csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  11 sp 7 v 2 o 2 f 25 -17 mål 23 p

- always proud to be Blue -


28 okt - 3 nov 2019
    NÄSTA MATCH:

  5 nov    AJAX- CL  - kl 21.00

  TV

Nyheter v-44


SÖNDAG 3:
Everton och Tottenham är två av säsongens hittills i särklass största besvikelser. När de möttes idag fick vi en match som var bedrövlig på alla sätt och vis. Utom möjligen kanske lite spänning på slutet. Fotbollen var patetiskt dålig, domarbedömningen kanske ännu sämre och så en fullständigt förskräcklig skada som gjorde ont ända fram genom tv-rutan.
    Det hölls ett möte om VAR i torsdags, situationen har blivit ännu värre sedan dess. Lösningen är enkel, hämta in före detta domare som kan spelet som kan döma även om de fallit för åldersstrecket och det fysiska och gör dem till permanenta VAR-domare istället för att sätta kompisarna på stolen.
    Det går inte att säga om Atkinson (och Oliver i VAR-stolen) var sämst eller om det var själva fotbollen som vi "bjöds" på?

Frank Lampard tog upp den talang som han har fått att jobba med i Chelsea men kritiserade också straffbedömningen av VAR i relation till vad som hände förra veckan. Läs mer här>>

Det finns dock en fråga om VAR som dök upp igår också om än i Liverpools match som förundrar oss. Att bedöma fotboll är delvis en fråga om omdöme och bedömning, delvis en fråga om absoluta fakta. Det Chelsea råkade ut för var att matchdomaren Anthony Taylor ansåg det inte vara straff - det var en bedömning. VAR-domaren Mike Dean (tidernas mest straffvilliga domare) tyckte det var straff (även om vi fortfarande undrar varför). Det är en bedömningsfråga och kommer antagligen att vara diskussionsämne långt efter vi alla är borta.
    I Liverpools match dömdes Firmino vara offside men liten marginal. Det tjafsas lika mycket om det och det domslutet. Varför? Det är ju en absolut sak. Bilderna visade att han är offisde med en kroppsdel som offside ska bedöma. Solklart egentligen. Ändå tjafsas det om att marginalerna är för små. Det är idiotiskt. Det är som om åter igen ska börja tjafsa om hela bollen är över linjen vid mål. Något som ingen längre ens reagerar på sedan vi fick målkameror. Offside är en mätbar regelöverträdelse och inget som egentligen ska behöva utsättas för en individuell bedömning. Det är också långt framme i forskningen om att en form av offsidekameror ska kunna införas som fungerar som målkameror.
    Men som alltid är det tydligen väldigt svårt att skilja på äpplen och päron.

LÖRDAG 2:
Det är bekräftat, det som vi trodde under matchen. Jorginhos varning för maskning, så onödigt, innebär att han är avstängd mot Crystal Palace. Har vi lite tur så är N'Golo Kanté tillbaka i laget då.

Förra helgen fick CHO gult kort för filmning, idag fick Watford en straff för ännu mer filmning och mindre kontakt. VAR-bedömningen är inte mer konsekvent än vad domarnas vanliga bedömning är. Det håller inte att domarna själva sitter i VAR-rummet. Det måste vara specialister som sitter där och sitter där hela tiden, inte som något extrapass för att få extra semesterminuter. Det ska inte handla om vilken domare (Atkinson t ex) som sitter just idag och Tierney nästa vecka, och Oliver etc... PGMOL, engelska domarförbundet har oerhört mycket att jobba med när det gäller VAR, de är mil efter hur det används och ska användas jämfört med andra länder och Uefa.

Jorginhos pass tilll Abrahams mål i 5e minuten ärett av de finaste vi någonsin sett tror vi. Lugnade också en del nerver.
    Mindre roligt att få ännu en superbillig VAR-straff emot oss. Chelsea borde verkligen vunnit med betydligt mer, men stormatch av målvakten Foster.
    MEN att Chelsea ens kunde låta matchen bli spännande för att göra Kepa till stor matchhjälte med den enda räddning han behövde göra på hela matchen (straffen, den billiga, var han chanslös på)!

Chelseas damer slog Lewes med 2-1 i LIgacupen. De leder sin grupp med tre raka segrar. Chelseas mål gjordes av Erin Cuthbert 12, Magda Eriksson 80

Vilken lördag, vilka oväntade resultat överallt. De som tippat rätt i dagens matcher i massor av olika ligor har verkligen gjort bra ifrån sig. I halvtid var det ännu fler varav flera var rent sensationella. Tyvärr vände några lag som vi hade hoppats skulle tappa poäng. Nu återstår bara att se om Chelsea lever upp till favoritskapet eller om Watford får sin första seger.

Man United hade massor med chanser mot Bournemouth enligt rapporterna och gör inte mål. Väldigt få chanser mot Chelsea och gör mål på två fasta situationer.... fotboll alltså.

Vi vet att Chelseafans har alla sorters sympatier och favoritlag i Sverige. Ändå, stora gratulationer till Djurgården efter 14 års längtan. SM GULD igen. Vi kan lova att ett visst blått hjärta klappar extra just nu.

Chelsea U23 i PL2 tog en tidig ledning i matchen mot Blackburn. Därmed gick de också upp i topp i tabellen trots en match mindre spelad. Målet av Russell. Blackburn kvitterade dock med kvarten kvar och Chelsea tillbaka på andraplatsen. Två minuter senare tog Chelsea tillbaka ledningen genom Broja.

Fokus idag är kanske på allsvenskan, i alla fall för en hel del av oss. Men efter det hoppas vi ju Chelsea ska ta sig tillbaka på vinnarspåret. Watford är ett bra mycket bättre lag än de presterat hittills och de har fått ordning på försvaret men skador gör deras målproduktion minimal. Med tanke på att Chelsea inte på något sätt är kassaskåpssäkra bakåt ser nog Watford ändå en chans idag. Så hoppas vi inte det blir.
    Även PL2-laget spelar idag mot Blackburn. Damerna möter Lewes i Ligacupens gruppspel.
    Ändå, i England är nog intresset allra störst idag finalen i Rugby-VM mot Sydafrikas Springboks.

FREDAG 1:
Willian är nominerad som Månadens Spelare. Han visade onekligen god form framförallt första delen av månaden.

Frank Lampard är nominerad till Månadens Manager och borde ha en bra chans att vinna den utmärkelsen med tanke på bra oktober var för oss fram till i onsdags.

Ursäkta, be mig inte förklara hur men av någon anledning har samtliga länkar denna vecka gått till samma ställe. Något i programmet som skapar sidorna har låst sig. Tyvärr har de flesta inte heller gått att återskapa. Vi kan bara be om ursäkt att vi inte upptäckt det förrän nu.

Från presskonferensen:
Antonio Rüdiger lår gått ut och sagt att han är spelklar. Lampard håller inte med utan påpekar på presksonferensen att han ska se en specialist för ett problem i bäckenet. Både Rüdiger och Kanté har burit med sig skador sedan förra säsongen och det har gett en dominoeffekt med fler skador som följd. Kanté är nu dock i träning igen. Lampard säger att han möjligen kan spela mot Ajax nästa vecka.
    Ross Barkley är borta och osäkert när han blir spelklar. Andreas Christensen är dock mycket nära en comeback.
    Lampard gör samma analys som CSFC och de flesta andra om matchen i veckan. Chelsea var dåliga i första, klart bättre i andra, hade sex nya spelare mot ett betydligt (på papper och som det visade sig i verkligheten) bättre United och ändå krävdes det ett under-mål för att United skulle vinna matchen. (En billig straff och en fullständigt fantastisk frispark, det ger onekligen fördel). Lampard påepkar att det han tog med sig från matchen är behovet att ta sina chanser.
    Lampard sa att folk verkar se matchen mot Burnley som Pulisics debut utan att se vad han gjort innan. Han påminde också om att han haft en mycket lång säsong, kort vila och stor omställning att sköta. Det som gäller är hur Pulisic fortsätter nu.
    Det oroar Lampard att Watford ännu inte vunnit en enda match. De har ungefär samma lag som förra året och underförstått är ju att förr eller senare måste de börja vinna igen. Lampard påpekar det är samma psykologi som när ett lag vunnit ett tag och drabbas av överdrivet självförtroende. Därför måste Chelsea vara ännu mer fokuserade på vad som måste göras.
    Han vill inte hålla med om att det är sådana här matcher som måste betonas, utan alla matcher är lika viktiga om man ska ta en plats bland de fyra bästa. Man måste vara konsekventa.
    Nästa vecka med matcher mot Watford, Ajax och Palace kräver att Chelsea ger allt. Klubben har haft en bra period men det kan vända helt i tre matcher.
    Han vill inte kommentera CHO eller Pulisic (det har ju sagts i en del media att de inte kan spela samtidigt) utan menar att det lika mycket handlar om Willian och Pedro också. Chelsea har stor konkurrense på de positionerna.

Ja, jag är fortfarande besviken, sur, irriterad över Chelseas förlust mot United efter säsongens sämsta insats hittills i första halvlek, betydligt bättre i andra men en perfekt frispark som inte gick att göra något åt gav dem ännu en seger de inte förtjänade.
    Det sagt.
    Fy fasen vad jag hatar alla dessa människor på twitter, instagram och annat som påstår sig vara Chelseasupportrar och skyller alltihop på en enda enskild spelare för att en domare skänker United en av de billigaste straffar som dömts det senaste året. Det är ALDRIG en spelares fel om ett LAG förlorar.
    Om ni tror att skylla på en enda spelareoch kräva att Chelsea sparkar denne är svaret, då är ni inte på något sätt en Chelseasupporter. Punkt slut. Oavsett vissa känslor i ögonblicket.

TORSDAG 31:
Det är fortfarande svårt att ens andas efter den insats Chelsea gjorde mot United igår. Men det är ett ungt, oerfaret och igår fullständigt uselt lag som förhoppningsvis kommer tillbaka och visar åter igen vad de kan. Men att bli taktiskt utklassad av OGS? En perfekt frispark avgjorde. MEN var fasen var spelarna som var så bra mot Burnley, deras namn stod på laguppställningen men ingen var närmare än Land's End. Vi ville verkligen vinna den här matchen, men Chelsea på hemmaplan är inte lika bra som Chelsea på bortaplan.
    Förhoppningsvis vill de göra bättre ifrån sig mot Watford på lördag. Det är ju bortamatch. Chelsea är bättre på bortaplan än hemma, vilket förmodligen handlar om hur de hanterar förväntningar.
    Att ett bakslag skulle komma var väl oundvikligt med ett oerfaret lag, synd bara att det blir mot just det laget och när sex spelare får chansen att visa vad de går för. Bara Marc Guehi tog väl den chansen.
    Nu ser vi fram emot att börja en ny vinstserie mot Watford. Ligan är ju trots allt viktigare än den fjärde stora turneringen varje år.

ONSDAG 30:
Säsongens sämsta halvlek, en värdelös domare och en perfekt frispark och United fortsätter få mål utan att ens skapa något. Chelsea är ute ur Ligacupen och laget ska skämmas för insatsen i första halvlek.
    Vi har inget alls positivt att säga om Chelsea idag. Detta var nog säsongens sämsta insats även om andra halvlek var nära godkänd. Man mår faktiskt rent illa då vi så innerligt ville att Chelsea skulle visa något.

Hemmaplan är inte Chelseas grej. De sämsta insatserna den här säsongen har skett där; andra halvlek mot Sheffield, mot Leicester, matchen mot Valencia och superfiaskot i första mot United ikväll under första halvlek.

Det går inte ens att förlåta Chelseas första halvlek mot United idag. Den var pinsamt dålig och hade vi mött ett riktigt bra lag hade matchen redan varit avgjord. Även om ledningen är en stor gåva från domaren, VAR hade aldrig godkänt den straffen. man mår illa av insatsen i första.

Lite överraskande är det att Manchester City åker ut väldigt tidigt ur Champions League för damer. Visserligen är Atletico Madrid ett bra lag men innan dubbelmötet hade vi absolut ändå satsat på City. Chelsea är ju tyvärr inte kvalificerade trots att de är det lag som gått längst av de engelska historiskt.

Vi vill verkligen ha revansch ikväll mot United, och väldigt gärna en ordentlig sådan. Mest nyfikna är vi dock på laguttagningen, hur kommer Lampard formera sitt lag?

TISDAG 29:
Chelseas lördagsmotståndare Watfords kräftgång fortsätter. De förlorade i Ligacupen med 0-2 till Everton. De fick också ännu fler skador då Quina fick halta av. De har t o m fler skador än Chelsea. Capoué, Cleverly, Deeney, Sarr, Success och Wellbeck stod på skadelistan idag.

U21s match mot Plymouth slutade 0-1. Chelseas lag var mycket ungt och noterbart var att både Marc Guehi och Billy Gilmour saknades vilket vi tolkar som att de är aktuella för imorgon. Chelsea toppar nu gruppen efter ett mycket sent mål tre minuter in på övertiden av Russell.

Chelsea U21 möter Plymouth i EFL Trophy ikväll. Chelsea har en vint och en förlust i gruppspelet och behöver nog vinna. Det är en bortamatch också.

Från presskonferensen:
Lampard håller med om att laget utvecklas hela tiden nu. Han låter det dock inte ändra sin plan utan ser det bara som uppmuntran till att jobba vidare och ännu hårdare.
    På frågan om han fått ändra sig då utvecklingen gått så snabbt är han osäker. Han är van vid de krav som ställs i Chelsea både som spelare och nu som coach så det är vad han förväntat sig. Han försöker låta bli att lyssna till allt som sägs men är mycket nöjd med att det rör sig i rätt riktning.
    Han har inte använt ligaförlusten till United som motivation inför matchen utan de har han lagt bakom sig.
    Han vill inte gå med på att ligacupen är den titel som skulle passa bäst att satsa på. Han menar att Chelsea satsar på alla titlar.
    Han har inte diskuterat CHOs kort i lördags (för filmning) med honom men säger att CHO sa till honom att det var kontakt.
    VAR diskuteras intensivt just nu och särskilt det att engelska domare ännu inte en enda gång har efterhandsgranskat sina domslut själv i monitor. Lampards svar är kristallklart när han får den frågan. Han anser att monitorerna ska användas.
    Han vill ge besked om laget. Kanté är dock borta fortfarande liksom Rüdiger och förstås RLC. Inga besked om Barkley eller Emerson.
    Han vill inte prata om United och deras säsong. Det är meningslöst för honom. Det är bara Chelsea som gäller.
    Ligacupen är en prioritet och inte på något sätt en mindre betydande turnering för honom och laget.
    Han ville själv spela alla matcher och förstår spelarna som vill det. Han har dock en stark trupp och måste utnyttja den efter bästa förmåga. Det är mycket som man måste ta hänsyn till, som hur matcherna sliter på spelarna och vad den sk sport science pekar på när det gäller slitage och återhämtning.
    Han håller med om att VAR ger dröjsmål som förändrar upplevelsen med att fira mål och tror det beror på att alla förväntar sig att det ska vara perfekt redan nu. Det går dock inte att förneka att det blir en fördröjning.

Eurosport har nu lagt till cupmatchen mot Man United i morgon i sin tablå. Den visas på Kanal 9. Kl 21.05. Tack för det.

