csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  16 sp 9 v 2 o 5 f 31 -24 mål 29 p
7 december 2019

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Everton    villa        vs     CHELSEA     Chelsea    
      3                                -               1        (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Evertons start-XI

Pickford, Sidibe, Holgate, Keane, Digne, Schneiderlin, Sigurdsson, Walcott, Richarlison, Iwobi, Calvert-Lewin

avb: Stekelenburg, Baines, Bernard, Davies, Kean, Niasse, Tosun

Manager: tillf. Duncan Ferguson

Målgörare

1-0
2-0
2-1
3-1

Richarlison, 5
Dominic Calvert-Lewin, 49
Mateo Kovacic, 52
Dominic Calvert-Lewin, 84

CHELSEAS INSATS


5

Tänk om Chelsea kan lära sig spela försvarsspel. På den punkten får Frank Lampard ännu inte godkänt som manager. Vi längtar verkligen efter Rüdiger. Det känns som det är positionsspelet som försvaret inte klarar av, de kommer fel, räknar fel och det blir lediga spelare hela tiden mot dem. Chelsea kan framförallt inte försvara sig på inlägg vilket en del lägger skulden för på att Kepa inte dominerar det området som t ex Cech gjorde. Det kan också vändas då Kepa inte kan lita på sina mittbackar.

Det var vilja och engagemang och det var inte Chelsea som visade det. Chelsea slarvar på tok för mycket. Tar inte hand om det som skapas och så ett försvar som är generösare än jultomten i någon enda hollywoodfilm.

Det var ännu en riktigt svag insats av Chelsea, i första och försvarsmässigt. Även om de tog hand om matchen i andra halvan av den. Andra halvlek, tja vad ska man säga. Inte imponerade Chelsea och försvarsspelet var väl ännu sämre!

Hade Chelsea haft ett försvar, ja vi kan ju bara drömma med tanke på hur uselt de spelat och skänkt bort mål den här säsongen. Sluta tänka på spelare i andra lagdelar innan försvaret har fixats inför januarifönstret.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga

Bra räddning i första på C-Ls skott. Inte mycket att göra på målet då han ställdes ensam mot två. En ännu bättre på Walcotts friläge. Får dock ta skuld för tredje målet även om det var Zouma som stod och sov och inte var med på passet.

6+
Reece James Hans styrka är ofensiven och de fina inläggen, men försvarsmässigt har han en del kvar att lära. I Wigan spelades han oftare på mittfältet eller som en wingback vilket kanske förklarar det. 6
Andreas Christensen Blev ensam med två vid målet. Missade en nick vid andra som ledde till att Zouma skänkte bort bollen. 6-
Kurt Zouma Ingen övertygande insats mot klubben han spelade i förra säsongen. Skänkte bort bollen till andra målet och många andra tveksamma ingripanden. En mardrömsmatch för honom där han också var skuld i tredje målet. Det är nog dags för bänken nu ett tag. 5-
César Azpilicueta En anonym insats i första. 6
N'Golo Kanté Var lite blyg i att komma med i matchen. Klart bättre i andra. 7-
Mateo Kovacic Vann några härliga dueller. Fint mål igen. 7+
Mason Mount Ett energiknippe som var väldigt rörlig men fick ut alltför lite av det i första. Mindre bra i andra. 6+
Willian Den som försökte men det är dags att han slutar ta hörnorna. Slarvade dock en del också. 6
Christian Pulisic Oroade men det sista saknades. Det händer dock saker när amerikanen får boll. Försvann dock en del i andra. 7-
Tammy Abraham Fick inte träff på chanserna. Var nära hur många gånger som helst men bara nära. 6+
---    
Callum Hudson-Odoi In för Willian. 70 Nä, hans form är inte där. 6-
Michy Batshuayi In för James. 82 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Tomori, Emerson, Jorginho, Barkley, Hudson-Odoi, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 15 13
Skott på mål 4 7
Blockerade skott 4 3
Hörnor 5 1

Bollinnehav %

71 29
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Samma elva som senast, enda nya är att tidigare sjuke Ross Barkley kom tillbaka till bänken. Vi hade kanske väntat oss lite rotation med tanke på tisdagens möte mot Lille.

