csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  19 sp 10 v 2 o 7 f 33 -27 mål 32 p
26 december 2019

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

CHELSEA     Chelsea    vs    Southampton   saints   
          0                               -             2       (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Southamptons start-XI

McCarthy, Soares, Stephens, Bednarek, Bertrand, Armstrong, Ward-Prowse, Højbjerg, Redmond, Obafemi, Adams

avb:Gunn, Yoshida, Vestergaard, Ings, Romeu, Boufal, Danso

Manager: Ralf Hasenhüttl

Målgörare

0-1
0-2

Michael Obafemi, 31
Nathan Redmond, 73

CHELSEAS INSATS


5

Det var som vanligt på Stamford Bridge mot lag med lågt försvar, idéfattigt, tempofattigt och så släpper man in mål. En enorm skillnad mot i söndags i precis allt! Passivgt, kvalitetsfattigt, temposvagt och så släpper de ändå in mål fast motståndarna knappt ens försöker göra dem. Chelseas inställning inte i närheten av att vara godkänd i första. I andra försökte de men visade noll kvalitet.

En pinsamt dålig första halvlek där det enda med riktig kvalitet var Southamptons mål.

En mycket bättre andra halvlek när man gick över till fyrbackslinje och kanske framförallt fick in Mount och vilja i laget. De kan dock inte göra mål.

CHELSEAS FORM OCH SPEL PÅ STAMFORD BRIDGE ÄR KATASTROFALT USELT, det kan kosta oss säsongen. Särskilt då vi förlorar mot bottenlagen, vi är lika dåliga som United i det. Ursäkten att det är ett ungt lag under ombyggnad håller inte längre vatten, det är ett inställningsproblem i första hand, inte ett åldersproblem.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Chanslös på första skottet mot mål. 6+
César Azpilicueta Den ende som höll någorlunda normal nivå i backlinjen. 6+
Antonio Rüdiger Gick bort sig ordentrlig vilket blev farligt i början av andra. 6
Fikayo Tomori * Får nog ta på sig Southamptons mål då han tappade bevakningen och på tok för lätt släppte igenom Obafemi. Var lite fladdrig redan innan och ofta ur position. Varning för tjafs med domaren! 6-
Kurt Zouma Offrades vid bytet av formation i halvlek men han var inte sämst i backlinjen. 6
Emerson Fungerar inte särskilt bra i trebackslinje, bättre när Chelsea bytte till fyrbackslinje. 6-
Jorginho * Fick väldigt lite inflytande på spel och match. 6
N'Golo Kanté Den ende som får godkänt i första halvlek. Den ende med vilja och energi och så viktig i att vinna bollar. 7
Willian Energisk men tyvärr den vanliga ineffektiviteten också. 6
Callum Hudson-Odoi Den som tappade boll vid målet. Han får inte till det och verkar helt sakna självförtroende. Han är långt ifrån den spelare han var före skadan men Lampard måste ju få igång honom och det kan han ju bara genom att ge honom speltid. Det är ju inte en spelares fel att Chelsea spelar med huvudet under armen mot låga försvar. Nära att kvittera i början av andra med en fint placerad boll. 6.-
Tammy Abraham Visade sin frustration över bristen på assistans från medspelarna i första. Har dock svårt att sätta de halvchanser han kämpar sig till. 6
---    
Mason Mount In för Zouma. 46 Mycket bra inhopp som gav energi och kreativitet. 7
Christian Pulisic In för Hudson-Odoi. 67 Tvingade fram en mycket bra räddning annars rätt osynlig. 6
Pedro In för Willian. 84 För kort tid för betyg -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Barkley, Pedro, Mount, Pulisic, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 10 5
Skott på mål 3 3
Blockerade skott 2 2
Hörnor 8 1

Bollinnehav %

66 34
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Roterar startelvan och ger CHO chansen från start. Hoppas han tar den. Det är många matcher nu och på papper är nästa match ännu svårare.

Han får inte igång Chelsea på hemmaplan mot lag som väljer att försvara sig och pinsamt nog är det också de som gör målen. Lampard måste snarast möjligt hitta svar på den passivitet och brist på kvalitet Chelsea visar i sådana här matcher.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Kovacic är avstängd för gula kort. Alonso skadad.

Chelsea har inte förlorat på annandagen på 14 år, vilket är rekord för PL. Vi hoppas verkligen den trenden står sig idag.