Oj vad framgång ändrar folks uppfattning snabbt. iI har år efter år fått höra så mycket skitsnack om Chelseas lånesystem och nu plötsligt är det just det som hyllas som den bakomliggande orsaken till att våra ungdomar spelar så bra. Även Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer hyllar det nu. Vilket ni kan läsa mer om här>>
    Vi måste erkänna att vi har vissa anpassningsproblem just nu. Chelsea har svartmålats för vår ägare, för den satsning han gjorde, för vår akademis oförmåga (eller var det tidigare managers inställning) att slussa fram spelare, för vårt lånesystem. Vår nye manager skulle få sparken före jul och ja, vi vet inte allt. Nu hyllas Chelsea och till och med Daily Mail har omställningsproblem att hantera det från att gå från allt anti-Chelsea till att plötsligt hylla oss.
    Vi klagar inte men nog känns det lite underligt att efter mött så mycket hat, för det kan vi kalla det, under så många år så är vi plötsligt balens drottning....

Engelska domare ska ha ett krismöte på torsdag om hur illa de använder VAR och varför systemet mest verkar vara till för att klappa varandra på ryggen istället för att förbättra domarbedömningarna. Det är inte systemet som är fel, det är hur de engelska domarna använder det som är fel. Läs mer här>>

Eurosport har ändrat sig och Chelseas förhoppningsvisa utklassning av United visas på Kanal 9 på onsdag.

MÅNDAG 28:
Det svider fortfarande. Förlusten till Man United i säsongens första match. Chelsea var minst lika bra som United, hade bättre statistik på alla områden från bollinnehav till skott, skapade chanser och så vidare men släppte in fyra mål på fem skott. Det var en freak-match men Chelsea behandlas som laget var uselt och gjorde ruskigt dåligt ifrån sig. När sanningen var att det var bara en sådan där match när allt fungerar för motståndarna.
    Nu vill vi se det ställas till rätta i ligacupmötet på onsdag. Även om Eurosport/Discovery tydligen inte tänker visa matchen. Vi vill verkligen ha revansch och visa var Chelsea står och att förra mötet inte på något sätt speglar klubben, inte ens då.
    Vi tror Frank Lampard kommer att rotera. Före gårdagens inhopp trodde vi att Giroud skulle få chansen från start, nu undrar vi och tippar att det blir Batshuayi som startar. Vi tror också Lampard vilar Mount om Barkley är tillgänglig och kanske bör han göra det även om Barkley fortfarande inte är spelklar. Emerson lär nog vara tillbaka och Alonso får vila. Cabellero kommer att ersätta Kepa i mål. Reece James får nog en start. CHO startar nog, kanske även Pulisic och Willian får vila.
    Trots skadeläget har Lampard verkligen alternativ. Vi tror inte han chansar med Kanté men kanske tycker han att Rüdiger är spelklar nog.
    Manchester United är också skadedrabbade, ändå tror vi deras XI kommer att se betydligt mer ut som den som spelade igår än Chelseas mot Burnley. De har dock inte, inte ens bland de skadade, en enda spelare som i våra ögon skulle platsa i Chelsea. Trots att de har världens dyraste försvarare och mittfältare i sitt lag.
    Till helgen väntar sedan säsongen största negativa överraskning (trots Man U, Tottenham och Wolves) Watford. De är ännu utan vinst men rapporterna säger att deras spel fungerar bättre nu när nygamle manager Flores haft mer tid med laget. De gör dock inga mål, minst i ligan. Släpper in massor också.
    Så på papper ska Chelsea vinna lätt. Pappersmatcher ska dock spelas först men visst tror vi att Chelsea ska ta sin nionde raka seger då (för vi tror också att Chelsea slår United i ligacupen).
    Vi kanske inte vinner ligan i år men ärligt talat, när var det senast lika roligt att följa laget? Och tänk när det är skadefritt och även Loftus-Cheek konkurrerar om platser. Vi till och med slipper de värsta silly-spekulationerna då transferförbudet just nu gäller även i januari. För oss är det just nu svårt att se vem Chelsea kan köpa som Chelsea skulle behöva köpa. Dörren är alltid öppen för Mbappé men vi tror kanske inte riktigt på att den affären kan bli av.

 

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG 3:
Mario Pasalic hade ingen bra första halvlek för Atalanta mot Cagliari. Han gjorde självmål efter halvtimmen och gav syditalienarna ledningen.

LÖRDAG 2:
Leipzig hade 7-0 mot Mainz efter 50 minuter (du milde) och då fick Ethan Ampadu för första gången spelminuter under sitt lån till tyskarna, inbytt i 53e.

Nu börjar ryktena om Jadon Sancho till Chelsea komma. Vi har väntat dem och ännu så länge är de väldigt opålitliga då de drivs framförallt av fansajter.

FREDAG 1:
Fifa hävdar att Chelsea bröt mot 150 regler med 71 spelare vilket gav transferförbudet. Tittar man närmare på det handlar det nästan uteslutande dock bara om en enda sak. Vad är officiella matcher? Fifa hävdar att träningsmatcher är det, Chelsea menar att det absolut inte är officiella matcher att låta provspelare spela match utanför alla ligasystem. Svenske Thomas Bodström i Fifas egen domstol så att säga, vräker dock ut sig och menar att sådant kan ju Fifa inte acceptera, samtidigt som de tydligen accepterar det när Manchester City gör det!

Daily Mail har en serie de kallar Secret Scout som uppmärksammar unga löften. Dagens handlar om Marc Guehi som var den unge spelare som utmärkte sig mot United. Läs här>>
    Även om scouten verkar lite felinformerad då Guehi spelar till vänster i mittlåset.

Att lita på Daily Mail är som att tro på att Trump inte ljuger i snitt tio gånger om dagen. Nu hävdar DM att anledningen till Chelseas transferförbud är Billy Gilmour och ett avtal kring honom med Rangers. Vi vet inte och vi är skeptiska, men oavsett kan det vara möjligt. Så mycket händer kring unga spelare, mystiska agenter och klubbar att ingen längre vet något. Samma sak ska gällt för Castillo Familio som förmodades lämna i somras men som förlängde. Just nu utlånad till Ajax där han inte fått mycket speltid. Vi kan bara hoppas Chelsea uppträder bättre än de andra. Fifa anser tydligen inte det men vem litar på dem. Det är nästan så man tror mer på DM än Bodströms Fifa-kommitté kring regelbrott.

TORSDAG 31:
En av de två kompositörerna av den enda fotbollssång som nått topplistornas topp har nyligen gått bort. David Balfe hette han men skrev under pseudonymen Rod McQueen. Daniel Boone var den andre. Vi talar förstås om den sång som Chelseas spelare sjöng in och som genljuder före varje match på Stamford Bridge än idag, Blue is the Colour. Blur, Suggs och Madness har kanske på sitt sätt bättre Chelseasånger som också hörs på arenan men ingen väcker känslorna som Blue is the Colour. Nästan jämnårig med CSFC, bara något yngre.

Arsenalsupportern Charlie Nichols ger sig inte i sina tips i Sky. Han fortsätter tippa motgångar för Chelsea även när han berömmer dem. Han tror på 2-2 i matchen mot Watford. Han tippar dock alltid för Arsenal, så vi tar honom för vad han är - ett skämt som s k expert.
    BBC har förre Liverpoolspelaren Mark Lawrenson som får fler rätt än Nichols om vi säger så i sina tips.
Han tippar en Chelseavinst med 2-1.

Frank Lampard erkände efter matchen igår att han hade föredragit att vila Jorginho och Kovacic. Det var dock inte de som fick mest kritik och gjorde sämst ifrån sig på något sätt. Utan det var de unga matchhjältarna från tidigare matcher Callum Hudson-Odoi och Christian Pulisic som sågas ordentligt efter matchen. Med all rätt. Särskilt CHO var pinsamt dålig i en match han borde glänst. Faktum är nog att han blivit sämre match för match sedan han kom tillbaka från sin skada så kanske har han matchats lite för hårt. Att Pulisic efter sitt härliga hat-trick var betydligt mer oväntat.

Nya rykten om Sergej Milinkovic-Savic till Chelsea och vi undrar fortfarande lite grann varför, fast efter gårdagens match kanske lite mindre.

Akademispelaren Ashley Akpan jagas av Polen och Nigeria. Han är född i Polen och de villl att han spelar för dem. Han har en nigeriansk pappa så Nigeria som jobbar efter dammsugarmodellen för att hitta spelare som har anknytning till landet och kan knytas upp till deras landslag är också intresserade.

ONSDAG 30:
Spanjorerna laddar för nya rykten och lögner. Det är N'Golo Kanté som ska jagas till varje pris, eller åtminstone 120m €. Jagande är Los Arrogantos Blancos var president Perez erbjuder Zidane Kanté istället för Pogba i januari. Detta därför att enligt spanjorerna har Kanté ställt krav på at få lämna Chelsea om de inte kvalificerar för CL nästa år.
    Det är som ni ser inte mycket logik i något av det. För det första vet vi först i maj om Chelsea deltar i CL nästa år. För det andra är vi rätt övertygade om att de gör det. För det tredfje och viktigaste skulle Kanté aldrig under några omständigheter ställa något sådant ultimatum. Det finns spelare som är sådana, N'Golo Kanté är nog den spelare i världen som är minst trolig att ställa idiotiska krav för han är nog den ödmjukaste och mest anti-Z som finns på denna jord. Vi tror inte ens han skulle kunna tänka sig tanken att göra en Courtois och tvinga sig bort från någon klubb, därmed inte sagt att han inte har ambitioner för det har han men de är inte bara för honom själv utan för laget han spelar för.

Det finns en United-spelare som alltid kommer att ha en plats i våra Chelseahjärtan. En spelare som i ödmjukhet och omtanke påminner om Kanté och det är förstås Juan Mata som vi hyser mycket stor beundran för inte bara för att han var Årets Spelare i Chelsea utan ännu mer för hans personlighet och karaktär.

TISDAG 29:
Trevligt initiativ, spelare och ledare i Southampton skänker sina löner från i fredags till klubbens välgörenhetsstiftelse då de inte tycker de förtjänade någon lön för insatsen mot Leicester. CSFC rekommenderar dem också att gå med i Juan Matas stiftelse Common Goal och skänka 1% av sin lön till välgörenhet, precis som vi rekommenderar alla höginkomsttagare inom fotbollen att göra det.

Lyon ska vara intresserade av Olivier Giroud i januari. Vi vet inte om det blir Lyon men CSFC är rätt övertygade om att Giroud lämnar i januari och att Chelsea kommer att släppa honom gratis som tack för de insatser han gjort för klubben. Han var sensationellt bra i Europa League förra året men klubben har ändrat riktning och genomgår en generationsförändring och ibland innebär det att även bra och populära spelare får lämna.

Ovanligt mycket spekulation kring vilka som kommer att spela imorgon. Normalt brukar det vara kidsen som får en chans att spela i cuperna. I Chelsea ser det nästan ut att bli tvärtom, att de gamla rävarna nu får en chans att imponera på oss och Frank Lampard. Så räkna med Pedro, kanske Giroud även om vi nog tror mer på Batshuayi. Caballero lär bli nestorn.

MÅNDAG 28:
Christian Pulisic är väldigt oamerikansk om vi får säga det. Han bryter mot den vanliga bilden av supersjälvsäkra amerikanska idrottsmänniskor som allt som oftast bara framstår som arroganta. Det är verkligen härligt att skåda.

Det finns en amerikansk fan-sajt kallad Soccersouls. Bara namnet räcker ju för att undvika den. Gör det. För den verkar vara helt styrd av agenter som använder den enbart för att pusha för att Chelsea ska värva deras klienter, eller av någon som spelat på tok för många videospel. Allt sajten tycks göra handlar om att hävda att Chelsea kommer bli oslagbara om de just värvar den och den spelaren. Mycket tröttsamt.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!