csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  18 sp 10 v 2 o 6 f 33 -25 mål 32 p
22 december 2019

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Tottenham    spuds      vs    CHELSEA     Chelsea
          0                          -             2       (0-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Tottenhams start-XI

Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Dier, Sissoko, Moura, Alli, Son, Kane

avb: Vorm, Rose, Winks, Lo Celso, Foyth, Eriksen, Ndombele

Manager: José Mourinho

Målgörare

0-1
0-2

Willian, 12
Willian, 45+4 straff

CHELSEAS INSATS


8

Exakt vad vi drömde om, ett Chelsea som verkligen VILLE NÅGOT idag. Och en Willian som levererar. Två julklappar redan första kvarten.
Första halvlek var Chelseas absolut bästa den här säsongen. Den gav oss precis allt vi drömt om under granen som julklapp.

Lite jämnare i andrsa men Chelsea var i full kontroll. Det enda vi kan klaga på var att det inte blev fler Chelseamål. Men det var en fullständigt överlägsen 2-0-seger.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Blev knockad och konstigt nog var det nästan det enda han behövde göra i första (gjorde dock säkert ont). 6+
César Azpilicueta Väldigt viktig framåt och vilkte underbar samspel med Kante i en aktionl. 7-
Antonio Rüdiger * Den general vi har saknat hela säsongen där back. Lite väl hetsig kanske men han styr upp spelet och gör helt klart vad han förväntar sig av medspelarna. Auktoritet som saknats där back. 7+
Fikayo Tomori Samlad och kontrollerad med boll. Mår bra av att spela med Rudi. 7-
Kurt Zouma * Lurad av Kane att få ett kort. Inte särskilt sportsligt gjort av Kane men det har vi sett förr. Några fina block och bryt. 7-
Marcos Alonso Såg lite rostig ut men wingback är hans position.Vann en straff men det var ingen dålig knock han fick ta för den. 6+
Mateo Kovacic * Stod upp mot det fula spelet från Alli och fick kort för det. Mästarklass. 7+
N'Golo Kanté Tog hand om allt kändes det som på låga mittfältet, och längre fram också. 8-
Willian Som han svarade på allt vårt gnäll om att han saknar avslut. För vilket härligt mål han bjöd oss på. Vi vet ju vad han kan och det är därför vi varit så frustrerade på honom. Straffmålade också. Det här är den Willian vi vill se och har saknat. Något mindre inflytelserik i andra kanske. 8
Mason Mount Hans första halvtimme var kanske hans bästa hittills. Ständigt problem för Tottenham. Vilken match han gjorde. 8-
Tammy Abraham På rätt plats men inga snälla bollar att försöka göra något med. Tog också några felbeslut, inte minst i början av andra. 7-
---    
Jorginho In för Kovacic. 68 Bra inhopp för att kontrollera boll och tempo. 7-
Michy Batshuayi In för Abraham. 80 För kort tid för betyg. -
Reece James In för Azpilicueta. 80. För krot tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Jorginho, Hudson-Odoi, Pulisic, Batshuayi, James

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 13 5
Skott på mål 3 1
Blockerade skott 4 2
Hörnor 5 3

Bollinnehav %

55 45
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Skakade om startelvan rätt ordentligt. Oväntat många ändringar, oväntat defensiv och ändå sitter Jorginho på bänken. Hmm. Fembackslinje åter på prov för att stäcka Mourinhos kontringsspel.

Lärjungen vann helt klart taktikmatchen i första halvlek. Överlägset också. I hela matchen faktiskt, men i första var det klasskillnad på taktiken.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Willian

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

En kjlart oväntat och ganska defensiv startelva för Chelsea. Verkar som Lampard försöker skaka om sin trupp rätt ordentligt. Fembackslinje i ett försök att hålla Tottenhams starka kontringar stången.

