Dessutom är det ju ingen ful logo, vilket också betyder lite grann.
    3/Three är ett överaskande val och fanns inte med i spekulationerna. Vi har ännu inte sett några "gissningar" på hur mycket sponsorskapet är värt.

Yokohamas sponsorskap med Chelsea löper ut efter säsongen. Yokohama kommer att fortsätta som Officiell Global Tyre Partner. Chelseas kommukié är rätt luddig men det verkar alltså som Chelsea kommer att ha en ny tröjsponsor nästa säsong och Yokohams fortsätter samarbeta med Chelsea på annat sätt.

FA Cupen väntar imorgon. Chelsea har åter en hemmamatch mot ett Championshiplag. Långt sämre placerade i ligan men förmodligen mer intresserade av att spela cupen än vad Nottingham var. Nottingham matchade ju ett kraftigt roterat och försvagat lag mot Chelsea på nyåret. Hull vill säkert göra ett mycjket bättre intryck och de vet ju att Chelsea de senaste månaderna har vikit ned sig som vasstgrån i en storm i slutet av matcherna så de tror säkert de har chansen att överraska. De vet så väl att kan de spela säck med lågt försvarsspel i 75-80 minuter har de en jättechans att slå ut Chelsea ur FA Cupen, Och, tyvärr, som Chelsea spelat på sistone skulle åtminstone inte vi bli överraskade för laget är helt enkelt vekt och klarar inte att hålla koncentrationen i en hel fotbollsmatch.

Tranmere slog ut Watford i omspelet i FA Cupen. Watford ställde dock upp med ett ungdomsag närmast.

TORSDAG 23:
Ruben Loftus-Cheek fyller 24 år idag. Grattis. Hoppas få se dig på en fotbollsplan snart igen.

OFFRICIELLT
Precis som vämtat lånas Victor Moses ut till Inter resten av säsongen. Det ska finnas en köpoption.

Frank Lampard verkar ha fått nog. Den så normalt återhållne managern har efter det senaste fiaskot att misslyckas vinna mot tiomanna Arsenal har varit väldigt kritisk, och inte mot laget som sådant vilket han varit tidigare utan mot enskilda spelare. Något han hittills inte varit. Men nog verkar vara nog för Lampard och vi förstår honom för vi känner på samma sätt över hur Chelsea slarvar bort poäng, segrar - ja allt nästan. Lampard menar att Chelsea hade haft tio poäng mer om de varit lite mer skärpta, och det är nog hållet i underkant med tanke på vilka onödiga förluster och poängtapp laget bjudit på. Just nu är känslan den att leder Chelsea inte med minst 3-0 i första halvlek kommer det att bli minst poängförlust. Att Chelsea fortfarande håller en CL-placering är närmast mirakulöst och vi kan bara tacka det faktum att ärets Premier League är den sämsta upplagan på väldigt många år. Det återstår fjorton matcher och just idag känns det inte troligt att Chelsea ska kunna behålla placeringen.
    Det verkar inte heller som om Chelsea får loss en enda spelare klubben vill ha (behöver?) i det här transferfönstret. Vilket vi får och kan leva med, hellre det är köpa spelare som inte klart förbättrar laget som så ofta förut. Lampard har antytt kortsiktiga lösningar men vi har ju inte direkt bra erfarenheter av korta lån under vårarna. Chelsea påstås lagt ett bud om 5 eller 8m pund för att låna Cavani fram till sommaren, vi tror dock inte det kommer att hända. Det är drygt en vecka kvar på fönstret och kanske blir det någon överraskning.

Chelsea ligger fyra i Premier League och är närmare botten av ligan poängmässigt än toppen av ligan. Konstig säsong det här!

ONSDAG 22:
Deadline för transfers för damspelare går ut klockan 18 imorgon. Chelsea har redan gjort sina transfers med Kerr och Napier och vi förväntar oss varken någon som lämnar eller kommer.

OFFICIELLT
Målakten Jamal Blackman, som bland annat varit i Östersund, byter låneklubb från Vitesse Arnhem till Bristol Rovers resten av säsongen.

Lewis Baker har avbrutit sitt lån i Fortuna Düsseldorf på grund av bristande speltid.

U18 möter Wolverhampton i FA Youth Cup 10 februari i femte omgången. Matchen spelas hemma på Aldershot.

TISDAG 21:
ÄNNU en gång förlorar Chelsea poäng sent i en match.

Chelsea alltså, jag älskar Chelsea men de gör det svårt ibland. Hur fan vann man inte den här matchen. Vi sa samma sak i helgen.  19-2 Imålchanser. VI SKÄMS IGEN.

Många skyller Chelseas försvarsproblem på Kepa, dvs insläppta mål. Vi tycker nog inte det är helt rättvist men faktum tycks vara att det finns statistik som understryker det. Även om, och det är viktigt, statistik inte tar hänsyn till hur försvararna har satt honom i olika situationer. Specifikt anses hans armhållning vara på närskott vara dålig. Vilket är en intressant observation. Just det är mycket intressant, övrig diskussion är som sagt möjlig att diskutera men statistiken lägger ett antal mål på Kepa även om hans tavlor inte är av den anmärkningsvärda klassen. Läs mer här på Sky och vad Goalkeeper Intelligence funnit>>

Vi har nu också lagt in länkar till Wikipedias presentationer (på engelska) av våra spelare på sidan för Chelseas spelartrupp för att ni lättare ska kunna få ännu mer information om aktuella spelare. Se Spelare-Spelartruppen>>

Två av Chelsea Ws bästa spelare försvinner tyvärr på landslagsuppdrag mitt under serien. Uselt behandlade av internationella förbund som struntar i ligorna. Vilket fortfarande visar vilken låg status damfotbollen har hos gubbarna som bestämmer i förbunden.
    Ji So-Yun försvinner redan denna vecka för att spela OS-kval för Sydkorea. Sam Kerr nästa vecka för att göra detsamma för Australien. Samtidigt fortsätter ligaspelet för Emma Hayes, inte undra på att hon varit förutseende i åratal och byggt en trupp som ska klara sådant här. Men även så, att förlora både Kerr och Ji, förmodligen Chelseas två bästa spelare samtidigt... Tur att de hann spela matchen mot Arsenal där Ji var bäst på plan.

MÅNDAG 20:
Från presskonferensen:
Det är tveksamt om Reece James kan spela mot Arsenal. Han fick en knäskada senast och det är ett sent avgörande om han ska spela. Däremot är Marcos Alonso spelklar efter sin skada.
    Han ser inte det som att Chelsea måste skynda för att värva en anfallare. Han atyder dock att det kan komma att behövas vilket tydligen framförallt visat sig i hemmamatcherna.
    Han menar att det är mer än ett mentalt problem att Chelsea inte kan göra mål. Det handlar om många saker.
    Han avfärdade absolut inte Edinson Cavani som ett svar på problemet. Snarare tvärtom även om det lät som han tittade på en kortsiktigare lösning.
    Han hadde inget nytt att berätta om Giroud men medgav att Victor Moses kommer tillbaka från lån med en fortsättning på annat sätt inom synhåll. (Det talas ju om att Inter vill låna honom).
    Han vill inte grubbla på eller skuldsätta spelarna för vad som hände i lördags utan gå vidare.
    Det är kort tid mellan matcherna men det är samma för båda lagen. Självklart vill man vinna efter en förlust.
    Han ville inte direkt uttala sig om Arsenal. Det är ett bra lag som förväntades vara bland topp-4 och fortfarande kan bli det.
    Han utesluter inte en kortsiktig lösning med ett lån i januari, att hitta en långsiktig lösning ser svårt ut.
    Han vill inte jämföra spelarnas mentala inställning med den han hade när det gällde att ta sig in i boxen och göra mål. Han erkände dock att jämfört med andra lag i ligan gör Chelsea för lite mål från kanterna.
    Så mer snack om Artetas inverkan på Arsenal och hur tuff match Lampard förväntar sig.
    Uppenbart var att sportskrivarna var väldigt angelägna om att få Lampard att skylla på Kepa för förlusten i Newcastle vilket han vägrade göra.
   
Att gissa vilket Chelsea som tänker dyka upp i matcherna är minst lika svårt som att vinna på Lotto. Kanske till och med svårare då det inte är slumpen som bestämmer utan spelarnas inställning. Alltför många tycks tro att de bara behöver ställa ut skorna så löser det sig mot lag som inte räknas som toppmotståndare. Lag som spelar framförallt med lågt stående försvar och disciplinerat försvarsspel för att sedan överraska Chelsea och avgöra genom enstaka attacker framåt, framförallt sent i matcherna. Att bestämma taktiken mot Chelsea måste vara en managers lättaste uppgift av alla i Premier League.
    Chelsea går nu in i en period med väldigt tuffa matcher närmaste månaden och så. Trots att ett tvåveckors uppehåll ska klämmas in också. Ett uppehåll som vi just nu känner borde ägnas åt straffträning på fasta situationer och inställning till alla motstånd.
    Chelsea möter i tur och ordning; Arsenal, Hull, Leicester, Manchester United, Tottenham, Bayern München. Sedan följer Bournemouth som redan piskat Chelsea (ett av få lag de lyckats vinna mot de senaste månaderna). Det enda positiva vi kan se är väl att med undantag av Hull väntas inget av lagen till och med Bayern spela med lågt stående försvar och säckdefensiv. De är också lag som även ugna spelare kanske förstår att de måste skärpa sig mot. (Även om vi nu inte ska skylla på ungdomarna, för de äldre spelarna har verkligen inte varit bättre men från någonstans inom laget kommer inställningen att vissa lag är lättare att möta trots att de bevisligen nu förlorat mot minst sex av dem och ja, vi räknar Man U dit).

Optimisten i oss tror dock ändå att Chelsea kan och kanske borde vinna nästan alla. Lägst odds ger vi förstås mot Bayern som verkar hittat form i Bundesliga. Oroande är också att vi vet inte alls hur laget kommer att uppträda efter uppehållet i början av februari...?! Vi hävdar också med en dåres envishet att det handlar om inställningen hos spelarna mer än kvaliteten på Chelseas spelare. Det orsakar också den skrämmande höga ineffektiviteten.

Arsenal är liksom Chelsea svåra att bedöma men de har inte gjort de framsteg som vi ser det som andra bedömare hävdar att de har gjort. I våra ögon är inte Arsenal mycket bättre än när Chelsea slog dem i julas. Fast nu är det på hemmaplan och där har inte Chelsea direkt rosat marknaden så det handlar om hopp mer än tro på att Chelsea ska ta tre nödvändiga poäng från grannarna i norra London. På lördag är det sedan FA Cupen mot Championshiplaget Hull som förlorade i helgen. FA Cupen måste vara ett av säsongens stora mål nu. För att vi ska vinna ligan är omöjligt och det är nog nästan lika omöjligt att vinna Champions League. Lampard kan därför inte rotera alltför mycket även om det gick bra mot Nottingham som ligamässigt är bättre än Hull. Hull är däremot ett lag som säkert tagit till sig taktiken att tillämpa igelkottsförsvar i hopp om att göra som Newcastle och stjäla en vinst. Nottingham var inte heller intresserade av att gå vidare i cupen och gjorde flertalet ändringar inför Chelseamötet.

En störande observation är dock att Chelseas spel framför motståndarnas mål och straffområde återigen är lika omständligt, tempofattigt, sidledes som det var under Sarri med samma ineffektivitet som följd. Det var något mer direkt tidigare under säsongen men på det området, det sättet spelar Chelsea som på Sarris tid. Vi hoppas det är fel, men nog påminner det en hel del om det. Det här var också perioden under Sarri då Chelsea var som sämst.

 

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-4


SÖNDAG 26:
Leipzig som vägrar ge Ampadu några chanser sägs lägga ett bud om 25m pund för Andreas Christensen.

Ett litet hopp om Cavani sägs dykt upp. Cavani själv vill till Atletico Madrid men de har problem med värvningen då de med Cavani (uppenbarligen även om han sänker sina lönekrav) inte klarar ligans lönetak. Cavani är petad i PSGs match mot Lille idag.

Vi ger inte mycket för det här ryktet men då Kepa kritiserar mycket så pratas det om målvakter och nu handlar det om Crystal Palaces Vincente Guaita..

Allt snack om Gabigol, Gabriel Barbosa har dött av totalt och nu ser det ut som lånet från Inter kommer att köpas loss av sin låneklubb Flamengo.

Italienska källor hävdar att Chelsea lagt bud på Krzysztof Piatek, om 27m €. Vi har svårt att tro på det men om det är sant luktar det desperation och inte den genomtänkta värvning vi hoppats på. För oss har Piatek alltid varit en en-säsong-under.

Då känns faktiskt ryktet om Brentfords Ollie Watkins som gjort 17 mål den här säsongen intressantare. Han är 24 år gammal och van vid engelsk fotboll.

LÖRDAG 25:
Den riktigt stora frågan i årets silly season är; varför intresserade sig Chelsea aldrig för reaprisade Erling Braut Håland. Han har nu gjort fem mål på två korta inhopp i Dortmund. Kostade som en ungdomsspelare i England. Men Chelsea visade aldrig intresse för honom. Dålig scouting? Övertro till egna ungdomarna, läs Abraham? Eller var det för att Mino Raiola är Hålands agent? Faktum är att utan att veta skulle det inte förvåna ett dugg om det handlar om det sista alternativet. En grov miss i rekryteringen är det dock. De tyska klubbarna är i våra ögon de som värvat klart bäst i årets januarifönster, särskilt som Dani Olmo nu gick till Leipzig. De tyska klubbarna har inte heller släppt ifrån sig några talanger trots mer pengar i andra ligor.

Engelska klubbar kan glömma Cavani. United ska ha matchat PSGs krav men Cavani vill inte till Manchester. Han är helt inställd på att gå till Atletico Madrid.

Lampard ska ha bekräftat att Chelsea pratat med Cavani, däremot ska klubben inte varit intresserad av den som medierna pushat för över en månad, Moussa Dembele. Nu pushar Sky istället för b-laget och menar att Chelsea borde intressera sig för Reals Luka Jovic som helt misslyckats och Milans Piatek som inte varit bättre den här säsongen. Dock enbart på lån vilket kan vara en lösning om än inte särdeles pulshöjande.

Girouds flytt till Inter verkar gått på pumpen då Inter intresserar sig för andra spelare. Däremot påstås Barcelona vara intresserade av fransmannen. Vi lär få se.

Det har varit en sälls ynt tam silly season men det kan ju hetta upp sista dagarna. Fönstret stänger på fredag.

FREDAG 24:
Expected goals, xG, är ett statistikmått som många snöat in på. Även Lampard har kommenterat det, vilket vi kan förstå då Chelsea skapar flest chanser näst Liverpool (sa Lampard men faktum är att det är City som skapar flest) och är sämst på att omsätta dem i mål. Åtminstone hemma. Läs mer här>>

Noterbart, i Watfords förlustmatch till Tranmere fick Henry Wise debutera. Han är son till legenden Dennis Wise, en spelare vars hjärta och jävlar anamma dagens Chelsea inte skulle må illa av att imitera.

En vecka kvar på transferfönstret och tipset att Chelsea inte kommer att värva alls är nu mycket starkt. Lampard gav också mycket klart besked om att Chelsea jagar inte mittfältaren Soumarié eller målvakten Pope.
    En anfallare behövs nog men att få loss någon ser inte optimistiskt ut; Werner vill inte gå förrän i sommar och då kanske till Liverpool, Cavani kostar skjortan och lite till samt vill till Atletico och Lyon kommer inte släppa Dembele.

Sam Kerr var nervös över att gå till Chelsea och WSL. det som avgjorde var Emma Hayes. Läsvärd artikel om Chelseas superstjärna här>>

The Sun är i farten och tror att Barcelona kommer att värva Olivier Giroud.

Silly sesaons absolut minst trovärdiga skitsnackare, spanska El Desmarque säger nu att Liverpool kommer att värva Isco under näsan på Chelsea. Vi är långt ifrån övetygade ens om ryktena om Isco till Chelsea även om de kommer från andra håll.

Målvaktsrykten flyger nu när Kepa är under kritik. Det senaste är Man Uniteds måkvakt Dean Henderson som är utlånad till Sheffield United. Känns inte troligt.

Chelseas låneerbjudande för Cavani ska ha nobbats av PSG. Sp enligt vissa är det Plan B med Dembele som gäller igen,.

TORSDAG 23:
Atalantas vänsterback Robin Gosens är åter aktuell i skvallret. Han kör bli föremål för ett 20m pund bud,

Daily Star hävdar att Isco har haft ett hemligt möte med Chelsea och att klubben nu letar hus åt honom.

Då Dembele och Cavani anses vara omöjliga affärer är Fyodor Chalov aktuell igen i skvallret. Mycket snack om en målvakt också efter att Kepa två matcher nu fått skulden för tappade poäng.

Fifa försöker begränsa de galopperande övergångssummorna och framförallt de allt större delen av kakorna som agenterna tar ut. Inte oväntat gillar agenterna inte alls detta och hotar med att pröva det rättsligt om Fifa genomför förändringarna. Fast när Raiola påstår att fansen, supportrarna står på agenternas sida tror vi nog han befinner sig väldigt långt från verkligheten. Läs mer här>>

ONSDAG 22:
Christian Pulisic förväntas vara borta till efter februariuppehållet. Ingen tidsram har getts för Tammy Abraham som ådrog sig en skada mot Arsenal.

Den väntade övergången för Olivier Giroud till Inter går långsamt. Giroud ska vara överens med Inter om det personliga men Chelsea vägrar ge med sig och minska kravet på övergångssumman. Detta lär vara för de frostiga relationerna mellan Chelseas ledning och Antonio Conte efter allt bråk och juridiska turer.
    Däremot är lånet med köpoption för Victor Moses på gång. Utköpsklausulen lär vara satt till 12m pund.

Kepa har kriitiserats mycket och det minskade inte efter gårdagens match. Därför växer nu ryktet att Chelsea är intresserade av Burnleys Nick Pope.
    En annan målvakt Chelsea, och Celtic samt Everton, jagar är Gillinghams Joe Walsh. Det är dock mer för framtiden då denne bara är 17 år gammal.

Även Edinson Cavanis mamma ska nu rekommenderat att han går till Atletico Madrid. :)

Förre Chelseaspelaren Eni Aluko som avslutade sin karriär nyligen ska bli Sportchef för Aston Villas damer. Villa leder andradivisionen i damligan och förväntas gå upp i WSL.
    Villa har många kopplingar till Chelsea, förre direktören Christian Purslow är VD i klubben och som alla vet är ju John Terry assisterande manager.

Edinson Cavanis pappa har gått ut och sagt ifrån. Edinson kommer att gå till Atletico Madrid ifall PSG säljer honom i januari.

Efterspelet efter den rent pinsamma poängförlusten till Arsenal har i medierna, inte minst de sociala, handlat om att skylla på olika spelare för förlusten. Vilket man kan göra. Det är dock rätt idiotiskt då Chelsea ju gör samma gång på gång. De kan inte för sitt liv hålla ledningar eller hålla tättt i slutet av matcherna. Om det är konditionen som tryter eller varför de inte kan hålla koncentrationen hela matcherna vet vi inte. Faktum är dock att de inte kan det och förmodligen komma det att kosta oss massor den här säsongen.

TISDAG 21:
Det senaste om Timo Werners utköpsklausul är att den ska ligga på 51m pund och minska för varje år som går på hans kontrakt som gäller till 2023.

Inter och Chelsea ska vara överens om Victor Moses som också anlänt i Milano för en läkarundersökning. Känns helt rätt för Moses, en klubb med en manager han känner som spelar en fotboll där han excellerade i. Han var fantastiskt bra som wingback för Conte i Chelsea under Conte men inte så bra i andra roller.

Timo Werner sägs gett Chelseas hopp om en värvning totalnobben genom att det sägs att han sagt att han gärna vill spela för Jürgen Klopp. Då Liverpool också jagar honom sjönk oddsen på en Werner-transfer i sommar ordentligt.

Inte oväntat efter Lampards beröm och nyheten om att Edinson Cavani lämnat in en transferbegäran handlar nästan alla rykten om Cavani till Chelsea. Cavani är dock inte utan beundrare och många klubbar, även i England, jagar honom. Som Tottenham.
    Största hindret för Cavani till Chelsea är dock prislappen. Löjliga 15m pund för en spelare med ett halvår kvar på kontraktet och ännu mer fantastiska 360.000 pund i veckan i lön (mer än dubbelt vad någon tjänar idag i Chelsea) och minst ett 18-månaders kontrakt. Cavani är 33 år.
    CSFC tippar att vi bör glömma Cavani i Chelsea, förmodligen i någon annan klubb än PSG tills kontraktet löpt ut.

Samma Tottenham som sägs satsa hårt på att värva Willian i sommar när hans kontrakt går ut.    

De flesta tipparna i de engelska medierna håller Chelsea som favoriter ikväll, förutom förstås Arsenals egen hejaklack i Sky, Charlie Nichols som tror på oavgjort. Då det är lika svårt att gissa vilket Chelsea som dyker upp ger vi oss inte in på att tippa utan hoppas bara att Chelsea ska spela bättre mot ett lag som åtminstone inte parkerar bussen, hade Arsenal gjort det hade man knappt vågat titta ikväll.

Thiago Alcantara ska vara tillgänglig för transfer i sommar från Bayern. Något som nu kopplas till att Chelsea då ska vara intresserade.

Eddie Newton sägs vara på väg att lämna Chelsea för att bli assisterande i Trabzonspor. Låter osannolikt men...

Italienska rykten menar att Chelsea nu jagar Lazios Ciro Immobile.

Alex Telles igen. Han dyker upp i precis varje transferfönster och nu ska Chelsea och PSG slåss om hans signatur. Han är ju vänsterback så det var väntat att ryktet skulle komma. Han har bara 1,5 år kvar på sitt kontrakt men ska ändå kosta 34m vilket är rätt mycket för en 27-åring utanför toppskiktet.

MÅNDAG 20:
Frank Lampard avfärdade inte ryktet om Edinson Cavani utan snarare nästan antydde något om spelaren genom att berömma honom högt. Som ni förstår ha det inneburit en gräsbrand av rykten om Cavani till Chelsea nu i sportpressen.
    Edinson Cavani ska ha lämnat in en transferbegäran till PSG för att få lämna i januari.

Klubbens lånerapport där det bl a gick bra för Bakayoko och Gallagher.>>

Aston Villa fortsätter försöka jaga Olivier Giroud. Vilket skulle ge honom den speltid han sägs vilja ha vilket han inte kommer att få i Inter. Vi får se vad som händer men detta är en av de få saker vi tror kan hända det här fönstret. Dvs att Giroud lämnar.

Boukary Soumare har gjort klart att han kommer inte att lämna Lille nu, men kanske till sommaren.

Lördagens besvikelse var tionde gången den här säsongen Chelsea släppt in mål sista kvarten. Åtta av dem på bortaplan. Det är en mycket tydlig indikation på en oförmåga att hålla koncentrationen i matcherna. Något som managers räknat ut och räknar med, precis som Newcastle gjorde. Frustrera Chelsea, håll tätt, spela säck och satsa allt framåt sista minuterna för Chelsea har då redan börjat tänka på resan hem eller något annat. Det har kostat Chelsea massor av poäng och om inte Lampard omgående får stopp på det kommer det att kosta Chelsea CL-platsen. Utan tvekan.

Ben Chilwell vilades igår av Leicester som förlorade till Burnley. Nu spekulerar tv-spelssupportrarna i att det beror på att han försöker tvinga fram en transfer till Chelsea.

Birminghams underbarn Jude Bellingham 16 år, som är för ung för att ens skriva kontrakt ska vara föremål för ett bud om 15m pund!!! från United i avsikt att hindra Chelsea från att värva honom - hävdar The Sun!


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!