Lampard MÅSTE börja tänka på att få Chelsea att spela försvarsspel. Det är skrämmande hur dåliga vi är på det just nu. Särskilt på inläggen. Något måste ske där och vi kan inte bara vänta på att Rüdiger ska komma tillbaka och magiskt förändra det.

Det skulle inte heller skada med lite mer träning på att omsätta hörnor i farligheter för Chelsea.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mateo Kovacic

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi förväntar oss hög energi och massor av vilja från Everton i starten så det gäller för Chelsea att stå emot och helst själva visa samma sak och inte vara passiva.

Ungef'är så blev det också men då det slarvades en hel del blev det inget av det. Istället kunde Chelsea börja spela boll med större kontroll efter de allra första minuterna.
    Chelsea första riktiga anfall kom i 4e minuten. Då ett inlägg fastnade på en spelare och i andravägen kunde inte Pulisic komma åt bollen. Slutade med ett skott utanför som inte var helt oävet.
    Minuten efter kom Everton i ett snabbt anfall och ingen nolla för Chelsea igen. En boll ut till höger och ingen där och på inlägget kunde Richarlison lätt nicka in bollen, helt obevakad. Vi drömmer om att Chelsea en dag också ska börja kunna spela försvarsspel under Frank Lampard. Det behövs verkligen. 5 Underkänt försvarsspel ännu en gång.
    Everton är heltända och det märks. Chelsea är inte där just nu. Det är bra mycket mer vilja, intensitet och engagemang från Everton. Och det är klart, att gång på gång på gång spela så svagt försvarsspel måste ju underminera laget också.
    Bra chans igen för Everton men den här gången nickar Richarlison ned bollen bakåt och Willian kan stjäla den. De kommer strax tillbaka igen och är mycket nära mål men Richarlison kastar sig fram och träffar stolpen. Det som skrämde var hur Chelseas försvar bara lät bollen gå förbi dem utan att ens försöka nå den. 11
    Chelsea är helt klart det bättre laget individuellt, det syns i de flesta bollkontakter men fotboll är ett lagspel och vilja, motivation och engagemang betyder massor så Everton leder inte orättvist. Deras spel är mycket mer direkt, mycket mer jävla anamma.
    Mount springs ned men domaren friar. Reprisen visar att det nog kan varit rätt. 13
    Mount ordnar första hörnan för Chelsea. Vi har inte åstadkommit mycket på hörnor hittills den här säsongen så det vore roligt om det ändras. Men det gör det inte. 14
    Bra räddning av Kepa på Calvert-Lewins tunga skott. 15 Det var Zouma som tappade honom.
    Willian sätter en hörna på samma ställe som nyss och precis som nyss fanns där bara blåtröjade. Vilket är bra på hemmaplan men idag spelar Chelsea i svart.
    Inte ens Kanté kan matcha Evertons energi just nu. Oroande.
    Kepa satsar på ett långt utkast till Willian men denne är inte med på det och Everton stjäl bollen. De tar nästan alla andrabollar på ren vilja och Chelsea är ooande sega.
    Så får Chelsea en bra chans när Willian stjäl bollen högt upp men de slarvar bort det när Willian försöker spela Pulisic och det hela rinner ut i sanden. Varför sköt han inte? 19 Tendensen i matchen är oroande, det är ett lag som vill mot ett lag som borde kunna. Blåslampa behövs.
    Fin kontring av Chelsea men Mount stannar upp och försöker ändra riktning och då kommer en Evertonspelare flygande, det är Richarlison som är överallt. Han fick en smäll som tack men räddade sitt lag så... 21
    Så ett faktum vi inte ville veta. Chelsea har inte gjort mål på Everton på tre raka matcher.
Inget tyder ännu på att det blir mål idag heller. Pickford har knappt fått syn på bollen ännu.
    Pulisic försöker hitta en lucka men det blir bara hörna av det och hörnor är som sagt inte Chelseas starka sida. Richarlison sitter ned igen och vill ha behandling efter hans tackling på Mount. Det ser inte ut som en bytes-skada utan bara ispåsar.
    Chelseas bästa chans. Inlägg från Willian mot Abraham på främsta stolpen men han får inte ordentlig kontakt med bollen. 27 Utanför. Fortfarande inte ett skott på mål från Chelsea.
    Digne kortas. 30
    Willian söker Abraham men bollen går bakom honom. 31
    Bra inspel av Mount men Abraham är en skolängd ifrån. 33 Han har varit nära många gånger nu, ska han få träff?
    Abraham nickar men det är en svag lobbnick som Pickford lätt kan plocka. Nära ännu en gång. 35 Måtte han få till det snart.
    Everton har mattats en del, den värsta energin tycks runnit av dem och kanske kan Chelsea börja ta sig in bättre i matchen. Barkley värmer upp redan nu.
    Zouma nickar rakt på en Evertonspelare och det blir förstås farligt men Chelsea reder ut det. 36
    Pulisic till Mount men denne lägger bollen tillrätta och då hinner Holgate fram och täcka. 37 Fortfarande vilja mot kvalitet om vi får säga så.
    Boll in från Everton och ingen får bort den, som tur var är Walcotts mottagning mycket svag. 39
    Mycket bra aktion av Pulisic som lägger fram bollen till Willian men en fot hinner mellan, bra chans. 39
    Kante till Mount men denne tvingas ut. Chelsea spelar bättre nu men det är Evertons kampvilliga försvar som håller dem kvar.
    Kovacic görs ned och Richarlison som är otroligt het kortas. 42 Bra frispark men det blir inget av det ändå.
    Bra boll till Abraham som kommer ur vinkel, lägger den till Willian som fumlar bort chansen. Varför skjuter han inte, det är två gånger nu som han väljer fel alternativ.
    Christensen knockas av C-L som sätter en armbåge i ansiktet, det borde nog kortats. 43
    331 pass för Chelsea, 98 för Everton men de leder matchen så det bevisar väl något.
    Hörna för Everton. Två minuter tillägg. Zouma bort men Everton behåller boll.
   
Lampard måste sätta en ordentlig blåslampa på Chelsea i halvtid. Det var totalt en svag första halvlek även om Chelsea dominerade andra halvan av den. Det var ett lag som ville något och det var inte Chelsea och den viljan har betalat sig än så länge. Ett enda skott på mål från Chelsea. men 76% bollinnehav!!!

ANDRA
Chelsea måste omsätta sitt övertag i målchanser och framförallt givetvis sätta dem. Skrämmande fakta: Chelsea har förlorat elva av sina senaste tolv PL-matcher som de legat under i halvtid!!!
    Zouma trampar på C-L och firspark till Everton 46
    Zouma gör bort sig så det skriker om det och skänker Calvert-Lewin bollen fri framför mål och Everton leder med två mål, båda julklappar från Chelseas försvar. VAR granskade något! Vet inte vad.
    Fyra Evertonspelare mot Chelsea och de är väl fria allihop ungefär. Som tur var skjuter Richarlison svagt och Kepa kan ta hand om bollen. DU MILDE så vårt försvar vägrar spela fotboll. 51
    Kovacic sätter en boll utifrån precis vid stolproten. Exakt nästan som hans andra första mål i Chelsea mot Valencia. VAR-titt på om Abraham störde målvakten. Det godkändes dock. 52
    Det är bara vilja just nu, väldigt lite spel.
    Jättechans för Everton igen, som tur är C-L lite långsam och Christensen och Kante kan stänga ned honom. 57. Det är hjärtattack varje gång motståndarna närmar sig vårt försvar för de går inte att lita på.
    Hörna på inlägg från James. 58 Zouma nickar - b akåt. Sedan är han offside.
    Mycket bra räddning av Kepa när Everton kontrar och Walcott fintar bort Kanté. 59 Det händer saker. Inlägg från Chelsea bort.
    Matchen saknar helt karaktär just nu, det är hawaii som det brukar kallas. Kanske roligt för en neutral men inte för oss.
    James får en frispark som såg rätt snäll ut, ute vid linjen. Kanske kan det lugna ned sig nu.
    Azpi nickar, inget vidare och Everton kontrar. Men den här gången stoppar Kanté honom. 62
    Kovacic har smak för mål, tar sig fram efter att Kanté brutit och skjuter, Såg märmare ut än det var i reprisen. 63
    Ska Everton som går på ren vilja tröttna nu när timmen har gått?
    Kante går i djupet, tar end bollen, släpper den till Mount som sätter bollen altlför långt utanför. Det var utmärkt av Kanté,mindre så av Mount. 65
    Dags att byta ut Willian nu, eller? Han har inte synts mycket i andra.
    Christensen får en smäll av C-L. Frispark.
    Azpi försöker ett inlägg längs marken. Bort. 67 Frispark till Everton när Zouma klättrar på Richarlison.
    Det är slarv och hit och dit så det står konstigt till. Richarlison filmar utan åtgärd ute på plan.
    C-L kortas, såg inte för vad men det var en tackling.
    Everton stoppar en kontring. Davies ska in. 68
    Sidibe gör ned Pulisic som svarar och det blir blå frispark.
    Davies in för Richarlison som inte är nöjd med det. Defensivt byte. Richarlison har varit bäst i everton och absolut varit den som velat mest. Samtidigt kommer Hudson-Odoi in. Willian ut 70
    Chans för Walcott men Azpi är där och Kepa kan plocka upp bollen. 72
    En riktig veteran ska in, Leighton Baines gör sin första match sedan februari. 73 Expert på fasta bollar. Han får sätta sig igen dock.
    James till Abraham som inte kan få tag i bollen och får en smäll på sin onda höft. 74 Såg inte bra ut alls.
    Abraham kommer upp och kan fortsätta. Ska han få till det, mång anära men ännu inget mål.
    Chelsea börjar få tag i matchen igen. Everton har mycket svag statistik sista kvarten. Men idag är det vilja och kamp som gäller.
    Christensen försöker sig på ett långskott. Utanför. 78 Ska Chelsea kunna få med sig åtminstone en poäng? Eller ska den hemska statistiken med underläge i paus fortsätta?
    Bra aktion av Mount men passet mindre bra. 79 Så lång boll från Everton igen, de har helt gått över till långa bollar på Bengt.
    Azpi till Mount var skott blockeras, Azpi skjuter returen själv men då räddar Pickford. 80 Bra skott ur svår vinkel. Så kommer då Baines in för Digne ser det ut som. Bats in för James. 82
    Hörnan förbi alla. Pulisic sparkas ned ännu en gång men får åtminstone en frispark den här gången. 82 Frisparken in hamnar i Pickfords famn. Inte känns det direkt som om Chelsea ska få poäng med sig.
    Dålig utspark igen av Kepa och det blir mål på det. DU MILDE TID. FÖrsvaret duttar och har sig och en boll som skulle rensats bort går till Walcott Kepa skulle passa till Zouma som står och sover. VILKET jävla turmål men det är ju Chelsea som ger bort det igen. Calvert-Lewin får en fot på bollen som långsamt rullar in. 84
    Sex mintuer tilägg.
    En minut kvar och Chelsea, Pul, gör ett felaktigt inkast. Symptomatiskt skulle man kanske vilja säga.

Detta var ingen rolig lördag! Sjuk dessutom och hur Chelsea spelar försvarsmässigt gör en inte piggare.
   
    Chelsea var det bättre laget, igen, MEN... Everton får tacka Chelseas försvar och alldeles särskilt den spelare som spelade för dem förra säsongen. Trots att Chelsea på sätt och vis var bättre förtjänade Everton vinsten genom att vilja ha den.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Craig Pawson + VAR

BETYG

Hade inga problem även om VAR tog två tittar.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.

Besök csfc-facebook: facebook