Chelsea har avsparken efter en hyllning till Martin Peters. Och var det inte hörna, det tyckte vi nog. Taylor menar dock att Alonso var sist på bollen. 1
    Spel i trebackslinjen eller fembacks, alltid lika svårt att säga vad det egentligen är. Willian börjar till vänster i anfallet, han måste också börja leverera poäng, inte bara bidra ute på plan utan verkligen bidra med avgörande insatser. Han får gärna börja med att slå vettiga hörnor.
    Ett väldigt avvaktande Tottenham, det förvånar lite men en del har spekulerat i att de skulle börja så för att känna på Chelsea.
    Tomori slår eett idiotpass till Rudi som slutar med inkast just när Tottenham börjat skruva upp gasen. Främst genom Son och Alli. 5
    Abraham får inte med sig bollen och slår egentligen bara bort den. 6 Första organiserade anfallet av Chelsea 7
    Fin boll men precis lite för snabb för Mount. Det skiljde en meter att han hade kommit helt fri. 7
    Kante bra inlägg mot Abraham, slutar i en hörna. 8 Abraham missade nicken en del och touchade bara med axeln. Bra hörna av Willian och det blev lite farligt. Det var länge sedan det kändes på en hörna.
    Alonso är tungt buad. Vet inte riktigt varför det finns ju ingen direkt historik där eller? Fast när Alonso slår ut ett pass blev han poppis.
    Willian till Rudi som tar en chansing, inget dåligt skott men det är ju från närmare 35-40m. Order att skjuta mer kanske?
    Kanté stoppar Kane, sedan tappar Willian boll som Tottenham kjuter bort.
    64% boll till Chelsea första tio. Oväntat mycket.
    Ny hörna när Chelsea söker Alonso med en lång boll. 12 Kort hörna. Willian går runt och ger oss den julklapp vi tiggt av honom. TACK FÖR DET WILLIAN. Mycket fint. Tafflit försvarsspel som gav honom ett riktigt bra läge att curla in bollen. 12
    Ny hörna för Chelsea. Tredje och de två tidigare har varit bra. Denna borta av Aurier. Fint uppfångat av Tomori och fint pass till Moiunt men inlägget stoppas och ordentlig kamp om bollen.
    Dier går hårt mot Mount och borde fått kort. Dier själv menade förstås att han inget gjort. 18
    Svinhugg går igen och Dier får ont när Mount sätter fram foten. 19 Dier stod själv för sparken rakt in i Mount. Underbart hur Mount står upp mot översittaren om vi får säga så.
    Fin boll till Mount och lagen bytr boll vid boxlinjen ett tag. Sedan lång boll till Abraham som inte kan göra något med nicken. 20
    Det är fortfarande Chelsea i förarsätet mot ett oväntat passivt Tottenham som inte hittar vägar mot det mer tända Chelsea.
    Willian ny hörna mot Dier. 22 Fjärde. Tyvärr lätt bort. Chelsea börjar om med Tomori. Alonsos pass för Kovacic får brant tyvärr.
    Chelseas höga press har Tottenham i problem. Precis så här vill vi ju se Chelsea spela. Hög press, kvalitet, vilja, jävlar anamma. Hoppas bara den kan orka.
    Allis inlägg bryts, snabbt kontring. Abraham till Mount med försvaret hinner dit. 24
    Härligt igen av Munt och Willian men Mount fgår inte till det sista efter snurrat upp försvaret. 25
    Aurier har tur i två dueller. Får med sig bollen båda gångerna fast han egentligen inte borde. 27
    Första farligheten för Tottenham. Bra in till Kane som skjuter direkt. Halvmetern över. 28
    Mount in till Abraham men bollen tar i ansiktet på denne och han kan inget göra med den. 28 Mourinho ser helt uppgiven ut på linjen... hmms
    Alonso har en boll som studsar ifrån honom. Inlägget till Son på andra kanten men denne skjuter illa. Kane som hittade honom.
    Kane får domaren att ge Zouma gult kort för attt han står ivägen för en snabb frispark. Fult gjort men vi har sett Kane göra så förr. 31
    Sissoko nere och vill ha assistans. Vet itne för vad. 34 Uppe igen.
    Vilken nedtagning av Azpi men Vertonghen musklar ned honom och det slutar med inspark. Kunde varit frispark med en mer tillförliglig domare.
    Zouma bort när de söker Kane. Kvaliteten i passningarna från båda lagen har sjunkit senaste minuterna. Rudi inte nöjd med hur Alli knuffar honom i ryggen och in i Kepa. Fula tricks och som sagt vi har sett det förr från Tottenhams spelare. 37
    Som Azpi och Kante leker med Tottenhams försvar. Du milde. Det är män mot pojkar. RTyvärr leder det inte till något.
    Sissoko rusar rakt på Kepa och att han inte får kort där är BEDRÖVLIGT av domaren. Kepa fullständigt knockad. Hur kunde domaren inte ge rött kort där. Inte ens gult blev det. 40
    Dåligt inkast och en förhoppningsfull lobb mot Abraham visar skiillnaden på sportsmanskap när Abraham inväntar istället för att gå på knock.
    Alli och Kovacic ryker ihop och det var utanför kameran. All får kort och Kovacic får kort för han reagerar på Allis fula fällning. 43
    Det är irriterat nu, Tottenham är frustrerade och håller inte humöret i schack. Domaren håller helt på att tappa matchen.
    Alonso på rätt sida och fälls utan åtgärd. Domaren är inte längre i kontroll, särskilt inte över Tottenhams spel.
    Gazzniga mosar Alonso och domarn friar. Det måste VAR kolla på och det gör de. Domaren har helt tappat matchen senaste minuterna. Taylor är inte alls i kontroll av matchen längre.
    Lång koll och det blir Straff VILKET ÄR RÄTT DOMSLUT. Det var en vansinnesgrej av Gazzaniga och Taylor friar!!! Du milde vilken domarinsats.
    Willian ska ta straffen. 45+3 Fintar bort målvakten helt.
Chelsea har helt enkelt spelat ut, spelat skjortan av Tottenham Bättre än den här halvleken har Chelsea inte varit den här säsongen.

Det lär bli mistlur i öronen på Tottenhamspelarna i halvtid. Chelsea har varit överlägsna i allt utom att göra ännu fler mål, det hade kännts skönt med större buffert.

ANDRA
Fortsätt så länge ni orkar och byt sedan in friska ben. Mycket kan hända på en halvlek och Chelsea måste vara vakna för inte kan väl Tottenham vara lika dåliga i andra?
    Dier som var usel byts ut för Christian Eriksen. Han har skadat oss förr men då var han onekligen i bättre form än han visat den här säsongen.
    Fin boll men den stannar av och når inte Azpi, från Willian. 46
    Vertonghen sparkar ned Knte baikifrån och domaren struntar i det igen. Du milde, har Taylor köpt säsongsbiljett hos Tottenham före matchen?
    Otroligt nog, Alonso får en frispark när Aurier gör ned honom. 48. Mourinho härmar Lampard och har gått ned på en trebacks (fem)linje.
    Abraham får ett jätteläge och han passar bakåt och chansen är borta. Willian var också fri. Vilken tavla av Abraham och han vet om det. 50
    Abraham är fortfarande, liksom vi, chockad över det beslut han tog nyss. Där kunde matchen avgjorts.
    Mount får frispark. 51
    Bra brytning Zouma. Tottenham är bättre men än känns matchen som Chelseas.
    Kane får nästan läge med Rudi stoppar honom Tottenham börjar få publiken med sig nu. 53
    Inlägg som Kepa säkert tar hand om. 53
    Abraham tar sig i i boxen men bollen över linjen. 53 Hörna. men det döms det inte fast reprisen klart visar att det är det.
    Tottenham har spelat fler raka bollar i andra än under hela första. Zouma stoppar skott och Mount lurar Vertonghen. .
    Skott och mål men offside på Abraham när han tar returen och sätter den. Alonso sköt och målvakten tvingas lämna retur. Rätt domslut - tyvärr. 55
    Vi vill verkligen ha ewtt rredje mål för vi vet ju att Chelsea har dallrat en del när överlägen har minskat i slutet av matcher.
    Underbart pass från WIllian till Azpi som inte får en ren nedtagning. Spurs hinner tillbaka. 57
    Frispark och kort till SIssoko som inte borde fått vara kvar redan efter första. 58
    Precis där straffområdet börjar till vänster.
    Mount tar den. Azpi vill ha in fler spelare Azpi nickar bollen men den blir för hård och ut och domaren dömer fel igen.
    Son sparkar Rudi och ska åka ut men domaren dömer bara frispark verkar det som. VAR måste ta titt på det. Son har gjort sådana saker förr. Han ligger ned och sparkar Rudi i bröstet efter en schysst hård tackling. VAR tar tid på sig och Son försöker tigga sig kvar.
    RÖTT KORT för Son. det är andra gången vi sett honom göra exakt den grejen. 62
    Nu är det grejor som slängs in på plan mot Chelseaspelarna och domaren är trött på Mourinho också verkar det som. Långa samtal med kapternerna, domarstaben och managers....
    Verrtonghen kortas när han hamnar i duell med Abraham. Det var ett billigt kort på spudsspelaren ärligt talat. 67
    Men de hänger inte med och är oerhört frustrerade.
    Bra tänkt men offside på Alonso när han lyfter bollen över sin motståndare. Jorginho ska in för Kovacic. Förmodligen pga varningen med tanke på hur stämningen är på plan.
    Nu dömer Taylor plötsligt emot Tottenham, för de borde nog fått en frispark när Alonso blir överspelad och fäller ut bommen. 70 Som sagt, domaren har ingen kontroll över matchen längre. Det här kan sluta riktigt obehagligt om spelarna inte håller sig lugna nu.
    Zouma bryter, ut till inkast. 72 Matchen har gått i stå, vilket kanske inte är underligt efter allt som hänt. Härlig nedtttagning av Azpi. Chelsea använder Jorginho för att spela nästan Sarriboll just nu. Korta, säkra pass för att hålla boll.
    Så gör han en sådan där lång härlig cross.
    Alonso och Mount zigzaggar sig fram men Snachez får ut en fot. Kante skjuter från långt håll, halvmetern över bara. 74
    Ndombele och Rose in för Moura och Vertonghen. 74
    Ännu ett helt fel domslut, hörna för Tottenham när Kane knäar ut den. Dålig hörna. 76
    Eriksen chippar in men Kepa plockar lätt och lägger sig på den. Det var dumt av Kante med en omfamning på Aurier men Taylor såg det hela tiden och friade. På sitt sätt har han varit konsekvent. Först gick alla domslut till Tottenham, nu har flera gått till Chelsea.
    Rudi ställer sig i vägen och får kort för besväret när Sanchez slagit bollen 25 m framför sig. Billigt igen. 78
    Jorginho bort. Willian och Kante kontrar. Den kommer av sig och Abraham ser väldigt sliten ut efter den rushen.
    Så missar producenterna något och plötsligt har Kepa bollen medan det diskuteras igen. 80
Azpi ut för James och Bats in för Abraham. 80
    Bats vinner boll och försöker starta en enmanskontring. 82
    Håll tätt nu, vi vill ha en nolla också.
    Willian gör bort Sissoko som sträcker sig eller får kramp när han förlorar duellen. Publiken fortsätter uppföra sig uselt det lär bli ett antal avstängningar. Engleska medier har redan berättat om när Kepa fick saker inslängde på sig stod en liten grabb och skrek Wanker till honom. Det kan bli livstids avstängning för sådant. Det har varit fler incidenter som tv inte visat tydligen.
    Cheserla spelar bara av just nu.
    Farligt när Zouma ger bort en frispark centimetrar utanför linjen. Men det var ju solklar offside på Alli där också. Hur många otroliga domartavlor ska vi behöva uppleva. Det där ska VAR ta bort. VAR kollar men bara var frisparken är, inte om det var offside innan.... konstigt. Det blir frispark. 87
    Håll tätt nu, Erikesen skjuter och Bats nickar till hörna. Modigt att sticka fram huvudet där. Chelsea bort och kontrar med Willian. SLäpper till Kante Kante fintar och tappar boll. Du milde, där borde Chelsea verkligen dödat matchen. 88 Varför fintade Kante istället för att skjuta? Ett fall av att vilja göra saker för snyggt.
    Willian till en fri James som tar för lång tid på sig och blockeras. Det kunde varit trefyra mål till och det är väl det absolut enda vi kan gnälla över idag.
    Det lär nog bli lång tillläggstid. Åtta minuter.
    Hörna Tottenham. 90+1 Sju minuter att döda och snälla släpp inte in mål. Så är det brottning igen i boxen, James och Kane som aldrig tvekar att gå till domaren för att få fördel.
    Alli och Alonso dras och det är så klumpigt av Alonso att utmanma ödet där. Tottenham försöker få något med sig. Chelsea vill bara ha slut på matchen. Men det går inte att tänka så med åtta minuter tillägg.
    Rudi stoppar ett anfalla. Alonso rensar och Willian visar teknik och hittar Bats med en underbar pass. Denne tar sig fram och skjuter metern utanför. Bats behöver ju tvyärr alltid ett antal försök innan han hittar mål. 90+4
    Bra spel men slarvig inlägg som stoppas av James. Hans vanliga fina inlägg har lyst med frånvaro i det här inhoppet.
    Det är trianglar på träningsplanen nu och vita spelare jagar boll.. Till Tomori slarvar ut bollen. 90+6
    Rudi stoppar Kane och det blockerade skottet lätt för Kepa. 90+7
    Frispark för Alonso vid straffområdet. 90+8 Mount tar den, får dålig vinkel annars hade vi velat se honom gå för mål, men det blir bara pet för att behålla boll.
   
   
   
    Vi borde gjort fler mål, mycket slarv framför mål fortfarande men vilken härlig underbar fantastiskt skön seger och att få se Chelsea spela med denna vilja, fantasi och moral. UNDERBART. GOD JUL.

 

DOMARTEAMETS INSATS -Anthony Taylor + VAR

BETYG

Lät Kane bestämma domslut åt honom. Det är svagt. Och hur kunde Sissoko inte få kort, eller ens få vara kvar på plan efter överfallet på Kepa? Höll inte alls efter fult spel och tappade matchen helt i slutet av första halvlek. VAR räddade honom från ett klassiskt domarfiasko. Två gånger om dessutom. Mardrömsmatch för en domare som inte hade många rätt.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook