csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  23 sp 12 v 3 o 8 f 39 -30 mål 39 p

- always proud to be Blue -


13 - 19 jan 2020
    NÄSTA MATCH:

     21 jan - ARSENAL - kl 21,15

   TV

Nyheter v-3


SÖNDAG 19:
Chelsea har i alla fall en del tur. Detta då alla lagen runt omkring Chelsea inte tog in nämnvärt på oss trots fiaskot i Newcastle. Detta är dock den sämsta Premier Leaguesäsongen någonsin om vi ser till 19 av de 20 lagen. Aldrig tidigare har konkurrensen i toppen varit svagare, vilket ju är Chelseas räddning i en säsong som tyvärr senaste månaderna lite grann har spårat ur genom slöa, oengagerade insatser där spelarna trott det räcker med att ställa ut skorna och inte kämpa sig till resultaten mot vissa lag.

Hoppas herrarna såg på, blev inspirerade och faktiskt även lärde sig något av Chelseas vinst mot Arsenal inför matchen på tisdag. Drogba var där och berömde Ingles fantastiska mål.

ARSENAL W     vs    CHELSEA W       1 - 4
Chelsea startar med: Berger, Bright, Ingle, England, Ji, Reiten, Eriksson, Mjelde, Kerr, Cuthbert, Andersson. Tyvärr verkar Kirby fortfarande vara sjuk eller ha problem efter sjukdomen då hon saknas även på bänken.
    Det skulle vara trevligt om Chelsea bryter ovanan att släppa in mål först och sedan få jobba för att vända matchen.
    Chelsea har börjat klart bäst och det ger utdelning när England vinklar in en boll i burgaveln från boxhörnet. Så SNYGGT. 10
    Minuten senare är hon nära igen men nicken är över. Målvakten är bländad. 11
    Det dröjde inte länge innan tvåan kom och det var Sam Kerr som gjorde sitt försgta mål i Chelsea. Ett långt inlägg som hon möter perfekt på pannan. 12 Assist Reiten.
  Trean kom också. Lite längre mellan bara. Frispark efter att Cuthbert gjorts ned, rätt långt ut. Ji sättter in den och Sophie Ingle möter en volley långt ut när Arsenal rensar och perfekt in i krysset. Vilka mål. Det här var snyggast ändå och konkurrensen är mördande bland de tre. 19 BBC kallar det Säsongens Mål.
    Sam Kerr missar tyvärr ett mycket bra läge när Ji nickar fram henne, men hon slicar bollen. 33. Annars har Arsenal tagit sig in i matchen betydligt bättre nu.
    Ársenals McCabe kortas. 36
    -ANDRA-
Chelsea närmaste utklassade Arsenal i allt i första. Måtte de fortsätta med sin höga press och aggressiva spel som helt förstört allt för Arsenal i andra och absolut inte försöka försvara ledningen.
    Chelsea har fortsatt som i första och Ji får bra läge på halvvolley men den går i en båge över mål. 50
    Intensiteten i matchden har helt klart gått ned och Chelsea kontrollerar matchen mer än de försöker göra fler mål. De fortsätter dock pressa högt upp.
    Dubbelbyte Arsenal 58. Evans och Mead in. Quinn och Nobbs av.
    Stor chans för Kerr igen, men skottet blockeras. 58
    Ji in till Kerr som lättar bollen men tyvärr över. 60
    Mycket billigt kjort till Mjelde. 64
    Arsenals bästa chans när Miedema kommer loss, Berger ut och möter. Miedema lyfter bollen över Berger och i burgaveln,utanför. 65
    Arsenal igen i vinkel men Berger tar den. 67 Det har blivit bättre Arsenalspel efter bytet, eller så har Chelesa mattats något i sin press.
    Chans för Arsenal, men utanför.
    Jonna Anderssoninlägg rakt på pannan till Reiten som sätter fyran. Ännu ett klassmål. 68
    Trots resultatet just nu är Chelsea bara trea, men Arsenal är ny tvåa då City gått förbi på målskillnad. Arsenal har släppt in dubbelt så många mål idag som på hela säsongen tidigare på hemmaplan. Chelsea dock en match mindre spelad fortfarande.
    En riktgi tavla av Berger som fumlar in en ofarlig nick vid stolproten. Så onödigt, så klantigt. 74 Mead nickade. Målskillnad behövs också i en sådan jämn serie.
    Blundell in för Reiten som varit mycket bra, som hela Chelsea. 81 Defensivt byte. Liksom nästa byte då Kerr får gå av för Spence, även om Spence är offensiv mittare. 85 Kerr hade chanser att göra fler mål men än är hon inte inne i den nya, mycket tuffare ligan som WSL är.
    Wälti varnas. 88 Ji skjuter på distans, en bra bit över. Mead skjuter, rakt på Berger. 90
    Ji är PoTM. Eller heter det WoTM?! I konkurrens med Cuthbert tycker vi. Men hela Chelsea har varit utmärkta utom Berger som får minus för schabblet som gav Arsenal ett mål. Nästa match är Charlton i FA cupen nästa söndag.

Efter den extrema besvikelsen över resultatet och ja, också insatsen, igår hoppas vi få känna glädje idag. Chelseas damer möter Arsenal. Regerande mästare och serieledare. Chelsea slog dem i höstas hemma efter att hämtat upp ett underläge. Något de lite grann gjort till en specialitet den här säsongen, dumt nog då det inte ska behövas baklängesmål för att börja spela bra. Chelsea har likt herrarna fullständigt i onödan tappat oväntade poäng mot lag de ska slå och måste nog därför vinna idag för att inte hamna ohjälpligt efter i titeljakten. Arsenal har fyra poäng tillgodo, om än med en match mer spelad. Arsenal har vräkt in mål hela säsongen, precis som förra säsongen men Chelsea har slagit dem och Chelsea har slagit även den andre huvudkonkurrenen City (också efter att först släppt in mål). Det krävs stordäd av Chelsea, som dock har en bredare trupp (vilket föga hjälper egentligen då det bara är elca spelare som får spela matcherna). Vi hoppas också det är matchen då världsspelaren Sam Kerr spräcker sin målnolla, hon har varit lite för osjälvisk hittills.
    Matchen visas på Viaplay kl 15.00

Kan inte Frank Lampard få ordning på hur Chelsea spelar mot lågt stående disciplinerade försvar och låta bli att släppa in mål mot vad som egentligen är bottenlag i slutet, kan vi inte ge honom mer än knappt godkänt som manager sin första säsong även om Chelsea når målet med att ta en CL-plats. För lite liksom förra året tar vi den i så fall inte tack vare Chelseas spel utan tack vare att konkurrenterna är ännu uslare. Lampard måste få ordning på det här omgående och vi vidhåller att det är en fråga om attityd och inställning.
    Det går inte att gå ut och vara nöjda med att ha bollinnehavet och tro att allt ordnar sig när spelare efter spelare bara sänker bolltempot och missar alla chanser och halvchanser som dyker upp. Av åtta förluster i år kan Chelsea bara inte skämmas för högst två, kanske tre av dem. Resten är skammatcher och det är inte slumpen, det är inte otur. Det är inställning och oförmåga i ett speciellt avsnitt av spelet fotboll som gör det. Förmågan att omsätta massor av chanser och fasta situationer i mål.
    Det är inte heller något som kan lösas med panikvärvningar i januari. För trots de här insatserna hjälper det inte att bara värva, det måste värvas rätt och det ser fullständigt omöjligt ut nu i januari då inget lag vill släppa spelare som Chelsea behöver/vill ha. Det gäller för klubbledningen att ha is i magen och inte slänga ut pengar på b- eller c-alternativen på scoutlistorna nu.
    Vi drömmer om Timo Werner (och Jadon Sancho) men kan vi inte få honom drömmer vi inte om någon annan ärligt talat av dem som ryktena handlar om på anfallssidan. Dembele är säkert en spelare som kan bli bra, men att vara bra i Ligue 1 är trots allt annat än att vara bra i Bundesliga eller än värre, Premier League. Problemet är dock att varken Willian eller CHO gör tillräckligt många mål. Pulisic är skadad annars kanske han hade kunnat ge oss fler mål, för ärligt talat. Abraham kan inte göra allt själv, särskilt inte dagar som i går när inget direkt lyckas för honom. Målen måste komma från fler spelare, som hos alla andra topplag.

Chelsea Women har haft lite tur i lotten. De fick vad vi tror är det svagaste av lagen i semifinalerna i Ligacupen,. Det blir alltså Manchester United. Matchen spelas i Manchester antingen 29 eller 30 januari.

LÖRDAG 18:
DET FINNS MATCHER MAN BARA INTE FÅR FÖRLORA. Chelsea gör det ändå. Oförlåtligt faktiskt. De fick två chanser i matchen och ändå förlorar Chelsea efter att inte avgjort en match de totaldominerat. Se statistiken. Många svärord.

Tänk när Chelsea lär sig spela mot lågt stående försvar. Det skulle innebära bra många fler poäng. Men de kan det absolut inte nu.

Från med idag följer även England Uefas direktiv om att huvuddomaren ska titta på monitorn. Vilket bl a innebar ett rött kort för en Norwichspelare. Helt rätt, både att de tittar och kortet.

Titelkampen i Premier League är nog den tråkigaste någonsin. Bucklan kan lyftas på Merseyside redan i mars ser det ut som. Det enda som kan rädda serien är det otänkbara (och osportsliga tanken) att Liverpool får van Dijk, Firmino och Mané långtidsskadade närmaste veckan. (City förlorade två poäng hemma till Crystal Palace och därmed är vi rätt övertygade om att det finns ingen utmanare, särskilt inte som Leicester visat vikande form).

Chelsea har inte vunnit båda matcherna mot Newcastle sedan 2009!'

Guardian tog en titt på morgondagens titelmöte med framförallt Arsenalglasögon igår. Idag gör det detsamma med Chelseaglasögon. Läs mer här>>

Newcastles skadelista: Gayle, Willems, Dummett, Ki, Manquillo), Muto, Schär, Yedlin. Dessutom tveksam om Carroll och Saint-Maximin.
    Chelseas, som nedan, RLC och Pulisic. Tveksamt om Alonso och Kanté.

Newcastle är över hela kartan så att säga. De har visat klart vikande form efter att överraskat ordentligt i ligan, men vann stort i veckan. Även om det var i en match de ska vinna stort i. De har fått igång förra januaris storvärvning Almiron som gjort mål i fyra raka matcher och sommarens storvärvning Joelinton gjorde i veckan mål för första gången sedan inledningen av säsongen.
    Annars trodde vi nog att deras form var vikande, nu undrar vi. Att de ligger så bra till som de gör i ligan är en stor överraskning då vi tippade dem som en klar nedflyttningskandidat, ja faktiskt som ett lag som kanske var givet att balansera där.
    Chelsea har dessutom av tradition svårt på St James's. Chelsea har tränat i veckan och inte slitit med att spela match. Vi har få skador, RLC och Pulisic är borta och vi är osäkra kring Alonsos och Kantés skadeläge. Chelsea har visat tecken på att klara lag som spelar som vi förväntar oss Newcastle och Steve Bruce kommer att spela. Säckförsvar med enskilda lkontringsförsök, även om de spelar på hemmaplan. Chelsea klarade det bra mot Burnley senast, och det på hemmaplan där laget varit klart svagare än på bortaplan.
    Sammantaget är Chelsea favoriter, men bara om laget verkligen går för det. En vinst vore mycket skön då det skulle indikera att formsvackan är över i lagom tid till en väldigt tuff spelmånad som väntar.
    Chelsea måste dock sätta sina chancer. Abraham gjorde mål senast men borde gjort minst tre på ännu bättre chanser i andra halvlek. Hade Aguero fått de chanserna hade han gjort fem mål.

FREDAG 17:
Arsenal har bara 17 spelare tillgängliga inför den titelavgörande matchen på söndag. Guardian spekulerar här inför matchen och utgången av toppmötet. Läs mer här>>

Från presskonferensen:
Dagens presser inleddes av Bruce Buck med experter som förklarade och meddelande att Chelseas initiativ mot antisemitism. Något som bl a deklareras genom den muralmålning som numer täcker en stor del av fronten på Stamford Bridge ut mot Fulhamn Road.
    När Lampard kom intygade han sin stolthet över klubbens engagemang och betydelsen av det.
    Lampard avslöjade sedan med tanke på Reece James's nya kontrakt att han faktiskt försökte få honom till Derby från Wigan redan efter halva säsongen förra året.
    Det är inget som kommer att hända omgående vad det gäller transfers. Det finns saker som händer i bakgrunden. Lampard betonade igen hur viktigt det är att få till det rätt i det här fönstret men avslöjade inte om någon kommer och vägrade nämna namn på spelare som kan vara aktuella. Förstås.
    Han betonade att Ross Barkley kommer inte att lånas ut, inte heller Willian. Willian för fortfarande diskussioner med klubben.
    Han varande för Newcastle och publiken och påminde om att även Bournemouth var kraftigt skadedrabbade vilket gav dem en annorlunda attityd och de slog Chelsea.
    Han vill inte prata om placeringar då det enda vi kan påverka är vårt eget resultat som han sa.
    Han förklarade sig vara för att domarna ska använda monitorerna som finns vid sidan av plan vilket domarbasen Riley inte vill.
    Så åter tjafs om transfers och Lampard sa att det spelar ingen roll om klubben värvar eller inte, det blir fortfarande en tuff säsong.
    Det ser ut som förhoppningarna är att Ruben Loftus-Cheek som börjat träna med akademilagen ska kunna vara spelklar till februariuppehållet. Eller efter det.
    Det var det.

TORSDAG 17:
Chelsea fortsätter sköta om sina spelaraffärer på ett bra sätt (om spelarna inte fyllt 30). De har nu förlängt Reece James's kontrakt. Det nya kontraktet är på 5,5 år.

Det var bara favoritsegrar i Ligacupen igår vilket innebär att de fyra främsta lagen i WSL kommer att gå in i lotten allihopa. Dragningen sker på lördag eftermiddag och Chelsea kan alltså möta Arsenal, eller Manchester City eller Manchester United. Vi hoppas nog på United ändå.

ONSDAG 15:
Chelsea Women är i semifinal i Ligacupen. Detta efter slagit Aston Villa med 3-1 ikväll. Bland annat gjorde unga 16-åriga Emily Murphy mål, liksom Magda Eriksson. Eriksson 55, Ji 81, Murphy 90+1

Chelsea U18 är vidare i FA Youth Cup efter en stor seger mot Bradford. Det var ganska mycket spel mot ett mål. Slutresultat 5-0.
    Målen av Broja 9 Lewis 15, 65, Lawrence 52, Ballo 67
    Wolverhampton eller Crystal Palace väntar i omg 5, hemma igen.

De afrikanska länderna flyttar åter igen sitt mästerskap. Det har spelat sommartid men flyttats nu tillbaka till vintertid och kommer att spelas 2021 i januari. En smäll för alla klubbar med afrikanska landslagsspelare. Och därmed också negativt för afrikanska spelare då inga klubbar vill bli av med sina spelare mitt i säsongen. Det räcker med att alla tvingas göra uppehåll mitt i säsongen 2022 frö VM.

OFFICIELLT
Det blev som ryktena sa, Conor Gallagher byter Championshiplaget Charlton för Championshiplaget Swansea. Vi måste säga att vi förstår inte alls resonemanget bakom det,

En av de största spelarna genom tiderna i Chelsea, damernas Eni Aluko har meddelat att hon slutat med fotboll efter en sejour i Juventus. Läs mer här>>

U18-laget tar sig an Bradford City i FA youth Cup ikväll. Damlaget tar sig an Aston Villa i den enda inhemska tävling de aldrig vunnit, Continental Tyres Ligacup. Det är kvartsfinal. Chelsea W är svårt drabbat av sjukdom och fick i helgen inte ens ihop en full bänk. Vilket är oroande, särskilt som säsongen kan avgöras nu på söndag då de möter ligaledarna Arsenal i en match Chelsea inte får förlora.
    Båda matcherna börjar kl 20. De kan ses i mobiler för dem som tittar på fotboll på det sättet, med förstoringsglas, via Chelseas app The 5th Stand.

Ingen målvakt har högre passningsprocent än Kepa Arrizbalaga. Den officiella hemsidan har en intervju med honom bland annat om målvakters spel med fötterna. Läs mer här>>

TISDAG 14:
Lördagens motståndar Newcastle hade en riktig självförtroendehöjare ikväll. Storseger även om det var mot Rochdale iu omspelet av FA Cupen. Miguel Almiron som inte för sitt liv kunde göra mål har nu gjort mål fyra matcher på raken efter att inte gjort ett enda mål tidigare för Newcastle.

Enligt Sky har Chelsea återkallat Conor Gallaghers lån till Charlton och han ska ha tränat med Chelsea idag.

MÅNDAG 13:
En arbetstribunal har dömt till Antonio Contes fördel och anser att Chelsea sparkade honom på ett felaktigt sätt. Det kommer att kosta Chelsea ytterligare 85.000 pund i ersättning. Till de redan 26,6m de lagt ut på Conte, hans personal och juridisk hjälp. Världens dyraste managersparkning lär det vara.

I våra ögon har Newcastle helt klart överpresterat hittills den här säsongen, men nu verkar det som sprickorna kommer. De har också blivit hårt skadedrabbade senaste tiden. De ahr dock fått igång förra januaris stora värvning Almiron till slut.
    Vi har dock alltid haft problem på St James's så det blir absolut inte frågan om att bara ställa ut skorna på lördag.
    Lampard har nu ännu en vecka att bygga på det positiva som var mot Burnley, att Chelsea kunde bryta upp ett lågt stående försvar och göra mål, även om de borde gjort klart fler med tanke på ce chanser och den kvalitet på chanserna Chelsea ordnade i andra halvlek.
    Det verkar som Kantés skada inte var allvarlig, men tyvärr är Pulisic borta ett par veckor. Vi vet inte hur nära matchspel Alonso är, Loftus-Cheek är dock säkert en månad från matchspel fortfrande. Hans skadefrånvaro har hela tiden flörängts vilket är rätt oroande.

Årets silly season är nog den mest lågmälda, mest inaktiva, mest händelsselösa vi sett på åratal vad det gäller England och Premier League. Så här lite aktivitet när nästan halva förnstret har gått är ovanligt även om januari inte är ett fönster för stora eller många övergångar.
    Chelsea har gjort ett par väntade lån och vi tror det kan bli några tilll. Kanske någon försäljning, Giroud, men chansen är att det blir inga nyförvärv alls ökar. Vår inställning är som alltid att hellre inte värva än att värva bara för värvandets egen skull. Chelsea måste börja värva rätt och inte bara värva i hopp om att det ska bli rätt. Då kan vi lika gärna vänta till i sommar och lägga pengarna på rätt spelare. Laget och truppen idag är tillräckligt bra för att kunna ta en CL-plats, det är vi övertygade om. Det kräver dock en hel del av vilja, motivation och kanske lite flyt. Chelsea har varit ovanligt mycket skadedrabbade den här säsongen och det är kanske det som oroar för det finns ju spelare vi inte kan undvara någon längre tid om målet ska nås.
    Det sekundära målen är förstås att avancera i Champions League men vi har en tuf flottning där och det är rätt många av oss som nästan ännu hellre önskar en FA Cuptitel detta jubileumsår. Helst dock tar vi både avancemang i CL och FA Cupen, liksom den fjärdeplats som ändå är säsongens stora mål trots att det inte är en titel men en bas för fortsatt bygge. Det här Chelsea kommer ju att vara osm bäst om ett par år, men kanske kan vi börja utmana Liverpool redan nästa år om klubben gör rätt i detta och nästa transferfönster.

Newcastlematvchen i all ära. Nästa vecka har också en viktig FA Youth Cupmatch mot Bradford och en oerhört viktig, förmodligen titelavgörande match för Chelsea borta mot Arsenal i WSL. Innan dess ska tjejerrna också spela kvartsfinal i Ligacupen mot Aston Villa.

 

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-3


SÖNDAG 19:
Sam Kerr avslöjade efter matchen att hon kämpat mot ett virus sedan hon anslöt till Chelsea vilket kanske förklarar varför hennes start i klubben inte blev den smällkaramell alla väntade sig. Men nu har hon gjort första målet och fler lär komma.

Enligt Daily Star ger sig nu Liverpool in i jakten på Timo Werner. Ingen förväntar sig ändå att Leipzig släpper honom med tanke på deras titeljakt i Tyskland och slutspelet i Champions League.

Inte så smickrande tecken på hans karaktär. Michy Batshuayi tvingas till domstol för att han vägrat betala underhåll för sin dotter som han har efter en kärleksaffär. Kanske är det vad han tänker på istället för att göra mål de få minuter han får spela.

LÖRDAG 18:
Conor Gallagher fick starta i debuten för Swansea och assisterade till första målet i deras vinstmatch mot Wigan. Guehi däremot fick inte spela.

Tala om superdebuter. Men frågan är om inte Erling Braut Håland slår alla rekord. Han fick hoppa in för Dortmund i 56e minuten. De låg under med 3-1. Han gjorde sedan ett hat-trick. Dortmund vann med 5-3. Kanske gör det det lättare för Chelsea att köpa loss Jadon Sancho (som också gjorde mål).

Mason Mount i en stor intervju i Daily Mail. Läsvärd. Se här>>

Inter försöker nu låna utlånade Victor Moses. Moses är långtidsutlånad till Fenerbahce som lär vara villiga att släppa honom till Inter.
    Självklart ska Chelsea inte tillåta detta. Vill Inter ha Moses ska de köpa loss honom. Vi måste få stopp på den här utlåningscirkusen för äldre spelare. Att låna ut unga spelare som behöver speltid är bra, till och med mycket bra. Men spelare över 23 ska inte lånas ut och det kommer att finnas ett nytt regelverk för det i framtiden som ska begränsa sådana lån. Ett regelverk Chelsea inte klarar av idag. Så vill Inter ha Moses, som passade Contes spelsystem perfekt, ska de köpa loss honom.
    Än värre blir det när det påstås att Moses ska lånas ut utan kostnad till Inter, de ska bara betala hans lön. Däremot ska en förköpsoption på 10m € finnas med i det rykte som sprids.

Insikten att det knappast kommer att bli några stora värvningar i januari växer allt starkare. Det är dock samma namn som nämns hela tiden. Just nu Edinson Cavani som Atletico, United och Chelsea uppges vilja ha men som PSG vill ha extrema 30m € för. Löjligt med tanke på hans ålder, på hans status i klubben, på hans speltid i höst och framförallt därför han har bara sex månader kvar på sitt kontrakt. CSFC är rätt övertygade dessutom att det är en anka, att Chelsea inte är intresserade men att agenter och PSG gärna uppmuntrar ryktet för att öka konkurrenssituationen.

Moussa Dembele påstås ha kommit överens om ett personligt kontrakt med Chelsea, risken dock att Lyon och Aulas kommer att släppa honom är minimal om inte Chelsea (eller någon av de andra intressenterna) betalar en häpnadsväckande hög summa.

FREDAG 17:
En av anledningarna till att Jadon Sancho sägs vilja lämna Dortmund är att han skaffat sig ett genuint dåligt rykte i Tyskland där de inte gillar att fotbollsstjärnor visar upp det lyxliv de lever. Lite oroande är det med tanke på att så många unga engelska talanger redan förstört sina karriärer genom samma sak, låta livet utanför planen ta över. Vi har exempel i Chelsea också. Läs mer här>>

Goda nyheter verkar det som, Christian Pulisics skada läker bra och Chelsea räknar med att han ska komma tillbaka tidigare än förut väntat.

Vad det gäller transferrykten över natten är det bara soppa på samma spik som vi hört i månader nu. Börjar bli rätt trist och minst sagt gammalt. Alltfler pekar på samma spelare men talar bara om sommartransfers nu.

TORSDAG 16:
Inter ska ha höjt sitt bud för Giroud till 5m € plus bonusar och Guardian menar att det förmodligen kommer att accepteras av Chelsea. Vi är fortfarande helt förbluffade av Girouds resonemang om att han vill ha mer speltid och ändå väljer en klubb som redan har tre anfallare. Lukaku och Lautaro har gjort stor succé, Alexis Sanchez på lån från Man United gjorde comeback igår efter skada och ändå tror Giroud han ska få mer speltid i Inter än i Chelsea!

Chelsea ska ha nobbat Moyes och West Ham helt och hållet i deras försök att låna Ross Barkley.

Mycket om Lilles Boukary Soumare idag. Han påstås välja mellan Chelsea och Manchester United och att en transfer ska ske redan i januari. Dock inte före Lille har spelat mot PSG 26 januari! Soumare jämförs med Pogba som box-till-box mittfältare. Han är 20 år gammal så det är en spelare för framtiden. Han spelar för Frankrikes U21-landslag. Övergångssumman är hög, över 40m pund.

Timo Werner är inte särdeles intresserad av att byta klubb nu i januari men är öppen för att lämna till sommaren. Real Madrid sägs vara mycket intresseade, men om Chelsea matchar dem är det mycket möjligt att Werner väljer Chelsea då han hellre vill till Premier League än La Liga. Läs mer här>>

Rob Green, tredjemålvakt förra säsongen, ger en inblick till Kepa Arrizabalaga, som vi tycker fått väldigt orättvis kritik (inte minst från de s k Chelseasupportrarna som älskar att hacka på spelare på sociala medier). Han har gjort misstag, men långt färre än de flesta målvakter och så skakigt som försvaret var de första 3-4 månaderna av säsongen har vi inga problem alls att förstå att de hände. Som när han blev beskylld för ett pass till en back som står och sover istället för att vara med på det... som siste man får målvakten alltid ta sista ansvaret också. Läs mer här>>

Chelsea ska vara mycket nära en värvning av en mittfältare från PSG. Innan ni går i taket, det handlar om en spelare till akademin och Claude Makelele ska spelat stor roll i det hela. Spelaren är 17-årige Kays Ruiz-Atil. 

N'Golo kanté petades när Uefa skulle fuska och mygla in Christiano Ronaldo som inte fick plats i laget utan att Uefa ändrade förutsättningarna för det. Därmed petades Kanté för att den spelare som bara fick fjärde flest röster som anfallare skulle få komma med. Dags att sluta med de här utmärkelserna från Uefa. Fotboll är en lagsport och det är något fel när enskilda spelare sätts före det bara för de har mer stjärnglans. Läs mer här>>.

Ska vi tro skvallret så är prislapparna det här Silly Seasonfönstret bortom all kontroll och framförallt bortom all fattningsförmåga. Chelsea lär begära upp mot 6m pund för Giroud för de sista 4-5 månaderna under säsongen. Tottenham vill ha 30m € för Eriksen under samma förhållanden, liksom PSG som vill ha samma summa för samma tid för Edinson Cavani.

West Ham tänker försöka låna Ross Barkley under våren.

Chelsea ser inte ut att spendera de 150m pund som skvallermediernas sportsidor hävdat klubben ska spendera i januari så nu byter de vinkling på det hela. Nu ska pengarna sparas till sommaren och Jadon Sancho ska då köpas in för att ersätta Willian vars kontraktsförhandlingar hänger på det alltid närvarande tvåårskravet mot Chelseas idiotpolicy om att bara ge ettårskontrakt om en spelare fyllt 30. Enliugt skvallerpressen ska nu Willian lämna och Sancho ersätta honom.

Påhittarsajten El Desmarque kör nu Iscospåret tungt och de som kallar sig Chelseasupportrar men egentligen bara vill se klubben handla spelare hänger på i de sociala medierna. Real är glada då de hoppas kunna få loss pengar som de behöver på en försäljning, de har vissa problem med att möta Uefas FFP-krav just nu och måste sälja för att kunna köpa ännu mer. Vi tror på det om det händer.

ONSDAG 15:
Tiemoue Bakayoko gjorde mål för Monaco mot PSG. Det hjälpte kanske inte så mycket då matchen slutade 4-1 till parisarna.

Inters representanter lär vara i London för att försöka genomföra två affärer; Olivier Giroud från Chelsea och Christian Eriksen från Tottenham. Båda på utgående kontrakt.

Arsenal har fått avslag på sitt försök att korta ned Aubameyangs avstängning vilket innebär att de kommer att sakna sin bäste spelare i returmatchen mot Chelsea i nästnästa omgång.

Tottenham har gjort den kanske "största" värvningen hittills i januari med lånet av Gedson Fernandes från Benfica. Det otroligt anmärkningsvärda är att även någorlunda seriösa källor som Sky hävdar plötsligt att detta har skett i konkurrens med west Hanm och Chelsea. Att WH ville ha honom är känt och de trodde länge att de skulle få honom. Chelsea har dock inte en enda sekund tills nu kopplats till Gedson Fernandes! Men för sportskrivare är det tydligen tillåtet att ljuga lika mycket som Trump under Silly Season.

Arsenal har överklagat Pierre-Emerick Aubameyangs avstängning och vill ha den reducerad till färre än det normala tre matcher. Vilket kan avgöra om han spelar mot Chelsea eller inte. Arsenal möter i tur och ordning nu Sheffield, Chelsea, Bournemouth.

TISDAG 14:
Sun säger att Swansea vann kampen om Conor Gallagher, vilket låter vansinnigt. Varför ta honom från Charlton för att låna ut honom till ett annat Championsshiplag? Ej bekräftat av Chelsea i skrivande stund.

Sky hävdar att Chelsea inte kommer att värva, köpa tillbaka Nathan Aké eller försöka värva Callum Wilson. Wilson har väl knappast varit aktuell sedan förra säsongen då det pratades mycket om honom innan transferförbudet. Vi undrar lite om Aké men vi förstår om Chelsea inte värvar någon försvarare ändå. Om Chelsea dock försöker värva Dunk och släppt möjligheten att värva Aké, då fattar vi dock ingenting.

Martin Samuel i Daily Mail har en sak att säga om VAR och det är att domare borde inte få använda det, utan det skulle användas av andra som inte är besatta av millimeterrättvisa eller vad vi ska kalla det. Man kan hålla med eller inte, men det väcker onekligen en intressant frågeställning. Läs själva och bestäm vad ni tycker.>>
    CSFC, som ni vet, anser att enbart speciella VAR-domare skulle tillåtas, det ska inte rotera bland domare som också dömer matcher. Det skulle åtminstone ge konsekvens, sedan måste bättre tolkningar, guidelines komma till för vad är offside, vad ska mätas och så vidare. Det är ett hjälpmedel men engelska domare håller på att göra det till ett stjälpmedel.

Många vill låna Tariq Uwakwe. Mittfältaren kan hamna i Hull (hetast), Derby eller Swansea.

Dagens hetaste rykte är att Chelsea kommer att återkalla Conor Gallagher från lånet i Charlton. Detta för att låna ut honom igen, på en högre nivå. Burnley och Norwich är de mest intresserade. CSFC tror Norwichs sätt att spela fotboll skulle gynna honom mest men det skadar ju inte att lära Burnleys sätt att spela heller. Synd om Charlton dock.

Rykten om Lewis Dunk växer också och vi förstår det inte riktigt. 50m pund för en 28 år gammal försvarare när vi kan få den yngre Nathan Aké för 40m och här anser vi Aké (24 pår) vara den bättre av dem. Då Aké dessutom gått gernom Chelseas akademi räknas han också som home-grown så sådana kriterier kan inte spela roll.

Fotboll är tufft. Ernesto Valverde har tagit Barcelona till titeln i Spanien och de leder ligan, är vidare i Champions League och som tack fick han sparken igår kväll. Ersätts av Real Betis Quique Setien. Vi som trodde Pochettino skulle vara aktuell men hans aktier tycks ha fallit ordentligt sedan i somras.

MÅNDAG 13:
Det finns en väldigt stark trend i årets Silly Season. Är Man United intresserade av en spelare så är denne omedelbart på Chelseas radar om medierna får bestämma, och i mindre grad vice versa. Nu jagar tydligen Man U Hellas Veronas försvarare, albanske Marash Kumbulla och därför gör Chelsea det också. Enda undantaget hittills tycks vara Bråtland som inte var intresserad av United trots att de trodde affären var klar. United lär gå all-in för Moussa Dembele nu när Chelsea ska varit intresserade.

Även Romas mittfältare, 22-årige Amadou Diawara ska intressera Chelsea. De har haft scouter för att kolla honom (något som säkert stämmer för ungefär exakt varenda spelare i toppligorna). Medierna följer klubbarnas scouter just nu som lämmeltåg, tur att de får jobba ifred resten av året.

Tottenham ville ha honom, kanske Arsenal också. Malik Mothersille från Leyton valde Chelsea istället. Det är dock en akademivärvning så inget vi kommer att märka mycket av närmaste åren. Han är 16 år gammal. Självklart väljer han världens bästa akademi, Tottenham borde lärt sig den läxan nu.

Danny Drinkwater hade en hemsk debut för Aston Villa. Övriga lån berättar klubben om här>>

Den 29 februari ska IFAB mötas i Belfast. Det är fotbollens regelnämnd, dvs de som bestämmer reglerna. Efter det kaos som PGMOL har orsakat med sina konstiga regeltolkningar av VAR under hösten lär nog en del regler diskuteras. Framförallt måste det klargöras vilken kroppsdel och hur mycket av den som ska avgöra offside. Handsregeln fungerar inte heller. Liksom frågan om domare inte måste beordras att titta på monitorn om det råder något som helst tvivel om domslut, det är ändå domaren som ska döma, inte VAR-rummet. När de håller på kanske vi får föreslå att det ska utbildas särskilda VAR-domare som ska avgöra alla VAR-ärenden istället för att vanliga domare ska sitta i rummet då och då och döma efter sina egna tolkningar. Med samma domare hela tiden kan konsekvens uppnås, med olika domare i varje situation lär det aldrig bli så.

Vi förväntar oss fortfarande offer i managerkarusellen. Bournemouths Eddie Howe har hamnat i strålkastarljuset för kanske första gången då Bournemouth ser nästan sämre ut för varje omgång. De kan skylla på skador, det kan också Dean Smith i Aston Villa men de båda är managers i blåsväder nu.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!