Chelsea fortsätter med trebackslinjen som var så framgångsrik mot Tottenham. Dagens start är dock rätt lågmild och saknar intensitet första minuterna.
    Chelsea började spela lite i fjärde minuten när ett långt inlägg från Azpi slutar med att både Emerson och Willian går på samma boll och ingen av dem får den. 4 Det var dock matchens första ordnade spel.
    Tomori sätter in ett par ordentliga tacklingar för att väcka Chelsea, det känns som om det behövs just nu.
    Willian hamnar i en dubbelmacka och är besviken på att Moss avfärdar det.
    Nja, det har inte varit mycket fotboll första tio. Det är långt från den kvalitet som visades senast.
    67% bollinnehav av Chelsea första tio och de har i princip gjort absolut inget alls med det.
    Första kvarten över och det har varit en kvart bortkastad. Det händer noll och intet i den här matchen än så länge. Chelsea har börjat få grepp om spelet men det händer absolut inget alls framåt mot ett Southampton som börjat stå lågt och vänta in Chelsea. Något som Lampards lag tyvärr visat sig ha extremt svårt med, särskilt på Stamford Bridge.
    Abraham och Kanté är de enda som visat lite av initiativ. CHO är mer än osynlig, det går knappt ens att gissa vilken del av plan han befinner sig. Det är så synd för han måste börja komma igång och framförallt få lite självförtoende.
    Publiken bakom Lampard har redan börjatr gäspa och det är nog inte långt från att det kommer att buas lite snart.
    Bra defensivt arbete av Jorginho som följt med ned och stod rätt på en farlig boll in. 20
    Så hittade vi CHO som tar emot, söker läge och skjuter, bollen touchas ut till hörna. 21
    Kort och så en lång boll in och Tomori får nicka rätt fritt, där borde han nog gjort bättre för nicken gick svagt rakt i händerna på målvakten. 22
    Frispark vid straffområdet när Rudi hakar Bertrand. 23 Det blir lite oroligt på den men Chelsea får till slut bort bollen.
    Chelsea har inte haft ett skott mot mål för första gången de första tjugo på ett helt år. Då var det mot City.
    Hands på Willian, oturlig, efter att Kanté kämpat till sig bollen då CHO tappade kontrollen. Det här är ärligt talat än så länge en mördande trist fotbollsmatch, så långt från söndagens härliga match det går att komma.
    Azpi prövar att lyfta in en lobb men det kommer ut igen.
    Kanté är den ende Chelseaspelaren som verkligen visar vilja och engagemang, han har redan gjort fler bollvinster ensam än resten av laget tillsammans.
    Publikjen har börjat visa missnöje men ännu är det koncentrerat till domsluten och maskande av Southampton. Bertrand får kort för maskning i 29e minuten!!!
    Försök till att få en straff men det är inget oschysst av Azpi där och det ser domaren också. 30
    Så tappar Chelsea boll och Obafemi får fritt fram och skruvar snyggt in bollen vid krysset. Tomori gick bort sig där. 31
    Vaknar inte Chelsea nu så lär de aldrig göra det. Pinsamt. Men första skott på mål i hela matchen och det var skickligt gjort. Dessutom av en spelare som tillhört Chelseas akademi tidigare. Det var också enda målet i alla matcher som spelas just nu!
    Lite mer vilja från Chelsea men tyvärr inte tillräckjligt mycket skicklighet. De har dock satt Saints under press för första gången men vad hjälper det när man slarvar bort det hela tiden.
    Hörna Chelsea. 38 Hörnan blev farlig men McCarthy får fingertopparn på bollen framförl Abraham. 39
    Så maskas det igen. Fortfarande 67% boll för Chelsea men det som räknas är mål och där leder Southampton.
    Azpis inlägg mot CHO gårt förbi denne och Abraham ser alltmer frustrerad ut och gestikulerar uppgivet.
    CHO landar illa och har fått en huvudskada. Det var en ordentlig smäll han fick när han landade efter en höjdduell. 42 Verkar dock ok ändå.
    Misslyckat försök till väggspel från Abraham. Strax efter försöker han sig på en styrning av ett skottpass men lätt för målvakten. Två minuter tillägg.
   
En rent pinsam första halvlek av Chelsea och både inställning och kvalitet var underkänt. Förutom hos Kanté. Willian har visat lite intention men mindre kvalitet. Abraham mest frustration.

ANDRA
Chelsea måste ändra taktik och formation. Att spela med tre mittbackar när man ligger under mot ett bottenlag är inte OK. Ta ut Tomori som inte riktigt är med i huvudet känns det som och sätt in Pulisic.
    Det blev Mount vilket nog är rätt och han visade direkt också varför. För Zouma vilket kan diskuteras med tanke på hur ofta Tomori var ute och fladdrade.
    Mount som sagt direkt inblandad och fram till Abraham som i svår vinkel satte bollen hårt i burgaveln. 46 Mer vilja första minuten nästan än i hela första.
    Det har nog varit lite hårtork i halvtid och Mount var helt rätt byte känns det som redan nu. Då han redan höjt tempot i matchen.
    Rudi går bort sig helt och det blir livsfarligt när redmond går fram och spelar. Tomori når inte bollen och som tur var inte heller Soutahmptonspelare Che Adams som kom farande. 49 Nära två mål i baken där.
    Hörna för Chelsea efter att Kante skjutit Bedrnarek i fejan. Ouch. 51 Bort av försvaret.
    Det har hänt mer första sju i andra än under hela första, men Chelsea måste nog få till en kvittering snart för att kunna vända matchen.
    Mount ordnar en hörna. Vilket lyft han redan gett Chelsea.
    Nära när CHO försöker placera in en boll utifrån, precis över mål. 54 Det skulle nog varit härna där. Målvakten tippade faktiskt bollen över. Men inte.
    CHO skjuter och vill ha hands, svårt att se. Ingen koll. Chelesa fick till lite tryck men Southampton kunde avvärja. De är dock satta under press nu äntligen.
    Jorgfinho kortas efter ett krokben på Højbjerg. 57
    Fin boll till Abraham av Mount men Stephens hinner precis före. 59 Dålig hörna igen av Willian.
    Kepa under press från Obafemi på en snabb kontring.
    Fint inspel av Azpi inåt bakåt men en försvarare kan rensa. 60
    Tomori varnas för snack ilekt är så dumt. 62
    Kepa räddar en stor chans för Redmond.
    CHO som inte tog chansen idag heller ut för Pulisic. 67
  Southampton sätter in sin skyttekung, Danny Ings. De har ju fått chanser i Chelseas press men inte satt dem och det vill väl Hasenhüttl ändra på. 69
    Chelsea skapar en del oro i Southamptons försvar men målvakten lyckas ta bollen.
    Rudi sölar med bollen och håller på att skänka bort en hörna. 70
    Southampton är redan mycket direktare efter att Ings kommit in. Vi har nu en riktigt dålig känsla, igen för den här matchen.
    Abraham och ount manövreras bort av många försvarare och istället kan Southamtpon kontra innan ett resolut ingripande av Rudi ger dem frispark istället.
    Ja, det var det. Ett slarvigt spel på mitten och bollen hittar fram till en totalt fri Redmond som kan lätta bollen över Kepa. 73 CHELSEA är hopplösa på hemmaplan.
    Puliisic skjuter men målvakten lyckas tippa ut den med möda. 76
    Kan Chelsea vända, känslan är tyvärr - absolut inte då de ju inte kan göra mål på sina chanser. Chelseas långa fina tradition av att inte förlora på annandagsmatcherna ser ut att ta slut i en match där de visade samma fel som alltid.
    Azpi nickar en hörna över. 83 Det är kört nu och Lampard måste få ordning på det här laget fullständigt makalöst usla sätt att ta sig an sämre lag på Stamford Bridge. Det är faktiskt helt obegripligt hur dåliga de är där. Det är också skrämmande hur ineffektiva de är.
    Pedro in för Willian. Desperatbyte. 84 Saints svarar med ett tidsödarbyte. 86
    Kanté chippar in bollen, över Abraham. Hamnar till slut hos Mount vars skott både är utanför och väldigt löst.
    Frispark till Pulisic, just utanför boxhörnet. 90 Mount ska ta den. Direkt på mål men McCarthy är med och tippar till hörna.
    Fyra minuter tillägg.

Ju mindre vi säger nu desto bättre för blodtrycket. Chelsea borde, skulle vunnit den här matchen också. Det har vi sagt efter nästan varje match i december och de har förlorat nästan alla matcher istället.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS -Jonathan Moss + VAR

BETYG

Inga problem som vi noterade. Ingen svårdömd match heller så sömnig som den var i första då Chelsea vägrade spela fotboll. Missade en hörna när målvakten räddade CHOs skott

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook