csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  17 sp 9 v 2 o 6 f 31 -25 mål 29 p
14 december 2019

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

CHELSEA     Chelsea     vs       Bournemouth    cherries 
          0                                 -                   1        (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Bournemouths start-XI

Ramsdale, Stacey, Francis, Mepham, Rico, Fraser, Lerma, Biling, L.Cook, Gosling, King

avb: Boruc, Surman, Solanke, Stanislas, Simpson, Kilkenny, Dobre

Manager: Eddie Howe

Målgörare

0-1

Dan Gosling, 84

CHELSEAS INSATS


5

Verkligen ingen övertygande insats av Chelsea även om de hade någon chans. Lågt tempo, för lite vilja och hjärta. Inte godkänt i första för Chelsea, och försvaret ser lika svagt ut som vanligt tyvärr. Panikingripande närmast.
Noll tempo, nästan noll idéer och måste hitta medel mot uppställda lag. Det går inte alltid att bara pressa på och hoppas de ska tröttna. Istället var det Chelsea som såg trötta ut i första som inte var en godkänd halvlek.

Set var rörigt därbak, på mitten och framåt. Fruktansvärt hur dåliiga Chelsea är just nu.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Behövde inte anstränga sig nämnvärt även om han startade matchen med en räddning vid stolpen. 6
César Azpilicueta Ganska anonym insats. 6
Antonio Rüdiger Stod för många långa bollar, några till rätt person. Höll King lugn i första. Bra försvarsspel när Chelsea såg till att King fick komma fri. 6+
Kurt Zouma Höll nere misstagen men det ser ju inte alltid kontrollerat ut när han har boll. Bra brytning på King i andra. 6
Emerson Inte ens han fick till de fasta bollarna i första. Borde satt nicken i andra. 6
Jorginho Några härliga pass. Bäst i första halvlek. 6+
N'Golo Kanté Var involverad och ofta med i uppbyggnaden. Bäst sammanlagt i båda. Visade åtminstone vilja och engagemang. 7-
Mason Mount Pigg inledningsvis och nära mål men en utmärkt räddning stoppade det. Kom sedan bort.Har svårt mot uppställda försvar känns det som, han vill ha mer rörelse med boll. 6
Willian Har lite av samma problem som Hazard hade med att det är för många bolltouch innan han gör något med bollen. Temposänkare. Skänkte King hans friläge. 6
Christian Pulisic Svag första halvlek tyvärr. Hade svårt att hitta fram. Marginellt aktivare i andra innan han byttes ut. 6
Tammy Abraham Han är där han ska vara, vilket vi inte alltid har tyckt om våra centrala anfallare de senaste åren. Borde dock gjort klart mer av de lägen han fick. De var bra nog för ett par mål. 6
---    
Mateo Kovacic * In för Willian. 65 Ingen skillnad. 6
Callum Hudson-Odoi In för Pulisic. 65 Ärligt talat, han är mil från den spelare han var i våras. 5
Michy Batshuayi In för Jorginho. 78 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Pedro, Hudson-Odoi, Kovacic, Batshuayi, James

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 18 11
Skott på mål 5 2
Blockerade skott 8 8
Hörnor 9 4

Bollinnehav %

67 33
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Lätt rotation av Lampard som dock fortsatte matcha Zouma med Rudi. Där kanske vi inte helt håller med honom.

Behöver utöka lagets verktygslåda, de fastnar på tok för lätt i motståndarnas spel och fällor istället för att utnyttja sin överlägsenhet i kvalitet och tempo. Chelsea såg trötta ut idag.

Och snälla, börja träna lite på vad ni ska göra med hörnor.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Om det inte blir vinst idag mot ett svårt skadeskjutet Bournemouth, nio skadade spelare. Då måste vi nog erkänna att klubben har hamnat i en kris. Så illa tror vi dock inte det ska behöva bli. Vi får bara hoppas fulstreamen håller så vi kan följa matchen. Viasat behöver verkligen omförhandla sitt avtal igen så det blir som det var för några år sedan, att de får visa mer än en match på lördagar.

Det börjar med några slarviga pass, långa och illa riktade. Bournemouth får första riktiga anfallet i tredje minuten. En svår situation för Kepa när bollen går på insidan av honom mot stolpen och han får släppa retur som dock inte orsakar problem. 3
    Chelseas första anfall slutar med ett Willianinlägg som touchas och lätt för målvakten. 5
    Vi ska inte döma från fem minuiter, men om vi skulle göra det - då är det en lång eftermiddag framför oss. Chelsea har startat svagt rent ut.
    Bournemouth vinner dueller och Chelsea ser skakiga ut rent ut sagt. Bournemouth har onekligen också förstått att Chelsea är väldigt svaga på inlägg och utnyttjar det. 7
   Chelsea får inte ens iväg långpassen mer än 20 m utan att motståndarna stoppar dem.
   Så ett underbart pass av Jorginho som hittar Mount som tar ned och skjuter men Ramsdale hinner ut och täcker med kroppen. Väldigt nära mål i första ögonblicket av kvalitet. 8
   Pulisic går fram, långt och i sista ögonblicket halkar han och tappar bollen. 9
   Rudi bryter och vaga vädjanden om straff men det var det absolut inte visar reprisen. 9
    Bournemouth är laget som vixat vilja, men det enda ögonblick av kvalitet som förekommit var Jorginhos, Mounts och kanske mest Ramsdale.
    Emerson skjuter men det tar på försvarare och lätt för målvakten Ramsdale. 12
    Willian får en frispark vid boxen, ganska billig tycker vi nog. Willian gick ned lätt och domaren var långt ifrån. 12 Emerson tar den. Får hård och rakt ut.
    Bournemouth har en tidig skada på Ryan Fraser. Oroande för dem. Man tycker faktiskt synd om dem. Vi hade många i början av säsongen men Chelsea har en större trupp.
    Fraser verkar kunna fortsätta.
    Abraham möter ett inlägg direkt på volley och just utanför. bra chans. 16
    Inget bra spel av Chelsea men två bra chanser, varav en var mycket bra men också en bra räddning. 18
    Willians tur att sitta och ha ont. Snabbt uppe dock. 20
    Billig frispark för Bournemouth när Jorgijnho tar bollen från King. 21
    Pulisic ordnar en hörna när han nickar och den går ut via försvarare. 24 Willian tar den och den är bra. Chelsea nickar och en försvarare får bort den. Slutar med en ny hörna. Mycket sämre och fastnar på förste spelare.
    Willian sänker tempot så fort han får bollen genoma tt ta för många bolltouch.
    Inlägg och Chelsea vill ha bakåtpass. Det var det nog inte. Fin fint av Abraham dock när han hoppar över bollen. 26.
    Hörna när Kante söker inlägg. Emerson ska ta den, tack för det. 29 Tyvärr dålig. Chelsea verkligen slarvar bort alla fasta situationer. Slöseri.
    Bra jobb av Jorginho men Chelsea får börja om. De hittar inga vägar fram då det går för långsamt och Bournemouth hinner ställa upp. Så ett ordentligt missförstånd mellan Mount och Pul och de ger bort bollen.
    Willian skjuter, vill ha hands. tveksamt. Jorginho bryter kontringen. Han har börjat utmärkt idag.
    bra försvar av Azpi och ännu en billig frispark för Bournemouth. 35
    Chelsea har enorma problem att få bort den och räddas kanske av offside. Det var offside men du milde vilket försvarsspel. Tio småpojkar i parken sparkar i luften samtdigit typ.
    Billing lurar Pulisic på bollen och Bournemouth kan nästan anfalla igen. hittills har deras anfall varit svaga men så har Chelseas försvar på de få tillfällena också varit.
    Pulisic vid bortre stolpen men nicken går längs linjen inte mot mål. 39
    Willianhörna bort igen av försvaret.
    Tuff brytning av Rudi och han är verkligen inte nöjd med sina försvarskamrater då han tvingades gå ur position för att ta hand om deras områden. Zouma nickar till hörna sedan. 42. Räddning, blockering strax framför linjen. Bournemouth har gjort flest mål på hörnor och deras första orsakade nog med problem. Abraham nickar sedan till en ny hörna. Chelsea har stora problem och Bournemouth har sin störste spelare på Kepas skor mot Azpi som är huvudet kortare. Chelsea får dock bort bollen i första läget och sedan kan Kepa ta hand om den i andra.
    Kanté ordnar ännu en hörna. Som Abraham nickar högt över i bra position.
   
Trist, dålig halvlek där Chelsea skapade några bra chanser men på tok för få med tanke på hur passivt Bournemouth spelade. Dåligt spel, slarvigt spel och trubbigt. Plus oro där bak igen. Rent ut sagt dåligt att Chelsea inte tagit ledningen. Verkigen ingen övertygande insats. Jorginho och Kanté de enda med lite plus. Chelsea har inte varit bra.

ANDRA
En ordentlig uppryckning krävs om Chelsea inte ska åka på ännu ett fullständigt onödigt poängtapp. Chelsea har varit svaga och Bournemouth har gjort det de ska även om de kanske inte direkt försökt vinna matchen (än).
    Amerikanska streamkontrollen grep in och det blev flamländsk fulstream...
    Högre tempo från start i andra men det var kanske inte direkt Chelsea som stod för den nödvändiga tempohöjningen. Det var snarare ren hawaiifotboll utan någon kontroll alls från Chelsea. Det är oroande faktiskt.
    Kante är den som hållit Bournemouth stången de första minuterna i andra.
    Jorginho görs ned och Cook får kort för besväret. Helt rätt. 50
    Chelsea behöver ett mål för att ens få till något spel känns det som. De gör det på tok för lätt för Bournemouth att bara försvara och sticka upp lite då och då. Felpass in legio.
    Vilket gav King friläge men en dålig touch och han kom lite ur läge och Rudi hann ifatt honom och kunde blockera hans skott. 52. Chelsea borde verkligen fatta vad deras dåliga koncentration kan kosta dem nu.
  Det är inte direkt några svåra pass Chelsea slår bort utan det är snarare spel direkt på motståndarna.
    Högre tempo nu, men det är Bournemouth som höjt det och dragit nytta av Chelesa otroliga slarv. 54
    Rudi får bort ett Fraserinlägg. Klart plus till Bournemouth just nu.
    Efter mycket besvär får försvaret bort bollen efter först spelat den ett par gånger på lagkamrater.
    Willian vinner en billig hörna. Tar den själv. Det blir rörigt men ingen får egentligen någon chans att göra något med vilt studsande bollar. Frispark i bra läge för Chelesa till slut. Just utanför halvcirkeln något till vänster. 57 >Vi behöver verkligen ett mål på den.
    Willian vägrar släppa den. Mount vill försöka men inget gehör för det. Emerson stegar upp...men Willian sätter den rakt i muren. Uselt igen.
    Ett inlägg tippas vidare och förbi Chelseaspelare. Abraham vinner en duell och Pulisic kommer fram och målvakten sträcker ut och får fingrarna på bollen så den går just utanför. Repris visar att bollen nog tog på armen i muren, men armen var intill kroppen. Ny rörig hörna där Chelsea skjuter på Chelsea. Ny hörna. Det ser ut som parkfotboll just nu. Ingen vet vad som händer, vem som gör vad eller står ivägen för vad.
    Ännu en hörna men först ny skadebehandling. Burnemouthspelare som är nere och det ser ut som byte. 61 Knäskada. Nä Rico ska fortsätta. Hörnan nickas bort.
    Lång boll till King som kommer fri igen men Zouma hinner ifatt och gör en bra brytning i boxen. 62. Den här matchen kan sluta hur som helst och frågan är om man vågar satsa på Chelsea.
    Chelsea får bort frisparken, bra då den var farlig. Ingen med på klntring dock.
    Pulisic tappar boll. Har varit lite mer aktiv i andra men får inte med sig bollen.
    Lampard har tröttnat. Pulisic och Willian av för Hudson-Odoi och Kovacic. 65
    Chelsea har tur. Bournemouth skapar ännu en stor chans men på något sätt får Chelsea och till slut Kante bort bollen. 67 Just nu förtjänar Bournemouth ett mål mer än Chelsea.
    CHO görs ned. Ren hakning. 68 Vid sidan av boxen till höger. Mount tar den. Förbi allihiopa. Emerson plockar upp.
    Nu spelar lagen bar alånga bollar till motståndarnas målvakter. 15 målchanser säger statistiken till Chelsea, det var generöst räknat.
    Abrahams inlägg för långt och Emerson kan inte göra mycket med det när han hinner dit. Bort Bournemouth. Chelsea börjar om. CHO denhär gången till Abrham och så lie kaos och en bra nick och Ramsdale lyckas på något sätt vifta bort bollen. 72 Emerson sist på bollen med en nick mot Ramsdale. Det var nära och typiskt på något sätt, kaosartat och inte resultat av något utom chans. Ändå Emerson hade utrymme att nicka bättre än rakt mot målvakten.
    Det finns tecken på att Bournemouth håller på att tröttna. King nere skadad och det såg ut som han orsakade den själv. Solanke ersätter honom. 75 Fattas väl bara att han gör mål nu.
    Bra inlägg av Azpi och Abraham nickar återigen mycket svagt och sätter den bortom mål. Hans huvudspel är inte särdeles bra med tanke på hans storlek. 76
    Bra försvar av Jorginho. Så ett felpass igen av Chelsea och CHO tingas fälla Gosling. 78
    Batshuayi in för Jorginho. Udda byte eller desperart byte? 78 Det är i alla fall ett offensivt byte som tyder på att Chelsea vill försöka vinna. Vi får hoppas Bournemouth är trötta och får en miss i koncentrationen nu.
    Bra boll till Emerson men inlägget lätt bort. 80
    Kovacic tar ett gult kort, inget snack om det. 81 Taktiskt så det räckte.
    Kanté dras i armen och ett nytt gult, till Gosling. 81 Det handlar bara om att förstöra för varandra just nu.
    Rörigt igen och snabb kontring av Bournemouth. Chelsea hinner tillbaka men B håller b oll. Rudi bryter till hörna framför Solankes fötter. 83 Bra försvarsspel.
    Farlig hörna men Azp får bort den. Nästa boll över linjen precis ser det ut som innan Azpi får bort den. MEN TUR IGEN. Det är offside. Eller?
V AR tillfrågas och det kan inte bli annat än mål. Då offsiden var på annan spelare... eller.... Tar en evighet. En hög lyra över Kepa som går in och Azpi är halvmetern för sen för att få bort den.
    MÅL. Så har Chelsea förlorat matchen.
    Farligt igen och igen. Chelsea har slutat spela.
    Fem minuter tillägg.
    Hörna Chelsea. Skott från håll men Ramsdale ser det och hinner ned. 90+3 Kovacic sköt.
    Inkägg förbi alla. Det är desperata bollar in och oppas på turen. CHO sätter bollen förbi alla och ut. 90+4
   
 USELT, Chelsea är i fritt fall just nu. Inget alls fungerar för laget. Lampard måste göra stordåd närmaste veckan om det här inte ska bli fullständigt säsongsavgörande om det inte redan är det.
   
   
 Det är nog bara att konstatera. Chelseas form är uruseli och det i absolut fel tidsperiod. Det blir nog ingen CL-plats när nyåret kommer om inte en anmärkningsvärd uppryckning sker.  Kan man inte vinna sådana här matcher så föertjänar Chelsea inte att vara där uppe.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS -Grham Scott + VAR

BETYG

En domare vi mycket sällan har förtroende för. Gav många väldigt snälla frisparkar till bortalaget. Inga feldomslut som påverkade som vi noterade dock.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook