csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  21 sp 11 v 3 o 7 f 36 -29 mål 36 p
1 januari 2020

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Brighton & Hove   seagulls    vs    CHELSEA     Chelsea   
              1                                     -             1            (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Brightons start-XI

Ryan, Burn, Dunk, Webster, Montoya, Trossard, Mooy, Bissouma, Alzate, Pröpper, Maupay

avb: Button, Duffy, Stephens, Gross, Jahanbakhsh, Bernardo, Connelly

Manager: Graham Potter

Målgörare

0-1
1-1

César Azpilicueta, 10
Alireza Jahanbaksh, 84

CHELSEAS INSATS


6

En bra första halvlek även om de inte omsatte det alls som det förtjänade. Tappade lite i slutet. Borde ändå gjort klart matchen i första men som så ofta gjorde de det inte pga svikande effektivitet.
Började andra som 11 spelare och inte ett lag. Lagdelarna tappade kontakt med varandra och det var bara individuella insatser.

CHELSEA SKÄNKTE BORT POÄNGEN, Kepa räddade åtminstone lite åt Chelsea.¨Varför tog Lampard av Pulisic, den ende som såg att kunna göra mål? Han får nog ta på sig det här.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Bra räddning i slutet av första, på första skottet mot mål. Vilken räddning han gjorde i slutet av matchen!!! Även Pertr Cech såg andlös ut på läktaren efter den. Följde upp det med en enastående fotparad. 7+
Reece James * Var hårdast i kollisionen med Burn. Gav Brighton en jättechans i slutsekunderna. 6+
Antonio Rüdiger En bergvägg där bak som fått stabilitet i försvaret när han kom tillbaka. 7-
Kurt Zouma Inte en spelare med ortodox teknik om vi säger så. Men på något sätt får han det att fungera emot oddsen känns det som. 7-
César Azpilicueta Decenniets första målgörare. Något för historieböckerna. 13.40 1 januari 2020. Utmärkt första halvlek som vänsterback i övrigt också. Höll helt rent på sin kant. 7
Jorginho Inte samma påverkan som senast. 6
N'Golo Kanté Så energisk, så överallt. 7+
Christian Pulisic Pigg, initiativrik men känslan är att han är lite för snäll. Den enda som verkligen hotade Brighton utan att få till det viktigaste. Togs ändå av tidigt av någon mystisk anledning. 7+
Willian Såg faktiskt lite sliten ut. Lite piggare mot slutet. 6
Mason Mount Energisk start men försvann ur den, 6
Tammy Abraham Egoistiskt centerspel, borde kanske gjort några andra val än att gå själv hela tiden. Hans omdöme svek oerhört idag. 6-
---    
Callum Hudson-Odoi In för Pulisic. 65 Han får inte till det men förhoppningsvis lossnar det. 6
Mateo Kovacic * In för Mount. 72 Inget lyckat inhiopp alls. Orsakde flera mycket farliga frisparkar. 6-
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Kovacic, Hudson-Odoi, Batshuayi, Emerson, Lamptey

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 16 16
Skott på mål 5 5
Blockerade skott 7 7
Hörnor 3 5

Bollinnehav %

53 47
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Gillade nog inledningen, måste varit förtvivlad över bristen på lagspel i början av andra. Har fortfarande problem med effektiviteten, at tomsätta spelövertag i mål.

Valet att ta av Pulisic, bäst framåt var ärligt talat rätt obegripligt även om det lär talas om att han just kommit tillbaka från skada.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Kepa Arrizabalaga

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea har 100%-rekord mot Brighton i PL. Enda vinsten för Brighton kom 1933 i FA Cupen.

Lite hafsig inledning men Chelsea och Pulisic kommer till skott i bra läge, försvaret stänger dock ned och blockerar. 2
    James kommer till avslut efter fint spel särskilt av Kanté men yttersidan tar i yttersidan av burgaveln. 5
    Mycket farligt av Alzate men skottet just utanför. 6 Sedan får de en hörna som Chelsea har besvär med men Kepa stängs ned och får en frispark. 7
    Bra inlägg av James och Brighton tvingas göra hörna. 9 Äntligen ett hörnmål. Eller inte. I vilket fall gic k bollen till Zouma som nickar ned, Abraham skjuter, Mooy räddar på linjen och Azi stöter in returen. Ser helt korrekt ut. 10 Vilket också VAR bekräftar.
    Konstig situation. Zouma gör en bra brytning, blir sparkad på och går ned men domaren manar på att spela vidare vilket självklart gjorde det farligt. Sedan till slut kom en frispark till Zouma. Ambivalent domare. 14
    Bra mellan Willian och James men Brighton får bort bollen. 15
    James fullständigt manglar Burn som inte har uppsikt. Det blev inget kort och det var inte medvetet utan en jättetuff duell där Burn inte ser James komma. Oturligt som bara den men inte fult. 18 Det verkar vara en nyckelbensskada. Det blir byte. Bernardo in. Oturligt men inte fult som sagt. Trist ändå förstås.
    Pulisic gör ett inlägg men ingen svartklädd är hemma så bollen går nästan ut till inkast. 24
    Mounts inlägg går för nära målvakten som lätt fångar upp det. 26
    Man kan vara för självisk Tammy Abrham. Han hade alternativ på båda sidor och två försvarare framför sig och väljer att skjuta själv, resultat touch ut. 27 Inte så smart. Men anfallare tar sådana beslut.
    Mycket bra brytning av Rudi på Trossard som löste en bikupa av problem. 29
    Azpi är överallt, nu central mittfältare som bryter upp Brightons offensiv. 30 Han och Kanté har börjat väldigt bra. Abrahams omdöme har vi redan ifrågasatt. Pulisic har sett pigg ut. James brutalt hård. Chelseas attityd den helt rätta första halvtimmen. trots hatobjektet med orange strumpor till helsvart matchställ. Enda värre är domarens skära tröja.
    Vilken rusning av Mount men inte ens Usain Bolt hade nått den bollen. 33
    Missförstånd och hörna till Brighton. Rüdiger spelar med ett stilfullt svart hårband ffast han knappt har hår. Det är förstås ett bandage efter smällen i Arsenalmatchen. Dubbelhörna. 35 Rudi bort. Ännu en hörna när Pulisic täcker ut. Nu får det reäcka, ta hand om bollen. Den såg riktigt farlig ut och nästa inlägg tas bort och äntligen får Chelsea lite bollkontroll. Som Willian slår bort. En sejour som gav sydkustarna hopp.
    Birghton har fått komma in i matchen och Chelsea ser slöa ut framåt för tillfället. 41
    Mycket bra spel. Först av Chelsea och sedan kontrar Brighton med ambition. Trossard bakåt till Maupay som skjuter, Kepa gören enhandsräddning och stöter bort bollen. 43 En varning till Chelsea hoppas vi.
    Matchen har blivit mycket livlig i slutet av förta halvtimmen och den är långt ifrån avgjord. 45 Räkna med rätt mycket tillägg, men det blev bara 3 minuter. Konstigt med den skada Burn fick.
    Pulisic skjuter inne i boxen, Matt Ryan ser ut att tippa bort den men reprisen visar att skottet går utanför helt självt. 45+2
    Pulisic får fram lite turligt en boll fram till Abraham som stängs nedoch det blir inget av det. 45+3
   

Chelsea leder rättvist men har blivit varnade för att bli loja eller nöjda. Borde gått på knock istället för att släppa in Brighton.

ANDRA
Connolly in för Bissouma. Offensivt byte för att skapa oreda i Chelseas försvar.
    Så Bernardo på marken efter en kollisson med James som verkligen inte klivit undan det fysiska idag. Ingen fara dock. 46
    Första tre minuterna har handlat om inkast, inkast, inkast, inkast och en kollision och inkast igen nä det blev firspark exakt på linjen....
    Det kan inte varit en halvminut fotboll de första fem minuterna av andra,.
    Så står Rudi bara och tittar, stängs ned av Connolly. Noll ordnat spel ännu. Det lilla som varit har Brighton stött för. Extremt avvaktade Chelsea som mest stått och tittat.
    Abraham slarvar bort ännu en möjlighet med ett för kort pass mot Willian.
    Vad sysslar Chelsea med, de försöker knappt ens.
    Så äntligen ett anfall genom Kante och Azpi. Men det hela rinner ut i sanden. Lampard var väldigt missnöjd med den insatsen. VI förstår honom, det är parodi just nu och det är Chelsea som är pantominboven för att göra en hlureferens.
    Äntligen något. Pulisic tar sig fram coh skjuter men Ryan håller ihop benen och räddar. 54
    Mount går fram och skjuter, det hänger inte riktigt ihop i sista tredjedelen. För mycket individuella försök och lite lagspel.  
    Pulisixc igen men skottet utanför. 55
    Farlgt farligt meb Rydu stöäbgde bed Trissard icg sedabn fpr Jabté bort bollen. Det är inte mycket lagspel i Chelsea för ögonblicket.
    Anfall av Chelsea som Kantéa vslutar med skott men Matt Ryan har inga problem,. Så åt andra hålet och Zouma bort. 57
    Brighton sätter Chelsea under press, som tur var tar även de fle beslut i avsluten. 58
    Chelsea har stora problem att ens ta sig upp i plan för tillfället, lagdelarna håller inte alls ihop.
    Farligt bolltapp av Jorginho men Zouma räddade honom. 64
    farligt anfall av Chelsea där James kommer till avslut, touch ut. 64 Det var dock Pulisic som gjorde anfallet farligt.
    Chelsea får gärna lugna ned våra nerver med ett mål snart för annars kan det bli en nervös avslutning.
    Pulsic tas av. VARFÖR? Han har varit Chelseas enda hot framåt. Visserligen är han tillbaka just från skada men ändå.
    Willian och Abraham missförstår varandra och Abrham löper istället offside innan han får bollen. Som sagt, bara spel för sig själv framåt idag och den som hotade att göra mål har tagits av.
    Kante får in bollen Mount som inte får tag i den. Brighton kontrar och Zouma stoppar dem med ett gult kort för det. Brighton har bytt ut Mooy mot Jahanbaksh. 69 Lång frispark och Kepa går ut och stängs av egna spelare så utboxningen blir inget vidare.
    Vi börjar faktiskt oroa oss nu. Ska Chelsea tappa det här, ännu en match som borde varit avklarad i första.
    Vad som borde varit en hörna blir inte. Mount byts ut. 72 Kovacic in.
    CHO fintar och försöker, skottet täcks bort. 74
    Abraham sparkas i ändalykten och förlora ett inkast på det.
    Kovacic slår bort en långboll.
    Kante söker Abraham men bollen når inte fram. Kontringen tar på klacken på Connolly. 78 Det blir en nervig avslutning i en match som borde varit avgjord. Lite trist är det att vi säger samma sak så många gånger om problemen Chelsea har.
    farligt anfall av Brighton och det blir en frispark som det tar domaren en evighet att blåsa för. Utanför boxen. 79
    Ska Chelsea tappa det här? det såg su ut. Det blev rörigt och hur Kepa hann ned och rädda den bollen. Matchhjälte där? 80     Chelsee är osammanhängarde och har helt gett upp tanken på att spela som et tlag känns det som. Det är Brighton som försöker.
    Kovacic knuffar och varnas. SÅ ONÖDIGT. Några meter från boxen. 82 Variant som ingen var med på. tack för det. 83
    Hörna men bra brytning av Zouma. Chelsea är på väg att ge bort matchen dock. 83
    Exakt vad Chelsea gjorde också. Lång hörna, som går ut till Jahanbaksh som gör en cykelspark in i burgaveln. Chanslöst för Kepa. CHELSEA HAR SKÄNKT BORT TVÅ POÄNG IGEN, genom att sluta spela fotboll som ett lag. Minst två. 84
    CHO får chansen och gör det mesta rätt tills han sätter bollen utanför krysset i bra läge. 88
    Jättechans för Brighton och en fantastisk fotparad av Kepa. Han räddar Chelsea igen. 89
    Mapupay varnas då han inte fattar att det är en droppboll för Chelsea utan tar den. 90+1 Fyra minuter tillägg. Kan Chelsea göra underverk efter att underpresterat hela andra?
    James inlägg till CHO som nickar mot Abraham men bara blåvita där. 90+2 I nästa läge är Abraham solklart offside.
    Vem vet hur det här ska sluta.
    Ingen vågar väl spela på Chelsea som vinnare efter att de redan gett bort matchen och Brighton har fått två nästan givna mål räddade av Kepa.
    Kovacic orsakar ännu en frispark, om än mitt på plan. Han kunde fått kort där visar reprisen. Hans inhopp har verkligen inte varit lyckat.
    Kovacic stötbryter och missar. Så blir det en frispark bara metern utanför boxen där James får det kort Brightonfansen velat han ska ha. 90+4 Du milde, Chelsea är i trasor.
   
    VAD SYSSLAR CHELSEA MED? VARFÖR SLUTAR DE SPELA FOTBOLL. Mer opålitligt lag finns inte just nu. Vi sa i förra matchen att vi vet inte vilket Chelsea som dyker upp halvtimme för halvtimme nu, och det får vi ju säga igen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stuart Attwell + VAR

BETYG

Hade en riktigt konstig situation runt kvarten där han tydligen inte alls visste vad han ville. Lät matchen vara vilket också innebar att han släppte igenom en del. Hade några reprissituationer fel och ingen fattade väl varför VAR ens skulle titta på Azpis mål.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook